miercuri, 30 aprilie 2014

Ponta à la PSD returneaza sumele retinute in cazul pensiilor numite speciale! Cu o exceptie - nu si militarilor si politistilor!

STIREA ESTA FALSA! MILITARILOR SI POLITISTILOR NU LI SE RAMBURSEAZA SUMELE RETINUTE!

Intr-o stire difuzata ieri de Digi 24 HD, a aparut o informatie din care rezulta ca PSD a initiat un proiect de lege prin care li se vor rambursa sumele de bani retinute abuziv de statul roman, fostilor beneficiari ai pensiilor de serviciu (asa numitele cu scop propagandistic - "pensii speciale"). Stirea in cauza trece ca primi beneficiari ai unei astfel de legi, militarii si politistii. 

Problema este insa ca in ceea ce ii priveste pe militari si politisti, stirea este complet falsa. Proiectul de lege la care a facut referire postul TV mentionat, exista, insa de reparatia in cauza nu beneficiaza militarii si politistii, ci toti ceilalti fosti beneficiari ai fostelor pensii de serviciu - altii decat militarii si politistii. Mai exact, proiectul de lege se adreseaza exclusiv beneficiarilor proveniti din rândul aparatului auxiliar de specialitate al instantelor judecătoresti si al parchetelor de pe lângă acestea, din rândul personalului diplomatic si consular, din rândul functionarilor publici parlamentari, din rândul deputatilor si senatorilor, din rândul personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviatia civilă și din cadrul Curtii de Conturi.
Proiectul L. Nr. 951/11-12-2013 ii excepteaza pe militari si politisti de la rambursarea sumelor cuvenite
Dovada este exact proiectul de lege in cauza cu Nr. 951/11-12-2013, si care poate fi studiat aici. A fost initiat de parlamentari ai PSD, cu sprijinul si a unui parlamentar PDL. Dupa cum se observa, proiectul nu prezinta absolut nicio referire la militari si politisti. Proiectul este o noua demonstratie a faptului ca regimul Ponta, dupa modul cum trateaza militarii si politistii, este doar un continuator fidel al politicii de exterminare asupra categoriile mentionate, politica intiata de regimul Boc-Basescu. Este interesant nivelul de ipocrizie la care au ajuns politicienii PSD. Ca orice proiect de lege mentionat, si proiectul cu nr. Nr. 951/11-12-2013 are si o expunere de motive, bineinteles! Expunerea poate fi studiata aici. Stiti la ce se rezuma expunerea? La faptul ca o lege similara a fost emisa si pentru militari si politisti, actul in cauza fiind Legea  Nr. 241/2013.  Numai ca legea mentionata nu a prevazut niciodata si nu prevede rambusarea sumelor retinute militarilor si politistilor, fapt pt. care nu s-a returnat nimic nimanui. Pentru cei care nu cunosc, Legea  Nr. 241/2013 este si o capodopera a ipocriziei politice romanesti, care simuleaza faptul ca militarilor si politistilor li s-ar fi reintregit pensiile diminuate incepand cu luna octombrie 2013. In realitate, legea este o mare cacealma marca Ponta-Antonescu-Oprea-D. Constantin (USL). Dupa cum se observa in lege, prin art. 1 (1) au fost reintregite cu adevarat pensiile diminuate, insa respectivele sume sunt returnate din nou statului incepand cu data de 1 ianuarie 2014 de catre cei in cauza, in baza prevederilor art. 1 (4), prin neactualizarea pensiilor respectivilor precum altor pensionari - in cele mai multe cazuri pe viata. Efectul este inghetarea pensiilor de catre regimul Ponta a cca. 26500-70000 de militari si politisti, pana cand statul isi recupereaza reintregirile acordate, ceea ce inseamna ca cei in cauza sunt in realitate tot cu pensiile diminuate, diferind doar metoda matematica a diminuarii impuse de fostul regim Boc-Basescu.  Cat despre rambursarea sumelor retinute militarilor si politistilor in perioada 01.01.2011-01.10.2013, Legea  Nr. 241/2013 nu are pur si simplu, nicio prevedere.

In concluzie, stirea prezentata la Digi 24 HD este absolut falsa in ceea ce ii priveste pe militari si politisti, fiind o noua mostra de intoxicare via mass media exercitata asupra militarilor si politistilor. Pe de alta parte, ramane de notorietate cum politicienii marca PSD isi justifica in mod ipocrit (de remarcat in interviu, atitudinea de ne znaiu a lui Liviu Pop care nu corecteaza in niciun mod stirea) actiunile legislative, bagand in fata reparatii imaginare la adresa militarilor si politistilor, in conditiile in care am demonstrat deja ca  nici unui militar si nici unui politist nu i s-a rambursat niciodata nimic, iar proiectul de lege prezentat nu face nicio referire la militari si politisti.

67 de comentarii:

 1. Multumesc pentru confirmarea comentariului de la http://r-26500.blogspot.ro/2014/04/dupa-cum-cunoastem-la-c_27.html#comment-form

  si mai ales a ideii ca politicienii nu sunt decat fatada, imagine fara fond, indivizi care mint cu o lipsa de scrupule stupefianta.
  Felicitari autorului !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dumneata esti de fapt, autorul! Ai avut abilitatea sa descoperi primul informatia. Daca doresti, poti sa publici independent, orice.

   Ștergere
 2. De ce nu se ramburseaza sumele retinute si militarilor si politistilor? Intr-un fel se razbuna stupiditatea acelor lideri din cadrul organizatiilor de pensionari militari, care au fost convinsi de USL via Oprea sa sustina Legea nr. 241/2013 fara sa revendice si returnarea sumelor retinute in perioada 01.01.2011-01.10.2013. Fapt pt. care liderii in cauza au inaintat propuneri de proiect pt. L. 241/2013 fara aceasta revendicare, de altfel - elementara. Prin urmare, nici liderii ANCMRR, nici cei ai SCMD nu au mai inclus aceasta revendicare, fiind fie "pacaliti", fie convinsi sa nu o faca - cu buna stiinta pt. ce va urma . Ca dovada este de notorietate propunerea de proiect de lege inaintata Parlamentului de catre SCMD de aici [http://actualitateasindicala.blogspot.ro/2013/03/normal-0-false-false-false-en-us-x-none.html] in care este evident ca liderii SCMD nu au inclus aceasta revendicare, desi puteau sa o faca - fiind o simpla propunere de proiect, fiind treaba USL daca o agreeaza sau nu. Prin urmare, din cauza acelor lideri - Ponta si ce a mai ramas din USL, ne vor da oricand cu tifla in cazul unei astfel de revendicari sub sloganul: "Noi v-am dat prin L. 241, exact ceea ce ati cerut. Ati cerut voi prin vreun document sa rambursam si sumele retinute, si v-am refuzat noi? Nu! Si atunci ce mai vreti acum?" Ne mai aducem aminte ca senatoarea C. Anghel a intervenit special pe aceasta tema, solicitand adoptarea legii doar prin includerea unui amendament privind returnarea sumelor respective. Acel amendament a fost retras la insistentele presedintelui SCMD.

  Cine a spus ca domnia si prostia se platesc intotdeauna, mare dreptate a avut! Acum ca e prostie, domnie sau tradare, nu mai conteaza. Materialul de mai sus prezinta dovada cum cei 26500-70000 cu pensii diminuate (acum "inghetate) am fost luati de "fazani" pana la capat! Cu sprijinul si acordul deplin a celor din randurile noastre!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Deoarece aveti dreptate, astept demisia in bloc a celor din conducerea celor doua organizatii. Credeti ca mai apuc? :))

   Ștergere
  2. Nu! Cel putin in aceasta viata! Pe de alta parte, demisia ar fi un gest elementar de onoare. Care onoare din moment ce liderii in cauza au pus botul la slitul lui Oprea?

   Ștergere
  3. Scormonirea în rahatul produs de L. 119 și OUG 1 ar aduce ani buni de pușcărie pentru Oprea&co. Cum Ponta are nevoie de un așa vidanjor politic îl protejează cu riscul de a se comprominte total și definitiv.
   Mai devreme ori mai târziu această afacere va exploda. Răbdare și tutun.

   Ștergere
 3. Nu va mai saturati ! Dupa ce ca in momentul de fata beneficiati de o INDEXARE in avans pe zeci de ani tot mai carait !!! CONTRIBUTIVITATEA ...asta va este pensia legala .....

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. E diminuare pe viata prin "inghetare", nu e nicio indexare, ce tot ne aburesti aici? Contributia e pt. cei platiti la "tarif orar" care muncesc 8 ore de luni pana vineri si apoi stau cu cracii in sus, nu pt. militarii platiti la "zile calendaristice". Pe de alta parte, contributia este pt. cetatenii care nu au nicio limitare de drepturi si libertati fundamentale fundamentale. Pauker-istule! Contributie, contributie ... Hai sa facem egalitate la toate, atunci! Militarii platiti si ei la tarif orar, toti pensionarii sa fie rezervisti indiferent de sex si fosta profesie, si toti cetatenii sa aiba aceleasi limitari de drepturi si libertati precum militarii? Te prinzi sau esti adeptul discriminarii?

