marți, 12 august 2014

Stupefiant! Exista rezervisti care indeamna la solidarizare cu Felix, in conditiile in care trustul sau de presa a luat pozitia "mutului" la continuarea nedreptatilor asupra rezervistilor si sub regimul Ponta-Felix!

Undeva prin Oltenia apare un comunicat (semnat de conducerea unei filiale a SCMD - desi mai mult ca sigur ca este un comunicat ticluit si asumat de 1-2 persoane in nume propriu), care ii invita pe rezervisti nici mai mult, nici mai putin decat sa spele imaginea lui Voiculescu sub pretextul (cica) al apararii presei libere si al dreptului la libera exprimare. Presa libera si drept la libera exprimare in conditiile in care jurnalistii lui Felix nu scot de peste 2 ani niciun cuvant despre faptul ca situatia rezervistilor romani a ramas sub coalitia Ponta-Felix tot ca pe vremea lui Boc-Basescu, desi nimeni nu le interzice sa spuna adevarul? Prin modul de formulare, este evident ca respectivul comunicat este pur politic si mai ales manipulatoriu, acesta indemnand la solidarizare cu niste jurnalisti - simpli angajati ai membrului fondator al Partidului Conservator, partid care incepand cu data de 7 mai 2012 se afla la puterea in coalitia condusa de Ponta. In concluzie, cine solidarizeaza cu jurnalistii trustului lui Felix, se pozitioneaza automat alaturi de partidul lui Felix si de coalitia politica a lui Ponta - coalitie sub care insa rezervistii au ramas tot in in acelasi hal ca  pe vremea lui Boc-Basescu. 

In acelasi timp, undeva in Arges apare un alt tip de comunicat, total opus celui mentionat anterior. Comunicatul de la Arges ii invita pe rezervisti in mod argumentat, sa nu solidarizeze cu cazul Felix si cu trustul de presa al acestuia, intrucat nici jurnalistii lui Felix, nici coalitia politica din care face parte si partidul lui Felix, nu au facut nimic pt. rezervisti in cei peste 2 ani de mandat. Ceea ce este adevarat - lucru usor de demonstrat prin fapte!

Pe de alta parte, intr-un articol scris de renumitul jurmalist si analist militar Ion Petrescu si binecunoscut pt. echidistanta sa, acesta reuseste sa ii prezinte pe rezervisti in materialul "RUSIA SCOATE 2.000.000 DE REZERVIŞTI LA ÎNCĂLZIRE", ca "fiind copios folosiţi, doar de partidele politice, ca masă de manevră, la alegerile derulate în stilul cunoscut din vremea lui Trahanache şi Caţavencu". Ironic, trist, dar extrem de real!

Dar ce au facut propagandistii trustului lui Felix  pentru rezervisti? Este simplu - nu au facut nimic, doar i-au manipulat pt. a aduce partidul lui Felix la putere, dupa care s-au dezis de acestia. Cunoastem ca inainte de data de 7 mai 2012 (data inscaunarii coalitiei lui Ponta-Felix), trusturile lui Felix au plans continuu pe umerii rezervistilor pt. nedreptatile cauzate acestora de regimul Boc-Basescu. Iar rezervistii au reactionat alaturandu-se protestelor impotriva regimului portocaliu, sprijinindu-i astfel pe Ponta-Felix sa preia puterea.  Numai ca dupa data de 7 mai 2012, abuzurile comise de regimul portocaliu contra rezervistilor au ramas, in esenta, neschimbate: pensiile tot diminuate sunt - diminuarile directe din pensii fiind doar transformate in diminuari indirecte cu rezultatul inghetarii pensiilor prin neactualizare prin Legea nr. 241/2013, coalitia Ponta-Felix tot nu a adoptat Legea pensiilor militare de stat, sumele retinute din pensii tot nu au fost returnate rezervistilor, rezervistii tot fantome prin tribunale sunt, ba mai mult - in plus in vremea lui Ponta-Felix au aparut si cazuri de rezervisti executati fiscal silit (operatiunea este in plina derulare chiar acum). Esenta consta in faptul ca dupa data de 7 mai 2012 trusturile lui Felix nu au mai plans pe umerii rezervistilor pt. nedreptatile cauzate acestora de regimul Boc-Basescu, nedreptati mentinute practic intacte si de regimul Felix-Ponta - ceea ce demonstreaza ca rezervistii au fost manipulati. [Pozitia strutului cu capul in nisip s-a repetat si in cazul Lt. Alexandru Gheorghe. Eliminat din armata, acesta a fost prezentat ca victima a sistemului doar cand era somer in regimul Boc-Basescu. Insa, desi sub Ponta-Felix locotenentul tot somer a fost o lunga perioada, presa libera a lui Felix nici macar nu a mai adus aminte de cazul acestuia (cinste justitiei pt. reusita reangajarii, regimul Felix-Ponta nu l-a sprijinit cu absolut nimic pe locotenent, ci doar s-a folosit de imaginea acestuia].

