joi, 15 mai 2014

Razboiul are si parti bune! In cazul mobilizarii rezervistilor sau efectuarii de recrutari, Romania risca o dubla revolta interna - militara si sociala, indreptata contra intregii clase politice!

Zeci de barbati (de atatia a aflat PRO TV - fiind la mintea cocosului ca in realitate, sunt zeci de mii sau sute de mii) din intreaga tara au primit, in ultimele zile, instiintari prin care sunt rugati sa se prezinte la unitatile militare. Informatia este certa. Alte date - aici! Cu aceasta ocazie se confirma ceea ce de altfel cunosteam toti: oficialii dau asigurari ca nu este nevoie de rezervisti, doar pt. a nu crea panica. Doar Basescu s-a dat de gol ca in caz de conflict armat, armata va face ceea ce ar face orice armata, respectiv si mobilizare si recrutari. 

Legat de posibilitatea mobilizarii rezervistilor si de a face noi recrutari, ar trebui sa analizam si un aspect la care oficialii romani mai mult ca sigur ca nu se gandesc. Dupa cum se cunoaste, in majoritarea cazurilor, barbatii sunt sustinatorii financiari principali ai propriilor familii. In baza Art. 87 din Legea nr. 284/2010 a salarizarii personalului platit din fonduri publice, pe timp de mobilizare sau război se aplică prevederile de salarizare ale legii mentionate (nu mai conteaza pt. initiatori ca e pace sau razboi), precum si unele reglementări specifice stabilite prin hotărâre a Guvernului (care nu exista sau sunt clasificate). In baza Art. 88 din legea mentionata, prevederile anexei nr. X la Decretul nr. 163/1975 se aplică în continuare, până la data intrării în vigoare a actului normativ care reglementează modul de stabilire a drepturilor pe timp de mobilizare sau război.

Problema este urmatoarea! Soldele, in special in marja gradelor si a functiilor mici (acestea reprezinta grosul mobilizarii/recrutarii), devin inferioare veniturilor reale castigate inainte de mobilizare/recrutare. Sume precum 1 000-1 500 lei nu mai reprezinta pt. nimeni de mult o avere, o familie are nevoie de minim 3 000 lei pt. a trece pragul de saracie. Bani pe care in multe situatii ii castiga in exclusivitate, barbatul. Pe acest fond, este usor de anticipat nemultumirea acelui rezervist sau recrut, sustinator de familie, care va constata ca in urma actiunii de mobilizare/recrutare, statul il va retribui de 2-3 mai putin decat ar castiga in mod normal, fapt pt. care familia lasata in urma risca sa ii moara de foame! 

Mai este o situatie! Basescu (in stare de euforie - desigur) se referea chiar si la posibilitatea mobilizarii rezervistilor si a recrutarii romanilor stabiliti in strainatate. Aici sunt 2 situatii: barbati plecati sa lucreze singuri in strainatate, familiile din Romania fiind acasa si neavand niciun venit, singura sursa de existenta fiind banii trimisi in tara de catre cei plecati. In, sfarsit, exista si a 2-a situatie. In strainatate sunt stabiliti insa si foarte multi barbati romani cu tot cu propriile familii (posibil ca peste 50% dintre romanii stabiliti in straintate sa fie in aceasta situatie),  avand copii la scoala si toate rosturile in tarile respective, tot ei fiind sustinatorii principali ai familiilor lor. In ambele situatii, nu ne ramane decat sa ne imaginam reactiile barbatilor care lucreaza in strainatate nevoiti sa isi lase  familiile pe drumuri, prin trecerea brusca de la venituri de 2 000 de euro, la cele onorifice oferite de statul roman unui cetatean mobilizat/concentrat. 

Ce-ar mai fi de adaugat! Mai apare o situatie. Rezervistii au si comandanti - ofiteri, subofiteri sau maistri militari. Posibila mobilizare a acestora se face pe etape, si incepe in ordinea inversa a inmormantarii. De ce asa? Dupa integrarea in NATO, procedurile operationale sunt schimbate atat de radical, incat la acest moment doar cadrele militare trecute in rezerva incepand cu 2004 (anul integrarii Romaniei in NATO), vorbesc aceeasi limba (proceduri, standarde) cu cea a militarilor activi, si care la randul lor vorbesc aceeasi limba cu cea a militarilor altor state NATO. Problema este ca in mod statistic, din toate cadrele militare, cele trecute in rezerva dupa anul 2004 - sunt preponderent rezervistii loviti in plin de desfiintarea pensiilor militare. Iar in caz de mobilizare, aceste cadre intra in prima etapa si care va fi probabil si singura. Iar umar la umar cu acestia, soldatii si gradatii profesionisti trecuti in rezerva de statul roman fara niciun drept. Alte posibile etape ulterioare, desi nu sunt excluse, sunt prea putin probabile.

Sinteza la cele exprimate, nu mai ramane decat sa facem un simplu exercitiu de imaginatie. Infiintarea unei unitati, cu un comandant si un stat major format din ofiteri, subofiteri si maistri militari nesimtiti carora Boc le-a desfiintat pensiile militare, le-a si injumatatit, iar Ponta nu s-a catadicsit decat sa continue operatiunea, sub alta masca (Legea nr. 241/2013). Mai regasim si cadre militare tarate de 4 ani in procese unde justitia ii mai toaca inca o data, cadre care cumuleaza o pensie (taiata de Boc si apoi inghetata de Ponta) cu venituri din diverse activitati salariale si pe care trebuie sa le abandoneze, revenind astfel la o solda ce devine inferioara castigurilor anterioare. Mai regasim soldati si gradati sau viitori recruti care domiciliaza in Romania care de dragul unei solde la jumatate din nivelul veniturilor anterior castigate, sunt nevoiti sa isi lase lase familiile muritoare de foame. Si mai regasim din toate categoriile - militari in rezerva sau viitori recruti care lucreaza in strainate, si care si ei sunt nevoiti (desi, la modul pragmatic este previzibil ca cei mai multi nu vor da curs vreunui ordin de chemare) sa isi abandondeneze familiile (in cazul unora - familiile sunt in tara, in cazul altora - familiile raman de izbeliste in strainatate), pt. solde la 1/10 sau 1/5 din castigurile in euro de zi cu zi pe alte meleaguri.

Pe fondul celor mentionate, este usor de intuit care va fi starea de spirit a unor astfel de structuri militare nou-formate via rezerva/recrutare (completare), rezultatul fiind ca o eventuala operatiune de mobilizare sau de recrutare are sanse multiple sa declanseze o revolta cu dubla componenta: una militara provenind exact din randurile celor mobilizati/recrutati, si una sociala provenind din partea familiilor acestora care se poate extinde cu repeziciune si la alte categorii ale societatii civile. Cine poate fi de vina pt. aceasta situatie decat clasa politica care indiferent de culoarea partidului idolatrizat, a pus intreaga armata pe butuci, ignorand in totalitate si in mod constant, militarii romani? Asa incat, un razboi in care sa fie antrenata Romania, ar avea si parti bune, o eventuala actiune de mobilizare/recrutare putand deveni si o sansa unica de a salva armata si chiar intreaga Romanie, de ceea ce i se intampla din partea intregii clase politice. Si apoi mergem si la razboi!  

