luni, 7 aprilie 2014

Un jurnalist de la "Observatorul militar" care a ajuns capitan fara nicio zi de armata, ii irita si ii ironizeaza pe rezervistii veterani!

Materialul survine in urma sesizarilor unor militari in rezerva de bine care au descoperit ca un oarecare Bogdan Oproiu,  jurnalist militar cu gradul de capitan, critica atitudinea rezervistilor care intr-un mod sau altul se opun experimentului nefast desfasurat de statul roman cu rezervistii armatei romane, de mai bine de 3 ani de zile. In ziarul-fituica Observatorul militar, Nr. 13 (2-8 aprilie 2014), capitanul Bogdan Oproiu prezinta o perceptie proprie asupra realitatilor armatei, jurnalistul fiind totodata contrariat si despre faptul ca elucubratiile sale jurnalistice nu prea sunt impartasite de rezervisti care il contreaza pe Facebook.

Dar cine este capitanul Bogdan Oproiu? Dupa stil nu pare sa fie ofiter de cariera. Ofiterul de cariera este de regula acel militar care a urmat 4 ani studiile unei academii militare de profil, finalizate cu inca un an de specializare la una de scolile de aplicatii ale armelor. Un CV este pus la dispozitie de un simpatizant al "R-26500" si este preluat de pe Linkedin. Temerile se adeveresc! Intr-adevar, jurnalistul nu a urmat nicio forma de instruire pt. formarea ofiterilor de cariera, provenind din filiera indirecta a pregatirii ofiterilor (catalogati in esenta ca favorizati ai sistemului), intalniti de regula in armata, in specialitati care ar putea fi incadrate la fel de bine cu civili. In consecinta, Bogdan Oproiu a urmat (cica) asa numita Scoala Superioara de Jurnalism - o institutie privata de invatamant, intre anii 1996-2000. In realitate, numele institutiei a fost - acum fiind desfiintata pierzandu-si acreditarea, Scoala Superioara de Jurnalistica. Se cunoaste ca din cauza problemelor de acreditare a institutiei, cea mai mare parte din absolventii acesteia au fost nevoiti sa sustina diferente si licentele la alte facultati. In sfarsit, in CV-ul lui Bogdan Oproiu regasim si un masterat in relatii internationale pe la Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative Bucuresti, urmat de un curs DINFOS (relatii publice). Dupa cum se observa din CV, avem de-a face cu un ofiter  care nu a beneficiat nici macar de o zi de instruire a unui militar de cariera, activitatea acestuia in armata adaptata la anul 2014, fiind izbitor de asemanatoare celei a fostilor abolventi ai Acedemiei Politice a P.C.R. "Stefan Gheorghiu".  

Articolul scris de capitanul B.O., este cumva si confuz. La un moment dat vorbeste despre rezervisti care "susțin că militarii români care și-au făcut datoria în teatrele de operații sunt mercenari". Este greu de crezut ca acei acuzatori ar fi fost militari - un rezervist nu gandeste asa, probabil jurnalistul a fost contrat de alt gen de cetateni cu care ne-am confruntat si noi dupa anul 2011. Si pt. noi, cei in rezerva, termenul de "mercenar" este o insulta la fel ca si pt. Cpt. B.O.. Trecand peste aceasta inadvertenta, raman insa atacurile si ironiile la adresa noastra - a celor in rezerva. Capitanul are in mod evident o imagine deteriorata despre rezervisti atunci cand afirma: "Ei par să dețină monopolul științei militare (nu că ar fi fost vreodată solicitați să o pună în aplicare în altă parte decât în fața vecinilor de bloc!). Este evident ca ofiterul fara instruire militara, este si cam poet si nu realizeaza ca in rezerva sunt si destui militari harsiti prin teatrele de operatii, incepand cu cele din Angola cand dumnealui era inca liceean, si terminand cu cele din Afganistan. Mai face o afirmatie bizara, respectiv ca atunci cand eram in activitate ar fi trebuit sa ne rasculam intrucat a fost redus bugetul armatei. Numai ca noi am lasat in urma un buget suficient destinat armatei, respectiv de 2,38% din PIB si care a scazut gradual dupa trecerea noastra in rezerva, astfel incat in 2014 a ajuns la 1,42% sub noii Rambo ai armatei, gen Cpt. Bogdan Oproiu. Nu cumva, chiar domnul capitan ar trebui sa se rascoale? 
  
Articolul integral al capitanului B.O. este postat mai jos.


In sfarsit, orice om mai si greseste, asa ca nu trebuie sa fim prea duri cu toate trompeteler ruginite ale orchestrei ignoranților, precum autorul articolului din "Observatorul militar". Revenind la CV-ul capitanului, rezulta ca nu a executat nicio misiune de lupta, dar ar fi realizat niste reportaje prin Kosovo si Irak. Pe cand si un reportaj despre abuzurile statului roman contra militarilor sai, si in special contra rezervistilor? Pare  morbid, dar se spune ca ceea ce s-a intamplat incepand cu anul 2011 contra militarilor romani, ar fi provocat intre 2 500 si 6 000 de victime la propriu printre rezervisti. Cam se incadreaza definitiei genocidului, nu? Nu exista statistici oficiale, astfel incat un reportaj pe aceasta tema ar fi extrem de oportun. Si apropo despre chestia cum ca "moralul va fi o arma redudabila". Despre ce moral este vorba cand se cunoaste foarte bine ca la acest moment, in Romania exista 26 500-70 000 de cetateni cu pensiile inghetate pe viata? Si toti sunt militari in rezerva! Nu rromi, nu croitori, nu jurnalisti, ci militari romani in rezerva care acum in 2014 sunt insemnati cu stigmatul pacatului de a fi fost militari ai armatei romane! Pe cand si un reportaj pe aceasta tema? E drept, insa, ca pt. un astfel de reportaje, trebuie  ceva mai mult decat "curajul iepurelui". Domnule capitan! N-ar fi mai bine sa faci dumneata mai intai o zi de armata reala, si abia apoi sa arunci cu noroi in militarii de cariera? 