Si atunci, revenind la stilul opus al celor 2 comunicate, ramane o enigma! Oare, cei care au emis comunicatul din Oltenia nu au auzit de cei 70 000 de rezervisti cu pensii inghetate (la multi pe viata) prin Legea nr. 241/2013, nici de rezervistii executati silit fiscal acum de regimul Felix-Ponta, nici de faptul ca regimul mentionat nu a returnat si nici nu intentioneaza sa returneze sumele retinute rezervistilor - ci doar tuturor celorlalte categorii profesionale care au beneficiat de pensii de serviciu cu exceptia militarilor si politistilor? Sa nu fi aflat nici macar despre faptul ca regimul Felix-Ponta nu a adoptat vreo lege a pensiilor militare si nici nu are de gand sa adopte o astfel de lege? Ba da, respectivii cunosc bine toate aceste lucruri. Caz in care devine evident ca cei care au ticluit comunicatul din Oltenia nu sunt interesati de realitatile mentionate, preferand sa se pozitioneze in tabara acelor rezervisti "copios folosiţi, de partidele politice, ca masă de manevră, la alegerile derulate în stilul cunoscut din vremea lui Trahanache şi Caţavencu". Si chiar mai mult! Au si mult tupeu din moment ce incearca sa ii foloseasca si ei la randul lor pe alti rezervisti (mai putin informati) in favoarea aceleiasi coalitii politice marca Ponta-Felix-Oprea si care dupa cum bine se observa in viata de zi cu zi,  ii trateaza pe rezervisti tot ca Boc-Basescu, mai exact ca pe paria

21 de comentarii:

 1. Sindicatul oltean nu face decât să se ralieze la poziția de la centru. Referitor la sprijinul anetenelor cel care a facut apelul de a merge în plimbare la Cotorceni a fost secretarul general al SCMD Bălan Iosif, printr-o intervenție televizată în care anunța o cifră de 10. 000 de participanți. Apoi Dumitru Rinciog a anunțat pe pagina Consiliului național al societații civile participarea membrilor acestora la plimbarea de la Cotroceni. Dupa acțiune a mulțumit participanților pentru prezența masivă, inițial 20.000 apoi s–a revizuit cifra la 15.000.
  Mircea Dogaru vine și el, pe 11 august, cu un articol destul de alambicat referitor la acest subiect ”Limitele solidarității.”

  RăspundețiȘtergere
 2. Eu propun sa ne solidarizam cu postul B1TV. Sunteti de acord ? Ei ne-au aparat drepturile in 2010-2011, cand au fost taiate pensiile !! CE REPEDE UTA ROMANUL !!! Apoi, articolul are la baza principiu ca cine nu este cu mine este impotriva mea !!!!????? Lasati oamenii sa se exprime cum vor si nu ii mai balacariti, ca pana la urma Ponta a fost cel care a semnat legea prin care drepturile au revenit in cuantumul din 2010. Incep sa cred altceva despre acest Blog. Apoi, daca tot Ponta o sa scoata un act normativ prin care pensiile militare or sa fie "dezghetate", sa vad atunci ce mai spuneti.....Intr-o tara normala este ok sa fie opinii diferite, in limitele unei decente.....

