luni, 29 septembrie 2014

Proiectul legii pensiilor militare de stat intra in dezbatere in Parlamentul Romaniei pana joi, 02.10.2014?

Comunicat

Deoarece pana joi, 02.10.2014, Parlamentul Romaniei va dezbate Proiectul Legii pensiilor militare de stat, SCMD suspenda pichetarile preconizate la sediile PSD din Bucuresti si din tara, pana luni, 06.10.2014.

In functie de rezulatul dezbaterilor, SCMD va declansa actiunile de protest fie la sediile PSD, in cazul in care majoritatea parlamentara nu va adopta proiectul de lege, fie la Palatul Cotroceni, in scopul urgentarii promulgarii Legii pensiilor militare de stat.


PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU

Considerand informatia ca fiind veridica, acum este acum! Avem ocazia cea mai buna de a afla cine sunt cu adevarat politicienii ostili militarilor! Ceea ce este cert in acest moment este doar faptul ca in Parlament nu este initiat si nu a ajuns niciun proiect de lege privind pensiile militare de stat. Un astfel de proiect a fost initiat de S.C.M.D. via M.Ap.N. in urma cu peste 2 ani - intr-o forma hibrida care combina vechimea in sistemul militar cu vechimea in sistemul civil si cu diverse neajunsuri cum ar fi neactualizarea pensiilor militarilor in rezerva concomitent cu majorarea sodelor militarilor in activitate sau vesnica suprapunere a 2 grupe de munca, acordarea dreptului de pensie militara si functionarilor publici civili cu statut special. Ulterior a mai aparut inca un proiect, si acesta cu neajunsuri si care din nou acorda drept de pensie militara si militarilor si functionarilor publici civi cu statut special. Din surse interne, se cunoaste insa si despre existenta unui al 3-lea proiect initiat in mod discret de specialistii M.Ap.N. care prevede drept de pensie militara dupa modelul americano-britanic (drept de pensie militara doar pt. militari si exclusiv pt. vechimea in serviciul militar). 

In situatia in care comunicatul este veridic, lucrurile ar trebui sa se desfasoare extrem de rapid - primul pas fiind sa fie inregistrat in Parlament unul dintre cele 3 proiecte! In sfarsit, ar mai exista o cale si mai simpla care sa justifice comunicatul SCMD si mai ales timpul incredibil de scurt! Sa fie abrogat prin lege art. 1, pct. a) din Legea nr. 119/2010 (sau chiar intreaga lege - caz in care s-ar reactiva toate celelalte pensii de serviciu desfiintate prin Legea nr. 119/2010) si dispozitiile care au abrogat Legea nr. 164/2001 din Legea nr. 263/2010, ceea ce ar insemna revenirea din oficiu la Legea nr. 164/2001, fara a mai fi necesar emiterea unei legi noi!

La fel de bine exista insa si posibilitatea ca informatia sa nu fie veridica, ci sa ascunda cu totul altceva. In materialul precedent este descrisa lupta dintre 2 tabere din SCMD (de altfel extrem de vizibila si pe site-ul SCMD): una formata din PSD-isti cu orice pret care il sustin neconditionat pe Ponta si care in mai mult de 2 ani de cand e Ponta la putere, a aruncat "pe piata" informatii despre reparatii imaginare asupra rezervistilor care insa nu s-au confirmat niciodata, doar ca rezervistii sa nu protesteze niciodata contra lui Ponta [Ponta are alergie la 2 lucruri: la proteste - dorind sa apara ca un conducator 100% "adulat", dar si sa i se aduca aminte de promisiunile neonorate dinainte de "inscaunare" - in cazul militarilor neonorand niciuna la modul asteptat de militari]. In ceea ce priveste prima tabara, de retinut afirmatia conform careia  "are o relatie aparte cu fortele politice de care depinde adoptarea Legii Pensiilor Militare de Stat în actuala sesiune parlamentară". Sesiune parlamentara care insa se incheie dupa alegerile prezidentiale (am mai auzit "placa" asta cu "- Votati acum, intrucat dupa alegeri oricum nu mai conteaza ce-am mintit!)." Dar in SCMD exista si o a 2-a tabara care s-a saturat de promisiuni si doreste sa protesteze contra lui Ponta daca acesta nu face ceva concret sa fie adoptata ACUM legea pensiilor militare, deci o tabara care doreste dovezi pragmatice din partea lui Ponta inainte de alegerile prezidentiale, si nu promisiuni efemere ca pana acum. Tinand cont de duelul dintre cele 2 tabere, este posibil ca M. Dogaru doar sa fi aruncat manusa celeilate tabere, tabara PSD-ista "cu orice pret" care sustine ca nu trebuie proteste contra lui Ponta, intrucat în această perioadă [nedefinita clar, acum ar trebui sa fie, dar poate fi la fel de bine si dupa alegerile prezidentiale - adica la Sf. Asteapta] "urmează să se discute şi să se voteze proiectul Legii pensiilor militare de stat". Caz in care M. Dogaru le-a aruncat manusa: "- Va dam termen sa demonstrati ceea ce sustineti! Daca nu este votata legea concret pana pe 06 octombrie 2014 (termenul este mai mult ca sigur preluat din promisiunile taberei adverse), inseamna ca voi ati incercat ca de obicei sa ne manipulati doar sa nu protestam contra lui Ponta." Acum! Daca informatia cu adoptarea in curand a legii pensiilor militare este veridica, se incheie totul, si cele 2 tabere il vor sustine la unison pe Ponta la fel ca pe vremuri. Daca insa informatia nu este veridica, prima tabara [sustinatorii PSD "cu orice pret"] pierd duelul definitiv, iar M. Dogaru le demonstreaza cu probe ca au sustinut minciuni, doar sa nu fie şifonata imaginea lui Ponta si a PSD inainte de alegeri. Ramane de vazut!

