vineri, 30 mai 2014

Avertismentul unui vanator de munte pentru escrocii politici Ponta, Oprea si Dusa! (P. I) Tot "macelari"de militari sunteti si voi!

Basescu si Boc oricum sunt viitori "parnaiasi"! Dar si voi, Ponta, Oprea si Dusa! Nu sunt impresionat si nici intimidat de absolut nimic! Orice politician roman care cu "sabia pseudo-democratiei", ati macelarit militari romani (sabie reala oricum nu aveti curaj sa purtati - sunteti prea lasi pt. asa ceva), veti plati! Nu este o vorba in vant, esenta se regaseste in juramantul unui vanator de munte!  Am inteles ca nu va place de mine! Nici de Dita, nici de Neacsu, nici de Popescu, nici de Marin si nici de altii! Deranjam, nu? Sigur ca da - oricine gandeste drept si liber in Romania, a deranjat dintotdeauna! Eu doar va sugerez sa va aduceti aminte atunci cand veti da socoteala pt. fiecare rezervist "ucis"  - la propriu ucis, din cauza faptelor voastre nesabuite, despre ceea ce ati comis! Asa cum Basescu-Boc au ucis oameni, si voi ati facut la fel! Nu e nimic nou! Numai ca ne-am invatat si noi lectia! Undeva in alta lume, un oarecare Simon Wiesenthal a reusit sa ii aduca in fata judecatii adevarate pe toti cei care cu pistolul sau cu legea fascista, au ucis oameni. Tineti minte ce va spun! Nu e amenintare, ci un avertisment spre trezire! Dar, daca ati ucis oameni - si sigur ati ucis, veti plati precis! Recunosc ca sunt un bun "incasator", deci eu inca mai pot sa "incasez"! Altii, nu! Eu mi-am respectat mereu si comandantii si colegii si subalternii! Ca sa aflu ca astazi, unul din comandantii si colegii mult respectati de mine a facut infarct - in urma deciziilor voastre nesabuite! Precum cea de mai jos! Opriti-va macar acum! Tineti minte ca va spune un vanator de munte! Escrocilor politici!


18 comentarii:

 1. va salut stimati camarazi din trupele de vanatori de munte!
  cu mare parere de rau , exprim condoleante familiei indoliate si cea a vanatorilor de munte, pentru pierderea celui care a fost tata, sot, bunic si camarad;
  acesta este rezultatul actiunii concertate a lichelelor politico-militare din Romania, impotriva celor ce NE OPUNEM faradelegilor savarsite de ei!
  nu este momentul ca sa dezvolt comentariul, doar atat vreau sa spun: este timpul sa luam o DECIZIE comuna in ceea ce priveste statutul nostru actual: ori ramanem in veci condamnati de un regim politic iresponsabil, corupt , organizat pe grupuri de interese de typ mafiot, ori trecem IMEDIAT la organizarea unei structuri democratice militare, care sa fie formata din camarazi profesionisti, curajosi, demni si luptatori pentru adevar, dreptate si respectarea legii si a principiilor statului de drept;
  provocatorii, alunecosii, cei cu mai multe fete, lingusitorii si altii cu asemenea defecte, care stau nepasatori asteptand la altii, NU au ce cauta intr-o astfel de structura!
  se impune o analiza la sange a CNR/SCMD cat mai urgent si luarea DECIZIEI de care vorbeam...aceasta este solutia!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Multumim pt. sustinere. Trecand peste necazuri, eu v-am explicat punctul meu de vedere in particular. Da, trebuie sa constituim o noua organizatie cu scop principal de aparare a drepturilor militarilor nu doar in rezerva, ci si in activitate. Si nu doar a cadrelor militare, ci si soldatilor si gradatilor profesionsiti. Este posibil, mai exista asa ceva in Romania - dar numai pe hartie.

