marți, 22 iulie 2014

Oamenii cu "sacii in caruta" din SCMD sunt dispusi sa il sprijine din nou pe aventurierul politic Ponta, sacrificandu-i pt. a 3-a oara pe rezervistii cu pensii diminuate de Boc si "inghetate" de Ponta!

NOTA! La fel precum materialul de aici, nici acesta nu are nici pe departe drept scop in a arunca o anatema asupra tuturor liderilor sau membrilor S.C.M.D.! Tinta o reprezinta exclusiv presedintele S.C.M.D. Mircea Dogaru si anturajul sau ideologic care au demonstrat si demonstreaza prin fapte ca nu reprezinta interesele rezervistilor, ci doar le manipuleaza!

Persoanele care inca mai au dubii asupra celor mentionate sunt rugate sa urmareasca pas cu pas pozitia in timp si actuala a celor mentionati privind situatia rezervistilor romani. Cea mai simpla demonstratie este sa ridicam acum perdeaua si apoi sa cautam sub preş. Desi mascate extrem de bine inclusiv cu aportul lui M. Dogaru, sub pres vom descoperi lucruri care put:

- in acest moment in Romania exista intre 26 500-70 000 rezervisti cu pensiile diminuate de regimul Boc-Basescu, pensii care sunt actualmente tot diminuate prin metoda "inghetarii" pe viata de regimul Ponta-Oprea-Felix (Felix fiind reprezentat in cadrul puterii politice prin marioneta D. Constantin). Desi problema celor 26 500-70 000 rezervisti cu pensii inghetate ar trebui sa fie prioritatea "zero" in rezolvarea situatiei rezervistilor, pe M. Dogaru & anturajul sau ideologic ii freaca in primul rand cumulul pensiei cu inca un salariu la stat, respectiv satisfacerea intereselor financiare ale maxim 100-200 de persoane din spectrul militar din toata Romania, in conditiile in care se cunoaste foarte bine ca niciun pensionar (din armata sau din afara ei ) nu se putea si nici nu se va putea angaja vreodata la stat fara un spate pe masura. Adica cu pile, relatii, etc! Prin urmare, desi trecuta pe primul loc in seria de revendicari a presedintelui SCMD ca fiind de interes major pt. rezervisti, in realitate aceasta este de interes doar pt. M. Dogaru si cateva persoane din anturajul sau!

- tot in acest moment in Romania exista cca. 900 de rezervisti (informatii pe surse din interiorul sistemului, exemplele concrete sunt redate in materialele precedente) executati silit doar de M.Ap.N. prin retineri de 1/3 din pensii oricum "inghetate" pe viata. Puterea politica este detinuta acum de Ponta-Oprea-Felix. Dar M. Dogaru a ramas "blocat" tot pe sloganul obsesiv a lui Voiculescu, respectiv "Jos Basescu"! Sloganul a fost binevenit, corect si dorit la vremea lui, dar a fost de actualitate doar pana in 2012 cand Basescu a pierdut practic puterea politica in favoarea lui Ponta. Prin urmare, epoca Basescu/Boc s-a incheiat de cca. 2 ani, iar de 2 ani inclusiv acum abuzurile statului contra rezervistilor sunt continuate de regimul PONTA-OPREA-FELIX! Basescu fiind mort d.p.d.v. politic, sloganul corect al momentului ar trebui sa fie „JOS PONTA-OPREA-FELIX!” Acestia sunt cei 3 care au inghetat pensiile celor 26 500-70 000 rezervisti cu pensii diminuate de Basescu-Boc si tot acestia sunt cei care ii executa acum fiscal pe rezervisti! Cu toate acestea, M. Dogaru preferă sa ii manipuleze in continuare pe rezervisti scriind foiletoane gen “Dupa noi potopul” in varianta Basescu, in conditiile in care potopul lasat mostenire de Basescu avand drept tinta continuarea decimarii rezervistilor romani nu este altul decat trio-ul momentului PONTA-OPREA-FELIX!

- tot in acest moment in Romania exista sute de hotarari judecatoresti favorabile rezervistilor (exemplele concrete sunt prezentate in materialele precedente). Evitand prin diverse metode respectarea principiilor statului de drept, sistemul politic condus de PONTA-OPREA-FELIX refuza sa le puna in executare, Basescu si Boc nemaivand nicio legatura cu acest fapt! Si aici este o manevra si va fi dezvaluita nu in premiera - cei in cauza cunoastem bine despre ce e vorba, ci doar in mod public in premiera! Sunt H.J.D. pe care ministerele le pun totusi in executare! Cu o conditie: responsabilitatea sa apartina exclusiv caselor de pensii, si nu si conducerilor ministerelor. Cu alte cuvinte, in cazul a 3 hotarari judecatoresti identice - daca una vizeaza Casa de Pensii si conducerea ministerului, o a 2-a vizeaza doar Casa de Pensii, iar o a 3-a vizeaza doar conducerea ministerului, este pusa in executare de buna voie doar cea care vizeaza Casa de Pensii. Implicatia politica este prea evidenta! Pentru greselile trecutului nu trebuie sa raspunda nimeni din conducerile politice ale ministerelor (ministri, secretari de stat, diversi consilieri juridic etc.), ci eventual doar personalul de executie din cadrul caselor de pensii! De aceea dintre cele 3 tipuri de H.J.D. cu continut identic se pun in executare doar acele sentinte in cuprinsul carora nu exista acuzatii sau implicatii asupra conducerilor politice ale ministerelor, foste si actuale!

***

Dupa un inceput in care scopurile SCMD au aparut printre cele mai nobile, nu mai este pt. nimeni o enigma faptul ca sindicatul a fost creat avand 2 scopuri esentiale in folosul exclusiv al unui nucleu redus numeric:

- unul financiar care a vizat intotdeauna un nr. extrem redus de bastani orientati ai spectrului militar, respectiv re(acordarea) dreptului putinelor persoane care avut acest privilegiu de a cumula o pensie acordata de stat cu inca salariu acordat musai tot de la stat, in conditiile in care este arhicunoscut ca pt. a lucra la stat ca pensionar - ori ai pile de pile, ori nici nici macar nu ai dreptul sa visezi sa lucrezi la stat;
- unul politic care a devenit vizibil abia mai tarziu: apararea intereselor lui Voiculescu in lupta lui de ordin politic, dar si fratricida contra celuilalt colaborator al Securitatii si privilegiat al fostului regim pe nume Traian Basescu.

Faptul ca  la un moment dat nucleul aflat in conducerea sindicatului a creat impresia ca in afara celor 2 scopuri esentiale ar mai fi fost interesat si de faptul ca zeci de mii de rezervisti au avut pensiile diminuate de regimul Boc - acum inghetate (la multi pe viata) de regimul Ponta - a fost doar o iluzie menita a atrage cat mai multi rezervisti de partea lui Voiculescu via S.C.M.D. in lupta lui personala contra lui Basescu. Dovedit prin faptul ca imediat ce Voiculescu a fost adus la putere langa Ponta, rezervistii cu pensii diminuate/acum inghetate au fost marginalizati si ignorati de conducerea SCMD!