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. 1. Oamenii cerebrali nu solidarizeaza cu niciun post TV aservit politic. B1 TV ca si A3 sunt acelasi lucru: posturi TV aservite politic.

   2. Nu ne-a aparat A3 drepturile in 2010-2011. A3 doar ne-a folosit doar mediatic ca masa de manevra doar sa il aducem pe Felix la putere. Sau mai bine o intrebare: dar in 2012, 2013 si acum de ce nici macar nu ne baga in seama? Raspunsul este simplu: daca Felix a ajuns la putere, interesele "prostimii" manipulate nu mai conteaza. Scopul scuza mijloacele, nu?

   3. Nu interzice nimeni nimanui sa se exprime liber. Deranjeaza insa cumva ca cei cu pensiile "inghetate" si executati silit fiscal de regimul Felix-Ponta ne exprimam si noi liber?

   4. Ponta nu a semnat nicio lege pt. rezervisti intrucat legile sunt adoptate de parlament, nu de guvern. Ponta semneaza doar ordonante de urgenta. Iar pt. rezervisti nu a emis nicio ordonanta de urgenta, ci doar pt. altii - de exemplu pt. cantaretii din biserici. Ponta doar ne-a mintit ca face si drege, iar cand a ajuns la fapte, ne-a "pasat" la parlament.

   5. Ponta nu va scoate niciun act normativ prin care pensiile militare or sa fie "dezghetate". Doar am stabilit ca emite O.U.G. pt. altii, niciodata pt. militari. Si apropo: nu mai exista pensii militare.

   6. Materialul este foarte decent. Indecenta apartine eventual acelor persoane din Oltenia care s-au trezit sa solidarizeze cu Felix in conditiile in care regimul din care face parte respectivul ne-a luat la misto pe cei cu pensiile "inghetate". Ti se pare decent sa solidarizezi cu regimul Felix-Ponta in conditiile in care sunt sute, poate chiar mii de rezervisti executati fiscal silit? Mie, nu!

   7. Apropo! Citeste materialul precedent. Regimul Ponta-Felix are deja pe site-ul Ministerului Muncii proiectul de lege prin care elimina din L. 241/2013 prevederea in baza careia acestia au fost scutiti sa restituie diverse sume de bani. Adica Ponta s-a razgandit cu legea si ii pune pe rezervisti la plata! Doar cei care solidarizeaza cu Felix nu s-au "prins" - intrucat A 3 nu prezinta stirea-bomba a legii indreptate contra rezervistilor, desi proiectul e la vedere pe site-ul MMPS.

   In concluzie, sa solidarizezi in asemenea conditii cu Felix-Ponta via A 3 denota in primul rand ca cei in cauza solidarizeaza in fapt si contra celor 70 000 de rezervisti cu pensii "inghetate", tuturor celor care au asteptat sa fi fost deja emisa o lege a pensiilor militare, contra rezervistilor executati fiscal silit si sunt de acord ca proiectul de pe site-ul MMPS prin care alte mii de rezervisti urmeaza sa fie executati silit - sa fie adoptat. Asa se intampla, acum ca respectivii o fac cu rea-intentie, urmare a neinformarii sau efectiv din motive de senilitate (sunt si enorm de multe cazuri in care rezervistii nu mai stiu in ce situatie legislativa se afla) - e o alta discutie, important este ca prin reactia lor actioneaza contra intereselor altor rezervisti, interese care nu sunt politice, ci numai ca cele descrise sa NU se mai intample.

   Ștergere
  2. 1. De acord cu dvs. Imi pare rau ca nu ati sesizat ironia...
   2.Si una si alta. Adica ne-a si folosit ne-au aparat si drepturile - evidenta nu poate fi contestata.
   3.ok
   4.Atunci sa asteptam ca Parlamentul sa repuna pe rol legea pensiilor militare si sa il lasam pe Ponta sa se ocupe de altceva...
   5.Ramane ca timpul sa fie arbitru
   6.Absolut de acord cu dvs.
   7.Legea produce efecte pentru viitor. Nu are efect retroactiv.

