vineri, 21 martie 2014

Partidele nu mai trebuie finantate de la bugetul de stat, ci doar de catre propriii lor membri!

Una dintre cele mai mari si mizerabile smecherii ale politicii romanesti este faptul ca toate partidele indiferent de culoarea politica, sunt intretinute din bani publici. Aceste partide, nu insumeaza toate la un loc - in mod cert, mai mult de 150 000 - 250 000 de membri permanenti, reali - per toata Romania. Membri reali nu pot fi decat acei membri asupra carora partidele pot proba cu un document viabil care sa ateste exact situatia prezentului, verificata si verificabila. La acele partide unde nu exista cel putin o semnatura anuala de confirmare a optiunii politice din partea pretinsilor membri, nu se mai poate vorbi despre o situatie reala. Este evident ca in cei 25 de ani care au trecut de la Revolutie, diversi cetateni s-au inscris la diverse partide, afiliere la care au renuntat fie tacit - fara vreo notificare de demisie, fie prin migrare la un alt partid - dar fara insa a demisiona vreodata din precedentul partid. O evidenta electronica centralizata ar scoate cu usurinta la iveala faptul ca sunt cetateni inscrisi si la 7 partide simulatan, sau membri de partid care sunt cetateni decedati. Asadar, in privinta situatiei reale a propriilor membri, toate partidele sunt intr-un haos total si toate se complac in aceasta situatie. Probabil ca daca ne-am luat dupa listele cu membrii de partid insumati per toate partidele, nr. total de membri ar depasi de cateva ori populatiei Romaniei.

Pe fondul impunerii unor cotizati propriilor membri, situatia demonstreaza insa o alta fata a lucrurilor si care reprezinta realitatea gol-goluta a nr. real de membri de partid. Din noianul de liste cu milioane de asa-zisi membri, maxim 1 000 sunt platitori de cotizatii la nivelul unui oras resedinta de judet, in orasele mici - maxim 200, in comune - maxim 50. Acestia sunt, in realitate, membrii insumati ai tuturor partidelor, si in niciun caz milioane. Tinand cont de acest criteriu, un calcul sumar conduce la ideea ca in Romania ar fi undeva la maxim 250 000 membri ai tuturor partidelor, aceasta fiind o varianta optimista. 

Cu toate acestea, prin legislatia statului roman - orice cetatean este obligat sa contribuie la sustinerea financiara a acestor partide, chiar daca marea majoritate a cetatenilor romani nu sunt membri ai niciunui partid. 


Art. 3. - (1) Sursele de finanţare a activităţii unui partid politic sunt:
d) subvenţii de la bugetul de stat.

Prin urmare, pe fondul in care diversi isterizati politici aclama cu inversunare de ani buni de zile reducerea cheltuielilor bugetare, de la Basescu si Boc, si terminand cu Ponta - lovind radical in diverse categorii de cetateni, niciunul dintre acestia nu a facut caz de talharia pe fata prin care toti cetatenii romani platitori de taxe si impozite, trebuie sa asiguram in mod obligatoriu finantarea si existenta partidelor, si implicit propria bunastare a trantorilor care le conduc. Aceasta stare de lucruri trebuie sa inceteze! Milioanele de cetateni romani neinregimentati politic, nu mai trebuie sa fim obligati sa sustinem financiar niciun partid politic! Acest fapt trebuie sa constituie doar responsabilitatea membrilor respectivelor partide. Cine este excitat politic de un partid sau altul, de un lider politic sau altul, sa si-i plateasca! Doar asa este la orice circ - asista si aplauda doar cine plateste! Noi de ce trebuie sa platim toate exhibitiile unor clovni politici, din moment ce nu ne-am luat bilete la circurile lor?

2 comentarii:

  1. Numai partidele parlamentare primesc bani de la buget in functie de nr. de mandate.Cele mici care nu au intrat in parlament cu adevarat traiesc din propriile cotizatii.

    RăspundețiȘtergere
  2. uniunile minoritatilor de ce nu se autogestioneaza din cotizatiile membrilor?

    RăspundețiȘtergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!