joi, 4 septembrie 2014

Regimul Ponta si-a permis in modul cel mai grav si antidemocratic cu putinta sa-i imparta in fata legii pe pensionarii romani in albi privilegiati (grefieri) si negri bananieri (cu militarii in frunte)!

 PARTEA I - MILIOANE DE PENSIONARI DECLARATI NEGRI DE PONTA

Toata lumea a auzit de un proiect de lege al "amnistiei" pensionarilor initiat cu surle si trambite de Guvernul Ponta! Ocazie cu care aflam un lucru stupefiant! Regimul Ponta si-a permis sa-i imparta in fata legii pe pensionarii romani in albi privilegiati (grefieri) si negri (ceilalti pensionari, militarii fiind integrati desigur "prostimii" bananiere)!

Proiectul initiat de Guvernul Ponta este cel de aici! Proiectul este o simpla fumigena electorala la care observam urmatoarele:

1]. Este inaplicabil in sensul amnistierii vreunui pensionar prin formularea a insusi art. 1 (1): "Debitele constituite sau care urmează a fi constituite în sarcina pensionarilor aflați în evidența sistemului public de pensii la data intrării în vigoare a prezentei legi, reprezentând sume încasate necuvenit, ca urmare a unor interpretări neunitare ale prevederilor legislației din domeniul asigurărilor sociale și pensiilor, nu se recuperează". Din ce motiv este inaplicabil? Din cauza ca interpretarea unitara a legislatiei nu reprezinta apanajul unui functionar sau al unui ministru oarecare, ci este exclusiv apanajul forurilor superioare ale Justitiei. Foruri care insa in absenta unor actiuni in instanta, nu au nici responsabilitatea si nici legalitatea in a instrui functionarii statului in a interpreta unitar prevederile legislatiei. Mai este un substrat din care cauza proiectul de lege initiat de Guvern este inaplicabil. Presupunem prin absurd ca rolul in interpretarea unitara a prevederilor legislatiei va fi asumat de vreun director al vreunei casei de pensii sau de vreun ministru. Iar in cadrul acelui minister/acelei case de pensii vreun functionar a comis erori in interpretarea legislatiei si a achitat niste sume in plus unui pensionar. Urmeaza controlul periodic al Curtii de Conturi care descopera eroarea. In baza art. 1(1) din proiect, pensionarul este "amnistiat" de la rambursarea sumelor. Doar pensionarul, intrucat legile fiscale din Romania obliga in toate situatiile Curtea de Conturi sa recupereze de la cineva sumele acordate in urma erorilor. Iar acel cineva nu poate fi decat functionarul care a comis eroarea si care nu este acoperit de legea "amnistiei". Numai ca in Romania, este perfect improbabil ca vreun functionar sa plateasca pt. erorile de interpretare a legislatiei. Nu s-a intamplat niciodata si nici nu se va intampla.  Situatie in care sefii functionarilor respectivi (directorii caselor de pensii, ministri) si care si ei sunt responsabili material in fata controlului Curtii de Conturi in egala masura cu functionarii care au comis erori, vor stabili cu nonsalanta ca legislatia a fost interpetata unitar si asa niciun pensionar nu va fi "amnistiat".

2] In pofida propagandei care afirma contrariul, proiectul de lege a lui Ponta nu prevede rambursarea catre pensionari a sumelor deja retinute din pensii. Art. 2 (2) este explicit in acest sens: "Sumele provenite din debitele deja recuperate, de la pensionari până la data intrării în vigoare a prezentei legi, nu se restituie". 

3]. Proiectul contine insa o perversiune legislativa de proportii la adresa celor din armata. Prin art. 4 din proiect - printre putinele articole cu adevarat aplicabile, Ponta abroga una dintre cele mai importante prevederi in favoarea rezervistilor din Legea nr. 241/2013. Urmarea este evidenta: in absenta derogarii de la art. 107 alin. (2) din Legea nr. 263/2010, casele de pensii vor avea mana libera sa recupereze de la rezervisti orice sume cred de cuviinta.

Ambuscada la adresa rezervistilor! Asa va arata Legea nr. 241/2013 pontita prin proiectul legii "amnistiei"
Efectul pervers al art. 4 din legea "amnistiei" este aruncarea rezervistilor sub incidenta Art. 107 (2) din L. 263/2010
4]. Si acum, dovada absoluta a dispretului lui Ponta fata de rezervisti! In proiectul legii "amnistiei" descoperim ceva stupefiant! Dupa cum se cunoaste, in cazul actiunilor in instante care au ca obiect pensiile (asigurarile sociale in general), hotararea primei instante este obligatorie, desi nu este irevocabila. Situatie in care daca o instanta stabileste pe fond ca o casa de pensii are de achitat o anumita suma unui pensionar, institutia se conformeaza desi procesul nu este finalizat. Insa in situatia in care decizia finala a instantei nu mai este favorabila pensionarului, acesta este obligat sa returneze toate sumele deja achitate de casa de pensii urmare a hotararii instantei de fond. Sunt zeci de mii de astfel de situatii in Romania, iar rezervistii nu fac exceptii. Cu toate acestea, exista o exceptie de la regula care imparte pensionarii romani in albi si negri. Exceptia este dezvaluita de insusi proiectul de lege a lui Ponta! La art. 5 descoperim o referire la faptul ca proiectul ar abroga art. XXII din Legea 2/2013 privind unele masuri pentru degrevarea instantelor judecatoresti, lege adoptata in februarie 2013 de regimul Ponta. Dar ce spune acel art. XXII? Este atasat mai jos! 