   Credeti dvs ca un guvern al Romaniei, oricum l-ati numi, poate lua ce decizii vrea el ?

   Ștergere
  3. OK. Ironic sa fi fost. Cat priveste pct. 7, ne-am mai ars parca o data. In acceptiunea C.C.R. retinerile in urma modificarii L. 241 vor opera doar dupa publicarea legii in monitorul oficial, deci in viitor. Chiar daca vor fi operate pt. trecut, retinerile vor avea loc doar in viitor. Deci e constitutional. Parerea mea este ca daca cititi art. modificat fara ultima parte care se va abroga - veti gandi ca mine. L. 241 devine practic o lege unde nu mai apare prevederea privind recuperarea sumelor de catre stat. In schimb ramane in vigoare in L. 263/2010 prin care se retine cetateanului orice diferenta de recuperat de cand s-a nascut.

   Ștergere
 3. Ce repede ati uitat aproape 3(trei) ani de umilinte in care basescu, boc si toata camarilla ne-au facut nesimtiti, au recurs la toate sicanele posibile si ne-au executat ca pe dusmanii Patriei.
  In timpul asta faceam mitinguri si ne ceream drepturile iar A3 era mereu printre noi si ne retransmitea doleantele, in timp ce membrii conducerii SCMD erau frecvent invitati in studiou la dezbateri.
  Nu-i puneti lui Voiculescu in circa ce nu a facut si nu face ponta, cu majoritatea aia din spatele lui; sau ce nu a facut dobritoiu si liberalii lui de mucava pentru care am alergat pe strazi sa-i ajutam sa ajunga sus.
  Si lasati-o mai moale cu Felix fiindca Paunescu patronal de la B1 a fost ofiter activ si vad ca nu va legati de el.
  Deci, daca sintem impotriva dusmanilor basescului inseamna ca lingem laba fiarei, ceea ce pot face numai lasii sau masochistii !
  Eu va doresc success !!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. NU a uitat nimeni nimic, dar tu ai o problema grava de perceptie a realitatii! Tu NU ai inteles ca suntem 2 categorii de rezervisti? Una umilita doar de Basescu si o a 2-a categorie umilita si de Basescu si de Ponta/Felix?

   Eu fac parte din categoria celor carora Basescu/Boc ne-a taiat pensia, iar Ponta/Felix ne-a "inghetat-o" pe viata. Tot eu fac parte din categoria celor pe care acum Ponta/Felix ne executa si silit prin retineri de 1/3 din pensie. In concluzie, pentru mine si categoria din care fac eu parte, Ponta este copia la indigo a lui Basescu/Boc. Acum tu ce ai vrea, sa ii facem si declaratii de dragoste lui Ponta/Felix? Pt. categoria asta pe care tu NU o vezi, dar care exista, ori Basescu/Boc, ori Ponta/Felix tot un drac este.

   Referitor la B1 TV. Este un spelunca de televiziune la fel ca si A3 (Realitatea TV, Romania TV). Toate sunt posturi politice. Nu au legatura cu interesele reale ale cetatenilor, ci doar cu lupta dintre clanurile politice. Mai este o problema! Asa cum exista internauti dependenti de jocurile video, cum exista si copii dependenti de desene animate, asa exista si in Romania o categorie de cetateni dependenta de respectivele posturi. In toate situatiile dependenta e nociva. Posturile respective nu fac decat sa spele creierele spectatorilor.

   PS: Ca fapt divers, de cca. 2 ani eu nu mai privesc niciun post TV de propaganda politica. La cererea inaintata de mine catre A 3 de a prezenta cazurile de executare silita a cca. 900 de rezervisti de regimul Ponta/Felix, reactia postului respectiv lipseste cu desavarsire. Nici nu ma asteptam la altceva. Ar fi culmea deontologiei in mass media ca "presa libera" a lui Felix sa prezinte public ceea ce se intampla rezervistilor cu partidu' lui Felix la putere in mareata coalitie Ponta/Oprea.

