marți, 3 iunie 2014

IN TIMP CE BARACK OBAMA O TINE CU INTARIREA CAPACITATII DEFENSIVE IN EUROPA DE EST, ROMANIA CONTINUA SA SUBMINEZE NATO "LINSANDU-SI" PE BANDA RULANTA PROPRIII REZERVISTI!

ACTUL I
In timp ce Barack Obama isi ia angajamentul sacrosanct in apararea Europei de Est, 
Romania continua sa isi macelareasca netulburata si pe banda rulanta, propriii rezervisti !

Barack Obama a anunţat o campanie de întărire a capacităţii defensive a aliaţilor estici din NATO. Numai ca Romania nu are nicio gara linsandu-si in continuare fara nicio problema pe rezervistii propriei armate. Despre ceea ca au facut in 2011 Boc & Basescu, cunoastem cu totii. De fapt, la fel se intampla si acum. Pseudo-democratia (illiberal-democracy) este un fel de mutant al democratiei autentice, se regaseste in statele sarace si profund corupte si functioneaza exact ca in Romania. In limbile latine, pseudo-democratia poarta numele de "democratura", fiind o combinatie intre cuvintele democra(tie) si (dicta)tura. Mecanismele pseudo-democratiei se rezuma la urmatoarea schema: au loc alegeri libere, insa ceea ce se intampla de-a 2-a zi dupa inscaunare nu mai are nicio legatura cu democratia. Cei inscaunati se rup efectiv de propriul popor de care nu isi mai aduc aminte decat la urmatoarele alegeri. Pentru a crea o imagine cat mai "impaiata" democratic atat in fata propriilor cetateni, cat mai ales in fata opiniei internationale, in statele pseudo-democrate totul este coordonat de 3 grupuri distincte: politic (puterea legislativa), justitiar (justitia) si financiar (finantele publice). Puterea legislativa simuleaza ca emite legi pt. cetateni, iar grupul justitiar simuleaza ca apara interesele cetatenilor in baza legilor emanate de politicieni. Legatura intre cele 2 grupuri o constituie organismul finantelor publice care ii jecmaneste pe cetateni prin taxe si impozite. Cele 3 grupuri au intotdeauna si un supervizor de fatada in genul curtilor constitutionale (cu membri provenind de regula tot din clanul justitiar, dar intotdeauna numiti politic) care au singur scop: sa protejeze interesele celor 3 grupuri in fata cetatenilor care acuza existenta pseudo-democratiei. 

Asadar, in pseudo-democratie discutam despre un mimetism al democratiei autentice, din partea tuturor tuturor celor desemnati sa o apere! Bineinteles ca acest mimetism are un scop precis: accesul politicienilor la cat mai multi bani publici. Cum nu pot face acest lucru de unii singuri, respectivii colaboreaza cu clanurile financiar si justitiar carora politicienii le acorda, in schimb, cat mai multe privilegii financiare reglementate legislativ.  Fiind vorba de state sarace, banii publici sunt totusi putini, inclusiv pt. politicieni si celelalte clanuri. Solutia pt. a-si mentine intacte interesele si privilegiile este una singura: executarea financiara a altor cetatenii, banii respectivi fiind folositi in interesele exclusive a respectivelor clanuri. Pentru a implini acest fapt, intra in functiune intregul mecanism pseudo-democrat in toata mizeria lui: grupul politic instalat in urma unor alegeri emite legi contra cetatenilor, cel justitiar judeca dupa legile oricum strambe, iar supervizorul C.C.R. e total de acord. Si totul in scopul accesului celor 3 clanuri la banul public si a pastrarii diverselor privilegii!

 Studiu de caz: desfiintarea pensiilor de serviciu ale militarilor.

I] Clanul politic a emis complet o lege nedemocrata contra militarilor, scopul fiind unul singur: jefuirea acestora pt. alimentarea intereselor financiare proprii. Clanul politic nu are culoare: a inceput cu Basescu-Boc, a continuat cu Ponta-Antonescu, acum continua cu Ponta-Oprea.  Si va continua si cu ceilalti.