   De ce trebuie inclus si apararea drepturilor militarilor activi? Este foarte simplu - prin ei rezolvam si problemele noastre. La acest moment exista cel putin 3 prevederi de lege nu numai neconstitutionale, ci care incalca si Conventia privind Drepturile Omului:

   - un articol este cel din actuala lege a salarizarii - in care desi militarii activi sunt in aceeasi treapta de salarizare cu cetatenii civili, militarii sunt remunerati la zile calendaristice, si nu la tarif orar ca ceilalti cetateni. Ori, acest articol este si neconstitutional si incalca si Conventia pt. Drepturile Omului, dar nu exista plangeri. Militarii activi nu pot sa faca plangere, decat noi pt. ei. Schema este simpla: in cazul abrogarii acestui articol, statul devine brusc obligat sa suporte cheltuieli infinit mai mari pt. plata salariilor militarilor activi "cu ora" ca la ceilalti cetateni, decat niste pensii militare.
   - un intreg paragraf din Legea 80/1995 (Statutul Cadrelor Militare). Este acea Sectiune a 3-a cu limitari si interdictii de drepturi fundamentale. La fel: este si neconstitutional si incalca si Conventia pt. Drepturile Omului, dar nu exista plangeri. Militarii activi nu pot s-o faca. Tot noi trebuie sa o facem. Va dati seama ce inseaman militar activ cu firma, nu? De ce nu? Sau militar activ sa candideze la prezidentiale sau alte alegeri? De ce nu? Raman fara paine multi politicieni la faza asta. Ca sa nu mai discutam de dreptul de a-si forma sindicate. De ce nu?
   - stim ca multe din reglementarile interne ale armatei sunt perfect neconstitutionale, de fapt si ilegale. De exemplu: "Pt. activitati cu durata continua de 3 zile sau mai mult, se acorda o zi libera la care se adauga numarul de zile nelucratoare corespunzatoare perioadei in care s-a executat activitatea". Adica, dupa 30 de zile in misiune - se acorda o zi libera la care se adauga sambetele si duminicile. Dar la ceilalti cetateni "contributori" nu este asa. Dupa Codul Muncii se acorda o ora libera pt. fiecare ora lucrata sau se platesc toate orele suplimentare cu minim 75% in plus. Va dati seama ce ar insemna aplicarea Codului Muncii in cazul armatei? In prima situatie - unitatile militare si-ar inchide portile pe perioade lungi pt. a da liber oamenilor "ora pe ora". In varianta platii orelor suplimentare, iar trebuie crescut fondul de salarii. Dar trebuie sa fie legal. De ce nu?

   Referitor la cele mentionate, daca actionam putem negocia lejer o lege a pensiilor militare - caz in caz devine evident ca putem renunta si noi la cateva din revendicari De aceea eu optez pt. o astfel de noua structura de aparare a drepturilor militarilor care sa includa ca obiect si apararea drepturilor militarilor activi.

   In ceea ce priveste CNR/SCMD - este o problema exclusiva a membrilor SCMD. Eu nu (mai) sunt membru SCMD. 4/5 dintre noi nu mai suntem membri SCMD. Realitatea este ca SCMD nici nu mai functioneaza. Cum sa functioneze cu unul ca Pricina in UNPR? Face ceva Pricina in ceea ce priveste deciziile precum cele de mai sus? Nu? Dogaru? S-a facut pres in fata USL stiind bine ca USL nu si-a votat proiectul initial al Legii 112/2012 - ci alta bazaconie? Acum scrie povesti cu mobilizarea. SCMD poate actiona eficient daca nu se transforma intr-o structura de utilitate publica care sa includa si drepturile militarilor in activitate. In forma actuala SCMD este decredibilizat complet. Aceasta e opinia mea!

   Ștergere
  2. militar-''nemilitar''31 mai 2014, 15:31

   Sincere condoleante familiei indoliate si tuturor celor ce l-au iubit pe cel disparut dintre noi. Oricare poate sa primeasca intr-o zi o astfel de hirtie ucigasa !
   Mai sint si alti rezervisti care ar pleca din SCMD pentru a adera la o alta organizatie VIE, in cadrul careia sa activeze pentru a-si apara drepturile si demnitatea.
   In cazul ca acestia aleg R-26500 unde se pot adresa ???
   Va multumesc !

