marți, 19 august 2014

Profilul lui Naum(ovici) Ponta din perspectiva psihiatrilor: un "mitoman" politic afectat si de sindromul dedublarii personalitatii!

Caracterizarea apartine unui profesionist, respectiv Prof. univ. dr. Florin Tudose, psihiatru si Doctor în Ştiinţe Medicale. Acesta a realizat o descriere a profilului nu numai psihologic, ci si psihiatric al diversilor candidati la prezidentiale. Pentru conformitate si echidistanta, profilul tuturor candidatilor la prezidentiale poate fi consultat aici. Ceea ce frapeaza in descriere este ca daca in ceea ce priveste profilul psihogic, toti candidatii au de lucru mai mult sau mai putin la modelarea propriei personalitati - ceea ce e normal de altfel,  dintre acestia se detaseaza cineva care a sarit deja gardul din gradina psihologica in cea psihiatrica. Iar acesta este premierul actual al Romaniei, V. Ponta.

Prof. univ. dr. Florin Tudose a realizat un profil din perspectiva psihiatrica a lui Ponta care ar trebui sa dea frisoane oricui. Din caracterizarea acestuia atrage atentia o afirmatie probata legata de dedublarea personalitatii despre care rezervistii cunosc ca este perfect reala. "Dedublarea personalităţii - e un caz unic în istoria politică a României, nu am văzut până acum aşa ceva, nu am văzut persoane care să voteze într-un fel ca premier (nota: este vorba despre proiectul de lege privind Rosia Montana inititat de Guvernul Ponta despre care Ponta a afirmat insa ca nu il va vota in Parlament) , să trimită o lege pe care n-o votez pentru că eu, ca deputatul Ponta, nu sunt de acord cu legea premierului Ponta." Ori, rezervistii cunosc bine ca sindromul dedublarii personalitatii la V. Ponta este un stil de viata pt. acesta. Daca ar fi numai atat, insa respectiva dedublare a personalitatii este periculoasa intrucat se regaseste si in alte acte normative emise de regimul acestuia, nu numai in cel precizat de Prof. univ. dr. Florin Tudose. Trei exemple:  

-  in vremea cand Ponta se afla in opozitie, parlamentarii acestuia au initiat un proiect de lege care este acesta
PL-x nr. 102/2012. Proiectul initial a continut 2 prevederi esentiale care au disparut insa subit dupa ce Ponta a preluat puterea. Cele 2 prevederi care au disparut la indicatiile lui Ponta din proiectul initial: reintregirea pensiilor diminuate ale rezervistilor si rambursarea catre acestia a sumelor retinute de stat. Astfel a aparut Legea nr. 112/2012. Cu alte cuvinte, Ponta una a initiat si alta a votat! Asadar, sindromul dedublarii personalitatii este demonstrat!

- este cunoscut si cazul Legii nr. 241/2013, numita in zeflemea ca fiind reparatorie ale unor abuzuri ale fostului regim. Se cunoaste insa ca legea emisa de coalitia lui Ponta este o capodopera a ipocriziei politice romanesti. Prin articolul 1(1) din lege, Ponta s-a prefacut ca reintregeste de la 1 octombrie 2013 pensiile diminuate ale rezervistilor, insa prin art. 1(4) pensiile asa-zis reintregite nu mai sunt actualizate ca la ceilalti pensionari din Romania, ci sunt pur si simplu inghetate (la multi pe viata). D.p.d.v. matematic ce a facut Ponta, este mitocanie pura: acesta deduce an de an si luna de luna sumele cuvenite a fi fost acordate pt. actualizare celor in cauza, din sumele destinate pt. asa-numita reintregire.  Este drept ca aici sindromul dedublarii personalitatii (este evident ca legea este cu totul altceva decat a dorit sa exprime) este combinat si cu elemente de ipocrizie politica.

