duminică, 18 mai 2014

Mihai Giurgea, iti recomand un examen neuropsihiatric! Poate apuci sa il faci inainte sa fii deportat in Siberia!

M. Giurgea. Asa arata un ciudat!
Mihai Giurgea nu este nimic. Sau este un mare nimic. Nici nu auzisem de el, insa mai multi colegi m-au invitat sa citesc un material scris de acesta denumit "Pensiile militarilor comunisti trebuie desfiintate!" Materialul este efectiv o varza, ceea ce inseamna ca autorul are ceva probleme de perceptie a realitatii. Unele grave, chiar foarte grave!  Am mai cautat cate ceva despre el. Am gasit aici faptul ca invitat la postul Nasul 1 TV (s-a si gasit unde, credeam ca postul a disparut - dar nu a disparut, ci a devenit un fel de spelunca media), tipul a scos un cutit in studio - ceea ce inseamna ca e dus precis cu capul. Tot aici aflam ca tipul e dus bine cu pluta: crede ca a infiintat o brigada militara denumita "Vlad Tepes", organizata cum altfel daca nu pe comandouri. E clar ca tipul e un sonat care n-a intalnit brigazi si comandouri decat in jocurile video si asa de penetrat a fost de actiunile virtuale, incat a ajuns sa se creada cu adevarat comandant de brigada. Boala care se numeste schizofrenie. In sfarsit, mai sapam si ajungem aici. Unde este taxat drept descreiarat. Revenind la tema abordata de acesta, respectiv Pensiile militarilor comunisti trebuie desfiintate! Eu am ajuns la concluzia ca tipul e complet retardat, pana aici imi este clar. Problema este ca fara sa vreau, imi aduc aminte de anii 2009-2012, cand aceleasi idei ale retardatului le-am regasit la diversi formatori de opinie, sub diverse forme. Acum eu nu ii apar nici pe Oprea si nici pe Dogaru, ambii fiind tinta in materialul retardatului. Stiti bine de ce, reprezint tabara celor cu pensii diminuate - opera la care a participat si Oprea, si mai nou inghetate - opera care pe langa Oprea a participat si Dogaru. Cu toate acestea, nu ma pot abtine sa nu ii raspund retardatului. Mai ales ca observ ca este inconjurat si de altii care ii impartasesc opiniile, probabil convietuiesc in aceeasi sectie! Se poate injura la liber! La un astfel de material care se incheie cu "Iar pe voi or sa se cace, cum s-au cacat pe romani, toata viata lor!, este permisa orice tip de riposta. Prin conduita sa, acest individ instiga pur si simplu la genocid legislativ. In alte state ar fi legat si condamnat, iar in anumite state poate chiar executat! Intrucat tipul se crede mare "capitalist pe paine", desi nu stie sa faca nimic concret sa o castige, ci pierde efectiv vremea pe blog sau pe Facebook. "Capitalistii pe paine" in numele carora se autoerijeaza ca reprezentant, l-ar executa fara somatie si fara judecata, fiind mai economic pt. buget sa iroseasca atat cartusul pt. somatie, cat si banii pt. un proces. Individul are insa noroc ca aceste state nu exista (inca) decat in imaginatia lui vizibil bolnava!

Mihai Giurgea, iti recomand un examen neuropsihiatric, inainte sa fii deportat in Siberia!

Mihai Giurgea! La sugestia unor colegi de breasla, ti-am citit elucubratiile tale din articolul „Pensiile militarilor comunisti trebuie desfiintate”. Precum si argumentatia. De la bun inceput iti atrag atentia ca pana la articolul tau, si eu consideram a fi o proritate in a fi anticomunist feroce. Numai ca citindu-ti articolul, am ajuns la concluzia ca Romania are o problema mult mai grava decat comunistii si anticomunistii, capitalistii si anticapitalistii, fie ei "pe paine" sau pe "mamaliga"! In urma articolului tau am ajuns la concluzia ca daca in Romania trebuie sa existe o lupta ideologica extrema, aceasta trebuie sa fie dusa in primul rand intre anti-prosti si prosti. Asa ca am decis ferm sa ma pozitionez urgent in tabara anti-prostilor si sa iti prezint pozitia mea asupra elucubratiilor tale. Orice trebuie argumentat, nu? OK! Tu ai luat-o puternic pe aratura. Ai si alte antecedente. Dar eu argumentez, desi nu ma astept sa intelegi nimic. Oricum argumentez, dar daca totusi mai insisti in fantasmagoriile tale, sunt capabil sa dau si niste "castane" reale aurolacilor din marile tale comandouri din Brigada Virtuala Counter-Strike "Vlad Tepes" constituita intre 2 fumuri trase pe nari. Nu inainte de a demonstra, in prealabil, ca totusi ca sunt ofiter NATO, si nu activist "scarbos", fapt pt. care va pot dona si cateva baxuri de hartie igienica.Pe real, veti avea mare nevoie de ele! La cerere, si ceva lubrifianti!

I. Mihai Giurgea! Sa incepem cu titlul: „Pensiile militarilor comunisti trebuie desfiintate”. Dar ce facem, discriminare? Militar comunist inseamna un militar care a fost membru P.C.R. sau U.T.C., nu? Numai ca in aceasta situatie au fost si cca. 5 milioane de cetateni civili, nu? Inclusiv din familia ta (sa nu zici ca nu ai avut membri PC.R. sau U.T.C. in familie – ai minti precis), poate chiar si tu oi fi fost vreun pui de U.T.C. - ist! Si atunci, ce faci? Insemnezi cu stigmatul evreiesc doar pe militari, iar pe fostii membri P.C.R. sau U.T.C. , inclusiv pe cei din familia ta, ii protejezi? Opreste-te! Ori pe toti, ori pe niciunul – in caz contrar dai in altele. Ii izolezi doar pe militari cum a facut Hitler cu evreii? Atentie! Ceea ce faci tu, a fost deja judecat la Nürnberg. Iar cei ca tine, au fost deja condamnati, iar multi dintre ei au fost si executati!