UPDATE SEC

Pana la acest moment, afirmatiile liderului SCMD nu se confirma! Nu exista niciun proiect in dezbatere pe agenda Parlamentului privind vreo lege a pensiilor militare de stat. Am fost sesizati atat de catre unii comentatori, cat si telefonic ca este posibil sa existe o imensa confuzie sau intoxicare intentionata: in data de 1 octombrie 2014 (miercuri) pe agenda Senatului se afla in dezbatere un proiect de lege privind pensiile ocupationale initiat de opozitie mai demult! Proiectul este acesta si nu are absolut nicio legatura cu pensiile militare de stat care sunt pensii de serviciu. Este un simplu proiect care legifereaza infiintarea fondurilor de pensii ocupationale si care in esenta sunt fonduri de pensii administrate privat. In principiu, pensiile ocupationale functioneaza astfel: o anumita breasla profesionala (oricare, nu conteaza: de exemplu - si lucratorii de la Uzinele Dacia) poate decide (si aici este o problema - aderarea este individuala si nu colectiva) sa contribuie cu mai mult de 10,5% la propria pensie cat prevede in acest moment legislatia, dar in total contributia sa nu depaseasca 15%. Cu alte cuvinte, cine doreste o pensie ocupationala trebuie sa cotizeze 4,5% in plus fata de contributia normala de 10,5%, la un fond de pensii ocupational, urmand sa beneficieze (teoretic - astfel de fonduri nu sunt garantate de stat, in timpul crizei in S.U.A. si Canada au dat faliment in mod masiv) de un supliment la pensia contributiva (sau de serviciu) la care are dreptul. 

In acest context este evident ca o pensie ocupationala, nu are nici in clin nici in maneca cu pensia militara de stat (de serviciu). Cum tot la fel de evident este si faptul ca niciun militar in rezerva nu are cum sa beneficieze de o pensie ocupationala, intrucat nu a contribuit niciodata la un fond ocupational care la acest moment de altfel nici nu exista.

Eliminand posibila confuzie intre conceptul pensiei militare de stat care este o pensie de serviciu si conceptul pensiei ocupationale care este o pensie administrata privat si eliminand si intoxicarea premeditata, atat confuzia, cat si eventuala intoxicare fiind fi prea suburbane pt. a fi acceptate, nu ramane decat sa mai asteptam 2 zile pt. adeverirea minunii. Sau minciunii! Intr-adevar, astazi a avut loc si o sedinta a C.S.A.T. care poate aduce noutati, desi informatiile publice sustin ca C.S.A.T. e interesat mai degraba de asigurarea securitatii cibernetice in scoli si de interceptarea telefoanelor, de parca un eventual conflict cu Rusia  nu s-ar purta real intre militarii activi sau in rezerva (toti fiind nemultumiti intrucat li s-a desfiintat dreptul la pensie militara) si armata rusa, ci intre hackerii rusi beti din Moscova si cei romani drogati din Regie!

CONCLUZIE FINALA

REGIMUL PONTA NU DORESTE REINTRODUCEREA PENSIILOR MILITARE,
IAR M. DOGARU SI  REZERVISTII CARE ASTEAPTA LEGEA PENSIILOR MILITARE, SUNT TRADATI PRIN ABURIRE  DE CATRE "PONTISTII" DIN SCMD

Atentie! Aceasta ultima parte a materialului nu il disculpa in niciun caz pe liderul SCMD de pacatele sale privind coparticiparea sa la "Tradarea de catre liderii SCMD a rezervistilor cu pensiile diminuate"! La care si-au dat mana atat tabara acestuia, cat si cei care il tradeaza in acest moment!

In final, informatia privind intrarea in dezbaterea Parlamentlului a Legii pensiilor militare de stat pana la data de 02.10.2014, s-a dovedit a fi falsa, la mijloc fiind vorba despre disputa celor 2 tabere opuse din S.C.M.D.: 

- una grupata in jurul lui M. Dogaru si care satula de gogosile pontiste, doreste la modul pragmatic pensii militare pana la alegerile prezidentiale. Cum timpul a cam expirat, tabara respectiva considera ca dupa mai bine de 2 ani de abureli pontiste, a sosit un ultim timp sa se puna presiune pe regimul Ponta, prin proteste de strada. Decizia este corecta, intrucat cunoastem cu totii ca timpul credibilitatii lui Ponta pt. militari a expirat nu de astazi, ci de vreo 2 ani!
- cea de-a 2-a tabara este neconditionat pontista (pur politica), neavand nici in clin nici in maneca cu interesul nr. 1 al rezervistilor, acela de a redobandi dreptul la pensie militara, fapt pt. care il sustine orbeste pe Ponta. Pt. a-si justifica atitudinea, aceasta tabara pretinde ca negociaza separat legea pensiilor militare, si nu doar atat, ofera si certitudini asupra faptului ca regimul Ponta va adopta legea pensiilor militare de stat, fara a oferi insa vreun termen concret [Vechea arta la romani: "Vom face si vom drege! Candva, nu ne intrebati cand!]. Tot aceasta a 2-a tabara se opune vehement protestelor contra lui Ponta, sub pretextul ca nu poti protesta contra celui care va adopta legea pensiilor militare, aducand drept argument faptul ca negocierile fiind intr-un stadiu avansat, protestele ar strica totul. Stadiul cel mai avansat este probabil de propaganda pe fond de ceva ebrietate! De ce asa? Aceasta tabara neconditionat pontista este grupata in jurul liderului S.C.M.D. de la Craiova. Lider care in noiembrie 2012, inainte de alegerile parlamentare cand rezervistii fierbeau sa declanseze proteste contra lui Ponta intrucat dupa 6 luni de mandat, acestia tot cu pensiile diminuate erau, mintea astfel: 


Numai ca nu a mai fost emisa niciodata nicio odonanta, nici inainte de sfarsitul anului 2012, nici dupa! De fapt, Ponta nu a emis niciodata vreo ordonanta pt. rezervisti, ci pt. altii (grefieri, diplomati, cantaretii bisericesti s.a.). In cazul rezervistilor cu pensii diminuate, Parlamentul a scremut in final Legea nr. 241/2013 care utilizeaza un tertip pontisto-jidanesc in urma caruia rezervistii cu pensiile diminuate raman intr-un final exact cum au fost. Despre acest lucru s-a vorbit pe larg in materialul precedent!

Acum acelasi lider S.C.M.D. de la Craiova se opune protestelor contra lui Ponta care au drept scop adoptarea legii pensiilor militare pana la alegerile prezidentiale, perioada de dupa devenind oricum iluzorie. Liderului de la Craiova i s-au mai alaturat alti cativa precum liderul filialei Sectorului 6 Bucuresti, un lider de prin Iasi si altii vreo 2-3. Placa este aceeasi din 2012: "- Votati Ponta, iar noi va asiguram ca stim ce am negociat si precis va fi adoptata legea pensiilor militare!". Dar noi stim precis ca aceleasi poezii ni s-au turnat si in 2012. 