- chiar in aceasta perioada guvernul Ponta a mai initiat un proiect de lege, asa numit al "amnistiei pensionarilor". Proiectul este aici. Proiectul atrage atentia rezervsitilor printr-un articol care in cazul in care acest Ponta si coalitia sa ar fi avut vreun dram de seriozitate in ei, nu ar fi avut ce cauta in proiectul de lege. Este vorba despre art. 4 care elimina din Legea nr. 241/2013 prevederea ca rezervistii sa nu returneze retroactiv eventualele sume de bani achitate in mod eronat, in plus, de catre casele de pensii de-a lungul timpului Ori, prin modificarea mitocaneasca impusa prin "legea amnistiei" asupra Legii nr. 241/2013, rezervistii in cauza devin victime sigure ale art. 107 alin. (2) din Legea nr. 263/2010 care prevede negru pe alb ca institutiile caselor de pensii pot recupera oricand, orice sume achitate in mod eronat in plus, incapand cu ianuarie 2011. Si aici apar atat sindromul dedublarii personalitatii (este evident ca Ponta s-a razgandit asupra Legii nr. 241/2013), cat si  aceleasi elemente de ipocrizie politica.
"Prin acţiunile şi declaraţiile sale, Victor Ponta trădează un comportament de "mitoman politic, cu o personalitate gonflată politic", care trăieşte într-o realitate paralelă, cea a propriilor dorinţe. "În ultimele zile, Ponta a început să meargă prin biserici. Bate bisericile patriei... Foarte frumos dacă-l animă vreun sentiment religios! Nu ar trebui s-o facă public. Etalarea credinţei în public este jenantă şi împotriva perceptelor Bisericii. (...) Am aflat că Ponta a participat la Revoluţie, că a fost bătut la Mineriadă, că a votat când nu avea vârsta de votare, acum aflăm că din copilărie, poate chiar dinainte de a veni pe lume, merge regulat la biserică. Ponta nu este un novice pe piaţa politică. Premierul îşi inventează propria biografie", mai spune Tudose.

"Ca un fel de diagnostic politic, rar s-a văzut un mitoman politic aşa de bine structurat şi de organizat. Se recreează, ca în "1984", al lui Orwell. Pozele de pe reţelele de comunicare se schimbă ca pe vremea lui Ceauşescu. Îşi completează cu imaginarul propriu cum crede că va fi mai bună imaginea lui, dar acest lucru nu face decât să deruteze alegătorul", explică psihologul, care atrage atenţia asupra faptului că premierul îşi dedublează personalitatea.

"Dedublarea personalităţii - e un caz unic în istoria politică a României, nu am văzut până acum aşa ceva, nu am văzut persoane care să voteze într-un fel ca premier, să trimită o lege pe care n-o votez pentru că eu, ca deputatul Ponta, nu sunt de acord cu legea premierului Ponta", spune Tudose.

În ceea ce priveşte intenţia premierului de a candida la Preşedinţie, Tudose susţine că face acest gest "ca şi când n-ar fi dorinţa lui".

"Din păcate, o face ca şi cum nici n-ar fi dorinţa lui. Acesta e sentimentul, văzând cum se zbate. Mai simplu ar fi să facă un program, decât să spună tot timpul că ne va scăpa de Băsescu. (...) Cred că există şi vinovaţi exteriori. Vinovaţii din politică - personaje Adrian Năstase care l-a făcut "micul Titulescu din profil". Nu are nimic în comun cu el. L-a mai ajutat şi socrul său. Socrul său vrea pentru fiica sa un preşedinte în familie. Cred că e împins. A şi spus că nu vrea să candideze. Cum putem şti noi? Trebuie să ştim, noi, alegătorii, ce vrea viitorul preşedinte al României. (...) Am mai avut un preşedinte care trăia cu fantasma că o să ne ducă pe drumurile nebătute ale socialismului, unde nu mai fusese nimeni, şi acolo o să ne fie foarte bine... Până la urmă, acela a trebuit împuşcat pur şi simplu", încheie psihologul.
 

De retinut: descrierea profilului psihologico-psihiatric al lui Ponta nu este realizata de un politician, nici de un jurnalist, ci de un profesionist in domeniu!

