joi, 29 mai 2014

Ponta si-a dat definitiv cu stangul in dreptul, dovedind (si) oficial ca este doar un simplu demagog politic! Si un escroc 100% pentru militari!

Asa arata un demagog politic de prima clasa
Motto pt. a nu exista interpretari: "Ponta si Antonescu, la fel ca Boc-Basescu!" Ceilalti tot la fel sunt, dar sunt prea marunti sa ii mai enumeram.

Dupa cum cunoasteti, parte din militarii in rezerva l-am acuzat pe acest politician de demagogie inca din luna iunie 2012 (a se vedea notele de la final), fapt pt.  care ne-am lepadat de acest Satana inca de pe atunci! O alta parte l-a sustinut insa in continuare pe mincinosul politician si continua sa o faca si acum - desi toate promisiunile lui vizavi de repararea abuzurilor comise de portocalii asupra militarilor activi si in rezerva - abuzuri survenite in urma desfiintarii pensiilor militare, s-au dovedit simple gogorite politice. 

Azi, Ponta a facut niste declaratii halucinante! Halucinante pt. simpatizantii PSD si pt. cei care au crezut in el. Practic a recunoscut ca nu l-a votat niciodata pe Iliescu, iar in 2009 a votat în primul tur cu Antonescu. Sursa: aici. Desi, nu prea mai e nevoie de indicarea vreunei surse, Ponta devenind vedeta cu declaratiile sale in toata mass media.

Pentru cei care cred in notiuni gen politici de stanga sau de dreapta, precum si in partide de de stanga sau de dreapta! Noi cunoastem bine ca in Romania nu exista nici doctrine, nici partide de stanga sau de dreapta, ci doar capatuiala de stanga sau de dreapta. Social-democratie cu 24% TVA la produsele de baza (alimente de orice gen, energie de orice gen, alte produse de baza)? In conditiile in care in alte state nu numai cu guverne social-democrate, ci si cu "capitalism salbatic" au TVA chiar si 0% la astfel de produse? Doar in Romania poate exista o astfel de social-democratie cu TVA 24% la orice tine de existenta! Dreapta? Dar se cunoaste de cand lumea ca dreapta autentica se rezuma la principiul "Nimic de la stat, nimic la stat"! Iar asa-zisa dreapta romaneasca are drept doctrina "Totul de la stat, nimic la stat!". Iar Ponta, prin ultimele sale declaratii (poate sub influenta unor prafuri - el face parte oricum din generatia aceasta), reconfirma faptul ca dreapta-stanga in Romania e acelasi lucru, adica smenuiala pe fata, doar metodele difera! Atentie la urmatoarea afirmatie a acestui Ponta: "Asta cu dreapta, hai sa fim serioşi. La prezidenţiale oamenii votează în primul rând candidatul!" Individul are spirit de observatie, numai ca a intors-o ca la Ploiesti facand referire doar la prezidentiale! Ori, de ceva vreme incoace, nu doar la prezidentiale voteaza oamenii candidatul, ci si la alegerile parlamentare sau locale. 

Morala care rezulta din vorbele lui Ponta ar fi urmatoarea: " - In Romania e fix pix stanga sau dreapta, nu exista partide cu doctrine, ci doar partide cu povesti despre doctrine! Ce mare smecherie daca PSD minte ca e de stanga, nu v-am spus adineauri ca eu am votat mereu cu ceilalti care mint ca ei sunt de dreapta? Acum v-ati prins ca toti suntem la fel, adica toti suntem niste derbedei politici?" Da, asa este! Deci, Ponta a fost sincer la faza asta!