Mostra de lege pontista! Dintre zecile de mii de cazuri de cetateni cu situatii similare, doar grefierii sunt albi?
Tare smecheria pontista cu degrevarea instantelor judecatoresti, nu? Adica instantele erau grevate doar de actiunile in instante ale grefierilor-pensionari, si nu si si de cele infinit mai numeroase ale rezervistilor sau cum? Abrogarea articolului de lege nu mai prezinta relevanta acum pt. pensionarii-grefieri, acestia fiind realizati de aproape 2 ani de regimul Ponta. Dar macar acum ne este clar ce hram poarta regimul Ponta! Doar cunoastem ca sunt si rezervisti in situatii similare precum pensionarii-grefierii! Dar si alti cetateni! Cum sa existe stat de drept la care la unii pensionari nu se recupereaza debitele, iar la altii - inclusiv de la rezervisti se recupereaza fiind executati fiscal silit? Acesta este Ponta - cel care a stabilit pe usa din dos legi diferite pt. situatii juridice identice impartind pensionarii in albi si negri. Iar militarii sunt negri!


PARTEA A II-A: SENATUL A SESIZAT IPOCRIZIA LUI PONTA

Varza de proiect al legii "amnistiei" initiat de Guvernul Ponta a ajuns in Parlament. Unde Senatul l-a modificat total, astfel incat acesta sa nu fie doar o fumigena pontista, ci sa fie cu adevarat util pensionarilor. Proiectul adoptat de Senat este acesta. La proiectul adoptat de Senat observam urmatoarele:

1]. Spre deosebire de proiectul guvernului, proiectul de lege adoptat de Senat este pragmatic, explicit si aproape decent (exceptia de la decenta o reprezinta termenele tergiversate de la art. 2). Prin art. 1(1) proiectul adoptat de Senat acopera insa si pt. ceilalti pensionari si nu doar pt. grefieri, situatiile in care acestora le-au fost achitate diverse sume acordate in temeiul unor hotarari judecatoresti desfiintate ulterior in caile de atac. Mentionam ca acest termen "sume incasate necuvenit" din art. 1(1) este definit astfel de legislatia fiscala si se refera generic si la sumele acordate in temeiul unor hotarari judecatoresti desfiintate ulterior in caile de atac.

2]. Prin art. 1(1) din proiect, Senatul mentine pt. toti pensionarii - inclusiv pt. rezervisti derogarea de la art. 107 alin. (2) din Legea nr. 263/2010, derogare anulata initial in proiectul emis de guvern unde Ponta si R. Plumb au dat mana libera caselor de pensii sa retina de la rezervisti orice sume.

3]. Spre deosebire de proiectul guvernului, proiectul de lege adoptat de Senat prevede restituirea debitelor deja incasate de la pensionari. Dar la misto! Adica in termen de 5 ani, incepand cu 2015! Aceasta tervigersare aduce aminte de o sinistra ordonanta a lui Boc si prelungita de Ponta - care arunca de la un guvern la altul si de la un regim la altul, achitarea unor drepturi catre cetateni (5% in 2015, 10% in 2016, 25% in 2017, 25% in 2018 si 35% in 2019). Asadar, daca acest proiect va fi adoptat va urma o tergiversare a platilor catre pensionari. Acest fapt nu s-a intamplat pana acum niciodata in cazurile de pensii (asigurari sociale), ci doar in cazul drepturilor salariale! Dar parca mai conteaza astfel de amanunte pt. regimul Ponta!


Proiectul adoptat de Senat - corectie usturatoare pt. Ponta

 4]. Proiectul de lege adoptat de Senat simplifica bineinteles munca functionarilor statului si nu a cetatenilor. Art. 3 e relevant: sumele se restituie doar pe baza de cereri adresate caselor de pensii. Desi aceiasi pensionari nu au cerut caselor de pensii sa le fie achitate sume nici in plus, nici in minus, si nici sa le fie retinute diverse sume din pensii.

5]. In sfarsit, la art. 4 c) si Senatul se da de gol ca regimul Ponta i-a diferentiat inca din februarie 2013 pe pensionari in albi si negri prin acel art. XXII din Legea 2/2013. Acum poate fi abrogat articolul, fiind relevant ca din toate categoriile de pensionari, grefierii au iesit cel mai bine - dar pt. ei s-a emis legea la timp.

6]. Dar mai descoperim ceva. Dintre toti pensionarii, regimul Ponta a avut grija de grefieri pana la capat, doar ceilalti am ramas negri pana la capat! Proiectul abroga art. IX din O.U.G. nr. 4/2013. Dar ce prevede art. IX? Scrie mai jos:

O.U.G. nr. 4/2013
O.U.G. nr. 4/2013 este o alta mostra de act normativ pontist! Bineinteles ca acum poate fi abrogat articolul, grefierii fiind deja realizati fara 20% in 2015 si restul la Sf. Asteapta precum ceilalti pensionari. Referinta la O.U.G. nr. 4/2013 demonstreaza insa cum din nou dintre zecile de mii de cazuri de cetateni cu situatii similare, doar grefierii au fost albiti de Ponta si inca de aproape 2 ani. In timp ce sub acelasi regim Ponta, rezervistii romani si alti pensionari sunt executati silit fiscal intr-o veselie!

