luni, 13 octombrie 2014

Basescu l-a "turnat" pe Ponta ca a fost agent S.I.E.! Ocazie cu care ii "turnam" si noi pe "smecherii" cu grade militare care au desfiintat pensiile militare!

1]. Dovezile prezentate de Basescu (care pe vremuri  "dadea cu ciocul" atat la D.I.A, cat si le Securitate), sunt de necontestat! Ponta a fost intre anii 1997-2001, ofiter S.I.E.! Cu o problema grava de incompatibilitate, dar si de moralitate! Era si procuror, si conform Constitutiei dinainte de modificarile din 2003, procurorii nu aveau dreptul sa detina si functii intr-un serviciu precum S.I.E. Mai departe este problema celor 2 cum trebuie sa se paruiasca! Basescu era oricum un mort politic, insa dezvaluirile acestuia pot sa il declare tot un mort politic si pe Ponta! Oricum, smecheriile lui Ponta de a-si ascunde trecutul via Melescanu, vor cantari greu asupra opiniei publice care a inteles ca baietii destepti au fost, sunt si vor fi mereu niste granguri lansati de niste servicii numite in mod enigmatic ca fiind de informatii, in realitate respectivele servicii fiind doar simple rampe de capatuiala pt. diversi fosti si actuali nomenclaturisti ai sistemului.

2]. Dar daca totul e pe turnate in aceasta societate, cu ocazia denuntului lui Basescu ii turnam si noi pe cei cu grade militare care au desfiintat pensiile militare! O situatie reala si actuala 2014! Intr-o ambasada sau intr-un consulat apartinand Romaniei, lucreaza in medie 15-30 de persoane! Daca ridicam perdeaua secretelor de stat, toti au grade si functii militare! In S.I.E., S.R.I., dar si cativa in M.Ap.N. (atasatii militari). Pana aici nu este nicio problema! Problema este in alta parte! Pe timpul misiunilor in cadrul ambasadelor/consulatelor, cel mai amarat dintre angajati, respectiv cei de la talpa (gen secretari, portari etc.), beneficiaza de o indemnizatie de minim 3 000 de euro. Iar partenerul/partenera de casatorie al celui/a celei  in cauza primeste o indemnizatie fixa de 25% din respectiva indemnizatie. Celelalte cheltuieli (chirie, intretinere) fiind oricum achitate de statul roman! La varf, indemnizatiile ajung lejer la suma de 10 000 de euro! Si toate acestea, in afara de soldele cuvenite pt. gradele si functiile militare detinute, solde care devin astfel maruntis pt. cafea in totalitatea veniturilor!

Mai departe, este simplu exercitiu matematic! Daca esti de exemplu, locotenent-colonel roman pe functie de colonel, poti fi intr-una din 2 situatii:
-  esti locotenent-colonel palmas pe functie de colonel normal, cu o solda normala, fara alte venituri
 sau
 - esti locotenent-colonel cu mot pe functie de colonel in afara tarii, cu o solda normala la care se adauga venituri de minim 3 ori mai mari pt. talpasi si de 7-10 ori mai mari, la varf.

Caz in care, daca esti locotenent-colonel palmas pe functie de colonel normal, pensia militara care a avut baza de calcul ultima solda, este parfum! Insa, daca esti locotenent-colonel cu mot pe functie de colonel in afara tarii, avand venituri mai mari de 3-10 ori decat solda, nu iti mai convine pensia militara raportata la ultima solda precum prostimea militara, si vrei pensie contributiva!

Cu aceasta ocazie poate inteleg toti militarii de cariera, cine sunt cei cu grade si functii militare care au actionat si actioneaza (din umbra - asa cum si-au trait intreaga activitate) pt. desfiintarea pensiilor militare, si carora le convin de minune pensiile contributive! Cei in cauza au fost, sunt si vor fi "baietii destepti", adica "privilegiatii" oricarui sistem, fie el trecut sau actual! Oricum, este sfidator ca un locotenent-colonel pe functie de colonel - comandant de batalion in Romania si cu 5-6 misiuni in teatrele de operatii, sa aiba solda mai mica de 3-10 ori decat veniturile unui alt locotenent-colonel si tot pe functie de colonel, insa nu in Romania, ci pe la vreo ambasada sau la vreun consulat, precum si pensia mai mica de 3-10 decat ale aceluiasi omolog care nu face altceva decat sa taie frunza la caini in calitate de ofiter S.I.E. (sau S.R.I.), in numele si pe banii statului roman!

