duminică, 28 septembrie 2014

La 1 Octombrie se implineste un an de la "mareata" realizare a regimului Ponta, care a "inghetat" pe viata pensiile celor 70 000 de rezervisti cu pensii diminuate anterior de regimul Boc! Declararea zilei de 1 Octombrie drept "Ziua rezervistilor romani cu pensiile inghetate pe viata"!"

Motto: "Inactiunea, domnia si prostia se platesc mereu! Cash!"

 1 OCTOMBRIE - ZIUA REZERVISTILOR CU PENSIILE "INGHETATE" PE VIATA!

Materialul survine nu doar pt. a ne aduce aminte in ce situatie efectiva suntem, ci si pe fondul in care diverse tabere de rezervisti au inceput sa se sfasie intre ele in ajunul alegerilor prezidentiale. In principiu s-au format 2 tabere: una neconditionat pro-Ponta si alta anti-Ponta sau conditionat pro-Ponta, si care au inceput sa se acuze reciproc de diverse lucruri! Tot ceea ce este cert in acest duel, este doar faptul  ca sustinatorii lui Ponta nu pot prezenta nici macar o singura dovada concreta asupra vreunei binefaceri a regimului acestuia in favoarea rezervistilor si a armatei in general, desi Ponta a avut tot timpul din lume in peste cei 2 ani si jumatate de mandat sa prezinte prin fapte concrete ceea ce promitea armatei inainte sa devina premier! Cu alte cuvinte, tabara pro-Ponta este dispusa sa il sustina pe acesta in orice conditii, deci si fara adoptarea legii pensiilor militare de stat pana la alegerile prezidentiale, ulterior urmand ca totul sa devina oricum derizoriu asa cuma fost si pana acum! Cu alte cuvinte, prima tabara ne abureste (si nu este prima data)! Pe de alta parte, tabara rivala si care nu este in mod cert portocalie, nu este o tabara efectiv anti-Ponta, ci mai degraba o tabara care s-a pozitionat contra lui Ponta tocmai din motivele pragmatice mentionate: nu mai doreste promisiuni inainte de alegeri despre care Ponta a demonstrat din plin ca nu le onoreaza dupa ce isi vede interesul atins, ci doreste dovezi concrete inainte de alegeri, ceea este de altfel cea mai rationala cale de a-ti atinge sau nu un scop. Cu alte cuvinte, chiar si tabara anti-Ponta ar fi dispusa sa il sustina pe Ponta la alegerile prezidentiale, dar de data aceasta conditionat de fapte concrete ale premierului materializate pana la alegerile prezidentiale in adoptarea legii pensiilor militare de stat! Pe acest fond, pana cand cele 2 tabere isi vor rezolva problemele, cca. 70 000 de rezervisti vom serba la 1 octombrie un an de la "mareata" realizare a regimului Ponta care ne-a "inghetat" pe viata pensiile diminuate anterior de regimul Boc, fenomen al "inghetarii" care s-a petrecut cu acordul si complicitatea ambelor tabere si care la vremea respectiva constituiau una singura! Ocazie cu care declaram ziua de 1 Octombrie, "ZIUA REZERVISTILOR CU PENSIILE INGHETATE PE VIATA"!


LA 1 OCTOMBRIE SE IMPLINESTE UN AN DE LA "MAREATA" REALIZARE A REGIMULUI PONTA, CARE A "INGHETAT" PE VIATA PENSIILE CELOR 70 000 DE REZERVISTI CU PENSII DIMINUATE ANTERIOR DE REGIMUL BOC!

