joi, 7 august 2014

Rezervistii cu retineri din pensii operate urmare a erorilor privind grupele de munca beneficiari ai Legii nr. 241/2013, sunt rugati sa citeasca cu atentie! Extrem de posibila ambuscada "pontista"!

Pe site-ul Ministerului Muncii se afla in dezbatere proiectul de lege asa-numit al "amnistiei" pensionarilor, care insa ii priveste punctual si pe toti rezervistii care au avut retineri din pensii pana la data de 01.10.2013 urmare a erorilor functionarilor caselor de pensii privind calculul grupelor de munca. Este vorba despre proiectul de lege de aici.

A se citi cu atentie in special art. 4 din proiectul de lege.

Art. 4 din proiectul de lege privind "amnistia" pensionarilor

Greu de interpretat! Sau mai bine spus ce rezulta, pare incredibil! La prima vedere, prin eliminarea partii a 2-a din aln. 2 al art. 2 din Legea nr. 241/2013,  Ponta mai da o lovitura rezervistilor, in sensul ca da liber ministerelor sa recupereze sumele de bani acordate in urma calcului eronat privind grupele de munca. Va readucem aminte ca alineatul vizat a fi modificat, apare in forma initiala in Legea nr. 241/2013, astfel: "Art. 2 (2) Sumele rezultate in urma aplicarii prevederilor alin. (1) se platesc in cadrul termenului general de prescriptie, calculat de la data constatarii diferentelor, iar cele de recuperat, prin derogare de la prevederile art. 107 alin. (2) din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificarile si completarile ulterioare, nu se recupereaza, indiferent daca au fost sau nu emise decizii in acest sens". In consecinta, proiectul de lege de pe site-ul ministerului elimina ultima parte (cea subliniata) din textul Legii nr. 241/2013 - caz in care persoanele aflata in situatia respectiva vor fi obligate sa returneze niste sume de bani, urmare a calcului eronat privind grupele de munca.

Interpretarea trebuie insa neaparat corelata cu intregul text al proiectului de lege publicat pe site-ul M.M.P.S. si in special cu art. 1, mentionat mai jos:

Dupa cate se observa, articolul este foarte ambiguu. Cine stabileste daca interpretarile au fost sau nu unitare? Pe de alta parte, a stabili ca un functionar a aplicat in mod eronat niste prevederi, inseamna si raspunderea administrativa a acestuia! Cu alte cuvinte, Curtea de Conturi il va pune sa achite sumele achitate in mod eronat pe functionarul respectiv! Ori asa ceva nu a existat si nu exista in Romania unde doar cetatenii platesc mereu, stim doar ca asa este constituit sistemul administrativ-financiar romanesc.

Pe de alta parte, este ilogic sa fie eliminat din Legea nr. 241/2013 partea de articol care stipuleaza clar ca nu se recupereaza de la rezervisti sumele cauzate de calculul eronat al grupelor de munca, numai ca rezervistii sa apara si ei cumva in proiectul de lege privind "amnistia". Decat numai daca art. 1 (1) din proiectul de lege al "amnistiei" ascunde altceva. Ca fler, mai mult ca sigur ca in urma interpretarilor "unitare" asupra faptului ca "interpretarile neunitare" au fost de fapt "unitare", va urma o mare "amnistie" la adresa rezervistilor tradusa prin returnarea tuturor sumelor de bani rezultate in urma calculului eronat al grupelor de munca de catre cei in cauza. Ce mare minune la cate ghidusii legislative ne-a mai tras Ponta pana acum?