Orice acuzatie trebuie dovedita, altfel totul cade in derizoriu! Ce sa mai dovedim? Doar cunoastem cu totii ca odata Voiculescu adus la putere prin infiltrarea partiduletului sau in prima faza in U.S.L., acum in U.S.D. sub aripa lui Ponta, conducerea SCMD a uitat brusc de cei 26 500-70 000 de rezervisti cu pensii diminuate de regimul Boc si care sunt practic singurii rezervisti oprimati consecutiv de 2 regimuri politic, rezervisti care au suportat, suporta si inca vor suporta ani buni de acum inainte consecinte de ordin material - urmare a faradelegilor lui Boc-Basescu continuate de Ponta-Oprea-Voiculescu (D. Constantin e doar valetul P.C. care il reprezinta pe Felix in cadrul puterii politice la guvernare)! Rezervisti oprimati inclusiv de Ponta acum, deci de si de Voiculescu caruia conducerea SCMD i-a facut jocurile contra lui Basescu! Si inca i le face, comunicatele presedintelui SCMD dupa aducerea partidului lui Felix la putere, dovedind ca acesta a devenit complet dezinteresat de soarta celor 26 500-70 000 de rezervisti cu pensii diminuate, Mircea Dogaru avand ca prim obiectiv - ce altceva decat tot "Jos Basescu", la fel ca si Felix!

Unul dintre ultimele comunicate semnate de Mircea Dogaru numit Premierul Victor Ponta - lansarea candidaturii reconfirma ceea am afirmat si cunoastem de mult! Analizat de la cap la coada, rezulta urmatoarele:

- desi la acest moment exista 26 500-70 000 de rezervisti cu pensii inghetate de Ponta (foste diminuate de Boc) - aceasta fiind prioritatea nr. 1 de rezolvare a conducerii oricarei organizatii oneste de rezervisti, Mircea Dogaru are ca prim obiectiv tot cumulul pensie de la stat-salariu de la stat, deci tot interesele acelui nr. extrem redus de bastani orientati ai spectrului militar care dupa ce au iesit la pensie, s-au angajat (de cele mai multe ori pe sub masa) tot la stat.
- frapant este faptul ca intregul comunicat indeamna rezervistii sa o muste si a 3-a oara, indemnandu-i pe rezervisti sa il sprijinine tot pe Ponta la alegerile prezidentiale in conditiile in care Ponta nu a facut absolut nimic pt. cei 26 500-70 000 de rezervisti cu pensii diminuate de Boc in afara de faptul ca i-a luat la misto simuland ca le reintregeste pensiile prin Legea nr. 241/2013, cand de fapt le-a inghetat pensiile pe viata.

Prin comunicatul sau, presedintele SCMD uita o chestiune elementara sau il doare in cot de existenta acesteia: in promisiunile lui Ponta (si implicit si ale lui Felix alias Voiculescu sau ale lui G. Oprea - doar sunt frati in aceeasi satra politica), nu mai cred nu doar cei 26 500-70 000 de rezervisti cu pensii diminuate, ci mult mai multi rezervisti, si nu doar rezervisti, ci si militari activi, si nu doar militari, ci si milioane de cetateni civili, satui de teatralismele si ipocriziile politice  à la Ponta. Ponta inca mai doreste sa creada ca isi poate acoperi incompetenta si minciunile politice cu poante contra lui Basescu aruncate in fata camerelor de luat vederi si neurmate niciodata de nimic, desi pare sa fie din ce in ce mai constient ca electoratul s-a maturizat foarte mult in ultimii ani si asteapta fapte concrete, fiind satul de poantele rasuflate ale lui Ponta la care din ce in ce mai putin naivi mai pun botul! La fel cum acelasi electorat a incetat sa mai puna botul la un moment la hahaielile lui Basescu si nici nu s-a mai lasat impresionat nici de figura de vitel ardelean  à la Cluj a celui mai neghiob politician roman din toate timpurile (vitel fara nume, intrucat in limba turca numele lui miroase a hazna)!  Faptele reale ale lui Ponta dovedesc din plin ca acesta nu se deosebeste cu nimic de politicienii generatiilor actuale in afara de faptul ca vinde cele mai umflate gogosi electorale din ultimii 25 de ani. Ponta este un politician capabil sa minta orice inainte de alegeri, ulterior nevand niciun fel de scrupule in a-si incalca orice promisiune sau in a-si deturna in asa mod minciunile incat ar fi in stare sa afirme cu seninatatea-ai caracteristica  faptul ce de fapt noi am avea probleme cu auzul si nu am fi auzit bine ce promitea/mintea.

Cu toate acestea in comunicatul mentionat, presedintele Dogaru insista sa induca ideea ca daca inainte de prezidentiale Ponta ne va minti iar frumos ca si inainte de prima inscaunare sau inainte de alegerile parlamentare, toti rezervistii trebuie sa ne aruncam din nou buluc sa muscam nada inca o data! Fiecare are dreptul in viata sa fie fraier o data, poate de doua ori, insa indemnul presedintelui SCMD este deja prea mult pentru rezervisti! Intelegem ca trebuie indeplinita pana la capat dorinta lui Voiculescu de "Jos Basescu", numai ca noi suntem fripti si de unii si de altii. Basescu se duce oricum - e terminat politic si va raspunde si el in fata legilor la fel ca alti actuali sau viitori parnaiasi, iar noi ramanem tot cu clanul Ponta-Felix-Oprea in fata caruia experientele ultimilor doi ani demonstreaza din plin ca noi - rezervistii suntem doar niste simpli paria. Doar presedintele S.C.M.D. omite sa spuna ca Ponta-Felix-Oprea exercita asupra militarilor aceleasi faradelegi care au fost exercitate candva de Basescu-Boc! Intrucat memoria colectiva este scurta la romani - deci si la militari, ar fi bine sa trecem  in revista faptele clanului lui Ponta incat fiecare sa traga concluzia logica daca mai avem dreptul sa fim fraieri si a 2-a oara sau a 3-a oara, acordandu-i credibilitate acestui diletant politic!

PRIMA IPOCRIZIE POLITICA A LUI PONTA PRIVIND REZERVISTII ROMANI - NEADOPTAREA PROIECTULUI DE LEGE INITIAT DE PROPRIA COALITIE 