Referitor la maretele reparatii ale erorilor de tip apartheid ale guvernarii trecute (portocalii), reparatii promise a fi infaptuite la adresa rezervistilor de regimul Ponta, oricat am scotoci prin legislatia adoptata in peste 2 ani si jumatate de mandat Ponta, nu regasim din  punct de vedere reparatoriu, nimic concret! Este drept ca sunt si rezervisti care au sustinut (mai sunt si acum care sustin, dar prea putini) faptul ca regimul Ponta a reintregit pensiile diminuate a 70 000 de rezervisti prin Legea nr. 241/2013. Majoritatea dintre cei care au sustinut (sustin) asa ceva, mai mult ca sigur ca nu au citit si art. 1 (4) din textul de lege care stabileste in modul cel mai clar ca sumele acordate pt. reintregirea pensiilor respectivilor se recupereaza de catre stat din sumele care ar fi trebuit acordate pt. indexarea (actualizarea) anuala, rezultatul fiind acela ca cei 70 000 de rezervisti cu pensii diminuate de Boc au ramas si vor ramane cu pensiile inghetate la nivelul anului 2010, majoritatea - pe viata, acestia ajungand in final in aceeasi situatie si cu acelasi procentaj de diminuare a pensiilor ca inainte de adoptarea legii! Dar mai exista si o alta realitate a acelor rezervisti care au sustinut (sustin) ca Legea nr. 241/2013 ar fi un act reparatoriu: prin prisma textului intortocheat (pt. ageamii) de lege, acestia nu inteleg pur si simplu smecheria din art. 1(4) din care rezulta totusi in clar pt. alfabetizati ca reintregirile acordate cu mana stanga prin art. 1 (1), sunt recuperate de catre stat cu mana dreapta, an de an - urmare a efectelor perverse ale art. 1 (4), sumele acordate pt. reintregire fiind deduse (scazute) in realitate, in mod integral, din sumele care ar fi trebuit acordate pt. indexari (actualizari). Dar, mai exista si o a treia realitate in privinta celor care au sustinut (sustin) ca Legea nr. 241/2013 ar fi un act reparatoriu: respectivii nu cunosc pur si simplu sa adune si sa scada, si astfel nu realizeaza ipocrizia legii. In sfarsit, mai exista si o a 4-a realitate referitoare la acei rezervisti care au sustinut (sustin) ca Legea nr. 241/2013 ar fi un act reparatoriu: respectivii fac pe naivii, si desi cei in cauza cunosc cu precizie adevarul, optiunea lor este pt. propaganda toxica sustinand contrariul impactului legii, orbeste! Intre toate aceste variante si care toate sunt reale, tot ce este cert este ca pentru pagubiti Legea nr. 241/2013 nu este decat un tertip financiar si legislativ de tip bancaro-jidanesc, in urma caruia cei 70 000 de rezervisti cu pensii "inghetate" au intrat prin neactualizarea pensiilor lor la fel ca celorlati cetateni, din nou in diminuare incepand de la 1 ianuarie 2014, diminuare care se va amplifica an de an, cei in cauza ajungand in final tot de unde au plecat inainte de aparitia Legii nr. 241/2013 !

Cam atat despre "mareata" realizare marca Ponta concretizata in Legea nr. 241/2013 si despre cei 70 000 de rezervisti care de la 1 ianuarie 2014 au intrat din nou in diminuare prin neactualizarea pensiilor lor precum celorlalti cetateni ai Romaniei, si care la 1 Octombrie serbeaza un an de la eveniment! Si este doar primul an de "inghetare" a pensiei din multi altii!

EXEMPLE DE CALCUL CARE DEMONSTREAZA CA LEGEA NR. 241/2013 NU
ARE NICIUN CARACTER REPARATORIU, FIIND O LEGE-FARSA

Cel mai simplu mod de a demonstra acest fapt, este utilizarea calculatorului de aici! Pentru a afla datele, nu trebuie decat sa descarcati fisierul de aici in format Excel. [Nu  este necesara aprobare: click unde scrie Fisier/File, apoi Save as/Descarcati ca si gata]. Odata descarcat, introduceti datele in celulele verzi (cuantumul pensiei din decembrie 2010 si cuantumul pensiei in baza Legii nr. 119/2010 aplicate cu OUG nr. 1/2011), dati click undeva in afara tabelului pe foaia de calcul, iar calculatorul isi va face singur treaba (programul actualizeaza datele complet pentru diferente de maxim 1 500 lei intre pensia in baza Legii nr. 164/2001 si cea in baza O.U.G. nr. 1/2011). Pt. diferente mai mari de 1500 lei este inutil a se mai calcula ceva, durata "inghetarii" depasind cu certitudine speranta de viata a celor in cauza! Cu ajutorul calculatorului pus la dispozitie, putem afla cat timp va avea fiecare pensia "inghetata", ce sume se pierd de la an la an din cauza neindexarii si la ce cuantum ar fi trebuit sa ajungem daca nu eram "inghetati"!

In exemplul standard din foaia de calcul, rezervistul "CIURUITUL X" a avut in baza abominabilei Legi nr. 119/2010, pensia  diminuata cu 807 lei (cu cca. 24%), respectiv de la 3432 lei la 2625 lei. In baza art. 1 (1) din Legea nr. 241/2013, incepand cu data de de 1 octombrie 2013, pensia acestuia a revenit la valoarea de 3432 lei. Sa presupunem ca a devenit egala cu a altui rezervist "MILITARUL Y" care nu a suportat nicio diminuare de pensie urmare a Legii nr. 119/2010. Deci, in octombrie 2013  "CIURUITUL X" si "MILITARUL Y" au pensii cu valoare egala, respectiv de 3432 lei. Insa, la data de 01.01.2014, tuturor pensionarilor romani li s-a acordat o indexare de cca. 4%. Cu exceptia rezervistului "CIURUITUL X" si a altor 70 000 de rezervisti, rezervistul "CIURUITUL X" ramanand cu pensia "inghetata" la valoarea de 3432 lei. In schimb ce cuantumul pensiei "MILITARULUI Y"a ajuns la 3712 lei.  Rezervistul "CIURUITUL X" va ramane cu cuantumul pensiei de 3 432 lei pana in anul 2019, in timp ce pensia "MILITARULUI Y" va fi indexata anual cu 4%.  Abia in anul 2019, pensia rezervistului "CIURUITUL X "va iesi din "inghetare", in anul 2019 cuantumul acesteia ajungand la valoarea de 3454 lei. In schimb, pensia "MILITARULUI Y" ajunge in 2019 la valoarea de 4516 lei. 

