luni, 26 mai 2014

Europarlamentare - Romania 2014! Prin neprezentare la vot, 68% dintre romani au dat cu flit intregii clase politice!

Prezenta la vot: 32,29%. Ceea ce inseamna ca doar 67,71% dintre romani mai sunt "excitati" politic de vreun partid (candidat independent) sau altul. Cu alte cuvinte, cca. 68% dintre romani arata "degetul mijlociu" in sus intregii clase politice reunite! Suficient de multi romani, prea multi chiar - incat sa nu transmită un semnal clar asupra faptului ca încrederea în politicieni este la o cota de avariere ce necesită schimbarea din temelii a clasei politice actuale! Ieri au avut loc însă şi alegeri prezidenţiale în Ucraina. Este interesant faptul că si ucrainenii transmit în mod constant mesajul că nu au încredere în politicienii lor. Diferenta între români şi ucraineni este dată doar de faptul că pe când românii sunt resemnati in ceea ce priveste clasa politica, îndurând docili 4-5 ani de mandat, ucrainenii au înţeles lecţia şi nu par deloc dispuşi să aştepte atât, fapt pt. care afirma ca vor schimba reprezentanţii care nu le reprezintă interesele, când şi de câte ori consideră necesar - prin renumita metoda Maidan!

Ieri, 68% dintre români au aratat "degetul mijlociu" in sus intregii clase politice reunite! Din acest punct de vedere, nu a câştigat niciun partid politic. Raportând rezultatele la numărul tuturor cetăţenilor cu drept de vot, nu doar la numărul celor care s-au prezentat, situatia devine astfel:
 • Alianţa PSD-UNPR-PC: 37,4% incredere din nr. participantilor la vot care au fost 5 760 000. Rezulta ca 2,2 milioane au votat pt. alianta. Raportat insa la cele 18 milioane de alegatori, rezultatul este catastrofal pt. alianta: doar 2,2 milioane de cetateni au incredere in aceasta, respectiv votantii de ieri. Si care reprezinta cca. 12% dintre toti romanii cu drept de vot. In concluzie, doar 12% dintre romani sunt "excitati" de alianţa PSD-UNPR-PC, in timp ce 88% dintre romani nu au nicio incredere in Ponta si in alianta lui.
 • PNL: 14,86% din nr. participantilor la vot, cca. 860 000 cetateni. Raportat insa la cele 18 milioane de alegatori, rezultatul este acela ca doar 4,8% dintre romani sunt "excitati" de PNL, in timp ce cca. 95% dintre romani nu au nicio incredere in Antonescu si partidul lui.
 • PD-L: 12,23% din nr. participantilor la vot, cca. 700 000 cetateni. Raportat insa la cele 18 milioane de alegatori, rezultatul este acela ca doar 3,9% dintre romani (mai) sunt "excitati" de PD-L, in timp ce cca. 96% dintre romani nu au nicio incredere in portocalii. 
 • P.M.P.: 6,21% din nr. participantilor la vot, cca. 360 000. Raportat insa la cele 18 milioane de alegatori, rezultatul este acela ca doar 2% dintre romani au pus botul la partiduletul lui Basescu-Udrea, in timp ce cca. 98% dintre romani nu au nicio incredere in acesta. 
[O figura frumoasa a facut-o M. Diaconu: 6,92%. Este evident ca a fost votat nu ca ar fi vreun politician altfel de altii, ci pur si simplu intrucat este un actor simpatic pt. anumite generatii]. 

Cam asa stau lucrurile pe real! Ar mai fi un amanunt relevant! Se adevereste faptul ca la referendumul pt. demiterea lui Basescu, cei 7,5 milioane de romani care au votat pt. suspendarea presedintelui, au votat efectiv contra lui Basescu, si nu neaparat pentru Ponta sau Antonescu. Alianta USL de atunci s-a imbatat insa cu apa rece, intoxicandu-ne cu ideea ca USL ar avea 7,5 milioane de sustinatori.  Mai ales Ponta se lauda cu treaba asta. Ori, din datele de mai sus rezulta ca ieri au votat pentru fosta USL, mai putin de 1/2 dintre cei care au participat la referendumul pt. demiterea lui Basescu.