   Ștergere
  2. Sint alaturi de toti cei care sint inca in necaz, desi multi ''camarazi'' mi-au zis sa ma linistesc fiindca mi-am recapatat pensia......
   De TOTI si sint gata de actiune pentru a-i ajuta !!!
   Dar dvs. ce faceti ???
   La citi sinteti si cu cei ca mine alaturi, ati face o plimbare la Palatul Cotroceni si la Palatul Victoria de toata frumusetea !!!
   Faceti ceva in plus de a scrie pe blog !!!
   Faceti ! Asteptam anuntul !
   Cu voia buna NU MERGE ! Trebuie ceva mai multa hotarire !!!
   Sper ca nu va e frica !

   Ștergere
  3. @ Anonim14 august 2014, 18:59.

   1]. Retinut! Cu " voia buna NU MERGE !" Este real. Dar - mai este reala o chestie. Unii dintre noi vor plimbare doar la Cotroceni, altii doar la Victoria. Extrem de rar unul ca dumneata - cu plimbare si la Cotroceni si la Victoria. Sunt putini care constientizeaza ca si la Cotroceni, si la Victoria - tot "hazna" politica se cheama.

   2]. Nu ii este frica nimanui de nimic. Decat de penibil. Analizeaza punctul precedent. Daca te plimbi la Cotroceni - vei fi "ofuscat" de colegii tai rezervisti care se plimba la Victoria. Iar daca te plimbi la Victoria, vei fi "ofuscat" tot de colegii tai rezervisti care se plimba la Cotroceni. Mai penibil ca atat nici ca se poate!Rareori vei regasi rezervisti care sa considere Basescu=Ponta!

   3]. "Faceti ceva in plus de a scrie pe blog !!!". Pana la urma am facut. Formatiunea urmeaza sa fie inregistrata in perioda 28 august-5 septembrie cu eforturile a mai putin de 10 oameni (detalii dupa ce trecem pe un pe site adecvat, un blog fiind deja depasit de vremuri). Sfatuitori, am intalnit garla! Mai ales anonimi! Toti au spus acelasi lucru "Faceti ceva!" La fapte insa, rareori face cineva ceva!

   Ștergere
  4. Chiar daca ramii suparat, eu sint multumit fiindca rezulta puncte de convergenta, am aflat ca din septembrie, cine doreste, poate sa adere la o structura distincta si legal constituita si ca, probleme de armonizat ati avea si voi, ca peste tot .
   Ex.: ''preferinta''(eventuala sau presupusa) privind locurile ''plimbarilor''.
   Aici e usor de rezolvat; cine are preferinte politice sa intre in partide si sa ramina in asociatie doar cei care simt un gol imens(si deja peren) in buzunar, au demnitatea grav agresata si se considera parte inseparabila a grupului socio-professional din care provin prin cariera, grade etc.
   Chestia aia cu democratia nu tine, mai ales cind e vorba de o lupta pentru drepturi, de orice fel.
   Scuze pentru ''divagatie'' si astept anuntul privind constituirea ''formatiunii''.
   Succes !!!

   Ștergere
 4. @anonim
  Dacă rezerviștii militarii au ajuns la cheremul posturilor de televiziune private pentru apărarea drepturilor înseamnă că avem o problemă destul de gravă privind statul de drept.
  Problema invocată de antene este una falsă, nimeni nu a pus problema desființării acestora, scopul real este un sprijin mediatic pentru Voiculescu.
  Dacă Ponta nu va fi ales în noiembrie președinte nu e neapărat din cauza unei părți a rezerviștilor militari ci pentru că mare parte din votanți nu va fi de acord cu acțiunile sale ca șef al guvernului și ale partidelor politice care-l susțin și mențin în acest post.
  Mulți afaceriști și oameni politici au fost într-o anumită perioadă a carierei lor militari, ofițeri, maiști , subofițeri, de drept ori conjuctural. Marea majoritate a acestora nu mai au nimic de a face cu armata și corpurile de cadre din care au făcut parte.
  Nu mi-e drag Băsescu și coaliția guvernării precedente dar asta nu înseamnă ca pentru a-i pedepsi trebuie să încurajez și să susțin alți oameni asemenea lor.