   Ștergere
  2. @ Anonim 13:31
   Cacaia contributivitate domnule A ? Aia prin care soldele minime de grad si funcție din anexa la OUG 1 sunt mult mai mari ca cele reale? Aia prin care cei făcuți militari la apelul bocancilor pentru câtiva ani de viată militară își împart veniturile obținute în viața civilă la 20 de ani în loc de 35 de ani?
   Ia citeste domnia ta legea 19 ori 263 și vezi ce zice pe la cele principii.

   Ștergere
  3. @anonim
   Ia mai pune mana pe carte ca de aia nu pricepi! Incepe cu astea:
   http://r-26500.blogspot.ro/2014/03/halal-nato-in-romania-militarii-au.html
   http://r-26500.blogspot.ro/2014/01/daca-interdictiile-de-drepturi.html

   Dupa ce te mai limpezesti, te mai asteptam pe aici cu speranta ca daca ai ceva de carait fa asta in fata oglinzii, macar 10 minute, apoi incepe sa ne arati cat de mult pricepi.

   Ștergere
  4. anonimul de la 13:31 este retardat sau se face?
   are ceva probleme psihice sau de ce spune acele minciuni?

   Ștergere
 4. @ s/anonim16.40
  Personal nu sunt de acord cu datul la gioale. Daca omul are neclaritati îl putem/ne poate lămuri prin dialog și argumente. Dacă e pus pe băgat bățul prin gard, din proprie inițiativă ori ca sarcină de serviciu, insulta nu are efect.

  RăspundețiȘtergere
 5. karadeniz30 aprilie 2014, 14:07 zice ....cu aplomb .....,,Aia prin care cei făcuți militari la apelul bocancilor pentru câtiva ani de viată militară își împart veniturile obținute în viața civilă la 20 de ani în loc de 35 de ani?
  Ia citeste domnia ta legea 19 ori 263 și vezi ce zice pe la cele principii. " ..SIC..SIC...cum va dati cu stangul in dreptul!! Dar cu cei care o viata in munca civila si cativa anisori prin armata pe cai mari ...si gata pensia pe ULTIMA LUNA ...cum est ..??? Dar ce ar fi dac la toti vi s-ar imparti la ....35 si ar mai disparea si alte beneficii pe care le aveti ....?????
  Concluzie ....Ponta v-a dat pe nemeritate o INDEXARE pa zeci de ani inainte (chipurile cuantumul cel mai avantajos )
  Pensia voastra ii cea rezultata prin calculu facut de L119.... ce primiti nacum in plus ii pomana nemeritata ! Culmea tot mai ...CARAITI ........poate mai sapam......cine stie ....

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. artimetician 2 clase30 aprilie 2014, 20:41

   Bolovane!!!Ponta ne-a dat UE si atat!!!Doar un idiot nu observa daca citeste art. 1(4) din legea 241/2013 ca Tonta i-a prostit pe rezervisti cu ceasu' de la gara. Le-a reintregit pensiile prin art. 1(1), iar prin art. 1(4) le ia reintregirea inapoi.Iar prin proiectul de mai sus,Tonta mai da o UE militarilor.Doar grefierii si diplomatii primesc si diferentele inapoi, nu si militarii...Retardatule!!!

   Ștergere
  2. @Anonim 19:25
   Dacă citeai legile respective ai fi văzut că acele legi aplică principiul cuantumului cel mai avantajos, așa cum s-a procedat în perioada 2000-2005 la civilii de care vorbești. Ori to’așul Ponta dirijat de naș’ Oprea nu a făcut decât să aplice acest principiu dar nu din ianuarie 2012 ci din din octombrie 2013. Tot din acele legi ai fi aflat că nu la toți civilii se împarte la 35 de ani, și ei au grupe, așa că la unii se împarte la 30, la altii la 26,5, la alții la 22,5. Dar cum domnia ta nu ești civil, nu prea cunoști aceste lucruri, cum nu le prea cunoști nici pe cele militare, deși pe vremea când nu comentai anonim erai militar.

   Ștergere
 6. Pe aici s-a infiltrat un anonim atipic pt. mentalitatea militarilor de cariera. Nu injura, deci e acceptat! Dar, combate intr-un mod complet bizar. Anonimule - cel care arunci cu laturi. Esti de acord sa te combati fata in fata (cu nume, prenume si nr. de telefon) cu un colonel pensionat in 2008, cu pensia diminuata, cu 38 de ani de vechime efectiva? "Faultat" prin L. 119 care asa de chioara este incat nu a mai facut deosebirea financiara intre 2 grupe de munca, respectiv AC din care face parte colonelul (cercetare in dispozitiv - adica, parasutare, scafandrerie, alpinist - deci tacam complet) - iese la 80 de ani vechine in total, lejer, si grupa secunda CS in care Oprea a introdus si popi, si juriste si toate majoretele? De aceea, i-a scazut pensia colonelului - comandant si de 2 ori in teatrele de operatii. Din cauza unor idioti politici la a caror doctrina este evident ca te-ai alaturat.

  Colonelul e asa de renumit in breasla, incat precis prin calitatile sale de comandant - recunoscute nativ, nu doar pe hartie, devine precis sef de stat major de armata sau de comandant de armata (minim). Nu am ajuns toti la nivelul acestuia de comanda, dar toti am fost umiliti tot ca el.

  Pe cale de consecinta, colonelul e din generatia NATO. Ca multi de aici! Americanii care ne-au educat in stil militar, nu in stil de colhoz cum te-a educat cine stie pe tine, ne-au invatat astfel: daca unui militar american i s-a acordat drept de pensie militara dupa 10 ani de serviciu - aceea este legea lui, daca unui militar american i s-a acordat drept de pensie militara dupa 15 ani de serviciu - aceea este legea lui, iar daca daca unui militar american i s-a acordat drept de pensie militara dupa 20 ani de serviciu - aceea este legea lui. Prin urmare, statul american ne-a invatat ca isi respecta cetatenii, fapt pt. care isi respecta cuvantul dat, chiar daca apar cetateni diferiti, cu legi diferite. Mai ales in fata militarilor. Ar fi culmea nesimtirii dupa model Boc ca S.U.A. sa incerce sa ingroape drepturile acordate deja militarilor sai, sub pretextul ca dupa acordarea respectivelor drepturi, S.U.A. s-au razgandit si si-au mintit cetatenii. Nu exista asa ceva.

  Si vii dumneata acum, si ce incerci sa faci? Sa ne astupi mintile deschise de altii? Nu tine, orice ai incerca! Am invatat nu doar sa fim militari, ci am invatat si faptul ca in altev state isi respecta cetatenii, mai ales pe militari. Tu nu vezi ce absurd esti? Ai pretentia ca este corect ca dupa acordarea dreptului la pensie militara, statul roman sa il retraga? Fii atent ce iti doresti! Daca gandesti astfel, inseamna ca acorzi statului roman si dreptul de a retrage pensia in sistem public si sa ti-o inlocuiasca cu una in sistem privat, dupa cat ai cotizat la ING.

  Diversi useri au incercat sa iti deschida mintea! Dar tu pana la urma, ai minte? Sau ce vrei sa faci?

  RăspundețiȘtergere
 7. Daca cu 38 de ani vechime efectiva pensia comandantului a fost micsorata prin recalculare, inseamna ca prea putini ani a fost comandant.
  In perioada 2000-2005 au fost recalculate peste 5 milioane de pensii civile si nu am auzit pe cineva sa spuna ca statul i-a retras dreptul de pensie.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. bai oli***enule, pensionarii militari nu au cotizat niciodata la pensie(prima declaratie a lui seitan despre pensiile militare a fost asa:militarii trebuie sa primeasca pensie ca si cum ar fi contribuit la sistemul de pensii).
   pentru a recalcula pensiile militare dupa sistemul inventat de seitan ar fi nevoie de vreo 15-20 de ani.
   http://www.romanialibera.ro/bani-afaceri/finante-personale/pensiile-militarilor-ar-putea-scadea-cu-pana-la-69--182492
   Ioana Muntean. "Realizarea bazei de date pentru aproximativ 82.000 de pensionari presupune o perioada de timp de peste 15-20 de ani, pentru consultarea statelor de plata aflate în arhivele militare din teritoriu"
   Cum poti sa crezi tu ca s-a recalculat corect?
   totul a fost o frauda.
   doar hazardul a facut ca unele pensii sa creasca si altele sa scada.
   plus ca,nu poti sa aplici o lege retroactiv.
   daca stia vreun militar ca se schimba legea dupa ce a iesit la pensie,nu mai iesea la pensie.
   eu nu sunt militar asa ca imi permit sa iti spun in fatza ca esti un retardat cu 2 clase.
   esti din armata?
   haita de maidanezi(stelianp,tigri,cezar etc.) care erau impotriva pensiilor militare(ironia fiind ca ei erau militari) a luat tzeapa cu recalcularea si din 2013,pensiile lor au scazut si au trebuit sa dea banii inapoi pe cateva luni asa ca au disparut din mediu virtual.
   vezi sa nu te trezesti la urmatoarea recalculare si tu cu pensia taiata masiv ca si acei maidanezi care erau impotriva pensiilor militare.
   nu te ambala ca izmanarul si slugile lui nu scapa de parnaie.
   nici lupu si nici tradatorii care au recalculat fraudulos pensiile militare.
   de data asta nu mai scapati.