Semnat: G. Olescu

77 de comentarii:

 1. Domnule G. Olescu
  Afirmatia dvs. precum ca in cazul cpt. Bogdan Oproiu "avem de-a face cu un ofiter care nu a beneficiat nici macar de o zi de instruirea unui militar de cariera, activitatea acestuia in armata adaptata la anul 2014, fiind izbitor de asemanatoare celei a fostilor abolventi ai Acedemiei Politice a P.C.R. "Stefan Gheorghiu".", este rautacioasa din mai multe puncte de vedere:
  - acei absolventi ai defunctei academii au fost si sunt colegii nostri care erau absolventi ai scolilor de ofiteri, unii si ai diferitelor facultati civile (litere, drept, filozofie etc.);
  - au plecat de pe functii de comandanti de companii (baterii de artilerie) pe care le conduceau cu competenta necesara;
  - cunosc si eu absolventi ai acelei academii si nu imi este rusine ca am fost coleg sau am avut sefi asemenea ofiteri dar accept si ca "nu exista padure fara uscaturi";
  - acum este nevoie sa fim uniti in lupta pentru redobandirea drepturilor noastre ca militari in rezerva iar o mana de ajutor este binevenita din partea oricui.
  Ar mai fi si alte argumente pe care, sunt convins, ca si dvs. le stiti.
  Nu vreau sa inchei fara sa-i dau un exemplu domnului cpt. Bogdan Oproiu, de pe timpul "Epocii de Aur" cand, cred ca multi am trait aberantul program al anilor `80, introdus de ministrul Olteanu, cand eram obligati sa conducem programul pana la ora 17.00, daca-mi amintesc bine.
  Ei, sa stiti domnule cpt. Oproiu Bogdan ca, un fost comandant de baterie dintr-o scoala de ofiteri, proaspat absolvent al Academiei "Stefan Gheorghiu", si la fel de proaspat secretar al comitetui de partid al unui regiment de artilerie din Braila, a avut curajul sa faca raport catre ministru prin care argumenta ca programul nu este constitutional. Este nevoie sa va spun ce s-a intamplat cu el?
  Dar dvs. domnule cpt. Oproiu Bogdan nu credeti ca ar trebui sa ne dati un exemplu de "curajul iepurelui" si sa scrieti un articol despre "executia financiara" a rezervistilor militari prin incalcarea principiului neretroactivitatii legii? Asta asa, ca sa vedeti, pe propria piele, cu ce si cat se rasplateste "curajul iepurelui".
  Despre curaj se pot spune multe dar cred ca este suficient ca "In urma razboiului, multi viteji se arata!"

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu va contrazic in privinta activistilor, dar nici nu imi place sa abordez subiectul. Eu m-am cam lovit de ei si nu o data, dar probabil ca am fost eu mai ghinionist si am dat doar de "uscaturi". Pe de alta parte, nu stiu cum se face dar si printre capii actuali ai armatei exista inca si acum fosti activisti, macar de rang secretar UTC. Si care iar nu stiu cum se face, dar ii regasim in ipostaze (posturi) din care ne "faulteaza" sistematic.

   Ștergere
 2. De acord cu faptul ca la Stefan Gheorghiu au terminat si oameni destepti. Pot suplimenta cu experienta proprie de la CEPECA (CEntrul de PErfectionare a CAdrelor - pt. flacaul cpt.) unde s-a inceput asa: /aici nu discutam politica. Aici discutam problemele tehnice asa cum sunt fara sa ne intereseze o decizie politica sau alta.../
  Apreciez insa ca este prea bagat in seama acest terchea - berchea. Daca ar trebui sa se bata obrazul cuiva, cel putin pentru mojicie, acesta este redactorul sef care a aprobat publicarea unui astfel de articol, articol al carui cel mai mic defect este ca trateaza un subiect necunoscut de catre autor. Din pacate insa, cei in activitate inca nu realizeaza ca le trece si statul isi va onora obligatiile fata de ei ca si pe cele fata de actualii rezervisti. Sau, intr-o formulare mai plastica, nu pricep ca orice cal ajunge gloaba, mai devreme sau mai tarziu. Revenind la ilustrul necunoscut autor, cred ca este un om slab, cu caracter indoielnic si care, cel mai probabil cu pile, a ajuns la o pozitie pe care nu numai ca nu o merita, dar cu siguranta nici nu o intelege. Si daca nu stii, cum poti sa emiti judecati de valoare ?

  RăspundețiȘtergere
 3. @Anonim8 aprilie 2014, 12:04 :
  Spuneti ca : "Apreciez insa ca este prea bagat in seama acest terchea - berchea" , si " Si daca nu stii, cum poti sa emiti judecati de valoare ?" .

  Nu-i chiar asa !
  Individul "a emis" judecati ...
  Ş'atunci treb'e bagat urgent acolo unde-i este locul : in 'zda mamii lui !

  De acord cu necesitatea bagarii in aceleasi locuri si a sefilor lui care i-au permis (ordonat ???) sa publice magariile acelea !

  RăspundețiȘtergere
 4. Numărul 35 al „Observatorului militar", din 7-13 septembrie 2011, aniversa, cel puţin declarativ, pe prima pagină, 180 de ani de existenţă a Spitalului Universitar de Urgenţă Militar. Următoarea pagină duduia însă de „Mesaje sosite pe adresa ministrului Apărării Naţionale din partea militarilor pensionari". Extrem de patetice, acestea sunt reproduse integral în revistă, într-o suită construită parcă să smulgă lacrimile şi să construiască devotamentul pe viaţă.

  „Fără să vreau să vă flatez, trebuie să recunosc că sunteţi singurul ministru al Apărării care A VRUT Şi A PUTUT să facă ceva pentru cei care au slujit şi slujesc ţara sub arme", scrie un cititor. „Pensionarilor din Feteşti, în proporţie de peste 95 %, le-a crescut pensia în urma revizuirii şi beneficiază de această repunere în drepturi. Aceşti pensionari vă sunt alături, Domnule Ministru, şi vă susţinem în toate proiectele şi ideile constructive pe care le întreprindeţi", era citat un alt recunoscător.

  Următoarele trei numere ale „Observatorului militar", 36 şi 37 şi 38, pot fi citite, prin prisma mesajelor publicate, ca o colecţie de tipologii. „Mesajele de la cititori" sunt publicate pe pagina 2, în oglindă cu spaţiul rezervat oficial ministrului Gabriel Oprea, rezervat „mesajelor oficiale". Astfel, primul lucru pe care un cititor îl vede când deschide ziarul sunt două pagini în care se găsesc trei sau patru fotografii cu Gabriel Oprea, încă vreo trei discursuri sau mesaje oficiale, plus scrisorile cititorilor care-i mulţumesc patetic. Din scrisorile pensionarilor către actualul ministru al Apărării se desprind succint câteva portrete.

  EMOTIVUL: „Stimate domnule ministru al apărării naţionale, să nu vă supăraţi, scrisoarea dumneavoastră m-a determinat să afirm cu curaj că dumneavoastră meritaţi pe deplin să fiţi exemplul demn de urmat de toţi conducătorii din ţară". LIDERUL: „Am onoarea să vă salut cu deosebit respect, domnule ministru, şi să-mi exprim marea mea recunoştinţă, cât şi a celor 700 de pensionari militari ce compun filiala Vâlcea, care în adunările noastre generale vă aduc mulţumiri".
  PATETICUL 1: „Când am primit scrisoarea dumneavoastră, îmi plângeam soţia decedată pe data de 27.08.2011. Cu toată durerea şi întristarea din sufletul meu, am fost surprins şi impresionat de cuvintele din această scrisoare".
  PATETICUL 2: „Această scrisoare m-a bucurat mai mult decât o decoraţie şi, ca atare, o voi pune în ramă şi o să o păstrez la loc de cinste lângă fotografia măicuţei mele pe care am venerat-o". RECUNOSCĂTORUL: „A fost o prea mare onoare pentru mine. Domnule Ministru, mi-aţi scris mie, aş putea spune unui muritor de rând. "Stimate domnule ministru, dumneavoastră meritaţi pe deplin să fiţi exemplul demn de urmat de toţi conducătorii din ţară.''