48 de comentarii:

 1. un ofiter in rezerva "nesimtit"15 mai 2014, 17:51

  La razboi, ma bazez pe rezervistu' Boc si pe recrutu' Sida (ginerelu' lui Base) care sub comanda lu' Oprea vor da o lovitura decisiva rusilor. Ma mai bazez pe CCR care va declara neconstitutional un atac al Rusiei contra Romaniei fapt pt care rusii vor fugi mancand pamantul. Si ma bazez si pe faptul ca rezervistu' Ponta va fi capturat de rusi si va fi pus premier la ei ca sa dea o lege sa le "inghete" si rezervistilor rusi pensiile asa cum a facut el cu noi.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. genial commentul.
   ai uitat totusi sa spui ceva de seitan(satana in araba).
   al si dupa ce a vazut ca per total bugetul pentru pensiile militare a crescut tot a spus in 2012 ca este pacat ca usl vrea sa revina la legea 164.
   evident ca usl nu a mai revenit pe legea 164.
   ar trebui sa intre zeci de mii de oameni la parnaie pentru ce s-a intamplat cu pensiile militarilor,in frunte cu prostituatele ieftine din justitie care au spus ca este normal ca ei sa aiba pensii speciale dar pensionarii militari nu au voie sa aiba pensii militare.

   Ștergere
  2. un ofiter in rezerva "nesimtit"16 mai 2014, 10:35

   Seitan? Da, a ramas in memoria colectiva ca un idiot. Problema este alta. Toti functionarii sau ministrii de la munca si finante sunt cam batuti in cap. M. Campeanu (PNL) a recunoscut ca a sustinut L. 263 (a pensiilor unitare) la care a si lucrat. Adica langa Seitan. M. Sarbu (UNPR) la fel. Asa ca? Acum la munca e R. Plumb (PSD), la finante o fatuca formata prin SUA.

   Trebuie argumentat, nu? L. 263, trecand peste faptul ca i-a integrat pe militari in sistemul public, perpetueaza o idiotenie aflata sub nasul tuturor celor de la munca. 2 grupe diferite de munca pt. militari (CS si AC) au aceeasi majorare de punctaj, desi scriptic - dupa aceeasi lege, cele 2 grupe sunt distincte. Exemple concrete:
   - personalul DFC este in grupa CS pe timp de pace, nu participa la razboi, deci nu isi schimba conditiile de munca. Beneficiaza de 50% majorare punctaj pt. fiecare an lucrat in CS;
   - personalul D. 1 "Dacica" este in grupa CS pe timp de pace. Participa la razboi, fapt pt. care pe timp de razboi isi schimba conditiile de munca din CS in AC. Ce daca? Tot de 50% majorare punctaj pt. fiecare an de razboi in AC, la fel ca birocratii din DFC care stau in spatele frontului in grupa CS;
   - personalul Bg. 6 Forte Speciale este la pace in grupa AC (pt. activitati de parasutism, scafandrerie, alpinism). Participa la razboi, nu isi schimba conditiile de munca. Beneficiaza tot de 50% majorare punctaj pt. fiecare an lucrat in AC la fel ca birocratii din DFC care stau in spatele frontului in grupa CS;.

   Stupiditatea este evidenta: personalul din 2 grupe diferite de munca, cu risc profesional diferit, este tratat identic. Pe cei de la munca ii doare in cot ce legislatie pot sa gestioneze. Au aruncat pisica la finante. Cica, degeaba sunt 2 grupe diferite daca cei de la finante nu maresc contributia datorata de angajator pt. personalul din AC. Adica MF nu s-a acordat legislativ cu L. 263. Pt. ca nu i-a spus nimeni ca in cazul militarilor, grupa AC e diferita fata de grupa CS.

   Revenind la Seitan! Un idiot, dar exemplul prezentat demonstreaza ca si succesorii lui sunt tot ca el!

   Ștergere
 2. E groasa fratilor: Rusia reactiveaza planul dezmembrarii Romaniei..

  http://marianbataiosu.wordpress.com/2014/05/15/am-avut-dreptate-rusia-se-pregateste-sa-dezmembreze-romania/

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Am citit materialul. De acord 100%. Titlul ar putea fi totusi usor adaptat materialului efectiv: "Am avut dreptate: Rusia se pregateste sa dezmembreze Romania! Daca UE invita R. Moldova sa adere la uniune". Pe care tocmai a invitat-o.

   Exista o singura sansa minimala ca planul sa nu fie pus in aplicare: UE si NATO sa isi retraga orice influenta din Ucraina si R. Moldova, adica sa plece capul in fata Rusiei. Ceea ce nu se va intampla, ar insemna sfarsitul UE si al NATO. Pe noi ne incurca cel mai tare faptul ca suntem si membri ai UE si membri ai NATO, si care intr-un fel au interese care nu coincid. Numai ca rusii considera ostil orice stat UE, nu numai NATO. Austria este in UE, dar nu este in NATO - asa ca in caz de conflict armat NATO-Rusia, nu are nicio treaba. Turcia este in NATO, dar nu este in UE - asa ca in caz de conflict armat UE-Rusia, nu are nicio gara ca e in NATO.

   Noi am picat cum e mai rau. In iunie, R. Moldova va fi invitata sa adere oficial la UE, nu exista cale de intoarcere. Act la care rusii vor reactiona armat prin ocuparea integrala a R. Moldova. UE este obligata sa asigure inclusiv protectia militara a unui stat, fie si numai a unui stat doar invitat sa adere la UE. Si o va face. Tot armat, pt. eliberarea R. Moldova. De aici va incepe balciul. Cu cine protectie, daca nu cu Romania in prima linie care mai e si membra NATO? Asadar, sprijin aerian "la greu" din partea UE si NATO, dar care lasa "cafteala" principala care e la sol, pe spatele Romaniei.

   Practic este un experiment in care marile puteri isi joaca rolul, dar castanele trebuie scoase neaparat doar de fraierii de romani. Daca rusii intra in Moldova si Dobrogea, trupele romanesti din Transilvania vin la intarire parasind Transilvania. Acestea fiind inlocuite de cele maghiare si austriece. Or sa se toace aerian NATO/UE cu rusii, dar numai in spatiul aerian, iar la sol doar rusii cu romanii. Apoi urmeaza armistitiu de 1 000 de ani. Cu Moldova si Muntenia sub rusi, Transilvania sub UE/NATO.

   Asta este. Ar mai fi ceva. Basescu si Boc i-au decimat pe militarii romani de parca ar fi facut parte dintr-un plan bine pus la punct. Ponta nu a pus nimic in loc, si pare ca si el face parte din plan. Impresia mea este ca scenariul despre care zici, este pus la cale cu sprijin intern de care cei 3 nu sunt deloc straini. In caz contrar, ar insemna ca cei 3 (mai sunt si altii) sunt extrem de naivi. Mai bizar este faptul ca ei stiu ca Romania va intra in razboi (mai sunt si altii - sunt oameni bogati care si-au scos complet averile din Romania in ultimele luni). Pt. ei pare sa fie deja Déjà Vu ceea incerci sa prezinti si tu, si noi.

   Ștergere
 3. ...UE este obligata sa asigure inclusiv protectie militara....
  UE nu este obligata la asa ceva si nici macar nu are cu ce s-o faca.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Conceptul UE e similar celui al SUA. De fapt UE se va numi SUE. A afirma ca UE nu are nicio obligatie militara fata de un stat membru atacat este ca si cum statul american Ohio ar fi atacat iar SUA ar pretinde ca nu are nicio obligatie fata de acesta. Cum sa nu aiba UE cu ce sa intervina? Toate statele UE au armate. Ca cele mai multe dintre aceste state fac parte si din NATO e o alta treaba, insa chiar acest fapt demonstreaza ca au armate si au cu ce sa intervina.

   Tu crezi probabil si altceva. Ca statele UE au facut precum Romania care a intrat in NATO cu o armata firava, distrugandu-si orice componenta teritoriala neinclusa in forta NATO. Este fals. Toate statele UE au propriile forte teritoriale ex-NATO. Exista si structuri UE mixte: corp germano-franco-italian, corp germano-polono-danez, corp britanco-francez care nu sunt elemente NATO. Doar noi ne-am distrus fortele teritoriale ex-NATO desi nu ne-a cerut-o nimeni. NATO ne-a cerut 90 000 de militari pt. alianta, un nr. de tancuri, nave etc., dar nu ne-a obligat sa nu avem la dispozitie propriile forte. Ce noi nu am vrut sa ramanem.decat cu ce avem, a fost decizia noastra. Daca nu crezi, analizeaza armatele Turciei, Frantei, Germaniei etc. Fortele lor armate depasesc cu mult propriile elemente puse la dispozitia NATO. Doar noi o tinem pe aia cu "umbrela"!