 Mic dictionar explicativ
 
Mitomanie: s. f. Boală psihică caracterizată prin tendinta de a denatura adevărul, de a inventa fapte care nu s-au petrecut în realitate; p. gener. mania de a minti.
Dedublarea personalitatii: este o tulburare a unitătii constiintei de sine, care se caracterizează prin aparitia în alternantă, a unei prime personalităti si a uneia sau mai multe personalităti secundare la acelasi subiect. Dedublarea de personalitate intervine pe fondul unor tulburări psihice, iar adesea persoana suferindă trăieste cu convingerea că este o altă persoană (...).
De ce Naum(ovici): date suplimentare pe care Ponta nu le-a infirmat niciodata gasiti aici. Nu conteaza asa de mult etnia, numai ca Ponta nu este inca decis asupra obarsiei sale, pretinzand ca ar avea ba ascendenti evrei, ba origini austro-ungare, ba italiene - dupa cum bate vantul. Nici nu mai e de mirare! Cu acest sindrom al dedublarii personalitatii Ponta ar fi in stare sa isi gaseasca si ceva origini kenyene doar sa semene cu Obama! Mai grav este ca la nivel de premier, desi Romania este in recesiune tehnica, regasim aceeasi dedublare a personalitatii. Ponta minte degajat ca avem crestere economica - in conditiile in care oricine cunoaste ca contractarea PIB determina automat scadere economica, si nu crestere. Niste intrebari fara raspunsuri privind personalitatea lui Ponta apar si aici.


UPDATE 
CU ULTIMELE OFENSE SI MINCIUNI ALE LUI PONTA LA ADRESA 
MILITARILOR!

Materialul integral poate fi citit aiciAfirmatiile reprezentantilor guvernului si cele personale ale lui Ponta sunt de-a dreptul halucinante. 

Prima afirmatie halucinanta: Luăm în calcul renunţarea la plata îndemnizaţiilor şi revenirea la pensiile speciale pentru aviatori, diplomaţi, personalul auxiliar din magistratură şi personalul auxiliar din Parlament", au spus sursele din cadrul Guvernului". Ce rezulta de aici? Exista o oarecare intentie de revenire la pensiile de serviciu pt. toate categoriile profesionale cu exceptia militarilor!

A 2-a afirmatie halucinanta: "Dânşii (nota: grefierii si personalul navigant) vor să revină la Legea pensiilor, cea dinainte de Emil Boc, ceea ce este foarte greu în condiţiile actuale, aproape imposibil, ca să fiu foarte direct. Deci, dacă ne înţelegem şi le dăm banii aşa cum vrem noi, e în regulă, dar dacă ei ţin foarte mult la o chestie până la urmă şi de orgoliu, zic eu, probabil că va mai dura", a spus Ponta la acel moment. De aici rezulta faptul ca Ponta fie este cam tont, fie vrea sa ii prosteasca cu buna stiinta si pe grefieri si pe aviatori cum i-a prostit pe rezervisti prin Legea nr. 241/2013. La grefieri si aviatori nu este vorba de niciun orgoliu in a solicita pensii de serviciu, este vorba doar de o decizie rationala de a nu cadea in aceeasi plasa precum au patit rezervistii prostiti in masa prin  Legea nr. 241/2013 prin care Ponta le-a reintregit pensiile cu o mana, pe cand cu cealalta le ia reintregirile inapoi! Ce orgoliu o fi acela de a avea pensia inghetata pe viata asa cum o au cca. 70 000 de rezervisti prin cacealmaua financiara introdusa de Ponta prin art. 1(4) din Legea nr. 241/2013?

A 3-a afirmatie halucinanta! De fapt, este o perla in toata regula a lui Ponta. "El amintea că o astfel de indemnizaţie (nota: precum intentioneaza sa introduca pt. aviatori si grefieri) a fost deja introdusă pentru diplomaţi şi militari"Cu alte cuvinte, Ponta afirma pur si simplu faptul ca militarii beneficiaza acum de indemnizatii precum diplomatii! Ceea ce este o minciuna sfruntata! Militarii nu beneficiaza de indemnizatii precum diplomatii! Doar diplomatii beneficiaza de indemnizatii in baza O.U.G. nr. 96/2013. Pt. militari nu exista nici macar un proiect de act normativ si nicio alta initiativa care sa se refere la astfel de indemnizatii. Si atunci de unde indemnizatii pt. rezervisti? Este o minciuna care va trebui neaparat decontata de Ponta, G. Oprea si acolitii lor nu numai la alegerile prezidentiale, ci si in viata civica de zi cu zi !

NOTA FINALA: In ceea ce priveste "aburelile" lui Ponta perpetuate de-a lungul timpului la adresa rezervistilor, mare parte dintre acestia au realizat la timp ca Ponta nu are nicio credibilitate, fiind un simplu diletant politic. In aceste zile fac in sfarsit pasul inapoi, recunoscandu-se "pacaliti" de Ponta pana la capat, si ce mai ferventi sustinatori candva ai "mitomanului". E bine si mai tarziu decat niciodata!

