duminică, 28 decembrie 2014

Presedintele K. Iohannis ii convoaca pe ministrii de la aparare, interne si externe! Dupa ce Rusia a anuntat ca principala sa amenintare externa o constituie extinderea capabilitatilor militare ale NATO!


Nu este un simplu comunicat, ci este vorba despre noua doctrina militara a Rusiei! In care  Romania este inclusa in mod evident ca amenintare externa la adresa Rusiei, intrucat dupa cum bine cunoastem, capabilitatile militare extinse ale NATO au ajuns cu interceptoarele SM-3, nu in R. Mali, ci exact la Romania in Deveselu. In ceea ce priveste "destabilizarea din mai multe regiuni", Romania este din nou in ofsaid d.p.d.v. al doctrinei militare a Rusiei! La modul brut, rusii considera ca fiind regiuni proprii, orice zona care nu face parte din U.E. sau NATO. La o scara generalizata, rusii considera ca trebuie sa ramana regiuni proprii (de influenta), toate statele ex-sovietice, toate statele de origine slava, dar si acele state care au intrat in vreun moment al istoriei in conflict deschis cu SUA (exemplu: Vietnam, Coreea de Nord, Cuba etc.). Dar in mod special, Rusia considera ca statele care au aderat la C.S.I. ii sunt vasale de drept. Cum ar fi spre exemplu Ucraina, destabilizata din perspectiva ruseasca de U.E. si NATO! Sau R. Moldova care din aceeasi perspectiva ruseasca este destabilizata la greu de Romania, in ultimii ani. Suficient incat Romania sa devina tinta tripla, o data pt. apartenenta la UE si NATO, a 2-a oara pt. extensia capabilitatilor militare ale NATO exact in Romania, si a 3-a oara pt. destabilizarea R. Moldova. Aceasta este noua conceptia rusa, este legiferata si trebuie sa luam avertismentul ca atare!


Constitutia prevede multe, insa cand presedintele statului ii convoaca pe minstrii de la aparare, de la interne si de la externe, ne putem imagina usor tema convocarii care nu poate fi alta decat legata de siguranta nationala a Romaniei. Legat de siguranta nationala, va readucem aminte ca legea fundamentala a Romaniei prevede şi faptul că "preşedintele este comandantul forţelor armate. În această calitate, el poate declara, după aprobarea Parlamentului, mobilizarea parţială sau totală a forţelor armate, iar în caz de agresiune armată împotriva ţării ia măsuri pentru respingerea acesteia". De asemenea, "preşedintele este cel care instituie starea de asediu sau starea de urgenţă. Şi tot el îndeplineşte funcţia de preşedinte al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării - autoritatea administrativă autonomă care organizează şi coordonează unitar activităţile ce privesc apărarea ţării şi siguranţa naţională".
***
Pana aici toate sunt limpezi! In afara de tema principala care mai mult ca sigur ca este legata de noua doctrina militara ruseasca, o convocare pe linia sigurantei nationale poate viza orice aspect legat de siguranta nationala. De exemplu, ministrii Dusa si Oprea il pot informa pe presedinte ca in caz de mobilizare partiala sau totala a fortelor armate, precum si la instituirea starii de urgenta sau de asediu, cadrele militare sunt convocate intotdeauna in ordinea inversa a inmormantarii, in prim plan (tinand cont de clasele de varsta si de apartenenta la rezerva operationala sau generala) intrand rezervistii cu pensii diminuate in trecut de Boc si inghetate (neindexate) de Ponta (la multi pe viata) incepand cu anul 2014. Informarea presedintelui ar trebui neaparat realizata de orice cetatean de buna credinta, fiind suficient de clar ca ministrii Dusa si Oprea nu sunt capabili sa isi imagineze de ce imens spirit de sacrificiu vor da dovada cadrele militare in rezerva cu pensii mai intai diminuate si ulterior inghetate pe viata, in a lupta pt. apararea statului roman! Mai ales pe fondul in care precedentul fiind deja creat, dupa demobilizare statul roman ar fi capabil sa mai diminueze inca o data sau sa inghete, sau de ce nu  - sa taie complet pensiile rezervistilor eventuali supravietuitori! In fine, ar mai fi un avantaj al informarii presedintelui de catre orice persoana de buna credinta asupra situatiei reale a rezervistilor: presedintele Iohannis ar putea solicita demisia celor 2, fiind suficient de vizibila distanta de mii de ani lumina intre conceptul de siguranta nationala pe de o parte si cei 2 ministri pe de alta parte. Dovedit prin faptele celor 2 ministri (niciunul nu a demisionat pt. ceea ce s-a intamplat rezervistilor, niciunul nu a dovedit nimic concret care sa demonstreze ca ar fi interesati de situatia rezervei armatei) care pt. orice ar fi potriviti, cu certitudine nu insa si pentru gestionarea ministerelor pe care le conduc de ceva timp, intr-un mod care constituie mai mult ca sigur deliciul rusilor cand spun bancuri despre siguranta nationala a Romaniei!

2 comentarii:

 1. Stati linistiti (la locurile voastre)!
  Nu va mai dati atata importanta in apararea tarii ca nu va mai crede si nu va mai baga nimeni in seama, mai ales ca, intregul popor, a aflat ca ati mancat… gratis la popota! Si degeaba! Si-au dat seama ce-i cu noi si de aceea ne-au taiat si ne-au inghetat!
  Acum baza sunt beizadelele care pot face praf pe oricine (deci inclusiv pe…), marii potentati ai zilei, stapani peste insule caraibiene, hoteluri si magazine los angelesiene, montecarleziene si alte locuri exotice. Va dati seama ce inghesuiala va fi la mobilizare?
  Pai daca pun astia mana de la mana nu-l vad bine pe… Astia sunt antrenati pe partiile de schi, merg doar cu ochelari la ochi si cu capul gol… Pai va dati seama ce vor face pe varfurile caucaziene? Nici nu vreau sa ma gandesc. Scuipati in san fratilor!

  RăspundețiȘtergere
 2. De azi rusii ne-au mai ras 30% din gazele livrate [http://www.evz.ro/gazprom-a-redus-cu-30-livrarile-de-gaze-catre-romania.html]. Este vizibil ca intotdeauna in planurile lor, rusii iau in calcul ca suntem extrem slabi, iarna! Ceea ce e real, suntem efectiv neputinciosi iarna! Probabil ca ne vor taia de tot gazele. A dat un pic de zapada pe la noi,si iar s-a blocat Romania! Guvernul ar putea sa schimbe strategia la intemperii si in consens cu toate partidele politice, sa ia initiativa sa trimita sutele de mii sau milioanele de membri ai partidelor politice la deszapeziri, in frunte cu vedetele care dau lectii romanilor la TV. Asa, toti asteapta ca tot armata sa le curete drumurile, armata care in loc sa se instruiasca, indeplineste munca necalificata si gratuita in locul autoritatilor publice incompetente si a cetatenilor pe care nu-i poti dezlipi de televizor pt. a-si curata zapada din curte si din fata casei!

  RăspundețiȘtergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!