   Ștergere
 2. De acord cu amendament:Unu sa nu ne scape! Iar de va fi nevoie de un perfectionist instruit in a 2-a specialitate (gade) nu organizati licitatie,recomand atribuirea directa!

  RăspundețiȘtergere
 3. Condoleante familiei si voua, vanatorilor de munte!
  Va sustin si voi adera pt.apararea drepturilor militarilor!
  Alte comentarii nu fac.Totusi.....:
  "General(rez.)Eric Shinseki versus politicienii-militari din statul membru NATO Romania:
  Ministrul american pentru problemele veteranilor a demisionat în urma unui scandal
  Washington, 30 mai /Agerpres/ - Ministrul american pentru problemele veteranilor, Eric Shinseki, a demisionat vineri în urma dezvăluirilor potrivit cărora 40 de veterani de război au murit pentru că au primit prea târziu tratament în spitalele conduse de administraţia sa, informează DPA şi AFP.
  Preşedintele Barack Obama a declarat că a acceptat 'cu regret' demisia prezentată de Eric Shinseki, el însuşi invalid de război, însă a admis că rămânerea sa în funcţie ar fi generat confuzie în această criză.
  Eric Shinseki a fost afectat în ultimele săptămâni de un scandal privind probleme grave semnalate în spitalele în care sunt trataţi veteranii de război, în special în Phoenix (Arizona, sud-vest), unde unii oficiali sunt acuzaţi că ar fi instituit un sistem care a permis să se ascundă adevăratul număr al persoanelor de pe listele de aşteptare. Întârzierile au costat până în prezent viaţa a 40 de pacienţi.
  Preşedintele Barack Obama, care a solicitat un raport intern cu privire la aceste probleme, a calificat vineri drept 'total inacceptabile' concluziile acestuia. 'Veteranii noştri merită ce este mai bun', a spus el.
  Cu respect!
  P.S.-un militar veteran (fost subordonat si al Generalului Eric Shinseki) si semnatar al petitiei"Stop discriminării militarilor români! Stop persecuţiei politice şi încălcării drepturilor fundamentale ale omului în România!"

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Am luat cumva legatura pe e-mail sau telefonic? Daca nu, poti sa ma cauti pe e-mail, mi-ar face placere!

   Ștergere
  2. Dacă luptam putem să si pierdem, dacă nu luptam am pierdut deja!
   Te voi cauta mai mult ca sigur,real,nu virtual! Merita incercat!
   Sunt la incercarea a III-a!
   La buna vedere!

   Ștergere
 4. De acord! Asteptam raspunsul la notificari, conform prevederilor legale 30 de zile! Vom convoca AGF si vom decide pasii de urmat! Am asteptat suficient dar mai avem rabdare, sa vedem si REACTIA celor ce se pun pres mai ales cu partidul ROSU..., ideea cu activii este foarte buna, dar aici sunt multe chestiuni sensibile pe care nu le putem aborda aici; Oricum intre ei si noi, va decide INCREDEREA!

  Ca unul care cunosc foarte bine problematica SCMD, afirm ca in conjuctura actuala, in forma si continutul care mai palpaie pe ici pe colo, NU mai poate reprezenta VECTORUL nostru de actiune! De aceea sustin ca toti RESPONSABILII acestei structuri, trebuie mai intai, in regim de maxima urgenta sa se intruneasca pentru o dezbatere punctuala, profesionista, a problemelor noastre esentiale si NU altele. In acest cadru vom aborda exemplul Ordinului Militar R- 26500 de sesizare permanenta si de atitudine constructiva, impotriva celor ce ne incalca drepturile. Sunt multe chestiuni de discutat. Cred ca la nivel teritorial, cel putin in aceasta parte unde se privesc Carpatii cu ochi senini si inima curata, dispunem de un potential uman si inteligent si curajos si loial luptei pentru apararea valorilor statului de drept!
  NU va fi usor, dar cum nici o nastere nu este usoara dar trebuie, vom proceda in consecinta.
  Acest BOC care in teribilismul lui infantil de altfel, a omorat cu sange rece, camarazi de-ai nostrii , asumand prin raspundere legi neconstitutionale impotriva militarilor, TREBUIE PEDEPSIT exemplar si dupa el, ceilalti!
  Subscriu AMENDAMENTULUI domnului IFRIM!
  cu deosebit respect,
  v popescu