II. Mihai Giurgea! Articolul tau este o varza care la un moment dat se impute complet! Este evident ca ori ai probleme grave de logica, ori ai tras ceva pe nas inainte sa il scrii! Cica „Militarii comunisti nu erau militari. Pentru ca nici armata comunista nu era armata. Erau niste activisti scarbosi, cu arma, si cu dreptul de a teroriza populatia Romaniei, ca sa nu se revolte de foame”. Membri de partid au fost atat in armata, cat si in societatea civila. 5 milioane in total. Cei mai multi, fie militari, fie civili, au ajuns in mod „mecanic” in aceasta situatie sau „santajati”, nefiind nimeni realmente „excitat” de vreo valoare „spirituala” a comunismului, mai ales in anii de dupa 1975-1980. De exemplu: nu erai membru de partid, nu primeai repartitie pt. un apartament la bloc, nu puteai primi o repartitie avantajoasa dupa terminarea facultatii, nu primeai loc de munca, nu puteai fi promovat etc. Dintr-o anumita perspectiva, la fel e si astazi. Nu ajungi magistrat la C.C.R. daca nu esti „sprijinit” de partid, nici secretar de stat, nici in consiliile judetene sau locale, etc. Numai ca in cazul armatei, tu sustii pur si simplu ca toata armata era formata din activisti, adica din secretari U.T.C. si P.C.R.? Tu esti nebun sau te prefaci? Nu faci diferenta intre membrii simpli si activisti/propagandisti? Cum sa fi fost toti secretari U.T.C. si P.C.R.? La o scara mai larga, dupa mintea ta vizibil incetosata, si cei 5 milioane cetateni civili au fost toti activisti/propagandisti „scarbosi”? Ori se cunoaste bine ca atat in armata, cat si in societatea civila, undeva la maxim 2/1000 erau activisti/propagandisti „scarbosi” – adica cei care erau remunerati efectiv pt. acest lucru. Cu ceilalti ce ai? Dar daca tot a venit vorba de militari si de activisti/propagandisti „scarbosi”, iti spun eu cum stau lucrurile d.p.d.v. al militarilor de cariera! In primul rand ca cei de cariera, nu i-am suportat niciodata pe activisti/propagandisti. In al 2-lea, rand si fii atent: noi, cei de cariera avem o meteahna: nu facem deosebire intre activistii/propagandistii unui partid sau altuia. Deci, pt. noi toti sunt la fel de „scarbosi” nu doar activistii/propagandisti comunisti, ci si cei neo-comunisti (PD-L, PSD, PNL, PMP, UDMR etc.). Ne-ai inteles „meteahna”? Domnule „progandist” anti-militari, Mihai Giurgea! In fapt, prin ceea ce faci tu nu te deosebesti absolut cu nimic de acei activisti/propagandisti „scarbosi”! Tu te dai „capitalist pe paine” dand doar cu clanta? N-ar fi oare mai bine ca mai intai sa iti gasesti ceva (serios) de munca, si abia apoi sa vorbesti de „capitalism pe paine”? Da, si clanta poate aduce venituri, dar si SIDA!

III. Mihai Giurgea! Am sa iti mai spun ceva! Legat de armata comunista! Sa stii ca in armata comunista, nu toti militarii au fost comunisti. Au fost si exceptii, putine e drept, dar au fost. De exemplu: cei provenind din familii de preoti, cu rude in strainatate sau cu origine "nesanatoasa" (suspecti de a proveni din familii fostE burgheze sau din familii cu membri ascendenti in fosta Armata Regala, cu membri ascendenti suspectati a fi fost partizani anticomunisti sau simpatizanti legionari ori care au avut legaturi cu armata germana etc.) sau care pur si simplu au refuzat sa fie membri PC.R. sau U.T.C. Dar au mai fost si militari cu „origini sanatoase” pe care „organele” nu i-au acceptat sa fie membri PC.R. sau U.T.C., intrucat respectivii spuneau liber ce gandesc, iar ceea ce exprimau nu convenea „organelor”. Acesti militari nu au fost niciodata nici membri P.C.R., nici U.T.C., daramite activisti. Au fost totusi acceptati in armata intrucat comunistii „pozau” ca nu ar tolera discriminarea. Reversul a fost acela ca desi au fost acceptati in armata, comunistii le-au blocat carierele „tragandu-i pe linie moarta”. Dar totusi au existat in armata! Cu ei ce faci? Ar mai fi un aspect, asa din culise. Stagiul militar fiind obligatoriu, in subordinea unor cadre militare care nu erau membri P.C.R. sau U.T.C., isi efectuau stagiul si militari care soseau in armata din viata civila direct membri simpli P.C.R. sau U.T.C., dar si activisti „scarbosi”. Au fost cazuri in care cei mentionati isi exprimau „o adanca nemultumire” catre „organele superioare de partid” ca este sub demnitatea lor sa ajunga sub comanda unor ofiteri care nu erau membri de partid. Dupa cate vezi, in aceste cazuri, „scarbosenia” venea din afara armatei, si nu din interiorul ei. Cum se intampla de fapt si astazi. La un moment dat, elevii scolilor militare erau amenintati cu sperietoarea „- Daca nu accepti sa devii membru P.C.R., o sa te ia peste picior soldatii care sunt membri P.C.R. si vei avea probleme!” Si au fost cazuri. In anii din urma ai comunismului, pt. a starpi definitiv pe cei care refuzau sa devina membri P.C.R. s-a ajuns la santaj financiar. Erai dat afara pur si simplu cu un alt pretext, cu obligatia de a plati scolarizarea: 3-4 ani sau pt. cei urmasera in prealabil si un liceu militar: 7-8 ani. Circa 20 000 lei pt. fiecare an de scolarizare, o suma mai mult decat considerabila. De astea ce mai zici? Ori, in articolul tau tu suprapui la „gramada” activistii „scarbosi” peste membri simpli, iar peste acestia si pe cei care nu erau membri de partid, precum si pe cei santajati de partid. Revino-ti, M. Giurgea, inainte sa te trezesti cu rusii in casa!