Pe acest fond a aparut si informatia falsa a liderului SCMD! Nu a inventat-o el, ci a fost dus de nas! De catre tabara cealalta! M. Dogaru a avut ca intentie sa declanseze proteste inca din septembrie. Cealalta tabara i-a turnat gogosi ceva in genul sa nu se grabeasca intrucat pana pe 7 octombrie, va fi adoptata legea pensiilor militare! Liderul SCMD a muscat momeala, insa acum cel putin lucrurile sunt clare! Nu va exista lege a pensiilor militare cat timp Ponta este premier, si nici cat timp coalitia lui se va afla la putere! Daca ar fi fost sa fie, era pana acum! Revenind la inceputurile materialului, afirmam urmatoarele: "Avem ocazia cea mai buna de a afla cine sunt cu adevarat politicienii ostili militarilor!" Sunt multi, este drept! Pe cei vechi ii cunoastem, insa tot la fel de cert este ca la acest moment cel care se opune reintroducerii pensiilor militare este regimul Ponta care dovedeste printr-o atitudine ignoranta, aceeasi ostilitate fata de militari precum regimul Boc in trecut! Inainte sa conteste cineva (adica vreun adept pontist) afirmatiile din final, este rugat sa precizeze mai intai unde este legea pensiilor militare reintrodusa de Ponta si apoi poate sa sustina orice!

59 de comentarii:

 1. http://www.realitatea.net/mapn-elena-basescu-nu-a-purtat-o-uniforma-militara-completa-prin-urmare-nu-a-incalcat-legea_536187.html
  MApN: Elena Băsescu nu a purtat o uniformă militară completă, prin urmare nu a încălcat legea...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Asa este! Daca protestezi in fata Guvernului in uniforma mozaic, dar fara chiloti mozaic pe dedesupt sau fara sosete kaki in picioare, ori fara un insemn de arma sau fara un nasture, uniforma nu este completa.

   Ștergere
 2. @EU
  Ai raspuns, la 29.09.2014 18.25, unui anonim, ca: " Nu este nicio frica. Este pur si simplu lehamite!..."
  Eu adaug si sentimentul de scarba!
  Multumesc din inima...lui Boc ! Pentru ca, datorita lui, am aflat cum, datorita varstei, am devenit nesimtit dar si cum am fost furat la solde pana la trecerea in rezerva; cum s-au evaporat sporurile si primele; cum au intrat la apa veniturile din cauza ciupercilor din arhive, paielor din ochii operatorilor si prostiei celor care, privind la viitor, n-au vazut ca vechimea e mai mare...la incadrarea in conditii a aparut sentimentul amintit, incercand sa ajut un veteran cu razboiul integral facut in "conditii normale" (pai nu? era razboi - aia era starea de normalitate !). Si-i multumesc, nu in ultimul rand, pentru ca mai sunt multe motive, ca a avut grija de avocati si de casele de pensii care, din lipsa de acoperire legala, nu s-au stresat pentru prevenirea blocajelor din justitie.
  Multumesc din inima...lui Ponta ! Pentru ca a realizat, intr-o pauza, ca existam si ca musai trebuie sa fim reparati ca sa nu mai fim agitati, ca ne face rau si, la anii nostri, nu se stie...Pentru ca se gandeste si la viitorul nostru in sensul "da-le ce-au avut, daca asta au vrut, dar pune-i la frigider sa tina mai mult"...
  Le multumesc la amandoi pentru clarviziunea dovedita in problematica militara. Cu astfel de strategii asiguram viitorul ....bla,bla,bla...
  Pentru unii anonimi care bat campii cu moneda L164 - exista si un revers al acesteia...si-i asigur ca statul a avut grija sa fure cat a putut si pe acea lege. Daca unii au fortat nota, aceia au fost putini, pentru ca au stiut unde se poate bate la usa...Marea majoritate insa, au fost ciupiti, cat s-a putut, atat cat sa nu bata la ochi si pe acea lege...Tot romanul e furat, asta e rostul statului - aici suntem egali, dar numai intre egali !!! Puneti voi ghilimele unde credeti, in textul de mai sus, asa cum va dicteaza constiinta, eu unul stiu ca voi pune intr-o paranteza mare viitorul apropiat ! (parerea mea: anul asta nu vedem nicio lege ! - dupa aia, nici atat !)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Aceasta este si parerea mea. Poate sa fie si un joc duplicitar. Noi am mai asistat la o astfel de duplicitate la finele anului 2012. Inainte de parlamentare eram "momiti" cu o ordonanta-fantoma al carei termen se lungea mereu cu cate o saptamana. Cum ordonanta nu aparea si tensiunile cresteau, in final am fost "potoliti" [adica mintiti in fata de ai nostri si tot din jurul lui Ponta http://scmdfiliala1craiova.blogspot.ro/2012/11/c-o-m-u-n-i-c-t.html] cu o ultima promisiune: sa stam cuminti intrucat Ponta va emite ordonanta imediat dupa alegeri si precis pana la sfarsitul lui 2012]. In final, nu a mai fost nicio ordonanta! Acum istoria pare sa se repete si cu legea pensiilor militare de stat. Nu e saptamana asta, dar precis ailalta, nu e saptamana ailalta, dar sigur dupa prezidentiale. Pare aceeasi tactica ca in 2012, si culmea ca la mijloc sunt aceiasi actori si tot din jurul lui Ponta care incearca sa ne "lungeasca" pana trece Ponta de prezidentiale si apoi cunoastem: tot teapa ca si 2012. Nici macar "placa" nu incearca sa o schimbe! Dar, vom vedea! Doar azi nu e poimaine!

   Ștergere
 3. Cunoaste cineva ..,,Proiectul noii legi ...???