  RăspundețiȘtergere
 5. PONTA PRESEDINTE CU BASESCU PREMIER!!!ASTA NE ASTEAPTA DACA DORMIM IN IZMENE!!!!HA HA HA HA!

  RăspundețiȘtergere
 6. Dacă nu sunteți membri ai respectivelor organizații ceva deranjează in atitudinile lor politice si civice? Nu toți Înțelegem la fel libertatea de expresie.
  Voiculescu a fost soluția imorala a regimului Basescu si își merita soarta. De ce trebuie sa suferă unpostde televiziune care, deși creat de Felix, prinpolitica sa redactionala nu-i mai aparține.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cum suferă antena 3 din cauza lui Felix când datorită acestui eveniment le-a crescut ratingul și li s-au triplat încasările din reclame. Politica redacțională a posturilor private este dictată de acționari. Deontologia profesională a jurnaliștilor respectivi este dictată de sumele cu care sunt remunerați.

   Ștergere
  2. 1]. Generatiile din urma nu doar ca nu urmaresc, dar nici macar nu au auzit de A3. Nici de B1TV, de Realitatea TV sau de Romania TV. Niciunul din posturile mentionate nu este post neutru de stiri, ci de propaganda politica. Eu m-am convins mai de demult: pt. a fi (cat de cat) corect ajungi in situatia penibila sa urmaresti concomitent toate cele 4 posturi. Sau la hotararea logica de a scoate din grila toate cele 4 posturi. Eu asa am procedat.

   2]. "Politica" redactionala nu ii apartine lui Felix? Afirmatia e stupida. E ca si cum ai afirma ca muncitorii unui constructor decid cum sa ridice o vila, nu patronul acestora.

   3]. Tot despre "politica" redactionala si Felix. Problemele rezervistilor au ramas aceleasi si de cand partidul lui Felix a ajuns la putere. Dar "politica" redactionala a decis sa nu le mai mediatizeze. Daca dai in Felix, dai in Ponta si in putere! Lui Dogaru si lui Pricina li s-a interzis temele despre rezervisti dupa ce Felix a ajuns la putere. Si tot "politica" redactionala a lui Felix interzice ca acum postul-spelunca mentionat sa mediatizeze cazul celor (minim) 900 de rezervisti executati silit. "Politica" redactionala l-a tratat ca pe un erou pe Lt. Alexandru Gheorghe cand se lupta cu regimul Boc-Basescu. Cand se lupta insa si cu regimul Felix-Ponta pt. aceleasi probleme, "politica" redactionala a lui Felix l-a scos din ecuatie pe locotenent.

   In concluzie? A3 e un post de propaganda care are spectatorii sai "captivi". La fel cum si OTV, B1TV etc. isi are propriii spectatori "captivi". Si posturile de filme porno au spectatori captivi. Cand e vorba de rating, nici nu mai conteaza ce "gogosi" vinde un post TV. "Captivi" se vor gasi mereu, desi se imputineaza numarul lor constant. Stii de ce? Din ce in ce mai multi oameni prefera sa gandeasca cu mintea lor: nu cu a lui Gadea, nici a lui Turcescu, nici cu a A. Cretulescu etc. Deci, spectatorii "captivi" sunt pe cale de disparitie, la fel si posturile respective.
   In occident nimeni nu urmareste astfel de posturi - care de altfel nici nu mai exista! Auzi chestie! Sa te uita ca muta la ... sa astepti sa iti dicteze Gadea, Badea, Turcescu, Pora etc. ce sa faci in viata!