IV. Mihai Giurgea! Nu cumva ai fost hranit si tu cu cartofii culesi de militarii comunisti? Eu cred ca da. Recunosc ca ceea ce o sa iti spun in continuare, mie nu mi s-a intamplat, intrucat m-a salvat Revolutia, altfel tot asa pateam. Numai ca oamenii aceia pe care ii denigrezi au fost trimisi si 2-5 ani de zile la mama dracu' in mine, canal, Transfagarasan, constructii de blocuri, Casa Poporului etc. Sunt destui care au si murit in acele locuri de munca. Vorbim si de agricultura, nu e nimic jenant. Stii de ce au ajuns militarii la agricultura? Din cauza ca unul ca tine nu te-ai mai fi nascut intrucat nu aveai ce sa mananci. Mai era o solutie! Sa fi mers in locul militarilor mama ta si tatal tau. Numai ca comunistii au decis ca raman trotuarele fara femei si carciumile goale, asa ca i-au trimis pe militari. Legat de acele vremuri? Ai idee ce insemna ca timp de 2-5 ani sa muncesti 16 pe ore pe zi – platite doar 8 (la militari nu conteaza de fapt, 8-24, ei nu sunt platiti la „tarif orar” ca alti „contributori”), la 3-400 km de familie, sa dormi intr-o baraca de lemn unde curge ploaia in pat si sa mananci fasole mucegaita, cartofi deshidratati sau varza furajera, cu toaleta dupa primul maracine? Eu nu am prins acele chinuri, dar stiu sa le apreciez. Si acum tu ce vrei sa faci? Sa se apuce cei pe care ii denigrezi sa darame Transfagarasanul, Canalul Dunare-M. Neagra si blocul in care locuiesti, sa iti dea tie dreptate in ineptiile pe care le propagi? Dar n-ar fi mai bine ca daca tot intorci vremurile, acei militari pe care ii denigrezi sa scoata din tine si porumbul si cartofii cu care te-au hranit?