16 comentarii:

 1. Guvernul ia în calcul să reintroducă pensiile speciale pentru aviatori, diplomaţi şi personalul auxiliar din magistratură şi Parlament în locul îndemnizaţiilor pe care aceste persoane le primesc în prezent, iar cheltuielile să fie incluse în bugetul pe anul viitor, au declarat surse guvernamentale.
  „Luăm în calcul renunţarea la plata îndemnizaţiilor şi revenirea la pensiile speciale pentru aviatori, diplomaţi, personalul auxiliar din magistratură şi personalul auxiliar din Parlament", au spus sursele din cadrul Guvernului.
  Acestea au precizat că pentru reintroducerea pensiilor speciale sunt avute în vedere două posibilităţi, şi anume promovarea măsurii de către Guvern printr-un proiect de lege sau asumarea unor iniţiative legislative existente deja în Parlament pe această temă.
  "Va fi luată o decizie după începerea sesiunii parlamentare, iar dacă reintroducerea pensiilor speciale se va produce, cheltuielile bugetare vor viza bugetul de stat pentru 2015", au mai spus sursele.
  La începutul lunii iulie, premierul Victor Ponta a declarat că Guvernul a propus grefierilor şi personalului navigant acordarea unei indemnizaţii speciale, care să acopere tăierile din anii anteriori, dar aceştia au refuzat, solicitând în schimb revenirea la vechea lege a pensiilor, operaţiune considerată aproape imposibilă.
  "Dânşii nu vor, pentru că spun că vor să revină la Legea pensiilor, cea dinainte de Emil Boc, ceea ce este foarte greu în condiţiile actuale, aproape imposibil, ca să fiu foarte direct. Deci, dacă ne înţelegem şi le dăm banii aşa cum vrem noi, e în regulă, dar dacă ei ţin foarte mult la o chestie până la urmă şi de orgoliu, zic eu, probabil că va mai dura", a spus Ponta la acel moment.
  El amintea că o astfel de indemnizaţie a fost deja introdusă pentru diplomaţi şi militari.
  O săptămână mai târziu, la sediul Ministerului Muncii, Ponta relua această idee explicând că personalul din aviaţie şi grefierii ar putea primi o indemnizaţie de recunoaştere a muncii lor, deoarece revenirea la pensii speciale nu este agreată de către Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană şi, în plus, ar putea însemna "deschiderea unei cutii a Pandorei", deoarece sunt foarte multe persoane care doresc pensii speciale, şi, în al doilea rând, sunt astfel permise şi anumite abuzuri, cu salarii foarte mari acordate în ultima perioadă de activitate pentru o pensie mai mare.
  http://www.gandul.info/stiri/executivul-ia-in-calcul-reintroducerea-pensiilor-speciale-pentru-aviatori-diplomati-grefieri-13114305

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Adica militarii au indemnizatii in locul pensiilor de serviciu si noi inca nu stim? Cand a spus psihiatrul acela ca Ponta e "mitoman", a fost chiar decent. Ponta e pur si simplu senil daca afirma ca militarii beneficiaza de indemnizatii. Nici nu beneficiem si nici macar nu exista vreun act normativ pt. militari care sa prevada indemnizatii. Aproape ca e incredibil cat de "mitoman" este!

   Ștergere
 2. Indemnizatia la care se refera Ponta este diferenta dintre pensia stabilita pe puncte si pensia avuta in dec. 2010 prevazuta in Legea 241/2013 deci noi nu primim indemnizatii in locul pensiei. Ca Ponta e aerian asta nu mai trebuie demonstrat. Nu trebuie insa sa uitam ca si aceasta posibila trecere la pensiile speciale (dar care "nu este agreată de către Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană şi, în plus, ar putea însemna "deschiderea unei cutii a Pandorei", deoarece sunt foarte multe persoane care doresc pensii speciale, şi, în al doilea rând, sunt astfel permise şi anumite abuzuri, cu salarii foarte mari acordate în ultima perioadă de activitate pentru o pensie mai mare.") s-ar face de anul viitor adica DUPA ALEGEREA NOULUI PRESEDINTE care e foarte posibil sa-si aminteasca apoi de obiectiile FMI deci ramine cum s-a stabilit.

