marți, 23 decembrie 2014

Dupa 25 de ani! Judecatorii amendeaza militarii care indraznesc sa apeleze la Justitie in litigiile cu statul roman, iar militarii romani si turci isi acuza propriile state pentru lipsa democratiei reale!


Cazul este stupefiant! O judecatoare pe nume VASILE-CRISTEA MIRELA-SIMONA de la Tribunalul Bucuresti, amendeaza cu cate 1 000 lei pe fiecare rezervist care isi cauta dreptatea in instanta! Este ceva de neimaginat ca dupa 25 de ani de proclamata democratie si despre care cunoastem cu totii ca este falsa, un judecator sa amendeze cetateni pt. tupeul de a fi apelat la Justitie in litigiile contra statului roman! Ocazie cu care nu trebuie insa sa trecem cu vederea imensa gafa pe care am facut-o toti cetatenii romani - de a vota o Constitutie prin care sa declaram autoritatea judecatoreasca ca fiind putere in stat! Se vede unde am ajuns, nu? Unii judecatori confunda conceptul de a fi putere in stat, cu ceva similar conceptului de a jongla cu vietile oamenilor acelui stat dupa bunul plac, fara nicio responsabilitate!  Este inadmisibil ca un judecator precum  VASILE-CRISTEA MIRELA-SIMONA ale carei venituri si pensie speciala sunt asigurate inclusiv de rezervistii amendati si de familiile acestora, sa interzica accesul la Justitie, acesta fiind consecinta de drept a gestului judecatoarei! In situatia deja creata si legat de modificarile ce  trebuie aduse Constitutiei, apar 2 noi teme si care pot aduce Justitia romana pe fagasul cu adevarat firesc:

1]. Prima tema este aceea ca este nevoie ca cetatenii romani sa aiba dreptul ca in litigiile cu statul roman sa apeleze la instante din terte state membre ale Uniunii Europene, ale caror decizii sa fie general obligatorii pt. statul roman. De exemplu, sa fi avut posibilitatea ca acest caz in care au fost amendati rezervistii romani sa fi fost judecat in Slovenia sau in Malta, in Marea Britanie, in Bulgaria sau in Suedia! De ce asa? Este prea limpede ca dupa 25  de ani de pseudo-democratie, in litigiile cetatean versus stat Justitia romana  se identifica intotdeauna (exceptiile sunt ignisfiante) cu interesele "politicii de partid si de stat" in defavoarea cetatenilor, situatie in care judecatori precum VASILE-CRISTEA MIRELA-SIMONA nu ezita sa intimideze cetatenii care indraznesc sa se impotriveasca respectivei politici!

2]. O a 2-a tema este cea legata de redefinirea notiunii de putere in stat. In primul rand ca o putere in stat a carei existenta este, in realitate, dependenta de banii contribuabililor acelui stat, nu mai poate fi considerata putere in stat! In al 2-lea rand, intr-un accept democratic mai larg, legitimitatea unei puteri in stat este data intotdeauna de votul cetatenilor acelui stat. Or, spre deosebire spre exemplu de S.U.A. unde comunitatile isi aleg prin vot judecatorii, in Romania judecatorii nu sunt alesi de cetateni, ci sunt impusi de stat! Caz in care nu mai putem discuta in Romania de existenta autoritatii judecatoresti ca fiind putere in stat legitimizata in mod democratic - adica aleasa prin vot, nici de independenta reala a Justitiei, autoritatea judecatoreasca devenind o putere impusa de stat in mod artificial si un simplu instrument al statului in cauza! Revenind la deciziile judecatoarei VASILE-CRISTEA MIRELA-SIMONA de a-i amenda pe cei care ii platesc veniturile si pensia speciala, apare logica fireasca! Nu ar fi mai bine daca tot considera ca poate lua orice decizii intrucat face parte dintr-o putere in stat - desi cetatenii NU au ales-o sa le reprezinte interesele ca judecator, sa isi gaseasca ceva real de munca si sa isi achite prin propriile puteri veniturile si pensia speciala, si nu in mod obligatoriu tot din banii fraierilor pe care ii judeca si apoi ii mai si amendeaza ca au deranjat statul cu problemele lor marunte?Materialul poate fi citit aici! Acum ce se poate spune? "A real democracy is not in Romania also". Noi cunoastem ca nu exista! Este OK ca un militar roman (in rezerva sau in activitate) instiinteaza despre realitatile din Romania pe un militar turc. Asa cum la fel de OK este faptul ca orice militar roman care are o legatura intr-un mod sau altul cu un alt militar NATO, sa procedeze in mod identic. Aceste demersuri au efecte sigure, desi nu intotdeauna in timp scurt! Doar cunoastem ca politicienii nostri sunt toti unul si unul, si la majoritatea li se rupe in paispe de Romania, NATO, UE, democratie etc.! Totusi, din surse certe, atat fosta putere, cat si actuala putere - sunt deranjate de militarii romani, si mai ales de faptul ca acestia au capatat tupeul sa prezinte altor state NATO o realitate diferita fata de cea vanduta de aventurierii politicii romanesti! Sa o tinem tot asa, nu avem nimic de pierdut! La urma urmei, Romania a intrat in NATO cu armata, nu cu aventurierii mentionati!

CRACIUN FERICIT SI LA MULTI ANI!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!