La data de 7 mai 2012, Ponta a fost nominalizat premier  pt. prima data, sprijinit la acel moment de defuncta USL. La data inscaunarii lui Ponta, in Parlament - mai exact la Senat, era deja votat un proiect de lege PL-x nr. 102/2012 intr-o forma extrem de rezonabila, cei mai multi initiatori fiind din PSD. Pe scurt, proiectul prevedea urmatoarele: stoparea unor retineri din pensii oricum diminuate, reintregirea tuturor pensiilor diminuate, returnarea tuturor diferentelor celor cu pensii diminuate. Proiectul mai trebuia doar adoptat de Camera Deputatilor. Numai ca Ponta, cum necum, a schimbat radical proiectul. Mai exact: a eliminat din acesta cele mai importante elemente, dispunand pus si simplu sa nu fie reintregite pensiile diminuate ale rezervistilor si sa nu fie returnata nicio diferenta celor in cauza.  Astel incat din Camera Deputatilor a ajuns cu totul alt proiect decat initiasera chiar oamenii lui Ponta, iesind in final Legea nr. 112/2012 - Ponta dovedind ca este un ipocrit de prim rang prin schimbarea la 180% a pozitiei sale fata de rezervistii romani. Aceasta este prima lovitura data de Ponta celor cu pensii diminuate. Dupa cum se observa cu usurinta, cum a ajuns la putere si odata vazut cu sacii in caruta, individul a fost capabil sa schimbe proiectul propriilor parlamentari PSD, aruncadu-i la tomberon pe rezervistii cu pensii diminuate! De retinut! Presedintele Dogaru a sesizat la timp teapa trasa in stil grosolan celor cu pensii diminuate! A avut o rabufnire de moment in sensul declararii intentiei de a organiza unui miting contra lui Ponta pt. a-l avertiza asupra modificarii grosolane a proiectului de lege, in luna iulie 2012. Aici insa s-a intamplat ceva: de ultim moment, mitingul a fost organizat tot contra lui Basescu! Deci, pt. faptul ca Ponta s-a intors la 180% in privinta legii mentionate, trebuia scos vinovat neaparat tot Basescu! Este previzibil ce s-a intamplat in culise: PC fiind aliat cu PSD, a protesta contra lui Ponta inseamna a protesta contra lui Voiculescu. Voiculescu despre care cunoastem ca are o obsesie maladiva pt. celalalt colaborator al Securitatii pe nume Basescu! In final, este clar ca Voiculescu i-a dat dispozitie lui Dogaru sa uite de cauza celor 26 500-70 000 rezervisti cu pensii diminuate, cauza care nu se mai justifica din moment ce partidul lui Voiculescu a ajuns la putere, desi lucrurile pt. rezervisti au ramas la fel ca pe vremea lui Boc! Prin urmare, in spiritul dispozitiilor lui Voiculescu mitingul a fost deturnat de conducerea SCMD tot contra lui Basescu, problema celor celor 26 500-70 000 rezervisti cu pensii diminuate nemaiexistand! Dovada ca faptele stau chiar asa se regaseste si astazi dupa cca. 2 ani de zile! In diversele comunicate ale presedintelui SCMD, se regaseste aceeasi obsesie maladiva a lui Voiculescu contra lui Basescu! Niciun cuvant despre faptul ca acum pe vremea lui Voiculescu-Ponta, 26 500-70 000 rezervisti au pensiile inghetate (este acelasi lucru ca pe vremea lui Boc cand pensiile erau diminuate, dar nu erau inghetate - acum nu mai sunt diminuate, dar sunt inghetate, matematic fiind acelasi lucru), niciun cuvant despre rezervistii executati fiscal silit acum ca si acum am fi fost evazionisti precum Bercea Mondialu' - fapte care se intampla chiar in acest moment in vremea lui Voiculescu-Ponta. Asadar, niciun interes real pt. rezervisti al presedintele SCMD - totul la acesta se invarte  in jurul "Jos Basescu", placa favorita a lui Voiculescu, Voiculescu cu partid la putere sub clica Ponta care nu mai trebuie deranjat cu aceleasi probleme ale rezervistilor cu care era deranjat Boc, desi problemele au ramas aceleasi !


A 2-A IPOCRIZIE POLITICA A LUI PONTA PRIVIND REZERVISTII ROMANI - INGHETAREA PENSIILOR FOSTE DIMINUATE

Dupa prima minciuna si teapa trasa rezervistilor cu pensii diminuate, au urmat alegerile parlamentare 2012. Ca o paranteza: nu totul sau prea putin se rezuma la ceea ce este publicat si mediatizat. Inainte de alegerile parlamentare, rezervisti scapati atat de sub controlul ANCMRR, cat de sub controlul SCMD, l-au desconspirat si acuzat in diverse moduri (abordarea directa este cea mai frecventa, urmata de actiuni in justitie, dar si de solicitare a sprijinului unor organisme internationale - acel ultim element deranjand cel mai mult sistemul, si chiar solicitari de azil politic in alte state) pe Ponta pentru prima lui ipocrizie politica la adresa rezervistilor romani. Nu este vorba doar de cazuri individuale cum s-ar crede. In Romania sunt conturate cateva zeci de grupuri de rezervisti independente care indiferent de ceea ce (nu) se vede sau (nu) se spune in mass media, au intrat intr-o lupta de rezistenta pt. recastigarea unor drepturi si demnitati calcate in picioare de statul roman. Pentru aceste grupuri nu conteaza cine detine puterea politica, ci doar recastigarea propriilor drepturi si propriei demnitati. Grupurile respective deranjeaza sfera politica, inclusiv pe Ponta, iar statul desfasoare actiuni diverse, dar foarte bine sincronizate care sa impiedice coordonarea si unificarea acestor grupuri.  

Asadar, inainte de alegerile parlamentare din 2012 - a existat un risc major ca imaginea lui Ponta aflat pe valulul ascendent al unei cariere politice care se va dovedi in final ca fiind o farsa la adresa romanilor,  sa fie deteriorata de rezervisti si grupurile de rezervisti mentionate (a existat o intentie de revolta in toamna-iarna lui 2012 - scapata de sub controlul SCMD si al ANCMRR). Aici au intrat in joc conducerea SCMD si a ANCMRR. Cele 2 conduceri au lansat petarda potrivit caruia prima ipocrizie politica a lui Ponta ar fi fost necesara, intrucat acesta nu detinea puterea politica in urma unor alegeri parlamentare, ci urmare a inlocuirii unui guvern prin motiune de cenzura, urmand ca dupa alegerile parlamentare Ponta avand (cica) legitimitate deplina, isi va respecta principalele promisiuni electorale: pe cea punctuala la adresa rezervistilor cu pensiile diminuate precum si pe cea generala constand in legea pensiilor militare de stat.

Ceea ce s-a intamplat dupa alegeri, cunoastem! In privinta rezervistilor cu pensii diminuate, Ponta si aliatii sai au emis o lege care pe drept cuvant poate fi catalogata ca fiind o culme a ipocriziei politice la care nici fanariotii nu s-ar fi gandit! Este vorba despre Legea nr. 241/2013 (iulie 2013). Citind respectiva lege, nu avem decat sa ramanem uluiti observand cum a putut sa ia nastere aceasta generatie de politicieni-mutant stil Ponta. In actul normativ se observa cu usurinta faptul ca acesta creeaza la prima vedere  impresia ca ar reintregi pensiile diminuate a cca. 26 500-70 000 de rezervisti. In realitate, lucurile nu stau deloc asa! Faptic nu este nicio reintregire intrucat prin art. 1(4)  din legea mentionata, asa numitele reintregiri sunt recuperate pana la ultimul cent prin neactualizarea precum a altor cetateni ale pensiilor celor in cauza, rezultatul fiind inghetarea respectivelor pensii pana cand  reintregirile sunt recuperate complet. Mai exact, abuzurile lui Boc-Basescu contra celor 26500-70000 de rezervisti cu pensii diminuate de Boc-Basescu au ramas intacte, pensiile fiind in continuare diminuate, doar schema financiara a diminuarii difera! Si chiar mai mult! Prin schema financiara inclusa in lege, Ponta si coalitia sa au aruncat o ofensa nu doar asupra rezervistilor cu pensii diminuate, ci asupra tuturor militarilor, in general! Respectivii pontisti ne considera probabil pe militari si analfabeti si inculti, mai exact au mizat pe faptul ca pur si simplu nu ne prindem ca prin Legea nr. 241/2013 un articol de lege [art. 1 (1)], este anulat de alt articol de lege [art. 1 (4)], iar pensiile noastre tot diminuate raman.

Mai mult! Conducerea SCMD a cerut cu tupeu rezervistilor cu pensii diminuate prin noua metoda a inghetarii si carora actul normativ nu le-a returnat nici diferentele pt. perioada 01.01.2011-01.10.2013, sa mai aduca si multumiri pt. aparitia Legii nr. 241/2013:

"La unison cu întregul corp al militarilor în rezervă, am primit cu satisfacție apariția Legii nr. 241 din 19.07.2013, rezultat remarcabil al eforturilor sustinute desfasurate de SCMD, cu ajutorul unor factori guvernamentali si parlamentari care au înțeles și sprijinit acest demers pe deplin justificat. Acest act normativ a adus o satisfactie parțială pensionarilor militari în lupta pentru revenirea sitemului nostru socio-profesional la o deplină normalitate".

