joi, 20 februarie 2014

Ucraina! Cand un lunetist este impuscat de un alt lunetist, acolo se confrunta in realitate fortele militare ale 2 lumi opuse!

Copil ucrainean in costum popular
Urmarind cu atentie, atat cat se poate - multe informatii fiind confuze,  ceea ce se intampla in Ucraina, apar cateva aspecte care demonstreaza ca in conflictul asa numit si aparent civil, se afla angrenate forte speciale ale 2 lumi antagonice. Un lunetist deschide focul asupra fortelor de politie, fiind evident ca respectivul lunetist nu apartine trupelor regulate ucrainene. Si ceea ce este mai frapant, un alt lunetist dupa ce deschide focul asupra unui hotel, cade impuscat mortal. De catre cine putea fi impuscat? Evident ca tot de catre un lunetist si inca profesionist. 

Ceea ce se intampla in Ucraina seamana intr-o mare masura cu ceea ce s-a intamplat in Romania in 1989. Cunoasteti concluziile din Romania! Falsele concluzii. Invinuiri: armata cica tragea in populatie, sau securitatea se lupta cu armata si ambele se unisera si trageau in popor. Au fost si incidente, este clar - dar nu intr-atat sa fie ucisi 600 de militari. Adica mai mult de jumatate din numarul total al victimelor, prea multe pt. a mai fi vorba despre simple incidente. Dupa care nu plange nimeni, decat numai familiile lor. De exemplu pt. elevul (avansat post-mortem la gradul de Slt.), Dan Miţiţi, elev in 1989 la Şcoala Militară „Nicolae Bălcescu" din Sibiu, impuscat mortal. Sau pt. cele 6 cadre M.A.I.  asasinate de "revolutionari" in Covasna si Harghita. Nu de securisti, intrucat acestia se predasera cu tot cu familii, copii, bunici cu cadristii in frunte, de buna voie si nesiliti de nimeni, unitatilor armatei pt. a nu fi linsati de populatia "revolutionara" din zona. In timp ce niste isterici urlau la TVR ca securistii sunt teroristii!

Ucraineni deportati in Germania (3-5.5 milioane)
Revenind la Ucraina! Cand un lunetist este impuscat de un alt lunetist, acolo nu mai avem de-a face cu fortele ucrainene. Si nici cu interesul populatiei ucrainene care este doar manipulata.  Si divizata! Are si motive sa fie divizata! In al Doilea Razboi Mondial, Ucraina a fost atat pentru Rusia, cat si pt. Germania, o simpla colonie. Cum a fost  si Romania. Cu sovieticii ne este clar. Ceea ce se cunoaste insa mai putin este faptul ca armata germana a fost intampinata cu simpatie de ucraineni, pe care a considerat-o "eliberatoare". Iat Germania atat bine i-a facut Ucrainei incat i-a deportat pe ucrainenii creduli in intentiile Germaniei, exact in lagarele de munca din Germania unde a inceput exterminarea acestora prin infometare si munca silnica. De aceea sunt divizati ucrainenii, intrucat si "eliberatorii" estici, si cei vestici au procedat la fel. Este evident ca in aceste momente, la Kiev se da tot o lupta dura intre sfera ruseasca de influenta si cea occidentala, intre 2 puteri care au de-a face cu orice, mai putin cu interesele poporului ucrainean. Cu mana armata, asunsa dupa tacticile diversioniste! Ambele folosesc aceleasi metode - ale diversiunii, cunosc una despre cealalta si inca foarte bine! Acesta este jocul! Mai creeaza o diversiune in randul populatiei, mai in randul fortelor de ordine ucrainene. Cu cat mai mult haos, cu atat iti atingi scopul mai repede. Tot asa cum s-a intamplat si in Romania in 1989.