PONTA ESTE UN SIMPLU ESCROC POLITIC SI PENTRU REZERVISTI


Cu ocazia dezvaluirilor lui Ponta, sa ne readucem aminte inca o data de ce Ponta este un simplu escroc politic pentru militari. Cunoastem toti promisiunile acestuia vizavi de rezervisti inainte de prima inscaunare (7 mai 2012) - cum ca va inlatura in regim de urgenta abuzurile savarsite de regimul portocaliu contra militarilor romani - abuzul principal fiind desfiintarea dreptului la pensii militare. Ar fi trebuit in baza respectivelor promisiuni, sa ni se reacorde dreptul la pensii militare, inca de acum cca. 2 ani - doar acesta a fost abuzul principal savarsit de regimul portocaliu, nu? Numai ca promisiunea s-a dovedit a fi o simpla gogonata marca Ponta, adica am ramas tot fara pensii militare. Asa este, nu?

Insa, regimul portocaliu a mai lasat in urma si un alt abuz in afara de desfiintarea dreptului la pensie militara: 26500-70000 de rezervisti cu pensii diminuate, in situatii de multe ori dramatice. Sa ne readucem aminte  cum ne-a tratat Ponta si pe cei cu pensiile diminuate!

Faza I: Guvernul Ponta I a fost instalat pe data de 7 mai 2012.  Inainte de luna mai 2012, deci pe vremea cand PSD se afla in opozitie, cativa parlamentari din opozitie printre care si 10 parlamentari PSD in frunte cu Lia Olguta Vasilescu, au initiat proiectul de lege aici. Un proiect cu adevarat reparatoriu pt. rezervistii cu pensii diminuate: nu oferea nicidecum pensii militare, dar dupa cum se observa in proiectul initial - pensiile ar fi revenit la vechiul cuantum, nu ar fi fost nici "inghetate" ca acum (tot Ponta ne-a facut bucata cu "inghetarea" pensiilor prin Legea nr. 241/2013), si s-ar fi returnat si diferentele. La data de 7 mai 2012, proiectul era deja aprobat de Senat in forma initiala, USL avea puterea deplina in Parlament, Ponta premier - mai era necesara doar votul in Camera Deputatilor. Lovitura sub centura referitor la proiectul mentionat pt. a deveni lege a venit insa exact de la Ponta. Care nu si-a dat avizul pt. proiect in forma initiala. De fapt, Ponta a schimbat pur si simplu intregul proiect initial care a ajuns la vot in Camera Deputatilor (14 iunie 2012) in halul acesta (Legea nr. 112/2012). Asadar tot cu pensii diminuate am continuat sa ramanem, si fara sa ni se returneze sumele restante asa cum prevedea proiectul initial.

Faza a II-a:  Ponta nu si-a batut joc de rezervisti doar prin cele mentionate pana acum, ci a continuat si in Guvernul Ponta II. Inainte de alegerile parlamentare din decembrie 2012, pt. a fi sigur ca nu ii va avea ca oponenti in campanie pe rezervisti in randurile carora nemultumirea devenea din ce in ce mai acuta, ne-a mai mintit o data cu ceea ce deja ne mai mintise si inainte de Guvernul Ponta I (vinovat e cine a pus botu' si a doua oara, escrocii oricum incearca). Deci, tot fara pensii militare suntem si acum. 

In ce priveste pe cei cu pensii diminuate, Ponta a fost capabil de una dintre cele mai mari escrocherii politice cu scop de prostire in masa a rezervistilor. In niciun stat nu vom mai gasi o astfel de escrocherie, doar in Romania! USL a votat ceea ce a dorit Ponta. Este renumita Lege nr. 241/2013, o lege-cameleon care prin Art. 1(1) a reintregit pensiile diminuate, dar care prin Art. 1(4) recupereaza pana la ultimul cent asa numitele reintregiri prin neactualizarea pensiilor celor in cauza, adica prin inghetarea acestor pensii (la cei mai multi) pe viata. Cat priveste rambursarea diferentelor? Dar ar fi fost culmea sa introduca asa ceva in Legea nr. 241/2013, din moment ce nu a fost de acord cu acest lucru nici in cazul celor mentionate la Faza I.