Tinand cont de comunicatele lui Mircea Dogaru care se rezuma in esenta la sloganul favorit a lui Voiculescu "Jos Basescu" desi la acest moment rezervistii romani sunt umiliti si oprimati de Ponta-Oprea-Felix, se poate constata si altceva: acesta nu este deloc interesat daca Ponta sau altul este premier cat timp partiduletul lui Felix-Voiculescu se afla in grupul politic care detine puterea. Cu alte cuvinte, daca Boc ar fi premier, iar partiduletul lui Felix-Voiculescu ar coaliza cu Boc, atunci este perfect si pentru Voiculescu, cat si pt. Mircea Dogaru. Abia atunci sloganul "Jos Basescu" va disparea subit, fiind inlocuit cu "Jos Ponta", doar problemele rezervistilor ramanand neschimbate!

A 3-A IPOCRIZIE POLITICA A LUI PONTA - SE RETURNEAZA TOATE SUMELE RETINUTE DIN PENSIILE DE SERVICIU CU EXCEPTIA MILITARILOR SI POLITISTILOR

Stiati ca exista un proiect de lege initiat de PSD care prevede rembursarea tuturor sumelor de bani retinute de stat tuturor categoriilor care au beneficiat de pensii de serviciu? O singura categorie face exceptie! Ati ghicit care este exceptia? Desigur ca este categoria militarilor si politistilor! Este vorba despre Proiectul L. Nr. 951/11-12-2013 care se adreseaza exclusiv beneficiarilor proveniti din rândul aparatului auxiliar de specialitate al instantelor judecătoresti si al parchetelor de pe lângă acestea, din rândul personalului diplomatic si consular, din rândul functionarilor publici parlamentari, din rândul deputatilor si senatorilor, din rândul personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviatia civilă și din cadrul Curtii de Conturi. 


De ce nu si pentru militari si politisti? Doar este precizat la punctul anterior! Intrucat la ordinul lui Ponta-Felix-Oprea dat liderilor organizatiilor de rezervisti, la emiterea Legii nr. 241/2013 nici o organizatie de rezervisti nu a solicitat asa ceva in mod oficial, ci dimpotriva - in documente apare ca rezervistii insisi prin decizia unilaterala a lui M. Dogaru (la ANCMRR s-a intamplat la fel prin "moastele comunistoide" Iliescu si C. Alexandru) au cerut nu doar sa le fie inghetate pensiile pe viata, dar nu au avut nici vreo pretentie pt. rambursarea sumelor retinute! Baieti buni rezervistii NATO cu pensii diminuate jucati la ruleta ruseasca de Dogaru & Co si de moastele comuniste Iliescu sau C. Alexandru - nu?


A 4-A IPOCRIZIE POLITICA A LUI PONTA - U.E. INTERZICE PENSIILE DE SERVICIU

Numai ca magistratii si consilierii Curtii de Conturi au pensii de serviciu. Nu exista nicaieri nicio prevedere prin care U.E. sa fi declarat ca in Romania, magistratii si consilierii Curtii de Conturi sunt albi - si merita pensii de serviciu, iar militarii sunt negri - si nu au drept la pensii de serviciu! Pe de alta parte, cum se face ca U.E. interzice pensiile de serviciu doar in cazul militarilor romani, si nu spre exemplu si celor britanici - unde orice militar de la general la soldat are acest drept pentru o vechime in serviciul militar de minim 18 ani?


IN LOC DE FINAL

In comunicatul numit Premierul Victor Ponta - lansarea candidaturii, presedintele Mircea Dogaru simuleaza ca ar conditiona sprijinul acestuia la alegerile prezidentiale de o serie de revendicari in favoarea celor in rezerva. Ce chestie, revendicarile sunt dinainte de inscaunarea lui Ponta care dupa preluarea puterii le-a ignorat complet, in final aruncandu-le la gunoi! Perioada in care M. Dogaru a tacut malc! Atunci ce rost mai au aceste revendicari acum din moment ce Ponta a dovedit prin minciunile si faptele sale ca este total de acord cu abuzurile savarsite de Basescu-Boc contra armatei la modul general (militarii activi sunt singurii papagali care in legea unitara de salarizare sunt remunerati pt. un volum de munca de 24 de ore considerat egal cu un volum de munca de 8 ore, si unii si altii fiind in mod oficial in aceeasi treapta de salarizare dupa halal-principiul "remuneratie egala pt. munca de valoare egala")  si contra rezervistilor in in mod special? Exista un rost! Dupa cum bine cunoastem, primul punct al oricarei negocieri este si cel mai important avand o pondere de minim 90% dintr-o serie de revendicari. Caz in care conform regulilor de tact in negocieri,  odata indeplinita la modul concret revendicarea principala, se poate renunta la cele de ordin secundar care vor fi aruncate doar ca "nada" pt. naivi! Dupa cum am mai mentionat, principala revendicare lansata de presedintele SCMD este cumulul unui pensii acordate de stat, cu inca un salariu acordat musai tot de stat - revendicare a carei aplicabilitate vizeaza la modul pragmatic un nr. extrem de redus de persoane, fapt  pt. care respectiva revendicare ar trebui sa se situeze in mod normal, pe un loc secund la negocieri, chiar pe ultimul loc sau ca o anexa la revendicarile principale.  Si totusi revendicarea se situeaza pe primul loc!

In contextul alegerilor prezidentiale este de asteptat ca Ponta va indeplini totusi aceasta revendicare care practic nu costa nimic! Ce mare smecherie sa ridice interdectia de a cumula pensia cu un salariu la stat? Este un drept care vizeaza teoretic un nr. de cca. 5 milioane de pensionari, insa dintre acestia niciodata nu vor reusi sa se angajeze la stat mai mult de cateva zeci, maxim cateva sute - respectiv putinele persoane cu relatii politice suficient de puternice. 

In ceea ce priveste celelalte revendicari care de fapt sunt cele care ar trebui concretizate ca prioritate, acestea necesita in primul rand curaj politic (nu e cazul lui Ponta), moralitate politica (la cat i-a mintit pe rezervisti si pe multi alti cetateni, iar nu mai este cazul lui Ponta), respect acordat armatei precum premierii altor state propriilor armate (e inutil de comentat) si ceva bani (eventual luati de acolo de unde se fura cel mai mult in mod ilegitim, dar legal - de la pseudo-ministerul lui Dragnea/fost Udrea). Prin urmare, tinand cont de prima ipocrizie a lui Ponta care dupa prima sa inscaunare a modificat proiectul de lege al propriei coalitii in defavoarea rezervistilor cu pensii diminuate, tinand cont si de-a 2-a ipocrizie a lui Ponta care a inghetat pensiile diminuate astfel incat cei decimati de Boc au ramas la fel diferind doar metoda matematica a diminuarii, tinand cont si de cea de-a treia ipocrizie a lui Ponta care intentioneaza sa ramburseze toate sumele retinute din pensiile de serviciu cu exceptia militarilor si politistilor, tinand cont si de ultima sa ipocrizie cu gogonatele cum ca U.E. interzice pensiile de serviciu in timp ce magistratii si consilierii Curtii de Conturi romani au pensii de serviciu, la fel si militarii statelor NATO, ne asteptam la urmatoarele:

- Ponta va satisface la modul concret prima revendicare a lui M. Dogaru si a altor catorva zeci sau sute de pensionari romani cu relatii suficient de puternice pt. a se angaja la stat in conditiile amendarii Legii nr. 329/2009, acestia atingandu-si scopul financiar de a cumula astfel o pensie de la stat cu un salariu acordat tot de stat;