In sfarsit - cunoastem stilul "pontist" de a arunca fumigene electorale stil proiecte de legi care ulterior se dovedesc simple capcane tot electorale! Intregul proiect de pe site-ul Ministerului Muncii (in partea de jos a site-ului la "Transparenta decizionala)" este mai degraba inaplicabil prin prisma formularii art. 1(1) pt. vreun pensionar, singurul element cert din proiect fiind faptul ca ce era sigur in Legea nr. 241/2013 pt. rezervisti, acum a devenit incert! Caz in care, ipoteza cea mai plauzibila este aceea ca proiectul este dedicat recuperarii unor sume de bani de la rezervisti, pt. a fi donate in alte parti in scopuri electorale (a se vedea un comentariu de la subsol privind aceasta ipoteza). In sprijinul ipotezei mai intervine un detaliu. Marea "amnistie" viza nu doar pensionarii, ci si gravidele executate fiscal urmare a erorilor interpretarii legislatiei. La capitolul Transparenta decizionala  apare si un proiect separat pt. mamici! Desi era logic sa fie un singur proiect pt. pensionari si gravide daca tot era vorba de "amnistie"! Logica "pontista" a separarii celor 2 proiecte privind aceeasi cauza este impecabil de ipocrita: cel privind pensionarii in general - este inaplicabil in folosul lor, dar va fi adoptat in regim de urgenta doar pt. a procura bani de la rezervisti si care vor fi deturnati pt. campania electorala in folosul intereselor lui Ponta, iar cel pt. mamici va fi adoptat la Sf. Asteapta - adica dupa ce acestora le vor fi fost retinute oricum in totalitate niste sume pe care care prin proiectul de lege statul nu le mai da inapoi.

 ***
Va readucem aminte ca Legea nr. 241/2013 este capodopera marca Ponta. In urma legii respective 70 000 de rezervisti au pensiile inghetate, la multi pe viata - regimul Ponta ambaland diminuarea bruta lasata mostenire de Boc, in ambalaj PSD-ist  sub forma diminuarii inverse (prin neactualizare).

Jenantul articolul din L. 241/2013 care diminueaza din nou pensiile rezervistilor prin neactualizarea lor

Lucrurile au deraiat asa de puternic pe scena politica in ultimii ani in ceea ce priveste dispretul acordat cetatenilor (militarii sunt primii dispretuiti) de diversele clanuri politice care actioneaza in stil pur mafiot, incat mai mult ca sigur ca va urma o toamna-iarna si in Romania cu "incinse" nu doar la figurat ca pana acum, ci mai ales la propriu!

Nota: Cu scuzele de rigoare pt. faptul ca materialul initial a fost modificat si multumiri celor care si-au adus contributia la corectarea acestuia!  


UPDATE

In situatia in care ca se confirma ca bizara modificare a Legii nr. 241/2013 prin legea "amnistiei" pensionarilor nu este intamplatoare, ci contine un nou atac financiar contra rezervistilor, banii care vor fi retinuti celor in cauza ar trebui sa fie cei directionati catre 19 000 de cantareti bisericesti carora Ponta le-a facut un cadou electoral printr-o ordonanta de urgenta aprobata pe sub masa. Se stie despre implicarea de catre Ponta a B.O.R. in propria campanie, acum este totul clar, nu? Actul normativ a fost aprobat pe 31 iulie, fără dezbatere publică şi fără a fi anunţat de Guvern nici înainte, nici după şedinţa în care s-a adoptat. De retinut si un alt aspect privind caracterul ipocrit a lui Ponta! Ponta nu a adoptat niciodata o ordonanta de urgenta pt. rezervisti in ciuda situatiei critice a acestora (nici macar pt. femeile gravide acum), invocand faptul ca nu se substituie Parlamentului. Exemplul cu adoptarea pe sest a ordonantei mentionate demonstreaza insa inca o data ca se substituie ori  de cate ori e vorba de propriul interes si al clicii sale politice, Ponta fiind doar un simplu gargaragiu politic!

UPDATE

Sunt din ce in ce mai multe date conform carora asa-numita lege a "amnistiei pensionarilor" este dedicata recuperarii unor sume de bani de la rezervisti. Inainte de aparitia proiectului de lege privind "amnistia", mass media citand surse ale M.M.P.S. declara vreo 800 de cazuri de pensii ilegale - toti civili. Numai ca ieri Ministerul Muncii a anuntat brusc ca sunt 10 000 de pensii "ilegale". Diferenta de 9 200 de noi "ilegalisti" nu poate proveni decat din manevra modificarii L. 241/2013 prin art. 4 din legea "amnistiei", datele problemei inducand ideea ca cei 9 200 noi "ilegalisti" fabricati artificial din pixul lui Ponta, sunt rezervisti. Dupa cate cunoastem, articolul 2 (2) din Legea nr. 241/2013 a stopat retinerile din pensiile rezervistilor, urmare a erorilor de calcul ale functionarilor caselor de pensii, retineri care ar fi trebuie sa fie operate incepand cu luna iulie 2013 daca nu intervenea Legea nr. 241/2013. Au fost 2 tipuri de erori:

- in principal, din cauza calculului eronat al grupelor de munca urmare a aplicarii la un moment dat a HG-S 1019/2010 tuturor celor in rezerva, ceea ce a condus la ridicarea grupelor de munca cu o treapta, in special de la nivelul "conditii deosebite" la "conditii speciale". Eroarea a fost drept urmare a ordinului politic al momentului emanat de G. OPREA.
- in secundar, din cauza diverselor erori ale functionarilor caselor de pensii care initial au emis decizii de pensii cu anumite cuantumuri, ulterior institutiile au emis decizii cu cuantumuri mai mici decat cele inscrise iin deciziile initale. 

In ambele situatii, daca nu ar fi fost emisa Legea nr. 241/2013 cu referire punctuala la art. 2(2), persoanelor mentionate ar fi trebuie sa li se opereze retineri de 1/3 din pensii pana la recuperarea diferentelor. Proiectul legii "amnistiei" elimina insa din continutul art. 2(2) exact acea prevedere care a stopat retinerile din pensii persoanelor in cauza. Drept urmare, modificarea art. 2 (2) din Legea nr. 241/2013 ii pune de fapt la plata pe rezervistii "amnistiati" initial prin legea mentionata, retroactiv! Acestia se alatura astfel celor 70 000 de rezervisti cu pensii inghetate pe viata de Ponta si celor altor catorva sute (probabil sunt mult mai multi) de rezervisti executati deja silit in acest moment de casele de pensii pt. diverse alte erori care apartin in exclusivitate tot statului.

17 comentarii:

 1. Mai intii si la'nceput ... adresa presupus a ma trimite la preoiectul de lege ... ma trimite la o adresa de-a bloger-ului ...
  Mai de-al doilea ... s-ar parea ca ceea ce ne este prezentat ca fiind imbucurator este pe de-a-n-doaselea ...

  Atentie ! Art.4 din proiectul de lege modifica art.2 din l.241 ... Nu modifica art.1 din acea lege ...

  Iar la art.2/l.241/2013 este vorba despre alte cele ...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Remediat. http://www.mmuncii.ro/j33/images/Documente/Proiecte_in_dezbatere/2014/2014-08-04_Proiect_Lege.pdf. Este pe site-ul MMPS jos de tot langa cel pt. amnistia gravidelor.

   Ștergere
  2. Cu multumiri pt. corectura. Ar fi iesit o mare gafa! Acum e acum! Le ia Ponta banii sau nu?

   Ștergere
 2. După textul din proiectul de lege rezultă că se vor lua banii celor cărora revizuirile ulterioare le-au diminuat pensiile. Și sunt destui de mulți în această situație, în jur de 12-15 mii. Ponta încearcă să compenseze pierderea voturilor acestora cu stimularea altor votanți. Așa că a dat pe 31 iunie, pe șest, o ordonanță de urgență prin care 19.000 de cântăreți bisericești, care, conform Curții de conturi, erau plătiți ilegal prin tranferul banilor pentru salarii din conturile Consiliilor județene în conturile bisericilor, sunt incluşi iar în statele de plată ale autorităţile locale.
  Trebuie remarcată totuși inventivitatea premierului, care face acest cadou cantorilor fără a greva bugetul de stat ci doar bugetele locale.
  Trebuie remarcat și faptul că îngrijorarea PSD privind un eventual eșec la prezidențiale este foarte serioasă dacă se merge pe mituirea punctuală, la nivel de 10-20 de mii de votanți.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Asa au facut mereu jidanii ca Ponta. E un escroc politic si atat.