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Despre 2 se cunoaste public, sursele afirma insa ca exista insa si un al al 3-lea care este clasificat. Cel mai corect este sa asteptam dovada veridicitatii sau neveridicitatii informatiei. La prima vedere, tinand cont de faptul ca Guvernul nu a avut un astfel de proiect in dezbatere si nici nu exista un astfel de proiect inregistrat pt. dezbatere in Parlament, informatia este falsa. Exista o singura cale ca informatia sa nu fie falsa: acela ca proiectul sa fie clasificat. Este posibil si asa tinand cont de faptul ca pe piata au circulat si zvonuri despre acordarea nu a unei pensii militare propriu zise, ci a unei indemnizatii pt. rezervisti in functia de gradele si functiile detinute efectiv pe statele de mobilizare caz in care proiectul nici nu poate fi facut public. Deocamdata sunt insa supozitii, oficial nu exista nimic!

   Ștergere
  2. Da ,eu, cind beu . Se zice ca exista si al patrulea proiect care afirma ca fiecare militar isi calculeaza pensia cum doreste cu posibilitatea sa schimbe formula de calcul oricind doreste dar nu mai mult de douasprezece ori pe an. Punct .

   Ștergere
  3. @ avianyc 30 septembrie 2014, 19:02. Receptat "fina" ironie. Incearca sa citesti aici [http://r-26500.blogspot.ro/2013/11/o-noua-lege-pensiilor-militare-va-fi.html]. Dusa spunea ceva de existenta unui pachet intreg cu 3 legi, cu legea pensiilor militare intre ele. Aici intervine o chestie si de abilitate (in gandire), dar si de mentalitate. Noi nu doar ca nu am aflat cum arata Legea Pensiilor Militare, dar nu stim nici cum arata Statutul Rezervistului sau noul Statut al Cadrelor Militare. Prin urmare, daca Dusa a spus ca exisa asa ceva, si totusi nimic nu este public, singura varianta plauzibila este ca sunt CLASIFICATE. Intr-un fel este de inteles! De exemplu - Statutul Rezervistului. Probabil ca te gandesti ca ar trebui sa fie ceva care prevede ca avem dreptul sa jucam table la cercurile militare si sa bem o bere, evetual sa luam bilete la mare la jumatate de pret si sa ne uitam la TV. Eu ma gandesc insa mai degraba la ceva obligatii concrete la mobilizare, cu grade si functii concrete si cu indemnizatii concrete - ceea ce nu poate fi facut public. Pe de alta parte - fac apel la memorie, eu am fost instruit de un anumit stat (NATO, nu din Africa) privind legislatia mentionata anterior a fi implementata si la noi, deja existenta in statul respectiv si pe care o am pe un DVD. Insa oricat am cautat ce am invatat sa gasesc si pe undeva in mod public, nu o gasesc nicaieri - doar titlurile si atat, fiind evident ca statul in cauza are intreaga legislatie despre armata CLASIFICATA!

   Asta nu inseamna ca noi nu traim in Romania si "ironia" ta nu poate fi veridica. Pana la proba contrarie, chiar este!

   Ștergere
 4. Foarte corecta varianta subliniata!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Este cea mai simpla. O lege cu un articol si 3 alineate.

   Ștergere
 5. Tensiune mare! Ce sa mai! Cine stie ce va iesi exact, dar la la faza asta Dogaru a bagat mortu' in casa multora! Mai ales lui Ponta si sustinatorilor lui! In cazul in care nu va fi adoptata legea pensiilor militare, Ponta devine in mod indubitabil egal cu Boc/Basescu pt. militari si niciunul dintre sustinatorii lui Ponta nu mai are practic cu ce argumenta ca nu este asa!

  RăspundețiȘtergere
 6. @R26500 / 30.09.14 09.44
  Varianta 3 nu poate fi asimilata legii pensiilor militare de stat asteptata. Dupa cele cateva elemente amintite, asocierea secret-bani devine exploziva si generatoare de alte discriminari. Nu cred ca mai avem nevoie de astfel de experimente. Sau, poate asta se urmareste...va fi cireasa de pe coliva !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Asa este, nu poate fi asimilata legii pensiilor militare. Nu este sistemul americano-britanic, este de undeva de Europa - nu mai retin care state isi platesc rezervistii doar pt. ca sunt rezervisti. Indemnizatia ar fi ceva similar legii in baza areia diplomatii au indemnizatie fixa de 3 571 lei, peste pensia in sistemul public, nesecreta. Acum insa - daca am discuta despre indemnizatii pt. rezervisti, lucrurile se cam schimba intrucat indemnizatiile nu pot fi fixe, fiind diferente esentiale intre grade si functii. D.p.d.v. al asocierii secret-bani, da - ar fi o chestie si mai exploziva, dar si mai exploziv ar fi sa faci public statele de mobilizare ale armatei, doar ca vrea "X" sa stie si el ce indemnizatie primesc militarii in campanie/mobilizare/razboi. Ideea de baza este ca daca vrei sa faci ceva iesind in fata cu siguranta nationala, faci si gata fara multe explicatii! Asa fac toate statele! Dar, intr-adevar istoria recenta demonstreaza ca la romani nu e cazul, la noi siguranta nationala este o chestie si virtuala si ridiculizata !

   Ștergere
 7. Observ ca va lipsesc din peisaj.
  Eu va indemn sa puneti mina cu mult zgomot pe arme. Arma cea mai de temut pentru politicieni este votul. Dupa cum se exprima un contemporan ”votul este mai tare ca și glontul”. Sanctionarea prin vot le-ar putea aduce aminte ca totusi nu poti oferi pensie speciala pilotului civil si pensie contributiva pilotului militar.
  Si mai rezolvati ceva ; sarcina pentru GOURHA , puneti-l in zeghe pe CEZAR iar pe MOS ALECU sa-l pazeasca!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Daca este posibil, incearca sa nu ataci alti useri! Nu aici! Este regula! Dupa cate observi am incercat sa lasam toti "mistoul" inutil si sa incercam sa construim ceva, fiindu-ne clar ca toti am picat de sase ramanand cu misto-ul. Dincolo de introducere, e posibil ca Ponta sa nu mai poata fi sanctionat prin vot, fiind saltat pana atunci de DNA pt. PC achizionate preferential cand era sef la TSD. In rest, numai de bine!

   Ștergere
  2. Degeaba am incercat noi cei de jos sa fim bine ancorati in evenimente si sa mergem pe cai aducatoare de oarecare izbinda daca de la mansarda s-au gasit totdeauna ca batute in cuie alte cai si prioritati. Pe Ponta nu-l ia nici Dna fiinca-i un habarnist in problema asta si novice prin altele.. Tare-s curios daca stie dupa cite legi iau militarii pensii in momentul de fata. El cred ca inghite ce-i spune al cu stele multe . Cind ii va spune cum a obtinut si ultima stea probabil se va lumina si dumnealui. Stii ca-n Suleiman Magnificul vizavi de Mustafa.