   Ștergere
 4. Doresc tabel centralizator cu doc. ce trebuiesc plastifiate,indosariate,pastrate cu sfintenie ca la schimbarea garzii sa anulez cateva(mai multe)pensii nesimtite pt. tortionare!

  RăspundețiȘtergere
 5. MILITAR PATRIOT PE STIL "UNITAR"16 mai 2014, 09:49

  VOM LUPTA TOTI PANA LA UNU! DE LA UNU LA TREI LUAM PAUZA DE MASA SI APOI O "ROIM" CU TOTII ACASA! ASA FAC SALARIATII SI PENSIONARII "UNITARI", ASA FACEM SI NOI! ACASA NE SCHIMBAM DE TOALE, NE UITAM LA TELENOVELE SAU MERGEM LA AL 2-LEA SERVICIU SA CASTIGAM SI NOI MAI MULT SI SA CONTRIBUIM MAI MULT LA PENSII. ASA FAC SALARIATII SI PENSIONARII "UNITARI", ASA FACEM SI NOI. IN WEEK-END NU MERGEM SA LUPTAM, MERGEM LA TARA SAU LA MUNTE. ASA FAC SALARIATII SI PENSIONARII "UNITARI", ASA FACEM SI NOI! NOI NU FACEM DECAT CEEA CE A VRUT TARA SA FIM: EGALI LA SALARIZARE SI PENSIONARE.

  RăspundețiȘtergere
 6. @ MILITAR PATRIOT PE STIL "UNITAR"16 mai 2014, 09:49
  Ai uitat ceva: la fel ca si /salariatii si pensionarii unitari/ nu ne vom lua dupa /degeneratii/ de pensionari din vest si sa mergem in vacante. Vom ramane loco, vom merge undeva aproape, cu cortul, la un gratar fara grasime, nu de alta, dar la salariile care au fost si la pensiile care sunt, noi, nefiind beneficiari de pensii speciale ca ororabilii din ceea ce ai numesc cu emfaza justitie, iar noi injustitie, avem resurse doar pentru un cornet cu seminte si, daca avem noroc, pentru medicamente si intretinere (gaz, curent, apa).

  Iar cand vom lua cate o pauza, le vom multumi conducatorilor nostri iubiti, avand grija sa la amintim de parinti si de moralitate. :(

  RăspundețiȘtergere
 7. @s16 mai 2014, 10:11
  Se impune o precizare: gratarele vor fi oferite gratuit iar sarmele vor fi... verticale!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Gratarele se ofera gratuit doar daca beneficiarul sta cu fundul pe ele (in timpul utilizarii) ... ;)

   Ștergere
 8. @EU16 mai 2014, 08:42 ;
  Cred ca puneti problema prea simplificator , si , in orice caz , foarte optimist ...

  La : "Conceptul UE e similar celui al SUA. "
  Deocamdata UE nu este ceva similar SUA NICI NICI MACAR CONCEPTUAL !
  Iar realitatea functionarii UE este , ăhă , hă ... hă , hă , departe de o asemenea similitudine ....

  La :"Cum sa nu aiba UE cu ce sa intervina ? " ...
  UE , ca entitate , nu are nici un fel de forte armate ...
  Armatele statelor componente ale UE intervin numai in masura in care exista acorduri/tratate intre statele respective ... Si nici atunci nu este sigur ca cel care ar trebui sa intervina (conform unui tratat) nu "s-a razgindit" ... si nu mai respecta tratatul respectiv ...
  Acele "structuri mixte" nu sint "structuri UE" ... sint niste structuri constituite in baza unor tratate intre statele respective ...
  (Si , asa , intre noi : care sint structurile militare mixte care contin si forte romanesti ? Sa nu se vorbeasca despre cele cu Ungaria ... acelea nu vor actiona in sprijinul Romaniei...)
  --------------------------------------
  Venind la NATO ... la toti politicienii nostri "le curg balele" de bucurie ca ne apara NATO (cu vestitul art.5 al tratatului) ...
  Numai ca , pentru "punerea in actiune" a acelui articol , treaba-i destul de lunga : trebuie ca sefii statelor NATO sa CONSTATE OFICIAL agresiunea asupra unuia din membri ... iar asta dureaza si necesita CONSENS (daca unul "nu crede" ca este agresiune ... atunci nu se pune problema art.5) ...
  -------------------------------------------

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Citeste Tratatul de la Lisabona sau aici [http://europa.eu/legislation_summaries/institutional_affairs/treaties/lisbon_treaty/ai0026_ro.htm]. Tratatul de la Lisabona a introdus o clauză de apărare reciprocă şi care generează în mod specific obligaţii pentru statele membre ale UE. Astfel, un stat membru care face obiectul unui atac armat pe teritoriul său va putea conta pe ajutorul şi asistenţa celorlalte state membre, care sunt obligate să îl ajute.

   Două restricţii pot limita aplicarea acestei clauze:
   - clauza de apărare reciprocă nu afectează politica de securitate şi de apărare a anumitor state membre, în special a celor care sunt în mod tradiţional neutre;
   - clauza de apărare reciprocă nu afectează angajamentele asumate în cadrul Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO).

   Politica de securitate şi apărare comună (PESAC) a UE prezinta forte care sunt rezultatul alianţei militare între anumite state membre care au hotărât să-şi combine capacităţile, echipamentele şi efectivele lor. Principalele „Euroforţe” sunt:

   - Eurofor, care reuneşte forţe terestre ale Franţei, Italiei, Portugaliei şi Spaniei;
   - Eurocorps, care reuneşte forţe terestre ale Belgiei, Franţei, Germaniei, Luxemburgului şi Spaniei;
   - Euromarfor, care reuneşte forţe maritime ale Franţei, Italiei, Portugaliei şi Spaniei;
   - Grupul Aerian European, care reuneşte forţe aeriene ale Belgiei, Franţei, Germaniei, Italiei, Regatului Unit, Spaniei şi Ţărilor de Jos.

   Decizia de interventie apartine Consiliului UE. Consiliul poate decide de exemplu, ca in cazul Romaniei sa nu intervina intrucat fiind stat NATO, o astfel de interventie presupune interventie NATO. In schimb, in cazul Austriei sau Maltei care nu sunt state NATO, Consiliul poate decide sa intervina intrucat NATO nu are legitimitatea de interventie.

   Dincolo de scriptice. Intre NATO si UE, exista diferente majore - desi in perceptia colectiva romaneasca toata lumea incearca sa suprapuna NATO cu UE. Dupa vizita lui Rasmussen, parca s-a luat un voal asupra a ceea ce va urma. Pe cand Merkel - sefa de drept a UE zice ca Germania interesata de fapt de teritoriile economice ale Ucrainei si R. Moldova vrea negocieri cu Rusia (adica la imparteala), SUA vrea baze permanente in Romania si nu face niciun pas in spate in fata Rusiei. Numai ca SUA se exprima se clar: riposteaza militar daca este atacat un stat NATO, iar acesta este Romania, si nu Ucraina sau R. Moldova.

   Dupa cate se vede fiecare "canta" pe o alta limba si e greu de diferentiat interesele. Tot ce e cert este ca dincolo de aceste interese, UE - economice, SUA - militare, tot SUA dirijeaza totul.