Comparand cele 2 proiecte, cel initiat de guvern si cel adoptat de Senat, rezulta ca prin proiectul de lege initial al guvernului, Ponta a avut o singura tinta clara: recuperarea unor sume de bani de la rezervistii protejati de articolul 2(2) din Legea nr. 241/2013, articol modificat cu rea intentie prin legea "amnistiei" (art. 4). Pe de alta parte, cele 2 proiecte demasca un element halucinant specific doar sistemelor politice mafiote sau totalitariste: desi sunt milioane de cetateni aflati in aceeasi situatie juridica, cetatenii nu sunt egali in fata legii, legile dezavantajoase aplicandu-se doar prostimii in randul careia militarii ocupa un loc de frunte, cazul pensionarilor-grefieri versus ceilalti cetateni pensionari fiind cel mai relevant exemplu! Este socant, dar faptele au fost deja comise!


Nota! Referitor la proiectul adoptat de Senat, nu trebuie sa se imbete nimeni cu apa rece! Camera decizionala este Camera Deputatilor! Iar cei in rezerva cunoastem bine cum Camera Deputatilor a mai facut zob la ordinul lui Ponta, niste proiecte de legi adoptate deja de Senat (detalii pct. 2-3 de aici)! Prin urmare este extrem de probabil ca istoria sa se repete conform retetei "pontiste" mentionate!

 DECIZIE DE RECUPERARE PT. PENSIONARII CARE FAC PARTE 
EXCLUSIV DIN CATEGORI"NEGRI BANANIERI" (ALTII DECAT GREFIERII)
Regimul Ponta a selectat in 2013 pensionarii in mod stalinist, legiferand ca terorismul de mai sus sa fie aplicat oricarui pensionar cu exceptia grefierilor! Ceea ce se si intampla, militarii fiind tintele predilecte!

*** 
UPDATE DE INTERES PT. REZERVISTI

 LEGEA "AMNISTIEI" A FOST VOTATA SI DE CAMERA DEPUTATILOR IN FORMA REZONABILA ADOPTATA DE SENAT, CONTRA VARIANTEI INITIALE SUBVERSIVE INITIATE DE PONTA

In mod surprinzator, dar asa s-a intamplat! Legea in forma finala care va fi inaintata spre promulgare poate fi consultata aici! Consecintele pt. rezervisti (daca legea va fi promulgata de Basescu) sunt urmatoarele:
-  cei carora li se opereaza retineri din pensii, inclusiv celor care au avut castig de cauza in actiunile in instante pe fond si au primit anumite sume de bani urmare a aplicarii art. 278, pct. 3 din C. Pr. Civ din 1865, dar care in caile de atac au pierdut definitiv, nu li se mai opereaza retinerile;
- celor carora li s-au operat deja retinerile mentionate la pct. anterior,  li se vor returna sumele respective in 5 transe incepand cu anul 2015 (20% in fiecare an), dar numai la cerere.

In acest mod, Parlamentul Romaniei a egalat dupa aproape 2 ani intarziere drepturile cetatenesti ale tuturor cetatenilor-pensionari cu cele ale pensionarilor-grefieri, revenindu-se astfel la o stare de normalitate (mai putin termenul de tergiversare de 5 ani, opozitia propunand 6 luni - propunere respinsa insa de alianta lui Ponta).  

Ramane o enigma cum Parlamentul a schimbat radical proiectul initial al Guvernului in favoarea cetatenilor, dovedit fiind deja in prima parte a materialului ca din proiectul initial al Guvernului Ponta ar fi iesit o catastrofa pt. rezervisti daca ar fi fost adoptat vreodata, iar pt. ceilalti pensionari nu ar fi existat nicio amnistie!

37 de comentarii:

 1. Răspunsuri
  1. Normal! Ca pensionar rezervist e cam socant sa descoperi ca nu ai aceleasi drepturi in fata legilor precum pensionarii-grefieri, ci precum pensionarii-tractoristi si alti "negri". Este o anomalie prea mare sa descoperi ca daca 5 pensionari (un grefier, un militar, un profesor, un tractorist si o croitoreasa) castiga un proces pe fond, toti 5 primesc sumele restante si apoi toti 5 pierd la recurs - dintre cei 5 doar pensionarul-grefier nu restituie banii. Ca asa a vrut nemernicul de Ponta. Toate pana aici! Cum sa nu "inghete" toti cand descopera ca am fost luati de "babuini"?

   Ștergere
 2. .....si a cata putere (reala ) in stat este Armata ...???

  RăspundețiȘtergere
 3. @?Eu (Gourcha - R123 !) Am asteptat un pic sa vad daca apare vreo reactie ! Nimic !! Ai idee de ce ...???
  Cum sa apara reactii de la cei care au 6-7- 8 - 9000 lei /luna ? Cum sa apara reactii de la cei care au primit cu ,,reantregirea".. 1800....3000?luna si pe care ei stiu bine ca-s de-a moca .....
  Zau asa, tu esti copil ..nu intelegi fenomenul ......???..Vezi cu cine ai mai ramas in formatie ...pentru a stii cum lupti mai departe ...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Partial ai dreptate, desi exagerezi cu exemplele. Eu nu cunosc niciun rezervist cu pensie mai mare de 4500 la grad, functie si vechime maxima. Tu de unde ii scoti pe cei cu 9000? Referitor la lipsa de reactie, mai degraba este vorba de altceva. Ura contra regimului Boc-Basescu a creat un fel de psihoza la multi, urmarea fiind ca au ramas atat de "pironiti" pe cei doi si dupa ce Ponta a preluat puterea, incat Ponta ne-a facut "pe la spate" cum a vrut el. Este si o chestie obiectiva aici: Boc lovea direct - stiam macar ce face, Ponta loveste numai prin "ghidusii" juridico-financiare in genul celei mentionate in material.