   Ștergere
  2. In Romania sunt 3 tipuri de pensie: in sistem public, de serviciu si in sistem privat. Pe oricare il desfiintezi dupa acordarea lui, tot abuz se cheama. Militarilor li s-a desfiintat dreptul la pensie de serviciu, noua in acest sistem ni s-a deschis drept de pensie. Celor 5 milioane de civili li s-a deschis drept de pensie in sistemul public si nu le-a desfiintat nimeni acest drept. Cand recalculezi o pensie, o recalculezi dupa regulile sistemului in care ai iesit la.pensie, nu a altui sistem de pensie. Deci, in cazul militarilor nu a fost nicio recalculare a pensiei militare, ci o desfiintare a acestui drept, camuflata cu inlocuirea pensiei militare cu una in sistem public.

   Normal ca.daca recalculezi pensiile dintr-un sistem dupa regulile altui sistem, se intampla ceea ce s-a intamplat militarilor. De fapt, si Av. Poporului a constatat ca nu s-a recalculat nimic, fiind vorba in fapt despre desfiintarea pur si simplu a dreptului la pensie de serviciu.

   Referitor la cei 5 mil. civili. Lor nu le-a adus nimeni atingere dreptului la pensia in sistemul public. Insa, asa cum militarii au fost trecuti nedemocratic dintr-un sistem in altul - politicienii si CCR afirmand ca tot drept de pensie este, pe viitor toti putem fi trecuti oricand in sistem privat, intrucat politicienii si CCR vor constata ca tot drept de pensie este. Ca vom avea toti cuantum zero dupa recalcularea dupa regulile sistemului privat - ce mai conteaza? Avem drept de pensie, avem!

   Ștergere
  3. Cei 38 de ani sunt de fapt maxim 20 contributivi si restul abureli ....manipuleaza mai inteligent natoistule .....

   Ștergere
  4. Nu manipuleaza nimeni, nimic! A fost faultat cum au fost toti militarii din grupa extrema de munca denumita ALTE CONDITII care a fost, este si va fi o grupa de munca catalogata oficial ca fiind grupa de munca cu risc superior grupei CONDITII SPECIALE.

   Revenind la ca. Iesind la pensie la varsta de 56 de ani, omul are 38 de ani efectiv contributivi. Dintre care, 33 in grupa ALTE CONDITII, asa i-a fost cariera. Total stagiu cotizare: 38+33=71 de ani. Numai ca idiotii care au conceput L. 119 si OUG 1, au zis asa: se recunoaste stagiul de cotizare - asa in teorie, dar pt. fiecare an lucrat in AC, legiutorii lu' Peste au stabilit ca cei din AC trebuie sa primesc tot 50% la majorare punctaj, la fel ca cei din grupa inferioara ca risc profesional denumita CS.

   Deci, stimabile! L. 119 si OUG 1 procedeaza astfel: pt. cei 33 de ani lucrati in AC, punctajul se majoreaza cu 50 la fiecare an lucrat in AC. Dar daca lucra cei 33 de ani in grupa CS, punctajul se majorea tot cu 50% pt. fiecare an lucrat in CS, desi grupa CS acorda doar 6 luni pt. fiecare lucrat in CS.

   Asadar, stimabile! Daca un individ lucreaza 38 de ani efectiv, din care 33 in grupa CS, are un stagiu total de cotizare de 38+19 ani=57 de ani. Daca un individ lucreaza 38 de ani efectiv, din care 33 in grupa AC, are un stagiu total de cotizare de 38+33 ani=71 de ani. Legile lu' Peste spun insa ca cei 2 beneficiaza de 50% majorare punctaj pt. fiecare dintre cei 33 de ani, chiar daca cei 2 sunt in grupe de munca cu risc diferit si cu stagiu total de cotizare diferit. Vezi aberatia? 71 de ani stagiu total de cotizare = 57 de ani de stagiu total de cotizare? 6 luni suplimentare pr. grupa CS = 12 luni suplimentare la grupa AC? Dar, ce am ajuns nebuni sa inventam 2 grupe diferite de munca tratate financiar identic?

   Asadar, stimabile! Cel din exemplu a iesit cu pensie militara care din cauza grupei AC, avea cuantum superior unui omolog care a lucrat tot 38 de ani, dar in grupa CS. Este normal sa fie asa, de asta sunt grupe de munca diferite, cea cu risc profesional mai mare, conduce la o pensie mai mare de cand lumea. Prin L. 119 si OUG 1, acelui colonel din grupa AC i-a fost insa redusa pensia la cea a unui colonel din grupa CS, intrucat grupa AC desi se regaseste scriptic in lege, nu se mai regaseste si financiar ca fiind diferita de grupa CS, din moment ce ambele au aceeasi majorare de punctaj pt. fiecare an lucrat, fiecare in grupa lui.

   Acum intelegi de ce i-a scazut pensia colonelului cu 38 de vechime efectiva? Asa am patit toti din grupa AC, indiferent de vechime. Apare in legile noi doar la misto, nu existenta diferenta financiara. Deci, daca intre un pilot militar din grupa AC si seful de popota din grupa CS (dau exemplul la misto, dar e real), nu exista nicio diferenta de tratament la pensie in ceea ce priveste grupele de munca. Si unul, si altul primesc 50% de majorare de punctaj pt. fiecare an lucrat efectiv fiecare in grupa lui. Daca inversezi cele 2 grupe, nu se intampla nimic.

   Ștergere
 8. Ha, ha, ha!!! Voi nu-l recunoaşteţi pe anonimul ăla "contribuţionist"? Nu-l recunoaşteţi pe cel ce-şi spune Cezar, maimuţa, tăunele, bărzăunele + alte 100 de nikname-uri? Pentru că mulţi "posesori" de bloguri i-au interzis accesul pe acestea, acum, odată cu razele calde ale soarelui de primăvară, musca verde a reînviat.

  RăspundețiȘtergere
 9. Rugam evitati limbajul vulgar in contradictiile cu alti useri. Pe de alta parte, materialul se refera la un delict politic in urma caruia rezulta in mod flagrant ca dintre toti fostii beneficiari ai pensiilor de serviciu, doar militarilor si politistilor nu li se ramburseaza sumele retinute in perioada 01.01.2011-01.10.2013.

  Mai este un delict politic. Prin diverse acte normative, anumitor categorii de fosti beneficari ai pensiilor de serviciu, statul le mentine pensia in sistem public, dar la aceasta le acorda o indemnizatie suplimentara, de exemplu, diplomatilor [http://www.dreptonline.ro/legislatie/oug_96_2013_acordare_drepturi_membri_corpul_diplomatic_consular_romania.php]. Schema se va aplica si personalului aeronautic civil, si mai mult ca sigur si altor fosti beneficiari ai pensiilor de serviciu. Cu o exceptie, si care bineinteles ca vor fi tot militarii si politistii.

  Despre aceste lucruri trebuie vorbit! Nu vedeti ca toti fostii beneficiari ai pensiilor de serviciu si-au gasit "portitele" de rezolvare, cu exceptia militarilor si politistilor? Tinand cont ca majoritatea celor care comentam am fost militari sau politisti, este cazul sa incetam sa ne contrazicem inutil, intrucat in timp ce noi facem acest lucru, altii isi baga drepturile in buzunare cu 2 maini, iar noi iar ramanem de caruta.

  RăspundețiȘtergere
 10. O metoda de coagulare a celor ce suntem nemultumiti exista?Mijloace de protest legale democratice sunt? Un conducator bun gasim? Atunci sa purcedem!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Purcedeti ..dar grija mare sa nu pierdeti imparteala la...20 si mai putin ..precum si beneficiile pe care le mai primiti ca militari ..ordinul ala .....

   Ștergere
  2. @ Anonim1 mai 2014, 12:00. De cine sau de ce ti-e teama sa raspunzi unei persoane care si-a prezentat numele (este real numele), prezentandu-ti propriul nume?

   Ștergere
 11. ,Anonim1 mai 2014, 02:07 (anonimul fara somn..il recunoasteti ?)...minte cu tupeu si manipuleaza asa cum a incercat tot timpul ....el nu-i militar dar interesele i-au cerut sa ..promoveze militarii in linia ..intai ...,,,haita de maidanezi(stelianp,tigri,cezar etc.) care erau impotriva pensiilor militare(ironia fiind ca ei erau militari) a luat tzeapa cu recalcularea si din 2013,pensiile lor au scazut si au trebuit sa dea banii inapoi pe cateva luni asa ca au disparut din mediu virtual...nici nu am disparut din mediul virtual (mi-am gasit locuri mai placute ) SI NICI PENSIA NU MI-A SCAZUT ...dimpotriva mi-a crescut continuu prin INDEXARE plus ceva grupe restante ...rusinica.....