II] Clanul justitiar judeca dupa legile politice. In putine cazuri magistratii cu o moralitate reala  si mai ales cu mult curaj, si-au dovedit independenta si s-au pronuntat in favoarea militarilor, dar au fost cazuri! Acestia au fost insa redusi la tacere de sefii clanului justitiar.

II] C.C.R. este mana de fier a clanului politic. A declarat ca fiind pur si simplu constitutionala desfiintarea tuturor pensiilor de serviciu, cu 2 excepţii: nu si pe ale magistratilor, normal in pseudo-democratie, nu? Dar nici cele ale lor sefilor clanului financiar care sunt consilierii Curtii de Conturi. Cu aceasta ocazie, mecanismul pseudo-democrat apare in toate mizeria lui. 

Militarii si-au incercat si isi incearca inca norocul sa isi regaseasca drepturile legitime. Toate cazurile din tabelele de mai jos, sunt de militari (in multe situatii sunt grupuri de zeci si sute de rezervisti) ajunsi in fata C.C.R. Este inadmisibil ca intr-un stat care se pretinde democrat, un militar sa ajunga in fata unei curti constitutionale. De fapt, nici nu mai exista asa ceva decat in Romania. Insa, daca privim tabelele observam cum C.C.R. este parte a pseudo-democratiei, sistem despre am dovedit ca de fapt, este un sistem politic mafiot. Rezervistii din tabelele de mai jos nu au ajuns insa singuri in fata C.C.R. - ci doar dupa acordul  instantelor sau al Avocatului Poporului care au considerat ca este nedemocrat ce li se intampla militarilor! Instante diverse, de la niveluri diverse, incadrate cu magistrati diversi - cu aceeasi pregatire sau mult mai bine pregatiti decat magistratii C.C.R. (unde A. Zegrean a ajuns direct din avocat). Rezultatul? Este cel care se vede si este specific pseudo-democratiei: toate sesizarile judecate fiind respinse. Militarii ca militarii, dar chiar toate instantele bineintentionate din tara care i-au trimis pe rezervisti la C.C.R. sa fie incompetente pe linie? E prea sfidator!  

Va readucem aminte modul de detectare a dosarelor aflate pe rol la C.C.R.:

- intrati pe site-ul C.C.R. - click aici http://www.ccr.ro/;
- pe pagina centrala, in partea de sus, se afla inscris CĂUTARE DOSARE, DECIZII, HOTĂRÂRI, AVIZE. Click pe CĂUTARE DOSARE, DECIZII, HOTĂRÂRI, AVIZE;
-se deschide o pagina, apoi introduceti in ultima casuta de jos denumita "Titlu obiect" (cea aflata sub titlul inscris cu rosu OBIECT AL SESIZARII) exact cuvintele O.U.G. nr.1/2011 si apoi dati click pe caseta Căutare din stanga-jos. Asa descoperim una din rusinile Romaniei: militari romani in rezerva, linsati in masa de sistemul mafiot, via C.C.R. 


ROMANIA SUBMINEAZA NATO PRIN CONTINUAREA EXECUTIILOR POLITICE ASUPRA MILITARILOR IN REZERVA, ACUM PE STIL MAFIOT - VIA C.C.R.! 


Dar am inceput cu faptul ca Barack Obama anunţă o campanie de întărire a capacităţii defensive a aliaţilor estici din NATO. Ia uitati in tabelele de mai sus cum isi linseaza Romania capacitatea defensiva! Numai ca in pseudo-democratie nu este nicio problema. In concluzie, Barack Obama nu trebuie sa mai intareasca nici o capacitate defensiva in zona Romaniei! In cazul unui conflict NATO-F. Rusa, vor rezolva problema magistratii C.C.R. care vor declara conflictul neconstitutional. Si gata!