Cdt. Bg. cu comandouri pe creier!
V. Mihai Giurgea! Am sa iti demonstrez in continuare ca tu esti nu doar un comunist mai mare decat cei pe care ii stigmatizezi, ci si cam incult, si cam extremist. Am retinut din articol ca ai afirmat ca „Singurii militari reali din Romania, sunt militarii NATO de astazi”. Pe de alta parte, tot ii dai cu principiul contributivitatii, tunand si fulgerand contra pensiilor de serviciu (militare). M. Giurgea! Americanii si britanicii sunt in NATO. Ultimii si in U.E. Si unii si altii au pensii de serviciu (militare). Americanii beneficiaza de pensie de serviciu dupa minim 20 de ani de serviciu, iar englezii dupa minim 18 ani de serviciu. Oricine, de la general la soldat. Mai mult! Britanicii acorda si celor cu 2-18 ani de serviciu care nu indeplinesc conditiile pt. pensie militara, o renta militara, insa numai la implinirea varstei de 65 de ani. Si mai mult! Britanicii au si soldati nepalezi in Armata Regala – Gurkhas se numesc. Carora le acorda aceleasi drepturi in tara lor dupa trecerea in rezerva, precum oricarui soldat britanic. Impotriva americanilor si britanicilor de ce nu te revolti? Sau invers! De ce nu te revolti ca si militarii romani sa fie tratati cu acelasi respect precum isi trateaza alte natii propriii militari? Cum ii tratezi tu acum pe militarii romani despre care chiar tu afirmi ca „Singurii militari reali din Romania, sunt militarii NATO de astazi”. Iti raspund eu! Ca un fascist! Trebuie sa argumentez, nu?
 • Tu sustii principiul contributivitatii si pt. militari. De unde provine contributia, din venituri, nu? Tu iti castigi veniturile la „tarif orar”, asa e in „capitalismul pe paine”, este?” Inclusiv salariatii de la buget isi castiga veniturile la „tarif orar”, scrie in Legea nr. 284/2010 (a salarizarii unitare). Cu o exceptie, iar exceptia o formeaza militarii care isi castiga veniturile la „zile calendaristice” – adica pt. un volum de munca de 24 ore/zi si 7 zile pe saptamana. Cu toate ca sunt inclusi in aceeasi treapta de salarizare cu cetateni care castiga aceleasi venituri, dar pt. un volum de munca de doar 8 ore/zi si 40 ore pe saptamana. Si atunci, cum sa mai aplici principiul contributivitatii la militari, daca spre deosebire de tine si alti cetateni civili, militarii oricat muncesc tot atat castiga? Asta nu mai este nici „capitalism pe paine”, nici „comunism pe paine” – e prostie romaneasca cu elemente vizibile de discriminare. Ce zici? Daca tot vrei principiul contributivitatii la militari si pt. a nu fi acuzat de fascism, nu ar trebui ca si militarii sa isi primeasca lefurile tot la „tarif orar”? Adica sa te apere de luni pana vineri intre orele 08.00-16.00. Inclusiv impotriva rusilor.
 • Mai e o problema - apropo de acest principiu al contributivitatii care iar ii discrimineaza pe militari, nu pe tine! Am stabilit ca aceasta contributie provine din venituri. Dar tu nu ai limite pt. obtinerea acestor venituri. Militarii – da, prin Legea nr. 80/1995 (Sectiunea a 3-a). Acea sectiune nu are legatura cu profesia militara in sine, ci reprezinta doar o serie de restrictii si limitari de drepturi constitutionale si fundamentale. De exemplu – tu ai dreptul sa detii firma (venituri mai mari – contributii mai mari), militarii – nu. Femeile din familia ta pot practica streaptease ca un al 2-lea job sa castige mai mult si sa contribuie mai mult la pensie, femeile-militar nu au acest drept. Cica e indecent, desi nu este ilegal. Stai cuminte! Nu e vorba doar de streaptease! In cazul militarilor e considerat orice indecent cand ai de-a face cu publicul. De exemplu - taximetrist. Altele! Tu ai dreptul sa te exprimi liber – castigand bani din ineptii precum materialul „Pensiile militarilor comunisti trebuie desfiintate”, militarii insa nu au dreptul sa se exprime liber in materiale precum „Pensiile celor precum M.Giurgea trebuie desfiintate”. Tu ai dreptul sa candidezi pt. a deveni primar, presedinte, parlamentar sau europarlamentar, iar daca reusesti, acest fapt inseamna venituri mai mari si contributii mai mari la pensia ta. Militarii nu au drept nici macar sa incerce sa candideze! Deci, acea Sectiune a 3-a limiteaza sau interzice militarilor dreptul la a castiga venituri mai mari, ceea ce inseamna implicit interzicerea dreptului de a contribui mai mult la propriile pensii. Si atunci, cum poti sa sustii principiul contributivitatii ca fiind potrivit pt. militari cand tu le retrangi accesul acesora la contributivitate? Pe de alta parte, ce zici ca sectiunea aceea sa ti se aplice si tie. Doar am stabilit ca nu are nicio legatura cu profesia militara in sine, fapt pt. care poate fi aplicata oricarei bresle profesionale. Inclusiv tie si familiei tate! Ce mare smecherie!
Acum, trage linie si aduna! Ceea ce vezi descris mai sus, nu se aplica doar militarilor activi de astazi despre care admiti ca ar fi singurii „reali”, ci s-a aplicat din plin si celor asupra carora tu sustii ca trebuie sa le fie desfiintate pensiile complet. Daca vrei sa mai sustii principiul contributivitatii la militari fara a fi acuzat de fascism, va trebuie sa ii platesti si pe militari „la tarif orar” (inclusiv pe cei trecuti deja in rezerva – retroactiv) ca pe ceilalti cetateni si sa le elimini acea sectiune care le interzice dreptul la contributivitate. Sau, invers – adica orice „om al muncii” sa fie retribuit la „zile calendaristice” precum militarii si sa li se aplice si acea Sectiune a 3-a. In caz contrar, e fascism. Este adevarat ca d.p.d.v. financiar costa mai mult plata la „tarif orar” a militarilor, decat pensii de serviciu pt. militari. Este un motiv solid pt. americani, englezi si alte state NATO – de a acorda pensii de serviciu propriilor militari. Un al 2-lea motiv este acela de a elimina discriminarile prezentate anterior care limiteaza posibilitatile de contributie la militari. In sfarsit, un al 3-lea motiv este cel legat de faptul ca militarii in rezerva pot fi mobilizati oricand, si nu toti cetatenii, ceea ce din nou naste discriminare. Apropo! Ai precis pensionari civili in familie sau cunostinte, si barbati si femei. Dar ce crezi ca ei/ele nu pot fi utili/utile la mobilizare? Nu trebuie sa traga cu pusca – asta o fac doar cei din armata, razboiul presupune si altele – multe necalificate. De exemplu, sa care pietre cu roaba sau cu spatele pt. a reconstrui un drum proaspat bombardat de rusi. Iarna, in ianuarie, in Baragan! Sau sa gateasca pt. militari sau eventual sa spele izmenele soldatilor care lupta! Tot iarna - in februarie, in M-tii Carpati! Acum pe bune, nu ti se pare fascism pe fata ca in caz de razboi pensionarii din familia ta sa stea cu cracii in sus la telenovele, iar cei din armata sa moara pt. voi? De ce, daca toti sunt acum „contributori”, tratati egal si alte brasoave? E posibil perfect si invers in acceptiunea unuia ca tine, nu? Nu? Intr-a mea, da! Da' ce pensionarii militari nu pot sta cu cracii in sus la telenovele, iar cei civili din familia ta sa care pietre in Baragan?

VI. Mihai Giurgea! Tot legat de afirmatia „Singurii militari reali din Romania, sunt militarii NATO de astazi”. Si mai zici ceva ca acestia sunt cei cu experienta in Irak si Afganistan. Perfect! Dar cu militarii NATO de ieri ce ai? La modul strict teoretic, un militar NATO este acel militar care a servit si serveste in armata dupa anul 2004 (anul integrarii in NATO). Numai ca si in NATO se mai pensioneaza militarii. Din 2004 – in mod continuu. Nu ti-ai dat seama de chestia asta, nu? Deci la acest moment, in rezerva sunt suficient de multi militari NATO si cu multa experienta nu doar in Irak si Afganistan, ci si prin Kosovo sau Bosnia. Dar Romania nu a intrat in NATO brusc pe 29 martie 2004, ci abia dupa 11 ani de la cererea de aderare. Timp in care militarii romani au executat misiuni de lupta ca si cum ar fi fost integrati in NATO. De exemplu: din 1996 in Bosnia-Hertegovina, din 2000 in Kosovo, din 2002 in Afganistan, din 2003 in Irak. Cu acestia cum facem? Mai mult! Militarii romani au executat misiuni de lupta si sub egida O.N.U. inca din anul 1995, cand a inceput misiunea pe campuri minate din Angola, de unde militarii nostri s-au reintors infectati si cu „malaria” (unii si astazi suporta efectele, altii au murit)! Acestia nu sunt militari reali sau campurile de mine din Angola sunt diferite de cele din Irak? Dintre categoriile mentionate, s-au pensionat destui intre timp. Ori, dupa elucabratiile tale, rezulta ca ei nu mai sunt „militari reali”, ci fosti „activisti scarbosi” sau cum? Mihai Giurgea! Iti spun eu! Sunt militari mult mai „reali” decat crezi si sunt de rang si pregatire egala cu „militarii NATO de astazi”. Iti spun si un secret, dar sa nu mai spui la nimeni! S-ar putea sa ai un soc, desi senzatia de soc pare sa fie pt. tine un stil de viata permanent. Nu trebuie decat sa tragi perdeaua si vei regasi printre "singurii militarii reali din Romania", rutinati de Irak si Afganistan, minim 70% fosti membri P.C.R. sau U.T.C., iar daca insisti sa sapi, gasesti precis si fosti „activisti”. Pe "activisti" nici eu nu i-am suportat, dar totusi exista! Cum si Romania de azi, tot de activisti e condusa! Ce mai conteaza partidul! Acum ce faci, mai astepti sa te salveze de rusi "militarii reali" sau daca au fost vreodata membri de partid, acum nu mai sunt "reali" si te salvezi singur? Mare ceata e in capul tau!