  Citeste mai mult: adevarul.ro/news/societate/ministrul-oprea-proslavit--scinteia-1_50ad654f7c42d5a663945924/index.html

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. CONCLUZIE: publicatia a evoluat de la pupa curu la pupa toate curu ....

   Ștergere
 5. Legat de Observatorul militar ...
  A mai fost o perioada , prin anii 90-92 , cind niste pularai din presa "civileasca" criticau Obs.Milit. ca_cum_ca "n-ar fi obiectiv si impartial" ... Iar un rahat de pe la ziar se strofoca sa le ceara scuze si sa promita ca-si vor repara greseala ...
  Asta in loc sa-i spuna , pularaului civilesc , ca Obs.Milit. este o publicatie a MApN , platita din banii MApN , care publica ceea ce-i spune MApN .

  Ca , pe la Obs.Milit. , s-au aciuat (au fost aciuati) si jigodii ... este alta treaba ... Dar este , categoric , treaba conducerii Obs.Milit. si a MApN ca in acest saptaminal sa apara numai ceea ce doreste MApN ...

  Asa au aparut chestiile din 2011 (omagiile) .
  Asa o fi aparut si articolul papitoiului de capitan de pix ???

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Si nu vi se pare absolut tembela pozitia ministerului fata de rezervisti, avand in vedere faptul ca multi din ei urmeaza sa fie colegi cu actualii militari, "baietii buni", cum ar spune americanii, in cazul unei mobilizari ?
   Daca ne gandim si la situatia din Ucraina, parca e cam ciudat.

   Ștergere
 6. sa il iubim in gurita!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sa nu fim mojici. Destul e pedepsit de soarta prin numarul de neuroni functionali, la care se pare ca s-a adaugat si un rateu educativ al parintilor.

   Ștergere
 7. De ce vă dați Anonimi? Vă e teamă de ceva? Măcar un pseudonim!

  RăspundețiȘtergere
 8. Ia ia dumneata legatura cu gestionaru de aici sa te lase sa-ti alegi numele, semnatura si, daca doreste, pentru el si e-mail-ul. Nu vezi ce limitate sunt optiunile ?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu exista limitare la optiuni. La "Sectati profilul" se poate alege orice varianta de ID, de la "Cont Google" la "Anonim" existand si optiunea ca fiecare sa isi treaca un nume. E drept ca in material fiind vorba de "Curajul iepurelui", n-ar trebui sa mai posteze nimeni ca anonim.

   Ștergere
  2. Zise anonim 3 ... (postare reluata)

   Ștergere
 9. Dar ce fatau are pifanul !!!!
  Se sperie inamicul numai cum il vede.
  Altfel sigur e foarte dur, ca asa sunt toti fatalaii astia nevricosi.

  RăspundețiȘtergere
 10. Bolsevici penali care TREBUIE linsati!!! Peste mormintele eroilor din al Doilea Război Mondial vor creşte legume
  Aciduzzul | 10 aprilie, 2014
  Pe mormintele eroilor din al Doilea Război Mondial, îngropaţi în localitatea ieşeană Butea, se vor cultiva legume. 2.500 de metri pătraţi din Cimitirul Eroilor i-au fost retrocedaţi unei femei, iar fratele acesteia s-a apucat deja de treabă. A scos crucile de pe terenul unde se odihnesc sute de militari români, pentru a-l pregăti pentru arat. Acum este cercetat penal pentru profanare de morminte. Localnicii din comuna Butea au alertat poliţia, revoltaţi că proaspătul proprietar al terenului din cimitir s-a apucat să smulgă crucile soldaţilor căzuţi în al doilea război mondial. Însă fratele proprietarei nu se simte vinovat cu nimic. Mai mult, este decis sa cultive bucata de teren, chiar dacă aceasta este în cimitir.
  Autorităţile locale spun au încercat să ofere un teren în alt loc, însă femeia a vrut neapărat parcela din cimitir.
  Bărbatul care a smuls crucile din pământ este cercetat de poliţişti. Pentru moment, fratele proprietarei a fost obligat să pună o parte din cruci la locul lor.
  Sursa: Rumania Military

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Retrocedarea s-a facut, probabil, conform legii dar, acum incepe sa se vada ... adevarata fata a lucrurilor.
   "Femeia", pe cei 2500mp de teren, si in cimitir, si la tara, si intr-o zona unde nimeni nu mai vrea pamant (nici macar pe piept) deoarece nu mai au ce sa faca cu el a intrezarit o mare OPORTUNITATE. Adica, ia sa refuz eu oferta de pamant in alta parte, ia sa-l pun pe iresponsabilul de frate-meu la... smuls crucile, ia sa ma mai incontrez eu oleaca, poate, poate, mi-or da astia cateva zeci de mii de euroi, poate si mai mult, ca de... stie ea, PENTRU EROI NIMIC NU ESTE PREA MULT!
   Si stiti care-i culmea? Are dreptate! De ce sa faca ea un mare sacrificiu pentru eroi (pentru ea poate fi chaiar foarte mare) si de ce noi, comunitatea ingrijorata si indignata, sa nu punem mana de la mana si sa-i facem doamnei o OFERTA DE NEREFUZAT?
   Oare de ce pentru ALTII, indeosebi pe teritoriul milenarei Transilvanii, se poate si astazi, dupa ce prin anii 1920-1925 au fost despagubiti de statul roman iar astazi, urmasii acelora, ne mai taxeaza inca o data cu sume care atarna prea greu la buget?

   Ștergere
 11. Nu tot ce a fost publicat in O.M. a fost si real. Fiecare perioada a fost data cu linia sa, cu ministrul sau, partidul sau, genialul(i) sau. Alt aspect. Medical, pentru cunoscatori. Sexul tare, "profund masculin", este determinat evident prin genitori. Cromozomul X si cromozomul Y. Uneori natura este hazlie. Face combinatii. Adica da; X si Y, dar mai adauga un X. Iese XXY. Adica sindrom Klinefelter. Somatic ar fi barbati, au chiar putulica, fac si treaba cu ea, cat de cat(numai nevasta sa nu-i fii, noroc ca sunt ele destepte si iau lipsa), dar nu au vlaga(samanta). Asta este natura si giumbuslucurile ei. Nu fac nici o referire. Insist chiar. Dar asa ca nu am gasit... "alta rima"!