28 de comentarii:

 1. http://lege5.ro/Mobile/Gratuit/gqydkojyha/regulamentul-serviciului-interior-din-02092014?returnUrl=%2FMobile%2FMonitorOficial
  Interesant e art. 56.

  RăspundețiȘtergere
 2. felix voiculescu14 octombrie 2014, 20:50

  Toti oamenii politici am fost securisti si turnatori,asa suntem si azi si asa vom fi mereu!Si nevasta lui Ponta e racolata de SIE la fel cum si EBA e racolata de SRI!Altfel ar fi murit de foame de mult!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. daciana a lu' ponta15 octombrie 2014, 22:52

   Era secret! Lua-v-ar dracu' de apevisti! N-are voie omu' smecher sa se mai infrupte de la buget, ca dati voi in gat totul!

   Ștergere
 3. Da, fa daciano!N-avem voie noi pitipoancele sa fim sereiste ca mine sau sieiste ca tine ca sar in sus toti apevistii!Abia ne gasisem si noi o paine si scapasem de centura!!Auzi la astia!!Tupeu frate!!Comandantii de unitati cica vor lefuri egale la grade si functii egale!!! Pai ajungem prostituate iar daca n-am avea indemnizatii pentru faptul ca suntem si acoperite ...in gura,dar ce acoperire e mai tare cea orala?

  RăspundețiȘtergere
 4. Militia I.T. monitorizeaza siteurile cetatenilor cu jalbe-n protap.Suntem in perioada cand nu avem nevoie sa ne bage batul prin gard " pretenii" . Cei cu Daciana, Eba ating macar tangential subiectul postarii sau sunt de serviciu pt. a destabiliza, atrage oprobiul.Daca nu aveti aceleasi deziderate cu noi macar lasati-ne-n pace!

  RăspundețiȘtergere
 5. La 7oct. ora 16.53 scriam:
  "MAI SUNT 10 ZILE !!!
  Interpelare nr. 2346 / b din 16.9.2014
  “Dreptate, militarii cer să vadă ...” (despre militarii în rezervă şi în retragere şi pensiile lor binemeritate dar în zadar aşteptate)
  Data prezentării: 16.9.2014
  Mod adresare: Scris si oral
  Mod comunicare raspuns: Scris
  Tematică: Problema pensiilor
  Destinatar: Ministerul Apararii Nationale - Domnului ministru Mircea Duşa"

  Regulamentul Senatului:
  Art.163.-(1) Interpelările se înscriu, în ordinea prezentării, într-un registru special şi se afişează la sediul Senatului.
  (2) Interpelările se prezintă în şedinţă publică de către autor, după care Preşedintele Senatului le transmite primului-ministru.
  (3) Biroul permanent stabileşte o zi din săptămână consacrată prezentării şi dezbaterii interpelărilor şi întrebărilor.
  (4) Guvernul şi fiecare dintre membrii săi sunt obligaţi să răspundă la interpelări în cel mult două săptămâni. Pentru motive temeinice, Senatul poate acorda un termen de cel mult trei săptămâni.

  In necunoasterera mea, credeam ca Dusa are la dispozitie 30 de zile...Campania electorala a inceput pe 03.10, deci avea timp, in termenul regulamentar, sa se prezinte in senat pentru un raspuns. N-a vrut si nu cred ca vom mai afla vreun raspuns din partea lui sau a guvernului. Sa mai amintesc ca Ponta regreta ca trebuie sa mareasca toate pensiile cu 5%, inclusiv "cele mari, ale militarilor" ?