VII. Mihai Giurgea! Da’ de cand au ajuns toti pacalicii in tara asta sa isi dea cu parerea despre armata? Eu nu am fost nici „activist scarbos”, nici macar "nescarbos", mai sunt instruit si pe stil NATO, deci am dreptul sa va vorbesc fara sa imi fie jena de ceva! Perindat fiind de armata prin NATO, eu nu am vazut decat in Romania diversi retardati care arunca cu noroi peste armata, asa cum faci si tu! Nici macar in vizite particulare nu am sesizat asa ceva! Numai in Romania existati tot felul de ciudati care aruncati cu noroi in armata! Cand e vorba de o banala inundatie, stati toti si va uitati ca prostii la TV sau pe internet, si in loc sa puneti mana sa va ajutati ca doar pt. voi muncesc militarii, voi denigrati armata! Nemtii nu si-au permis sa desfiinteze nici macar pensiile fostilor militari nazisti. In extrema opusa, nici rusii nu si-au permis sa desfiinteze pensiile militarilor bolsevici. Americanii sunt "nesimtiti" constanti. Pensii de serviciu dupa 5 ani, apoi dupa 10 ani, apoi dupa 15 ani, acum dupa 20 de ani. Americanii nu au "uniformizat" pe nimeni retroactiv. Din cauza ca S.U.A. isi respecta ca stat, cetatenii! In Romania, care stat? Statul esti si tu! Cu atitudinea asta a voastra de retardati Made in Romania, militarilor nostri activi le este jena sa explice in fata unui omolog american sau britanic, de ce ei au pensii contributive - dar nu sunt remunerati la "tarif orar" si au si restrictii privind veniturile contributive, iar cei americani si britanici (si altii) au pensii militare de serviciu. Pe de alta parte, celor in rezerva ne este jena in fata omologilor nostri din NATO cu care am fost umar la umar in misiuni, sa spunem ca romanii ne-au desfiintat dreptul la pensie de serviciu, dupa deschiderea acestui drept. In conditiile in care nici noi nu am fost remunerati la "tarif orar" ca ceilalti "contribuabili", si in conditiile in care si noua ni s-au impus restrictii la veniturile contributive. Soldatilor si gradatilor nostri profesionisti le este jena sa explice omologilor lor din alte state NATO, faptul ca ies din armata cu un simplu sut in spate in timp ce omologilor lor din alte state, natiunile lor le acorda drept la pensie militara in semn de recunostinta, la fel ca la ofiteri/subofiteri/maistri militari.

M. Giurgea! Tu si cei ca tine chiar nu aveti nicio jena despre faptul ca aceste lucruri se intampla in Romania, din cauza unuia ca tine sau a altora ca tine care v-ati nascut din eroare? Stii ce cred eu despre tine si despre cei ca tine? Ca ar trebui ca mai intai sa fiti inrolati – ceea ce este extrem de posibil, si abia apoi sa vorbiti despre armata. Tu ai idee ce inseamna rezervisti, ce rol au, si de ce militarii nu trebuie sa fie tratati ca simpli pensionari „unitari”? Este simplu: ii inlocuiesc pe post de "carne de tun" pe militarii activi decedati/raniti sau formeaza unitati noi de lupta, si uite asa (re)devin „militarii NATO de astazi” despre care sustii ca i-ai aprecia. Problema adevarata este doar aceea ca pensionarii din familia ta vor sta in continuare si in caz de razboi, cu cracii in sus la telenovele – desi sunt multe lucruri de facut la razboi dupa cum ti-am mai explicat la pct. V. Cine sunt pana la urma „nesimtitii”?

VIII. Mihai Giurgea! Faci o afirmatie pe jumatate adevarata! „Ca pensionarii militari, va asigur ca o sa-i intampine pe rusi cu flori!” Or sa uite de “batranete” si or sa se inscrie voluntari in Gestapo-ul rusesc, sa vaneze “dusmani ai poporului”. Stii in ce consta adevarul? Doar in chestia cu sa vaneze “dusmani ai poporului”. Din cauza unor „filosofi” ca tine a ajuns Romania asa cum o vezi. La modul concret, pe tine nu te baga nimeni in seama! Numai ca in elucubratiile tale iti dai singur cu stangul in dreptul! Rezervistii militari nu ii asteapta precis pe rusi cu flori. Dar! Sa fii sigur ca niciunul - nu doar dintre rezervisti, ci si dintre militarii activi, nu avem nimic impotriva ca tu sa ajungi in Siberia! Acolo sa vezi „capitalism pe paine” pt. un castron de terci.