Faza a IV-a: Ponta a firmat ca "pensiile speciale sunt un subiect tabu între România şi Comisia Europeană". Chiar asa? Atunci de ce britanicii au pensii de serviciu (militare)? Si nici nu au de gand sa le desfiinteze. Britanicii au drept de pensie militara dupa minim 18 ani de serviciu, cu acordare imediata. Oricine, de la general la soldat. Mai mult! Britanicii acorda si celor cu 2-18 ani de serviciu care nu indeplinesc conditiile pt. pensie militara, un fel de renta militara in functia de vechimea in serviciu (la implinirea varstei de 65 de ani). Referitor la acest fapt, dar C.E. cunoaste ca militarii romani nu sunt platiti la "tarif orar" ca alti contribuabili si au si interdictii la contributii din cauza propriului statut? Desigur ca nu cunoaste! De ce - daca in Romania la pensionare militarii au acelasi regim cu civilii? Este cumva tabu in Romania ca acest fapt sa nu fie cunoscut de C.E.? Nu este tabu, este doar superficialitate si prostie politico-mioritica! Intrucat C.E. are drept principii - drepturi egale in conditii juridice egale. Adica si la salarizare, si la drepturi fundamentale - nu doar la pensionare! Numai ca Ponta, la fel ca Boc - este un simplu mioritic nascut din eroare!

Dar ce ne mai miram atat despre acest Ponta? Tocmai a dovedit prin faptele sale in 2 ani de mandat in forma continuata, si mai nou si prin dovezile de tradare a propriului partid, faptul ca, in realitate, acesta este tot un fel de Boc pentru romani. Diferenta intre ei este e ca primul lovea cu barda - direct, iar Ponta "asasineaza" numai pe "la spate", hlizindu-se la noi! Si Ponta este doar un parvenit si un demagog politic, fapt pt. care poate fi aruncat si acesta la groapa istoriei, fara regrete! Cei regrupati ideologic in jurul celor exprimate pe acest blog, suntem 100% apolitici. Nu ar trebui sa ne intereseze de PSD si Ponta! Dar totusi, sa fii seful unui partid de stanga in care unii cetateni poate chiar cred din convingere - au acest drept, si sa votezi cu dreapta? E prea de tot d.p.d.v. al oricarei moralitati! Acum poate au inteles si "scepticii" materialul "Ce clar se observa axa cu Ponta presedinte si Basescu premier!" Doar intre fufe - centuriste sau politice sa fie, nu exista deosebiri de moralitate, niciodata! Tot fufe raman!

14 comentarii:

 1. Ce e greu de inteles ca in 2009 multi social-democrati si-l doreau pe Antonescu in turul 2 alaturi de Mircea Geoana pentru a-l scoate pe Basescu din turul 1? Pacat ca nu au avut mai multi curajul sa nu-l voteze pe Geoana.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. N-ai inteles de ce? Pai social-democratii lu' Ponta bat cetatenii la Pungesti, la fel ca pe Revolutionarii din fata Guvernului, cum nici Boc nu a facut-o! E greu sa vezi sau nu vrei sa observi?