   Ștergere
 7. Este o mare infirmitate civică sa te manifesti doar împotriva cuiva/ceva fără sa ai curajul sa spui ce orientare politica ai, pe cine votezi.
  Lași sa se înțeleagă ca ești de partea adversarilor celor pe care ii critici/urăști.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Probabil acesta este motivul pentru care avem așa multe pensii acordate pentru persoanele cu dizabilități.
   Pai mie mi se pare o infirmitate morală, educațională, civică să ai o orientare politică ca simplu cetățean al acestei țări știind că partidele, indiferent de denumire și culoare politică sunt alcătuite, în marea lor majoritate, din profitori și jecmănitori, din oameni fără o minimă morală, mare parte din ei infractori, e drept că cei mai mulți nedovediți încă.
   Înțeleg să aibă o orientare politică cei afiliați acestor partide, cărora dacă nu le curge, tot le pică câte ceva. Doar că numărul acestora este foarte mic, de la câteva mii la cateva sute de fiecare partid mai răsărit.

   Ștergere
  2. Nu uraste nimeni pe nimeni - este vorba doar de dezgust. Daca e sa ma intrebi pe mine, raspunsul este simplu! Nu am nicio orientare politica. In conditiile in care esti "lovit" si de Boc/Basescu si de Felix/Ponta (si de Antonescu atunci cand era in USL), chiar nu mai poti avea o orientare politica. Situatia in care in mental si in decizii apar cu totul altfel de variante:

   - te impui in fata partidelor si le impui tu orientarea (cazul Turcia unde armata este garantul Constitutiei si nu marioneta C.C.R. precum in Romania);
   - ca militar decizi sa fii exclusiv in slujba celui care respecta militarii.

   In istoria Romaniei de dupa WW 2, militarii nu au fost respectati niciodata de republica, partide sau de presedinti. Militarii au fost respectati doar in Armata Regala (similare) - adica doar cand au fost subodonati direct regilor, domnitorilor, principilor, voievozilor etc.

   In concluzie, eu sunt monarhist! Am ajuns de nevoie, nu am gandit asa de la inceput! Am vazut cum sfideaza si umilesc presedintii sau prezidentiabilii armata si imi este suficient. Dar eu nu cred ca acest fapt inseamna orientare politica, ar inseamna ca toti romanii sa fie orientati politic, unii cu republica, altii cu monarhia. Si chiar daca ar fi, decat un presedinte stil Basescu/Ponta care prin fapte oricum nu dau 2 bani pe militari, prefer un rege care sa tina partidele la distanta fata de armata si de valorile reale ale societatii. Capisci?

   Ștergere
 8. Gata va amnistiaza Ponta ! Ce mai vreti ..??

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. 1]. Unde? Exista vreo OUG semnata de Ponta si inca nu stie nimeni? Nu exista si nici nu va exista. Este doar un simplu proiect de lege care urmeaza sa fie "azvarlit" in Parlament. Pana cand va fi votat, "amnistiatii" vor fi deja cu banii luati. Pe de alta parte, Ponta a fost caracterizat de psihiatri pe drept ca fiind "mitoman", schimband in Parlament proiectele de legi initiate de insasi propria coalitie. Ponta a aschimbat inclusiv de proiectele intitiale ale Legii nr. 112/2012 si Legii nr. 241/2013 din care s-a ales praful. E MITOMAN!

   2]. In material este reliefat clar ca proiectul de lege privind "amnistia" modifica in DEFAVOAREA REZERVISTILOR. Legea nr. 241/2013 prevede la "Art. 2 (2) Sumele rezultate in urma aplicarii prevederilor alin. (1) se platesc in cadrul termenului general de prescriptie, calculat de la data constatarii diferentelor, iar cele de recuperat, prin derogare de la prevederile art. 107 alin. (2) din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificarile si completarile ulterioare, nu se recupereaza, indiferent daca au fost sau nu emise decizii in acest sens". Dar prin legea "amnistiei" art 2 (2) SE MODIFICA SI DEVINE ASTFEL "Art. 2 (2) Sumele rezultate in urma aplicarii prevederilor alin. (1) se platesc in cadrul termenului general de prescriptie, calculat de la data constatarii diferentelor.". Ceea ce inseamna ca in urma disparitiei protectiei din L. 241/2013 prin modificarea articolului mentionat, rezervistilor li se vor aplica prevederile Legii nr. 241/2013, Art. 107 (2) "Sumele rezultate în urma aplicării prevederilor alin. (1) se acordă sau SE RECUPEREAZA, după caz, în cadrul termenului general de prescripţie, calculat de la data constatării diferenţelor". Aceasta este rezultatul "amnistiei" lui Ponta, SE RECUPEREAZA niste sume de la rezervisti, AI INTELES?