   Ștergere
  2. Am postat informaţii de specialist juridic, dar se pare că cei care administrează blogul nu sunt interesaţi de adevăr. ataşez art. 2 din legea 241, aşa cum a fost aprobată şi cum este în vigoare. Iar treaba cu evrei este ultima găselniţă a celor care nu înţeleg nimic din politocă, dar se cred politicieni! (2) Sumele rezultate în urma aplicării prevederilor alin. (1) se plătesc în cadrul termenului general de prescripţie, calculat de la data constatării diferenţelor, iar cele de recuperat, prin derogare de la prevederile art. 107 alin. (2) din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările şi completările ulterioare, nu se recuperează, indiferent dacă au fost sau nu emise decizii în acest sens.

   Ștergere
  3. @ Apex. Ti s-a raspuns. Prin art. 4 din legea "amnistiei" dispare partea de alineat pe care te bazezi. Mai departe, ai datoria sa interpretezi art. 2 aln.(2) din L. 241 doar sub forma impusa de legea "amnistiei". Noul art. 2 (2) din L. 241/2013 va arata astfel “(2) Sumele rezultate în urma aplicării prevederilor alin. (1) se plătesc în cadrul termenului general de prescripție, calculat de la data constatării diferențelor". Punct.

   Ștergere
 3. Iuțeala de mână și nebăgarea de seamă.

  Naș Oprea ajuns stăpân deplin peste 2 ministere și avizor peste toate structurile de apărare ne arată încă odată ce poate face cu legile din România în condițiile în care fostul procuror Ponta, ajuns prim ministru, semnează ca primaru tot ce i se bagă sub nas.
  Pe data de 19 iunie a fost publicată în MO nr. 450 OuG nr. 37/2014 pentru modificarea şi completarea art. 13 din OuG nr. 103/2013 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2014, precum şi alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice.
  Conținutul acesteia privește pe toți cei ce lucrează în structurile de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională. Cei doritori de detalii și amănunte pot studia textul ordonanței.
  In esență după o motivație mirobolantă, care pleacă de la constatare că activitatea personalul acestor structuri implică și misiuni ce nu se limitează la programul normal de lucru ba se desfășoară și în afara acestora chiar și în zilele de repaos săptămânal și de sărbătoare iar prin compensarea acestor perioade de muncă suplimentară cu cu timp liber se creează O VULNERABILITATE a acestor instituții și ajunge la importanţa şi urgenţa înzestrării Forţelor Aeriene cu avioane multirol, această ordonanță, la art. I , modifică chipurile, pentru personalul din structurile respective, Art. 13, al.2 din OuG nr. 103/2013 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2014. Până aici nimic deosebit.
  Articolul în cauză, în forma sa inițială spunea așa:
  OuG 103/2013, art.13- ”(1) În anul 2014, cuantumul compensaţiei băneşti, respectiv al alocaţiei valorice pentru drepturile de hrană şi,respectiv, valoarea financiară anuală a normelor de echipare, precum şi valoarea financiară a drepturilor de echipament se menţin în plată la nivelul stabilit pentru anul 2013.
  (2) În anul 2014, pentru personalul militar, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare, indemnizaţiile, compensaţiile, sporurile, primele, ajutoarele, plăţile compensatorii, despăgubirile,compensaţiile lunare pentru chirie şi alte drepturi acordate potrivit actelor normative în vigoare se stabilesc în raport cu nivelul bazei de calcul al acestora utilizate pentru luna decembrie 2011.”
  Prin noua ordonanță acest articol se modifică şi se completează după cum urmează:
  1. 1 Alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:
  " (2) În anul 2014, pentru personalul militar, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare, indemnizaţiile, compensaţiile, primele, ajutoarele, plăţile compensatoare, despăgubirile, compensaţiile lunare pentru chirie şi alte drepturi acordate potrivit actelor normative în vigoare, care nu fac parte din solda lunară brută/salariul lunar brut, se stabilesc în raport cu nivelul bazei de calcul al acestora utilizat pentru luna decembrie 2011."
  Modificările acestui aliniat sunt : dispariția din noul text a cuvântului SPORURILE, înlocuirea ”plăților compensatorii” cu PLĂŢILE COMPENSATOARE și adăugarea ” CARE NU FAC PARTE DIN SOLDA LUNARĂ BRUTĂ/SALARIUL LUNAR BRUT”
  Și de aici începe distracția.
  .Urmează un alt punct (2) care spune- ”După alineatul (2) se introduc şase noi alineate, alineatele (3)-(8), cu următorul cuprins: ….”
  Ori din cuprinsul acestor 6 aliniate vedem că de fapt din OuG 103/2013 se mai modifică și alte articole prin două excepții de la prevederile art. 1 și de la art. 9 al. 1.