Ucraineni si estonieni deportati  in lagarul Kirov Oblast
Rezultatul? Desi pare neverosimil, se pare ca se schimba scenariul unde va invinge un lup sau celalalt, iar Ucraina urmeaza sa fie divizata intre lupi! Cand nu cedeaza nicio parte, cel mai logic este sa imparti in doua resursele, oricum se alege fiecare cu mult mai mai mult decat cu nimic. Sa nu uitam ca Ucraina este imensa, deci poate potoli foamea de resurse a ambelor lumi. Sunt suficiente semne ca acesta este viitorul Ucrainei care va fi astfel supta pe jumatate de eliberatorii estici, iar in cealalta jumatate de eliberatorii vestici! In timp ce locuitorii se lupta unii cu altii, murind nu pentru ei, ci pentru eliberatorii lor! La fel de inutil ca si in trecut!

Poate unii se intreaba ce legatura poate fi intre ceea ce se intampla in Ucraina si noi! Ca vrem sa nu, presedintele anti-militari si anti-romani pe nume Basescu, a spus niste adevaruri cand a vorbit despre Ucraina si despre temerea ca si in R. Moldova se va repeta scenariul. Nu a vorbit cu vocea lui, este evident ca un fost marinar comercial care se tine doar de intrigi, habar nu are despre astfel de lucruri. A invatat doar cuvant cu cuvant ce i-au transmis serviciile de informatii, pana si stilul si limbajul. Dar nu a inteles nici el ce a dorit sa spuna ca in situatia in care in jurul Romaniei situatiei este exploziva, Romania trebuie sa dea semne de stabilitate. El a inteles ca daca Ponta si Antonescu isi scot ochii intr-un WC si nu in public, gata, Romania da semne de stabilitate! Ce tari or fi semnele astea de stabilitate pt. Romania in conditiile in care militarii romani ii acuza in public de ani de zile si pe Basescu si pe cei doi, de decredibilizarea, de subfinantarea si de decimarea armatei romane, precum si de ostracizarea Rezervei acesteia! In conditiile in care primul lucru pe care trebuie sa il doveasca un stat pentru propria sa stabilitate in situatia creata la granitele sale, este sa demonstreze ca are o armata puternica, cu militari motivati, cu o rezerva respectata, si nu faptul ca politicienii nu se mai paruiesc la TV, ci la WC!

3 comentarii:

 1. Felicitari !!!
  Scris din suflet curat !!!

  RăspundețiȘtergere
 2. Lunetiştii!
  Istoria se repetă. La 300km. de noi. Şi la noi au fost lunetişti. Loveau în frunte, numai în cap. Armata nu-i avea, chiar dacă în Armată au fost, sunt tragători de excepţie, am văzut şi eu unul care spărgea sticla de pepsi în poligon, la 150m. ,fără lunetă, cu AKM-ul. Secu' nu-i avea, alţii de pe la noi, la fel. Nu-i văd după ani, nici deşteptul ala de la "adevarul", nici procurorul ăla militar cu stele multe. Au plecat cum au venit. Acum se vad a fi în Ucraina. A cui sunt oare? Răspunsul îl dau victimile, cei morţi. Oricum este mare dramă naţională. Dictatorii lor! Dictatorii nostrii!

  RăspundețiȘtergere
 3. Bacau 3.03
  Mare adevar ca armata e tratata asa cum nu trebuie. Cu toate ca asa cum s-a reletat numarul ofiterilor cu rang foarte inalt e ca niciodata mai mare asta numai ca anumiti indivizi care nu au chiar nici o pregatire militara sa-si asigure venituri incredibile si o retragere la pensie cu o retribuire pe masura, Nu contestam drepturile armatei care e in zona operativa si de specialitate care sunt supusi unor riscuri mari dar cred ca alocarea de fonduri in zonele unde ar avea raspuns imediat in calitatea armatei ar fi mult mai stringenta decat acoperirea cu salarii a lingusitorilor de pe linga putere.

  RăspundețiȘtergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!