- Ponta va aviza la momeala electorala Legea Pensiilor Militare de Stat, eventual aceasta va ajunge tot pe post de momeala electorala si prin Parlament, insa doar pe post de maculatura intrucat Ponta va da dispozitie propriei coalitii sa nu fie adoptata niciodata, daramite pana la 15 septembrie 2014 si in niciun caz cat el este premier. Dar momeala este buna, poate aduce voturilor naivilor (din ce in ce mai putini, dar inca sunt).  Dupa prezidentiale, daca Ponta va ajunge presedinte - deja il cunoastem: ca premier nu si-a asumat nicio raspundere in privinta rezervistilor asunzandu-se mereu dupa Parlament caruia i-a dat in schimb dispozitie ce legi sa adopte in defavoarea militarilor. Ca atare, dupa prezidentiale - Ponta va proceda exact cum a procedat ca premier in privinta Legii Pensiilor Militare: nici usturoi n-a mancat, nici gura nu ii miroase. Parca il vedem: "- Este problema Parlamentului, un presedinte nu se amesteca in problemele Parlamentului! Eu am facut ce trebuia!" Exact asa a facut si ca premier: a pasat raspunderea pe propria coalitie din Parlament careia i-a dictat insa ce legi sa adopte, premierul simuland in mod ipocrit ca el nu are nicio raspundere - cu toate ca legile in privinta rezervistilor lui ii apartin!

- Ponta nu va modifica vreodata Legea nr. 241/2013, prin urmare cei 26 500-70 000 rezervisti cu pensii diminuate prin metoda inghetarii  vor ramane la fel;
- Ponta (coalitia lui) va adopta (probabil - este vorba si de bani de campanie aici, dar si de o increngatura de interese cu grad de rudenie sau pe linie de partid, pensiile celor vizati sunt chiar adevarate nu precum ale militarilor) Proiectul L. Nr. 951/11-12-2013 returnand diferentele fostilor beneficiari ai pensiilor de serviciu, cu exceptia prevazuta deja in proiect: militarii si politistii. Aici, ne readucem aminte iar de M. Dogaru si de interventia sa la adoptarea Legii nr. 241/2013. Daca el insusi a solicitat prin document sa fie adoptata legea in conditiile acceptarii din startul negocierilor a inghetarii pensiilor a 26 500-70 000 de rezervisti si tot el s-a opus si returnarii diferentelor celor in cauza prin interventia asupra senatorului C. Anghel, acum nici nu mai are glas sa revendice "plata sumelor abuziv retinute in perioada 1 iunie 2010 - 1 octombrie 2013".

Ca atare, toate revendicarile  din comunicatul numit Premierul Victor Ponta - lansarea candidaturii cu exceptia primeia care va fi indeplinita concret, sunt cioace electorale menita sa atraga voturi in favoarea lui Ponta! De fapt, nici macar in favoarea lui, ci a lui Felix! De ce se intampla asa? In vederea alegerilor prezidentiale, Ponta si coalitia sa sprijinita de Oprea & Felix pierd teren din ce in ce in ce mai abrupt, pe fiecare zi ce trece! Daca in urma cu cateva luni, Ponta ar fi fost castigator detasat al alegerilor prezidentiale, evolutia politica si sociala din ultima perioada indica faptul ca deja nu mai este castigator sigur, ci are chiar probleme serioase! Ultimele sondaje indica abia 49% Ponta, aducandu-l la 43% pe Johannis (turul 2). Si Ponta continua sa scada, pana in iarna are timp sa se prabuseasca complet! In atare context, tinand cont si de precedentul Geoana care a furat-o la mustata - fiecare vot conteaza pt. Ponta mai mult decat doreste acesta sa exprime public! Deci, da - conteaza orice vot pt. Ponta! Conform faptelor si minciunilor sale concrete! Care e legatura cu Felix? Intr-un fel e simpla: Felix are drumul batut catre celule cu gratii! Ponta ca posibil presedinte il poate insa gratia, nu?

In tot acest hatis, din  comunicatul numit Premierul Victor Ponta - lansarea candidaturii reiese totusi dorinta de mobilizare masiva a rezervistilor (si militarilor in general) in a-l vota pe Ponta, inapoia actiunii neaflandu-se decat cele 2 scopuri esentiale ale lui M. Dogaru si anturajului sau ideologic, respectiv:

-  ridicarea interdictiei din Legea nr. 329/2009 de a cumula o pensie acordata de stat cu inca salariu acordat musai tot de la stat de care va beneficia realmente cateva zeci sau sute de pensionari cu relatii politice;
-  apararea intereselor lui Voiculescu in acceptul ca daca Ponta va fi presedinte, acesta il va gratia pe Felix.

Caz in care orice vot conteaza pt. Ponta! Si mai ales pt. Felix! Cum voturile care reprezinta cele 2 scopuri ale unor grupuri restranse de persoane din SCMD sunt nesemificative, in comunicat se regasesc (din nou) la gramada vechi petarde care au prins candva la marea masa a rezervistilor, dar din care nu s-a realizat niciunul: adoptarea Legii Pensiilor Militare si "plata sumelor abuziv retinute in perioada 1 iunie 2010-1 octombrie 2013", dar si un termen concret care este 15 septembrie 2014. Termen care se va dilua cum s-au diluat si precedentele, cele 2 acte normative urmand sa fie fluturate precum o Fata Morgana sub forma unor proiecte-fantoma asupra carora vom primi (din nou) momiri si ademeneli ca vor fi adoptate 100%, dar numai dupa prezidentiale, adica la Pastele Cailor! Vechiul tertip marca Ponta cu care am luat deja teapa de 2 ori. Asadar, suntem ademeniti sa o mai muscam inca o data si este a 3-a oara! Incercare puerila! Rezultatul este previzibil. Cu regimul Ponta nu va fi adoptata la modul concret nicio Lege a Pensiilor Militare de Stat si nu va fi restituita nicio suma retinuta abuziv celor cu pensii diminuate, caz in care la alegerile prezidentiale Ponta va primi fie indiferenta, fie un vot masiv negativ din partea armatei romane!

Semnat: G. Olescu. Cu anumite amendamente intrucat am sesizat si faptul ca la un moment dat am primit acuzatii cum ca as fi partizan politic al unei tabere sau alta. Nu sunt. Dar inteleg ca fiecare are propria realitate mai vasta sau mai ingusta asupra a ceea ce se intampla in jur. Dar mai bine sa imi prezint CV: ofiter pe stil NATO 100% cu drept deschis la pensie militara desfiintat sub privirile tampe ale C.C.R. care a stabilit ca doar pt. magistrati (adica magistratii C.C.R. si-au aparat exclusiv propriul interes) si consilierii Curtii de Conturi (aparent bizar, dar tine de sistemul mafiot instaurat in Romania unde Fiscul e parte integranta) este neconstitutional ca statul sa desfiinteze pensiile de serviciu, 21 luni m-am ales cu un "surogat" de pensie diminuata de regimul Boc-Basescu, de 10 luni m-am ales cu aceeasi  pensie-surogat "inghetata" de regimul Ponta-Oprea-Felix pt. inca vreo 8 ani de acum inainte - adica tot diminuata la sfarsitul perioadei ca in vremurile Boc-Basescu, posesorul unei H.J.D. care imi restabileste dreptul la pensie de serviciu despre care Dusa sustinea la Craiova (ceremonia de sosire din Afganistan a "Scorpionilor Negri") ca nu este adevarat ca nu este pusa in executare in timp ce eu incepand cu acesta luna mai sunt si executat silit prin retineri de 1/3 pt. urmatoarele 10 luni din pensia oricum "inghetata". Toate acestea sunt realitati! Sunt suficiente? Si nu sunt singurul. Cel putin intr-una din situatiile mentionate suntem zeci de mii. Pe care nu ne intereseaza cumulul pensiei cu un salariu de la stat, eventual doar sub aspectul etic. Intrucat chiar daca se ridica interdictia, noi tot nu avem "pile"  la Ponta/Oprea/Udrea & Co. sa ne angajam tot la stat!