   Ștergere
 9. FILIPICA LUI RADU DOBRIŢOIU

  Radu Dobriţoiu, jurnalist de război: “România are nevoie, pentru apărare, în acest moment, de artilerie anti-tanc, artilerie modernă, de blindate de luptă, de tancuri şi mai ales de avioane multirol. Cu un buget minim ar putea fi întărită componenta de informaţii militare, cu rezultate efective şi de mare importanţă într-o luptă simetrică. Este probabil singurul domeniu în care Afganistanul şi Irakul au contribuit efectiv la pregătirea pentru apărarea ţării. În ultimii 10 ani, toţi banii M.Ap.N. au fost direcţionaţi, cu precădere, spre misiunile NATO. Însă trebuie să ştim că, în cazul unui atac “simetric” asupra României, prima brigadă NATO poate ajunge într-un termen “de până la 30 de zile.” Că au ajuns deja canadienii, cu nişte F-18, că vin americanii cu o brigadă aeropurtată mai devreme, rezultatul unei lupte directe poate fi cunoscut chiar şi într-o săptămână. Mai ales că Rusia a anunţat că va dota Flota de la Marea Neagră cu două nave de asalt Mistral (trăiască Franţa!).”

  ( http://www.ionpetrescu.ro/2014/05/15/filipica-lui-radu-dobritoiu/ )

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. A. Eu nu am incredere in asa-zisii "jurnalisti de razboi" sau "analisti de politica militara". Eu cred ca tot militarii sunt cei mai buni analisti. Consider materialul prezentat ca fiind pur amatorist. Se refera la actiuni terestre. O veni brigada aeropurtata in 30 de zile. Cam tardiv termenul de 30 de zile pt. interventia unei brigazi aeropurtate. Dar nici nu trebuie sa vina mai devreme, risca sa fie nimicita din aer. Uitam un lucru? Saptamani si luni buni de zile actiunile se desfasoara in prima faza doar aerian si maritimi. Un avion sau bombardier supersonic parcurge cca. 2 200 km ora. Asta inseamna cca. o ora sa ajunga deasupra Romaniei de la orice baza aliata din Europa, din Turcia mai devreme. Ajungand la km/ora, poate observi ca spatiul aerian al Romaniei poate fi strabatut in 16 minute. Si de catre NATO si de catre rusi. Abia dupa obtinerea suprematiei aeriene care poate dura luni de zile, se poate vorbi de invazie terestra. Aici intr-adevar, rezultatul poate fi cunoscut intr-o saptamana. Cu o conditie: ca inainte de o eventuala pierdere a suprematiei aeriene, NATO sa nu fi intarit si trupele terestre. Dar asta inseamna abandon cu premeditare a Romaniei.

   B. Mistral? E un anunt si atat. Rusii au cumparat Mistral cu scopul de a concepe altceva pe baza lor constructiva. Oricum, rusii detin suprematia maritima in M. Neagra si cu 2 Mistral si fara. De bombardierele Tupolev (raza de actiune de 12 000 km) se agata niste chestii numite rachete de croaziera. Una din ele (parca KH 55, nu mai stau sa caut) are raza de actiune de 3 000 km. Deci, pot fi lansate de pe teritoriul rus trec 400 km peste M. Neagra, trec inca 600 km si peste Romania si lovesc Parisul. Si NATO are aceste capabilitati. Aici este batalia principala, iar daca e sa fie, va dura saptamani bune, daca nu luni de zile. Dupa care, intr-adevar, Radu Dobritoiu are dreptate: noi cu pieptul gol ca de obicei, rusii cu T-90 Tagil.

   Ștergere
 10. @ EU
  Repet : Entuziasmul debordant si optimismul fara margini afisate , sint , cel putin , aiuritoare ... (tinind cont de idei prezentate in alte ocazii ...) .
  ------------------------------------------------------------------------------
  La : " Tratatul de la Lisabona a introdus o clauză de apărare reciprocă ..." .
  Da ! Si ???
  Care este institutia din UE si care sint procedurile legiferate pentru aplicarea acelei (prezumptive , deocamdata) clauze ?

  La : "...clauza de apărare reciprocă nu afectează angajamentele asumate în cadrul Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO).) .
  Deci , chiar daca ar fi fost institutionalizata acea clauza , ea nu se aplica membrilor NATO ...
  Cite tari din UE mai ramin a li se aplica (atunci cind va fi institutionalizata) acea clauza ???!!!??? Aud ????!!!

  La : "...Politica de securitate şi apărare comună (PESAC) a UE prezinta forte care sunt rezultatul ALIANTEI MILITARE INTRE ANUMITE STATE MEMBRE care au hotărât să-şi combine capacităţile..." .
  Deci ... n-are nici un ameste UE in aceasta chestiune ... Este o treaba a unor state membre ...

  La acele Eurocorpuri... forte si alte bîzdîgănii ... Este pe undeva si Romania ? Nu cumva in acele aliante intre state (fara nici o legatura cu UE) sint numai "vechii UE" care se apara intre ei ... Vechi pe care-i doare-n c.r de Romania ???

  La : "Decizia de interventie apartine Consiliului UE." .
  Chiar daca ar fi fost institutionalizata interventia ... In cite saptaluni va decide Consiliul UE ... tinind cont ca deciziile lui trebuie aprobate si de Parlamentul european ?????

  RăspundețiȘtergere
 11. @ EU
  Tot legat de optimismul debordant afisat ...

  Cum se iau hotaririle in cadrul UE ? Dar in cadrul NATO ?
  Nu cumva prin CONSENS ?
  Adica numai prin aprobarea DE CATRE TOTI a oricarei hotariri !

  Intreb si eu ... nu dau cu parul : nu cumva Ungaria este si membra atit a UE dar cit si a NATO ?
  Ei , optimistilor , asteptati consens in UE sau in NATO atunci cind se va pune problema sprijinirii Romaniei impotriva unei (prezumptive) agresiuni !... Consens din parte Ungariei care abia asteapta sa-si ia bucata de Romanie care , zice ea , ii apartine ...

  RăspundețiȘtergere
 12. Pentru a nu spune lumea ca sint "Gica-contra" ...
  Sint sigur ca la caderea primei bombe pe teritoriul Romaniei :
  - in 10 minute , pe cerul patriei vor bîzîi sute de avioane UE si mii de avioane NATO care vor scrie , cu dîrele de condens , : "articolul 5" si "clauza de la Lisabona"
  - a doua zi dupa acele prime bombe , zeci de brigazi , regimente si divizii din Americania , Englezia , Canadezia , Francezia ... si alte tari NATO si UE , isi vor pune piepturile de arama la fruntariile Romaniei , aparind-o de cei rai ...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Faci tu caterinca, dar cu bombele ai dreptate fara sa vrei! Trebuie detonate si expiratele undeva, nu? Ca sunt rusesti, NATO sau EU, ce conteaza? Zeci de brigazi? Nu. Pana atunci va fi terminat razboiul.

   Ștergere
 13. Consiliul Nord-Atlantic (NAC), este principala AUTORITATE DECIZIONALA a Alianţei Nord-Atlantice şi este alcătuit din Reprezentanţi permanenţi ai tuturor statelor membre, care se întrunesc cel puţin o dată pe săptămână. Consiliul este singurul organism înfiinţat oficial prin Tratatul Nord-Atlantic şi investit cu autoritatea de a stabili „atâtea organisme subsidiare cât este necesar”, în scopul aplicării Tratatului.

