sâmbătă, 5 aprilie 2014

Schimbare de tactica a presedintelui SCMD sau disimulare?

Presedintele SCMD a expediat 2 scrisori - de data aceasta de exceptie, fiind in sfarsit pe intelesul militarilor de cariera. Una comuna catre premier si grupurile parlamentare, si o alta catre ministrul apararii (Dusa - fost absolvent Stefan Gheorghiu). Cele 2 scrisori, spre deosebire de alte abordari precedente, prezinta cu argumente practic imparabile faptul ca militarii romani au capatat in societatea romana un fel de statul foarte asemantor precum al evreilor in Germania nazista. Cele 2 scrisori pot fi studiate astfel: cea catre premier si grupurile parlamentare la adresa de aici, cea catre ministrul Dusa la adresa de aici.

Cele 2 scrisori, spre deosebire de abordarile de altadata care nu puteau prezenta nici macar un element logic de ce militarilor romani trebuie sa li se reacorde dreptul la pensie militara, prezinta de aceasta data suficiente argumente care au fost expuse de-a lungul timpului si de catre "R-26500". Mai exact, presedintele SCMD foloseste renumita "tactica a detasamentului de intoarcere" prezentata in detaliu aici. Tactica este excelenta si se rezuma in esenta la combaterea adversarilor politici sau mediatici cu propriile lor arme. Mai exact? Vreti egalitate in drepturi si eliminarea oricarei discriminari intre militari si cetatenii civili? Toti natangii vor spune "Da" - gandindu-se exclusiv la eliminarea pensiilor militare. Numai ca egalitatea aceasta in drepturi si eliminarea discriminarii presupune si alte lucruri, nu doar niste pensii. De exemplu: plata la "tarif orar" si a militarilor precum in cazul celorlalti cetateni (referinte directe la inechitabila pentru militari - lege a salarizarii, care ii remunereaza pe militari la zile calendaristice si nu la zile lucratoare precum pe ceilalti cetateni, desi legislativ sunt in trepte unice de salarizare si militarii si civilii), participarea la mobilizare a tuturor pensionarilor indiferent de profesie (si de sex), deci nu numai a celor din armata (sau excluderea de la mobilizare si a pensionarilor militari), impunerea interdictiilor de drepturi fundamentale tuturor cetatenilor, si nu doar militarilor, sau acordarea tuturor drepturilor de care se bucura alti cetateni si militarilor (in cazul ultimilor: drept de a detine firma, de greva, de apartenenta sindicala, de a face politica). 

Este evident ca ceva s-a schimbat in bine in abordarea conducerii SCMD, si in staff-ul acestuia si-a facut loc o altfel de consiliere, provenita in mod vizibil din partea militarilor de cariera. Ca politician - indiferent de culoare, practic nu poti sa o mai dai "cotita" cand este vorba despre egalitate in drepturi si discriminare, si trebuie sa iei o decizie. Deciziile sunt in functie de costuri. O lege a pensiilor militare costa de 5-10 ori mai putin decat sa ii tratezi egal si pe militari precum pe cetatenii civili, si la salarizare, si dupa Codul Muncii si in ceea ce priveste drepturile fundamentale. Ca sa nu mai vorbim si despre faptul ca a mentine in statele de mobilizare doar fosti militari si nu pe toti cetatenii, este o discriminare care chiar nu poate fi echivalata financiar. Pe de alta parte, ca politician nu ai cum sa nu iei o decizie in fata unor elemente vadite de discriminare. Exista o asemanare izbitoare intre ceea se intampla militarilor romani si fosta politica de apartheid din R.S.A.. Numai ca in Romania, in loc de negri apare termenul de militari, iar ca politician cat de cat echilibrat, nu ai cum sa nu devii constient ca poti da socoteala mai devreme sau mai tarziu pt. gesturile, atitudinile si politicile discriminatorii indreptate contra unui grup sau altul,  fie el si de militari!

