sâmbătă, 1 februarie 2014

Si SCMD poate cere dizolvarea ANCMRR! Si o intrebare pt. cunoscatori!

I. ANCMRR este organizatie politica prin propriul statut. In legatura cu razboiul declarat de cele 2 foste moaste comuniste de la ANCMRR (Iliescu Mihai si Constantin Alexandru) fara incuviintarea asociatiei si care are ca tinta desfiintarea SCMD. Cei doi Lolek si Bolek ai fostei armate comuniste, solicita in instanta desfiintarea sentintei civile prin care a fost aprobata infiintarea SCMD ca “fiind lovita de nulitate absoluta”. Si pretexteaza o serie de motive. Cei doi nu au realizat insa ca detin o bomba in propriul statut al ANCMRR care poate desfiinta asociatia mai repede decat pe SCMD. Bomba este aceea ca desi ANCMRR se declara in statut ca fiind apolitica ca oricare ONG de utilitate publica, acelasi statut demonstreaza ca asociatia este in realitate o organizatie politica.  

Dovada? Art. 3 al statutului ANCMRR: "Funcţionează sub înaltul patronaj al preşedintelui României, în calitatea sa de comandant al Forţelor Armate şi sub patronajul Ministerului Apărării Naţionale, ministrul fiind Preşedinte de onoare". Este imposibil sa ai statut de ONG de utilitate publica,  fiind subordonata in acelasi timp a 2 oameni politici. In consecinta, ANCMRR are un statut ilegal si functioneaza ilegal, sentinta prin care a fost infiintata fiind cu adevarat lovita de nulitate absoluta. Dovezi auxiliare? Sunt destule cum  ar protocoalele incheiate cu diverse partide politice si declaratiile publice de sustinere, dar cu o asemenea perla in statut prin care asociatia este evident politica, nu prea mai sunt necesare si alte dovezi pt. desfiintarea asociatiei.

II. Intrebarea! In ce arme si specialitati au activat cei doi Lolek si Bolek din conducerea ANCMRR, si mai ales ce-au facut concret (functii etc.)? De ce este importanta intrebarea? Dupa cum cunoastem. cei doi au fost sustinatori ferventi ai desfiintarii pensiilor militare si sunt inca si acum. Ca sa sustii asa ceva, inseamna ca cei doi au avut venituri fabuloase in cariera care nu se rezumau la solde ca la orice militar. Dupa cate rezulta din fotografia de aici daca cel din stanga este acel jenant general Iliescu Mihai (probabil ca el chiar crede ca e general, in realitate orice militar fara drept de pensie militar, are gradul egal cu valoarea financiara zero) - dupa culoarea albastra a uniformei rezulta ca a activat pe undeva in umbra navigantilor sau nenavigantilor (eventual AA). Pe de alta parte, dupa fata si conduita, nu pare sa fi activat nici pe functie de nenavigant, nici de navigant - ci pare mai degraba sa fi supt un ciolan pe undeva in umbra specialitatilor respective. Cu celalt este mai bizar. Dupa grad (comandor - aviatie sau marina, daca cunoaste cineva e rugat sa precizeze), ne imaginam ca a fost vreun Tom Cruise din Top Gun. Dar titulatura "jurist" il tradeaza ca nu a avut nici in clin, nici cu navigantii, nici cu nenavigantii ca profesii in sine, ci a activat doar traind pe spatele lor. Gandeste si procedeaza exact ca si primul, deci ii leaga ceva comun!

De ce este important trecutul celor doi? Conform L. 138/1999 (dar si a legilor anterioare de salarizare), in specialitatile naviganti si nenaviganti, veniturile puteau depasi cu multa soldele (de 3, 4, 5 ori, chiar si mai mult).  Atentie, acest lucru nu se intampla la piloti, si personalului tehnic nenavigant - ci doar unor orientati din statele majore din specialitatile respective. Si care nu aveau nici in clin, nici in maneca cu activitatile concrete specifice aeronauticii, doar care salasuiau si ei in cadrul acelorasi comandamente/state majore. Daca studiem cu atentie legea mentionata de salarizare (legile anterioare), precum si Statutul personalui aeronautic din aviatia militara a Romaniei, observam o smecherie, o foarte mare smecherie. Doar daca erai incadrat in SMFA, nu conta ca functia era de jurist, la financiar, la C.I., la cazarmare sau secretar PCR etc. - beneficiai de cu atat mai multe sporuri si prime, cu cat erai mai bine situat intr-un stat major, deci cu cat erai mai indepartat  de activitatea concreta ca pilot sau ca personal tehnic nenavigant. Teoria este sustinuta de piloti militari si personal nenavigant tehnic care au constatat cu stupoare ca in timp ce acestora le-au fost fie diminuate pensiile, fie mentinute relativ constant sau cu cresteri nesemnificative - grangurilor din statele majore care nu stiau nici ce este acelea avion, elicopter sau pista, li s-au dublat, triplat pensiile. Deci nu este vorba de 5-10% crestere, nici macar de 50% - este vorba de pensii fabuloase care au la baza niste venituri nejustificate ca urmare a viciilor celor 2 legi.

