miercuri, 28 mai 2014

G. Oprea: CV de general de carton cu 8 ani lipsa dintr-o cariera (teoretic) militara si mult prea obscura, plus multe alte semne de intrebare!


Ospatar travestit in general care a sfidat intreaga armata romana
Perioada: 1980 - 1983
Calificarea/diploma obţinută: Ofiter
Numele şi tipul instituţiei de învăţământ/furnizorului de formare: Scoala Militara de Ofiteri Activi "N. Balcescu" Sibiu, specializarea intendenta.

Nota: Aici apare arma intendenta, specializarea logistica - numai ca termenul "logistica" este inclus in terminologie abia dupa inceperea procedurilor de aderare la NATO, fiind trecut astfel in CV pt. a da mai bine la opinia publica.

Perioada: 1983 - 1990
Funcţia sau postul ocupat: Ofiter Economist
Numele şi adresa angajatorului: M.Ap.N.

Nota: Este imposibil sa fi fost ofiter-economist sau a facut o "manevra". Pt. a fi ofiter-economist, trebuia sa fi avut la baza formarii profesionale, studii economice (A.S.E.). Armata nu a format ofiteri-economisti decat dupa anul 1992, cand fostele scoli militare de ofiteri au fost transformate in institute militare (ulterior in academii). Ofiterii-economisti proveneau din absolventi ai unor facultati civile de profil, activati ulterior in armata. Deci, in acea perioada G. Oprea a fost un simplu ofiter de intendenta, ocupand eventual cu "relatii" o functie de "ofiter-economist".

Perioada: 1985 - 1990
Calificarea/diploma obţinută: Jurist
Disciplinele principale studiate/competenţe profesionale dobândite: Stiinte Juridice/Drept
Numele şi tipul instituţiei de învăţământ/furnizorului de formare: Universitatea Bucuresti/Facultatea de drept.

Nota: Observam 3 lucruri: a avut "pile" - nu oricine primea aprobare in '85 sa urmeze o facultate civila, a absolvit practic o facultate de drept  comunist (in '90 inca nu era schimbat nimic din programa  de drept comunist, fiind eliminate de la predare doar pasajele cu citate din plenarele C.C. ale P.C.R. ), a urmat facultatea la F.F. - cunoscut fiind faptul ca o pregatire la F.F. este cu mult inferioara decat in cazul urmarii unei facultati la zi.

Perioada: 1990 - 1993
Funcţia sau postul ocupat: Ofiter de Justitie Militara

Nota: Tare faza! Abia termina dreptul la F.F. si in ziua a 2-a, este si numit jurist. Aici apare o intoxicare care sa dea bine la CV. Pt. opinia publica, denumirea "ofiter de justitie militara" conduce la ideea ca G. Oprea ar fost magistrat militar. In realitate, ofiter de justitie militara este si orice consilier juridic care lucreaza in armata. Cum nimeni nu si-a aduce aminte ca G. Oprea sa fi fost magistrat, rezulta ca a fost un simplu consilier juridic. Bine ca nu a ajuns magistrat, altfel la stiinta lui cine stie cati militari nevinovati mai nenorocea si din cadrul celor in activitate, pe cei in rezerva "aranjandu-ne" oricum prin aportul adus la desfiintarea pensiilor militare dupa deschiderea acestui drept de pensie. In ceea ce priveste pe cei in rezerva, nici nu e de mirare cum a procedat, a aplicat si el ce a inteles din studiile de drept comunist absolvite la F.F. candva.

Perioada: 1993 - 2001. Funcţia sau postul ocupat: PAUZA. PAUZA. PAUZA. PAUZA. PAUZA .PAUZA. PAUZA. PAUZA. PAUZA. PAUZA. PAUZA. PAUZA. PAUZA .PAUZA. PAUZA. PAUZA. MENOPAUZA. ANDROPAUZA. JENANT, G. OPREA!

Nota: In niciun CV nu gasim absolut nimic despre cei 8 ani. 2 variante plauzibile: si-a dat demisia din armata sau a fost dat afara din armata. Asadar, in 1993 dupa 13 ani de serviciu militar (3 scoala militara, plus 10 ca ofiter) G. Oprea si-a incheiat marea cariera militara cu gradul de capitan, deci ca ofiter inferior in cadrul trupelor "auxiliare". Acest fapt rezulta si de aici!

