marți, 15 aprilie 2014

In Saptamana Patimilor doar cei fara credinta se cearta, clevetesc si acuza!

Detalii despre Saptamana Patimilor pot fi regasite in diverse surse, de exemplu - aici. Saptamana Patimilor semnifica, in multe feluri, un test pt. orice (ne)credincios. Dincolo de scriptele religioase pe care uneori (sau de multe ori) nu le intelegem sau pe care am ajuns sa le urmam mecanic, confundand credinta cu traditia, Saptamana Patimilor este o perioada in care este dovedit ca intre oameni izbucnesc in mod paradoxal si cu mai multa frecventa decat in alte perioade ale anului, de cele mai multe ori din senin si cu multa virulenta, diverse certuri, acuzatii, intrigi si alte asemenea. Cei care au inteles esenta acestei saptamani, cunosc prea bine ca este un mare pacat ca intr-o astfel de saptamana sa pici in ispita certurilor, acuzatiilor, intrigilor, barfelor, acuzelor si ale altor asemenea. Iar viata publica, mediatica si politica din aceasta saptamana este plina de certuri, acuzatii, intrigi si acuze, adica de pacat. Pe care cei in cauza, cel mai probabil nici nu il constientizeaza, considerand ca daca isi fac semnul crucii asa de ochii lumii prin vreo biserica sau prin vreo manastire,  in lumina camerelor de luat vederi - desigur,  sunt curati ca lacrima in fata Celui de Sus. Cele mentionate se doresc a reprezenta o observatie, nu o acuzatie! Poate nu este crestineste sa fi facut nici macar observatia acum in  Saptamana Patimilor. Sau poate este!

Fiind vorba de sarbatori crestine si despre credinta. Cea adevarata, nu cea simulata. Cunoastem bine ca   26 500-70 000 rezervisti romani si familiile lor au fost (si sunt inca) asasinati(e) efectiv de statul roman mafiot (pensii diminuate, actualmente"inghetate"), sub privirile indiferente ale politicienilor, ale justitiei, ale diverselor institutii ale statului. Unii au plecat deja dintre noi din cauza politicii exterminatorii a statului roman fata de rezervisti. Ceilalti continuam sa fim linsati zi de zi, de 4 ani, de acelasi stat roman. In spirit crestinesc, le dorim si celor care ne-au facut si inca ne fac rau, ceea ce oricum Cel de Sus le va oferi, fiecaruia dupa pacatele sale!

Fie ca spiritul Sfant al Sarbatorilor de Paste sa lumineze sufletele si casele tuturor! Dumnezeu sa va binecuvanteze si sa va ocroteasca pe toti!

2 comentarii:

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!