   Ștergere
  3. E corecta supozitia conform caeia toate deciziile lui Ponta privind militarii ii apartin de fapt lui Oprea. Oricine fin face ce ii spune nasul.

   Ștergere
 8. Proiectul legii pensiilor ocupationale a fost initiat de la a la z de pdl-isti deci este lucru caracteristic nejudecat bine. Proiectul legii pensiilor militare trebuie scuturat de praf cel putin citeva saptamini daca nu luni prin comisiile de aparare,de munca,de finante,etc. Ori este de necrezut ca sa treaca asa tacit prin aceste comisii fara sa rasufle nimic.Sa vii acum si sa spui ca in doua zile se voteaza o lege asa taman-nesam fara o testare a opiniilor celor multi care vor vota mi se pare ca se urmaresc alte scopuri. Bine ar fi sa ma insel.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ai dreptate! S-a dat si UPDATE la material! A confunda legea pensiilor militare DE STAT cu legea pensiilor OCUPATIONALE (administrate privat) este deja prostie crasa. A incerca insa sa induci aceasta idee cu premeditare, inseamna a miza pe prostia crasa a celor carora le-o induci. In ambele situatii, Dogaru ar trebui sa isi puna funia! Cat priveste testarea opiniilor celor multi, exista o portita: in cazul legilor care vizeaza siguranta nationala, nu mai este nevoie de opiniile celor multi! In rest, e ca tine!

   Ștergere
 9. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 10. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 11. @EU,30.09 21.50
  La "A confunda legea pensiilor militare DE STAT cu legea pensiilor OCUPATIONALE (administrate privat) este deja prostie crasa". Nu a confundat nimic. In disperare de cauza, trage de timp...cu cine sa iasa la pichetari si proteste? Nu mai are credibilitate! Ne-am rasfirat toti scarbiti de impostura ce se manifesta peste tot si suferim (care avem de suferit) in singuratate, uitati pana si de fostii colegi care se pregatesc de pensionare...Cine trebuia sa ne apere demnitatea (ca militari am avut comandanti !!!) au tradat pentru firfirei in plus. La cine sa cautam onoarea pierduta? Peste tot dai de lepre...Mai trist e ca noi ne-am pierdut increderea in noi insisi, in faptul ca osteanul tarii are un cuvant de spus si va fi respectat. Lamentabil...diversiune in toata regula ! Cum adica poporul asta are incredere in armata ? Pe din dos o blameaza, o dezavueaza, ii fura identitatea, o distruge...Halal tara si conducatori !!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cine sa ne redea onoarea pierduta ? In nici un caz banditii astia pe care daca intorci cu capul in jos si le scuturi buzunarele curge din ei mai mult de jumate din bugetul Romaniei.

   Ștergere
  2. Da, Dogaru nu mai are credibilitate. Insa aici este vorba despre altceva: este tradat! El vrea proteste pt. legea pensiilor militare, iar persoane precum Naon de la Craiova, T. Marian de la Bucuresti si mai sunt vreo 4-5, nici nu vor sa auda de asa ceva - adica ii doare in cot de legea pe care o asteptam. Ei pretind (adica mint) ca totul este aranjat - desi nu este nimic adevarat si trag de timp pana ce il vad pe Ponta presedinte si apoi se dau la fund cum au facut si in 2012. Asa au facut si in 2012 la parlamentare cand ne fluturau o ordonanta-fantoma doar sa nu protestam. Cat priveste confuzia, precis cei in cauza i-au vandut pontul acum vreo luna ca se va adopta o lege a pensiilor militare pana in 7 octombrie, doar sa il linisteasca, Dogaru avand intentia sa declanseze proteste inca din 15 septembrie!

   In concluzie Dogaru e tradat de tabara "PSD cu orice pret" adica de cei pt. care e mai important ca Ponta sa fie presedinte oricum vrea muschii lui, iar el nu vrea pensii militare.

   Ștergere
 12. Imi place a naibii fraza asta ;

  1. La initiativa Asociatiei romanilor din Olanda, membri ai CNSC picheteaza, incepand de astazi, ambasadele occidentale, urmand a depune materiale revendicative si de protest;
  2. SCMD ............

  Spune tot................... Ma bucur totusi ca nu a fost la initiativa vreunei Asociatii Corto-ra-le !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. In acest caz, liderii SCMD adopta aceeasi tactica precum in 2012. Aici [http://r-26500.blogspot.ro/2013/09/tradarea-de-catre-liderii-scmd.html] - faza a V-a. Incearca prin orice metoda - in acest caz cu "momirea" amanata de la o saptamana la alta a adoptarii legii pensiilor militare, ultima "momire" fiind ca legea va fi adoptata dupa prezidentiale intrucat daca ar fi inainte de prezidentiale, ar fi populism etc. - dandu-ni-se asigurari ca precis legea va fi adoptata imediat dupa prezidentiale, lucrurile fiind aranjate. "Placa" este exact cea din 2012 [http://scmdfiliala1craiova.blogspot.ro/2012/11/c-o-m-u-n-i-c-t.html] cand acelasi lucru ni se spunea despre acea ordonanta-fantoma care ni s-a fluturat vreo jumatate de an in fata ochilor doar sa nu protestam, in final primind asigurari ca nu poate fi emisa inainte de alegerile parlamentare intrucat ar fi considerat un gest populist, dar precis va fi emisa dupa alegerile parlamentare. Iar dupa parlamentare, am luat "teapa" nemaifiind emisa nicio ordonanta.

   Ce sa mai, lucrurile sunt clare! Nici nu ar fi trebuit abordat un astfel de material, dar macar am incercat sa deslusim niste mistere. Misterul pana la urma este la vedere, deci cine pune iar botul la promisiuni care vor fi onorate de regimul Ponta dupa prezidentiale si nu acum, va lua din nou "teapa" la fel ca in 2012!