Prin urmare, daca in octombrie 2013  ajunsese in baza art. 1(1) din Legea nr. 241/2013 la o pensie egala cu a "MILITARULUI Y", urmare a art. 1 (4) din legea mentionata rezervistul "CIURUITUL X"  ajunge in 2019 cu o pensie mai mica cu 1062 lei decat a "MILITARULUI Y". Se observa foarte clar faptul ca urmare a neindexarii pensiei, daca inainte de intrarea in vigoare a Legii nr. 241/2013 pensia rezervistului "CIURUITUL X" era mai mica cu 807 lei (cu cca. 24%) fata de a "MILITARULUI Y", cei 2 ajunsesera la pensii egale in octombrie 2013 urmare a art. 1 (1) din Legea nr. 241/2013,  in 2019 rezervistul "CIURUITUL X" ajunge cu pensia mai mica cu 1062 lei fata de "MILITARUL Y". In concluzie, prin tertipul legislativ efectiv "jidanesc" (cu sensul de inselaciune) continut de art. 1 (4) din Legea nr. 241/2013, in 2019 rezervistul "CIURUITUL X" ajunge tot in aceeasi situatie de diminuare a pensiei ca in luna septembrie 2013, si tot cu 24%, fiind evident ca prin neindexare returneaza in mod integral cei 807 lei diferenta acordati in octombrie 2013 cu falsul titlu de "reintregire", diferenta recuperata de catre stat fiind actualizata (cum altfel) si cu rata inflatiei! Practic bugetul de stat nu pierde nimic, iar rezervistul "CIURUITUL X" ajunge la sfarsitul perioadei de "inghetare" exact asa cum l-a lasat Boc.

Nota! [Informatia privind numarul real al rezervistilor cu pensii diminuate, nr. care este de 70 000, a fost furnizata de fostul ministru al muncii - Mariana Campeanu, la data de 20 martie 2013, la TVR 1, in emisiunea TV de aici. La minutul 16.54, M. Campeanu afirma ca in urma desfiintarii dreptului la pensie de serviciu pentru militari, la 60% dintre acestia - noile pensii "contributive" la care militarii au fost obligati sa adere cu forta, au crescut ca si cuantum, rezultand suficient de clar ca celelate 40% au scazut. 40% din 175 000 de (fosti) pensionari militari, nu inseamna 6 000, 10 000 sau 26 500, ci exact 70 000 de pensii scazute la nivelul anului 2010]. 

Semnat: Acelasi autor (unul dintre cei 70 000 de rezervisti cu pensii mai intai diminuate, actualmente "inghetate"). Succesiv, in 2 regimuri - ambele de orientare "prezidentiabila"! In lumea "mizerabila" a politicii, in aceste zile lucrurile se precipita, iar inactiunea se plateste! Urmatoarea zi importanta din luna octombrie este Ziua Regelui Mihai I. Pentru altii insa, ziua in cauza va fi "marcata" ca de obicei in mod anost, adica prin depuneri de coroane la mormintele eroilor nostri - doar "de fatada", desigur, eroi carora - vrem sa acceptam sau nu, mare parte dintre ai nostri nu le mai fac cinstire, ci isi fac ei pentru ei un banal exercitiu de imagine! In ceea ce priveste pe cei ce suntem "rebeli", pana la proba contrarie, cu "prezidentiabilii" ne-am lamurit: toti sunt o apa si un pamant! Pana la acest moment, niciun "prezidentiabil" nu merita sa fie Comandant Suprem al Armatei! Aceasta ultima parte se adreseaza exclusiv cunoscatorilor, precum si celor care apreciaza pe cei care la randul lor respecta Armata Romana! Si nu uitati: inactiunea, domnia si prostia se platesc mereu! Cash! Nihil Sine Deo!

UPDATE

Urmare a bunavointei colegului R.M. din Pitesti, cei interesati sa isi calculeze perioada de inghetare si pierderile urmare a legii-farsa cu nr. 241/2013, au la dispozitie un calculator online actualizat 2014. Pentru a afla datele, nu trebuie decat sa descarcati calculatorul online actualizat 2014, apoi se respecta ceea ce s-a precizat anterior. [Nu  este necesara aprobare: click unde scrie Fisier/File, apoi Save as/Descarcati ca si gata]. Odata descarcat, introduceti datele in celulele verzi (cuantumul pensiei din decembrie 2010 si cuantumul pensiei in baza Legii nr. 119/2010 aplicate cu OUG nr. 1/2011), dati click undeva in afara tabelului pe foaia de calcul, iar calculatorul online actualizat 2014 isi va face singur treaba.