ACTUL II


Nu au fost lenese. In ultimele zile, urmare a mecanismului descris in prima parte despre pseudo-democratie, autoritatile romane au mai executat cateva zeci de rezervisti. Tot pe tema pensiilor de serviciu in urma macelului inceput acum 4 ani! Deci deciziile au fost rapide. Atat de rapide, incat si Gestapo-ul ar fi fost invidios! Si intr-un mod meschin! Cu executii fiscale intre 5 000 si 30 000 lei. In 15 zile! Asadar, problema mascata sub pres si singura a securitatii UE-SUA, este Romania! Dovada este mai jos! Desi multi dintre cei in cauza au si hotarari judecatoresti favorabile in mana. Si ce daca? Sistemul mafiot nu permite ca rezervistii cu hotarari judecatoresti favorabile sa execute si ei institutiile in 15 zile, ci numai dupa 2-4 ani de noi procese! Aceasta este pseudo-democratia, numita si dictatura/dictadura sau dictablanda!

In concluzie, in cazul unui conflict militar despre care doar naivii cred ca nu va izbucni, Armata Romana practic nu mai are rezerva, aceasta fiind executata in mod planificat de clanurile politic, justitiar si financiar. Cu avizul C.C.R.! Vor rezolva insa problema magistratii C.C.R. care sunt in stare sa declare neconstitutional conflictul! Precum si cei care au trimis decizii precum cele de mai jos militarilor romani care pt. a stopa un eventual conflict, sunt in stare sa expedieze astfel de decizii si rusilor! E problema lor cum procedeaza. Tot ce este cert este faptul ca in caz de conflict armat, nimeni dintre militari nu ii va apara pe cei din clanurile politic, justitiar si financiar, un eventual conflict fiind chiar o ocazie pt. intreaga natiune de a scapa o tara intreaga de niste trantori si escroci fara nicio moralitate! Abia atunci Romania va trece la democratia reala!

ROMANIA SUBMINEAZA NATO PRIN CONTINUAREA EXECUTIILOR POLITICE ASUPRA MILITARILOR IN REZERVA, TOT PE STIL MAFIOT - VIA FISC!18 comentarii:

 1. UN ALT EXEMPLU CONCRET DE LEGI "NEAPLICATE" IN DEFAVOAREA MILITARILOR EXPLOATATI DE STATUL MAFIOT ESTE LEGEA 80/1995, actualizata in 2014
  Articolul 23
  (1)Membrii familiilor cadrelor militare in activitate beneficiaza gratuit de:
  a)asistenta medicala si medicamente in cadrul retelei sanitare a Ministerului Apararii Nationale sau in alte retele sanitare, cu decontarea cheltuielilor de catre acest minister;
  b)documente de transport, atunci cand ofiterii, maistrii militari sau subofiterii sunt mutati in interes de serviciu dintr-o garnizoana in alta.
  (2)Membrii familiilor cadrelor militare in activitate beneficiaza si de pensie de urmas, precum si de alte drepturi in conformitate cu prevederile legale.
  (3)La decesul unui cadru militar in activitate, Ministerul Apararii Nationale acorda familiei acestuia sau persoanei care a suportat cheltuielile ocazionate de deces, dupa caz, un ajutor suplimentar in cuantum de doua solde lunare neimpozabile.
  Articolul 26
  (1)Ofiterii, maistrii militari si subofiterii in rezerva si in retragere, pensionari militari, au dreptul gratuit la asistenta medicala si medicamente in conditiile art. 23 alin. 1 lit. a) si au acces la cercurile militare, casele de odihna, sanatoriile, caminele de garnizoana si alte amenajari recreative sau sportive, beneficiind de inlesniri stabilite prin ordin al ministrului apararii nationale.
  (2)De aceleasi drepturi beneficiaza si ofiterii, maistrii militari si subofiterii in rezerva si in retragere, fosti pensionari militari de invaliditate datorita unor accidente in serviciu ori unor boli contractate in timpul si din cauza indeplinirii obligatiilor militare, care ulterior au optat pentru pensia din sistemul asigurarilor sociale de stat.
  (3)Membrii familiilor cadrelor militare in rezerva si in retragere, pensionari militari, beneficiaza gratuit de asistenta medicala in conditiile art. 23 alin. 1 lit. a).