Anul: 1997
Calificarea/diploma obţinută: Absolvent al Colegiului National de Aparare.
Disciplinele principale studiate/competenţe profesionale dobândite: Curs Postuniversitar pe teme de Securitate Nationala.
Numele şi tipul instituţiei de învăţământ/furnizorului de formare: Colegiul National de Aparare.

Nota! La prima vedere, in CV se creeaza impresia ca ar fi urmat Colegiul National de Aparare (fosta A.Î.S.M.) in sensul perfectionarii ofiterilor de comanda si de stat major. Nu este adevarat! Este vorba de fapt despre un simplu curs organizat la C.N.Ap.  urmat in calitate de civil la  Colegiul National de Aparare - curs urmat si de diverse alte starlete, popi, politicieni (inclusiv Elena Udrea), fara prezenta obligatorie. Alte detalii picante despre C.N.Ap. - aici


Avansarile in grad ale Gl. Patton
Anul 2001 - Salt ilegal de la capitan la general-maior, cu sfidarea intregii armate.  

Dupa 8 ani de la trecerea in rezerva cu gradul de capitan,  G. Oprea este reactivat si nu oricum: cu gradul de general-maior. Si de justitie militara, desi activase numai 3 ani in domeniu. Pentru acest fapt este necesar un "spate" mult prea solid, si ceva la fel de mult trafic de influenta. Pe de alta parte, avansarea s-a facut cu incalcarea unor prevederi din Ghidul Carierei Militare si din Legea nr. 80/1995 (Statutul Cadrelor Militare) - introduse in vigoare dupa stas NATO. Care erau aceste prevederi in anul 2001? Sa nu mai fie ca in comunism cand cine avea pile putea fi avansat oricand si oricum, introducandu-se stagii minime in grad, astfel: sublocotenent/aspirant - 3 ani,  pt. celelalte grade de la locotenent la lt.colonel/cpt. comandor -  de 5 ani, de la colonel/comandor in sus - fara stagiu in grad. Ori, G. Oprea a fost activat cu gradul de general-maior, sarind etapele maior si lt. colonel cu stagii minime in grad (5 ani fiecare), ceea ce este ilegal. De fapt, G. Oprea nici in gradul de capitan nu are stagiul minim obligatoriu, acesta fiind tot de 5 ani, iar G. Oprea a detinut respectivul grad 2 ani. Pe de alta parte G. Oprea a sarit pur si simplu si peste gradele de colonel si general de brigada. Ultimele grade nu impun stagii minime, insa obligatoriu trebuie sa porti acele grade inainte de deveni general-maior. Mai este un aspect. G. Oprea reprezinta o sfidare a tuturor militarilor de cariera, cu precadere a fostilor sai colegi din anul 1993, care din cauza Ghidului Carierei Militare si a Legii nr. 80/1995 (Statutul Cadrelor Militare), nu puteau atinge gradul de colonel mai devreme de anul 2005. Daramite de general-maior.

In concluzie, daca tot a fost sa fie activat, G. Oprea ar fi trebuit activat cu gradul de capitan, sa isi indeplineasca stagiile minime in gradele de capitan, maior si lt. colonel. Maxime puteau fi oricat - dupa merite si posibilitatile armatei de avansare. Dupa care, prin 2005 ar fi putut fi avansat la gradul de colonel si abia dupa aceasta etapa putea sa i se atribuie primul grad de general, daca merita - desigur! Dar dupa moralitatea acestuia, este evident ca daca ar fi urmat o cale normala a carierei militare, G. Oprea nici acum nu ar fi depasit gradul de capitan.