  RăspundețiȘtergere

 3. Marian Bătăiosu candidează la Preşedinţia României şi revendică România pentru români

  Eu, Marian Bătăiosu, român sadea, necorcit, creştin-ortodox după botez şi credinţă, care am avut şansa, pe care puţini oameni din această lume au avut-o, de a-L vedea pe Dumnezeu faţă către faţă, naţionalist şi patriot, cinstit şi drept, capabil şi responsabil, revendic România în numele românilor. Urmaţi-mă, căci va fi bine pentru ţara noastră! Ignoraţi-mă, şi vom pierde România definitiv!

  Gata cu mafia transpartinică. Destul cu jefuirea ţării de către străini, venetici şi mancurţi. Gata cu conducerea samavolnică a trădătorilor de neam şi de ţară, care a secătuit România de resursele şi energiile creatoare ale poporului român. Destul cu înrobirea ţării de către organismele financiaro-bancare internaţionale. Gata cu Băsescu, Udrea, Ponta, Tăriceanu, Iohannis, Macovei şi alţi oportunişti şi lipitori, care vor să perpetueze regimul de jaf şi asuprire iniţiat de Iliescu. Destul cu minciuna şi manipularea. Gata cu otrăvirea trupurilor şi sufletelor românilor.

  Vreţi ca România să nu fie sfârtecată, iar poporul român să nu fie decimat şi înrobit, Preşedinţiţi-mă?!
  Staţi drepţi alături de mine, neclintiţi ca o stâncă, şi vom face din România un stat puternic şi respectat. Aceasta este vrerea şi destinul meu.

  Cu Dumnezeu, înainte!

  www.bataiosu.ro

  RăspundețiȘtergere
 4. Probabil ca "agentii de influentare" pe care ii au aviatorii , diplomaţii , personalul auxiliar din magistratură şi personalul auxiliar din Parlament sint mai "bagati in seama" decit cei ai militarilor ... Sau militarii nici nu au asa ceva !
  Chiar daca cei de mai sus nici nu au un ministru al lor ! Si nu au nici un SMG al lor ... SMG (al armatei) care ar trebui sa reprezinte si interesele militarilor-militari ... Daca ar fi "populat" cu militari-militari , acest SMG !...

  RăspundețiȘtergere
 5. ..ei ..militarii...ati vazut in ultimii 15 ani sa apara un mare comandant ...sa zica ...Astia doar in cazarma erau zmei ..
  A ramas sa ne., apere"..Cristina A... cretuleasca ..

  RăspundețiȘtergere
 6. //zoosinoua.blogspot.ro/2013/12/impacarea-istorica-rusiei-cu-tarile-est.html

  RăspundețiȘtergere
 7. Si aici au ,,INGHETAT "..toti ....???

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu. Este pur si simplu o perioada de organizare. La modul pragmatic, adica ex-virtual, ex-TV etc. Urmeaza o toamna fierbinte in Romania. Si pe intern si pe extern. Evenimente despre care nu vor fi surprinsi decat cei care mai casca gura inca la ineptiile aurolacilor prezentate le televiziunile acelea aservite politic indiferent de tabara.

   Ștergere
 8. Nu stiu de ce Ponta a devenit inamicul nostru nr 1. In sfarsit, traim in democratie. Pana una alta, guvernul a propus restituirea sumelor de bani din pensiile militare taiate de Basescu-Boc, pentru perioada 2011- oct 2013. Ieri, insa, Senatul a respins ieri, 2 sept a.c., acest proiect. Camera Deputatilor este insa for decizional. Eu zic ca ar fi mai bine sa ne concentram pe acest aspect si sa explicam parlamentarilor ca nu este vorba de restituirea pe 5 ani din 2010 pana in 2014, asa cum bateau unii campii aseara la tv. Restitutio in integrum poate fi aplicat si in cazul acesta, nu credeti acest lucru ?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Este simplu. Ponta procedeaza la fel ca Basescu-Boc. Singura diferenta intre respectivii este ca Ponta a mintit si minte tot timpul. Nu s-a schimbat nimic in privinta abuzurilor indreptate atat contra rezervistilor cat si a militarilor activi.