  RăspundețiȘtergere
 2. http://ascunzisuri-constitutionale.eu

  RăspundețiȘtergere
 3. @ Anonim4 iunie 2014, 08:20
  Iar esti ca batul prin gard. Doar atat poti.
  Sa-ti spun cum se aplica sumedenia de drepturi cu care incerci sa scoti ochii.

  Art.32, al.(1), pct.a: daca sunt bani si daca membrii de familie sunt inscrisi la acelasi medic de familie (care are contract cu casa opsnaj); evident, numai pentru copii minori.
  Pentru comparatie, membrii de familie ai magistratilor au gratuitate la medicatie indiferent de varsta copiilor si medicul de familie al acestora. Este /normal/ asa deoarece la ei gratuitate nu inseamna doar ca nu platesc ci si ca nu contribuie la as.de sanatate. Si iar este foarte normal deoarece si ei au fondurile de la opsnaj (daca nu ma lasa memoria).

  Art.32, al.(1), (2), (3): daca ceri prin fax sau NT si se aproba; pentru camine in general se aproba. Pentru restul n-am aflat de vreun pensionar care sa fi avut acces. De altfel, lista caselor de odihna, alea care or mai fi, este de negasit, iar procedura de acces la locuri acolo, din cate stiu eu, nu exista.

  Si ca sa te convingi de toate aceste drepturi, ia ramai in pana intr-o garnizoana sa vezi cum dormi la un hotel, pensiune sau in masina pentru ca persoana de la receptie nu are dreptul sa te cazeze la camin fara aprobare si dupa ora 22.00 nu il mai deranjeaza pe sef pentru un asa maruntis (aici cazul este real, in Brasov).

  Celelalte aspecte nu le cunosc suficient de bine sa pot veni cu exemple.

  Pentru tine: cauta in arhive un link la un articol cu cretinii cibernetici. Daca il pricepi, este posibil sa-l gasesti interesant.

  RăspundețiȘtergere
 4. Consiliere primita de subsemnatul.

  I. Deciziile de retineri din ultima parte a materialului se pot intoarce contra celor care le-au emis daca sunt contestate inteligent. Acestea au atasat un buletin de calcul. Buletinul este fals intrucat se refera la drepturi de pensie in sistemul public acordate exclusiv in baza L. 119/2010 aplicate cu OUG 1/2011. Dar noi avem si hotarari judecatoresti irevocabile precum cea din materialul precedent care atesta faptul ca avem si drept de pensie de serviciu in baza L. 164/2001 acordat de autoritatea judecatoreasca. Acest drept nu se regaseste insa in buletinul de calcul. Fiind vorba de 2 patrimoniale diferite acordate de 2 puteri in stat diferite, acestea nu se acorda prin excludere, nici prin diferenta, ci se insumeaza. In consecinta, in buletinul de calcul trebuie sa se regaseasca insumate 2 pensii: cea in baza OUG 1/2011 si cea in baza hotararilor definitive care trebuie aduse ca probe la contestatie. Insa in buletin nu se regaseste decat jumatate din drepturile de pensie. In acest mod poate fi blocata executarea, buletinul de calcul fiind neconform cu situatia juridica in care ne aflam intrucat acesta nu reflecta respectarea hotararilor judecatoresti irevocabile. Cu alte cuvinte, executantii ajung in situatia de a fi ei insisi executati.

  II. Independent de contestatia la executare, plangere penala avand ca obiect faptul ca M.Ap.N. nu executa hotararile judecatoresti irevocabile care ne-au mentinut in plata pensiile de serviciu.

