miercuri, 30 aprilie 2014

Ministrul Dusa a intarit decizia abuziva a lui Ponta (luata tot pe stil Boc) conform careia statul va executa cam peste 5 ani HJD care acorda castig de cauza militarilor in urma actiunilor in instanta!

Analizat cu atentie, observam in fapt ca ordinul nu ar fi trebuit neaparat emis,  acesta fiind in fapt un fel de supra-confirmare a O.U.G. nr. 103/2013 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2014, precum şi alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice. Ordonanta emisa de Victor Viorel-Ponta, despre care unii cetateni mai au inca pretentia ca ar fi diferit de Emil Boc.

Ordinul nr. 50/2014 creeaza la prima vedere impresia ca Ministerul Apararii ar pune in executare deindata hotararile judecatoresti definitive. In fapt, ordinul face trimitere la art. 21 din O.U.G. nr. 103/2013 care este copy-paste dupa un act similar emis de Emil Boc, adaptat anului 2014, prin care puterea executiva isi bate joc de cetatenii care au castigat in actiunile in instanta contra statului roman, dar in egala masura si de puterea judecatoreasca.

(1) Plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătoreşti având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului din instituţiile şi autorităţile publice, devenite executorii în perioada 1 ianuarie–31 decembrie 2014, se va realiza astfel:
a) în primul an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plăteşte 5% din valoarea titlului executoriu;
b) în al doilea an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plăteşte 10% din valoarea titlului executoriu;
c) în al treilea an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plăteşte 25% din valoarea titlului executoriu;
d) în al patrulea an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plăteşte 25% din valoarea titlului executoriu;
e) în al cincilea an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plăteşte 35% din valoarea titlului executoriu.

Insa aceasta nu este totul! Victor-Viorel Ponta, prin O.U.G. nr. 103/2013, a mai subminat un pic si puterea judecatoreasca, incalcand si Constitutia, prin efectele Aln. (2), din Art. 21 din O.U.G. nr. 103/2013, toate acestea dovedind ca premierul nu este decat o clona doctrinara a lui Emil Boc. Atentie! Mostra de subminare a justitiei: Art. 21 (2) : "În cursul termenului prevăzut la alin. (1), orice procedură de executare silită se suspendă de drept". Cu alte cuvinte, puterea executiva marca Ponta obstructioneaza pe fata puterea judecatoreasca, in conditiile in care se cunoaste bine ca executarea silita este o actiune care concretizeaza drepturile acordate de puterea judecatoreasca.

Revenind la  Ordinul nr. 50/2014, este evident ca prin acesta ministrul Dusa nu face decat sa consfinteasca un abuz al premierului Ponta, premier care dupa fapte, dincolo de mistocariile si hlizelile sale din fata camerelor de luat vederi, dovedeste ca nu este decat un fidel continuator al politicilor partidului-secta al lui Emil Boc, derulate sub ochiul ager al tatucului lor comun, Basescu.

2 comentarii:

 1. Si pentru a continua minunatiile subordonatilor lui nea dusa:

  Potrivit Ordinului Ministerului Apararii Nationale M.113/2013, publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 312 din 28 aprilie 2014 si care a intrat in vigoare la aceeasi data, a fost aprobat modelul certificatului medical eliberat de medicul de familie, care urmeaza sa fie prezentat de tineri la comisia locala de recrutare-incorporare.

  Noul model al certificatului va fi prezentat de tineri la comisia de recrutare-incorporare in cazul starii de asediu, al mobilizarii sau al starii de razboi, in timp ce pana in prezent vechiul document nu trebuia prezentat in astfel de situatii. (Sursa: avocatnet.ro)

  Ce cred ca trebuie remarcat, este ca trebuie completat in timpul pana la prezentare. Oare o fi vreme?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Este mai usor sa masluiesti fisa pe plan local decat la comisia man-ului. Nu ca acolo n-ar merge deloc.

   Ștergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Aviz securistii care au primit dispozitii de infiltrare, in scopul destabilizarii coeziunii si cooperarii intre militari!