   Ștergere


 2. Huhu, ai mai multe comentarii pe aici decat pe blogul tau! :D

  RăspundețiȘtergere
 3. Au inceput sa apara deciziile privind recuperarea sumelor incasate NECUVENIT cu titlu de prestatii de asigurari sociale pentru cei care au castigat procesul la Pitesti. Sumele trebuiesc platite in termen de 15 ZILE de la primirea deciziei. Asta apropo de sloganul DREPTATE PANA LA CAPAT! Halal!!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. I. Am auzit, m-au sunat cativa colegi care au primit astfel de decizii. Voi urma si eu precis. Cum fac rost de o decizie, o voi afisa public sa cunoasca toata lumea adevarata fata a lui Ponta, Dusa, Oprea. D.p.d.v. legal, M.Ap.N. face o eroare. Aduce ca argument o hotarare definitiva (cea din ianuarie 2014) in care insa instanta a retinut in dispozitivul sentintei ca M.Ap.N. a acceptat pe cale tacita punerea in plata a pensiilor de serviciu si returnarea sumelor restante. Instanta nu a decis nicidecum returnarea vreunei sume, ci a stabilit ca ni se vor plati pensii in baza OUG 1/2011. Ca atare, M.Ap.N. daca aduce ca argument hotararea definitiva trebuie sa respecte si faptul ca instanta a retinut ca M.Ap.N. a acceptat pe cale tacita punerea in plata a pensiilor de serviciu.

   II. Acum poate intelege toata lumea de ce este necesara actiunea de executare silita a M.Ap.N. de catre cei cu decizii irevocabile din prima serie de procese care mentine pensiile militare in plata. In fond este vorba de 2 procese: unul in care instanta ne-a mentinut definitiv pensiile de serviciu in plata, si un alt proces care nu anuleaza nicidecum hotararile definitive din prima serie de procese, ci a stabilit M.Ap.N. ca are dreptul sa ne achite pensii in sistemul public in baza OUG 1/2011. Astfel, M.Ap.N. a intrat in situatia de a fi obligat sa ne achite simultan pensii de serviciu in baza hotararilor definitive si pensii in sistemul public in baza OUG 1/2011.

   3. Referitor la executarea silita, noi cei de la AG cunoastem niste lucruri. De exemplu, faptul ca un mic grup de la VL care a actionat mai devreme decat noi, L executa silit M.Ap.N. in acest moment. Este vorba despre somatia de plata nr. 36/2012 emisa de BEJ Mihai Dima catre M.Ap.N. M.Ap.N a achitat doar o parte din sume, si nu conform expertizei judiciar-contabile care s-a efectuat. In paralel cu executarea, cei din grupul de la VL a facut si plangere penala contra M.Ap.N. Nu conteaza amanuntele, ci doar faptul ca M.Ap.N. chiar este executat silit, deci procedeul functioneaza.

   In contextul celor prezentate, M.Ap.N. ne impune decizii de recuperare, iar pe de alta parte M.Ap.N. este executat silit cu strigaturi si penalitati. Facem si asa. Alti nervi, alt stres! Asta e Romania lui Basescu si Ponta!

   Ștergere
  2. Referitor la plangerea penala contra M.Ap.N., cred ca asta ar fi calea principala de urmat, pentru ca cei care conduc casele de pensii sectoriale sa se mai gandeasca cand iau pozitia de drepti si executa ordine ilegale. Este adevarat ca vinovatii principali sunt tot politrucii, numai ca astia se apara intre ei si sunt greu de atins. Justitia si-a pastrat pensiile de serviciu, care nu se numesc nesimtite ca la noi, asa ca sunt multumiti cu situatia actuala.Ba din contra, tot aia din justitie care fac toate porcariile au treaba cu pensiile noastre, chiar si in forma actuala.

   Ștergere
  3. @ cip dragos. Si executare si plangere penala. Cunosti cazul de mai jos?

   DOMNULE PRIM- PROCUROR

   Subsemnatul ………………… , cu domiciliul în ………………., formulez prezenta:

   PLÂNGERE

   împotriva directorului CASEI DE PENSII SECTORIALE A M.Ap.N. si ministrului apararii nationale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute și pedepsite de art. 297 Codul penal, cu ocazia refuzului de a pune în aplicare a dispozitivul sentintei civile nr. 830 din 09.09.2011 a dosarului nr. 864 /90/2011 al Tribunalului ... prin care s-a stabilit în mod definitiv și irevocabil, rămânerea în plată a pensiei mele inițiale din dec. 2010, calculată potrivit Legii nr.164/2010, cu obligarea CASEI DE PENSII si MINISTERULUI APARARII NATIONALE intimate la plata diferențelor rezultate dintre deciziile emise conform Legii 164/2010 și cele anulate și a dobânzii legale aferente, calculată la data plății efective.