   In ceea ce priveste proiectul de lege privind restituirea sumelor retinute din pensii, esti in totala eroare. Probabil ai retinut doar "gogosile" de la TV, dar nu ai citit proiectul. Acesta este proiectul initiat de guvern [http://www.mmuncii.ro/j33/images/Documente/Proiecte_in_dezbatere/2014/2014-08-04_Proiect_Lege.pdf]. Nu scrie nicaieri ca se resituie vreo suma pt. perioada 2011-2013. Dimpotriva la art. 1 (2) este precizat negru pe alb "(2) Sumele provenite din debitele deja recuperate de la pensionari până la data intrării în vigoare a prezentei legi, NU SE RESTITUIE".

   Si ca sa fie tacamul complet, prin legea "amnistiei" Ponta a scos una dintre cele mai importante prevederi pt. rezervisti din Legea nr. 241/2013. Astfel, art. 4 din legea "amnistiei" ELIMINA din art. 2 (2) din Legea nr. 241/2013 PREVEDEREA initiala "Sumele (...) de recuperat, prin derogare de la prevederile art. 107 alin. (2) din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificarile si completarile ulterioare, NU SE RECUPEREAZA, indiferent daca au fost sau nu emise decizii in acest sens". Ce inseamna acest fapt? Este simplu. Prin eliminarea prevederii mentionate din L. nr. 241/2013, aceasta lege a "amnistiei" LOVESTE IN REZERVISTI dand LIBER caselor de pensii sa RECUPEREZE orice suma are chef - intrucat NU MAI EXISTA NICIO DEROGARE de la art. 107 alin. (2) din Legea nr. 263/2010.

   In concluzie, sub paravanul "facerii de bine", legea "amnistiei" ascunde in realitate o mare capcana la adresa rezervistilor, aruncandu-i sub incidenta art. 107 alin. (2) din Legea nr. 263/2010 in baza caruia casele de pensii pot recupera proce sume au chef de la orice rezervist si pt. orice perioada. Trecand peste acest aspect, Ponta dovedeste aceeasi ipocrizie timp de peste 2 ani. Ponta avea dreptul sa emita OUG si acum legea "amnistiei" ar fi fost operabila. Nu are nevoie de aprobare de la parlament sa emita o OUG. Ei mizeaza pe confuzia electoratului. Ce mare chestie sa falfai "prostimii" un proiect de lege la TV despre care Ponta stie bine ca ajunge ori maculatura, ori distorsionat la iesirea din parlament.

   Un ultim aspect! Senatul a respins proiectul? Cu majoritate USD - adica ai lui Ponta? Sa nu fim copii! Alianta lui Ponta voteaza exact ce vrea Ponta. Cu alte cuvinte, se repeta povestea L. 112/2012 si L. 241/2013. Ponta a aruncat proiecte de legi in parlament pe post de momeala electorala pozand astfel in baiat bun, si apoi tot el a dat dispozitie parlamentarilor aliantei sale sa nu voteze proiectele in forma initiala, ci in forme in care s-a ales praful. Asa se intampla si acum.

   Ștergere
  2. Eu zic sa mai asteptam si sa nu fim atat de categorici.

   Ștergere
  3. Proiectul Senatului este cel OK, nu a lui Ponta! Proiectul adoptat de Senat [http://www.senat.ro/Legis/PDF/2014/14L451FS.pdf] nu mai are nicio legatura cu proiectul initiat de Ponta. Culmea ironiei este ca proiectul adoptat de Senat este infinit mai bun decat mistocaria adoptata de Guvern. Din proiectul adoptat de Senat aflam insa si lucruri curioase. Mai exact despre faptul ca rezervistii am fost luati de "6". In februarie 2013 coalitia lui Ponta a emis Legea nr. 2/2013.

   Citeste acest articol din L. 2/2013: "Art. XXII
   (1) Pentru personalul auxiliar de specialitate din cadrul instantelor judecatoresti si al parchetelor ale carui pensii de serviciu au fost recalculate potrivit Legii nr.119/2010 privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor, sumele incasate in temeiul unor hotarari judecatoresti de acordare a pensiilor de serviciu in cuantumul anterior Legii nr.119/2010, desfiintate in caile de atac, nu se mai recupereaza.

   (2) Sumele deja recuperate pana la data intrarii in vigoare a prezentei legi nu se restituie".