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Stai jos, esti...fazan! Te-ai dat inca odata de gol cu tu ai fost anonimul cu "contributiile", iar raspunsul tau propt la ceea ce a spus anonimul de 07;58, confirma faptul ca permanent esti prin zona, asteptind sa bagi "batul prin gard". Cezare/Petrica sau cum te cheama, cind iti spune unul ca esti "beat", stai in dubiu, dar cind iti spun mai multi, du-te frate si te culca. Lasa-ne cu contributiile tale virtuale si cu o lege de cacao. Nici eu n-am pierdut la pensie dupa porcaria aia de OUG, dar, moral nu pot accepta ca unora dintre fostii mei subordonati care au iesit fortat in rezerva, marioneta asta de stat care-si mai spune inca Romania, sa-i arda la buzunare nerespectindu-si obligatiile asumate prin lege. Asa ca, te rog nu mai aduce in discutie tot felul de prostii si fantasmagorii legislative care te coboara la nivelul unui ciocanar, care pe vremea lui Ceausescu pleca acasa la terminarea schimbului cu orice-i pica in mina din uzina. Cu ideile astea tembele ale tale, mai bine te-ai duce sa comentezi pe blogul aluia cu "nume de familie Strigidae".

   Ștergere
 12. ...anonimule ..in comentariul ta ai multe ..inadvertente ..asta ca sa fiu politicos ! Nu merita efortul de a iti explica atata timp cat nici macar un ..nume de ,,scena "nu ai !! ai in schimb pretentia ca pe tine ...te cunoaste toata lumea si spui doar adevaruri absolute....kanci ..!!!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Iar perturbi. Tu ai blog anonim? Pe bune acum, un blog fara o adresa de contact si un nume real denota ca ai ceva probleme. Te simti urmarit, ti-e teama de ceva, sau ce? Am mai intalnit un caz in afara de tine. Cum se face, ca amandoi sunteti anonimi, amandoi aveti bloguri, si amandoi aveti ceva cu militarii care am apucat sa intram in NATO. Dati-va, tata, numele, daca tot aveti ceva de spus! E mai militareste asa! Si mai credibil!

   Ștergere
 13. Phii !... Ce mai faci Cezare ? Ai (re)inviat ? Tot cu "tălîmbisme" te ocupi ? Tot n-ai invatat/priceput/inteles nimic din ca_cum ii treaba cu contributeala ?
  ------------------------------------------
  Sper ca nu ti-a trecut prin cap ca "vorbele dulci" , care ti s-au spus pe aici , ar fi spuse de mine !...
  Cred ca esti convins ca , atunci cind discut cu tine (ca loctiitor al sefului haitei de maidanezi) , eu nu ma ascund dupa deget prezentindu-ma drept "anonim" ...
  -------------------------------------------
  Ai mai fost pe aici si la articolul "In cazul unui conflict armat NATO-Rusia, Romania va fi un simplu poligon experimental de trageri! " ... Interventia ta a fost stearsa de patron ...
  La acea interventia a ta am prezentat si articolul (identic) prezentat de tine pe blogul tau ...
  Iar tu , ca un magar , ai sters (de pe blogul tau) acel articol ... pentru a dovedi ca "nici usturoi n-ai mincat , nici gura nu-ti pute" ...
  Vezi ca o sa mai vorbesc despre niste articole de pe blogul tau ... nu le mai sterge ... De data asta am facut capturi de ecrane , care vor fi prezentate in situatia ca vei fi iarasi magar si vei sterge acele articole ...

  RăspundețiȘtergere
 14. Venind la chestia pensiilor contributioniste pentru militari ...

  Discutiile de aici , de pina acum , s-au centrat pe "bunaciunea" acestui tip de pensii pentru noi ... rezervistii pensionari ...
  Ar trebui sa privim aceasta brambureala in ideea efectelor pe care le produce pentru TOTI MILITARII : rezervisti (recalculati si re-recalculati , revizuiti si re-revizuiti , si , iarasi , recalculati si re-recalculati) sau in activitate ...

  - la ambele categorii se pune problema timpeniei acestui mod de stabilire a pensiilor , in contextul in care , in toate tarile civilizate , pensiile militarilor se stabilesc in functie de un numar (mic) de solde din ultima parte a carierei militare ... In toate acele tari or fi fost numai timpiti care au ales acel mod de calcul ? Numai la noi au aparut geniile boccii , seitane si basinesti care "au facut descoperirea epocala" a aplicarii contributelii la calculul pensiilor militarilor ?
  Va mai amintiti de acel Documentar intocmit de MApN (sub domnia lui gropea) ? Documentar care a fost difuzat la mass-media si la parlamentari ? Documentar care dovedea faptul ca pensiile militarilor (din tarile NATO) NU se stabilesc pe principiile contributelii ? Voi trimite acel documentar si patronului blogului ... care va hotari daca il va publica spre aducere aminte ...

  - la ambele categorii se pune problema "culegerii datelor" necesare pentru calcularea punctajului ... La noi aceasta activitate s-a desfasurat cu mari greutati ... Acelasi lucru se intimpla si la cei care au iesit la pensie dupa 01.01.11 ... Si la acestia nu exista o evidenta centralizata a veniturilor obtinute de-a lungul timpului . Si la acestia trebuie "sa se linga" sute de file de state de plata imprastiate dracu mai stie pe unde ... Si la acestia nu mai exista multe state de plata , care au fost distruse legal sau accidental ... Si la acestia inscrierea unor venituri se va face "din burta" sau "pe ochi frumosi" ...

  RăspundețiȘtergere
 15. Legat de acel documentar privind pensiile militarilor din tarile NATO ..
  Acolo se vorbeste despre pensiile militare de stat ca fiind pensii "ocupationale (profesionale)" ... Nu va lasati inselati de aceasta categorisire ... Baietii care au intocmit documentarul au vrut sa "se dea dăştepţi la creerele lor" cu acesta categorisire ... Au vrut sa sublinieze faptul ca pensiile militare de stat erau stabilite pentru anumite profesii , dar au gasit o cale nepotrivita de exprimare ...
  In toata lumea "pensiile ocupationale" sint niste pensii FACULTATIVE care se primesc (intr-adevar) pe principiul "locului de munca" ... dar asta n-are "nici in clin nici in mineca" cu pensiile militare de stat ...

  RăspundețiȘtergere
 16. Mosule....te salut de 1 Mai muncitoresc !
  Chestia cu,, ABERATIA ai de analiza meletara "..am explicat-o ..dar amicul Gourcha...(presupun ca-i numele din CI....nu a inghitit-o ! Adica ..scuze , a inghitit-o ...de nu ai mai citit - o si tu ! Scurt ...am luat plasa ..un maill si din titlu..mi s-a parut tareee....!! grabit fiind...nu am citit-o si precum a procedat Base ..in diverse situatii..am publicat-o , apoi ..am dat de ea ..aici si ..m-am crucit ...asta -i tot..
  Dar in alta ordine de idei ..daca tot iti speli ochisorii pe blogul meu .....de ce esti magar si nu dai un salut ...ceva....??? Cu contributeala ...te-ai conviins ..AM AVUT DREPTATE ..peste tot !!! Staaaai nu-ti baga gheara in gat precum ...harciogul ......Hihihi !!!!...

  RăspundețiȘtergere
 17. Legat de modul de culegere a datelor necesare calcularii punctajelor ...
  Iata ce se publica pe blogul lui Cezar ...
  Revin cu atentionarea : Cezare , da si tu dovada , macar o data , de fair-play si nu sterge acele comantarii (repet ... am capturi ale ecranelor respective ...)

  Preluari de la : //cezar-armyia.blogspot.ro/2012/06/cum-incercat-antonescu-sa-alipeasca.html#comment-form
  *actualizat adresa 01.05.14
  http://cezar-armya.blogspot.ro/2012/06/cum-incercat-antonescu-sa-alipeasca.html#comment-form

  CEZAR ParpAnghelo17 iunie 2012, 09:16

  În secolul al XXI-lea, personalul MApN lucrează primitiv, în haos şi teroare
  României a ţinut musai să raporteze la FMI depăşirea planului de scădere a pensiilor la hectar, angajaţii MApN îşi scot ochii prin arhivele ilizibile

  Maiorul Ştefan Ivănescu a luat de bune angajamentele publice ale ministrului Gabriel Oprea, a depus disciplinat cerere de recalculare şi, drept răsplată, a primit o pensie diminuată drastic. De la suma "nesimţită" de 1.393 de lei, a ajuns la cea reevaluată de 982 de lei (imaginea următoare). Probabil că, aşa cum susţine generalul care conduce Ministerul Apărării Naţionale, i se pare că i-a scăzut pensia

  Dragă pensionarule, ai câştigat! Feli¬citări! Dumnezeu ţi-a pus mâna în cap şi, printr-o minune divină, Guvernul îţi dă mai mulţi bani fără să faci ni¬mic în plus. Te poţi considera norocos. Şi tu, ca femeia, mereu ne¬mul¬ţu¬mit. Ba te mai şi revolţi! Ministrul tău ţi-a zis-o! Clar. "Toate pensiile celor cu carieră militară completă care pri¬meau sub 3.000 de lei au crescut prin re¬calculare, la fel şi 80% din pensiile ce¬lor cu stagiul incomplet."