   Ștergere
 13. Daca tinuta mozaic incompleta nu se pune o putem purta la pichetare? Iar in functie de hobyuri de acolo putem pleca la pescuit si vanatoare?Pescari suntem mai putini!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Si eu o port frecvent si in munte si la pescuit! Tot incompleta, deci legal nu este uniforma! Imi lipseste ecusonul cu numele, in rest are de toate. Da! Este corect! Un protest in uniforma de campanie este ceva ce ar atrage atentia! Vuvuzelele si dicursurile patriotice au devenit oricum banale!

   Ștergere
 14. Din tot materialul rezulta ca secretarul de partid( ca asta a fost) tovarasul Dogaru este o minora naiva pe care o duc toti de nas, ca domnia sa este plin de bune intentii fata de rezervisti. Nu cred o iota. A ramas acelasi secretar de partid care slujeste interesele celui care este la putere. Cred ca Ponta ii spune lui Dogaru:,, Fa-te ca muncesti pentru rezervistii tai!!!,, sau varianta: ,, Fa-te ca esti suparat pe Putere!,, Nu cred in corectitudinea domnului Dogaru; nu cred in vorbele pe care le tot arunca pe la posturi de televiziune precum Haznaua3 sau Romania Tv.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. De principiu, cei in rezerva suntem impartiti in 2 categorii: rezervisti cu pensii diminuate de Boc/actualmente "inghetate" (o alta metoda de diminuare) pe viata de Ponta si ceilalti rezervisti. Nici noi, cei care suntem in aceasta tabara a diminuatilor/inghetatilor nu (mai) credem nici in Dogaru, nici in altcineva. Am reactionat la momentul potrivit - dovada aici [http://r-26500.blogspot.ro/2013/09/tradarea-de-catre-liderii-scmd.html]. Deci, nu credem in naivitatea lui Dogaru - este explicat pe larg in link-ul mentionat, la faza a VII-a.

   In ceea ce priveste explicatia ta, are logica intr-o foarte mare masura. De fapt, poate fi si 100% logica - daca acceptam ca totul este un teatru de prost gust (lucru destul de greu de acceptat pt. un militar de cariera caruia intrigile politice ii par de neinteles). In aceasta ultima acceptiune ar insemna ca si Dogaru "suparat" pe putere si cei din tabara anti-Dogaru din SCMD vizibil pro-putere, sunt "pe o mana", nu? Cam asa rezulta. Sa fie sanatosi! Acest fapt nu poate decat sa darame integral SCMD, intrucat cei 70 000 cu pensii diminuate de Boc si "inghetate" de Ponta, ne-am lecuit si nu mai punem botul la astfel de lucruri.

   PS: Pt. echidistanta! Toate televiziunile de stiri politice sunt haznale, deci la cele mentionate de tine trebuie sa adaugam obligatoriu si B1TV si Realitatea TV, altfel toaleta nu este completa!

   Ștergere
 15. Dogaru este un LATRAU dovedit, iar fraierii care mai pun botul , sa fie sanatosi. El si-a vazut telul implinit pe banii nostri, CUMULUL PENSIE-SALARIU, ce i-a fost cadorisit de escrocul de PONTA cu conditia ca sa prosteasca fraierii si sa nu faca miting, deoarece nu place la javra pontista sa fie combatut, acestui maniac ii place sa fie adulat dupa cum minte

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Explicatia este logica!

   Ștergere
  2. In sfirsit se mai lamuresc si altii !
   Pun pariu ca miine -poimine ii gasim consilieri parlamentari.Va amintesc spusele lui Ponta ”orice pensie trebuie sa aiba o componenta contributiva” la care vom adauga o indemnizatie, etc. A facut totusi o exceptie pentru colegii piloti civili si stewardele lor fiindca a deschis ochii si si-a dat seama ce munca grea presteaza si ce mare nedreptate li s-a facut lucru remarcat si propovaduit prin televiziuni si de acest domn Dogaru desi nu cred ca la intrebat nimeni. Acum mai are sa-i rezolve pe revolutionari !!!!!!!!!! apoi la urma urmei vom urma si noi astia nebagatii in seama de nimeni din cei care se folosesc din plin de roadele muncii grele fortate la care au participat marea majoritate a militarilor acestei tari,mai putin acesti politruci care prezentau totul in roz si incheiau o zi de munca ”in teren ”cu o masa copioasa stropita din plin........
   Panglicaria lor de noi bani ne-a adus aici. Oamenii au probleme serioase, au fost nedreptatiti-descriminati prin niste incadrari in grupe de-a dreptul fara logica, nu li se indexeaza pensiile si vor ajunge cindva tot de unde au plecat. DEspre aceste lucruri nu sufla acest lider nicio vorba prin televiziuni. A obtinut ce si-a dorit foarte mult cumul pensie salariu iar acum ca sa iasa basma curata pentru nerealizari si drumul gresit pe care a mers se justifica cu tot felul de gogorite arogindu-si in continuare suveranitatea in rezolvarea problemelor socitatii civile infaptuita de el si amestecata la pachet cu militarii. Chiar nu-i spune cineva la ureche ca noi nu suntem societatea civila ci militari de cariere supusi toata cariera unor privatiuni si ca ne meritam anumite drepturi intre care si o lege care sa faca diferenta.

   Ștergere
 16. Daca, " Nu va exista lege a pensiilor militare cat timp Ponta este premier, si nici cat timp coalitia lui se va afla la putere! ", iar legea a fost desfiintata de actuala opozitie - PDL. PMP....trageti si dvs CONCLUZIA: Legea pensiilor militare are toate sansele sa nu mai existe niciodata in Romania !!!!...sau spuneti dvs cine o va repune pe tapet ? Apropo: dvs stiti ca actuala lege este mai avantajoasa pentru cadrele miltare cu functii de comanda in ultimii 10 ani ? au ei interesul sa o schimbe ? Sa nu fim naivi .