IX. Mihai Giurgea! Fii atent ce iti spun! Mai ales daca ai sotie, mama, sora, fiica in familie. Rusii violeaza in grup orice femeie. Au mai facut treaba asta. Dupa cum denigrezi tu armata romana, tu doar o sa asisti la viol. Atunci o sa iti aduci aminte de ce nu vin nu doar rezervistii, si nici macar militarii activi sa te salveze! Pur si simplu, nu meriti intrucat un conflict cu rusii ar fi si o ocazie ca tara asta sa scape de tine si de cei ca tine care aruncati cu noroi in armata!

X. Mihai Giurgea! Ai probleme cu militarii romani si emani idei pur extremiste la adresa noastra. Ma simt profund jignit daca pretinzi ca am fi din aceeasi natie. Eu am serioase dubii! Mai ales ca am invatat de la Creanga ca trebuie sa ma feresc de „omul arap si de omul span”. Iar dupa infatisare, tu corespunzi unuia dintre cele 2 criterii.

Finalizez interventia mea cu observatia semnalata deja la pct. VII. Doar in Romania exista prosti care arunca cu noroi in propria armata! Iti sugerez si faptul ca ai nevoie de urgenta de un consult neuropsihiatric! Eventual inainte sa fii deportat in Siberia! Stii de ce? Ramanem si noi cu dovada ca daca exportam unul ca tine la rusi, precis se extinde turbarea si la ei.  Rusii, nu numai ca vor desfiinta pensiile militarilor lor, ii mai si executa! Caz in care invingem in mod natural si am scapat si de ei, si de cei ca tine! 

Semnat: G. Olescu (un oarecare rezervist pe stil NATO)

23 de comentarii:

 1. Felicitari domnule G. OLescu pentru articol. Domnul Mihai Giurgea este dus rau de tot cu pluta. Saracul, este bolnav rau. Trebuie sa solicitam, la 112, interventia unui echipaj pentru a fi dus la spitalul de nebuni.

  RăspundețiȘtergere
 2. Cu un specimen de genul asta ne pierdem timpul!
  http://capitalismpepaine.com/2011/03/15/opriti-plata-pensiilor-opriti-ajutoarele-sociale/
  "Deci putin imi pasa care este situatia economica. Eu o sa cer in permanenta ca sarantocii si cei slabi sa fie lasati sa se descurce singuri sau sa moara de foame si de boli. Pur si simplu, asa cred eu ca e bine. Asta e modelul social care imi place mie."
  "Onorabile amic, faptul ca Romania si romanii sunt asa si pe dincolo n-o sa ma opreasca niciodata sa imi sustin parerile. Dimpotriva, va marturisesc ca simt o placere deosebita sa enervez si sa provoc oamenii (fac asta inca de mic! E pur si simplu o placere nevinovata."
  In schimb, cu un curent de opinie care se hraneste si cu idei aiuristice precum cele gazduite de acest tembel pe blogul sau, vom avea mult de furca. Chiar de luptat ! Sper sa nu fie prea tarziu si sa nu ajungem in situatia sa regretam mai tarziu, asa cum o fac cei din Ucraina:

  ( http://www.pesurse.ro/2014/05/19/ucraina-pltete-acum-cu-vrf-i-ndesat-greeala-a-fost/ )

  RăspundețiȘtergere
 3. Preşedintele interimar al Ucrainei, Oleksandr Turcinov, a apreciat duminică că alegerea lui Viktor Ianukovici în fruntea statului, în februarie 2010, a fost o "greşeală" care a dus la "distrugerea armatei", relatează agenţia oficială ucraineană Ukrinform.
  "Alegerea lui Ianukovici în funcţia de preşedinte, în urmă cu patru ani, a fost cea mai gravă greşeală. În timpul conducerii sale a fost, practic, distrusă armata. Au fost reorganizate anumite structuri ale forţelor de ordine care nu se ocupau de securitatea cetăţenilor, ci apărau interesele clanurilor de la conducerea ţării" , a afirmat Turcinov, într-un interviu pentru postul de televiziune TSN.

  RăspundețiȘtergere
 4. Din nefericire Mihai Giurgea nu este un simplu om, cu tarele și problemele sale, ci este deja un fenomen social prin cei pe care îi atrage în jurul său. S-a lansat la începutul crizei pricepând datorită mediului gazetăresc prin care se învârte că astfel de momente sunt cele mai propice pentru îmbogățire.
  Individul nu este un capitalist ci un profitor al acestui sistem ce se ocupă de speculații pe bursă, intermedieri și consultații financiare și prin înființarea unei așazise mișcări Antitaxe prin care scoate se pare bani buni de la susținătorii săi.
  Prin blogul și ideile sale își crează un nume și din păcate are destui aderenți pentru a fi în central atenției dar nu destui pentru a putea influența ceva.
  Se vrea a fi un exponent al neocapitalismului. Cel care face bani, indiferent de formă,este omul nou căruia i se subordonează totul , statul, populația săracă, bătrânii, bolnavii etc. Ce nu este util și folositor, inclusiv oamenii, trebuie distrus.
  Filozofia și soluția personală este : scăderea taxelor și impozitelor cu 90%; desființarea sistemului de pensii și recunoașterea falimentului acestuia; privatizarea sanătăti și a învățământului; externalizarea guvernului și a tuturor structurilor bugetare și înlocuirea lor cu firme private; desființarea sindicatelor și a drepturilor
  angajaților, tratarea acestora ca un simpli prestatori de servicii.
  Cum toate acestea nu se pot impune de la sine soluția lui este impunerea cu forța. Ce uită ori omite este faptul bogații reprezintă cam 5% din populația lumii iar săracii restul. Soluția forței ar fi de fapt în detrimentul celor 5% din care speră ca într-o zi să facă parte și el.