  Dacă tu vezi altceva pe cuponul de pensie, e din cauză că te-ai ramolit. Dacă eşti prin¬tre cei 20% (oficiali) care primesc mai puţini bani după recalculare, în¬seamnă că aveai pensie de nesimţit. Te plângi că pensia ta a scăzut, deşi pri¬mi¬sei asigurări că n-o să se în¬tâm-ple? Îţi lipsesc ani buni pe adeverinţa eli¬berată? Nu-i nimic, sunt şi ei oa¬meni şi au greşit. Ai grijă să nu faci in¬farct de supărare până reuşeşti să o ob¬ţii pe cea corectă. Dacă reuşeşti. Unii chiar au murit între timp. În plus, era momentul să faci şi tu ceva pentru ai tăi, să mai laşi şi tu de la tine, din ce¬ea ce ţi se cuvine, faptul că ai în¬du¬rat multe în slujba ţării tale a fost prea puţin.
  (va continua)

  RăspundețiȘtergere
 18. Continuare preluare comentarii despre culegerea datelor ...

  (continuare)
  CEZAR ParpAnghelo17 iunie 2012, 09:17

  Aşa că, pe timp de criză în¬c¬hide şi tu ochii şi lasă Guvernul să mai completeze din buzunarul tău bu¬getul de austeritate. Şi-apoi, bine a zis cine-a zis că "aritmetica bugetară este cinică". Ce treabă are asta cu mo¬rala!? Aşa că, dragă pensionarule militar, lasă-ţi deocamdată statutul deoparte şi lasă-te transformat în asis¬tat social. Mai încolo o să vezi tu dacă legea e retroactivă, dacă nu, nu. Dar acum, fă-te, pentru binele ţării şi mai ales al conducătorilor ei, că n-ai priceput că statul s-a împrumutat puţin şi de la tine.

  Contrar tuturor lucrurilor pe care le-ai crezut când ţi-ai făcut meseria, lasă-te umilit! Uite, de exemplu, Dumitru Prunariu, un model şi un erou al naţiunii. Singurul român care a zburat vreodată în Cosmos. Statul a considerat că românul Prunariu este nesimţit, că are o pensie prea mare, din care mai merită să ciu¬gu¬lească şi alţii. Aşa că i-a redus veni¬tul cu 70%, făcând pierduţi taman cei trei ani de şedere în fosta URSS, timpul în care s-a pregătit pentru zbor. Pierderea anilor de carieră militară prin arhive şi dosare prăfuite s-a întâmplat însă multor rezervişti.

  Un martor direct al procedurii de arhivare a documentelor militare în baza cărora se calculează pensiile justifică, în exclusivitate pentru Jurnalul Naţional, rezultatele aiuritoare ale aplicării grăbite a procedurii prin haosul din sistemul de arhivare. Lipsesc adeverinţe din dosare, iar recalcularea s-a făcut după ureche, sub presiune, inclusiv de oameni în vârstă şi fără pregătire IT, pe baza unor registre din care abia se disting, dacă se disting, cifrele. El caracteri¬zează procedura lăudată la televizor de ministrul Gabriel Oprea drept, "o caterincă făcută într-un stil de hei(mi se)rupism ceauşist".

  "Lucrez la o unitate militară, ca angajat civil. Am participat la caterin¬ca de arhivare a documentelor cadrelor militare, în acelaşi stil de hei(mi se)rupism ceauşist. Cu o săptămână înainte de ziua Armatei (25 octombrie), s-a făcut mare şedinţă mare cu toţi cei care lucram pe calculator. Am fost anunţaţi că trebuie să facem un efort până pe 25, să lăsăm activitatea noastră cea de toate zilele şi să ne dedicăm actualei probleme, care arde...

  Ne-au împărţit pe 2 schim¬buri, vreo 40 de oameni, pentru a băga în sistemul informatic situaţiile cadrelor militare din cele mai străvechi timpuri. Un program obosit, făcut la repezeală (normal), care trebuia să înghită informaţii de la circa 20 de calculatoare/schimb, şi care mergea foarte prost. Care era procedura? Din beciurile prăfuite unde ţineau dosarele cu situaţiile respective, nişte oameni de bine făceau poze cu o mână, şi cu cealaltă ţineau dosarul respectiv. Pozele respective erau puse pe CD-uri, aduse la noi, trase la imprimantă şi trântite pe masă la noi, ordonate după ani, luni. Noi trebuia să introducem numele, prenumele, gradul, salariul brut, gărzi – acolo unde era cazul.

  RăspundețiȘtergere
 19. Continuarea ... continuarii ...

  (conbtinuare)
  CEZAR ParpAnghelo17 iunie 2012, 09:17

  Erau cazuri când nenorocirea aia de ştampilă acoperea două nume şi nu aveam încotro, trebuia să sărim peste. Bineînţeles, în primele două zile am protestat la colonelul care răspundea de «afacere», că muncim de pomană, programul mergea foarte greu, imaginile îngheţau, nu memorau datele introduse de noi, aveam probleme legate de vizibilitatea do¬cumentelor...

  Nea colonelul lu’ peşte, prima oară a început să urle la noi: să ne vedem de treabă şi să nu mai comentăm! În rest, unde nu înţelegeam săream peste foi întregi.

  Erau cazuri când în cadru nu intra chiar coloana cu nume, se vedea doar prenumele, câteodată nici atât. Bineînţeles, din cauza ochiului fotografului. Erau cazuri când dosarul respectiv nu era deschis cores¬punzător şi, la fel, nu se vedea numele; erau cazuri când dosarele erau scrise de mână, cu un scris îngrozitor. Şi, bineînţeles, în cele mai multe cazuri, pur şi simplu paginile se vedeau foarte şters.

  De menţionat că, dintre cei 40 de operatori PC, vreo 20 eram ceva mai tinerei, restul de 20 se apropiau peri¬culos de vârsta pensionării, asta însemnând vedere mai slabă, mai de¬gra¬bă obosită, răbdare la limită şi atitudinea «mi se rupe» foarte dezvol¬ta¬tă. Noi, ăştia mai tineri, care ne mai pricepeam, mai prelucram poza cu probleme, ne mai jucam cu contrastul pe imagine ca să stoarcem de informaţie amarâta aia de pagină. Am terminat cu partea noastră de documente la limită, cu uriaşe găuri negre în trecutul pensionarilor militari.

  Cum era de aşteptat, sistemul îi îngroapă pe bieţii oameni cu ajutorul nostru, fir-ar să fie!
  Încerc să îmi găsesc scuze pentru că am participat la aşa grozăvie...."

  RăspundețiȘtergere
 20. Reamintesc : problemele ivite in procesul de culegere a datelor pentru re...re...re... pensiilor noastre se gasesc si in procesul de culegere a datelor pentru cei iesiti la pensie dupa 01.01.11 ... si se vor gasi in procesul de culegere a datelor si pentru cei care , in prezent sint in activitate .

  RăspundețiȘtergere
 21. Daca la noi (mai vechii militari pensionari) s-a pus problema culegerii datelor necesare (problema care se pune si la cei in activitate) , la cei care s-au pensionat dupa 10.01.11 (pe L.263 ... contributionista) , precum si la cei care se vor pensiona in viitor , se mai pune o problema ... grava si aiuritoare : pentru conditii ABSOLUT IDENTICE pensiile sint din ce in ce mai mici ...

  Ia sa vedem ce se intimpla cu niste pensii calculate in perioade diferite :

  - militar iesit la pensie la 01.01.11
  -- virsta 55 a (lucreaza 30 a) , stagiu de cotiz. 20 a
  -- realizeaza 30 pcte. anuale
  ---- punctaj mediu = 1,5
  ---- punctaj corectat prin oug 113/2013 = 1,68

  - militar iesit la pensie la 01.06.13
  -- virsta 55 a 7 l (lucreaza 30 a 7 l) , stagiu de cotiz. 21 a 3 l (21,25 a)
  -- realizeaza 30,58 pcte anuale (0,58 pcte. in cele 7 luni in plus)
  ---- punctaj mediu = 1,44
  ---- punctaj corectat prin oug 1/2013 = 1,52

  Este cazul a doi impricinati care au avut “un parcurs” identic (solda , grupe de munca , etc.) :
  - primul (nascut in ian. ’56) poate iesi la pensie in ian.2011 (la 55 ani , stagiu 20 ani)
  - al doilea (putin mai tinar – nascut in nov. ’57) poate iesi la pensie in iun.2013 (cind va fi avut 55 a 7 l ; stagiu 21 a 3 l)
  - in “diferenta” de virsta de pensionare (cele 7 luni) , cel de-al doilea va mai acumula 0,58 puncte …

  Atentie:
  – militar iesit la pensie la 31.12.14
  — virsta 56 a (lucreaza 31 a) , stagiu de cotiz. 22 a
  — realizeaza 31 pcte. anuale (1 punct in anul lucrat in plus)
  —- punctaj mediu = 1,409
  —- punctaj corectat prin l.340/2013 = 1,507

  - diferenta de punctaj mediu intre cei doi militari (2014 fata de 2011) = -0,173 pcte.... vreo (-136,8 lei) … asta in situatia ca au punctaje medii de unu si ceva . Cum punctajele medii ale multor militari se situeaza spre doi … trei si ceva , cei 136,8 lei se multiplica de 2-3 ori …

  RăspundețiȘtergere
 22. In concluzie - militarii iesiti la pensie dupa 01.01.11 vor avea pensii din ce in ce mai mici decit cei iesiti anterior (inclusiv cei pensionati "sub obladuirea" L.263 ... intre ei) chiar chiar daca vor munci mai mult si vor acumula puncte de pensie) si chiar si prin aplicarea acestui "laudat" coeficient de corectie ...