  RăspundețiȘtergere
 12. Shakespeare parca spunea: "prea mult zgomot pentru un nimic!"

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. "Nimic" este vocea unui sistem care inca ne face rau. In diverse moduri! Orice "nimic" anihilat loveste in fapt in sistemul dinapoi. Contracararea capitanului naravas loveste si in Oprea, si in Ponta si in Basescu. Doar.nu se apuca respectivull sa.turuie fara.ordin!

   Ștergere
  2. Stimate Eu, ia sa vad ce spui despre domnul Pricina, vicepresedinte de sindicat si sef al unui departament al UNPR, una din mainile cu care se scarpina Oprea. Asta pentru ca tot ai pomenit de Oprea. Deci, ce spui despre acest aspect? A cui politica o face Pricina in randul sindicalistilor, si de ce nu mai spune nimic nici el nici Dogaru despre Oprea, ba il mai si lauda si pe el si pe marioneta ajunsa general, Ontanu ? Acesta este pericolul stimate coleg, daca esti ofirter, pentru ca acesti oameni conduc sindicatul si se fac ca apara drepturile sindicalistilor.

   Ștergere
  3. SCMD este deja trecut. Cu vre-o 2-3 mii de membri, care vor dispărea și ei până anul viitor, mai are câteva nuclee oarecum active care se vor stinge și ele. Nici intenția de păstori oarecum societatea civilă prin mult trâmbițata forță civică nu a stârnit ecouri și pasiuni. Cum se spune, despre morți numai de bine.
   Capitanul cu pricina ( a nu se confunda cu don Valeriu, chiar dacă sunt din aceeași tagmă ) o fi el mic ca grad, minte și simțire dar otrava din pixul lui, exprimată în Obs. M., este de fapt poziția oficială a MApN.

   Ștergere
  4. Asta spuneam si eu, sa ne uitam cine tine catelul de lant.

   Ștergere
  5. Toata lumea este de acord, lucru rar in tarisoara.

   Ștergere
 13. Si apoi sa fim realisti, cand sindicatul militarilor este condus de doi indivizi intrati in armata prin aceleasi metode, care ii mint de 4 ani si le consuma cotizatiile, cui ii mai pasa de ce spune un capitana? Maine poimaine il vad sef de sindicat, are toate sansele, se aseamana ca stil cu renumitul Val. Cand Doagaru spunea despre rezervisti ca stau ca viteii la poarta noua, s-a sesizat cineva, a sarit cineva oparit? Oameni buni, nu capitanul este pericolul, el este doar unealta, cautati mana care il foloseste si celelalte maini care lovesc mult mai mult decat un articol de doi bani. Nu mai faceti pe vitejii cu cateii, cautati dulaii.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Eu nu sunt membru SCMD. Si nici al ANCMRR. Dogaru e trompeta lui Voiculescu, Pricina a lui Oprea. La inceput, Dogaru si Pricina au facut ceva bun pt. rezervisti. Dogaru a avut dreptate la faza cu viteii. Nu mai cautam dulaii intrucat i-am localizat demult: sunt Oprea, Ponta si Basescu. Problema reala este ca indiferent de orientarea politica, toti dulaii astia sunt asmutiti pe militarii in rezerva. Parca ar suge la aceeasi tâtă.

   Ștergere
  2. Dogaru nu e trompeta lui Voiculescu, el este trompeta oricui ii da un os de ros, Dusa, Oprea, Ponta, Basescu, nu conteaza.Daca a ajuns el sa il laude pe Ontanu, va dati seama ca omul nu are greturi, nu conteaza pe cine lauda, sa iasa macar de un mic si o bere ceva. Iar vitei sunt cei care placa capul in jugul celor de mai sus.

   Ștergere
 14. Capitan facut la "Apelul bocancilor". Cine vorbeste de "curajul iepurelui ", un contopist , manuitor de pix prin gazete ??? Baietas , ai pus mana pe arma , ai participat la vreo tragere de lupta sau ai fost in vreo aplicatie cu trupe pana acum. Rezervistii pe care-i blamezi , pe langa atributiile specifice fiecarei arme si specializari , si-au mancat tineretea , departe de familii pe santierele Patriei (Canalul Dunare- Marea Neagra , Casa Poporului (Parlamentul), Transfagarasan, mine de carbuni, irigatii, campanii agricole....
  Cu moaca pe care o ai sunt convins ca nici macar un ...iepure n-ai speria.
  Da dracului jos uniforma aia ca nu meriti sa o porti.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ce contopist prietene, nu vezi ca e pifan?
   Nu e contabil, nici chilotar, e mare luptator cu pixul.

   Ștergere
  2. Am avut si eu un dobitoc de asta in unitate, tot pifan, Caldararu pe nume si da ati ghicit, tigan de origine. Si el foarte revolutionar cand ajungea accidental pe vre-o functie, apoi mare gazetar de "succesuri". Deci cunosc rasa.

   Ștergere
  3. @ cip dragos. Individul nu este pifan. Pur si simplu, nu are arma intrucat nu a urmat nicio scoala militara\academie. Nu vezi in CV a ca a urmat jurnalistica la privat? Ca l-a bagat cineva "din pix" la rosiori, e alta poveste. Asa se face cu toti "indirectii" - toti sunt incadrati la o arma sau alta. Dar nu exista nicio legatura intre Academia Fortelor Terestre care formeaza si infanteristi si cu ce ocupa individul. Pe de alta parte, nu trebuie sa denigram o arma sau alta. Toate armele au avut "constipatii" lor. Dar chestia cu "constiparea" tine mai mult de educatia pre-militara, si mai putin de cea militara. De exemplu, mie artileristii terestri mi s-au parut mai rigizi ca pifanii. Insa nu trebuie generalizat. La urma urmei, experientele ultimilor demonstreaza ca un "rasat" din armele intendenta si apoi justitie militara - adica Oprea, a facut cel mai mare rau armatei.

   Ștergere
  4. Eu vad ca e rosu pe epolet si cum nu este general, trag concluzia ca e pifan.
   Ca nu o fi facut efectiv academia de specialitate, tot ce se poate.Acum orice este posibil, te fac astia colonel din primar, etc.

   Ștergere
  5. @ EU
   Cat despre denigrare, nici vorba, nu imi plac generalizarile. Am o multime de prieteni "rosiori", sunt oameni si oameni, nu conteaza arma sau specialitatea.Principalul e sati faci treaba pe care ai invatat-o in academie, nu sa umbli doar dupa functii si bani , iar munca si raspunderea sa revina altora mai fraieri. Din pacate nu va pot contrazice in ceea ce priveste "rigiditatea" celor din arma la care faceati referire, m-am lovit si eu de ea. In acelasi timp si in cazul lor sunt oameni si oameni.

   Ștergere
  6. Erata: sati faci treaba se va citi: " sa-ti faci treaba".
   Scuze, graba strica treaba.