   Ce inseamna in traducere, desi pare complicat, este simplu! In procesele pe asigurari sociale, hotararea primei instante este obligatorie. Ca pensionar militar (civil - nu conteaza) daca prima instanta iti acorda castig de cauza, primesti imediat toti banii inapoi in suma totala (nu esalonat - este importanta precizarea). Daca pierzi insa la recurs, returnezi toti banii - 1/3 din pensie. Ei si acum, citind proiectul de lege adoptat de Senat, observam cu stupoare ca alianta lui Ponta a emis legi cu dedicatie pentru pensionarii grefieri in sensul ca respectiva categorie este exceptat inca din februarie 2013 sa returneze sumele acordate de prima instanta.

   NUMAI CA EXISTA SI PENSIONARI MILITARI, NU DOAR PENSIONARI GREFIERI CARE AU CASTIGAT PE FOND SI AU PIERDUT LA RECURS. CAZ IN CARE MILITARII SUNT EXECUTATI SILIT SI RETURNEAZA TOTI BANII, NU SI GREFIERII.

   Si atunci, revenind la Ponta! Proiectul emis de Guvern nu prevede situatia in care sa fie exceptati si militarii, precum grefierii de la restituirea sumelor incasate in urma unor hotarari judecatoresti pronuntate favorabil de prima instanta, dar care in final au devenit nefavorabile. Nici nu s-a gandit la treaba asta! Chestia asta apare excluisv in proiectul adoptat de Senat.

   In concluzie, Ponta a emis o "varza" de proiect de lege a numitei "amnistii" care mentine inechitatea juridica intre grefieri pe de o parte si restul "prostimii" din care fac parte si militarii pe de alta parte.

   Proiectul Senatului este cel OK, nu a lui Ponta! Camera Deputatilor este for decizional, e corect! Asadar, decizia corecta a deputatilor in favoarea pensionarilor este de a aproba proiectul adoptat de Senat, nu pe cel initiat de Guvern. Cu cel initiat de Ponta, ramanem tot ca inainte.

   PS: Eu sunt un caz din cate sute sau mii de rezervisti care suntem executati silit. Proiectul Guvernului nu ne avantajeaza cu nimic, doar cel al Senatului. As putea pune insa pariu tinand cont de precedentele L. 112/2012 si L. 241/2013 ca la Camera Deputatilor se va vota proiectul lui Ponta, iar rezervistii vom ramane in continuare in marea masa a "prostimii".

   Nota! Sper ca te-am convins! Ponta a emis de aproape 2 ani legi cu dedicatie pt. pensionarii grefieri. Militarii si ceilalti cetateni nu suntem decast simpli "paria" pt. Naum(ovici). E prea evidenta ipocrizia politica a lui Ponta si clicii sale politice. Daca dorea cu adevarat rezolva problema cu o singura OUG, fiind creat deja precedentul prin lege pt. categorie de pensionari.

   Ștergere
 9. Comisiile M.Ap.N. au început sa răspundă la contestațiile trimise începând cu anul 2011.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Probabil ca acest fapt are legatura cu 2 aspecte care a produs un "ciclon" de proportii printre functionarii ministerelor, altadata letargici, iar uneori chiar insolent:

   - de la 1 septembrie M.Ap.N. (dar si alte ministere) sunt "ciuruite" efectiv de cateva valuri de rezervisti cu hotarari judecatoresti favorabile, grupuri care se inmultesc pe zi ce trece, consecinta fiind ca ministerele sunt la acest moment executate silit de executorii judecatoresti. Instantele au incuviinta in cele mai multe situatii executarea silita cu rambursarea unor sume de bani importante si care trebuie platite de cineva.
   - tot de la 1 septembrie, au fost puse pe rol si plangerile PENALE inaintate de catre alte grupuri de rezervisti pt. neexecutarea hotararilor judecatoresti de catre ministere, instantele acordand si aici castig de cauza rezervistilor in cele mai multe cazuri. Dincolo de raspunderea penala si aici este vorba de rambursarea unor sume de bani importante si care iar trebuie platite de cineva.

   In ambele cazuri fiind vorba de raspundere materiala si inca imensa, vor fi scosi precis "tapi ispasitori". Probabil ca de aceea apar abia cum acele raspunsuri la contestatii, respectivii functionari incearca sa se acopere cu hartii chiar daca o fac dupa 3 ani de zile.

   Ștergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!