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Te contrazic in privinta ultimei afirmatii! Legea actuala nu poate fi avantajoasa decat pentru cadrele miltare incadrate pe specialitati auxiliare, adica pt. cei care nu ies niciodata dintr-un birou (directiile financiare, directiile juridice, de resurse umane etc.) nici la pace, nici la razboi si care pot astepta linistiti varsta de 60 de ani dupa calorifere. Si aceste cadre au functii de comanda, nu? In schimb, pt. cadrele militare cu functii de comanda din trupele operationale si care sunt majoritare, legea actuala este un blestem. Stiu acest lucru de la cadrele cu functii de comanda in activitate din ultima unitate 100% operationala care asteapta legea pensiilor militare ca pe o eliberare. Apropo! Cadru militar cu functie de comanda este si comandantul unui batalion operational, si statul sau major si comandantii sai de subunitati. Intre ultimii fac parte si subofiterii care sunt cadre cu functii de comanda - adica comanda grupe! Ce facem cu ei, ii taram la 59 de ani pe campul de lupta? Nu functioneaza. Si apropo! Tot de la ultima unitate 100% operationala in care am lucrat: la vizita medicala inainte de ultima misiune in Afganistan, cam 25% au fost respinsi - din cauza bolilor profesionale care apar inerent dupa 40-45 de ani (in cel mai general caz, oamenii sunt tocati de reumatism, artrite si boli asemantoare cauzate de perioadele petrecute frecvent in ger/ploaie etc. in anii de serviciu militar) . Iar procentul creste de la an la an, odata cu imbatranirea personalului. Apar 2 variante: fie ca cei in cauza sa iasa anticipat din sistem, adica cu o pensie de mizerie dupa legea actuala - permitandu-se astfel innoirea personalului, sau sa avem unitati operationale care sa se semene cu niste azile ambulante de tratat reumatismul.

   In concluzie, mai mult ca sigur ca acele cadre cu functii de comanda in ultimii 10 ani despre care afirmi ca ar fi avantajati de legea actuala, in viata lor nu au stat 3 luni pe an minim 8 ore pe zi la -20%, nici nu au fost plouate torential 3 saptamani la rand in vreun exercitiu aplicativ, nici nu s-au cazat vreodata macar o saptamana in vreun cort infipt in zapada, adica nu prea au legatura cu afrmata propriu-zisa. fiind simple deviatii ale sistemului militar.

   Ștergere
 17. Prin natura imprejurarilor, am renuntat la lupta in instante fiind incredintat ca am colegi activi si mai in putere sa se impuna, care, vor sti sa lupte pentru valorile acestui corp, care inseamna ARMATA. Credeam ca, odata crescut si hranit de ideea nobila de a fi in slujba semenilor, eforturile si renuntarile mele din mediul familial si cel social vor fi acoperite de sentimentul profund al datoriei indeplinite, al onoarei, demnitatii si respectului societatii pentru ceea ce am facut. Nu apare in ecuatie nicidecum cuantumul pensie. Apar in schimb termenii de nesimtit, taietor de frunze la caini, tortionar al celor care si-au satisfacut serviciul militar, bugetofag pe degeaba si, nu in ultimul rand, posibil tradator in contextul servirii regimului trecut! Mai nou, cuantumul a fost conditionat de afinitati politice...E jalnic ! Am renuntat la demnitate, am lasat sa fim calcati in picioare...Sunt militar din tata-n fiu...Predecesorii au avut mica lor contributie la salvarea si cladirea acestei tari ! Sunt mahnit sa constat ca le-am facut numele de rusine ! Am devenit un paria ! Nici macar banii care intra lunar in cont (deocamdata) nu-mi mai amintesc de ceea ce am fost. Ma simt strain si tolerat in propria tara. Cum dracu avem politicieni atat de tampiti? Dupa ce-au fost alesi parca-i spala cineva pe creier si-i reprogrameaza! Oare cine? Dar, toti comandantii de mari unitati, arme, care au servit tara in ministerele ce asigura siguranta natianala, nu le e rusine de ceea ce au facut ? Se spala cu procentele, aranjate, de incredere in Armata Tarii ? Cred ca Dumnezeu inca ne mai apara si mai amana gravele repercursiuni ale greselilor enorme facute. Datoria noastra, cred, e sa mentinem, macar, tensiunea la un nivel care sa le readuca zilnic in minte faptul ca existam. Altfel, singura preocupare a guvernantilor va fi, uneori, grija fata de mormintele eroilor neamului si aia din interese electorale ! (vezi ultima sedinta de guvern). Cred ca am gresit si platim acum ! Nu trebuia sa ne repezim la guvernanti ci sa-i capacitam pe reprezentantii nostri cu putere de decizie care inca mai sunt activi. Ruperea legaturii comandant-subordonat a facilitat refugiul celor grei in turnul puterii de unde nu mai vad ce-i la baza.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Absolut de acord si mai adaug ceva cred esential;nu ne-am stiut alege adevarati lideri miltari care prin arma ,specialitatea si calitatea de om trecut prin poligaonele de instructie sau santierele economiei nationale sa devina reper morale si sociale credibile in fata unei opinii publice care nu are ce crede in lideri introdusi pe usa din dos prin armata si specializati in diverse laboratoare de partid incusiv dupa revolutie.

   Ștergere
 18. @ Calin .... cam tarziu ai observat !! Posibil ca atunci cand inca mai erai (iluzoriu) Tare si Mare ...te durea fix in pix......

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Rugaminte fara multe explicatii! Interventia ta nu prezinta motive de moderare, insa incearca sa nu ofensezi la niciun mod, nici macar superficial, persoana in cauza! Intrucat daca ti s-ar oferi explicatii, TU ai fi primul care i-ar cere scuze!

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
  3. @ avianyc 2 octombrie 2014, 13:34. Ce rost are atacul la persoana? Acum faci exact ca CEZAR. Combateti-va cat vreti, cu ce doriti, dar fara atac la persoana din astea de tip "fruntasisme"! Sunt alte bloguri care permit atacuri la persoana unde puteti sa va "descarcati" cum doriti, sa va injurati la liber etc.!

   PS: Cei mai vechi cunosc ca atacurile la persoana dispar oricum! Prin urmare, nu inseamna decat energie irosita!

   Ștergere
 19. @Cezar 2oct12.27
  Nu ma supara ce ai afirmat. Dialogul, cand exista, tot va duce la ceva bun. N-am fost Tare si Mare, iar cand am iesit la pensie, nu era cazul si nici nu-mi inchipuiam ca pot sa apara astfel de probleme. Te asigur ca atunci s-a discutat intre cei care activam si ne-am manifestat ingrijorarea fata de diferentele mari care apareau la aparitia L164. Problemele s-au estompat pentru ca s-au luat masurile necesare (acum, cei pensionati inainte de L164, cu stagiul complet, nu au motive de nemultumire-din cate stiu eu). Cat priveste problema responsabilizarii fostilor si actualilor militari cu functii de decizie la nivel inalt, am fost printre primii care am ridicat-o. Poti verifica, nu mi-am schimbat "porecla".