   Ștergere
 15. "gazetarul" e pe trendul actual in societatea romaneasca. Si nu e vorba numai de pensionarii militari, e un trend general, destul de evident, de a asmuti tineretul impotriva parintilor si bunicilor. De unde credeti ca ni se trage? De la cei care au de castigat din asta. E logic, nu?

  RăspundețiȘtergere
 16. Mi-a placut mai ales: "ei n-au cracnit cand unitatile li s-au desfiintat".
  Ha, ha, ha, .....ha , ha.
  Asta o spune un putoi care pupa in cur conducerea ministerului, ajuns pe "functie" de pix-olog prin cine stie ce pila politica jegoasa.
  Raspunsul meu : Hai mars mai jegule, care nu ai cracnit cand pensia militara ti s-a desfiintat.

  RăspundețiȘtergere
 17. Cu riscul sa ma repet:
  Dar ce fata de prost are pifanul asta nesimtit, mai prost chiar nu se poate. Cum poti sa iei in serios pe papagalul asta?
  Exclus, e pierdere de vreme. Daca astia din minister vor o lectie de curaj, sa-i ia un interviu locotenentului de le-a dat cu tifla . In rest, sa pastreze linistea, ca sunt penibili " la maxim ".

  RăspundețiȘtergere
 18. Rugam a fi evitat limbajul vulgar! Stim toti vorba "Sunt ofiter, ce PM!" Intre noi merge, insa din afara stilul e perceput drept o carenta de limbaj specifica generatiilor scolite in comunism.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Aveti dreptate, imi cer scuze, dar e greu sa te abtii cand e vorba de astfel de magarii.

   Ștergere
 19. @karadeniz12 aprilie 2014, 13:02
  La : " ...dar otrava din pixul lui, exprimată în Obs. M., este de fapt poziția oficială a MApN. " .
  Asa-i ! Se vede din gingaveala lui florin sperlea (seful Obs.Militar.) intr-o discutie purtata cu "nemultumiti" de prestatia oproiului ... ( ://neacsum.blogspot.ro/2014/04/la-multi-ani-manca-ti-as.html#comment-form ) a se vedea comentariile ...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @mos alecu
   N-aș fi vrut să am dreptate și să fi fost de fapt o aiureală scrisă de un năuc trezit din somn cu trese de căpitan pe epolet. Citisem comentariile lui Șperlea dar el este doar redactorul șef al ziarului. Am intrat pe trustul de presă al MApN să văd care sunt șefii cei mari. Au o încadrare frumoasă, 51 de oameni, din care un colonel, doi comandori, șapte lt. col și patru maiori. Cu cei de la categoriile de forțe și de la diverse MU fac în total o companie bună. Era interesant de văzut opinia directorul trustului de presă, col. Ion Ciontea ori a locțiitorul acestuia, cdor Alexandru Leaua, despre acesta citisem anul trecut într-un articol din Universul românesc că ar fi unul din cei mai bogați militari români, citind declarația de avere a acestuia recunosc că m-a impresionat.

   Ștergere
  2. Sunt de parere ca nu trebuie sub nicio forma sa folosim un limbaj suburban. La capatul celalt al lantului, capitanasul il are pe cel care l-a<>pe filiera indirecta. In sedinta de redactie, a fost analizat articolul, deci are ok-ul unor alti sefi. Deci totul nu este nimic intamplator...se baga batul prin gard, sa ne numere,cati am mai ramas, si daca mai respiram. Pe vremuri, obositorul minitaur, nu a suflat nicio vorba impotriva cuvantarilor tov NC, ba mai mult nu observa nicio lipsa in unitati, gen Vanju Mare nord, Plenita, etc...Pentru capitanas, aceste nume sunt limbi straine, dar si pentru sefii obositorului, cam la fel. E usor, sa porti BDU , de fapt de oras, cand analizezi coeficientul de frecare al pixului pe hartia de ziar, hartie luata din 1% pib pentru aparare. Nu am vazut articole CURAJOASE legate de problemele adevarate ale armatei. Sa inteleg ca acest iepuras, enfant de terre, a avut? Si totusi sunt atatea probleme....Apropos, pe holurile redactiei, sunt cumva printre tablourile binecunoscute ale lui Stefan cel Mare, Mircea cel Batran, Mihai Viteazu si cele ale fostilor sefi de redactie ? Sau vor apare cele ale lui sperlea si leaua? Au avut curaj sa dea ok la publicare...deci, pe perete baieti. Ma intreb, cand au facut ultima evaluare la cat de citit este in randul activilor publicatia. Indicii de impact ? Dar noi o citim, on line...In rest , asa cum spunea domnul Ion Petrescu, poate le spune ceva celor din redactie...un tantar anofel.
   PS Imi aduc aminte si acum de mirosul hartiei si cernelei tipografice, cand se tragea ziarul la Ed Mil, in curtea Muzeului Militar de langa stadionul Republicii...O tempora...

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 20. Chiar daca se va supara patronul blogului ...

  Auzi ce-i trece prin cap lui sperlea : "... scrutati putin propria comunitate de rezervisti ..." Asta o spune dupa ce curolimbeste : " ...rezervistii din armatele NATO sunt responsabili " .

  Adica militarii in rezerva din armata Romaniei sint o simpla "comunitate" de genul "comunitatilor de tigani" ... pe cind ... armatele NATO au "rezervisti responsabili" ...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu exista niciun patron! Daca toti gandim la fel (fluctuatiile nu conteaza, avem dreptul sa le avem, ceea ce inseamna ca avem dreptul sa gandim liber), inseamna ca existam! De ce nu si o comunitate a "militarilor"? Doar avem dreptul sa avem din oficiu si noi (macar) un reprezentant in Parlament! Remarca e buna! Dar e evident ca am ajuns in tara noastra, tratati mai prejos decat romii. De catre romanii nostri!

   Ștergere
 21. @mos alecu
  sperlea pare sa adopte idiotenia aia americana cu bad guy, good guy.
  Dupa ultimele evenimente se pare ca s-a adoptat ideea ca cei pensionati pana in 2011 sunt baieti rai, ceilalti, pensionati dupa 2011 sunt baieti buni.
  Ce sa ne mai mire, Romania nu mai este de mult un stat, nicidecum unul de drept.