  RăspundețiȘtergere
 5. Tu de ce nu apari public (Tv.) sa-ti sustii ideile ? Vad ca incontinuare se lafaie Dogaru si Pricina pe toate canalele si bat campii ..desigur...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. I] Eu nu cred in rezolvari la TV. Ai vazut ceva legat de militari rezolvat prin aparitiile la TV? Eu nu mai urmaresc de circa 2 ani decat poate accidental vreun canal de stiri politice (A3, B1, Realitatea TV, Romania TV). Prefer stirile generale prezentate sec de Digi 24 HD - fara circul politic care apare la celalalte posturi. Si CNN pe international. Am si o opinie personala legata de stirile politice! Consumate in exces, sunt la fel de nocive precum internetul consumat in exces. E o chestie interesanta aici! Stim ca cei mai in varsta ii acuza pe tinerii dependenti de internet ca sunt cu capul in nori din cauza ca pierd prea mult timp pe internet, confundand lumea virtuala cu cea reala. Ceea ce e adevarat! Dar si reciproca e perfect valabila: cetatenii care pierd vremea 4-6 ore pe zi privind stirile politice la TV sunt in aceeasi situatie de dependenta nociva, confundand lumea reala cu cea televizata.

   II] La TV - cele 4 posturi politice, nu esti aceptat decat daca ori nu spui niciodata nimic relevant, ori spui cum ti se "canta". 2 canta in struna lui Basescu, si 2 lui Ponta. Iti dau in exemplu. Este o emisiune la Romania TV unde apare mereu cretul ala de M. Nitu si tot vorbeste prostii despre pensii. Cu invitati de marca gen ministrul muncii. Incearca tu sa intri in direct si sa pui urmatoarele 3 intrebari:
   "- De ce militarii daca sunt pensionari unitari, nu sunt tratati si la salarizare precum ceilalti cetateni, adica sa fie remunerati si ei la tarif orar"?
   "- Cum este posibil ca in legea de pensionare, militarii sa aiba 2 grupe distincte de munca (alte conditii si conditii speciale) tratate egal d.p.d.v. financiar?".
   " - De ce militarilor li se limiteaza dreptul la contributie? De exemplu, de ce nu au dreptul sa isi faca firme - ceea ce inseamna venituri mai mari, contributii mai mari?"

   Iti spun eu! Nu ti se permite sa pui astfel de intrebari.

   III] Deci, eu cred ca la TV de stiri politice totul e rating si circ. Alta e solutia. Eu cred ca doar o fundatie cu scop principal de aparare a drepturilor militarilor este solutia corecta prin care rezolvam mai multe decat orice.

   Ștergere
 6. Nu zic ca nu ai dreptate ! Totusi....o solutie corecta fata de militari ,nu poate fi impusa decat prin presiunea opiniei publice ! Cred ca ACUM era un moment foarte potrivit ! Atat politicienii cat si opinia publica SI-AU ADUS AMINTE DE ARMATA ...!! Acum cand se apropiase fokul de fundul lor..au avut o revelatie ! Ii buna armata si mai ales ii bine sa fie puternica si bine dotata ! Linistea se va lasa ...si iarasi .....armata ??...mai bine desfiintata ..sa nu mai consume aiurea!
  De curiozitate : ai si tu (sau voi)..vreo relatie cu marii comandanti ? De ieri si de azi ..? unde drek sunt ..nu am vazut unul in 10 ani sa apara pe sticla ...si sa fiu mandru ca a vorbit un Cdt.Bg...etc...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mai bine, cauta-ma direct! Chiar daca ne-am "cotonogit". Epoca virtuala si replici à la TV, pe blog sau pe Facebook, pt. mine a apus de ceva vreme! Eu nu am crezut niciodata in asa ceva, le consider stupiditati! De aceea incerc sa organizez ceva concret! Noi nu reusim daca nu reactionam la modul concret! Am ajuns prea departe sa renunt! Cei de care spui (si eu sunt de acord cu tine) nu se tem decat de fapte concrete, nu de replici teatrale!