Nota suplimentara 1! Materialul include mentiuni despre cateva zeci de grupuri independente - un fel de grupuri de rezistenta care isi pastreaza nealterate principiile in fata "fuseriilor" politice si intereselor obscure. Spre deruta diverselor tabere politice, aceste grupuri exista, nu sunt imaginare! Cunosc pozitia identica a 3 grupuri din zona AG-VL (grupuri ex-SCMD, ex-ANCMRR, ex-PCR/PSD/PDL/PNL/etc.), pozitie care promoveaza exclusiv interesele rezervistilor si ale armatei) si pe care le felicit! La fel si pozitia unui grup din BV care sustine in plus fata de cele mentionate si fondarea unui partid-surpriza care sa contrabalanseze pe cele traditional-infractionale si antiromanesti gen PSD/UNPR/PMP/PDL/PNL/UDMR etc.  de care romanii sunt satui peste cap! De ce nu? Din punctul meu de vedere, nu mai trebuie sa trecem decat la pasul decisiv: sa ne unim eforturile si sa trecem la ofensiva. La urma urmei, oricare dintre noi poate deveni si presedinte, si premier - al tuturor romanilor, cu exceptia celor supusi, intoxicati sau spalati pe creier de clanurile Ponta, Felix, Basescu si care or mai fi! 

Nota suplimentara 2! Daca si din punctul meu de vedere (care nu este doar al meu) este extrem de probabil, Romania va intra in razboi cu F. Rusa - este doar chestie de zile, saptamani sau maxim cate luni (rusii prefera iarna cand noi-romanii condusi de filfizoni gen Ponta-Basescu la o zapada de numai 10 cm suntem la fel ca la un pic de "ploicica" - adica oficial trebuie sa ne lasam toti "chilotii in vine" la prima "isterie" meteo), ma bazez pe faptul ca C.C.R. va rezolva problema si va declara conflictul neconstitutional, iar Fiscul Romanesc va executa silit bombardierele si rachetele rusesti! Asa cum cele 2 institutii au procedat cu rezervistii romani! Ca (fost) ofiter pe stil NATO (desi nici in Pactul de la Varsovia nu as fi fost mai prejos) si in urma loviturilor primite de statul roman, voi lua nota de la CNN despre riposta "dura" data de Ponta si Basescu - riposta "orala" desigur,  agresorilor natiei romane si voi trece peste evenimente asteptand linistit deznodamantul pe Coasta Adriatica sau pe cea de est a M. Negre - este totuna! Nu de alta, dar noi, militarii romani am ajuns prea "paria" pentru "smecheri" incat sa mai rezolvam si problemele acestora!

29 de comentarii:

 1. SCMD este o structură în moarte clinică. Cu sub 1500 de membri cotizanți ea mai trăiește doar prin acțiunile conducerii centrale și a câtorva filiale, parte din ele în opoziție cu cei de la centru.
  Sociateate civilă coagulată sub comanda SCMD este și ea destul de apatică.
  ANCMR, destul de puternică numeric, este, la nivelul conducerii centrale, în vacanță până în toamnă și oricum aceștia sunt total aserviți lui Oprea.
  Deci în privința structurilor asociative ale militarilor nici o zvâcnire previzibilă.
  Ponta își va epuiza carburantul politic până la finele anului. Asocierea cu Oprea, Voiculescu, Dan Diaconescu îl va costa cel mai probabil, după un eșec previzibil la prezidențiale, funcția de premier și cea de președinte al PSD.
  Asmuțirea de către SUA a pekinezului Băsescu asupra ursului Putin ,contra protecției post prezidențiale și posibila împlicare a Romnâniei într-un conflict militar, va avea repercursiuni doar prin prisma pierderilor de vieți omenești, economic nu prea ne mai poate afecta pentru că suntem oricum la pământ. Singurul câștig va fi trezirea unor conștiințe amorțite și începerea războiului cu adevăratul inamic al României, clasa politică și afaceriștii veroși, justiția și alte structuri ale statutului.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. ANCMRR este puternica numeric, insa nu foloseste la nimic fiind doar o asociatie inerta! Doar conducerea ANCMRR este aservita lui Oprea, membrii obisnuiti suprapun imaginea ANCMRR peste un mare C.A.R. sau un loc unde se joaca table si remmy si cam atat! Daca nu ar exista C.A.R.-urile, ANCMRR s-ar autodesfiinta! Oricum nu se ia nimeni dupa ineptiile lui Iliescu si C. Alexandru despre care majoritatea membrilor ANCMRR nici nu au auzit.

   Ștergere
 2. Faptul ca aveti dreptate se reflecta in nr.cotizatiilor platite la zi.Eu ca inghetat perpetuu ma intereseaza actiuni concrete pt.repararea nedreptatii,deloc cumulul,foarte putin istoria cominternista de la Gerula pana azi,iar manipularea ca "voi face"nu tine ci doar "am facut" altfel voturi vax albina!

  RăspundețiȘtergere
 3. ..Cunosc un INGHETAT ..care a inghetat dupa ce a reprimit ..18 milioane ??!!...o fi suparat ca-i inghetat ...sau ii bucuros ca a primit o indexare ...pe multi ani inainte ....???!!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cum 18 milioane? RON, ROL, EURO, ce vrei sa zici? Eu cunosc cca. 70 de persoane cu pensii "inghetate" cu cuantumuri intre 1500 si 4500 lei. Inghetarile sunt de la caz la caz, intre un an si 23 de ani! Cei in cauza returneaza deja de 10 luni (prin neactualizare) "reintregirile". Din discutiile pe care le am avut, cei mai multi constientizeaza "smecheria" si sunt foarte nervosi - nu din cauza "inghetarii", ci pt. tertipul folosit. Toti folosesc un termen care cumva imi apartine: ne-au luat efectiv de "retardati artimetici". Tot aia este sa ai pensia diminuata si actualizata normal sau sau ai pensia aparent "reintregita" si apoi neactualizata "pe viata". Daca e sa ma intrebi pe mine? Da, as fi preferat sa fiu "decapitat" direct cum a facut Boc, decat sa fiu luat de "retardat" asa cu a facut Ponta. Finalul financiar e oricum acelasi, dar macar sa nu fi fost luat de "retardat militar"!

   Ștergere
 4. Simplu ...i-a ,,reantregit " ..pensia cu 1800 (una mie opt sute lei noi )...!! 3200 +1800 = 5000 !!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pana prin 2032 va avea tot 5000. Pierde an de an toti cei 1800 intrucat nu i se actualizeaza pensia la valoarea de 5000 care ramane "inghetata". Practic in 18 ani ii restituie pe toti cei 1800 care sunt dedusi din neactualizare. In final, in 2032 ajunge ca inainte de reintregire intrucat colegul lui "neinghetat" care avea 5000 la 1 oct. 2013 va depasi 7500, iar persoana din exemplu va avea tot 5000. Practic ajunge in situatia initiala, tot cu pensie diminuata. Si.atunci?