In exemplul standard din foaia de calcul, rezervistul "CIURUITUL X" a avut in baza abominabilei Legi nr. 119/2010, pensia  diminuata cu 1 000 lei (cu cca. 29%), respectiv de la 3500 lei la 2500 lei. In baza art. 1 (1) din Legea nr. 241/2013, incepand cu data de de 1 octombrie 2013, pensia acestuia a revenit la valoarea de 3500 lei. Sa presupunem ca a devenit egala cu a altui rezervist "MILITARUL Y" care nu a suportat nicio diminuare de pensie urmare a Legii nr. 119/2010. Deci, in octombrie 2013  "CIURUITUL X" si "MILITARUL Y" au pensii cu valoare egala, respectiv de 3500 lei. Insa, la data de 01.01.2014, tuturor pensionarilor romani li s-a acordat o indexare de cca. 4%. Cu exceptia rezervistului "CIURUITUL X" si a altor 70 000 de rezervisti, rezervistul "CIURUITUL X" ramanand cu pensia "inghetata" la valoarea de 3500 lei. In schimb ce cuantumul pensiei "MILITARULUI Y"a ajuns la 3786 lei. Rezervistul "CIURUITUL X" va ramane cu cuantumul pensiei de 3 500 lei pana in anul 2021, in timp ce pensia "MILITARULUI Y" va fi indexata anual cu 4%.  Abia in anul 2021, pensia rezervistului "CIURUITUL X "va iesi din "inghetare", in anul 2021 cuantumul acesteia ajungand la valoarea de 3558 lei. In schimb, pensia "MILITARULUI Y" ajunge in 2021 la valoarea de 4982 lei. 

Prin urmare, daca in octombrie 2013 rezervistul "CIURUITUL X" ajunsese in baza art. 1(1) din Legea nr. 241/2013 la o pensie egala cu a "MILITARULUI Y", urmare a art. 1 (4) din legea mentionata rezervistul "CIURUITUL X"  ajunge in 2021 cu o pensie mai mica cu 1424 lei decat a "MILITARULUI Y". Se observa foarte clar faptul ca urmare a neindexarii pensiei, daca inainte de intrarea in vigoare a Legii nr. 241/2013 pensia rezervistului "CIURUITUL X" era mai mica cu 1000 lei (cu cca. 29%) fata de a "MILITARULUI Y", cei 2 ajunsesera la pensii egale in octombrie 2013 urmare a art. 1 (1) din Legea nr. 241/2013,  in 2021 rezervistul "CIURUITUL X" ajunge cu pensia mai mica cu 1424 lei fata de "MILITARUL Y". In concluzie, prin tertipul legislativ efectiv "jidanesc" (cu sensul de inselaciune) continut de art. 1 (4) din Legea nr. 241/2013, in 2021 rezervistul "CIURUITUL X" ajunge tot in aceeasi situatie de diminuare a pensiei ca in luna septembrie 2013, si tot cu cca. 29%, fiind evident ca prin neindexare returneaza in mod integral cei 1 000 lei diferenta acordati in octombrie 2013 cu falsul titlu de "reintregire", diferenta returnata la stat prin neindexare fiind actualizata (cum altfel) si cu rata inflatiei! Se observa din nou ca bugetul de stat nu pierde nimic, iar rezervistul "CIURUITUL X" ajunge la sfarsitul perioadei de "inghetare" exact asa cum l-a lasat Boc. 

Ca regula de baza, cu cat diferenta intre cuantumul pensiei din decembrie 2010 si cuantumul pensiei in baza OUG nr. 1/2011 este mai mare, cu atat mai mult creste perioada de "inghetare"!

27 de comentarii:

 1. "Nu am văzut niciun colonel plecat din armată cu primă de 30 de salarii sau 24 în vreun TAB, cu bomba sub el, prin Irak sau Afganistan. Eram prea beat sa observ astfel de amanunte!".

  RăspundețiȘtergere
 2. Mama lui Emil Boc29 septembrie 2014, 01:15

  Emile, ai stabilit ca acum pensionarii militari si civili sunt egali in drepturi! Eu ce trebuie sa fac la mobilizare sau la razboi pentru a fi egala in drepturi cu pensionarii militari?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ce intrebare! Ne vom uita toti la Suleyman la Kanal D. De aia suntem toti acum pensionari "unitari" cu drepturi egale!

   Ștergere
 3. Dusa, vezi ca militarii tai vor si ei sa gandeasca, nu doar sa execute!

  RăspundețiȘtergere
 4. Vreau sa candidez si eu la presedintia Romaniei! As avea un salariu mai mare si implicit o contributie la pensie mai mare si o pensie in sistemul public mai mare! De ce nu am voie? Ori sunt cetatean cu drepturi si obligatii egale ca toti ceilalti, ori sunt negru?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ce tupeu ai frate! Acum ai descoperit ca esti negru?