  ATUNCI CIND TREBUIE ADOPTATE DECIZII , SE ACTIONEAZA PE BAZA UNANIMITATII SI A ACORDULUI COMUN. Î
  ( http://nato.md/index.php/ro/despre-nato/structura-nato/mecanismul-politic-si-de-luare-a-deciziilor-nato )

  RăspundețiȘtergere
 14. Referitor la material. Nu mi-e teama de razboi. Stiu ca sunt potrivit nu doar pt. carne de tun, ci si pt. altele si mai indeplinesc si orice standard NATO la modul pragmatic. Fac parte dintre cei 26 500-70 000 de "nesimtiti" carora Basescu-Boc mi-a desfiintat dreptul la pensie militara. Mai fac poarte si dintre aceiasi 26 500-70 000 de "nesimtiti" cu pensii diminuate pana la data de 01.10.2013. Insa, fac parte dintre aceiasi 26 500-70 000 de "nesimtiti" pe care Ponta a crezut ca ne "prosteste" prin L. 241/2013, in sensul ca ne-a reintregit pensiile la cuantumurile din decembrie 2010, dar in schimb am devenit "inghetati"pe viata. Cu alte cuvinte, pensiile celor 26 500-70 000 de "nesimtiti" tot diminuate sunt, difera doar metoda matematica. Ponta anunta "prostimea" ca de la 1 ianuarie ar opera nu stiu ce majorari cu 4,5% la pensii, omitand ca un excroc politic ce este sa spuna ca acestea opereaza cu exceptia celor 26 500-70 000 de rezervisti "nesimtiti" declarati astfel de Boc, majoritatea ofiteri si tot majoritatea ai generatiei NATO. Deci apti pt. apararea patriei.

  In aceste conditii, eu am luat propria decizie. Patria merita ceea ce iti ofera. Mie mi-a oferit titlul de "nesimtit". In caz de conflict armat (previzionat atat de clar si de Rasmussen care a indicat si directia, incat si Basescu s-a prins), nu stiu ce fac Basescu, Ponta, Boc, Oprea si cei care m-au categorisit "nesimtit", direct sau indirect. Eu stiu ca nu am nicio datorie fata de ei. Fapt pt. care am luat decizia sa imi salvez in primul rand propria familie, stiu sa o fac, si o voi face.

  RăspundețiȘtergere
 15. Numai un filorus ar putea gandi ca rezervistii chemati sa intareasca apararea tarii, in contextul ofensivei Federatiei Ruse la fruntariile rasaritene, ar putea sa se revolte impotriva clasei politice, spre bucuria agresorului rasaritean..

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Este exact invers. Doar un filorus, de fapt nici atat, doar un retardat mioritic poate gandi ca rezervistii educati in stil NATO sa fie chemati sa apere fruntariile rasaritene in conditiile in care statul roman le-a taiat dreptul la pensie militara. Dar ai tupeu, nu gluma? Americanii sunt "nesimtiti" la fel ca si mine. Ei au drept de pensie militara, ei m-au educat si ei reprezinta modelul meu in ceea ce priveste demnitatea militara. Culmea e ca si rusii au propria demnitate militara, izbitor de asemanatoare cu a americanilor. Cert este ca niciuna dintre natii nu a indraznit sa isi "decimeze" propriii militari. Doar retardatii de politicieni romani au facut acest lucru, iar tu pari sa le tii isonul. "Nesimtitii" de americani te apara pe tine acum, nu ti se pare? Iar statul roman are nevoie de "nesimtiti" ca mine - ca recunosti sau nu, asta este. Ai ceva impotriva ca vreau sa fiu tratat la fel ca americanii? Pana una alta calculeaza-ti pensia - in ruble. La modul optimist - daca o sa mai ai pensie. Aceeasi cifra numerica, dar in ruble. C.C.R. va declara ca e constitutional. Acum ca o fi C.C. a Rusiei sau a Romaniei, tot aia e pt. militarii romani.

   Americanii nu stiu exact ce se intampla in "smecheriile" din spatiul legislativ romanesc prin care militarii romani sunt facuti K.O.. Daca ar afla militarii americani ca unul ca tine exista, s-ar duce fara sa se uite in urma! Retine! Calculeaza-ti pensia maxim in ruble! In cazul meu - prim agresor este statul roman si cei ca tine. Aparati-va singuri! Eu nu am de ce sa va apar! Ca ofiter instruit in NATO am alte valori morale, nu "curvasarii" de genul celor propagate de tine!

   Ștergere
  2. După datele din 2010 ale FMI, PIB-ul pe cap de locuitor era: Ucraina- 3.000 dolari, România- 7.542 dolari și Rusia 10.437 dolari. Acesta a fost unul din motivele pentru care ucrainenii din Crimea au votat pentru alipirea la Federația Rusă, schimbarea patriei este destul de ușoară pentru ei vorbind cam aceeași limbă și având cam aceeași cultură și origini. Dacă Rusia ar fi fost de 2-3 ori mai săracă decât Ucraina nu s-ar mai fi repezit filorușii, dar și parte din ucraineni, din Crimeea să voteze la referendum alipirea la Federația Rusă.
   Iar dacă Rusia ar fi atacat, oficial, Crimeea cu trupe, toți ucrainenii, inclusiv etnicii ruși din Crimeea ori alte zone ale Ucrainei ar fi murit cu frații ruși de gât.
   Dacă România ar avea PIB-ul pe cap de locuitor de două –trei ori mai mare decât al Ungariei ( care e de 12,879 dolari), nu ar mai fi existat români de etnie maghiară care să ceară cetățenie ungară iar UDMR ar fi militat pentru acordarea cetățeniei române maghiarilor din Ungaria cu origini ardelenești.
   Intr-o asemenea utopică și ipotetică situație cetățenii Republicii Moldova (1.630 dolari pe cap de locuitor), chiar și cei de etnie rusă, inclusiv cei din Tiraspol, ar fi votat de mult alipirea la România.
   Faptul că Gelu Olescu, nu un militar, nu un nume, ci un fenomen ce înglobeză peste 60-70% din românii apți de luptă, refuză să se sacrifice doar pentru a sigura în continuare niște privilegii clasei conducătoare și marilor afaceriști din România nu e folorusism, e pragmatism, e filozofia ancestrală a lui Moromete.
   Ca și dragostea, patriotismul modern, domnule Huhu Rez, trece prin stomac.
   Țări bogate dar cu o populație îmbătrânită, SUA, Canada, Marea Britanie, Germania, Austria, tările nordice, prosperă și se revigorează prin tineri imigranți din țările sărace. Noi sărăcim prin politica aleșilor noștri și ne depopulăm prin emigrarea tinerilor din românia spre țările bogate. Peste 20-30 ani locul generațiilor tinere ce părăsesc România va fi luat de țiganii noștri, săraci și neeeducați dar prolifici și de alți săraci și needucați din Africa și Asia care nu vor putea depăși barierele impuse lor de celelalte țări bogate.
   Va mai exista peste 20-30 de ani spiritul românesc într-o țară heteroclită, în care românii ”de viță veche” vor fi deja o minoritate?
   Nu rușii, nu americanii, nu UE, au distrus și depopulat țara asta ( deși s-au infruptat și ei din stârvul ei nepăzit ), care de 25 de ani bate pasul pe loc comparativ cu restul lumii, ci noi, prin parveniții din fruntea țării, aleși și acceptați de noi, in pofida celor mai clare și evidente dovezi.
   În condițiile actuale și de viitor ale României, a fi altfel de filo decât român, este, cred, cea mai bună opțiune și dovadă de patriotism, inclusiv, la nevoie (dacă vom fi părăsiți și abandonați de marii prieteni din UE și NATO), filorus.

   Ștergere
  3. @EU 17.05/00.25/G.Olescu 16.05./22.00
   Subscriu, cu mentiunea ca va enervati, adresandu-va unui militian. Mili-tzian...! Iar mili-tzienii nu au fost pe la scoala NATO, in Germania, mai deloc.