   Ștergere
 7. Mi-e SCARBA! Ce sa mai fac?
  Am servit O VIATA numai in sisteme mafiote. Unul a tradat puterea si in altul puterea ne-a decimat. Mi-e rusine de mine si de credulitatea mea. Am jurat sa fiu un tampit si abia acum vad ce am jurat. Tarziu.
  Doamne iarta-ma daca am facut si altora rau prin idiotenia mea!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Omule ..sa zicem multam .ca nu a trebuit sa luptam sub comanda astora !

   Ștergere
 8. Militarii trecuti in rezerva in anul 2014 nu mai primesc drepturile ce li se cuvin fiindca guvernul PONTA a gasit de cuvinta sa le suspende.
  Cu ce am gresit noi cei care am servit patria iar la iesirea la pensie acest guvern ne anuleaza acest drept?
  Ce demersuri trebuie sa facem ca sa putem beneficia de drepturile legale enumerate mai jos?
  (1) La trecerea în rezervă sau direct în retragere, respectiv la încetarea raporturilor de serviciu, cu drept la pensie, personalul militar, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare, pentru activitatea depusă, în funcţie de vechimea efectivă ca militar, poliţist, funcţionar public cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare şi personal civil în instituţiile publice de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, beneficiază de un ajutor stabilit în raport cu solda funcţiei de bază, respectiv salariul funcţiei de bază avută/avut în luna schimbării poziţiei de activitate, astfel:
  Vechime efectivă:
  - până la 5 ani - un ajutor egal cu 3 solde ale funcţiei de bază/salarii ale funcţiei de bază;
  - între 5-10 ani - un ajutor egal cu 6 solde ale funcţiei de bază/salarii ale funcţiei de bază;
  - între 10-15 ani - un ajutor egal cu 8 solde ale funcţiei de bază/salarii ale funcţiei de bază;
  - între 15-20 ani - un ajutor egal cu 10 solde ale funcţiei de bază/salarii ale funcţiei de bază;
  - între 20-25 ani - un ajutor egal cu 12 solde ale funcţiei de bază/salarii ale funcţiei de bază;
  - între 25-30 ani - un ajutor egal cu 15 solde ale funcţiei de bază/salarii ale funcţiei de bază;
  - peste 30 ani - un ajutor egal cu 20 solde ale funcţiei de bază/salarii ale funcţiei de bază.
  prevăzute de lege, mai beneficiază, pentru fiecare an întreg rămas până la limita de vârstă de pensionare sau, în situaţia în care pot desfăşura activitate peste această limită, până la limitele de vârstă în grad la care pot fi menţinute în activitate categoriile respective de personal, de un ajutor egal cu două solde ale funcţiei de bază, respectiv cu două salarii ale funcţiei de bază.
  (2) Personalul militar, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare, trecuţi în rezervă sau direct în retragere, respectiv ale căror raporturi de serviciu au încetat, cu drept la pensie de serviciu, înainte de împlinirea limitei de vârstă de pensionare prevăzute de lege, mai beneficiază, pentru fiecare an întreg rămas până la limita de vârstă de pensionare sau, în situaţia în care pot desfăşura activitate peste această limită, până la limitele de vârstă în grad la care pot fi menţinute în activitate categoriile respective de personal, de un ajutor egal cu două solde ale funcţiei de bază, respectiv cu două salarii ale funcţiei de bază.