   Ștergere
  2. Slab ești la aritmetica!
   In cel mult 10-13 ani, începând cu 2013, cuantumul revizuit va depăși, prin indexare, cuantumul indemnizat anticipat prin Legea 24. Din partea scartarilor Ponta are aceleași nemulțumiri ca si in situația in care ii lăsa încă 10 ani in pensia revizuita si indexate.

   Ștergere
  3. Ciudata logica au unii......

   Ștergere
  4. Când nu mai percepi cine îți face rău, lovesti fară logica in toată lumea...așa se întâmpla si cu câțiva dintre camarazii noștri.

   Ștergere
  5. @ Huhurez Rez
   De unde știți care va fi coeficientul de indexare peste 10-13 ani. M-ați omorât cu Ponta ăsta, deși v-am spus că e un om politic mort. Nu neapărat din cauza pensionarilor militari deși aceștia dar mai ales activii vor avea un rol decisiv, nu prin vot ci prin influența asupra celorlalți alegători, ”plebea” cum o denumiți. La europarlamentare am convins cam 100 de votanți să nu dea votului niciunui partid politic.

   Ștergere
  6. Ai dreptate, dacă vin basisti la guvernare pot sa suspende din nou indexarea.
   Dacă Ponta nu e bun ca premier, votează-l sa ajungă președinte. Tariceanu sau oricare liberal din gruparea sa ii va locul cu succes.

   Ștergere
 5. Karadeniz
  Ati convins 100 de votanti ? Felicitari !

  RăspundețiȘtergere
 6. Stimati domni, va admir pentru rabdarea si perseverenta de a comenta ceea ce mie mi se pare nu doar o magarie ci o rautate gratuita, o razbunare a unor indivizi care sunt doar nimicuri. Mie treaba mi se pare mult mai simpla: s-au vrut bani si marea muta era cea mai potrivita; in plus, se scapa si de grija de a avea o armata rezonabil de dotata si rezonabil de descurajanta pentru prieteni. Acum, ca masura a lovit partea de rezerva, asta e. Dl. Huhurdz stie ca adeseori nu suntem de acord; treaba e valabila si acum si i-as sugera sa refaca putin calculele sa vada ca nu prea are dreptate.
  In concluzie, totul este o mizerie, gestionata de niste mizerabili, in intrese care sunt straine de aceasta tara.

  RăspundețiȘtergere
 7. I NTREBATI-L pe karadeniz....cat avea prin Contributieala si cat a mai primit ca ...reantregire .....in fapt o indexare anticipata pe multri ani inainte ...

  RăspundețiȘtergere
 8. Zice cineva , pe-aici-sa , ca_cum_ca : "Când nu mai percepi cine îți face rău, lovesti fară logica in toată lumea...." . I-auzi , ia !
  Da' cel care , stiind raul facut , promite , da' nu face nimicuta pentru remedierea "raului" facut ? ... Io cre'ca aista merita pe deplin a fi stuchit intre ochi pentru promisiunea neonorata ! ...

  RăspundețiȘtergere
 9. @ Huhurez! Referitor la logica versus politica! Nu se impaca deloc! Ponta este un escroc politic si atat. Individul nu a reparat absolut nimic prin L. 241. Pur si simplu, a reintregit cu o mana niste pensii urmand ca sumele alocate pt. reintregire sa fie recuperate in timp cu cealalta mana si in mod integral din banii destinati pt. indexarea respectivelor pensii care NU se indexeaza. La sfarsitul perioadei de "inghetare" balanta financiara pt. bugetul de stat ajunge practic aceeasi ca inainte de "reintregiri" intrucat statul recupereaza toti banii prin nealocare sunleor destinate indexarii.

  @ CEZAR. Ai ceva notiuni elementare de matematica? Ce indexare pe multi ani inainte? Inca nu iti este clar ca indexarea pe multi ani inainte este recuperata de stat pana la ultimul leu, ba si actualizata cu rata inflatiei?

  Exemplu: la 1 octombrie 2013 avem un rezervist PETRE "neinghetat" cu pensia de 5 000 lei si un rezervist VASILE "reintregit" la 5000 lei - dar "inghetat". Mergem pe exemplul tau cu "reintregire"de la 3200 la 5000 si apoi "inghetat". Si acum sa vedem unde ajung cei 2?

  VASILE CEL "INGHETAT": din oct. 2013 pana in anul 2023 inclusiv va avea pensie tot 5000. In 2024 iese in sfarsit din inghetare si ajunge la 5123.

  PETRE cel "NEINGHETAT": In 2024 ajunge la o pensie de 8005 lei.

  Asadar desi in octombrie 2013 cei 2 aveau pensii egale, in 2024 intre cei 2 apare un decalaj de 2882 lei. Concluzia este logica: statul si-a recuperat integral cei 1800 lei acordati in 2013 cu titlul de "reintregire". 1800 lei in 2013 = 2882 lei in 2024. Dupa cate observi, statul nu a pierdut nici macar un leu recuperand "reintregirea" si actualizata cu rata inflatiei.

  In final, in 2024 "INGHETATUL" ajunge exact in situatia financiara dinainte de octombrie 2013, iesind mai prost cu 2882 lei fata de omologul sau cu pensia "neinghetata". Cu alte cuvinte, prin manevra financiara marca Ponta, "INGHETATUL" ajunge exact la mostenirea lasata de Boc. Deci, Ponta este pt. rezervistii cu pensiile diminuate tot un Boc, diferind doar palaria!

  [Pt. simplicare a se folosi calculatorul de aici [https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AmE13ZuH4RTcdHF0Nk1mTDBLZTZGQzQtTHRDWXozYnc&usp=drive_web#gid=0].

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cred ca exagerati cu calculele. Cine mai traieste inca zece ani in aceste conditii sa ridice un picior in sus fiindca stiu ca sunteti la ... orizontala, daramati de acest GENOCID programat si continuat.
   Numai daca ma refer la medicamente, ca la mine, si deja este CALAMITATE dar daca mai adaugam taxele si impozitele ce explodeaza pe nevazute, nesimtit, neauzit dar bine tintit putem deja da in primire? Nu stiti inca ce urmeaza cu solicitarea totala de privatizare a apei da noi tara cu atatea ape si izvoare minerale vom avea fantanile secate, apa poluata la robinet si seceta va face ravagii la culturile agricole. Cat priveste inundatiile ele doar vor face haz de necaz pe seama ... apei excesive solicitata la privatizare. Cunoasteti impozitele pe stalp dar nu stiti de impozitul pe apa platit de cei care lucreaza cu apa de la centralele hidroelectrice si pana la mori sau aripi de irigatii insa ele nu vor fi in beneficiul Apele Romane ci al firmelor capusa care au devenit proprietari pe apa noastra chioara da foarte "productiva" la spoliere.
   Da cine sa inteleaga, un putoi de aventurier politic?

   Ștergere
  2. R..123 ... tu omiti in mod intentionat ..un lucru foarte important ...
   Petre ..,,neinghetatul "....are o pensie DE DREPT calculata prin teoria contributelii ..de 5000...
   Vasile ....in fapt are o pensie de 3800 (rezultata din contributeala )...reantregirea !!!!...este in fond o indexare ..pe multi ani inainte ...primita anticipat !!
   Ramanea cu 3200...era NEINGHETAT si deci indexat normal ......EI.???....vorba aia si popa si hot si in ..c...cu doi ..nu poti

   Ștergere
  3. @ CEZAR. Pensia de drept este acel tip de pensie in baza caruia ti s-a deschis dreptul de pensie: in sistemul public, in sistemul pensiilor de serviciu sau in sistem privat. Cand esti trecut ulterior deschiderii unui drept de pensie intr-un unul din celelalte tipuri de pensie, nu mai discutam de pensie de DREPT, ci de orice altceva. In exemplele date, atat Petre "neinghetatul", cat si Vasile "inghetatul" nu nicio pensie de drept, ci una improvizata, intrucat ambii au fost trecuti fortat si in mod nedemocratic dintr-un tip de pensie in altul. Ca unul a iesit pe plus si altul pe minus este o alta treaba, dar precedentul este extrem de periculos? Stii de ce? Intrucat maine amandoi pot fi trecuti in sistemul de pensii privat. Amandoi vor avea cuantum zero, dar au drept de pensie - au, nu? Intelegi acum?