  RăspundețiȘtergere
 6. Uite si raspunsul:
  https://www.senat.ro/PDFIntrebari/R%20la%2016%2009%20Anghel%20C%202346%20b.pdf

  RăspundețiȘtergere
 7. @letizia,
  Multumesc mult ! Da, lipsa unui raspuns sau intarzierea lui ar fi adus atingere imaginii...ce conteaza ca e dat in doi peri !? Faptul ca procesul de insusire a proiectului dureaza atat de mult, te duce cu gandul la alte concluzii, deloc magulitoare la adresa celor...procesati. Cred ca d-na senator merita un raspuns serios, treaba cu procesul in cauza fiind cunoscut si nea Vasile din Gura Vaii.

  RăspundețiȘtergere
 8. heiiii...desteptarea ! gata concediul ! ne dam la fund si murim in mizerie ??? tocmai se bat clopotele pentru razboinici !!! ceilalti - coate goale, rupti in cur - nu merita nimic !!! nici macar amintirea???aveam o speranta ca cineva tine sus flacara...s-a lasat batut? hai, curaj ! e timpul unui nou inceput !

  RăspundețiȘtergere
 9. http://scmdfiliala1arges.blogspot.ro/

  miercuri, 12 noiembrie 2014
  COMUNICATUL PRESEDINTELUI FILIALEI PITESTI

  COMUNICAT

  În urma discuţiilor purtate cu presedintele SCMD, dl. col. (r) dr. DOGARU MIRCEA precum şi cu alţi camarazi, lideri ai filialelor SCMD, având în vedere promisiunile făcute de Ministrul Apărării Naţionale, dl. Mircea Duşa, la întâlnirea cu rezerviştii militari din Constanţa, luni, 10 noiembrie 2014,
  FILIALA 1 PITEŞTI A SCMD
  a
  HOTĂRÂT
  SUSPENDAREA ACŢIUNILOR PROGRAMATE PENTRU ACEASTĂ SĂPTĂMÂNĂ.

  S-a avut în vedere în luarea acestei HOTĂRÂRI şi faptul că cei VINOVAŢI de situaţia în care se află azi 10% din cadrele militare în rezervă sunt BĂSESCU ŞI BOC, dar nu uită că actualii guvernanţi, deşi au promis ,,Dreptate până la capăt”, NU S-AU ŢINUT DE CUVÂNT, ajungându-se în situaţia în care aprox. 5.000-6.000 de militari în rezervă (din MApN) au pensiile, pentru 8-10-12 ani, ,,îngheţate”, prin Legea 241/2013, art. 1, alin. 4, la nivelul lunii decembrie 2010?
  Practic, din data de 01.10.2008, dată la care a avut loc ultima majorare a pensiilor militare, cf. L164/2001, prin creşteree valorii de referinta sectoriale la 197,3387 lei, acesti militari nu au mai primit niciun leu în plus la pensie!
  Mai mult, pentru perioada 01.01.2012 - 30.09.2013, 21 de luni, acesti militari au avut pensiile diminuate cu procente cuprinse între 20 - 40% %!, ÎN CONDIŢIILE ÎN CARE CEILALŢI COLEGI (90%) CU PENSII MAJORATE (prin L-119/2010 şi/sau OUG 1/2011) au beneficiat şi de indexările din anii 2013 (4%) şi 2014 (3,75%) LA CUANTUMUL MAJORAT!

  DE 4 (PATRU) ANI ACESTI MILITARI SUNT PURTATI PRIN TRIBUNALE!
  DE ASEMENEA, M.AP.N . REFUZĂ SĂ PUNĂ ÎN EXECUTARE SENTINŢE CIVILE DEFINITIVE IREVOCABILE!

  ,,OPRIŢI BATJOCURA!”


  Presedintele Filialei Pitesti
  Colonel Victor POPESCU

  RăspundețiȘtergere
 10. https://www.facebook.com/victor.ponta?fref=ts
  Victor Ponta a distribuit clipul video postat de Ministerul Apararii Nationale, Romania - www.mapn.ro.
  acum 8 ore
  Nu voi uita niciodata nedreptatile facute impotriva pensionarilor militari. Vom avea grija ca aceasta problema sa isi gaseasca rezolvare cat mai curand!