  RăspundețiȘtergere
 23. Pe linga micsorarea pensiilor (pe masura ce iesirea la pensie se produce tot mai tirziu fata de 01.01.11) datorata modului de calcul a punctajelor ... mai apare o "bucurie" pentru cei care ies la pensie sub obladuirea L.263/2010 ...
  Este vorba despre micsorarea pensiilor (a acelorasi pensii despre care era vorba mai sus) din cauza faptului ca soldele militarilor "nu tin pasul" cu cresterea salariului mediu pe economie ... Salariul mediu pe economie creste (permanent) mai mult decit soldele militarilor . Chiar si atunci cind ar creste soldele militarilor ... salariul mediu pe economie va fi crescut mai mult . Ca urmare , in timp , raportul dintre solda si salariul mediu pe economie (punctajul de pensie) este din ce in ce mai mic pentru aceeasi "cantitate si calitate" a muncii depuse ...

  Sa analizam un exemplu : militar care la 01.06.10 avea solda de 1.000 lei .

  - solde
  ---- ian.2010-iun.2010 = 1.000
  ---- iul. 2010-iul. 2012 = 750
  ---- iul.2012-dec.2012 = 1.000
  ---- 2013 = 1.000

  - salarii medii pe economie
  --- ian.2010-iun.2010 = 1.978
  --- iul. 2010-dec.2010 = 1.876
  --- 2011 = 2.030
  --- ian.2012-iun.2012 = 2.094
  --- iul.2012 -dec.2012 = 2.174
  --- 2013 = 2.241
  Prima concluzie care apare : scaderea cu 25% a soldelor (si a tuturor salariilor bugetarilor) a produs o scadere de DOAR 4,1% a salariului mediu pe economie ... deci salariile in mediul privat au crescut ... altfel spus : pensile celor din civilie vor fi mult mai putin afectate de acea scadere a salariilor

  RăspundețiȘtergere
 24. Continuam treaba cu chestia soldelor versus salariul mediu pe economie ...

  Deci militar de mai sus va acumula urmatoarele punctaje de pensie :
  - ian.2010-iun.2010 = 0,50556
  - iul.2010 -dec.2010 = 0,39556
  - 2011 = 0,36945
  - ian.2012-iun.2012 = 0,35816
  - iul.2012- dec.2012 = 0,45998
  - 2013 = 0,44622
  Prima concluzie este ca punctajele de pensie scad continuu ! Scadere care este accentuata in perioada de scadere cu 25% a soldelor .
  Fata de perioada ian.2010-iun.2010 punctajele ulterioare scad cu :
  - iul.2010-dec.2010 = 21,8%
  - 2011 = 26,9%
  - ian.2012-iun,2012 = 29,2%
  - 2013 = 11,7%
  Deci nici un punctaj nu mai ajunge la valoarea din ian.2010 , toate fiind mai mici .
  Aceasta micsorare se adauga la micsorarea datorata cresterii stagiilor de cotizare (prezentata la inceputul analizelor de aici) .
  Aceasta micsorare va afecta pe toti cei care se vor pensiona pina prin 2042

  RăspundețiȘtergere
 25. Vorbeam mai sus despre faptul ca scaderea soldelor (si a salariilor tuturor bugetarilor) cu 25% , a produs o scadere de NUMAI 4,1% a salariului mediu pe economie ... asta insemnind ca , de fapt , salariile nebugetarilor au crescut ...
  Si mai spuneam ca acea scadere a soldelor a produs o scadere dramatica a punctajelor de pensie acumulate de militari ...

  In acelasi timp : cresterea salariilor nebugetarilor pe fondul scaderii salariului mediu pe economie (cu acel 4,1%) va produce , pentru acestia , O CRESTERE a punctajelor de pensie ...
  Bravos , natiune ! ... Halal sa-ti fie ! ...
  Ce facem cu "d) principiul egalitătii, prin care se asigură tuturor participantilor la sistemul public de pensii, contribuabili si beneficiari, un tratament nediscriminatoriu, între persoane aflate în aceeasi situatie juridică, în ceea ce priveste drepturile si obligatiile prevăzute de lege;" ? ...
  De unde 'zda ma-sii egalitate ? Dintr-un condei , prin scaderea cu 25% a salariilor bugetarilor , ... la acestia le-ai scazut si pensiile viitoare , crescindu-le pensiile viitoare nebugetarilor ...

  RăspundețiȘtergere
 26. Propun să postați un sondaj de opinie având ca subiect chemarea rezerviștilor la declararea stării de asediu, demobilizare sau de război.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Buna idee! Dar cum sa sune? Sa se adreseze doar cadrelor militare in rezerva sau oricarui rezervist (incluzand SGP, si pe cei care au fost doar MT)? Ne cunoastem, am vb. si la telefon. Eu am luat oricum decizia. In 5 ore de la primul semn al unui posibil conflict, trec granita si pe sub pamant, cu inca 4 membri de familie si asta a fost. Am cam 3/4 din familie stabilita dincolo si ma alatur acesteia, si gata. Totul este stabilit. Surprinzator a fost sa aflu ca nu doar eu gandesc asa. Sunt multi cetateni, nu neaparat rezervisti! Cred ca chiar prea multi.

   Ce sa mai! In alte timpuri nu m-as fi gandit la asa ceva - as fi mancat rusi de vii, dar dupa cate lectii am primit de la acest nenorocit de stat, am ajuns la concluzia ca statul imi este mai mare dusman decat rusii. E totusi o chestie care s-ar putea intampla in caz de conflict si nu trebuie ignorata. Unele evenimente pot deveni imprevizibile. De exemplu, ca obiectivul prim al armatei sa fie sa faca mai intati curatenie pe la Bucuresti si printre politicieni, si abia apoi sa dea piept cu rusii. Asta depinde milt de populatie, abia in astfel de momente se descatuseaza oamenii cum a fost in '89. Asta inseamna un fel de Ucraina si la noi.

   Ștergere
  2. Cred că ar trebui să sune cam așa. In situația în care ați primi ordin de recrutare/mobilizare cum ați proceda:
   a. M-aș prezenta imediat la unitatea specificată în ordin.
   b. Aș părăsi în cel mai scurt țara.
   c. Mi-aș aranja niște documente medicale care să mă facă inapt pentru recrutare/mobilizare.
   d. Aș solicita să execut serviciul alternativ, în baza art. 4 (motive religioase sau de conștiință) din legea 446/2006 privind pregătirea populației pentru apărare.
   Curățenia prin palatele Bucureștene se pare că deja a început de către cei pe care ai noștri politicieni îi cheamă disperați să-i apere. Probabil că vor da și românii de rând o mână de ajutor.

   Ștergere
 27. eu nu inteleg de ce adminul acestui blog nu il blocheaz pe cretinul ala de cezar aka maimuta.
  el a ramas singur sa tot spuna minciunile alea,dar la intrebarea asta simpla nu raspunde.
  Cum s-au calculat intr-un timp asa de scurt pensiile militare daca purtatorul de cuvant al guvernului boc(deci chiar dusmanu recunoaste asta) a spus asta:
  Ioana Muntean. "Realizarea bazei de date pentru aproximativ 82.000 de pensionari presupune o perioada de timp de peste 15-20 de ani, pentru consultarea statelor de plata aflate în arhivele militare din teritoriu" ?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Retine si faptul ca m-a facut ..cretin ! eu ii spun ca-i doar IDIOT.....

   Ștergere
  2. Hi, hi, hi! Cezare si nu-i asa?
   DC

   Ștergere
  3. .Anonim1 mai 2014, 19:03..ESTI UN IDIOT ! Acum ii clar ...??

   Ștergere
 28. @ CEZAR. Niciun QED. Inainte sa dai cu ciocu' , citeste! Ai un test de logica elementara. In 2 parti!