   Ștergere
 5. Ti-am trimis un ,,calculator" actualizat.
  mr

  RăspundețiȘtergere
 6. Trebui facuta ordine si in ograda asta a pensiilor militare . Au dreptate multi cu L241 care sustin ca le-au fost inghetate pensiile insa tot ei se fac ca uita ca intre ei sunt destul de multi cu pensii pe L164 smenuita . Corect era ca L241 sa prevada revenirea la cuantumul cel mai avantajos insa cu excluderea cuantumului excesiv de avantajos. De aceea , pensiile care aveau cuantumul mai mic dupa legea "contributelii" trebuiau recalculate conform L164 (cea adevarata , fara masinatiuni si amendamente destinate baietilor smecherasi) si apoi repuse in plata , evident cu posibilitatea indexarii anuale.Nu cred ca e corect ca o pensie smecherita de 9000-10.0000 lei pe L164 ( unele de peste 15.000 lei !) sa fie repusa in plata , sa fie indexata iar beneficiarul smecher nevoie mare sa primeasca si retro ! Aceasta in conditiile in care , conform tabelelor publicate de mapn prin 2010 aratau clar : pensie pe L164= 15.000 lei; pensie pe l contributiva = 4500-5000 lei ! ....un simplu exemplu dar sunt sute poate mii de astfel de cazuri .Pentru cei cu pensie pe L164 corect calculata , cele din articolul de mai sus sunt adevarate. Trebuie insa aratat adevarul pana la capat ca sa poata fi pusa in aplicare Dreptatea pana la capat !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. http://www.mapn.ro/cpresa/continuarearhiva.php?id=13020
   Ministerul Apărării Naţionale
   Direcţia Informare şi Relaţii Publice
   Tel./ Fax: 021-319.60.22
   E-mail: presamapn@mapn.ro
   Comunicatul nr. 185 din 27.05.2009 Persoana de contact: Mr. Constantin Spînu

   Precizări de la Ministerul Apărării Naţionale referitoare la pensiile militare
   Pentru o corectă informare a opiniei publice referitoare la pensiile militare, Ministerul Apărării Naţionale face următoarele precizări:

   1. Sistemul pensiilor militare de stat din România este reglementat de Legea nr. 164/2001 privind pensiile militare de stat, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, fiind un sistem ocupaţional care se încadrează în pilonul al II - lea privind schemele ocupaţionale (profesionale) guvernate de Directiva 86/378/EEC, modificată prin Directiva 97/96/EC. Acest sistem de pensii nu este un sistem contributiv şi conform art. 5, alin. (2) din Legea nr. 164/2001, fondurile necesare pentru plata pensiilor militare de stat se asigură de la bugetul de stat.

   2. Pensia militară medie este de aproximativ 1.700 lei. Peste 72% dintre pensiile militare sunt sub plafonul de 2.000 lei. Situaţia numerică pe tranşe valorice a pensiilor militare de stat plătite în luna februarie 2009 este următoarea:
   39 - 1.000 lei, 13.143 pensionari, reprezentând 16 %
   1.001 - 2.000 lei, 45.671 pensionari, reprezentând 55,85%
   2.001 - 3.000 lei, 15.881 pensionari, reprezentând 19,42%
   3.001 - 4.000 lei, 6.111 pensionari, reprezentând 7,47%
   4.001 - 5.000 lei, 765 pensionari, reprezentând 0,93%
   peste 5.000 lei, 201 pensionari, reprezentând 0,24%
   3. În categoria pensiilor de peste 5.000 lei sunt cuprinse doar două pensii ale foştilor şefi ai Statului Major General, restul fiind pensii ale magistraţilor militari.
   4. Pensiile militare nu includ şi alte venituri, cum ar fi sporuri şi indemnizaţii suplimentare.
   5. Izvoarele istorice menţionează existenţa sistemului de pensii militare încă din anii 1829-1830 când s-a organizat armata pământeană atât în Muntenia, cât şi în Moldova (primul regulament ostăşesc cuprindea principii pentru organizarea armatei şi în legătură cu "drepturile băneşti ale ofiţerilor, pensii şi socoteli bugetare").
   De atunci, legislaţia în domeniul pensiilor militare s-a schimbat periodic prin emiterea unor acte normative care au reglementat acest sistem, printre care amintim: Decretul nr. 360/22.08.1949 pentru organizarea asigurărilor sociale ale militarilor de carieră; Decretul nr. 293/30.07.1959 privind reglementarea drepturilor de pensie ce se acordă ofiţerilor şi subofiţerilor; Decretul nr. 141/1967 privind pensiile militare de stat şi pensia suplimentară; Decretul Consiliului de Stat nr. 214/1977 privind pensiile militare de stat.