  RăspundețiȘtergere
 5. Nu vreau sa va dezamagesc, dar actiunea privind neconstitutionalitatea art. 1 din legea 241 din 2013 nu are sorti de izbanda pentru ca:
  1. Vine sa completeze legea 119, respectiv oug 1, acte normative care au fost declarate constitutionale in intregimea lor. Au trecut si de examenul CEDO (NU DISCUTAM AICI DESPRE JUSTETEA DECIZIILOR CCR SI CEDO, ci de efectul lor juridic - sunt decizii irevocabile cu caracter general obligatoriu).
  2. Aceasta indreptare stramba a fost un act de vointa politica, act ce nu aduce atingere unui drept, ci, dimpotriva, amelioreaza o inechitate rezultata in urma aplicarii legii 119, respectiv oug 1. Aceasta inseamna ca legislativul nu era obligat sa vina cu un asemnea act normativ.
  3. Daca prin reducere la absurd s-ar admite exceptia de neconstitutionalitate a art. 1/L.241, atunci ar fi o recunoastere a faptului ca si L. 119 si oug 1 sunt neconstitutionale. Chiar vedeti posibila o asemenea actiune?
  In opinia mea singura actiune cu oarecare sanse de izbanda ar fi o actiune in constatare ca legea 119 , respectiv oug 1 nu au putut fi aplicate in litera si spiritul lor, fie din cauza imposibilitatii reconstitutirii dovezilor privind veniturile realizate in intreaga cariera , fie datorita unor erori grave. In sprijinul acestei actiuni ar trebui invocate:
  1. raportul avocatului poporului, raport ce a scos in evidenta tocmai acest aspect;
  2. rezultatul auditului comandat de Dobritoiu.
  O lege poate sa fie constitutionala, dar poate fi in acelasi timp imposibil de aplicat. Doar sub acest aspect pot fi anulate/abrogate (e o chestiune delicata privind cele doua aspecte - abrogarea sau anularea) actele emise in baza legii 119, respectiv oug 1.
  Aceasta ar impune adoptarea unei noi legi prin care sa se recalculeze TOATE PENSIILE MILITARE PE BAZA UNOR DATE CERTE SI A UNUI ALGORITM NEDISCRIMINATORIU.
  Insa va intreb, ati mai auzit ceva despre acel audit?
  Nu va mira ca intreaga mass-media nu mai aminteste macar despre acel audit?
  Suntem bombardati zilnic cu tot felul de stiri aiurea dar nimeni nu a mai urmarit soarta acelui audit: s-a finalizat, s-a stopat, s-au musamalizat rezultatele? Ma tem ca acel audit a fost adevaratul motiv al schimbarii lui Dobritoiu, cu acordul tuturor partidelor politice, inclusiv al PNL. E PREA MURDARA TREABA SI EXISTA UN INTERES GENERAL DE A SE ASCUNDE GUNOIUL SUB PRES. De ce? Pentru ca aceasta actiune a fost comandata de afara si daca pe vremea aceeea la guvernare era PSD, proceda exact ca si PDL.
  Acesta este motivul pentru care promisiunile USL nu au fost onorate ci au fost emise strict pentru capital politic.
  In alta ordine de idei, aceasta nu inseamna ca actiunile Dumneavoastra nu-si au rostul. Orice presiune pe guvernanti poate sa schimbe ceva. Am vrut sa spun ca strict sub aspect juridic este sortita esecului, dar celelate efecte sunt in favoarea noastra. Poate SCMD si, cine stie, chiar ANMRR isi vor intensifica actiunile pentru adoptarea unei legi a pensiilor militare.
  Cu stima, Ionel Ujica