  RăspundețiȘtergere
 22. Rău a mai supărat căpitanul de pix rezerviștii dacă și CC-ul ANCMRR s-a trezit din somnul cel de moarte și a trimis un comunicat pe această temă.
  După ce îl trage bine de petlițe, ”prin afirmaţiile deosebit de grave din articol, a creat o stare generală de nemulţumire în rândurile tuturor militarilor rezervişti. Se pare că ofiţerul nu cunoaşte fenomenul „REZERVIST MILITAR” ”, din dorința de a nu –i supăra pe Oprea și Onțanu, la final o dau la întors.
  ”Deşi afirmaţiile din articol nu-l scuză cu nimic pe tânărul ofiţer, s-ar putea accepta ca referirile din articol să vizeze anumiţi rezervişti militari. În acest caz era necesar să prezinte concret, la ce rezervişti militari sau alte mijloace de informare s-a adresat, fără a generaliza. Conducerea A.N.C.M.R.R. precizează, cu toată responsabilitatea, că astfel de afirmaţii la adresa Armatei României precum cele din articol nu au fost făcute de membrii asociaţiei noastre, parte componentă a rezervei Oştirii Române.”
  Adică, vezi Doamne, Direcția de informații militare a ANCMRR este foarte vigilientă și monitorizează atent afirmațiile publice și particulare al membrilor săi.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @ Karadeniz
   Confirmati ce-i spuneam si lui mos Alecu
   Si ANCMRR pare sa adopte treaba cu bad guy, good guy.
   Desigur, in varianta asta, rezervistii lor sunt baieti buni, iar cei de la SCMD sunt aia raii, pe care, la o adica, capitanasul de pix poate sa-i scuture nitel, ca merita.

   Ștergere
 23. Vai , vai , vai !....
  Capitanul de pix isi pune cenusa-n cap !
  ( ://www.presamil.ro/ultimul_nr/index.html#19/z )

  Tinindu-si , inca , coada-n sus ... ca orice capră rîioasă care se respectă ca_capră rîioasă ...
  Subliniind ca stie el , militarul calificat , ca sint si citiva rezervisti care ar merita pretioasa si foarte calificata lui pretuire !...
  Vai de armata romana daca de-alde astia sint cei care-i "masoara calitatea" (hai sictir ! , bai intromisionatule in armata...)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Scuze ...Se spune introbagat...si ce sa-i faci habaucului daca e doar coada de topor? De vina sunt cei din redactie care au aprobat astfel de articol. Doar e comanda politica, de verificare a reactiei. RUSINE e prea putin pentru lalaeau si sparleaua..ma intreb, ce o sa faca cei doi cand vor iesi la pensie? se vor introbaga in scmd? Hi, hi....

   Ștergere
  2. Exact, capitanasul e doar un papagal care repeta ce i se ciripeste sa scrie.

   Ștergere
  3. @mos Alecu
   Se vede din avion ca "mare jurnalist militar" a primit ordin sa mai dreaga busuiocul.
   Nu este chiar o punere a cenusei in cap.
   E mai mult un fel de : " hai bai baieti ca nu v-am dat cu sutul, ce-ati citit nu-i adevarat" (asta parca suna cunoscut, nu?).
   Omul o arde acum cu solidaritatea, cu veteranii USA. Se vede clar ca nu e stilul lui, ci o comanda politica.

   Ștergere
 24. @karadeniz12 aprilie 2014, 13:02
  La : " ...dar otrava din pixul lui, exprimată în Obs. M., este de fapt poziția oficială a MApN. " .
  Din pacate, pozitia asta oficiala a M.Ap.N. s-a propagat putin si in teritoriu.
  Bine, ca si pe timpul cand eram activ am vazut atitudini ostile fata de rezervisti. Dar in prezent aceasta atitudine s-a cam generalizat.
  Motivul: un soi de invidie prosteasca de tip mioritic. Altfel e greu de inteles asta, de catre orice om care poseda o logica elementara, in conditiile in care, desi militarii sunt numiti APV-isti, nimeni nu ramane activ pentru totdeauna.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu vă contrazic, la anumite nivele poate fi așa. Dar nu este percepția de ansamblu. Am legături cu foarte mulți activi, inclusiv de la structurile centrale și au altă părere. Ba chiar se bucură când unii dintre noi vorbesc despre anumite realități pe care ei nu le pot spune.

   Ștergere
 25. Totusi, referitor la articolul " iepurasului ", apreciez ca-i place Alice in tara minunilor.
  Desi cred ca mai degraba a vazut filmul, nu-mi pare genul care sa aprecieze lectura inteligenta.

  RăspundețiȘtergere
 26. Capitanuţul de pix este din rasa altui intromisionat in armata : calin hentea ...
  Ala fusese intromisionat inca din vremea ailalata ... "pe pile si pentru bani" ... ( //www.bookblog.ro/book_author/calin-hentea/ ) .
  Dupa ce a hălăduit prin multe functii , fiind plimbat de colo-colo datorita "nepotrivirii de caracter" cu atributiile pe care trebuia , totusi , sa le indeplineasca , a fost plantat la Relatii publice ... C'acolo trebuia doar sa manince ca.at ... nu trebuia sa produca ceva masurabil ...
  Nici acolo "nu s-a potrivit" ... si s-a cerut afara din sistem ...
  Odata ajuns afara a inceput sa scuipe in tot sistemul in care "mincase , si gura lui , o piine ... alba , si bine unsa cu unt ...) ...
  ( ://www.historia.ro/exclusiv_web/general/articol/memorii-bocanci-o-altfel-carte-armata-romana )

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu il cunoasteti pe CH...gresiti in ceea ce ati scris...daca doriti putem dialoga pe mess sau alta forma de comunicare.

   Ștergere
 27. @Anonim17 aprilie 2014, 11:34 :
  Intr-adevar ! Nu-l cunosc (personal) pe CH ! Si nici nu am auzit nimic despre el nici ca fiind absolvent al vreunui Liceu Militar , Scoala militara de ofiteri , Academie militara , cursuri militare de perfectionare ... sau prin participarea la vreo activitate militara (participare activa ... nu ca "bagator de seama" ) .

  Am auzit (vazut) despre parerile lui despre militari ....

  Sa nu vorbiti despre Anton Bacalbasa cu al sau "Mos Teaca" !...
  CH-ul dvs. "se dă măreţ" prezentind , zice el , fapte reale , personaje reale , care ar fi fiind situatia intregii armate ...

  RăspundețiȘtergere
 28. Spre deosebire de CH, pe care il cunosc, foarte bine, am absolvit si LM (despre care vreti sa va vorbesc-spartachiade- unul in forma de EB, sau Breaza?), am absolvit AMT si cursuri AMG...si pot sa va descriu cum arata Oberammergau...daca stiti ce inseamna...si inca o data va spun ca nu il cunoasteti pe CH...daca are ce are, are cu of betivi, curvari, spagari pentru misuni. Vreti nume?Chiar doresc sa iau legatura cu dvs, pentru ca imi place cum analizatia spectele pensiilor...