   Biroul de presă

   Ștergere
  2. Mai cautati dragilor ! In primul rand magistratii nu au fost inclusi in tabelele de care se face vorbire, ei fiind stat in stat ! Cautati pe la detasati, pe la cei din regiile asa zis autonome ......caci nici nu stiti ce pierdeti.....vorba unui confrate.....(asta la L164 deoarece pe noua lege a contributiei....anomailiile cresc exponential....).

   Ștergere
  3. Dumneata esti singurul care sustine asa ceva! Tocmai ti-a raspuns cineva anterior! Dumneata ai o ideea fixa pe care o propagi, dar nu vrei sa constientizezi faptul ca tu ataci militarii de cariera, dar de fapt nu constientizezi ca din tinta ta nu fac parte militarii de cariera, ci MAGISTRATII MILITARI. De unde pensii de 9 000-15 000 pe L. 164 la militarii de cariera cand M.Ap.N. a precizat clar ca au fost doar 2 pensii ale militarilor de cariera peste 5 000 si acelea ale 2 sefi S.M.G. (Popescu si Badalan) si care nici ei nu au depasit 6 000. Pensiile alea "smecherite" de 9000-1000-15000 AU FOST ALE MAGISTRATILOR MILITARI! Si acum le au si mai mari, intrucat pensiile lor se calculeaza in prezent conform Legii privind statutul magistraţilor nr. 303/2004 [Art. 81. - (1) Magistraţii cu o vechime de cel puţin 25 de ani în magistratură beneficiază, la împlinirea vârstei prevăzute de lege, de pensie de serviciu, în cuantum de 80% din venitul brut realizat în ultima lună de activitate înainte de data pensionării. (2) Pentru fiecare an care depăşeşte vechimea în magistratură prevăzută la alin. (1) se adaugă la cuantumul pensiei câte 1% din venit, fără a se putea depăşi venitul brut avut la data pensionării. Art. 105. - (1) Dispoziţiile prezentei legi se aplică în mod corespunzător şi magistraţilor militari].

   Pt. a avea pensie de 9000-10000-15000 lei pe L. 164, ar fi trebuit sa ai in ultima luna venituri duble sau triple fata de ale sefilor SMG. Acest lucru nu era posibil pt. militarii de cariera. "Smecheria" se putea face doar la magistrati si la vreo 20-30 maxim 50 de persoane detasate in afara M.Ap.N. intrucat acestia erau singurii care putea "aranja" sa aiba sporuri ex-solde de 2-3 ori mai mari decat solda. Prin ceea ce faci, in loc sa te razboiesti cu magistratii militari si cu cei maxim de detasati in afara M.Ap.N. - singurii cu pensii "smecherite", tu arunci anatema peste toti.

   Ștergere
  4. Iti dau eu satisfactie!!Jur ca nu niciun militar nu a primit ceva retro si nici nu va primi ceva retro cat sunt eu la putere!!Eu nu ling ceea ce am scuipat peste militari!!Am avut eu grila si am si dovada!In parlament in proiectul de lege de aici [http://www.cdep.ro/proiecte/2014/400/00/4/pl590.pdf], am stabilit la aln.(3) ca se restituie toate sumele retro tuturor celor care au beneficiat de pensii de serviciu CU EXCEPTIA MILITARILOR!INici macar in titlu nu i-am mai pomenit pe militari!!Ha ha ha!

   Ștergere
  5. Stimabililor, cred ca s-a spus foarte clar: nimeni nu are nimic cu militarii de cariera .Dimpotriva, merita tot respectul pentru ceea ce au facut pentru tara in zeci de ani de sacrificii si viata plina de privatiuni. Nimeni nu are nimic cu cei ale caror pensii au fost corect calculate pe L164 ori pe Legea contributivitatii. Majoritatea au oricum pensii modeste fata de cele ale militarilor din alte tari ale aliantei , modeste fata de pensiile cele cu cuantum excesiv de avantajos, modeste in comparatiile cu sacrificiile facute de militarii de cariera.Pensiile care depasesc insa cu mult pensiile unor fosti sefi de stat major nu prea cred ca au fost corect calculate si e clar ca sunt nemeritate indiferent cui apartin ele( magistratilor ori detasatilor). La acestea cred ca se refera postarile de mai sus.Cu atat mai mult ca apare ideea ca de fapt ele nu apartin unor militari de cariera ci unor persoane "care puteau aranja sporuri peste sporuri".

   Ștergere
  6. @ Anonim 29 septembrie 2014, 12:49. OK. Ai inteles esenta! In material este vorba in principiu, despre rezolvarea problemei cu pensiile noastre "inghetate" si despre cum am fost "fraieriti" prin legea mentionata. De magistrati si detasati, oricum nu ne putem atinge, "orientati" ai sistemului au fost, asa sunt si acum si asa vor fi intotdeauna! Magistratii militari s-au dezis de noi la schimbarea legislatiei, si au trecut repede in barca legii magistratilor si au pensii si mai babane ca pe L. 164. Detasatii (cateva zeci) au fost mereu "rasfatati" ai sistemului, adica cu pile. Si pile au si azi. Si iar nu avem ce le face!