De aceea, cei care cunosc date concrete despre trecutul celor 2, sunt rugati sa le publice aici. Daca ipoteza despre cei doi confirma ca au facut parte dintre privilegiatii fostelor legi de salarizare, atunci se explica de ce doi Lolek si Bolek au sustinut desfiintarea pensiilor militare si se opun si acum reintroducerii acestora. In timp ce toata armata lucra pt. niste amarate de solde, cei 2 inghesuiau in buzunare venituri de 4-5 ori mai mari ca soldele, fiind simpli sulfani ai fostelor legi ale salarizarii. Doar unor astfel de oameni nu le convine o pensie militara egala cu ultima solda si apara principiul contributivitatii, intrucat solda pentru ei era ceva maruntis ignisifiant in totalitatea veniturilor. Dar daca ridicam cortina sa analizam pe ce baza au fost obtinute astfel de venituri si cum era posibil ca un oarecare dintr-un stat major sa castige de 4-5 ori mai mult decat solda unui pilot autentic, mai mult ca sigur ca vom descoperi o intreaga retea de smecherasi militari. Asa se poate explica si de ce cei doi au facut ceea ce au facut, ei aparandu-si propriile buzunare, si in niciun caz interesele membrilor ANCMRR!

Cu multumiri pentru orice informatie!

12 comentarii:

 1. Un CV al generalului Mihai Iliescu găsiți pe site-ul AOS:
  http://www.aos.ro/site_mod/Primapagina/CV-uriMembri/s13-Mihai-Iliescu.pdf

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Multumesc! Gata, l-am detectat si ipoteza se adevereste. A activat la AA, dar AA a intrat in SMFA. Cu statut de personal aeronautic. Dupa statut, oricine din statele majore (comandamente) din SMFA - nu conta ceea ce faceau, puteau sa fie si secretari PCR sau furieri la DS, beneficiau de cate prime si sporuri isi putea trece (aici a fost treaba de cum s-a orientat fiecare) prin L. 138/1999 a salarizarii, din cele vreo 30-40 cate exista. Analizat CV-ul, la acest personaj apar activitati de cand a inceput cariera si pana a incheiat-o (mai putin cand era la Academie, probabil), care se invart in jurul cumului tuturor sporurilor si primelor pt, personalul nenavigant.

   Cam aici pare sa se incadreze acest individ:
   Art. 12/Statut. Personalul aeronautic nenavigant (de sol) cuprinde:
   b) cadrele militare din statele majore (...), adice orice in statul major;

   Mai apare un art. 14 care e complet bizar, intrucat reia ce spune art. 12, si mai intra si in cerc, fiind un fel de pleonasm. Art. 14 "Din categoria (...) cadrelor militare din statele majore face parte personalul militar si civil care, potrivit atributiilor functionale, (...) organizeaza si conduc aceste activitati, fiind calificati in una din urmatoarele specialitati:
   - cadre militare din statele majore". Formularea e de coma!

   Este clar! Pilotii au dreptate! Ei cu solda cu o prima de zbor nesemnificativa, si unul ca Iliescu fiind si el personaj aeronautic, baga in buzunar, toate sporurile si primele din L. 138/1999 pt. personalul nenavigant. In mod cert, juristul s-a invartit cu acelasi manevre.

   Ștergere
 2. Paiul din ochi altuia este mai mare ca barna din al tau

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Asa-i Victore. Tataia iliescu are orizontul (si nu numai) prea redus pentru a vedea barnele - de la nivelul sau nu se vad decat... paiele.

   Ștergere
 3. Cat despre c.a., incercati acest link: http://www.vasilebologan.com/ro/htm_ro/testemonial1.html
  O sa constatai ca printre altele este ”psihoenergoterapeut” (?!?), mare impartasitor de experienta...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cu multumiri! Rezolvati o dilema! Rezulta, ca juristul a activat la marina, nu la aviatie. Si iar ajungem la L. 138/1999 a salarizarii. Marinarii sunt mai saraci la sporuri si prime, e drept - dar tot sunt si in aceasta zona ceva venituri ce pot dubla sau tripla solda. Pt. cine s-a orientat, desigur, la fel ca la aeronautici. Ar trebui sa intervina un marinar autentic. Asa la prima vedere, juristul putea fi considerat personal ambarcat si navigant. Daca este asa, rezulta ca si el facea ceea ce facea si Iliescu: baga in buzunar toate sporurile personalului ambarcat si navigant, desi el avea rau de mare si nu iesea din dana. Doar un exemplu. Anexa 4: "Drepturile personalului navigant de marina, ale scafandirilor şi ale personalului ambarcat pe submarine:
   I. Drepturile personalului navigant de marina
   1. Personalul militar şi civil din subunitãţile şi unitãţile de nave ambarcate are dreptul la o indemnizaţie de ambarcare, dupã cum urmeazã:
   a) Pe timpul cat navele se afla în baza lor permanenta:
   - cadrele militare în activitate - 15% din solda lunarã, respectiv din salariul de baza;