  PARTEA I. Referitor la grupele de munca si nedreptatea comisa celor din AC. 4 militari lucreaza fiecare 30 de ani efectiv in grupele urmatoare de munca:
  A. ION (FURIER) - conditii normale (nimic adaugat pt. grupa de munca);
  B. GHEORGHE (POPOTA) = conditii deosebite (3 luni la an adaugate la grupa de munca);
  C. VASILE (MUZICANT) = conditii speciale (6 luni adaugate la grupa de munca);
  D. COSTEL (PILOT) = alte conditii (12 luni adaugate la grupa de munca);
  Cei 4 au aceeasi vechime in cariera, aceleasi venituri in cariera, aceleasi grade si functii - doar ca au activat in specialitati diferite si in grupe de munca diferite. In baza L. 164/2001, la calculul pensiei se adaugau procente, astfel incat in cele 4 cazuri cel din grupa AC avea cea mai mare pensie, urmat de cel din grupa CS, urmat de cel din grupa CD, urmat de cel din grupa CN. Asa este in toata lumea, asa si la noi.
  Vine stupida L. 119. Care recunoaste ca militarii au 4 grupe de munca, adica exact cele de mai sus. Numai ca legea stramba a stabilit astfel:
  A. ION (FURIER) - conditii normale (nimic adaugat pt. grupa de munca);
  B. GHEORGHE (POPOTA) = conditii deosebite: 3 luni la an adaugate la grupa de munca = 25% la pensie;
  C. VASILE (MUZICANT) = conditii speciale: 6 luni adaugate la grupa de munca = + 50% la pensie;
  D. COSTEL (PILOT) = alte conditii: 12 luni adaugate la grupa de munca = (tot) + 50% la pensie ca si VASILE;
  Bai, tata! Suntem nebuni? Nu se vede ca VASILE (MUZICANT) si COSTEL (PILOT), au ambii tot +50% la pensie, adica pensii egale, ca si ar fi fost in aceeasi grupa de munca? Dar nu au fost!
  Da, dar numai ca in baza L. 164/2001, COSTEL (PILOT) avea o pensie superioara lui VASILE (MUZICANT), intrucat L. 164 ii recunostea grupa de munca si ca valoare financiara ca fiind superioara grupei CS. Si asa, dupa L. 119, COSTEL (PILOT) s-a trezit cu pensia diminuata la nivelul celei a lui VASILE (MUZICANT), ca si cum amandoi ar fi suflat in trombon, avand acelasi risc profesional?
  Ca urmare a L. 119, le-au fost retezate pensiile exact celor din AC. Dar, noi, cei din AC, nu am fost in grupa cu muzicantii sa avem pensiile calculate tot ca lor. Tu stii ce specialitati si activitati cuprinde grupa AC? Pai suntem exact cei pt. care fiecare misiune putea fi ultima. Si nu era mai bine atunci, tata, sa ne fi facut toti muzicanti daca tot si unii si altii, avem 50% la fiecare an lucrat efectiv?

  RăspundețiȘtergere
 29. @ CEZAR
  PARTEA A II-A. Si acum iti arat pe pielea ta stupiditatea legii. Daca incepe razboiul cu Rusia, pe tine te concentreaza si te trimite pe front 10 ani in Ucraina. Automat intri in grupa AC pt. cei 10 ani pe front, indiferent ce specialitate ai avea - poti sa fii si ospatar, alaturi de piloti, parasutisti, cercetasi prin parasutare, alpinisti, scafandri, pirotehnisti. Si eu sunt concentrat 10 ani, dar ma orientez si raman in spatele frontului, o bat in cap la un birou financiar, sunt ajutor de casier-sef, asa ca dupa lege intru in grupa CS.

  Mestere? Tu 10 ani in AC, eu 10 in CS. Supravietuim. Dupa lege tu ai 10+10=20 ani stagiu de cotizare, iar eu 10+5=15 ani stagiu de cotizare. Numai ca, ti-am tras teapa. Dupa L. 119 (L. 263 este la fel), si tu si eu, avem 50% majorare punctaj pt. fiecare din cei 10 ani, tu pe front, eu jucand table. Cum te simti?
  Ceea ce s-a intamplat reprezinta una din monstruozitatile L. 119 (actualmente si ale L. 263). Chiar asa am ajuns, sa nu existe d.p.d.v. financiar nicio diferenta intre grupa AC si CS. Adica, de exemplu, intre cercetasii din fortele speciale pe care am bagat de seama ca i-ai afisat pe blog si activitatea acelei M. Lupu de la finante (apropo - e secretar de stat acum sau cam ceva)? Nu vezi ce smecheri, sunt? Daca desfiinteaza grupa AC si o asimileaza CS, tot aia este la pensie! Dar nu o fac, pt. ca in lege o sa apara unii langa altii, si se prind pilotii, parasutistii, cercetasii prin parasutare, alpinistii, scafandrii, pirotehnistii si cei din teatre ca sunt in grupa cu toate majoretele armatei si au acelasi spor. Asa ca majoretele i-au lasat pe cei din AC in grupa lor - asa sa se simta oamenii ca sunt bagati in seama, bagandu-le leapsa pe fata la iesirea la pensie.

  Daca nici dupa exemplul cu tine in Ucraina 10 ani si eu 10 ani la flendureala, nu ai realizat ce s-a intamplat prin L. 119 si cui anume (nu furierilor, nu popotarilor, nu cazarmarilor, nu muzicantilor, nu ziaristilor, ci exact celor din cea mai dura si periculoasa grupa de munca) , atunci nu ramane decat sa te consider rau-intentionat fara de militarii din grupa AC. Este o nedreptate si gata! Nu costa nimic sa o vezi ca exista!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. E greu de inteles ca una e sa aplici o majorare de 50% la o solda de front si alta e sa aplici 50% la o solda de flendereala, in spatele frontului.
   Vechimea suplimentara nu conteaza in calculul punctului de pensie.

   Ștergere
  2. @ Huhurez Rez. (Tu esti un anonim care are blog, dar nu are curaj sa isi dea numele). Dar pt. misiunile din teatre, tot 50% se aplica - concret. Stii legea, iar eu stiu - pe viu ca asa este. 6 luni in Irak - inteatre, sau 6 luni la D.F.C. band cafea cu frisca, tot 50% se aplica. Pe de alta parte, ce faci? Mestere? Pe timp de pace sau razboi, tot aia este pt. piloti, parasutisti, cercetasi prin parasutare, alpinisti, scafandri, pirotehnisti. Asculta de la unul care am fost in situatia sa "capotez" de 2 ori! Si nu beam in momentul ala cafea cu frisca, ci faceam alte lucururi demne de grupa AC! Pai, nu eram mai bine daca eram la DS si riscam sa imi bag pixul in (ce gaura vrei tu), daca tot 50% aveam majorare la pensie?

   Asculta ce iti spun! Tu nu ai nume, deci eu sunt convins ca tu esti doar un las propagandist! Tu habar nu ai cu ce se mananca armata! Dar, ai pretentii ca ai avea moralitate juridica? Scuze ca iti spun, direct! Da' esti analfabet d.p.d.v. al moralitatii juridice! Cum poti sa accepti ca in Romania 2 grupe de munca considerate oficial ca grupe de munca cu risc profesional diferit, sa aiba acelasi tratament financiar?

   Vrei sa iti mai spun ceva? Unele dintre cele mai redutabile trupe ale Armatei Romane, sunt cei de la V.M. (grupa A.C.). Ca urmare a schimbarii legislatiei, cunosc o unitate unde niciun Cdt. Pl./Cp./B. nu mai este de specialitate V.M. Functiile sunt incadrate la "umplutura" de catre unii pe care ii ia ameteala pe scari, daramite sa isi mai conduca trupele"operational" prin Carpati. Stii de ce? Intrucat, s-au prins toti (bravo celor tineri) de clapa faptului ca grupa AC a fost luata la misto, existand doar pe hartie. Iar tu sustii acest fapt, dupa cum se vede! Intra frate in razboi cu ziaristii, juristii, cei de la ceremoniale si muzici militare, daca tot au aceeasi grupa de munca de facto cu pilotii, parasutistii, cercetasii prin parasutare, alpinistii, scafandrii si pirotehnistii.

   Ștergere
  3. Ca sa existe o deosebire financiara la punctul de pensie intre AC si CS ar trebui sa fie o diferenta si intre contributia platita pentru AC si CS. Or, Legea 263 reglementeaza aceeasi contributie pentru cele doua grupe de munca.

   Ștergere
  4. Asa este. Atat L. 119/2010, cat si L. 263/2010, nu realizeaza corelarea matematica intre cele 12 luni stagiu suplimentar la fiecare an lucrat in AC si punctajul care trebuie sa fie acordat corespunzator celor 12 luni. Cauza este simpla si mi-a fost precizata de M.M.P.S.. Codul Fiscal dateaza dinaintea L. 119 si L. 263. Acesta impune de fapt contributiile pt. grupele de munca. Pe vremea cand a fost conceput Codul Fiscal, militarii nu erau integrati in sistemul public. Prin urmare, CF este conceput doar pt. cele 2 grupe civile: Grupa 1 - "CONDITII DEOSEBITE" si Grupa 2 - "CONDITII SPECIALE SI ALTE CONDITII". Prin urmare, la civili, "CONDITII SPECIALE SI ALTE CONDITII" a fost si este una si aceeasi grupa de munca, definita legal. De aceea, CF a prevazut aceeasi cota de contributie.