   Ștergere

  4. Apararea tarii nu este facultativa. Oricum, NATO n-ar conta pe serviciile unor frustrati.

   Ștergere
  5. un ofiter in rezerva "nesimtit"17 mai 2014, 12:35

   @Huhurez Rez. "Apararea tarii nu este facultativa". Waaw, ce tare! Ce faci? Ma legi cu sfoara alaturi de intregul batalion de podul de la Cermavoda? M-a cuprins brusc un asa sentiment patriotic inaltator gandindu-ma cum tara mi-a taiat tara pensia militara, mi-a redus-o la 1/2, mi-a mai si inghetat-o, precum si la cei 4 ani de procese, incat iti las exclusivitatea tie, lui Oprea si Ontanu s-o aparati. Sa aveti si cateva lazi cu alifie pregatite si in prealabil puteti sa va si epilati, sa va fie mai "alunecos" cand va "penetreaza" rusii!

   Bai, tinerete comunista! NATO pt. tine e ceva din carti. Ca si forta militara, NATO nu conteaza pe nimic tehnic din dotarea armatei romane: prea putine sisteme si prea expirate, simplu balast. Razboiul "pe sus" va fi dus de alte state NATO. Dar razboiul nu se duce doar "pe sus" intrucat dedesupt sunt teritoriile care si ele trebuie aparate. In acest context, armata romana conteaza enorm pt. NATO exclusiv pt. ducerea operatiunilor terestre. Armata are 2 componente: activa si in rezerva. In cazul celor un rezerva, armata conteaza in primul rand pe rezerva operationala (care in ultimii 5 ani au fost in activitate sau au fost convocati pt. instruire). In al 2-lea rand pe oricine stapaneste deja procedurile NATO (trecuti in rezerva incepand cu anul 2004, de fapt 2001-2002). Nu va pierde nimeni vremea cu tine sa te mobilizeze. Tu la ora asta esti complet "habarnist" d.p.d.v. militar si nu va pierde nimeni vremea sa te instruiasca 6-12 luni pt. a te invata procedurile NATO si apoi sa te concentreze. Pe de alta parte, n-are nimeni nevoie de furier, ajutor secretar PCR sau ce ai fost tu - se vede clar ca in armata ai fost "bagator de seama" - nu stapanesti nicio notiune militara. Asa ca in caz de razboi, tu vei scrie in continuare pe blog daca mai ai casa, curent electric si internet, ineptii despre cei instruiti pe stil NATO asa cum faci si acum.

   Pr. orice om cu capul pe umeri, in caz de mobilizare, tabloul e cel din material! Completarea si mobilizarea se face in primul rand cu "frustrati" asa cum ne denumesti tu si cu S.G.P. care saracii au fost determinati sa plece din armata fara niciun drept, intrucat patria romana e asa de idioata incat n-a observat ca in NATO (SUA, M. Britanie etc.), si S.G.P. au drept de pensie militara. Da' tu nu vrei un asemenea drept nici pt. militarii de cariera, daramite pt. SGP. Si ne bagi si sloganul comunist ca "Apararea tarii nu este facultativa". Daca tu crezi ca la mine si altii "ciupiti" deloc sau prea putin de comunism, mai tine cu utecisme din astea, inseamna ca mai ai si acum carnetul PCR in acte.

   Pe de alta parte, in dreapta-sus e un sondaj in derulare. Pana la acest moment doar 31% se grabesc la mobilizare si astia sunt precis cei care nu pot fi mobilizati intrucat nu stapanesc procedurile NATO, mai rau incurca armata decat sa o ajute cu ceva. Ceilalti 69% ne bazam pe tine, pe Oprea si pe Ontanu. Dupa cum vezi, indiferent ca admiti sau nu, la mobilizare te bazezi exact pe serviciile unor "frustrati" cum ne denumesti tu in batjocura si pe S.G.P. dati afara din armata.

   PS: In loc de alifie, poti folosi ca protectie si vaselina grafitata. Rusii n-or sa simta nimic intrucat vor fi beti manga! Apoi sa ne scrii si nou pe blogul tau cum ti-a fost!

   Ștergere
  6. @un ofiter in rezerva....
   Iti pierzi timpul cu tembelii.

   Ștergere
 16. NATO ne apara in masura in care au sau nu au interes s-o faca marile puteri.
  Punct.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Romania inseamna pt. NATO si UE doar o fasie de pamant de siguranta de 600 km cu rol de absorbtie a bombelor si rachetelor indrepate spre statele adevarate din NATO si UE in cazul unui coflict armat, precum si din partea acestora spre Rusia. Zona-tampon, pamant de sacrificiu si atat. Daca am fi insemnat altceva pt. NATO si UE, eram la ora asta inarmati mocca mai ceva ca Israelul.

   Ștergere
 17. @eu,17 mai 2014, oo.25
  La ..."Americanii nu stiu exact ce se intampla in "smecheriile" din spatiul legislativ romanesc prin care militarii romani sunt facuti K.O.. Daca ar afla militarii americani ca unul ca tine exista, s-ar duce fara sa se uite in urma!"
  Cred ca ai atins o problema foarte dureroasa:
  - daca americanii nu stiu exact ce se intampla, vina este a noastra, a militarilor romani. Dar, ma indoiesc ca nu stiu exact ce e in curtea partenerilor!
  - daca stiu exact ce se intampla si nu avem semnale ca ar fi dat macar ceva "indicatii" in sensul indreptarii situatiei, rezulta ca sunt de acord cu aceasta politica...Pragmatici, cum ii stiu, insensibili si reci in relatiile cu cei care n-au cum sa genereze interese majore pentru ei, s-ar putea sa considere actiunea de K.O. chiar foarte buna, orice suspiciune de neincredere in forta armatei romane fiind inlaturata. Peste vreo 10 ani, cand si ultimii militari romani nascuti inainte de 1989, vor disparea din Armata, se va repara totul. Singura problema care ramane: cine si cati se vor mai bucura de aceasta reparatie, care, in definitiv, este mai mult morala. Nefiind de sorginte latina, nu realizeaza ce e in sufletul nostru. Si, cat i-am asteptat !
  Si...chiar nu s-a discutat nimic, in aceste zile? Stie cineva ceva? La prima vedere totul e poleit cu vorbe frumoase, de sustinere, de incurajare. Ramanem cu poleiala?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. A. Ma exprim altfel. Cunosc cate ceva, dar nu reusesc sa descalceasca incalecarea democratiei de catre „democratura". "Democratura" asta la baza cuvintele "democra" de la democratie si "tura" de la dictatura. Functioneaza din plin in statele Americii Latine si in Romania. Democratura este o falsa democratie care in loc sa impuna o dictatura in forta, o impune prin legi adoptate care nu au la baza nimic democrat, dar respecta mecanismul tehnic al democratiei. De exemplu:
   - oricine stie ca magistratii CCR au considerat ca nu e constitutional sa le fie desfiintate pensiile lor de serviciu, dar pe ale militarilor da. Este evident caracterul nedemocrat si contradictoriu al deciziei, dar d.p.d.v. mecanic este respectat mecanismul democratic. Se intrevede si elementul de dictatura: magistratii si-au impus privilegii, dar nu cu arma, ci manipuland cadrul legal. Aceasta este democratura, falsa democratie.
   - ICCJ a suspendat HG 735. Asta era semnul dat de justitie in limitele puterilor sale date legislativului ca sa fie abrogata L. 119. Dar executivul a pus in loc OUG 1 schimband doar nr. actului legislativ, nu esenta Aceasta este democratura, falsa.democratie.
   - Ponta a dat L. 241 care mimeaza ca a reintregit pensiile diminuate. Aceeasi lege le ingheata insa prin alt articol pana cand statul isi recupereaza reintregirile prin neindexare. Aceasta este democratura, falsa democratie.

   B. Urmare la pct. A. Odata inlocuita democratia cu un mecanism fals democratic, nici americanii nu mai au ce face. Alesii sunt trimisi de popor sa il reprezinte in mod democratic, nu dupa regulile democraturii. Tot poporul este cel care isi poate destitui alesii. In Romania nu functioneaza insa nici macar asta, intrucat democratura este perfecta: votul odata dat, nu mai poate fi luat inapoi.