Nota! Nu are legatura cu G. Oprea, dar poate fi relevant asupra unui aspect legat de reactivari si functii fictive. Candva in zona anilor '95-'97, undeva la o unitate militara din Romania s-a prezentat repartizat intr-o functie nou-inventata din zona "auxiliara", ca fiind reactivat, un ofiter oarecare. Cam atipic pt. armata dupa frizura cu zulufi, dar cu toate documentele in regula. La vreo 3-4 ani de la intamplare, cu ocazia schimbarii statului de incadrare a unitatii, S.M.G. a descoperit ca individul nu era in evidenta de personal a S.M.G., si nici functia acestuia nu exista in statul unitatii din evidenta S.M.G. Nu era niciun spion. Pur si simplu, cineva din zona gri a armatei facuse o "manarie" penala sa il reactiveze pe individ, numai ca "manaria" a fost superficiala - dupa cum s-a dovedit cu ocazia schimbarii statelor de organizare. Precis nu a fost singurul caz.

Gl. Patton: a 4-a stea numai dupa 2 razboaie mondiale
Perioada 2001 - 2003. Dubii mari: ori general-maior de justitie activ, ori prefect, ori director la C.N.Ap.?

Funcţia sau postul ocupat: General-maior de justitie militara activ. In realitate, in perioada respectiva nu a avut nimic de-a face cu justitia. Din 2001 până în 2002, Gabriel Oprea a îndeplinit funcția de secretar de stat și președinte al Administrației Naționale a Rezervelor Statului. Legat de Rezervele Statului, cunoscatorii stiu ca este o functie de capatuiala (de exemplu, la inundatii sau deszapeziri se pot smenui cantitati impresionante de combustibili, materiale de constructii etc. care trec in stocurile firmelor de partid, gratis. Aici intra si completarea stocurilor fara licitatii). O prima mare problema! Dar intre anii 2001-2002 G. Oprea apare incadrat si ca director adjunct la C.N.Ap. De retinut: in 2002 a absolvit un curs la acel colegiu si Victor Ponta - in urma caruia a ajuns si el capitan, specializat in ce altceva decat in justitie militara - exact ca naşul lui.  Apare insa o problema si mai mare. Atat in CV de aici, cat si aici, cat si in altele - G. Oprea apare si ca ofiter activ si ca prefect intre anii 2002-2003! Un militar si activ si prefect? D.p.d.v. al Legii nr. 80/1995 (Statutul Cadrelor Militare) - este imposibil. Prefectul este desemnat politic, iar militarii nu pot fi numiti in functii politice. Ce sa mai spunem, perioda 2001-2003 este extrem de dubioasa ca de altfel intreaga activitate si cariera a lui G. Oprea! Nu ramane decat sa admitem ca in 2003 iar a trecut rezerva. In total: maxim 15 ani de serviciu militar, din care 3 scoala militara si maxim 12 ani de ofiter "auxiliar". Cu ultim grad militar in activitate de general-maior, grad la care militarii de cariera nu ajung nici dupa 30 de ani, iar cei mai multi niciodata!

Perioada 2004-2009. General cu 4 stele dupa 15 ani de serviciu militar si acela prin zona gri a armatei. In lipsa transparentei, sursele si CV-urile dau nastere la confuzii. De exemplu, aici este precizat ca ar fi fost activat in 2001 cu gradul de colonel, nu de general-maior, iar in acest CV scrie negru pe alb ca a fost activat direct ca general-maior de justitie (general cu 2 stele). Nu prea conteaza asa mult, la urma urmei e sfidator oricum si sa fii avansat colonel din capitan si sa fii avansat ulterior si cu 2 grade de general in nici 2 ani. Aici  este precizat  ca a fost trecut in rezerva in 2003 cu gradul de general-maior, iar in anul 2008 a primit a 3-a stea (general-locotenent), in rezerva fiind. La numai un an mai tarziu - in 2009, a luat si pe cea de-a 4-a stea (acordata de Basescu) si care este cea de general de armata. Ca la bazar! Dupa maxim 15 ani de serviciu militar si in trupele auxiliare, si la numai 47 de ani varsta. In conditiile in care Generalul Patton si-a primit a 4-a stea dupa participarea la 2 razboaie mondiale, la 60 de ani si dupa 36 de ani de serviciu militar, iar pe ultima abia dupa capitularea Berlinului.