   IN CONCLUZIE, PRIN LEGEA "AMNISTIEI" MITOMANUL DA LIBER CASELOR DE PENSII SA RECUPEREZE DE LA REZERVISTI ORICE DIFERENTE REZULTATE INTRE DIVERSELE DECIZII DE PENSII ALE ACESTORA.

   Ștergere
  2. In concluzie, PONTA este MITOMAN politic.

   ["Prin acţiunile şi declaraţiile sale, Victor Ponta trădează un comportament de "mitoman politic, cu o personalitate gonflată politic", care trăieşte într-o realitate paralelă, cea a propriilor dorinţe. "În ultimele zile, Ponta a început să meargă prin biserici. Bate bisericile patriei... Foarte frumos dacă-l animă vreun sentiment religios! Nu ar trebui s-o facă public. Etalarea credinţei în public este jenantă şi împotriva perceptelor Bisericii. (...) Am aflat că Ponta a participat la Revoluţie, că a fost bătut la Mineriadă, că a votat când nu avea vârsta de votare, acum aflăm că din copilărie, poate chiar dinainte de a veni pe lume, merge regulat la biserică. Ponta nu este un novice pe piaţa politică. Premierul îşi inventează propria biografie", mai spune Tudose.

   "Ca un fel de diagnostic politic, rar s-a văzut un mitoman politic aşa de bine structurat şi de organizat. Se recreează, ca în "1984", al lui Orwell. Pozele de pe reţelele de comunicare se schimbă ca pe vremea lui Ceauşescu. Îşi completează cu imaginarul propriu cum crede că va fi mai bună imaginea lui, dar acest lucru nu face decât să deruteze alegătorul", explică psihologul, care atrage atenţia asupra faptului că premierul îşi dedublează personalitatea.

   "Dedublarea personalităţii - e un caz unic în istoria politică a României, nu am văzut până acum aşa ceva, nu am văzut persoane care să voteze într-un fel ca premier, să trimită o lege pe care n-o votez pentru că eu, ca deputatul Ponta, nu sunt de acord cu legea premierului Ponta", spune Tudose.

   În ceea ce priveşte intenţia premierului de a candida la Preşedinţie, Tudose susţine că face acest gest "ca şi când n-ar fi dorinţa lui".

   "Din păcate, o face ca şi cum nici n-ar fi dorinţa lui. Acesta e sentimentul, văzând cum se zbate. Mai simplu ar fi să facă un program, decât să spună tot timpul că ne va scăpa de Băsescu. (...) Cred că există şi vinovaţi exteriori. Vinovaţii din politică - personaje Adrian Năstase care l-a făcut "micul Titulescu din profil". Nu are nimic în comun cu el. L-a mai ajutat şi socrul său. Socrul său vrea pentru fiica sa un preşedinte în familie. Cred că e împins. A şi spus că nu vrea să candideze. Cum putem şti noi? Trebuie să ştim, noi, alegătorii, ce vrea viitorul preşedinte al României. (...) Am mai avut un preşedinte care trăia cu fantasma că o să ne ducă pe drumurile nebătute ale socialismului, unde nu mai fusese nimeni, şi acolo o să ne fie foarte bine... Până la urmă, acela a trebuit împuşcat pur şi simplu", încheie psihologul].

   MITOMANÍE s. f. Boală psihică caracterizată prin tendința de a denatura adevărul, de a inventa fapte care nu s-au petrecut în realitate; p. gener. mania de a minți.

   Ștergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Aviz securistii care au primit dispozitii de infiltrare, in scopul destabilizarii coeziunii si cooperarii intre militari!