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cred ca faceti 2 erori.
   - Prima: aici nu e vorba de L. 241. Dar daca tot a venit vorba! Daca ar sa fie atacata L. 241 la CCR, ar trebui sa fie doar un alineat atacat din art. 1, respectiv (4) cel cu "inghetarea" pensiilor foste diminuate.
   - Niciodata nu a fost declarate L. 119 si OUG 1 constitutionale pe de-a intregul lor. La CCR sunt 37 de dosare numai pe OUG 1 si alte cateva zeci sau sute pe L. 119. Aveti dovada privind dosarele pe OUG 1 aici http://r-26500.blogspot.ro/2014/06/in-timp-ce-barack-obama-o-tine-cu.html. Daca ar fi fost declarate constitutionale pe de-a intregul lor, dosarele nici nu mai intrau pe rol. Dar dupa cum vedeti, OUG 1 a fost atacata pe articole la CCR, nu pe intregul acesteia.

   In ceea ce priveste deciziile cu caracter general obligatoriu ale CCR. Acestea se rasfrang in mod obligatoriu asupra autoritatilor publice si atat. CCR nu este putere in stat si nu dicteaza justititiei. Idem la CEDO.

   Ștergere
 6. Cine mai este directorul C.P.S. a M.Ap.N., poate sa-mi spuna cineva?
  Ca acest domn director nu isi trece gradul, numele si prenumele pe nici un document.
  Nu mai exista reguli pentru ei, pot face ce vor.
  Daca vrei sa faci plangere penala, nici nu stii pe ce nume s-o faci.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Col. LUCA CONSTANTIN

   Ștergere
  2. LUCA este, dar starostele principal e unul care e si jurist la FF, provenit din comunism, pe nume ROSU. LUCA nu semneaza decat ceea ce ii spune acel ROSU. Care in ultima vreme a facut niste gafe juridice de unde rezulta ca ar trebui sa fie dat afara. In urma gafelor acelui ROSU, LUCA e actionat penal in instanta. Pe mana acelui ROSU.

   Ștergere
 7. Ieri am vazut acest protest publicat in mai multe limbi de circulatie internationala sau mai putin. Astazi nu mai este. Putem afla care este cauza motivului pentru care a fost sters?
  Multumesc.

  RăspundețiȘtergere
 8. Cunoscatorii foarte buni ai unor limbi straine cam stiu de ce! "Traducerea in limbile respective a fost realizata instant cu Google Translate. Desi se poate intelege continutul, programul prezinta prea multe imperfectiuni, uneori comice. Oricum, daca cineva doreste sa citeasca in alta limba - are in dreapta sus "Translate".

  In engleza textul de mai sus iese astfel: "Translation in those languages ​​was achieved instant Google Translate. Although one can understand the content, schedule shows too many flaws, sometimes comical. However, if someone wants to read in another language - is in the top right "Translate". Numai ca unui vorbitor de engleza ii iese asa: "Traducerea în limbile respective o fost clipă realizata cu Google Translate. Desi se poate intelege continutul, programul prezinta prea multe imperfectiuni, uneori comice. Oricum, daca echipei cineva doreste sa citeasca in alta limba - sunt in dreapta sus "Traducere".

  In rusa iese asa: "Traduceri în aceste limbi a fost realizat instant Google Translate. În timp ce se poate înțelege conținutul, programul prezintă prea multe puncte slabe, uneori amuzant. Dacă cineva vrea să citească într-o altă limbă, dar - în colțul din dreapta sus pentru a "traduce".

  In hindi: "Google Translate tradus în aceste limbi a fost realizat imediat. Se poate înțelege conținutul, programul prezintă mai multe puncte slabe, uneori chiar amuzant. Vrea să citească într-o altă limbă, dar în cazul în care - "traducere" în colțul din dreapta sus."

  Deci, din aceasta cauza a fost sters. Oricum materialul a fost multiplicat pe alte bloguri etc.

  RăspundețiȘtergere
 9. Luca Costica, fost in Directia Financiara, cu foarte multe fite si cam atat.
  Oltean din Craiova.

  RăspundețiȘtergere
 10. Marti, 24 iunie este pe ordinea de zi a senatului L 317 privind modificarea L 329 2009 privind cumulul pensiei cu salariu, la stat.

  RăspundețiȘtergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!