  RăspundețiȘtergere
 20. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
 21. Daca ma poate lamuri cineva? Da, se discuta mult ca cei de la putere nu au vointa/nu vor sa rezolve problemele noastre. Cineva, cu astfel de adversitati, nu-si propune, oficial, sa le rezolve, altfel ar fi trasi la raspundere pentru proasta guvernare si ar pierde in fata electoratului. Inca n-am auzit pe nimeni sa reproseze primului ministru si ministrului apararii, in mod oficial, de ce nu respecta ceea ce au scris cu manuta lor, negru pe alb, la pg.5!
  http://www.drp.gov.ro/download.php?9ff139cbca3c8b4b65f2a4c46880b9d6
  ()

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Foarte interesant link-ul! Mai ales conexiunea intre pct. 3-4! Aduce aminte de pachetul lui Dusa, statutul si legea pensiilor militare sunt legate intre ele! Ori, statutul este al cadrelor militare, soldatilor si gradatilor profesionisti. Extrem de posibil ca tergiversarea sau marul discordiei sa aiba drept cauza varianta a 3-a de proiect privind legea pensiilor militare, cea care acorda drept de pensii militare dupa cum este normal, doar militarilor definiti astfel conform noului Statul al cadrelor militare, soldatilor si gradatilor profesionisti, si nu si functionarilor publici cu statut special si care sunt in realitate civili! Mai mult ca sigur ca aici este smenul!

   Ștergere
 22. Daca se va dovedi tradarea cu "fa,te ca lucrezi pt. rez." cum va putea sa ne priveasca in ochi pe viitor,iar in privinta finantisti,juristi,cadristi nu avem ce face deoarece ei buchisesc legile si nu luptatorii!

  RăspundețiȘtergere
 23. R-123...bai tu nu ai simntul umorului ? Avyanuk.....ii unul dintre cei mai buni prieteni ai mei !!
  Cracanatii astia de rezervisti ..mai vor sa si zambeasca !! Ia pune o intrebare .....

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Toti avem simtul umorului! Numai ca tachinarea de dragul de a pierde vremea sau de a socializa este una, iar abordarea unei teme dintr-un material este cu totul altceva. Ce e greu de inteles? E ca si cum la ultimul tau material cu Obama si rusii, intervin eu si comentez despre culoarea bideului Elenei Udrea! Sau te atac pe tine afirmand ca ai avatarul marelui marelui Iulius CEZAR violat salbatic de Tiberius in episodul 8 din filmul "Spartacus - War of the Damned" [https://www.youtube.com/watch?v=g3ddFbBmFzk]. In ambele situatii, interventia mea ar fi hodoronc-tronc: nu are legatura cu Obama si cu rusii si te mai si atac si la persoana! Adica ti-am facut zob si materialul si blogul!

   PS: Daca vrei sa urmaresti intregul episod sa vezi ce a patit Cezar, incearca aici http://www.dvideo.ro/spartacus-war-of-the-damned-episodul-8-separate-paths/. Da' vezi sa nu iti :-) placa prea tare! Dupa cate vezi am si simtul umorului, dar poate intelegi su tu pana la urma ce ti se transmite.

   Ștergere
 24. ..spiritualule....bag seama ca tie ti-a placut ..de ai urmarit cu atata atentie viata particulara a lui Cezar ! Pe mine m-a interesat mai mult ....partea militara a activitatii lui ! Dar sti tu -R-123...gusturile nu se discuta ....

  RăspundețiȘtergere
 25. Nu o sa mai apara nicio lege a pensiilor militare. Este sigur acest lucru.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Este ca si cum in urma cu 6 luni am fi afirmat ca niciodata rusii nu vor invada Ucraina! Si totusi s-a intamplat! In legatura cu legea pensiilor militare, nu va aparea cat timp NU stim cum sa cerem acest lucru!

   Ștergere
  2. Nu sunt pesimist de felul meu, din contra, insa mult asteptata lege a pensiilor militare nu va aparea din varii motive, independente de vointa noastra. Traim si vedem...

   Ștergere
 26. http://www.romaniatv.net/mircea-dusa-proiectul-de-lege-privind-pensiile-militare-va-fi-depus-in-palament-in-luna-februarie_194077.html

  RăspundețiȘtergere
 27. De ce i se permite ministrului Dusa sa jigneasca pensionarii militari acuzandu-i ca au pensii de conjunctura si ca pensiile unora sunt prea mari sau prea mici ,etcCine este el si ce pregatire financiara ii da dreptul sa arunce cu "noroi' in parul carunt al pensionarilor militari?A dormit cu noi ,macar o noapte,in corturi,pe frig si ploaie,nespalat de doua saptamani,a mancat pe sponci si a alergat prin noroaie...?Chiar nu se gase3ste nimeni sa-l traga de maneca si sa-i ceara demisia?Domnilor POLITIH... puneti ministri competenti ,militari de profesie nu politruci mediocri.Va rugam nu ne murdariti senectutea.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Se impun niste corectii , stimabile ! :
   1) daca dl ministru a spus ca pensiile unor rezervisti sunt prea mici, probabil ca are dreptate;
   2) daca a spus ca unele pensii sunt exegerat de mari, cam are si aici dreptate. Pensiile alea de peste 15.000 lei oare cum or fi, stimabile? Si cam cum au fost calculate?

   Ștergere
 28. Onorabile pentru niste exceptii nu inseamna ca trebuie sa abandonam majoritatea,sa impuna o plafonare maxima si gata,pentru cativa care depasesc niste limite nu inseamna sa abandonam cateva zeci de mii,onorabile !

  RăspundețiȘtergere
 29. Dupa adoptarea noi legi a pensiilor militare sa vedeti ce il mai injuram pe Dogaru.Este un proiect prost,care ii avantajeaza pe cei care au avut in ultima perioada functii si salarii mari.Treziti-va pina nu este prea tirziu,calculati-va singuri ce vi se cuvine dupa proiectele noilegi si uitati-va pe fluturasi actuali sa vedeti diferenta.O sa umblam inebuniti prin sali de judecata sa mai reparam ceva dar nu o sa se mai poata.

  RăspundețiȘtergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!