  RăspundețiȘtergere
 5. D-le Olescu, nu merita sa va enervati pentru brunetul asta cu mustata......
  Ar fi bine ca, in contextual actual, sa-i ''traga'' Armata o mobilizare de vreo 3 luni sa-l invete militarie ''capitalista'', poate isi mai recupereaza vreun neuron, desi nu cred !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Stiti ceva? Am precizat la inceput ceva prin care, de fapt, am incercat sa exprim ca nu l-as fi luat niciodata in seama. Chiar nu sunt impresionat de indivizi de teapa lui! Am fost atentionat de mai multi colegi asupra materialului, iar intr-un final am reactionat. Pt. mine faptul de a reactiona este ceva banal de simplu, este un stil de viata, nu am probleme si nu am temeri sa reactionez. Nici in scris, nici altfel! Problema pentru mine este alta! Dar de ce trebuia sa reactionez (doar) eu? Un oarecare "nesimtit", cu pensia mai intai diminuata, apoi - "inghetata" (adica tot diminuata, numai ca printr-o alta metoda metematica)?

   Dupa cate am realizat, cat de incetosat ar fi scris materialul acel M.G., eu mi-am dat seama ca eu nu reprezint tinta reala a materialului! Nu am fost activist, nici turnator, sunt de bine de rau si pe stil NATO. Intr-un fel m-am bagat ca musca (...) si recunosc! OK! Dar cei care sunt realmente tinta unor lucruri extrem de probabile sa se intample, ce fac? Am inteles ca cei ca mine am fost abandonati de ei, dar tot eu trebuie sa ii salvez si pe ei? Dogaru - 7 000 euro tace, "sleahta" lui Oprea cu pensie de 12 000 euro - tace. Eu nu cred ca aceste sume indicate de Giurgea sunt reale. Dar daca sunt? Nicio problema. Dar de ce trebuie sa ii apar tot eu pe cei in cauza? Cand stiu bine ca Oprea este un escroc politic pt. unul ca mine, iar Dogaru - dupa faza cu L. 241/2013 cu "inghetarea" pensiilor (foste) diminuate, a devenit partas la escrocherie.

   In concluzie! "Tucuriul" bate bine bine campii, e clar - prin faptul ca generalizeaza. Cu toate acestea, "tuciuriul" are dreptate pe un anumit segment. Mai mult ca sigur ca acela este tinta si nu generalizarea. Ca eu nu vreau sa ii dau deloc dreptate, asta e doar din spirit de solidaritate. Subiectiv! Solidaritate despre care observ ca invers nu exista! Eu n-am sa inteleg niciodata cum este posibil sa existe o lege precum L. 241/2013 care printr-un articol "mimeaza" repararea unui abuz, iar prin alt articol reface acel abuz exact cum a fost. Cu toate ca eu i-am pus STOP "tuciuriului" pentru toti - eu oricum sunt sacrificat, reactia celor pe care ii viza cel mai mult acest STOP, e sublima. Lipseste cu desavarsire! ANCMRR doarme (ca de obicei), SCMD doarme (continuu dupa ce Voiculescu via PC e la putere - adica din 2012), OMR doarme (aici a fost mereu ceva dubios si intr-un fel normal, e un simplu ONG de fatada, cu spatii asigurate de Guvern). Acum pe cinstite! Giurgea asta exact pe cei care dorm ii vizeaza! Dupa experientele 2009-2012, este foarte posibil sa se intample si scenariul Giurgea. Nu azi, poate peste 3 luni- 1-2 ani, dar se se va intampla precis.

   Eu doar am avertizat! Dar "avertizatii" inca nu s-au trezit! Ca "tuciuriul" poate fi um pic mobilizat. Da, dar numai teoretic! Cu stima, G.O.

   Ștergere
 6. Ce daca am fost activist sau turnator si n-am apucat NATO??La toti activistii si turnatorii ne-a crescut pensia iar la aia care au intrat in NATO le-a scazut!!Le-am tras-o si gata!!Am fost activistii si turnatorii mai destepti, am fost!!Si vine Giurgea ala sa ne desfiinteze pensiile acum???Da' am contribuit ba si noi!!!Ce crede el ca noi activistii si turnatorii munceam degeaba??D-aia ne place noua contributia!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Taci ba in pensia mea contributiva marita....Cica e o initiativa sa ne calculeze si la civili si la militari contributeala zero pentru anii in care am fost activisti PCR si UTC sau turnatori asa cum am fost noi doi ...Si sa mai dam si salariile inapoi pentru acei ani...Suntem distrusi...Io toata viata am fost activist si turnator in armata...Ce ma fac?

   Ștergere
 7. Huhurez20 mai 2014, 10:10 si CEZAR20 mai 2014, 10:45 ...
  De ce faci magarii de astea ?
  E o chestie de fair-play sa nu folosesti adresele blogurilor pentru a te prezenta drept patronul acelui blog !
  Ai ceva cu cei pe care ii maimutaresti tu ?... Iesi la interval cu adevarata ta identitate (chiar si sub forma unui nickname) , si da cu ei de pamint pina le sar mucii pe pereti ...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Io sunt CEZAR...Cum sa dau de pamant eu cu mine...Io n-am identitate nici pe blogul meu....ce vrei sa stie toti ca am fost activist..?

   Ștergere
 8. Ai vazut tu activist sau turnator care sa isi si prezinte identitatea??N-am curaj sa imi prezint identitatea!!!!Nici macar pe blogul meu!!!Anonimule!!

  RăspundețiȘtergere
 9. Eu sint adevaratul cezar ... Celalalt este o clona proasta ...

  RăspundețiȘtergere
 10. Iar eu sint adevaratul huhurez ... si cel care se prezinta aici este un prost ...