Smecheria cu reactivarea

Presupunem ca in cei 8 ani cat a avut intrerupere in cariera, a lucrat pe undeva. In baza Legii nr. 164/2001 la noua trecere in rezerva din 2003, avea si drept la pensie militara (conditia: minim 20 ani vechime, din care minim 10 in armata). Intrucat a ramas in activitate numai 2 ani dupa reactivare, devine evident ca s-a reangajat numai sa poate trece din nou in rezerva. Deci a avut un scop precis, iar acesta nu putea fi decat acordarea dreptului la pensie militara si mai ales sa prinda ceva malai. Malaiul? Conform O.U.G. nr. 1/1998 s-a ales (mai mult ca sigur ca "s-a dat" disponibilizat) si  cu o plata compensatorie in valoarea a 20 de solde brute de general-maior (acordate pt. vechime mai mare de 15 ani). La care, in baza Legii nr. 138/1999, art. 31 (1) s-au mai adaugat inca 10 solde de general-maior ca ajutor neimpozabil. La care, in baza Legii nr. 138/1999, art. 31 (2) s-au mai adaugat inca 26 solde de general-maior [(diferenta intre 55 ani si 42 ani) x 2 solde]. Total: 56 de solde brute de general-maior.  Se apropie de suta de mii de euro, nu?

Cam atat despre naşul lui Ponta. Mai departe ne vom ocupa de finul Ponta. Intrucat fata de militari, si ultimul este un escroc politic la fel ca primul! De fapt, ce ne mai mira? Se stie de cand lumea ca cine se aseamana se aduna!

Nota:  Trupe "auxiliare" sunt considerate acele trupe in care posturile si functiile nu au nimic de-a face cu serviciul militar in sine, putand fi ocupate la fel de bine si de civili. De exemplu - posturile si functiile in justitia militara sau jurnalistica militara. Astfel de posturi si functii "auxiliare" au fost inventate in armata romana de catre fosti nomenclaturisti in scopul asigurarii unui loc de munca propriilor odrasle si altor acoliti.

39 de comentarii:

 1. Oprea este sinonimul militar al unui șmecheraș de cartier. Intr-un final toate mânăriile și matrapazlâcurile militare și politice vor fi date în vileag. Din păcate codul penal român nu are o pedeapsă pe măsura faptelor sale.
  Ponta va fi ultimul politician și PSD ultimul partid care vor pierde prin alianța cu Oprea.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. KOREKT spus. Asa a ajuns si ofiter, fiind militar in termen -ca ospatar- la 2456 in DT2 a fost trimis la Scoala militara ca era un smecheras de Bucuresti, avand scoala vietii de la CCA-restaurantul militar.

   Ștergere
  2. @ mvbl. Cu multumiri pt. informatie. Facem "update". Daca mai ai si alte date cat mai concrete, le trecem ca verificate!

   Ștergere
  3. @ mvbl. Daca informatia cu UM 02546 este corecta, posibil sa intervina un aspect care leaga multe lucruri. Cand discutam de UM 02546, ne referim la fosta Garda Nationala (devenit ulterior Regiment de Garda), este corect? La UM 02546 si-au satisfacut stagiul militar ca militari in termen sau au fost angajati ca civili "n" persoane dovedite ca fiind colaboratori ai Securitatii. Cu certificat de la CNSAS. Ex. 1 [http://www.cnsas.ro/documente/adeverinte/2013/2619%20Bara%20Eugen.pdf], Ex. 2 [http://www.cnsas.ro/documente/adeverinte/2013/95%20Neacsa%20Vasile.pdf].

   In acest context devine chiar oportuna o verificare la CNSAS a fostului ospatar - nu ar fi nimic de mirare dupa cum a jonglat lucrurile, sa fi fost si el un pic de colaborator.

   Ștergere
  4. Imi cer scuze de eroare este vorba de 2456 (nu vreau sa gresesc din nou) Batalinul de deservire a Directiei Gospodarie.

   Cat priveste faptul ca "oprisor" a fost ospatar (mai degraba picol) in Restaurantul militar CCA in anii 78-80 si ca a satisfacut stagiul militar ca ospatar la unul sau altul din generalii din DT2 (Dr. Taberii 7-9) asta este sigur.

   Ștergere
  5. Revin
   Si a fost implicat pana peste cap in disparitia unor obiecte de mare valoare din casa Ceausestilor din Primaverii, eu nu am dovezi concete dar cunosc un coleg din Directia Gospodarie care a facut si sesizare dar spre siguranta sa a renuntat.