   C. Nu sunt de acord ca americanii nu au incredere in noi intrucat suntem nascuti inainte de 1989. Inainte de 1989 sunt nascuti peste 75% si dintre militarii activi.

   D. Da. Totul e poleiala.

   Ștergere
 18. Hopa, in Occident apar materiale despre dezmembrarea Romaniei:

  http://marianbataiosu.wordpress.com/2014/05/17/premonitie-sau-gluma-proasta-romania-a-fi-inghitita-de-rusia-presa-olandeza/

  Iar Basescu scoate altileria grea impotriva opozitiei:

  http://marianbataiosu.wordpress.com/2014/05/17/atentie-suspendatul-se-pregateste-sa-puna-botnita-opozitiei-pentru-a-o-impune-pe-nutzi-in-fruntea-statului/

  RăspundețiȘtergere
 19. CV de Huhurez Rez!

  Educatie: Facultatea de Drept Civil, 1968 - 1973. Asadar e specializat in drept comunist pana in maduva oaselor. Dupa anul admiterii, are recomandari sanatoase date de organele PCR, Militie si de Securitate. Nu are nicio zi de armata reala, desi probabil ca a avut contact cu aceasta undeva pe la Militie sau Securitate, zona juridica sau pe la Sectia Turnatorie (dat cu ciocu'). Si senilitatea isi spune cuvantul. Minim 18 ani in '68 = minim 64 de ani acum. Da' cum pre vremea aia erai luat direct de pe tractor sa urmezi dreptul comunist sa aiba si clasa muncitoare 'ntelectuali, posibil sa aiba mai multi ani, ceea ce amplifica efectele senilitatii.

  Probleme elementare de limba romana, ceea ce confirma ipoteza cu tractorul, comunistii, militienii si securistii. Are drept slogan in prezentare: "Da si altora din experienta pe care ai acumulat-o! Fa-o ca pe un HOBIU!" In niciun DEX nu exista acest cuvant HOBIU. Pe un blog - mai treaca-mearga, dar cand il mai treci si la propria prezentare ...

  Pt. conformitate: [https://plus.google.com/103630607425851637999/about]

  Tavarisci Huhurez Rez! De unde zici ca ai HOBIUL asta de a arunca cu noroi in cei din generatia NATO, si care n-am avut sansa sa "gustam" prea mult din "binefacerile" socialismului mutilateral dezvoltat si ale turnatorilor la Secu?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. LASA MAI HUHU!!...HOBIUL MEI E CA SI OBAMA SA LE FACA LA MILITARII AMERICANI PENSII CONTRIBUTORESTI CUM LE-A FACUT BOC LA MILITARII ROMANI!!...AUZI LA EI AMERICANI INAPOIATI!!!!CUM SA AIBA PENSII MILITARE!!!!!MARI NESIMTITI SUNT SUNT ASTIA DIN NATO!!!

   Ștergere
 20. alt comunist17 mai 2014, 14:35

  Englezii e si mai nesimtiti ca americanii...Da pensii militare la oricine are peste 18 ani de armata..nu ca americanii abia dupa 20 de ani...La aia care au intre 2-18 ani englezii le da si la astia o renta dupa cati ani au stat in armata...dar numai la 65 de ani...Americanii si englezii nu-s normali...astiia chiar isi respecta armata si pe militari...Trebuie dati afara neaparat din nato....Fac ras principiul contributelii ...

  RăspundețiȘtergere
 21. Vad ca nu traiti in ASTRAL. Sunt multi ADORMITI in tara asta insa unii stau DE VEGHE PRIN POST SI RUGACIUNE. http://adevarul2012.blogspot.ro/2012/01/profetiile-lui-gupta-swami-despre.html

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. mai bine http://capitalismpepaine.com/2014/05/16/pensiile-militarilor-comunisti-trebuie-desfiintate/

   Ștergere
  2. @ Anonim17 mai 2014, 18:55. Cel care a scris articolul e retardat. Se numeste M. Giurgea si este acuzat de infractiunea de instigare publică si apologia infractiunilor prevazută de art. 324 alin. 1 Cod Penal, in forma continuată. A fost dat afara de Soviani. Alte date aici [http://socialismpepaine.blogspot.ro/2012/10/cine-este-mihai-giurgea.html].

   Tipul e si batut in cap. 75% din armata actuala provine dinainte de '89. In frunte cu toti sefii statelor majore, comandantii de unitati etc. Giurgea ala face parte dintr-o categorie de ciudati-sectanti de-ai lui Boc care dupa cum au tratat armata, vor asista zambind tamp la violurile in grup savarsite de rusi asupra nevastelor, mamelor si fiicelor lor. Nu merita! E dus clar!

   Ștergere
 22. @EU, 17 mai 2014, 10.35
  La: ..."Odata inlocuita democratia cu un mecanism fals democratic, nici americanii nu mai au ce face. Alesii sunt trimisi de popor sa il reprezinte in mod democratic, nu dupa regulile democraturii. Tot poporul este cel care isi poate destitui alesii. In Romania nu functioneaza insa nici macar asta, intrucat democratura este perfecta: votul odata dat, nu mai poate fi luat inapoi."...
  M-ai terminat ! Arata-mi un popor care-si poate lua voturile inapoi, asa, pur si simplu. Germenii unor interese serioase de factura economica (si nu numai) i-au facut sa sprijine un regim precum cel care, da, l-am promovat noi, adormitii din Imnul National! Pentru ca nu ne-am desteptat inca, avem ce ne meritam ! Mai bine am fi evidentiat ca activilor, se pare, le convine (corect: inghit) situatia (asta ca sa nu-si piarda scaunele !?), iar rezervistilor (dezbinati, intaratati unii impotriva celorlalti, cei mai multi multumiti cu para malaiata iar, ceilalti, resemnati) sperantele li se cam...incetoseaza. E tragic sa nu mai ai macar speranta ! Una peste alta ar fi vorba numai de bucataria noastra interna. Sa nu reusesti sa faci curat dupa un "festin" ce se perpetueaza de 25 de ani, da-mi voie sa ma indoiesc de calitatile noastre, ca popor. Furtul, tradarea si lasitatea sunt promovate cu o ravna de invidiat pe toate canalele iar valorile, opiniile si pozitiile corecte se ineaca in oceanul amagitor al Net-ului - ca Fals Tratat de Democratie. De ce naiba nu vrem ca istoria sa consemneze pe cel care a semnat actul de nastere al Noii Armate a Romaniei, sub stindardul mandru al NATO si suntem multumiti cu actul de deces ???

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @ calin. Este greu sa ne intelegem in scris.

   A. In primul rand cred ca ne-am inteles ce inseamna democratura. Aceasta mai este denumita democradura/democratie neliberala sau dictablanda [http://en.wikipedia.org/wiki/Democradura]. Este catalogata drept o pseudo-democratie, o democrație parțială, o democrație goala si consta intr-un sistem de guvernare în care deși au loc alegeri, cetățenilor le este taiat accesul la exercitarea puterii reale. Acest lucru se intampla deoarece chiar daca exista o constituție care limitează puterile guvernamentale, libertățile cetatenilor sunt ignorate sau pur si simplu sau nu exista un cadru constituțional legal adecvat exprimarii vointei cetatenilor. Mai exact: un astfel de stat este condus intr-un stil mafiot prin legi care favorizeaza si conserva anumite interese, grupuri de persoane, grupuri profesionale, legi adoptate sub masca legitimitatii alegerilor libere. Exemple concrete: magistratii C.C.R. si-au pastrat/conservat propriile interese pastrandu-si pensii de serviciu, idem la Ministerul Finantelor prin tot felul de aberatii din Codul Fiscal (taxa de poluare) care se autoprotejeaza, taxa radio-tv obligatorie pe firma chiar daca nu ai nici radio-tv la firma care protejeaza protejeaza strict grupul TVR, TVA de 24% (la cat de saraca e Romania si 19% era prea mult protejeaza grupurile politice care deturneaza respectivii bani pt. afacerile proprii. Toate aceste grupuri (mai sunt si altele) sunt grupuri care actioneaza in stil mafiot sub paravanul democratiei, colaboreaza intre ele, iar legile sunt facute de asa natura incat banii cetatenilor sa ajunga pe mainile, desi niciodata cetatenii nu i-au mandatat sa faca asa ceva.