   Adica, oricene traia in baza pemananta, avea 15%. Mare minue ca juristul sa nu fi fost ambarcat pe submarin. Dar cel mai corect e sa vorbeasca un marinar, sa ne demonstreze cum un jurist la marina poate face smecherii, incat sa isi dubleze sau sa isi tripleze solda. La aeronautica este daja foarte clar!

   Ștergere
 4. Comandorul în retragere Alexandru Constantin a absolvit Școala Militară Superioară de Marină în 1959, specialitatea punte.
  Cred că prin anii 76-80 era cadru didactic la Institutul de Marină și ulterior a lucrat prin diplomație, dar nu sunt date certe.
  În decembrie 2012 a fost decorat cu Ordinul „Virtutea Maritimă” – în grad de Cavaler , cu însemn pentru militari.

  RăspundețiȘtergere
 5. SCMD...este ilegal inca de la infiintare ! Si titulatura ii ...nashpa si ilogica ...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Oare? Dar ANCMRR sustine practic acelasi lucru despre SCMD. Doar asta inseamna ca sentinta civila prin care a fost aprobata infiintarea SCMD este "lovita de nulitate absoluta”. ANCMRR a fost (re)infiintata in anul 1990. Insa abia din 2004 are statut de asociaţie de "utilitate publică". Atentie - statutul de "utilitate publica" este acordat prin H.G. 20/2004. Daca nu ar avea acest statut de "utilitate publică" nu mai poate avea acces in sediile armatei si nu poate avea privilegii precum neplata vreunei chirii, a curentului, practic nu plateste nimic. Altfel patea ca SCMD. De aceea nu se acorda statut de "utilitate publică" niciunei asociatii politice sau sindicale. Ia ANCMRR are in propriul statut acel art. 3 prin care se subordoneaza exact celor 2 persoane politice (presedinte, ministrul apararii). Este clar ca nu mai este de "utilitate publica". In aceste conditii, trebuie fie sa paraseasca imediat sediile (plus daune pentru anii cat a beneficiat de facilitati si gratuitati din partea statului), fie sa renunte la subordonarea unor personalitati politice.

   Materialul nu are ca tinta desfiintarea ANCMRR. Este relevant doar pentru faptul ca "cine sapa groapa altuia, risca sa cada chiar el in ea". Cam asa a facut ANCMRR. Iar daca se tine de capul ANCMRR, chiar ii poate face figura.

   Ștergere
 6. Degeaba nu mai apare stapanul, daca mai latra cate un catel din haita de maidanezi.

  RăspundețiȘtergere
 7. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 8. Incercati si CV-urile "alesilor" care tropaie pe langa `mnealui .Pe "teritoriu" bisericutele rezista doar prin interesul unora pentru grade pe care nu le-ar fi obtinut nici daca mai "stateau" 20 de ani in armata.

  Conferinţă Naţională a “ales” Consiliul Director al Asociaţiei.
  Președinte al Comisiei de analiză a respectării prevederilor Statutului a fost ales dl. gl.bg.ing. (r) GÂRLEA GHEORGHE, iar în funcția de președinte al Comisiei de Cenzori dl.gl.bg. (r) CIOCÂRLAN MIHAIL.
  Consiliul Director al Asociaţiei , în prima sa ședință, a ales Biroul Permanent Central compus din: prim-vicepreşedinte – gl.lt.(r) DUMITRESCU VICTOR , vicepreşedinți: gl.lt.(r) dr. VLĂŞCEANU RADU, gl.lt.(r) ZECA CONSTANTIN, gl.mr.(r) ing.DOMNU VASILE, gl.bg.(r) dr.GANEA ION, Gl.bg.(r) dr.CREŢU GHEORGHE, gl.bg.(r) CONSTANDA VICTOR, col.(r) TRAŞCĂ ION, gl.bg.(r) BUCIUMAN MARIAN, gl.bg.(r) MIHĂLCIOIU CONSTANTIN, membri: gl.mr.(r) DRĂGUŞIN ION, gl.mr.(r) MOROIANU VASILE, gl.mr.(r) CRISTACHE TRAIAN, gl.bg.(r) CONSTANTINESCU STAN, c-dor (r) ALEXANDRU CONSTANTIN, col.(r) NEAGU AUREL, col.(r) BELGIU NICOLAE, col.(r) ENEA GHEORGHE, gl.bg.(r) PANĂ ION, col.(r) ROTARU VASILE.

  RăspundețiȘtergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!