   Ștergere
  6. Este clar ca a obtinut gradele prin incalcarea legilor, atat de catre el cat si de catre altii care l-au ajutat. Macar de-ar fi singurul care a obtinut nemeritat gradele. Exemplu Ontanu care, la 1 Decembrie poarta foarte tantos uniforma de general maior desi, cred, ca habar nu are sa comande un pluton, nicidecum o divizie. Cred ca ar trebui sa inceapa o cercetare amanuntita a modului in care au obtinut gradele unii rezervisti si, in cazul constatarii de incalcare a legii, sa li se retraga. Gradele militare nu sunt castraveti sa fie vandute la taraba.

   Ștergere
 2. Gheorghe Deresu28 mai 2014, 23:00

  El a ajuns general fiindca a avut studiile necesare. A luat Ginkgo biloba, a participat la toate „petrecerile” si nu a ratat nici un examen. Noi am invatat, nu am luat Ginkgo biloba, nu am participat la „petreceri”, am mai ratat cate un examen, nu am avut studiile necesare, nu am ajuns generali, dar suntem pensionari „nesimtiti”.

  RăspundețiȘtergere
 3. Acest individ a contactat "boala saritului".Boala saritului peste toate obstacolele care ii puteau "FRANA " ascensiunea..Da, bine spus,si sa va tzinetzi de cuvant : urmeaza PONTA ?! Asteptam.

  RăspundețiȘtergere
 4. Lipseste din CV tov. oprea perioada cand era (scuze pentru ortografie dar oprea dupa mine se scrie cu litera mica), ospatar in CCA. De atunci a invatat sa stea cu mana intainsa.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @ Anonim29 mai 2014, 09:08. Cu multumiri pt. informatie. Facem "update". Daca mai ai si alte date cat mai concrete, le trecem ca verificate!

   Ștergere
 5. Pai uite si varianta live a clientului dumneavoastra.Urmariti acest film care este dupa parerea mea o mica_capodopera incepand de pe la minutul 30.In locul altor comentarii va sugerez Sa urmariti cu atentie tinuta ,atitudinea,stereotipurile verbale,modul cum isi da ochii peste cap si nu in ultimul rand,cum aproape dupa fiecare raspuns dat de Oprea moderatorilor camera se muta pe chipul lui Dragnea.Ce vi se pare ca spune Dragnea fara sa spuna?Un militar adevarat nu poate ramane decat cu un gust amar.

  http://youtu.be/Cf9Vy9Fa3yE

  RăspundețiȘtergere
 6. http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=0I0PPG2tkHU

  RăspundețiȘtergere
 7. Asta este de fapt marea prosteala pe care unii o fac la Bucuresti. Isi fac cariera pe hirtie si apoi isi dau functii cu venituri mari si pensii mari. Prostii, adica noi restul populatiei trebuie sa inghitim nesimtirea lor . De ce? DNA si justitia ce face de ce nu se sesizeaza ?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cum să nu se sesizeze justiția și DNA . Se sesizează permanent, doar că o face la comandă. S-a sesizat că Băsescu- Boc-Șeitan vor să le umble la pensii așa că au scos de prin fișete niște dosare le-au arătat împricinaților și au rămas tot cu pensiile alea speciale de 80% din toate veniturile din ultima lună.
   Corupția, aia mare și medie, de care se ocupă DNA este generalizată în Romania. Așa că tanti justiția, ocolind oamenii cu care colaborează, care-i susțin și promovează, dă cu barda în corupție, dar așa mai pe la scoarță fără sa afecteze trunchiul. Massmedia, și ea o componentă imparțială a sistemului, mediatizează aceste cazuri răsunătoare și dă poporului satisfacția supremă , ” L-a prins pe ala ,tu-i mama lui ”. Și aici se încheie dreptatea, după ani ori zeci de ani dosarele se încheie în coadă de pește, fără recuperarea prejudiciilor ci doar cel mult, pe ici pe acolo, cu un concediu prelungit al împricinaților, e drept cu limitare de mișcare, dar moca, pe banii contribuabilului.