Morala? Nu este grea deloc, vorbesc rezultatele! 68% dintre români (cca. 2/3) arata "degetul mijlociu" in sus intregii clase politice reunite. Clasa politica care trebuie dezmeticita urgent din visare, intrucat are o legitimitate bazata pe doar 1/3 din numarul total al cetatenilor cu drept de vot - ceea ce doar legitimitate democratica nu mai poate fi considerata. De fapt, legitimitatea nici nu prea mai conteaza in astfel de situatii, cunoscand foarte bine faptul alesii isi ignora oricum alegatorii imediat din ziua a 2-a de dupa inscaunare. Ce sa mai, doar un Maidan ar mai putea rezolva cate ceva. Dar pentru asta tebuie ca mai intai sa ajungem si noi la nivelul de constiinta si mai ales de atitudine civica a ucrainenilor, altfel tot de basesti, ponti, boci, tökesi, crini, ebe si udre o sa avem parte mult si bine!

5 comentarii:

 1. Serviciile de informatii romane au decis sa il lase din brate pe Traian Basescu si pe exponentii lui din anumite institutii de forta. Din ratiuni de stat. Decizia a fost luata imediat dupa rezultatele de la europarlamentare, care au relevat fara nicio indoiala ca orice combinatie politica gen Basescu – Udrea – PMP – PDL nu are nicio speranta de reusita la alegerile prezidentiale din noiembrie 2014, astfel incat „sistemul ticalosit” sa aiba sanse sa se perpetueze. Asadar, in lunile urmatoare ne putem astepta la dezvaluiri impresionante despre mafiile din guvernarile PDL, dar si la activari de dosare penale importante impotriva unor membri ai fostelor Guverne Boc, la DNA si DIICOT. In fapt, dinspre marile parchete va veni cea mai vizibila rasturnare de situatie. Aviz si aservitiilor din CSM si ANI, care vor deveni tinte ale unor dezvaluiri interesante. Si asta pentru ca serviciile de informatii, care la noi sunt sustinute de cele externe, in special de cele americane, sunt extrem de pragmatice si actioneaza numai in functie de interesul institutional.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu te supara, nu vreau s a te incurc, nu am nici cea mai mica apropiere sa placere la auzul pdl...dar a luat un scor bun/neasteptat de bun...eu ma intreb cine sunt nebunii care mai cred in pdl? Ma bucur-si iata si cu cine am stampilat- ca a iesit M.Diaconu. Dar , acum 5 minute tocmai se anuntau discutii de alipire PNL-PDL...Dumnezeu cu mila, daca mai crede cineva in acesti mizerabili cu numele de politicieni conducatori, e dus cu pluta. daca se lipeste si pmp... fug incet dar sigur din tara.!!!!!

   Ștergere
  2. @ Anonim27 mai 2014, 13:34. Ce e de mirare? Asta incearca sa prezinte si materialul. Politicianul roman=escroc. Eu n-am mai votat pe nimeni. Diaconu e simpatic ca actor, dar cat a fost in USL-PNL l-a durut fix in cot de faptul ca Ponta-Antonescu nu au facut nimic pt. rezervistii cu pensii diminuate. E simpatic, dar si director de teatru! Nu iti spune nimic ultima chestie, doar nu e pt. oricine sa fie director! Deci, tot "privilegiat" al sistemului este si el, iar d.p.d.v. politic face exact ce fac si ceilalti: totul pentru el, nimic pt. alegatori!

   Ștergere
 2. VICTORIE ! AM FOST INFRANTI !! DAR CLANURILE POLITICE INTERLOPE NU LE PASA DE FRAIERII CU DOMICILIUL IN COLONIA ROMANIA , ASA CA SE CONTINUA MOTO-ul TOVARASULUI TRAIAN BASESCU : "UN FLEAC I-AM CIURUIT".

  RăspundețiȘtergere
 3. @ Anonim26 mai 2014, 22:32
  Eu cred ca acestea sunt vise frumoase. Serviciile sunt singura zona a societatii care nu s-a reformat dupa 1989; doar s-a adaptat. Astfel si-au perfectionat legaturile cu politicienii dar nu in sensul de a lucra pentru stat in primul rand ci pentru ei, ai lor si politicieni. Numai asa se explica protectia de care se bucura toti furaciosii cu radacini in partide. Ca au aplicat metode pentru a-si aservi justitia, este normal pentru ca nu te poti lasa la mana uniu eventual judecator cu coloana varticala care sa-ti dea planurile peste cap.

  Imi place ideea cu legatura cu alte servicii; sunt curios insa cum se face plata, ca moca nu-ti da nimeni nimic. Sa fie resursele moneda? Ma intreb si eu ...

  RăspundețiȘtergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!