duminică, 2 februarie 2014

Sondaj despre Gabriel Oprea, incheiat! Rezultat catastrofal pt. fostul ministru al apararii si actual vicepremier pe probleme de aparare!

Sondajul s-a incheiat de curand. Rezultatele au fost cele previzibile: 88% dintre militari, atat activi, cat si in rezerva, considera ca cel mai detestat ministru al apararii nationale post-integrare NATO este Gabriel Oprea. Este evident ca acest cuvant detestat - poate include mai multe trasaturi. Unele pot fi legate de lipsa de moralitate, altele pot fi legate de lipsa de profesionalism. De exemplu: alierea celui in cauza cu regimul Basescu-Boc care a desfiintat dreptul la pensie militara in cursul derularii lui, juramantul stramb din Parlament referitor la faptul ca nu vor fi diminuate si pensiile militarilor mai mici de 3 000 lei, lezarea demnitatii militarilor prin avansarea in grade militare a unor persoane care nu au efectuat nici macar stagiul militar, dar si incompetenta sa in domeniul militar. Sondajul este arhivat, iar rezultatele oficiale sunt afisate in partea din dreapta-jos a grilei. 

In privinta rezultatelor, stiti cum este! Daca o spune unul - sa nu credem, daca o spun 2 - sa avem dubii, dar cand o spun 88%, cel care este subiectul sondajului trebuie sa traga concluzii si sa stea cat mai departe de spectrul militar!  

In paralel, ar trebui sa traga concluzii si liderii organizatiilor de rezervisti care s-au inchinat lui G. Oprea (direct - precum liderii ANCMRR sau indirect, precum liderii SCMD), intrucat se cunoaste ca cine se aseamana, se aduna intotdeauna. Este evident ca lipsa de credibilitate in randul militarilor asupra lui G. Oprea, se rasfrange in egala masura si asupra respectivilor lideri. 

In final, concluzii ar trebui sa traga si premierul Ponta! Daca 88% dintre repondenti si care sunt aproape toti din spectrul militar, au votat contra lui G. Oprea, este evident ca numirea acestuia ca vicepremier care sa raspunda de domeniul apararii, este o decizie care poate avea la baza orice criterii, mai putin competenta celui in cauza pentru un astfel de domeniu. Dar nașul nu va trage cu siguranta, o astfel de concluzie!

Despre care ministru al apararii nationale post-integrare in NATO, considerati ca a fost cel mai detestat ministru, atat de catre militarii activi, cat si de catre cei in rezerva?

Ioan Mircea Pașcu

6 (1%)

Teodor Athanasiu

7 (1%)

Corneliu Dobrițoiu

8 (2%)

Sorin Frunzăverde

6 (1%)


Teodor Meleșcanu

2 (0%)
Mihai Stănișoară

12 (3%)

Gabriel Oprea

330 (88%)


   Sondaj încheiat.

Nota: Platforma nu ia in calcul zecimale adaugate la procente, de aceea procentele insumeaza 96%, si nu 100%. In cazul calcului cu zecimale, de ex. G. Oprea ar fi obtinut 88,94%, iar T. Melescanu - 0,53%. Insa acest lucru nu modifica rezultatele finale ale sondajului.  

4 comentarii:

 1. Ce te face sa afirmi cu siguranta ca cei care au raspuns sunt TOTI militari activi si in rezerva ? Peste 300 de voturi reprezinta armata ?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Aproape nimeni nu e interesat de Oprea, cu exceptia militarilor. La fel si de.acest.blog, doar nu or fi interesati actorii de problemele.armatei. 300 este evident ca nu reprezinta toata armata, insa reprezinta un esantion relevant. Doar la orice sondaj, se ia in calcul un esantion al populatiei-tinta si si nu toata populatia. Marja de eroare este stas de +/-3%. Deci Oprea ar putea fi detestat de 85-91 la suta. Practic la procentele obtinute, pe negativ ramane indiferent de marja si esantion. Diferenta fata de-al doilea clasat e asa de mare, incat devine nerealist.sa ne indoim de ceea ce este prea evident.

   Ștergere
 2. 300 de spartani condusi de Leonidas a oprit pe marele Xerxes. Asta-i istorie nu film. Film dealtfel si el bun!
  Poate nu acest aspect este relevant. Apoi militarii activi care au votat? Uita ei oare ca au fost trecuti pe functia urmatoare sa nu piarda la solda. Apoi, unul, in afara lt. dat afara Alexandru, a iesit in fata? Militarii deveniti oameni politici au demonstrat cu prisosinta, nici militari buni nu au fost, dar politici au fost incalificabili.

  RăspundețiȘtergere
 3. @Trotus
  Sunteti in eroare .
  Spartanii au luptat eroic, insa fara succes.
  Stiau ca nu au sanse, dar , in pur stil spartan, au decis sa lupte si sa ia cu ei cat mai multi inamici.

  RăspundețiȘtergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!