   Mă constitui parte civilă pentru neaducerea la îndeplinire a dispozitivului sentintei nr. 830 din 09.09.2011, de către făptuitor, pentru lipsa emiterii unei noi decizii de pensionare de catre funcționarii aflați în subordinea făptuitorului care să aibă materializată în conținutul ei contravaloarea pensiei mele de serviciu inițiale. Solicit daune de 31050 lei (contravaloarea a 10 pensii de serviciu inițiale, calculată la nivelul lui dec.2010).

   ........................................................................................................................................

   Făptuitorul mi-a cauzat o vătămare a intereselor mele personal-pecuniare, prin actele sale prin care nu a întreprins demersurile procedurale necesare pentru rămânerea în plată a pensiei de serviciu la valoarea lui decembrie 2010, diferențele bănești dintre cele două pensii inițială și recalculată – fiind dobândite partial, prin intermediul executorului judecătoresc.

   Procedurile specifice fazei de executare a dosarului de anulare pensie recalculată și de dobândire a diferențelor bănești au fost îngreunate de către făptuitor care a întreprins acte de natură a împiedica în orice mod plata pensiei mele la nivelul lui dec. 2010.

   .........................................................................................................................................
   RAPORT DE EXPERTIZA CONTABILA JUDICIARA

   Pentru perioada aprilie 2012 –septembrie 2013 inclusiv, Casa de Pensii Sectoriala a Ministerului Apararii Nationale datoreaza intimatilor suma de 125.900,61 lei la care se adauga dobanda legala in valoare de 13.143,89 lei , rezultand un total de plata de 139.044,88 lei.

   Ștergere
 4. Stimati colegi dupa toate "fazele" astea pe care ni le-au oferit ei,nu credeti ca va trebui ca la alegerile pentru Presedentie sa le oferim si noi o "FAZA"?Din alea sa ne tina minte!Pana atunci,in pregatirea alegerilor,nu ar fi rau sa le oferim si niscaiva "dovezi de simpatie" (nu va e dor de un miting adevarat?).oricum,fiti convinsi ca dupa "succesu" otravit de la euro-parlamentare,ii cam "furnica" pe sira spinarii.

  RăspundețiȘtergere
 5. http://www.ccr.ro/ccrSearch/MainSearch/SearchForm.aspx
  DECIZIA Nr.919
  din 6 iulie 2011

  asupra obiecţiei de neconstituţionalitate a dispoziţiilor Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.1/2011 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniţi din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională

  Publicată în Monitorul Oficial nr.504 din 15.07.2011


  În temeiul ...., un număr de 131 de deputaţi aparţinând grupurilor parlamentare ale Partidului Naţional Liberal şi Partidului Social Democrat a solicitat Curţii Constituţionale să se pronunţe asupra constituţionalităţii dispoziţiilor Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.1/2011 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniţi din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.
  ...
  Această sesizare a fost semnată de către următorii deputaţi: Cristian Mihai Adomniţei, Marin Almăjanu, Teodor Atanasiu, …, Mariana Câmpeanu, Daniel Chiţoiu,… Radu Stroe, .. Victor-Viorel Ponta, ….şi Valeriu Ştefan Zgonea.
  ,,IPOCRITII !”