   In ultima perioada am intalnit un imens dezgust la adresa lui Ponta din partea rezervistilor. E greu sa accepti ca rezervist ca manifestai in strada iarna ca Ponta sa il schimbe pe Boc, iar Ponta dupa ce ajuns la putere sa dea legi "pe sestache" pt. grefieri. Si altele: nu adopta legea pensiilor militare, a dat "mistocareala" aia de lege cu "inghetarea" pensiilor, sustine ca beneficiem de nu stiu ce indemizatii ca diplomatii etc. Toate lucrurile astea au provocat deruta printre rezervsiti care chiar au crezut ca e Mesia. Dezgustul printre cei "fraieriti" de Ponta este asa de puternic incat da, la un moment dat chiar e posibil sa nu mai ai nicio reactie.

   Mai e ultima treaba legata de lipsa de reactie! Din ce in ce mai mult rezervisti (dar si alti cetateni) sunt preocupati mai mult de iminenta conflictului cu Rusia care se apropie vertiginos. Doar cine nu vrea nu vede ce se urmeaza sa se intample. Caz in care si rezervistii ca si alti cetateni, nu mai sunt interesati nici de Ponta, nici de Basescu, nici de lupte virtuale, nici de antene - ci mai degraba cum sa isi protejeze propriile familii in viitor.

   Ștergere
 4. Amice ..acum tu exagerezi ..in conflictul cu ..Rusia ! Punem pariu ca NATO - ROMANIA ..nu va avea niciun conflict cu ..RUSIA ????

  Vezi pe blogul ala ..de recuperare al UTECISTILOR ...am detaliat ...problema ...:D

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da. Pun pariu. Castigi numai daca NATO si UE lasa complet Ucraina rusilor. Dar nu o lasa, ar insemna sfidarea directa a SUA., iar americanii nu accepta asa ceva. Cu riscul unui razboi. Dar nici rusii nu glumesc acum. Replica rusa nu va fi lovirea Kievului, ci fix intr-un stat NATO. Ca fapt divers, oameni "de bine" precum Lucescu si-au externalizat deja averile, conturile etc. sau o fac acum. Dar ei nu se informeaza la antene ca noi si nici nu se muta de nebuni in alte tari.

   Ștergere
  2. Ukraina ii ,,lasata "demult !! Rusia vrea un nou stat rusesc in est (Novaia russia )...+ Crimeea ..cred ca va fi multumit Putin ! Restul din Ukraina posibil sa intre in Nato si UE (dar numai dupa ce isi plateste gazul consumat ..moca )

   Ștergere
  3. Nu e tema materialului, dar daca esti interesat poti consulta harta de aici [http://r-26500.blogspot.ro/2014/05/sa-ne-scuze-atat-rusii-cat-si-natoue-ca.html]. Si materialul de aici [http://r-26500.blogspot.ro/2014/04/in-cazul-unui-conflict-armat-nato-rusia.html}. Dupa cate observi scenariul se adevereste zi cu zi. Noua Rusie nu este decat o baza imensa de plecare la ofensiva si atat. D.p.d.v. strategic o directie de ofensiva NU nu conduce niciodata intr-un punct infundat. Iar Gurile Dunarii ca si Bucurestiul, nu reprezinta decat puncte infundate in cadrul unei directii strategice de ofensiva. Prin urmare Noua Rusie nu poate fi finalul unei directii strategice de actiune, ci un simplu raion de unde urmeaza altceva.

   Directia prezentata pe harta conduce la un singur obiectiv cu adevarat strategic: iesirea la M. Adriatica via Galati-Bucuresti-Belgrad. Legat de strategia adoptata de rusi, sa nu uiti ca au punct de sprijin si de jonctiune natural in cadrul directiei de ofensiva care este Serbia ceea ce le usureaza imens planurile.

   Dar sa lasam strategia si sa coboram nivelul! Cel mai probabil ca in prima faza vor urma niste "tatonari" gen incursiuni in spatiul aerian romanesc si ceva rachete lansate "accidental" desigur. Stii ce inseamna 600 km de pamant romanesc lovit "accidental" in conflictul intre 2 colosi? Pt. colosi inseamna zero, dar pt. noi este dezastru curat. Sa nu uiti ca o racheta lansata "accidental"acum din zona Krasnodar (pamant rusesc la estul M. Negre) loveste Bucurestiul in 15 minute. La fel poate lovi orice drum din Romania, culoarele de traversare a muntilor, Cernavoda, centrele de energie, barajele de acumulare. Iar o astfel de racheta are raza de actiune de 3 000 km. Atasata de un bombardier sau de un Suhoi rusesc intrat in spatiul aerian romanesc, o astfel de racheta loveste Londra. Dar lansata de NATO de la Londra nu atinge Moscova.