   Ștergere
  2. Stii de ce nu se sesizeaza? "În perioada 2000 – 2002, Gabriel Oprea a fost director adjunct al Colegiului Național de Apărare, iar vicepreședinte al Fundației Colegiului Național de Apărare și profesor asociat la catedra de Securitate Națională. Începând cu 2001 Gabriel Oprea a devenit profesor la Colegiul Național de Apărare, iar din 2002 conducător de doctorat la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”. Între anii 2003 – 2005, Gabriel Oprea a fost membru în Comisiile de Specialitate ale Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare - Comisia de Științe Militare, Ordine Publică și Siguranță Națională. În prezent, Gabriel Oprea este profesor și conducător de doctorat la Academia Națională de Informații, unde activează din 2008".

   Acum intelegi de ce nu se sesizeaza? Sunt si procurori care au urmat cursuri, masterate, doctorate la cele 2 institutii - nu doar Ponta sau Udrea! Iar noi stim niste metehne ale celor 2 institutii - doar si noi am facut parte din sistem, nu? Unele metehne sunt legate de plagiatul generalizat, altele de dat "lozul" cui trebuie sa iti faca respectivul lucrarea de absolvire/de master/de doctorat sau macar sa inchida ochii. E caracatita prea mare, iar daca DNA intervine - apare santajul ceea ce ar insemna ca DNA ar trebui sa isi atinga si 3/4 din propriii oameni sau pe acolitii lor.

   Ștergere
  3. Sistemul, în toate componentele sale, este putred de tot. Se speră reformarea lui prin reacția democratică a societății civilie și prin constrângerile și impunerile partenerilor externi, UE, NATO. Teoretic ar fi posibil ca în 10-15 ani sistemul românesc să ajungă la un nivel de corupție și eficiență similar cu statele democratice. Practic e mult mai greu, societatea civilă, fără antrenementul democratic din perioada 40-90, mai are mult până va fi capabilă de ceva performanțe în lupta cu sistemul, partenerii externi încă mai au de profitat de pe urma României așa că se marginesc la certuri părintești,folosind nuiaua doar acolo unde acțiunile noastre îi deranjeză ori afectează prea mult.
   Noua generație, viitoarea beneficiară a democrației postdecembriste, în lipsa unor rezultate interne vizibile a ales soluția cea mai comodă, în loc să lupte aici pentru un viitor și-l croiește direct în țările civilizate.
   Exodul de populație activă este și va fi tot mai mult compensant de oameni din țări mai sărace ori mai puțin democratice ca noi, din Asia și Africa, și la un moment dat, ei vor fi cei care vor impune condițiile.
   Soluțiile ar fi să dărâmăm șandramaua și să construim de la temelie o democrație adevărată și viabilă ori să așteptăm curgerea timpului care va rezolva și această problemă. Pentru prima soluție, cea mai edicientă și benfică e nevoie de implicarea unei mari părți a populației care se pare că nu e dispusă la așa ceva. Pentru a doua soluție dezavantajul rezidă din faptul că în timp ce noi ne târâmm pe coate și genunchi spre viitor cei din jurul nostru merg în pas gimnastic.

   Ștergere
  4. Sa le fie rusine. Sunt multi cate ar trebui executati pentru ce au facut din armata asta. Si sunt si mai multi care nu au curajul nici sa ridice ochii dim pamant dar sa spuna lucrurilor pe nume.

   Ștergere
 8. Si cand ne gandim cum s-au facut aia pres din fruntea ancmrr si scmd in fata lu' bula ala de oprea!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. De unde ai scos asta? SCMD nu s-a facut niciodata pres la picioarele lui Oprea. Dimpotriva, l-a obligat sa actioneze pentru a-si repara greseala cu desfiintarea pensiilor militare, in calitatea sa de vicepremier.

   Ștergere
 9. Plutonier de cazarmament ... atat!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. De ce nu amintiti si perioada cand a fost baodyguardul lui Muiron Cazma?

   Ștergere
 10. Nu era Garda nationala ci Regimentul 30 Gd. fosta 1026 si apoi 2546. Nu uitati de perioada 1994 (parca) la complexul militar Olimp.