   Insa, prin L. 119/2010 si L. 263/2010, apar militarii cu 3 grupe de munca, unde stim bine ca CS inseamna o grupa de munca, iar AC este alta grupa de munca. L. 119/2010 si L. 263/2010, admite si integreaza in mod distinct cele 2 grupe, pe care le desparte doar teoretic. Cele 2 legi nu pot sa le departajeze si financiar din cauza ca nimeni nu s-a gandit sa modifice si CF in care nu exista prevederi distincte pt. grupa AC a militarilor, acesta fiind formulat exclusiv pt. cele 2 grupe de munca civililor.

   In consecinta, nimeni nu s-a gandit sa completeze cineva CF care sa fie adaptat si la cele 3 grupe ale militarilor - in speta sa fie departajata in mod distinct grupa AC - asa cum prevad L. 119 si L. 263. Aceasta este dovada de superficialitate legislativa la cel mai inalt nivel.

   Am mai precizat. M.M.P.S. recunoaste anomalia, dar da vina pe MF ca nu modifica CF. Asadar, cine in Romania poate acorda CF cu L. 119 si L. 263, astfel incat si grupa de munca AC pt. militari sa fie tratata financiar distinct fara de grupa CS, cum de altfel prevad cele 2 legi? M.Ap.N. iar recunoaste anomalia. Cu toate ca 2 ministere recunosc anomalia, nu se intampla nimic.

   Pana una alta, Romania este singurul stat cu 2 grupe distincte de munca tratate financiar identic - ceea ce spune multe despre stupiditatea legiutorilor romani, iar pana una alta, pt. superficialitatea unor politicieni si legiutori romani, militarii din AC am fost si suntem efectiv "masacrati" in masa.

   Ștergere
 30. Măi fraţilor, care-aţi omorît maimuţa?

  RăspundețiȘtergere
 31. Este o eroare care poate fi reparata ...mai sunt si altele( ca de exemplu ..sa beneficieze de stagiul de 20 de ani si cei care nu au fost afectati de restructurare )..deasemenea pe la stabilirea veniturilor ....Ce nu inteleg eu este DE CE NU LUPTATI PENTRU INDREPTAREA ERORILOR ....??? Voi actionati pentru obiective limitate care doar va privesc ....Asa s-a pierdut si aplicarea HG1019 la toata lumea (adica lumea ...cea care merita !!)!! A fost mai importanta INDEXAREA ANTICIPATA data de Ponta (adica..cuantumul ))......

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ceva inteleg, ceva nu! Faptic, toti au beneficiat "de stagiul de 20 de ani si cei care nu au fost afectati de restructurare". Inteleg, si e corect! Referitor la grupa de munca! Nu am ce sa inteleg. Conform L. 119/2010, daca mie mi se respecta grupa de munca, as fi avut o pensie in sistemul public, usor majorata fata de cea militara. Dar mie mi-a fost diminuata! Am sesizat eroarea. M.Ap.N. a tacut! Era sub vremea PD-L. Sub Ponta, am sesizat direct la M. Campeanu! M. Campeanu nu mi-a raspuns. In schimb, mi-a raspuns un secretar de stat, Georgeta Bratu. Raspuns la care am resimtit ticalosia sistemului din plin. Raspunsul a fost cam asa: "Baiatu', tu ai dreptate! Cei din AC meritati majorare de punctaj de 100% pt. cele 12 luni la fiecare an lucrat in AC. Noi va acordam, dar mai intai trebuie sa ii convingi si pe "idiotii" din Ministerul Finantelor (Chitoiu era atunci), dupa care noi cei de la M.M.P.S. exact asa facem, cu conditia sa ne bage si noua in lege aritmetica elementara conform careia daca 6 luni la an = 50% majorare (grupa CS), 12 luni la an inseamna (si pt. un analfabet) - 100% majorare la grupa AC. Dar. eu nu am mai sesizat si M.F.. Mi-am dat seama ca sunt aruncat in valuri de "amatoristi". Era o datorie elementara ca acest fapt sa fie sesizat de M.M.P.S. - via premier.. Dar nu s-a intamplat! Sau poate ca da! Oricum. R. Plumb, reia o lege a aberatiilor Seitan, unde M. Campeanu a dovedit militarilor ca a fost doar o simpla vedeta TV. Habar nu a avut (nu i s-a adus la cunostinta cum sta treaba - sau stia), dar nu a luat in seama faptul ca la militari 2 grupe de munca au acelasi tratament financiar. Ce sa mai fac eu acum? M.Ap.N. cunoaste si admite (tacit) ca asa este. Sa "cant" la R. Plumb, care oricum o dau, tot la G. Bratu ajung? Am intrat "in cerc". Al viciilor, prostiei, nepasarii, ce mai conteaza? Si stiu precis ca nu sunt singurul din AC care a luptat pt. o dreptate. Rezultatele? Niciunul! Asa, ca? Ce zici, tu? Cum sa mai reparam o eroare pe care orbii o igmora de aproape 4 ani, in care eu si cei din AC, o resimtim zi de zi?

   Ștergere
  2. Am discutat luni întregi pe seama acestor prea multor erori cuprinse în legea 119 și OuG 1, cunoscute de cei care le pot îndrepta dar care știu că aceasta presupune și tragerea la răspundere a celor care le-au comis. Așa că nu se va indrepta nimic, au făcut unele cârpeli în speranța că timpul, moartea celor afectați și lehamitea celorlalți va face uitată toată povestea. Din păcate pentru cei împricinați contextul actual repune pe tapet problema armatei.

   Ștergere
 32. Cezare, Nafpoleoane, multumim pentru sfaturi.

  RăspundețiȘtergere
 33. @CEZAR1 mai 2014, 17:22 :
  Pentru ca voi lipsi vreo citeva zile ... nu se cade sa te las "cu ochii in soare" si sa nu-ti raspund ...

  La : "....daca tot iti speli ochisorii pe blogul meu .....de ce esti magar si nu dai un salut ...ceva....???..."
  Vai , dar am incercat sa spun si eu cite ceva pe acolo ... Dar serverul era blocat de "multii-foarte putini" vizitatori si de "multii-nici unul" comentatori ... Este o asa înghesuială de comentatori pe blogul tau , ceva de speriat ! Nici nu stiu cum de mai reusesti sa discuti cu "toti-nici unul" comentatorii !...

  Ar mai fi si deosebita calitate a articolelor pe care le gindesti tu cu mintea ta ... Ramii uimit de cit de profunde sint ideile tale pe care ti le prezinti in acele articole ... Articole copiate de pe la alte surse , fara ca tu sa "misti macar un deget" , sau sa spui macar un cuvint "din capul tau" ...
  Noi stim ca "nu te duce capul" sa spui ceva "propriu si personal" ... dar nici chiar asa de sec la cap nu te credeam ...
  De fapt ... seceta din capul tau s-a vazut si din justificarea ta legata de acel articol cu acea analiza militara : l-ai copiat pe blogul tau fara ca macar sa-l citesti ; abia dupa ce ai vazut discutiile de aici ai aflat si tu ce copiasei ...

  RăspundețiȘtergere
 34. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
 35. Urmare a solicitarilor primite atat pe blog, cat si pe e-mail, vor fi eliminate acele postari care contin limbaj vulgar (inclusiv mascat, gen "kkt, ...ue etc.") sau alte invective adresate de diversi useri coparticipantilor la discutii. In situatia in care userii care prolifereaza un astfel de limbaj nu inteleg sa se autocontroleze si insista pe astfel de atacuri suburbane, urmeaza banarea respectivilor. Exista suficiente bloguri, site-uri etc. (inclusiv intretinute de unii care pretind ca ar fi fost militari sau politisti) unde pot fi folosite "la liber" invective de genul "prostule, idiotule ... etc.", insa aici majoritatea avem pretentia ca am depasit atat etapa "soldat", cat si pe cea de "adolescent pueril". Pe de alta parte, acesta nu este un blog destinat pt. rating, deci pt. castig financiar, incat sa admitem ca oricine il deschide doar sa jigneasca un alt user, trebuie sa inchidem ochii pt. 1 cent sau cat valoreaza accesarea unei pagini.

  Nu in ultima instanta, la acest blog si mai ales la grupul constituit in jurul cauzei de a apara drepturile militarilor romani, au aderat si continua sa adere persoane cu un nivel de moralitate, de educatie si de cultura complet diferit fata de cel al putinelor persoane care prolifereaza atacuri suburbane si limbaj vulgar!

  RăspundețiȘtergere
 36. anonim
  stati linistiti ca un grefier va avea pensie cat un general al armatei romane, asa doreste primul ministru sa fie dreptate in aceasta tara ha ha ha hai la vot doar Boc a fost corect cu anomaliile unor pensii acum sa va placa

  RăspundețiȘtergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Aviz securistii care au primit dispozitii de infiltrare, in scopul destabilizarii coeziunii si cooperarii intre militari!