   Dupa cate observi, suntem fix-pix in acest conflict. Nu pierd nimic nici rusii, nici americanii daca se "incolacesc". De aceea vor sa si isi "inclesteze" muschii. Practic nu risca nicio parte nimic. Doar noi pierdem, dar ce mai conteaza 600 de km de pamant romanesc sub rusi, cand NATO ia la schimb sute de mii de kilometri patrati in Ucraina de Vest? A castigat NATO, a castigat!

   Ștergere
  4. Asta bar insemna RAZBOI MONDIAL !! Chiar crezi asta ...????

   Ștergere
  5. Dimpotriva! Mai degraba un conflict zonal care se va lasa cu schimburi de teritorii de influenta. Materialul si harta de aici harta de aici [http://r-26500.blogspot.ro/2014/05/sa-ne-scuze-atat-rusii-cat-si-natoue-ca.html] induc scenariul unui conflict limitat in spatiu si timp incheiat cu un mare ARMISTITIU de vreo 1000 de ani! Cu rusii calare pe 2/3 din Romania (mai putin Transilvania), Serbia si cu iesire la M. Adriatica (asta da obiectiv strategic), iar americanii calare pe Ucraina de Vest (este obiectiv stragic) si cu stapanire pe a 1/3 din Romania (Transilvania). ARMISTITIUL e o chestie onorabila, ambele parti au patruns fiecare in sfera celuilalt in mod egal, nu exista invingatori sau invinsi. Pe de alta parte, atat coana UE (Germania - nu joaca cinstit) cat si coana Rusia ies d.p.d.v. economic mai onorabil ca inainte de conflict, intrucat rusii pot livra pe perioada armistitiului gaze direct partii adverse fara conditionalitatile Ucrainei de Vest (asta da obiectiv strategic pt. ambele parti).

   La asemenea nivel, nu se mai incurca nimeni in amanunte! Scenariul leaga mai multe lucruri! Ce zici de exemplu ca toate trupele romanesti din Transilvania sa fie trimise pe post de esalon II in sprijinul trupelor de dincolo de munti (sud si est), iar la inlocuirea in Transilvania sa vina rezerva din NATO/UE? Asa se procedeaza in toate operatiunile militare, nu? Rezerva este constituita mereu din trupele imediat dinapoia esalonului II. Adica trupe NATO maghiare si mai mult ca sigur ca si UE va interveni cu trupe austriece pt. cica "consolidarea" pozitiilor in Transilvania. Dincolo de munti romanii cu rusii de piept, in Transilvania maghiarii la "consolidare". Si apoi marele armistitiu de 1000 de ani? Tare, nu?

   Ștergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  7. Nu ma intereseaza ce spune Ponta. El nu este expert militar, eu stiu insa bine ce am invatat. Orice actiune militara are obiective STRATEGICE. A forma Noua Rusie si atat, neurmat de nimic NU este obiectiv STRATEGIC, dimpotriva - este o povara financiara si economica. Nicio o armata a lumii nu isi asuma ca obiectiv STRATEGIC o povara economico-financiara, este ilogic. Priveste in schimb Noua Rusie ca un simplu raion de plecare mai departe spre un obiectiv REAL STRATEGIC - adica spre ceva care aduce bani, profit si atunci vei desena singur harta prezentata de mine cu directia Galati-Bucuresti-Adriatica. Iesirea la Adriatica este profitul real al rusilor. Pt. acest obiectiv ai nevoie de o baza de plecare la ofensiva cat mai apropiata de obiectivul STRATEGIC. Nu pleci din Siberia, ci dintr-un raion cat mai apropiat care sa sustina aprovizionarea tehnica si logistica. Acesta este rolul Noii Rusii, de raion de plecare la o viitoare ofensiva, si nu obiectiv STRATEGIC al rusilor. Nu e nimic nou, sunt lucruri pe care le cunoaste orice ofiter de stat major fie el rus, american sau roman.

   Ștergere
  8. Scuze ...NU PONTA zice ...am copiat din greseala...si spusele lui! zice un analist de la „Courrier Internaţional“.