   Pe de alta parte, nu are rost sa o lungim! Smenul trecerii in sistemul public de pensii a avantajat in exclusivitate o mana de militari care aveau salarii uriase. Sunt cei care dupa fostele legi de salarizare avea vamituri de 5-10 ori mai mari decat soldele.

   Pe de alta parte, este jenant sa constati cum unui rezervist care a fost si secretar PCR cea mai mare parte din cariera si care o singura zi nu a fost in NATO i-a crescut pensia, si unui alt rezervist cu 4-5-6 misiuni in teatrele de operatii, instruit la Fort Knox sau unui reprezentant al Romaniei la sediul NATO, le-a scazut pensia si acum mai sunt si "inghetati". In plus sa nu ne mai ascundem dupa degete: pensionar din armata fara grad militar platit? Suntem "paria" NATO!

   Ștergere
 10. INCEPE SI LA NOI NEBUNIA PROMISIUNILOR PENTRU OCUPAREA FOTOLIULUI DE LA COTROCENI.
  Romanul trebuie sa CITEASCA si sa se autoevalueze in acesta NEBUNIE globalizata.
  CITITI sa vedeti de ce avem conflicte si care este MIZA lor.
  Lumea este de mult in COLAPS ECONOMIC si datoria se ROSTOGOLESTE pentru ca politic si juridic sa fie data vina pe altcineva.
  Sumele din acest link sunt inspaimantatoare dar din pacate REALE fiind luate chiar de la FED-ul american care, si el, ascunde circa 50% din adevar
  Cititi aici http://icepaliga.blogspot.ro/2014/06/oameni-buni-treziti-va-nu-vindeti.html

  RăspundețiȘtergere
 11. Dintre , relativ , multii multumiti de efectele L.119 in prezent au mai ramas doar citiva carora contributeala le-a produs o crestere a pensiilor . A se vedea putinatatea comentatorilor de acest gen ...
  Nu discutam cum de au mai ramas , totusi , pensii marite prin contributeala ... pentru ca ar trebui sa ne gindim la cei care , in ultima parte a carierei , au avut "caderi" dramatice ale soldelor ...

  Un aspect aiuritor este faptul ca exista cetateni carora contributeala le-a micsorat pensiile ... dar ei au fost si mai sint sustinatori ai acestui sistem ...

  Acesti citiva sustinatori ai contributelii incearca sa convinga pe ceilalti ca , vezi doamne , contributeala este un sistem "corect" de pensionare ; sistem care ar fi facut dreptatea intre militari ...
  Acesti indivizi n-au stiut niciodata despre ce a fost vorba atunci cind s-a trecut la contributivizarea pensiilor de serviciu si ale pensiilor de stat (mai putin ale magistratilor , si , ulterior , si ale celor de la Curtea de conturi) ...

  Chiar daca acesti indivizi nu au capacitatea de a intelege ... hai sa ne reamintim cum a fost "istoria" ...

  RăspundețiȘtergere
 12. Deci ...
  In 2010 , la ordinul "finantei" internationale , Romania este ingropata (de catre o curvernare pupincurista) in niste datorii imense ...
  Pentru a fi siguri de recuperarea banilor , "finanta" internationala cere curvernantilor romanesti luarea de masuri de austeritate ... Basinescu hotaraste micsorarea salariilor (bugetarilor) si a pensiilor cu 25% ... Curtea constitutionista ii da peste bot basinescului ... si-i interzice micsorarea pensiilor ... Gestul Curtii constitutioniste nu a fost din grija pentru pensiile de 300-400 lei ... a fost din grija pentru pensiilor "ciracilor" lor , pensii de 8.000-10.000 lei ...

  Ca urmare basinestii se grabesc sa emita L.118/2010 - prin care se reduceau salariile (si multe alte drepturi banesti) si L. 119/2010 - prin care se micsoreaza pensiile care nu erau stabilite conform principiilor contributelii ... Ambele legi fiind inregistrate (ca fiind aprobate de parlamentul robortei in data de 30.06.2010) dar decretul de promulgare a lor este emis de basinescu cu data de 29.06.2010...

  RăspundețiȘtergere
 13. Pentru a vedea ca l.119/2010 nu are nimic de-a face cu o eventuala "corectitudine" in stabilirea pensiilor de serviciu sau a pensiilor de stat , trebuie recitita motivarea acestei legi ... ( ://www.cdep.ro/proiecte/2010/300/60/8/em368.pdf ) .
  Nicaieri nu se vorbeste despre vreo eventuala incorectitudine a modului de calcul a pensiilor de serviciu sau a pensiilor de stat ... Peste tot se vorbeste despre necesitatea micsorarii unor pensii , pentru ca curvernantii sa poata executa ordinele primite de la finanta internationala ...

  Prin aplicarea l.119 trebuiau sa se realizeze scaderi drastice ale pensiilor ... Prin masinatiuni politice s-a realizat o forma a legii care a permis aplicarea discretionara ... Ca urmare au disparut citeva zeci de pensii de peste 5.000 lei si au aparut sute de alte pensii de peste 6.000 ... In restul "cimpului" pensiilor militarilor ... totul a fost facut vraiste prin folosirea unor elemente de calcul "burtificate" ...

  Ca urmare , la un moment dat , curvernantii s-au pomenit ca suma alocata pentru plata pensiilor militarilor nu a scazut , ci a crescut ...
  Trecute fiind si nevoile electorale ... curvernantii au inceput re-re-revizuirea pensiilor militarilor ; si au inceput sa curga deciziile prin care se micsorau pensiile abia marite prin contributeala ...
  Pentru a evita eventualele neplaceri , curvernantii emit l.241/2013 ...

  RăspundețiȘtergere
 14. Răspunsuri
  1. După cu îmi spunea un coleg de-al tău, de liceu militar, ai fost cam năstrușnic în gândire încă de pe vremea când ai schimbat pamperșii civili cu cei kaki.
   După mai bine de doi ani de discuții cu argumente și demonstrații concrete încă nu poți depăși acea barieră psihologică creată de mărirea propriei pensii de către legea 119. Nu-ți cere nimeni să recunoști că nu ai dreptate dar măcar abține-te de a mai băga bățul prin gardul internetului sau dacă totuși vrei să o faci fă-o pe propriul blog unde ai rămas înghețat de la acel copy-paste cu alimentele-medicament de acum o lună.

   Ștergere
  2. Nu ai raspuns la intrebarea ..adresata in mod decent.....

   Ștergere
  3. P.S.......INTREBATI-L pe karadeniz....cat avea prin Contributieala si cat a mai primit ca ...reantregire .....in fapt o indexare anticipata pe multri ani inainte ...

   RăspundeţiȘtergere

   Ștergere
  4. Da..chiar domule de ce nu raspunzi ....????

   Ștergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Aviz securistii care au primit dispozitii de infiltrare, in scopul destabilizarii coeziunii si cooperarii intre militari!