  1. În privinţa criticilor de neconstituţionalitate extrinsecă, autorii obiecţiei de neconstituţionalitate consideră că Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.1/2011 încalcă art.115 alin.(6) din Constituţie, întrucât, prevăzând "eliminarea" pensiei speciale, afectează dreptul la pensie,
  Se mai susţine că, prin adoptarea ordonanţei de urgenţă criticate, Guvernul interferează cu sfera puterii judecătoreşti, întrucât preia, în esenţă, conţinutul Hotărârii Guvernului nr.735/2010 pentru recalcularea pensiilor stabilite potrivit legislaţiei privind pensiile militare de stat, a pensiilor de stat ale poliţiştilor şi ale funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciarelor, conform Legii nr.119/2010 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor, care a fost suspendată şi parţial anulată de către instanţele judecătoreşti.
  Totodată, se arată că, în lipsa unui temei de drept cuprins în Legea nr.119/2010, Guvernul nu era îndreptăţit să adopte o ordonanţă de urgenţă, "act administrativ", o măsură similară Hotărârii Guvernului nr.735/2010.
  2. În privinţa criticilor de neconstituţionalitate intrinsecă, autorii obiecţiei de neconstituţionalitate consideră că ordonanţa de urgenţă criticată încalcă principiul neretroactivităţii legii, întrucât "consfinţeşte" modificarea unor raporturi juridice create sub imperiul unor legi mai vechi, respectiv Legea nr.164/2001 privind pensiile militare de stat şi Legea nr.179/2004 privind pensiile de stat şi alte drepturi de asigurări sociale ale poliţiştilor.
  Se apreciază că ordonanţa de urgenţă criticată face deosebire între militari, poliţişti şi funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciarelor, pe de o parte, şi alte categorii socio-profesionale, pe de altă parte, întrucât elimină criteriile de stabilire a pensiilor numai în raport cu prima categorie de personal menţionată, în timp ce, în privinţa celeilalte categorii, pensiile rămân neschimbate.
  În optica autorilor obiecţiei de neconstituţionalitate, transformarea pensiilor speciale în pensii contributive nu numai că este o măsură retroactivă, dar reprezintă şi o diminuare brutală şi abuzivă a cuantumului pensiilor militarilor, poliţiştilor şi funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciarelor. Întrucât pensia reprezintă o creanţă asupra statului pe care acesta este obligat să o plătească şi să o ocrotească, refuzul achitării acesteia reprezintă o încălcare a dreptului de proprietate privată a pensionarului.
  În final, se apreciază că ordonanţa de urgenţă criticată nesocoteşte atât jurisprudenţa Curţii Constituţionale, cât şi pe cea a Curţii Europene a Drepturilor Omului. ......

  RăspundețiȘtergere
 6. Gheorghe Deresu30 mai 2014, 22:29

  Fratilor, nu mai credeti in oltenii din judetul Dorohoi. Din intamplare sau pentru manipularea noastra ei vetuiesc alaturi de noi si lupta pentru binele nostru. Nu de acum, ci din vremurile de demult... vin ai nostri, pleaca ai nostri, noi ramanem tot romani. Visam la dreptatea „lor”. Un lucru este sigur, in toamna vom avea presedinte un oltean din judetul Dorohoi. Apoi, ne vom culca seara in Romania si ne vom trezi dimineata in Statele Unite ale Europei. Ce bine ar fi sa ma insel...

  RăspundețiȘtergere
 7. Fratilor,pe ei,ca nu au gloante! Mama lor de hoti si banditi;si-au batut joc de noi si continua s-o tina tot asa!De ce sunt atatea procese pe rol in instante si sunt implicati numai fosti ofiteri? Chiar nu vede nici un politician? Toti sunt chiori?

  RăspundețiȘtergere
 8. Valcea va continua lupta in instante cu caracatita politica!

  RăspundețiȘtergere
 9. Atunci sa-i realegem din nou pe portocalii si sa incepem cu Udrea la Cotroceni si Basescu ca prim ministru.,ca sa o ducem excelent. Cred ca asta doriti !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu doreste nimeni nimic! Toti sunt la fel de escroci! Diferenta e doar de nuante: portocaliii ne-au dat direct cu barda in cap incruntandu-se la noi, iar astialalti ne-au luat beregata pe la spate hlizindu-se la noi!

   Ștergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!