  RăspundețiȘtergere
 11. REMEMBER
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/gabriel-oprea-dupa-rrecalculare-un-maior-va-avea-pensie-de-2314-lei-905772.html

  Luni, 13 Septembrie 2010.
  Ministrul Gabriel Oprea despre pensiile militarilor: ''Dupa recalculare, un maior va avea pensie de 2.314 lei''
  Ministrul Apararii, Gabriel Oprea, a anunţat astazi ca pensiile fostelor cadre militare vor fi recalculate in functie de sumele cu care au contribuit fostii militari la bugetul de pensii, insa niciuna dintre cele sub 3.000 de lei nu va fi redusa.

  http://www.cotidianul.ro/126659-Gabriel-Oprea-Daca-pensiile-militarilor-scad-imi-dau-demisia
  Marti, 19 octombrie 2010
  Gabriel Oprea: Daca pensiile militarilor scad, imi dau demisia
  Ministrul Apararii, Gabriel Oprea, este gata sa-şi dea demisia din functie, daca pensiile militarilor vor scadea. Declaraţia a fost facuta luni seara, la B1TV.
  "Mi-am pus cariera politica in joc in momentul in care am facut o declaratie acum trei saptamani, o luna, impreuna cu doamna general Lupu, care reprezinta finantele din Ministerul Apararii, si in care am spus clar, cu date concrete, ca pensiile de la 30 milioane in jos, care reprezinta aprox. 92,35%, nu scad. Daca scad, imi dau demisia. Ca sa fie clar", a spus ministrul Gabriel Oprea.

  RăspundețiȘtergere
 12. @ mvbl30 mai 2014, 23:01. Ceea ce afirmi dumneata, este super adevarat! Un sigur amendament! Ei stiu cine esti tu! Cum de altfel, cunosc la fel de bine cine suntem noi. O singura sansa avem toti: sa spunem adevarul! Este lucrul de care se tem cel mai mult!

  RăspundețiȘtergere
 13. Articolul este ok, în principiu. Ce nu înțeleg eu este comparația absolut forțată a izmenarului (cer scuze logisticienilor, dar tipul nu a depășit nivelul de ațist) cu generalul Patton. Total nepotrivivă! Patton a comandat Armata a 3 - a pe front, a avut o carieră chiar militară, de la baza la vârful ierarhiei. Individul în discuție este o făcătură politică, nimic altceva. Un învârtit de vremuri tulburi. General cu 8 stele, cred că nu-i sunt suficiente la boala sa. Așezați-l pe Ponta între Oprea și Dragnea și aveți imaginea dezastrului din România. Auzi, profesor universitar și îndrumător de doctorat !!! Ăsta este nivelul învățământului românesc! Oprea om de știință, el și coana Leana! Nu știi dacă să râzi, ori să te bușească un plâns de un mileniu... Vai steaua noastră...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Comparatia cu Patton (4 stele Patton, 4 stele Oprea) este menita pt. a reliefa cum un escroc precum Oprea lezeaza imaginea militarilor de cariera.

   Ștergere
 14. pentru perioada in care a activat ca președinte al Administrației Naționale a Rezervelor Statului se poate verifica daca a facut achizitii de la TCE Trei Brazi, Insula Mare a Brailei? aparea la Zilele de excelenta Aectra, insotit uneori si de Ontanu, la inceputul partidului de interes national, Aectra fiind o firma a unui domn cu trecut in comunism in comertul exterior... ca sa fie clar cum se sifoneaza banii

  RăspundețiȘtergere
 15. Ce mi se pare cel mai jegos în toată afacerea asta este felul cum sar toți comentatorii peste cel care l-a adus din nou la suprafață, i-a dat mai dat trei stele, l-a păpușărit și l-a folosit. Anticomunistul de la Anvers, Băsescu.

  RăspundețiȘtergere
 16. De ce trebuie ca de fiecare data sa aiba loc un accident tragic ca acesta pentru a se descoperi atatea? Noi, cetatenii, ar trebui sa veghem la bunul mers al societatii si sa fim detectivii care sa rascoleasca fara mila in trecutul demnitarilor, inainte ca acestia sa ne faca vreo surpriza.

  RăspundețiȘtergere
 17. ...şi acum suge armata cu finu prin Roarmy Catering....