  RăspundețiȘtergere
 29. @Anonim17 aprilie 2014, 17:38 :
  Ca sa nu amestecam una cu alta :
  - la chestia cu analiza aspectelor pensiilor ... imi pare bine ca sint si colegi care inteleg cele spuse de mine
  - la chestia cu luarea legaturii pentru discutarea unor probleme : la mine ... "ce-i in guşă , şi-n căpuşă !" . De ce am discuta in particular ? Poate (probabil/sigur) este vorba despre probleme care ar interesa si pe altii ! Probleme la care eu nu m-am gindit , probleme la care nici altii nu s-au gindit ... nestiind despre existenta lor !
  - de ce nu va "alocati" un pseudonim (nickname) ? Este mai usor de purtat si de urmarit o discutie ... Si este si simplu de realizat - "Selectati profilul" , "Nume/adresa URL" , scieti acolo nickname-ul ... nu este obligatorie o adresa URL)
  ------------------------------------------------------------------------------
  Trecind la problema principala ...

  Sa chiorasc io dac'am inteles ce-i cu acea autoprezentare a dvs. ?
  Inteleg ca sinteti un militar-militar care (din motive personale/de prietenie , sau din cauza de pacaleala) este entuziasmat de zicerile lui CH ...
  Nu stiu ce va spune , in particular , CH ... Stiu ce spune el presei ! Iar ceea ce spune el presei este defularea unui "neajuns" fata de sistemul in care (dupa declaratiile proprii) a fost intromisionat prin frauda ...

  Se vede treaba ca nu ati citit cele declarate/scrise de cetateanul in cauza ...
  Spune cetateanul :
  -"Unii erau oameni inteligenţi şi mai citiţi decât media ofiţerească a timpului..." . Deci "media ofitereasca" era (eram/erati) niste prosti .. cu totii ...
  - "Perioada petrecută aici îi va întări percepţia negativă despre conducerea armatei..." in contrapondere cu "angrenaţi în eforturile de integrare în cadrul NATO, redactorii Pro Patria " ... Deci intrarea Romaniei in NATO a fost realizata de "redactorii Pro Patria" , nu de conducerera armatei .
  - "„Soluţia era fonotecare masivă a răspunsurilor (mai ales la generali)" ... Vai ! Credinta lui este ca generalii "romanesti" erau mai prosti decit "dăştepţii" de ciocoflenderi de pe la mijloacele mass-media .
  - "mentalitatea închistată a generalilor români" ... "devenea evident că mioriticii noştri miniştri, generali şi colonei provin dintr-o altă lume şi continuau (în subconştient) să păstreze o altă mentalitate, balcanic-orientală, sensibil diferită de cea euro-atlantică, faţă de care încercau să se apropie, dar de care rămâneau mereu străini”, i-a caracterizat scriitorul pe ofiţerii superiori şi nu numai" ... Este clar ... Convingerea ciocoflenderului este ca armata este si este/era condusa de o adunatura de neispraviti ...

  Acest gurist , la fel cu_capitănuţul din zilele astea , au impresia ca armata este "dusa in spate" de ofiterii de gura si ofiterii de pix , intromisionati in armata ... Au impresia ca fara ei armata Romaniei nu intra in NATO (nu ca asta ar fi o mare fericire ...) si ca fara ei totul se duce de ripa in armata ...

  RăspundețiȘtergere
 30. Am vrut sa va raspund, dar am sters totul....MI-E MILA DE DVS!!! sunteti dus ,,,,,nu mai continui fiind joia mare...faceti analize in continuare...sper sa nu mai puneti desene cu stops...

  RăspundețiȘtergere
 31. In alta ordine de idei ... pentru detaliere ...

  Nu am nimic cu specialitatile militare/functiile neimplicate nemijlocit in organizarea/conducerea/ducerea actiunilor de lupta ! Sint convins ca toate/toti isi au rolul/rostul lor !
  Am dus "lupte grele" (pina la unu' ... ca , pe urma , luam pauza de masa ...) cu cei care negau si cereau disparitia acelor militari din statele de organizare ...

  Dar ...
  - un ofiter de gura sau ofiter de pix este "numarat" la efectivele de militari aprobate pentru armata Romaniei ... Afectind astfel numarul de ofiteri direct si nemijlocit implicati in organizarea/conducerea/ducerea actiunilor de lupta
  - un ofiter de gura sau un ofiter de pix este platit (platit bine ... pentru ca , in general , sint pe functii mari) din bugetul si asa "costeliv" al apararii ... Afectind astfel posibilitatea de dotare a armatei luptatoare nemijlocit ...

  O fi fiind prea mare asteptarea noastra (a militarilor-militari) ca acesti ofiteri de gura sau ofiteri de pix :
  - sa nu mai denigreze pe militarii-militari ? Pentru ca nu am auzit ca acesti ofiteri de gura sau de pix sa vorbeasca despre "confrati de-ai lor" ... Sau printre aceia vor fi fiind numai sfinti , si nu si "betivi, curvari, spagari" ?
  Ei vorbesc "cu minie proletara" numai despre cei din cauza (si pentru care) exista ei ca ofiteri de gura sau ofiteri de pix ...
  - sa nu mai imparta armata ("in doua cete : de nebuni si de misei") in "cei in activitate" si "rezervisti" . Pentru ca ambele "cete" , numai impreuna , vor fi ... apararea tarii .
  Chiar daca ei , fraudulos fiind intromisionati in sistem , nu vor mai ajunge rezervisti ... vor fi fiind "recuperati" si trimisi in misiune de distrugere a altor sisteme ...
  - sa nu faca aceste nemernicii nici cit sint in uniforma militara (ca_căpitănuţul de mai zilele trecute) , nici dupa ce au plecat din sistemul care le-a creat conditii "sa mănîncă şi gura lor o bucată de pîine " (cum am mai spus : o bucata de piine alba si bine unsa cu unt ... fata de atributiile si eforturile pe care trebuiau sa le faca) ...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. ma faci sa rad...nu te mai citesc pentru ca esti confuz...batran....ramolit...pa!

   Ștergere
  2. @ Anonim
   Ați inceput oarecum promițător dar în final v-ați dezbrăcat de caracter și ați dat cu micii în fasole.
   Dacă sunteți cu adevarat miltar de carieră sunteți, cel puțin din punct de vedere comportamental, excepția care confirmă regula. Păcat.

   Ștergere
 32. Anonimutule ... n-am auzit argumentele , sau , macar, parerea ta !
  Am auzit numai un : "il cunosc pe CH si este demn de a fi pus , ca o icoana , la panoul de onoare al armatei Romaniei" ...
  Eu nu sint deloc , dar deloc , adeptul lui "crede si nu cerceta" !
  ------------------------------------------------------------
  Asa-i cind nu te duce mintea ... si nu ai argumente , anonimutule !...
  Apelezi la "iesirea de urgenta" a oricarui neputiincios : "Nu am ce discuta ! Esti dus ...! ... Esti confuz ... batrin ... ramolit !" ...