   Ștergere
  9. Strategia prezentata de tine este HALUCINANTA ! Din fericire cred mai mult in asta ....,,Planul de pace „pus pe hârtie“ de Vladimir Putin şi prezentat de separatiştii ucraineni la Minsk a confirmat că Rusia intenţionează să pună bazele unei noi entităţi statale, Noua Rusie, pe teritoriul Ucrainei, chiar dacă nu va fi recunoscută internaţional. Deocamdată, limitele geografice ale noului stat sunt încă neclare, dar semnificaţia lui geopolitică este evidentă atât pentru Rusia, cât şi pentru Ucraina. ŞTIRI PE ACEEAŞI TEMĂ Kievul susţine că SUA, Franţa, Italia, Polonia şi Norvegia i-au promis... VIDEO UE vrea noi sancţiuni pentru Rusia. ... Conducerea autoproclamatei Republicii Populare Doneţk poartă discuţii la Moscova privind livrarea de gaz rusesc în Donbass, a declarat, pe 4 septembrie, ministrul Securităţii din autoproclamata Republică Doneţk, Leonid Baranov, citat de gazeta.ru. „Avem o secţiune de gazoduc separată, livrarea de gaz este garantată. Conducta trece prin regiunea Lugansk şi Doneţk, pentru a nu mai depinde de aprovizionerea cu gaz din Ucraina, a explicat liderul separatist. În plus, conducerea celor două republici separatiste susţin că până la sfârşitul lunii septembrie vor trece de la moneda ucraineană grivna la cea rusească, rubla. „Bombele“ lui Putin Regiunile separatiste nu au nici o intenţie să permită desfăşurarea alegerilor legislative anticipate pentru Parlamentul de la Kiev. Deocamdată, separatiştii din Doneţk şi Lugansk nu controlează întreg teritoriul care dă continuitate celor două entităţi, dar contraofensiva lansată în urmă cu peste o săptămână asta urmăreşte: preluarea oraşului port Mariupol pentru a avea ieşire la mare şi continuitate teritorială a noii entităţi statale. De altfel, planul lui Putin prevede retragerea trupelor ucrainene din cele două regiuni separatiste şi îndepărtarea oricărui punct de control ucrainean de pe tronsonul de forntieră a celor două regiuni cu Rusia. Moscova nu are intenţia de a anexa cele două zone separatiste aşa cum a procedat în cazul Crimeei, pentru că este forte costisitor şi, în plus, se poate folosi mai bine de o „Transnistrie“ ucraineană pentru a şantaja Kievul, în caz că încearcă să se apropie prea mult de UE, SUA şi NATO. Autoproclamatele Republici Doneţk şi Lugansk vor deveni bombe teritoriale în Ucraina, la fel ca Transnistria în Republica Moldova, Osetia de Sud şi Abhazia, în Georgia. A face din aceste zone teritoriul de influenţă rusă pentru limitarea vectorului pro-occidental al Kievului, Rusia este capabilă. Dar este clar că nu poate exista în cadrul statului Ucraina o entitate cu propria sa limbă, moneda unui stat străin şi capacitatea de a purta negocieri comerciale directe cu alte ţări, notează „Courrier Internaţional“.

   Ștergere
  10. Asta ar insemna sa faca din Ro.,,o noua republica sovietica " In acelasi timp ar insemna sa dinamiteze alianta NATO...ducand-o chiar la desfiintare ! Punctul 5 din tratat ..nu se mai aplica ...toate statele ar realiza ca NATO ..vax a murit ....nu cred !! Eu cred cu tarie ca Rusia nu are absolut niciun motiv sa atace un stat NATO ! Ei doresc o zona gri tampon intre Nato si Rusia ...vor face tot ce pot pentru ca Ukraina ,Moldova si ce mai este pe acolo sa nu se apropie de NATO -UE...

   Ștergere
 5. PS..Verifica Lista rezultata in urma contributelii....o sa ai surprize ! Sunt multi care au saltat de la 3000 la 9000.....

  RăspundețiȘtergere
 6. Eu am spus de multe ori (si m-ati injurat)..ca mergeti pe o directie gresita ..adica ..doar recuperarea cuantumului !!
  Oprea incepuse cu generalizarea grupei de munca ..OG..01019....asta era solutia ! Castigam mai mult si noi astia ,,carne de tun " si castigau mai putin ..gusatii....Asa au castigat doar gusatii si noi un picut acolo ..asta e ....

  RăspundețiȘtergere
 7. @ Cezar
  Fitiligiu de meserie dar mergi pe fitile expirate. Te preocupă mai mult capra vecinului decât oia ta.
  ”Cum sa apara reactii de la cei care au primit cu ,,reantregirea".. 1800....3000?luna si pe care ei stiu bine ca-s de-a moca .....”
  Dacă citești legea aia numită 119 vezi că tot procesul acesta de transformare a pensiilor militare de stat și unele pensii speciale în pensii contributive se raportează, la principii și mod de aplicare practică, la legea 19. Acolo zice o chestie cu cuantumul cel mai avantajos chestie pe care Boc/Oprea au făcut-o uitată în OUG 1. Știi bine câte probleme a generat lipsa documentelor pentru identificarea veniturilor și câte DB-uri s-au înscris prin acele adeverințe, precum și câte mișmașuri au fost făcute cu anexa 1 din OUG 1. Oprea începuse ceva cu OuG 1019 pentru a-și ascunde urmele, așa încearcă acum cu modificarea legii 241. Doar că începuse prost în stilu-i caracteristic ocolind legea. Problema grupelor de muncă se va rezolva după o vreme ca și la apariția HG 1294, pentru că nu e normal ca pentru aceași perioadă de timp și aceleași condiții de muncă oamenii să figureze în doua grupe diferite. Când o să afli ce a mai facut Oprea prin armată și ce mai are degând să facă, o să fii probabil unul din cei mai aprigi suduitori ai acestuia.
  NATO vor avea nici un conflict cu Rusia, oricât de puternici or fi americanii, că ei sunt în fapt NATO, nu se pot confrunta cu rușii cât timp aceștia dețin arma nucleară. În schimb reciproca nu e la fel de valabilă. Dar chiar și fără asta nu înseamnă că atunci când forțele proruse din sudul Ucrainei și Tiraspolul se vor extinde până la Dunăre și insula Șerpilor cu tot cu platoul continental nu vor ciocăni din greșeală pe la porțile României, deși nici nu e nevoie de așa ceva, simpla prezență acolo va fi suficientă pentru mulți din tinerii români, alături de mizeria politică și economică internă, să-și accelereze plecarea spre alte meleaguri. Și când unei țări îi pleacă populația tânără în masă țara respectivă e cam în moarte clinică.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. ...karadeniz...si unde era ..fitileala ...???