Daca este sa existe o critica asupra celor 2 scrisori? Da, exista! Se pare ca presedintele SCMD, o da la un moment dat in disimulare. Scrisorile pomenesc termenul de "basisti" (necesitatea "debasificarii") etc. - ca fiind vinovatii principali care infraneaza repunerea in drepturi a pensiilor militare. Cu alte cuvinte, desi in data de 7 mai 2014 se implinesc 2 ani  de cand "basistii" au fost izoniti efectiv de la putere atat, in Guvern, cat si in Parlament, tot ei sunt vinovati si acum despre faptul ca noua nu ni s-a redat dreptul la pensie militara? Mai manipuleaza omul, dar trebuie sa ne oprim! "Basistii" au facut un rau imens armatei, ne este clar. Dar succesorii lor (V. Ponta, C. Antonescu, M. Dusa, M. Campeanu, D. Constantin, R. Plumb, G. Oprea care in fapt e cu sezutul in 2 luntre), ar fi putut schimbat acest rau in 2 ani, daca ar fi vrut. Dar nu au facut-o, deci pentru militari si ei sunt tot "basisti"!

In esenta, cele 2 scrisori sunt magnifice prin rationalitatea lor. Insa, din acestea rezida in mod subtil - e drept, si altceva in afara de interesele noastre. Reiese faptul cum rezervistii inca pot fi manipulati. Cum sa mai pomenesti de basisti ca fiind tot ei vinovati de relele produse noua, dupa 2 ani de cand fostii anti-basisti sunt la putere? Pledoaria se incadreaza cumva in indemnul obsesiv lui Voiculescu de a-l nimici pe T. Basescu. Pana la capat! Asa sa fie! Numai ca Basescu e o stafie pt. noi acum, va fi un parnaias oarecare la un moment dat, si cu asta basta. Problema este ca "basistii" de acum, pt. noi - militarii, sunt cei care acum au puterea politica si tot ei sunt cei care acum, deci dupa 2 ani de la preluarea puterii politice, nu ne reacorda dreptul la pensia militara. Adica, V. Ponta, C. Antonescu, M. Dusa, M. Campeanu, D. Constantin, R. Plumb, G. Oprea etc. Coboram si la nivelul jurnalisti de garsoniera politica!   Dar ce ii mai vedem cumva pe M. Gadea, M. Badea sau Dana Grecu bagandu-i in seama pe rezervisti, asa cum o faceau cand protestam contra lui Basescu, cu toate ca situatia militarilor a ramas aceeasi? Voiculescu si-a atins scopul, interesele noastre nu mai conteaza!

Concluzie? Scrisorile sunt mai mult decat OK, numai ca au fost adresate unor gargaragii politici care au dovedit in 2 ani de la preluarea puterii ca sunt tot "basisti" pt. militari! Reactia gargaragiilor politici va fi pe masura! Mai exact, niciuna, dovedit prin faptul ca acestia accepta tacit, dar voiosi din moment ce nu au nimic contra dupa 2 ani de golaneala pe la conducerea Guvernului si Parlamentului, toate politicile basiste adoptate contra militarilor in trecut. Prin urmare, scrisorile cu revendicarile militarilor si cu tente vadit anti-basiste sunt adresate spre rezolvare tot unor "basisti"!

2 comentarii:

 1. Gargara!Doamnul Dogaru, in loc sa mearga sa discute fata in fata cu primul ministru, si sa ceara scurt pe doi un punct de vedere concret si cu termen operabil, trimite on line scrisori care nu intereseaza pe nimeni, nu ajung nicaieri si nu vor primi nici un raspuns. De fapt pe el nu il intereseaza sa se rezolve problemele, lui ii convine ca acestea sa ramana in continuare asa, caci altfel s-ar desfiinta sindicatul sui nu ar mai plati nimeni cotizatia. Dar asa, mai trimite si el in eter cate un mesaj aiurea, ca sa vada lumea ca "are activitate" si il preocupa soarta pensionarilor. FACE SI EL PARTE DIN CEI CARE AU MINTIT MILITARII SI AR TREBUI TRECUT PE PAGINA DUMNEAVOASTRA LA ACEASTA CATEGORIE.

  RăspundețiȘtergere
 2. @ Neacsu
  Foarte corect!
  Pozitia lui transanta a atras la inceput multi membri, dar curand s-a vazut ca este un mar fis.
  Oricum, intre SCMD si ANCMMR, macar primii au reusit sa streseze un pic clasa politica, care a si dat putin inapoi. In schimb ANCMMR, in afara de pupici in fundulet.....altceva nu am prea vazut.

  RăspundețiȘtergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Aviz securistii care au primit dispozitii de infiltrare, in scopul destabilizarii coeziunii si cooperarii intre militari!