  RăspundețiȘtergere
 4. Ataşez art. 2 din legea 241, pentru a se înţelege excact despre ce este vorba! Mă mior cum nu le este ruşine celor care nu ştiu să citească a lege, să creeze nelinişti celor care nu au cunoştinţele necesare citirii unei legi!
  (2) Sumele rezultate în urma aplicării prevederilor alin. (1) se plătesc în cadrul termenului general de prescripţie, calculat de la data constatării diferenţelor, iar cele de recuperat, prin derogare de la prevederile art. 107 alin. (2) din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările şi completările ulterioare, nu se recuperează, indiferent dacă au fost sau nu emise decizii în acest sens.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ai dreptate. Dar tu ai citit materialul? In material este vorba despre proiectul de lege privind "amnistia" pensionarilor care TAIE din articolul mentionat de tine din L. 241/2013 EXACT partea "iar cele de recuperat, prin derogare de la prevederile art. 107 alin. (2) din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările şi completările ulterioare, nu se recuperează, indiferent dacă au fost sau nu emise decizii în acest sens".

   Proiectul de lege privind "amnistia" este acesta [http://www.mmuncii.ro/j33/images/Documente/Proiecte_in_dezbatere/2014/2014-08-04_Proiect_Lege.pdf].

   "ART. 4 Alineatul (2) al art. 2 din Legea nr. 241/2013 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniți din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională, publicată în Monitorul Oficial al României , Partea I, nr. 441 din 19 iulie 2013, se modifică și va avea următorul cuprins:

   “(2) Sumele rezultate în urma aplicării prevederilor alin. (1) se plătesc în cadrul termenului general de prescripție, calculat de la data constatării diferențelor". PUNCT.

   AI INTELES? Proiectul de lege privind "amnistia pensionarilor" modifica Legea nr. 241/2013, urmand ca din Legea nr. 241/2013 sa dispara ultima parte din art. 2 aln. (2). Caz in care, art. 2 din Legea nr. 241 devine “(2) Sumele rezultate în urma aplicării prevederilor alin. (1) se plătesc în cadrul termenului general de prescripție, calculat de la data constatării diferențelor". Ai inteles manevra? In conditiile abrogarii ultimei parti a aln. (2) din L. 241/2013, tu vei da inapoi toti banii.
   .

   Ștergere
 5. Potrivit celor postate mai sus, indiferent dacă sunt sau nu justificate sumele primite în plus, acestea nu se mai recuperează! Cel care a scris materialul care dă de înţeles că diferenţele în plus ar putea fi recuperate de stat, habar nu are să citească o lege sau o citeşte cum l-au învăţat alţii să scrie! Ce trebuie de înţles, este faptul că oricine are posibilitatea să dovedească erori care au generat o pensie mai mică, le poate prezenta oricând la Casa Sectorială de Pensii a M.Ap.N. şi va primi diferenţa, începând cu data înregistrării dovezilor respective! Oameni buni, dacă nu puteţi înţlege o lege, nu încercaţi să-i învăţaţi pe alţii ce ştiţi voi

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ti s-a raspuns. Tu ai postat mai sus un articol din lege care insa urmeaza sa fie modificat prin legea "amnistiei". Dupa modificare, articolul 2 din Legea nr. 241/2013 va arata astfel: “(2) Sumele rezultate în urma aplicării prevederilor alin. (1) se plătesc în cadrul termenului general de prescripție, calculat de la data constatării diferențelor." Cat priveste cele care trebuie de recuperat de stat de la tine, eliminarea partii a 2-a din alineatul 2 din L. 241/2013 prin legea "amnistiei" pensionarilor, da liber caselor de pensii sa iti aplice art. 107 alin. (2) din Legea nr. 263/2010, adica sa recupereze de la tine orice suma. Ceea ce se va si intampla!