   Ca sa nu mai discutam despre faptul ca schema cu "pensii excesive" pe care o incriminezi se practica la greu, de data aceasta in afara armatei! La ora la care discutam, sunt 3 categorii in Romania (magistrati inclusiv cei militari, consilieri la Curtea de Conturi si personal aeronautic civil) care practica schema pe care o incriminezi. Dupa cate obervi, in timp ce noi ne acuzam reciproc pt. niste stupiditati, alte categorii nici macar nu se sinchisesc. Uite si un exemplu pragmatic! Diplomatii pensionari au pensii contributive ca si noi. Dar prin lege beneficiaza si de o indemnizatie fixa de 3 571 lei in plus peste pensia contributiva! Noi? Nici macar de 1/2 kg de fasole!

   Ștergere
 7. vineri, 2 noiembrie 2012

  C O M U N I C A T CARE NU S-A ADEVERIT NICIODATA

  Din inițiativa Filialelor SCMD Hunedoara, Gorj și Dolj, astăzi 02.11.2012 o delegație a acestor filiale, s-a întâlnit la Tîrgu Jiu cu Primul Ministru Victor PONTA. Din discuțiile purtate au rezultat următoarele aspecte:
  "3. Ordonanța de Urgență de revenire la normal a pensiilor diminuate, va fi emisă până la sfârșitul anului (nota: 2012), iar pentru Ministerul Administrației și Internelor dacă nu se vor găsi resurse, Ordonanța de Guvern urmând să se aplice începând cu 01.01.2013";

  Președintele Filialei Craiova a SCMD
  Col.(r) Ec.
  IOAN MISU NAON

  L-AM VOTAT PE PONTA, DAR ORDONANTA NU A MAI FOST EMISA NICIODATA! ACUM IAR TREBUIE SA O MUSC SI TOT CU ACEEASI PLACA?

  RăspundețiȘtergere
 8. LA MULTI ANI, CIURUITILOR! NO, TOT ASA ATI RAMAS SI CU PONTA!? TARE SMECHERIA, EU V-AM DIMINUAT PRIN FATA, IAR ASTIA AI LUI PONTA V-AU DIMINUAT PE LA SPATE!!

  RăspundețiȘtergere
 9. Cum, voi pensionarii militari nu primiti in plus pensia contributiva si o indemnizatie fixa de 3571 lei ca noi diplomatii? La noi la pensionarii diplomati asa s-a procedat, ne-a rezolvat Ponta prin OUG 96/2013 intrucat am avut parte de conditii grele, vatamatoare, de uzura fizica si psihica. Ce stiti voi ce inseamna asta!

  RăspundețiȘtergere

 10. Comunicat
  Deoarece pana joi, 02.10.2014, Parlamentul Romaniei va dezbate Proiectul Legii pensiilor militare de stat, SCMD suspenda pichetarile preconizate la sedile PSD din Bucuresti si din tara, pana luni, 06.10.2014.

  In functie de rezulatul dezbaterilor, SCMD va declansa actiunile de protest fie la sediile PSD, in cazul in care majoritatea parlamentara nu va adopta proiectul de lege, fie la Palatul Cotroceni, in scopul urgentarii promulgarii Legii pensiilor militare de stat.

  PRESEDINTELE SCMD,
  Col. (r) dr. Mircea DOGARU

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cu multumiri! Informatia este trecuta in ultimul material. Sa speram ca este veridica. In materialul de fata, este descrisa lupta dintre 2 tabere din SCMD: una formata din PSD-isti cu orice pret care il sustine neconditionat pe Ponta si care in mai mult de 2 ani de cand e Ponta la putere a aruncat "pe piata" informatii despre reparatii imaginare asupra rezervistilor care insa nu s-au confirmat niciodata, doar ca rezervistii sa nu protesteze niciodata contra lui Ponta (Ponta are alergie la proteste, doreste sa apara ca un conducator 100% adulat). Si a 2-a tabara care s-a saturat de promisiuni si doreste sa protesteze contra lui Ponta daca acesta nu face ceva concret sa fie adoptata ACUM legea pensiilor militare, si nu pe baza de promisiuni efemere.

   Tinand cont de duelul dintre cele 2 tabere, este posibil ca M. Dogaru sa fie aruncat manusa celeilate tabere, ultima fiind aceea care a afirmat (ca de obicei) ca nu trebuie proteste contra lui Ponta, intrucat în această perioadă (?! - acum este perioada )urmează să se discute şi să se voteze proiectul Legii pensiilor militare de stat. Caz in care M. Dogaru le-a aruncat manusa: " - Va dam termen! Daca nu este legea votata concret pana pe 06 octombrie 2014, inseamna ca voi ati incercat ca de obicei sa ne mintiti doar sa nu protestam contra lui Ponta."