   B. "Arata-mi un popor care-si poate lua voturile inapoi, asa, pur si simplu!" Aici sunt 2 aspecte. In primul rand ca ceea vedem in Romania, nu vedem in statele lumii democratice. Am avut un premier Boc - care ne-a facut "nesimtiti" si ne-a ras, un presedinte care ne-a jignit. La fel parte din media. Nicaieri in lume nu am vazut asa ceva. Dar sa ne gandim si la Ponta? Nu e diferit de cei 2 decat ca ambalaj. Ma gandesc la Legea nr. 241/2013 - aia care printr-un articol ne-a reintregit pensiile, iar prin alt articol ne obliga sa dam banii inapoi prin neindexare. Nicaieri in lume nici un politician nu numai ca nu ar fi avut curajul, si nici nu s-ar fi gandit sa se preteze la o asemenea "prosteala" legislativa.

   Asadar, toate astea se intampla doar in Romania. Revenind la chestia cu luat votul inapoi. In lumea democratica nu ai de ce sa iti ei votul inapoi, intrucat nu se intampla ce se intampla la noi. In lumea pseudo-democrata (democratura), voturile se iau inapoi, dar in forta, nu exista alta cale - sunt acele state cu revolte si rebeliuni multiple. Numai ca in cazul Romaniei, si la acest capitol o dam in altele! Pe de o parte, noi nu avem spirit civic, asta e realitatea. Toti vad ce se intampla si intorc capul. Pe de alta parte nu avem spirit de solidaritate. Mi-a aduc aminte de un fel de revolta generalizata in Franta cauzata de o lege pt. prelungirea varstei de pensionare la 62 de ani. La mitinguri si manifestatii participau in mod incredibil, si copii de liceu si diverse alte categorii. La noi, nimic! Si pensionarilor romani li s-a marit varsta la 65 de ani. Si? Au stat la TV!

   In concuzie, este asa cum afirmi. Calitatile noastre ca popor sunt: docilitatea si "miserupismul" (nu gasesc alt cuvant mai potrivit). Acesta lucru este exploatat din plin in primul rand de grupurile de care am amintit si care ne conduc mimand democratia, si apoi si de strainii incurajati tot cei care ne conduc. Deci, da! Noi suntem vinovatii principali.

   Ștergere
 23. Chiar si in presa corporatista sunt unii care intrezaresc scenariul dezmembrarii Romaniei. Daca si altii mai indoctrinati de propaganda atlantista s-au prins de cum sta treaba cu vecinii nostri, inseamna ca razboiul bate la usa. Ehe, ce bine ar fi fost daca romanii m-ar fi ascultat in 2009, cand i-am avertizat public, din postura de prezidentiabil, ce vremuri vor veni.

  http://marianbataiosu.wordpress.com/2014/05/17/eu-spun-asta-de-ani-de-zile-altii-se-trezesc-deabia-acum-cand-e-prea-tarziu-sa-mai-putem-salva-romania/

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Citit. Interesant si logic ca de obicei. Iti pui intrebari cu privire la reactia politicienilor romani si nu iti explici de ce nu reactioneaza. Eu am invatat astfel: subjugarea unei natiuni se pregateste din timp. Una dintre metode este urmatoarea: ca stat ostil racolezi viitorii politicieni care vor deveni presedinti, premieri, capi politici etc. inca de pe bancile liceului (nu este exagerare - daca americanii sau evreii isi racoleaza oamenii de regula din facultati, rusii o fac inca de pe bancile liceului). Ii racolezi, ii sponsorizezi si ii pregatesti din timp sa acceada la putere. Pas cu pas. Le faci partide, ii bagi in campanie, ii faci sa castige si faci in asa fel incat sa ajunga in functii politice cheie: presedinte, premier, sefi grupuri politice, camerele parlamentului etc. Dupa care le dai pur si simplu ordin ce decizii trebuie sa ia, astfel incat sa corespunda intereselor statului ostil. Faci in asemenea mod incat sa fie "infiltrati" atat in partidele de la putere, dar si in cele din opozitie - astfel incat interesele statului ostil sa fie reprezentate permanent. Deci, totul sub "camuflaj" democratic. In mass media este la fel.

   Acum intelegi de ce nimeni din conducerea Romaniei nu reactioneaza precum polonezii? Este simplu: avem presedinte, premier etc.care nu servesc interesele Romaniei. Acest element este extrem de vizibil pt. militari inca din anul 2010. Atunci a inceput distrugerea armatei. Care continua si acum. Nimic nu a fost intamplator in ceea ce s-a intamplat. In ciuda antagonismelor afisate public pe diverse teme, in ceea ce priveste pozitia presedintelui si premierului fata de armata, acestia sunt ca fratii si acum. Indiciu ca ambii servesc aceluiasi stat/grupuri de interese ostile Romaniei.

   Referitor la planul de care zici: doar armata putea sa il incurce. Am fost distrusi din interior. Pas cu pas. Sunt multe elemente vizavi de scenariul la care faci referire. Poate vei fi atent la unul. Stii ca Printul Charles e cica "indragostit" de Transilvania. Cu tot cu aurul de la Rosia Montana. Prea "indragostit". Mare minune ca dupa ce ne dezmembram, sa regasim pe harta Regatul Transilvania cu Regele Charles (dezmostenit acum vreo 2 ani de Regina Angliei). Adica maghiarii vor lua "plasa" dirijata, noi luand oricum "ţeapă" totala. Oricum o sucim, toate datele converg catre o Romanie dezmembrata la intelegere, si cu tradare interna.

   Ștergere
 24. @ R-26500
  Parca Huhurez-ul avea interzis pe aici. Acum vad ca iar improasca cu venin de basist frustrat.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cand e lasat sa intre cu propriul ID se mai abtine cat de cat. Daca nu e lasat sa intre, se transforma in diversi anonimi si injura, si face spume si ....Cezar face si mai rau. Acum ce sa le facem? Cat nu ataca la persoana le mai lasam cate o portita din cand in cand. Stii de ce? Ei nu realizeaza ca noi ne dam seama din prima ca au fost si activisti si turnatori. Cu fiecare cuvant si atitudine a lor, isi mai bat un cui in CV, un cui de fosti activisti si turnatori. Intr-un fel merita compasiune, sunt atat de inconstienti intrucat inca nu realizeaza ca cei din clasa activisti/turnatori, civili si militari - nu conteaza, vor avea o mare surpriza ... politica. E un proiect din anul 2011-2012 scos din nou la naftalina. Contributeala zero pt. anii de activism si turnatorie si chiar mai naspa: toti banii de salariu dati inapoi statului pt. anii de activism/turnatori.

   Daca ai fost atacat undeva si nu am sesizat, spune direct si dam cu matura!

   Ștergere
 25. Un articol interesant:
  http://www.razbointrucuvant.ro/recomandari/2014/05/07/friedman-stratfor-sua-nato-nu-intervin-rusia/

  Nu este foarte proaspat, dar m-am tot gandit daca este cazul sa-l mentionez aici. Acum m-am decis. :)

  RăspundețiȘtergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!