  RăspundețiȘtergere
 11. Apar retinute la auto-spam (detectat pe baza limbajului vulgar) diverse comentarii ale celui care isi spune CEZAR. In fapt, comentariile reprezinta o serie de injuraturi in cel mai porcesc stil la adresa ofiterilor pe stil NATO, in special la adresa autorului materialui de mai sus care are nume, prenume si identitate! Viteaza CEZAR indeamna la o confruntare. Dar, pe stilul lui, adica sa fie numai de injuraturi si mai ales fara sa isi prezinte numele. Mai, CONCHITA CEZAR! Ce provocare e aia in care tu nu ai curaj sa iti prezinti nici macar numele si prenumele? Cu asta se incepe, nu? Ofiterii NATO au acest curaj. Ce naiba, n-ai sange in instalatie nici macar cat Conchita Wurst [http://ro.wikipedia.org/wiki/Conchita_Wurst]? Ce ai facut tu suspect pe vremuri de iti este rusine de numele tau? Asa te-a invatat partidu' pe tine? Daca nu te prezinti cu nume si prenume (verificabile - de detectam imediat), ramai pe blogul tau intrucat inseamna ca ti-e teama si de umbra ta. Ti s-a mai lansat aceasta provocare si ai fugit mereu!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. ala nu cred ca este militar.
   ala este un gunoi al societatii ce trebuie distrus cat mai repede.
   nu sunt sigur daca este el,dar se poate afla usor intrebandu-l pe crisan sandu:
   https://www.facebook.com/photo.php?fbid=112057012195241&set=a.112057008861908.15039.100001728291431&type=1&theater

   petre cred ca il cheama pe cezar maimuta.
   s-ar putea sa nu fie el,dar cine stie.
   oricum,aceea maimuta nu are ce comenta aici,niciodata.
   este clar ca nu este militar ci doar o sluga de-a izmanarului oprea.
   daca si la articolul asta cu unul care ataca armata romana,cezar este tot impotriva militarilor,este clar ca nu este militar ala ci doar "carpa" lui oprea.

   Ștergere
  2. @ Anonim 20 mai 2014, 17:31. Adica Petre Padina promotie '74 Breaza si '77 infanterie, domiciliat in TM, 58 de ani?

   Ștergere
 12. Il rog pe R sa renunte la a scrie comentarii sub numele de Huhurez.
  Pe tema Giurgea cititi si
  http://www.huhurez.com/2014/05/ccr-motivat-de-ce-nu-s-aplicat-art180.html

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. de ce il lasati pe acest infect de cucurez sa isi faca reclama aici?
   blogul lui este in 'cap" si nimeni nu mai intra pe acolo si acuma isi face reclama aici.
   trebuie bannat.

   Ștergere
  2. @huhurez20 mai 2014, 13:18 = cezar20 mai 2014, 13:16. Aveti acelasi IP! Ce faceti, dormiti in acelasi pat si doar schimbati laptopul intre voi incat sa aveti acelasi IP? Tu scrii comentarii atat sub numele Huhurez, cat si sub numele Cezar. Iar daca esti banat te treci la anonim sau cu alt ID. e schema ieftina si pt. prescolari..

   Ștergere
 13. @ cezar20 mai 2014, 13:16 & huhurez20 mai 2014, 13:18 & Huhurez Rez20 mai 2014, 14:33. Ai luat "ţeapă"! Esti una si aceeasi persoana. Sau locuiti la acelati domiciliu incat sa aveti acelai IP! Smile! Eu te-am lasat sa te prinzi singur in laţ. Macar schimba si tu stilul "caligrafic": "sint" e "sint", "..." e "..." si la unul si la altul, si la 2 minute diferenta (cata sincronizare) si scris ID-urile cu litere mici, voi avand totdeauna initiala cu majuscule.

  Si apropo de "Pe tema Giurgea cititi si
  http://www.huhurez.com/2014/05/ccr-motivat-de-ce-nu-s-aplicat-art180.html!" Link-ul duce la o decizie a CCR, nicidecum le Giurgea! Ai gresit sau e un apropo cumva despre cei de la AG? Daca e apropo, ai furat-o! M.Ap.N. a admis intr-un final ca cei de la AG care au decizii definitive cu mentiunea "Mentine in plata pensia de serviciu bla...bla...", avem dreptate si se executa cat timp se mentine temeiul legal in baza careia a fost pronuntata hotatarea (Decizia 215/2010 a CCR). Iar temeiul legal care a stat la baza pronuntarii hotararii nu este L. 164/2001, aceasta este doar o consecinta, temeiul legal fiind L. 554/2004 a contenciosului administrativ care este (surpriza) in vigoare (instanta constatand faptul ca M.Ap.N. ne-a emis decizii de recalculare dupa ce HG 735 era suspendata definitiv de ICCJ, deci in mod nelegal). Instanta a constatat nelegalitatea si in baza Art. 14 (7) - acesta e temeiul legal al pronuntarii, a hotarat incetarea oricarei forme de executare (O.U.G. 1 este tot o forma de executare). Daca anula doar deciziile de recalculare, fara sa ne mentina in plata pensia de serviciu, ramaneam fara niciun tip de pensie. Asa ca fiind putere in stat, pe fondul in care instanta a constatat nelegalitatea M.Ap.N. (de fapt nelegalitatea era penala) a decis mentinerea in plata a pensiilor de serviciu. Pt. noi s-a incheiat! Ma rog, pt. cei care executa silit in mod individual M.Ap.N. - nr. care sporeste de la o zi la alta.

  Oricum, cezar20 mai 2014, 13:16 & huhurez20 mai 2014, 13:18 & Huhurez Rez20 mai 2014, 14:33. Se mai dedubleaza omul, detripleaza omul, dar azi te-am prins!

  RăspundețiȘtergere
 14. Multumesc !!!!

  Ion Enache posted to‎ Petrisor Petre .
  http://cezar-armya.blogspot.ro/2014/05/mirela-petrean-cu-ce-m-am-ales-in-viata.html

  RăspundețiȘtergere
 15. @ ghici pentru cine ?

  http://trenduri.blogspot.co.uk/2014/05/generatia-cretinilor-digitali.html

  Sa ne auzim cu bine !

  RăspundețiȘtergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!