   Acum! Daca informatia cu adoptarea in curand a legii pensiilor militare este veridica, se incheie totul, si cele 2 tabere vor sustine la unison pe Ponta la fel ca pe vremuri. Daca insa informatia nu este veridica, prima tabara (sustinatorii PSD "cu orice pret") pierd duelul definitiv, iar M. Dogaru le demonstreaza cu probe ca au sustinut minciuni. Ramane de vazut!

   Ștergere
 11. 1. Dogaru poate are alte informatii. Oficial e vorba de pensiile ocupationale (!?)
  2. Nu e motiv de stres...parlamentul a intrat in vacanta, la presiunea puterii.
  3. Si-au dat foc la valiza ! (aia in care bagam noi scrisorele de dragoste...)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. E prea jos nivelul incat sa existe confuzie intre acea lege a pensiilor ocupationale care se refera generic la posibilitatea de a adera la pensii ocupationale si care sunt pur private, si legea pensiilor militare de stat. Ceva nu se leaga intr-adevar, desi este posibil si ca Dogaru sa aiba alte informatii. Posibil sa aiba legatura cu ceea ce sustin militarii activi (de rang mai inalt, nu orice cunoaste) si anume ca de cand s-a imputit treaba cu rusii, Romania a primit dispozitie de la NATO sa faca pe dracu' in 4 sa nu mai apara militari romani care sa isi exprime NEMULTUMIRILE in spatiul public. Ori, singura nemultumire este chiar desfiintarea pensiilor militare de stat!

   Asteptam! 3 zile nu mai reprezinta demult un capat de tara la cat am "incasat" pana acum! Si faza cu Parlamentul in vacanta e destul de dubioasa! Vom vedea!

   Ștergere
 12. @eu. 1. Nu cred ca e cazul sa va fie frica de cateva zeci, poate sute de detasati profitori ca sa spuneti, dezarmat si dezarmant ,ca nu li se poate face nimic. In fond, prin 2010 au fost adusi cu picioarele pe pamant dar readusi la viata de actualii sultani datorita faptului ca au fost f vocali. Asa e la noi , vocalii, latraii apar peste tot si urla ca sunt marginalizati, demoralizati, discriminati etc Dar nici actualii sultani nu vor domni o vesnicie astfel incat profitorii vor avea si ei insomnii, timpul le rezolva pe toate.
  2. Rezervistii isi pot si ei cere drepturile legitime( nu inchipuite ca vocalii care au stiut e drept pe la ce usi sa bata), pot cere ca noua lege a pensiilor militare sa corecteze anomaliile actuale( inclusiv cele privind cuantumul excesiv de avantajos), pot cere ca noua lege sa fie legata de soldele activilor, pot cere si ei indemnizatii fixe ca altii in cazul in care pensiile lor nu sunt corespunzatoare. In fond, dupa zeci de ani de slujba sub drapel, merita si ei un tratament corect, corespunzator si compensatii fata de viata plina de privatiuni . Vreau sa cred ca pana la urma dreptatea, cinstea si corectitudinea vor invinge iar profitorii vor primi ceea ce merita

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu este nicio frica. Este pur si simplu lehamite! Pe de alta parte, in loc sa ma rezolv pe mine as pierde vreme sa descoper ca un director de uzina economica a armatei (astia sunt marii detasati, sunt cei fara studii militare, au facut in viata civila o facultate economica, au fost activati si pusi directori, prin consiliile de administratie etc. la diverse uzine ale armatei), avea venituri de 3 mai mari decat solda sefului SMG. Ii stiu! Prima data cand am intalnit unul, nu imi venea sa cred: se vedea de la o posta ca e civil imbracat in uniforma militara, mi-a raspuns salutand ca pionierii si avea si plete. Ei erau cu contracte, sporuri, prime, exporturi etc. Civili, dar cu grade si functii! Solda era asa doar pt. cafea! Nu ai ce sa le faci! Au provenit dintr-un sistem de relatii al vremurilor, relatii care sunt actuale si azi. Sunt parte a unui sistem mafiot general al societatii. Alearga tu dupa ei, insa pe mine nu ma intereseaza respectivii, eu trebuie sa ies mai intai din "dezghetare"!

   Ștergere
 13. Da,da,da si facut loby pt.preconizata noua constitutie un articol de genul : Drepturile obtinute de cei ce si-au desfasurat activitatea NUMAI sub Juramant si Drapel,precum si cadrele active ,nu pot face obiectul reducerilor de cuantum.De ce? Pt. a nu mai aparea vreodata vreun marinar sau unu' cu pusca si curea lata in viata celor ce sunt pusi sa-si dea viata pt.patrie.Expunerea de motive ?le stiti si d-voastra!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. De acord cu dvs. cu conditia ca drepturile obtinute sa fie " obtinute cu dreptul, corect adica" nu prin invarteli, aranjamente si amendamente ascunse apoi sub tejghea !

   Ștergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!