  Totodata, vreau sa urez la multi ani tuturor veteranilor pentru ca ieri, 11 noiembrie, a fost sarbatorita pentru prima data in tara noastra Ziua Veteranilor! (iar pe 29 aprilie sarbatorim Ziua Veteranilor de Razboi)
  Respect sacrificiului! La mulţi ani Veteranilor!

  RăspundețiȘtergere
 11. Inteleg ca , sub aceeasi semnatura , SCMD Ag are o hotarire in doua formate ...
  Existind diferente intre hotarirea de la adresa indicata , si (aceeasi?) hotarirea prezentata aici !
  Dar nu asta ar fi problema ...

  Problema ar fi cu acel 90% pensii care ar fi fost majorate prin l.119/2010 .
  Sigur ca da ... tabelele emise in plin orgasm basinesco-bocciu de catre cuplul goprea-lupu-la (in iunie 2011) cam asa spuneau ...

  Numai ca au venit anii 2011-2012-2013 care au umplut gentile postasilor din toata tara , cu j'de mii de (noi) decizii de pensie ... Decizii de pensie care modificau (la foarte multi) datele prezentate in acele tabele erotice ...

  Are cunostinta onor Presedintele filialei Pitesti despre cum si cu cit s-au modificat datele pe care el le prezinta ca fiind certe ?
  Daca nu are dovezi despre nemodificarea acelor date din tabelele din iun.2011 ... de ce prezinta date incorecte ?????

  RăspundețiȘtergere
 12. Neprimind niciun raspuns de la "Arges scmd" , desi a continuat sa-si prezinte pozitiile ...
  Inteleg ca acel (in dublu continut) comunicat al filiatei Pitesti este numai pentru a-i "bate obrazul" coabitacului , pe motiv de "netinerea" promisiunilor facute militarilor pensionari ...

  Bine ! Merita "tras de urechi" ! Dar nu cu minciuni ! Minciuna cu cele 90% dintre pensii ... crescute .
  Ca sa nu mai spunem ca_cind va afla de "urecheala" administrata de voi , coabitacul va spune : "Deci 10% nemultumiti in 2011... Adica vreo 7-8.000 de apevisti . Din care vreo 3-4.000 "au dat coltul" de-atunci ! Da-i in p..a mea , si lasa-i asa cum i-a aranjat naşul goprea !"

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Prima reactie a lui Ponta, in rafuiala cu Johannis, la chestiunea cu pensiile, a fost de genul urmator: ,,am marit pensiilor militarilor...,, asa ca orice am face, cei inghetati, omul stie una si buna, de la un prieten apropiat, ca totul s-a indreptat si nu mai este nicio problema in ceea ce ne priveste. Deci asteptari desarte inca 5 ani. Oricum sunt inghetat pana in 2021, deci am timp sa mai astept un nou presedinte, care va fi uitat de mult problema,,dreptate pana la capat,,.
   PS Bine ai revenit la viata blogule...ne era dor de tine!

   Ștergere
  2. Scuze,...,,am salvat pensiile militarilor,,...gura pacatosului :-) !

   Ștergere
 13. Pentru cei care , inca , mai "defileaza" sub sigla SCMD ...
  Acest SCMD s-a infiintat in baza L.54/2003 .
  Acea lege definea mai vag persoanele care pot sa constituie un sindicat .
  L.54/2003 a fost ABROGATA de L.62/2011 .

  Art. 224
  La data intrarii in vigoare a prezentei legi se abroga:
  a) Legea sindicatelor nr. 54/2003, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 73 din 5 februarie 2003, cu modificarile ulterioare;
  -----------------------
  Conform L.62/2011 :
  Art. 3
  (1) Persoanele incadrate cu CONTRACT individual de munca, functionarii publici si functionarii publici cu statut special in conditiile legii, membrii cooperatori si agricultorii incadrati in munca au dreptul, fara nicio ingradire sau autorizare prealabila, sa constituie si/sau sa adere la un sindicat.
  (2) Pentru constituirea unui sindicat este necesar un numar de cel putin 15 angajati din aceeasi unitate.