  Extras din Legea nr. 284/2010 > ANEXA Nr. VII > Paragraf > CAPITOLUL II > SECŢIUNEA a 3-a > Art. 20. > (2)

  Autor: autorul a ales ca aceasta informatie sa nu fie publica

  RăspundețiȘtergere
 9. @Cepaliga / tu - idiot, eu - idiot, el - idiot ! NOI - idioti !!! Si idiotii mai judeca, totusi, uneori. Da, am fost creduli si am jurat, din pacate, cu gandul la tara fara sa realizam ce e tara asta, ce ascunde ea, si cat ne iubeste ea pe noi ! Daca nu eram idioti eram primii care am fi pus piciorul in prag. Ne-am complacut in ipostaza de unelte si am fost multumiti ca ne-am pastrat fotoliile pana la pensionare. Toti am fost lasi si in special cei de pe fotoliile capitonate. Nu sunt de acord cu ideea, des vehiculata, ca activul nu trebuie sa reactioneze la abuzurile la care este supus si ca e suficient sa "lupte" rezervistul (eventual si pentru activi), salvargand in acest fel imaginea armatei. Slabiciunea acestei institutii curge din componenta activa... Imi pare rau sa afirm acest lucru dar, pe drept, rezervistul a fost executat de activ !!! Acum, unii activi ajungand la liman se plang ? Pai n-au realizat ce se intampla cand erau la volane si manse??? Prin alte parti marii conducatori de osti au amenintat ca scot tancurile in strada daca se atinge cineva de drepturile armatei. Ce concluzie sa tragi? Suntem idioti, tampiti, lasi...si tradatori !!! Da, pentru ca am tradat increderea de care ne bucuram in fata celor pe care am jurat sa-i servim si sa-i aparam de pericole!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Eu am LUPTAT si nu m-am lamentat si cand eram activ declarand GREVA FOAMEI !!! Am fost insa CREDUL ca avem si oameni CORECTI la varf. Iata insa ca inca de atunci existau incompetenti majori si unii au ajuns si in puscarie. Nu ma bucura deloc acest fapt ci ma face sa vad cat de prost am fost. Si astazi TOATE procesele de pensie sunt TRUCATE si se aduc de motive idioate. Eu de aia am renuntat la timp la orice fel de proces ca sa nu ma mai stresez inutil. Fie ce o mai vrea Dumnezeu. Sunt pregatit si sa mor ca doar incomozii trebuie eliminati. Aveti grija de voi!

   Ștergere
 10. Armata e buna la: dezastre,inundatii,cutremure,lucrari in economie si agricultura,misiuni de mentinerea pacii si salvare oameni,atat in tara cat si in strainatate.
  Ptr.toti " baietii destepti"(tot e la moda): de aceea se pregateste armata in timp de pace si cand e liniste,sa poata interveni atunci cand e nevoie;toate acestea se executa daca ai o pregatire foarte buna si o tehnica performanta.
  Oricât ar părea de paradoxal, militarii români din teatrele de operaţiuni servesc interesul naţional mai mult decât orice diplomat, mai mult decât orice parlamentar sau ministru. Războaiele din Balcani si Orient sunt şi războaiele României: pentru recunoaşterea loialităţii faţă de alianţele militare ale României, pentru promovarea intereselor zonale şi pentru formarea politicilor pe termen mediu ale ţării. Suntem în Balcani si Afganistan să îndeplinim nişte obiective politice ale NATO şi trebuie să ne menţinem ferm participarea alături de aliaţi,pentru că aici se joaca credibilitatea noastră ca aliat.Şi nu trebuie să ne ascundem după deget: dacă România nu va fi acolo, altcineva îi va lua locul, fără regrete şi fără prea mari procese de conştiinţă.
  ORICÂT S-AR CRITICA ARMATA RĂMÂNE UNUL DINTRE INSTRUMENTELE DE FORŢĂ ALE ORICĂREI DIPLOMAŢII!
  Mor militari români în teatrele de operaţiuni. Puţini, ar putea spune unii, în comparaţie cu miile de americani morţi. Prea multi, ar spune alţii, care nu sunt obişnuiţi cu logica războiului.
  România plăteşte scump preţul aflării ei pe harta decizională a lumii. Un preţ pe care trebuie să ni-l asumăm! Din nefericire, militarii(buni la: dezastre,inundatii,cutremure,lucrari in economie si agricultura,misiuni de mentinerea pacii si salvare oameni,atat in tara cat si in strainatate) plătesc cu propria lor viaţă acest preţ pe care România încă nu-l conştientizează.
  Nici România "populară" şi nici România "politică"!
  DUMNEZEU SĂ-I ODIHNEASCĂ PE TOŢI EROII ROMÂNI!