  RăspundețiȘtergere
 18. Bună seara. Am citit atent articolul postat de către dvs. și nu pot decât să vă felicit pentru expunerea strictă, scurtă și la subiect a problemei. Observ o decelare simplă dar foarte bine fundamentată a legislației militare cât și a domeniului militar în sine. Nu degeaba sunteți numiți pe drept Ordinul MIlitar "R 265000 Elita". Sunteți niște elite într-adevăr. Iar în ceea ce îl privește pe recurent inculpat (eu ca jurist așa îl văd) Oprea Gabriel consider căci demisia din absolut TOATE funcțiile urmată automat de cercetarea, judecarea și condamnarea în mod definitiv și revocabil reprezintă un deziderat imperios necesar a fi aplicat în regim de maximă urgență. Iar dacă domnul Oprea tot dorește stele (așa pe gratis) fără să le merite cu adevărat, aș fi cel mai fericit cetățean dacă acesta ar fi judecat conform Legii Cadrelor Militare respectiv Regulamentului de Disciplină Militară. Din moment ce tu reprezinți MAPN și ești dovedit ca fiind părtaș și chiar posibil cauzator al unei crime (în mod indirect - pe baza situației ilegale de a solicita coloană oficială) împreună cu cei din MAI care sunt direct implicați și răspunzători de decesul subofițerului Gigina Bogdan, consider căci întreg Ministerul de Interne, cu excepția unor persoane, ar trebui destituit din funcții și unii chiar condamnați.

  RăspundețiȘtergere
 19. Unde-s Militarii Țării ??

  Drepți ați stat sub papucari !
  azi tot drepți sub panglicari !!
  Mulți aveți Academie !
  cum de stați drepți sub prostie ??

  Oprea-un general de paie
  făcut noaptea de o laie !
  e fudul ca cel Soldații
  și Peneș și Dorobanții !!

  ca primu-i, din plagiatori,
  precum mulți alți dregători !
  când vorbește buchisește
  ca cei care îl dorește !!

  Aros din Milet / p.b. / Cluj

  P.S.
  General ?? Un trepăduș !!
  Militar ?? Sclav la cavuș !!
  Unde sunt Eroii Țării ??
  Unde e Armata Țării ??

  Drepți ați stat sub papucari !
  azi tot drepți sub panglicari !!
  Mulți aveți Academie !
  cum de stați drepți sub prostie ??

  Neamul Vrea Demnă Armată !
  cum Mihai avea Odată,
  cum Mircea și la Rovine,
  cum Ștefan și Țepeș,
  mai altă dată !!

  Unde sunt Eroii Țării ??
  Unde e Armata Țării ??

  RăspundețiȘtergere
 20. Verificati va rog si afacerea personala a acestei jigodii, respectiv infiintarea RoArmy Cattering, care se ocupa cu hranirea fortata a personalului armatei (militari si civili)... spun fortata deoarece mananci sau nu, banii se retin automat din salariu, iar beneficiarul acestei afaceri este generalul izmana!

  RăspundețiȘtergere
 21. Alta manarie in Armata.....formarea ofiterilor pe filiera indirecta. Prilej de intra in sistem tot felul de neaveniti care dupa patru ani nu stiu nici sa imbrace uniforma, ce sa mai spun de transmiterea unor ordine catre subordonati. Am avut subordonati doua asemenea specimene: un fiu de popa care anterior a fost taximetrist promovat direct slt. dupa un simulacru de curs de 6 luni si o fufa absolventa de litere specializarea teologie care habar nu avea sa redacteze un document simplu. Parca vezi peste ceva timp vreun general d'asta indirect.

  RăspundețiȘtergere
 22. Pai dai si normal ca Platon asta na fost avansat ca vut decat zero doctoranzi.

  RăspundețiȘtergere
 23. Mey dai si normal ca Platon asta na fost avansat. Cati doctoranzia vut el? Decat nici unu.

  RăspundețiȘtergere
 24. Acest blog nu este destinat pentru rating ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul!

  RăspundețiȘtergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Aviz securistii care au primit dispozitii de infiltrare, in scopul destabilizarii coeziunii si cooperarii intre militari!