  Pentru Cei care se mai considera a fi membri ai SCMD : Sinteti persoane care faceti parte din vreuna dintre cele aratate in lege ?
  Daca ... NU : atunci nu puteti face parte dintr-un sindicat !

  RăspundețiȘtergere
 14. Stie cineva de ce nu mai apar comentarii semnate "Karadeniz" ?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Din lipsa de timp . M-am schimbat garnizoana si activitatile zilnice. E cam greu sa faci clasa I cu nepotii si intr-o limba pe care nu o cunosti.

   Ștergere
  2. e in limba turca bre? Oricum imi era dor de comentariile matale...scuze de gluma,,buna,, din fata

   Ștergere
  3. Nu ca pe aia o cunosc un pic, e in franceza, si pe vremea mea nu se servea asta prin socala ci doar русский язык.

   Ștergere
 15. O fi "tras pe dreapta"... �� ;)

  RăspundețiȘtergere
 16. Aici trebuie defalcate clar aspectele pensiilor inghetate: pe de o parte sunt pensiile corect calculate pe L164 si care nu prea depasesc 5000 lei(doar in cazul generalilor cu multe caciuli si fuctii mari-f putini) si pentru care e drept sa fie dati banii din urma. Pe de alta parte sunt insa smecherii, smecherasii si nasii papanasii cu pensii pe L164(calculate dupa metode conjuncturale) peste 8000-9000lei, unele peste 20.000 lei. Oare e bine ca si acesti smecheri , mari becheri sa primeasca din urma smechereala? Nu cumva ar merita mai degraba o urecheala zdravana?

  RăspundețiȘtergere
 17. @ karadeniz15 noiembrie 2014, 22:43 ;
  Bine !
  Dar sa nu se mai intimple !

  Puneti , dom'le , un afis cu "Inchis pentru inventar !" , sau vestitul , si atoate acoperitorul , "Vin imediat !" !
  Ca sa stie tot amărîtu' ca nu-i p'erduta orice speranta !

  RăspundețiȘtergere
 18. Dupa ceva tevatura ca_cum_ca ministrul apararii a spus recent ca legea pensiilor militare este in studiu la specialistii din MApN ... Asta insemnind ca , vezi doamne , legea pensiilor militare este "pe vine" ...
  Iata ca a aparut pe net o asa-zisa informare despre cum sint micsorate pensiile militarilor americanesti ... Informare despre care nu se stie de unde vine , cine si de ce a lansat-o ... Se spune atit : si la americanezi pensiile militarilor sint micsorate ...

  Se pregateste , oare , terenul pentru o "ciuciu" lege a pensiilor militare in Romania ... pe motiv ca "v-am spus noi ca nu putem ... pen'ca iote si la americanezi sint afectate pensiile militarilor" ...
  Bineinteles ca SCMD a preluat si difuzat cu entuziasm acea asa-zisa informare ...
  --------------------------------
  Bineinteles ca nimeni nu subliniaza , din acea asa-zisa informare , ca este vorba despre "pensii mici pentru cei care nu au vechimea necesara pentru pensii mari" ... Adica este vorba despre capitani proveniti din sergenti ... Capitani care au vechime mica in "capitanat" ... ca atare vor primi pensii de sergent-"capitanizat" (adica mult mai mica decit a capitanului-capitan ...) .
  -----------------------------------------------------
  Ramine intrebarea : cine si de ce lanseaza astfel de "informari" (neasumate/nerecunoscute) de nimeni , tocmai cind se pune problema pensiilor militarilor si la noi ????

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Posibil ca informatia sa fie lansata de baietii smecherasi , cei cu pensiile alea babane, pensionati pe la 45-49 de ani cuantum, peste 10.000 lei noi ! Asta ca sa-i sperie pe cei corecti, cu pensii cat de cat decente, modeste in comparatie cu zecile de ani slujiti sub drapel : .....nu mai cereti nimic, multumiti-va cu ce aveti ca vedeti ce se intampla si la case mai mari...Oricum , mosule ai sesizat fff bine ca informatiile sunt ca de obicei pe la noi, trunchiate si mincinoase !

   Ștergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!