  Am mers la moarte în BOSNIA,KOSOVO,IRAK,AFGANISTAN, într-un război care nu este al nostru, dar am un JURĂMÂNT, față de ȚARĂ.
  Eu respect cu credință JURĂMÂNTUL.
  Politicienii cum respecta jurământul față de Noi.
  UN MILITAR VETERAN

  RăspundețiȘtergere
 11. @ Anonim17 iunie 2014, 20:33

  Ar fi trebuit sa observati ca toate guvernele din ultimii 10 ani cel putin, suspenda legi sau articole de lege care prevad drepturi pentru muritori, mai ales banesti, dupa cum li se aseaza lor cifrele din buget.
  Altfel spus, prevederile legilor nu sunt nici macar orientative la elaborarea bugetului (vezi sanatatea, invatamantul, legea de care spuneati si or mai fi si altele).
  Un jurist va poate sfatui cat de legala este acesta suspendare si ce cai de atac in justitie aveti.

  Bafta !

  RăspundețiȘtergere
 12. Intr-o lume normala, faptul ca a venit timpul pensionarii, nu ridica probleme in randul activilor. Au stiut la ce s-au inhamat, au stiut in ce conditii vor trai viitorul ca pensionari. S-a intamplat asta si la noi pana in 2010, chiar daca au fost unele modificari la legile existente atunci. Dar...s-a rupt filmul! Si, din pacate, din cate am observat pana acum, suntem singurii care ramanem in postura de fraieri ca "beneficiari" ai unei legi aplicate retroactiv !!! Pana si cei mai mari hoti din tara asta se bucura de neretroactivitatea legii !!! Ce-i furat ramane bun furat !!! ... Suntem lamentabili! Si o sa murim toti cu ghiara in gat, asa cum asteapta mai tinerii nostri conducatori care, inca, nu realizeaza enormitatile pe care le comit...ne-am lasat la fund...nu mai comentam...nu mai promovam initiative...nici macar nu mai discutam despre "imbunatatirile" aduse de puternicii zilei, pentru a mai drege busuiocul, cu gandul ca la toamna sau peste doi ani vor mai veni ceva voturi de la "prostii aia" ...DA !!! ARMATA e o adunatura de prosti care, in afara de a promova si pune in aplicare cerintele juramantului militar nu stie sa se implice in viata societatii!!! Mereu a fost cu capul plecat si a raspuns tuturor neavenitilor la putere, in mod duplicitar si supus: "Am inteles, sa traiti !". Daca ar fi o structura solida, credibila (nu cum o prezinta mincinos media in sondaje), cu sefi - adevarati barbati, iubitori de neam, de tara si de subordonati, nu ajungeam aici... ... ...Romania nu mai are armata. Sunt cateva structuri care "lupta" pe afara, iar ce mai e la interior salveaza animalele de la inec sau deranjeaza betivii cand curata zapada !!!Halal sa ne fie !!! Asa ne trebuie !!! Iar cei activi, poate se vor trezi odata !!! Ca e cazul !!!

  RăspundețiȘtergere
 13. Si...asa ca exemplu, la noi cand credeti ca se va intampla asta, dupa atatea perdele de fum si ascuns gunoiul sub pres:
  http://jurnalul.ro/stiri/externe/germania-ministerul-apararii-acuzat-ca-a-minimalizat-problemele-privind-fiabilitatea-armei-de-atac-folosita-de-militari-671638.html

  RăspundețiȘtergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!