  RăspundețiȘtergere
 33. Ops!
  Am lipsit o zi si gata, v-ati si luat la harta.
  Romani adevarati!
  Si pe urma ne miram ca spala astia pe jos cu noi.
  Discutia oricum este aiurea.
  Nu asta e problema, ca nu toti militarii "organizeaza, conduc, participa nemijlocit" la actiuni militare.
  Nu e treaba nimanui sa analizeze daca e nevoie de medici, ingineri, juristi, contabili, logisticieni, etc.
  Asta o fac cei " cu mintea odihnita" care nu sunt in stare sa-si faca treaba lor si au grija altora.
  O alta meteahna romaneasca hidoasa, care efectiv ne impiedica dezvoltarea de cateva secole.
  Dar se pare ca metehnele vechi dispar greu.

  RăspundețiȘtergere
 34. @STOPS si @kalatianul
  Lumina Sfanta a Invierii Domnului nostru Isus Hristos sa va aduca multa sanatate, liniste sufleteasca si bucurii alaturi de cei dragi.
  Sa aveti Paste fericit!
  PS nu am vrut sa incep promitator si nici sa termin sub scut...nu conteaza cate studii si cursuri ai, ci numai ce ai in cap . Inafara de icona cu IHRN, nu am spus ca merita cineva pus in rama...va las dar va promit ca am sa va citesc in continuare, pentru ca aveti comentarii pertinente.

  RăspundețiȘtergere
 35. @mos alecu
  La:
  Am dus "lupte grele" (pina la unu' ... ca , pe urma , luam pauza de masa ...) cu cei care negau si cereau disparitia acelor militari din statele de organizare ...
  Se pare ca nu erati prea convins de necesitatea acestor "lupte grele".
  Cat despre cei care "negau si cereau......", tembelii astia cu mintea odihnita nu dispar niciodata.
  De regula le spunem "curve masculine".

  RăspundețiȘtergere
 36. @cip dragos18 aprilie 2014, 16:29 ;

  La : "Se pare ca nu erati prea convins de necesitatea acestor "lupte grele". " .
  In acel comentariu al meu am incalcat o obligativitate ale redactarii ordinelor/rapoartelor : se scriu toate ideile , chiar si cele care se considera a fi subintelese ... Nu se merge pe ideea ca destinatarul "stie despre ce este vorba" ...
  Deci : lupte grele" (pina la unu' ... ca , pe urma , luam pauza de masa ...ADVERSARII DISPARIND IN CEATA) ...

  Tot la acel comentariu ar mai fi ceva ce eu (din greseala) am considerat a fi subinteles :
  - inainte de "Dar..." trebuia sa mai scriu : "de aceea nu sint nici pentru eliminarea din sistem a ofiterilor de gura sau de pix..."

  RăspundețiȘtergere
 37. Si , daca tot am fost "instigat" ...
  Probabil ca STOPS a tot sughitat si s-a intrebat cine l-o fi pomenind ...
  Pentru ca ieri nu a fost nici urma de STOPS pe aici ...
  Culmea este ca STOPS are alte preocupari , si are modalitati si forme de exprimare bine definite ... nici una dintre aceste neaparind (ieri si azi ... pina acum) pe aici ...
  S-ar putea ca STOPS sa se si supere ca a fost confundat cu un "batrin ramolit , care mai este si dus ..." .

  Tot din acest "domeniu" ... al ciudeteniilor de intelegere si interpretare ...
  Ieri am fost trecut prin diferite categorii :
  - mai intii un civilizat "dvs." cu care se dorea discutarea in particular a unor probleme
  - mai pe urma un semicivilizat "mi-e mila de dvs. sunteti dus ..." . Aici aparind si asimilarea mea cu STOPS ...
  - ulterior , gata cu civilizatia , mi se spune , de la obraz , "... esti confuz...batran....ramolit...pa!..."
  - in final , asimilat fiind tot cu STOPS , mi se spune : "...va promit ca am sa va citesc in continuare, pentru ca aveti comentarii pertinente." .

  Sa chiorasc io daca mai stiu cine sint !
  In orice caz ... fereasca dumnezae de asemenea inconsecventa in gindire !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. E de bine. Ati ajuns pe zona ascendenta dupa o coborare rapida, din cateva comentarii. Se zice ca cine n-are batrani sa-si cumpere, iar cine are sa-i vanda. Daca interlocutorul a considerat ca sunteti batran, iar e de bine ca la un moment dat va lauda pentru comentariile pe tema pensiilor (sper sa nu gresesc). Consecventa se trage de la sasul ala mic ce ascunde lucruri, parca Alzh...... cumva.

   Tuturor, sarbatori fericite si va multumesc pentru placerea oferita prin articolele si comentariile voastre !

   Ștergere
 38. Si , iarasi , daca tot ne consumam timpul pe aici ...
  Ni se spune ceva despre : "... Inafara de icona cu IHRN,..." .
  Mi-am zis ca o fi fiind vorba despre : Isus Hristos Regele Nazarinenilor ...
  Numai ca ceva "îmi gîghila în mod neplăcut urechile" !... (ca sa-l parafrazam pe Marius Chicos Rostogan) ...

  Ceva nu suna asa cum stiam eu ... chiar ateu convins fiind ...
  Eu stiam ca : " “Pilat a scris o însemnare, pe care a pus-o deasupra crucii, și era scris: Iisus din Nazaret, Regele Iudeilor.” (traducerea expresiei latine: Iesus Nazarenus Rex Iudaeorum)." ( //ro.wikipedia.org/wiki/I.N.R.I. ) .

  Adica este vorba despre I.N.R.I .
  Nu ...IHRN ...

  Mi-am zis ca s-o fi inventat vreo secta noua care "rescrie istoria crestinismului" ... Secta care o fi hotarit ca pe crucea rastignirii a fost scris altceva ...
  Atunci l-am rugat pe dl. Goagal sa-mi spuna tot ce stie el despre IHRN ...
  Gentil , ca intotdeauna , dl. Goagal mi-a pus la dispozitie 219.000 de aparitii in lumea internetului a acronimului IHRN ... Nimic despre Isus Hristos !

  L-am mai rugat pe dl. Goagal sa-mi spuna ce stie despre "Isus Hristos Regele Nazarinenilor" ...
  Amabil , iarasi , dl.Goagal mi-a prezentat 2.790 de aparitii a unora din cuvintele cautate ... nici o aparitie a acestei insiruiri de cuvinte ,,,

  In concluzie : pe icoanele invocate trebuie sa scrie INRI , nu IHRN ....

  Asta nu are nici o legatura cu "inconsecventa in gindire" despre care vorbeam mai inainte ...
  Asta are legatura cu : ".nu conteaza cate studii si cursuri ai, ci numai ce ai in cap " (asa cum ne spunea , acelasi , mai inainte) ...
  Numai ca "in cap" s-ar putea sa nu prea ai multe !...
  Sau ... mai verifica , macar din cind in cind , valabilitatea aceea ce "ai in cap" !...

  RăspundețiȘtergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!