   Ștergere
 6. În situaţia că nu veţi publica şi comentariile mele, îmio rezerv dreptul să-i informez pe toţi cei nteresaţi despre manipularea oribilă a impresiilor şi cunoştinţelor oamenilor mai puţin informaţi!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Comentariile apar mai tarziu din cauza faptului ca nu sta nimeni lipit de PC 24 de ore din 24. Moderarea nu este impusa pt. dumneata, ci pt. vreo 2 "turbulenti" care in loc sa comenteze pe subiect, declanseaza atacuri la persoana contra altor useri si folosesc un limbaj indecent.

   In ceea ce priveste manipularea oribila. "Manipulatorii" avem pensiile "inghetate" prin Legea 241/2013 si de 2 luni suntem si executati silit cu retineri 1/3 din pensii. Din cauza legilor sau lipsei deciziilor lui Ponta-Voiculescu. De asta ce spui? Nu cumva "manipulatorii" reali sunt cei care incearca sa ii scoata pe rezervisti in strada si sa "spele" imaginea lui Voiculescu, precum si chilotii lui Ponta? Ce-a facut sau nu a facut partidul lui Voiculescu pt. noi alaturi de cel al lui Ponta, noi resimtim din plin. Asa ca mai usor cu acuzatiile de "manipulare". E simplu, avem pensiile "inghetate" (asta inseamna diminuare prin neactualizare) si suntem executati silit. Cand ii vei informa pe cei "ametiti" inca de Ponta-Felix, comunica-le si aceste lucruri.

   Ștergere
 7. Of , of , of !... Nici nu stii de unde s-o mai incepi ! ...

  A venit aici cineva suparat nevoie mare pe motiv ca nu i se considera zicerile drept cele 10 porunci ...
  Acest cineva se "prezanteaza" ... cu amenintatoarea zicere : " Am postat informaţii de specialist juridic..." ... Uailei , muica !!!! ...
  Vedem noi mai incolo cu ce "specialist juridic" avem de-a face ...
  Da' ... chiar ... ce-o fi aia : SPECIALIST JURIDIC ???
  --------------------------------------------
  S-ar parea ca "specialistu' (lu' peşte) juridic" se refera la posibilitatea impricinatilor de a cere cresterea pensiilor (cu acte noi) ... crestere care nu este afectata de prevederile proiectului de lege a "amnistierii pensionarilor" ...
  Specialistu' juridic nu intelege ca acest proiect de lege se refera la restituirea unor sume de catre cei carora li s-au calculat niste pensii mai mari decit ar fi avut dreptul ...