   Ștergere
  2. Faptul că e liniște pe bloguri nu insemnă că lumea s-a resemnat. Conștient de acest lucru tot încerci pe ici pe acolo să iei pulsul. Din păcate e mai greu, discuțiile celor interesați se poartă în grupuri pe pe alte canale decât cele publice.

   Ștergere
  3. ..nene cu tot respectul ! Umbli cu barcuta de ..hartie si zici ca-i distrugator !
   Cei care s-au vazut cu sacii in caruta...ii doare in basca ! Ce ar mai putea sa faca ..? Sa vina la Cretuleasca si sa strige gen Dogaru ...nenorocit de guvern ...m-a facut sa mor de foame cu 7000 / luna ! Te rog ....ridicolul are si el ceva limite in situatia de fata .....

   Ștergere
 8. Referitor la material, astazi a fost inaintat un memoriu catre Parlament, via deputatului M. Draghici cu solicitarea de a initia un act normativ care sa fie promovat in regim de urgenta si care sa acorde drepturi egale in fata legii si militarilor, precum grefierilor. Initiativa nu apartine unui militar, ci sotiei unui rezervist - intamplator consiliera la biroului teritorial al deputatului in cauza, rezervist caruia casa de pensii ii retine cca. 1 000 lei lunar urmare a celor prezentate in material. Singura vina a rezervistului in cauza (2 misiuni in Iraq si una in Afganistan) este aceea ca nu s-a facut si el grefier pt. a fi protejat de legile emise de Ponta, ramanand astfel la categoria "pensionari negri" si nu "albi". Probabil ca nu se va intampla nimic, ramanand de apreciat doar initiativa sotiei rezervistului in cauza si care a ramas perplexa cand a aflat ca Ponta a impus un tratament diferit pt. conditii juridice identice.

  RăspundețiȘtergere
 9. Se pare,ca după răspunsul la contestații, Casa de pensii emite noi decizii...majoritatea pe minus! Nu mult 5-10 lei...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Practic confirmi intentia lui Ponta de a lovi in rezervisti prin proiectul initiat de Guvern in mod pervers.Este explicat in material: "3]. Proiectul contine insa o perversiune legislativa de proportii la adresa celor din armata. Prin art. 4 din proiect - printre putinele articole cu adevarat aplicabile, Ponta abroga una dintre cele mai importante prevederi in favoarea rezervistilor din Legea nr. 241/2013. Urmarea este evidenta: in absenta derogarii de la art. 107 alin. (2) din Legea nr. 263/2010, casele de pensii vor avea mana libera sa recupereze de la rezervisti orice sume cred de cuviinta".

   Este vorba despre proiectul initiat de Guvern, nu cel al Senatului (al Senatului este cel OK, alui Ponta este capcana). In conditiile art. 4 din proiectul initiat de Guvern, daca acesta va fi adoptat pana la urma, cei 5-10 lei se transforma in [5-10 lei x 45 de luni] sume incasate necuvenit. Care in baza art. 107 alin. (2) din Legea nr. 263/2010 se recupereaza prin retineri de 1/3 din pensie. Practic, daca o ultima decizie contine un cuantum inferior celor precedente, prin proiectul initiat de Ponta pensionarul in cauza trebuie sa restituie toate sumele rezultate ca diferenta incepand cu data de 01.01.2011. Minti diabolice! Si cand te gandesti ca proiectul a fost denumit de Ponta si R. Plumb al "amnistiei".

   Ștergere
  2. Asta cu Amnistia ......,,sunt amnistiati doar cei care au primit bani in plus din vina functionarilor ..caselor de pensii...atat

   Ștergere
  3. Culmea e, ca în răspunsul comisiei de contestații, răspunsul a fost unul favorabil...Casa de Pensii a considerat ca este vice-versa! Apropo....vedeți ca cei care au fost la cursul de alpinism de la Predeal li se vor trece CONDIȚII NORMALE .. cică cursul a fost făcut în sala de clasă.

   Ștergere
  4. Ha..ha..hi..hi....macar stanca prostului din cazarma si tot trebuie sa mi-o puna ..daca nu ii belesc ..!!!

   Ștergere
  5. Cursul de alpinism? Eu am normale atat pt. acel curs, cat si pt. cel de Cdt. Cp. - la ultimul era s-o mierlesc efectiv la un demonstrativ pt. americani (iarna) de pe o stanca la C. Rasnoavei (recunosc ca eu am gresit, dar am avut noroc de zile). La trecerea in rezerva cadristul mi-a spus ca chiar daca am facut alpinism, nu se pune pe perioadele cursurilor. Mi-a aratat si o instructiune a DMRU si a dat si telefon in fata mea la DMRU pt. a ma convinge. Asa era, pe perioadele cursurilor conditiile erau normale, indiferent ca faceai alpinism/parasutism/ scafandrerie/pilotaj sau curs de secretari UTC/limba rusa/personal sau logistica. E stupid, dar asta este.

   Cei de la Predeal cand le-am cerut adeverinte, au zis ca al meu cadrist e cam dus cu capul daca imi cere asa ceva, dar mi-au dat. Adeverinte care insa nu mi-au folosit la nimic din cauza instructiunii emisa de vreunul de la DMRU care in viata lui nu a riscat nimic decat sa se opereasca cu cafeaua.