  RăspundețiȘtergere
 8. @Apex
  Domnule Constantin Alexandru, departe de mine gândul de a vă contesta cunoștințele juridice dar prin popor circulă o vorbă ” teoria ca teoria dar practica ne omoară”.
  Ori practica românească a ultimilor 25 de ani dovedește că expertiza juridică făcută pe teorie/lege nu prea bate cu practica/aplicarea ei .
  Ziceți domnia voastră, din postura de ”Șef serviciu juridic” al ANCMRR –
  ”Ce trebuie de înţeles, este faptul că oricine are posibilitatea să dovedească erori care au generat o pensie mai mică, le poate prezenta oricând la Casa Sectorială de Pensii a M.Ap.N. şi va primi diferenţa, începând cu data înregistrării dovezilor respective! Oameni buni, dacă nu puteţi înţelege o lege, nu încercaţi să-i învăţaţi pe alţii ce ştiţi voi ”
  Nu cred că oricine are această posibilitate atât timp cât statele de plată ale soldelor nu pot fi văzute de către împricinați.
  In cazul meu am prezentat, în contestațiile la deciziile de revizuire, astfel de dovezi ” directe ( fluturași de salarii ori adeverințe fiscale), dar și indirecte, (compararea sumelor lunare inscrise în adeverințele de venit care, deși ambarcat și pe funcție mai mare decât gradul, sunt mult mai mici decât sumele prevăzute în anexa 1 a OuG1/2011 corespunzătoare funcției minime a gradului avut)
  După mai bine de doi ani și jumătate comisia de contestații nu a catadicsit încă să-mi răspundă, deși prin lege era obligată să facă acest lucru într-un anumit termen.
  In cazul dezbătut în acest articol ministerul munci prin acest proiect de lege încearcă să îngroape, pe spatele pensionarilor , propria incompetență a personalului incadrat pe alte criterii decât cele profesionale. Și face acest lucru ca urmare a multor erori, mai ales voite, descoperite de curtea de conturi. În acest proiect de lege sunt cuprinși și beneficiarii legii nr. 241/2013 pentru că vicepremierul Gabriel Oprea, cel mult slăvit de conducerea structurii asociative din a cărei conducere faceți cu onor parte, a ordonat și subordonații doamnei Lupu au executat multe nereguli de la o lege și o ordonanță care ele însele sunt departe de ceea ce presupune o lege.
  Știți foarte bine că rostul legii nr. 241/2013 a fost în principal nu acela de a nu mai recupera banii de la cei cu pensii diminuate, care erau oarecum rezolvați prin revenirea la pensiie din decembrie 2010, ci de la cei cărora din motiv de apartenență ori simpatie față de UNPR au avut pensiile mult mărite și care au fost deconspirați de curtea de conturi .

  RăspundețiȘtergere
 9. Hai sa vedem ce "specialist juridic" s-a suparat pe administratorul blogului ...

  Deci ... suparatul este "Apex" ...

  Clic pe "Apex" si aflam ca este vorba despre patronul blogului "Alex Trad" ...
  Blog cu activitate ... nexam ... pe vremea cind patronul sau era speriat de ce urma sa i se intimple prin contributivizarea pensiilor militarilor ...
  Era tare "scmd-ist" patronul acelui blog ... pe vremea aceea ... ( Spune el : " Sper sa fi reusit sa stabilesc o legatura cu SCMD. Este o placere pentru mine sa contribui cu cunostintele si cu experienta mea la eforturile benefice ale SCMD, mai ales in domeniul juridic
  Felicutari pentru activitatea si eforturile facute in interesul cauzei.
  C.A) ..." ...

  Hopa , şa ! Deci Apex este "C.A." ... care are adresa de e-mail "alextradu@yahoo.com" ...
  Toate aceste date sint prezentate (de buna voie si nesilit de nimeni) de catre "specialistu' juridic" ...

  Aceasta adresa de e-mail ne conduce la "From: Constantin Alexandru " de la grupul de discutii "Roarmy230" ( ://groups.yahoo.com/neo/groups/roarmy230/conversations/messages/20782 ) mesajul 20782 ...
  Dar poate fi gasit destul de frecvent la acel grup de discutii ... pina cind a fost "luat cu huo !" datorita aiurelilor pe care le spunea ... tot in calitate de "specialit juridic" ...

  Aiureli pe care le spunea deoarece , intre timp , trecuse "in barca" pupincuristilor gropisti (de la ancmrr) ...
  El fiind unul dintre cei carora li se marise (din burta) pensia ... Ca urmare devenise "specialist" in sustinerea contributelii ...

  Deci ... "specialistu' juridic" este vestitul C.A. (comandor Constantin Alexandru) membru al Biroului Permanent Central al ancmrr ... care semneaza ca "consilier juridic" ... ( ://ancmrr.ro/conducerea-ancmrr/ )
  Vestitul comandor (r) Constantin Alexandru care a semnat si cererea de desfiintare a scmd ... cerere la care justitia i-a dat peste bot ca habar nu are despre cum merg treburile in justitie (nu a platit taxa de timbru ... chestie care este de nivelul portarilor de la instante , nu de nivelul "specialistilor juridici" ...

  RăspundețiȘtergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Aviz securistii care au primit dispozitii de infiltrare, in scopul destabilizarii coeziunii si cooperarii intre militari!