   Probabil ca instructiunea aceea e in vigoare si azi, vreun pacalici de la Curtea de Conturi in loc sa sesizeze ca instructiunea e proasta - conditiile reale ale activitatii fiind oricum superioare decat normale - axistand activitati cu risc real nu imaginar, respecta instructiunea si gata. Si il doar si in cot, mai are si pensie de serviciu cum numai militarii in tara ar fi avut acest drept!

   Ștergere
 10. Pt. cei de la ZOO+9 care insistati sa va faceti reclama pe aici! Nu mai insistati intrucat v-a luat Google "la ochi" pt. limbaj vulgar. Oricine incearca sa acceseze blogul vostru este prevenit astfel:

  "Avertisment privind conţinutul. Este posibil ca blogul pe care urmează să îl vizualizaţi să prezinte conţinut adecvat numai pentru adulţi. În general, Google nici nu examinează, nici nu susţine conţinutul acestui blog sau al altor bloguri. Pentru mai multe informaţii despre politicile noastre de conţinut, vizitaţi Termenii şi condiţiile:
  - ÎNȚELEG ȘI DORESC SĂ CONTINUI
  - Nu doresc să continui"

  Cand intalnesti un astfel de mesaj, din principiu nu este tentat sa mai deschizi blogul/site-ul. Acum poate inteleg si cei care insista sa prolifereze limbaj vulgar pe acest blog de ce nu li se permite.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Prietene, uite chiar eu am înfiinţat blogul ăla despre care faci referire. L-am înfiinţat într-un moment cînd membrii selectului club MH nu mai aveau o altă alternativă. De fapt, dacă îmi aduc bine aminte, în acel moment titularul făcea niscaiva reparaţii şi renovaţii interioare acolo, Motivele au fost diverse şi nu cred că este cazul să le detaliez aici. Avertismentul de care zici este o opţiune a "platformei Google", tocmai de a avertiza eventualii cititori de posibilul conţinut al acestuia, opţiune pe care am folosit-o; ştii dumneata, ca la cele cu "materiale pentru adulţi"...Asta pentru a clarifica anumite afirmaţii pe care dumneata le-ai făcut. Cît despre conţinut...fiecare e liber să publice pe proprie răspundere ceea ce consideră. Şi, ca să nu uit, să nu crezi cumva că-mi fac reclamă pe aici. Poate o fi vreun fost membru al clubului, sau poate vreun "şpion" care doreşte să ne "lucreze"/discrediteze.
   Te salut!

   Ștergere
  2. OK. Asa sa fie! Da' pe cinstite: va faceti rau singuri. Rareori intra cineva pe un blog sau site cu avertisment indiferent ce ar contine. Si daca intri accidental, cand nu gasesti o fraza fara ceva in "gura sau tras pe „lula„ iesi precis
   cat mai repede. Cineva din afara ar ramane socat oricum sa afle ca cei mereu cu "dansa" in gura sunt catane batrane cu parul alb in cap. Nu e un atac, e sugestie!

   Ștergere
 11. ....avertismentul ii bagat de cel cu blogul din setari ....

  RăspundețiȘtergere
 12. Si uite ca astăzi personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviația civilă, prin adoptarea propunerii PL-x 612/2013 de modificare şi completare a Legii nr.223/2007 privind Statutul personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România, cu modificările ulterioare, în sensul reintroducerii pensiilor de serviciu pentru întreg personalul aeronautic civil navigant profesionist, spune adio contributivității.
  Pensile acestora vor reprezenta conform legii astfel modificate prin art.42. - (1)2 ”Personalul aeronautic civil navigant profesionist care îndeplineşte condiţiile prevăzute la art.42 alin.(1) are dreptul la o pensie de serviciu în cuantum de 80% din media veniturilor totale brute realizate in ultimele 12 luni de activitate anterioare lunii în care se depune cererea de pensionare.”
  Față de forma legii aprobată de comisia de muncă și protectie social a CD, http://www.cdep.ro/comisii/munca/pdf/2014/rp612_13.pdf, în plen a mai fost aprobat un amendament care prevede un cuantum maxim al pensiei de 9000 de lei.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pilotii civili pensii de serviciu precum militarii (de altadata) si pilotii militari pensii civile (contributive) precum tractoristii? O noua dovada de dispret a lui Ponta la adresa armatei. Nu pare din ignoranta, nici in urma unei conspiratii contra armatei, ci altceva. Nu vrea pur si simplu Gabriel Oprea sa linga unde a scuipat - adica peste armata atunci cand ne-a desfiintat pensiile de serviciu. Iar Ponta ca fin il asculta orbeste! Altfel nu se explica!

   Ștergere
  2. Nu precum militarii de altă dată, că aceia plecau de la 60% din venit, ci ca și magistrații care pleacă de la 80% din venit. Nici măcar în noul proiect al pensiilor militare acesta nu plecă de la 80% ci de la 70 %. Dar cum spunea Cezar, un mare și infocat admirator a lui Gabriel Oprea, „Cei care s-au văzut cu sacii în căruta...îi doare în basca”, acum când or compara sacii lor cu cei ai specialilor o să cam plângă în pumni.

   Ștergere
 13. Oare militarii in activitate stiu ca "stevardezele" vor binemerita de la tara si vor primi pensie de serviciu , iar ei , militarii , var avea pensii CAP-izdico-contributioniste ???

  RăspundețiȘtergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!