marți, 25 februarie 2014

Gata, s-a spart! Ne-am ales doar cu ţepe pe mana rezervistilor care "au pus botul" la fagaduintele USL! Ne-am invatat lectia sau iar "o muscam" cu aceeasi placa a fagaduintelor?

Exact dupa sufletul nostru 
 ne amagea Geoana!
Si ce ne-a mai mintit 
PSD-ul lui Geoana!

Prezentul material poate contine erori! Curvariile si curvarasiile sunt greu de anticipat. Mai ales cele politice! Adica ceea ce nu vor ele, poate le impun proxenetii politici. Dar e posibil si invers!

Am atras mereu atenţia asupra faptului că este una dintre cele mai mari erori ca un militar sau fost militar, sa puna botul la promisiuni politice. Mai ales la cele pe termen lung! Si mai ales in conditiile in care am constatat la modul pragmatic ca imediat dupa inscaunarea USL, alianta ne-a dus cu presul zi de zi. Acum poate si-au invatat lectia si cei mai optimisti.  

Ce leapsa le-am tras ! Baga-te tu la
putere acum! Apoi ne prefacem
ca inversam  rolurile!
Azi s-a incheiat cu dragostea in cadrul USL, alianta sprijinita cu sarg de anumiti rezervisti care s-au bazat pe niste promisiuni efemere ale acesteia, in conditiile in care istoria ultimilor ani a demonstrat ca niciun copil nu mai crede in minciunile politice. Sau poate doar copiii nu mai cred in astfel de minciuni. Se incheie asadar o epoca in care USL nu a indeplinit nicio promisiune fata de rezervistii romani, iar de azi inainte nu mai exista nici USL, asa ca s-a incheiat si cu speranta nutrita de unii creduli cum ca alianta va rezolva mai incolo promisiunile neonorate. Exista in schimb o alta alianta grupata in jurul PSD. PSD condus de Naum Ponta, care atat i-a mintit si i-a dus de nas pe rezervistii romani, incat si Pinocchio s-ar fi ascuns in locul sau intr-un cotlon al istoriei. Dar ce putem sa ii cerem unui individ din generatia de dupa blocuri care si-a luat la misto si propria teza de doctorat, despre care a considerat de cuviinta ca este mai lejer sa o plagieze (adica sa o fure), decat sa o conceapa. In final, ne-am ales (temporar) cu un PSD - care este fratele geaman al PD-L, ambele partide fiind avortate de fostul FSN. FSN fiind formatiunea odraslelor fostilor nomeclaturisti ai PCR. Asadar am ajuns la mana PSD care are cu orice de-a face, numai cu social-democratia veridica - nu, sprijinit de niste partidulete sau formatiuni fantoma, care candva au lovit in plin in rezervistii romani, precum UNPR, mai nou UDMR si reprezentantii minoritatilor nationale. PC nici nu prea mai conteaza in ecuatie. Si-a dat arama pe fata complet si acest partidulet, care nu este decat o extensie a intereselor lui Felix, cu tot cu angajatii A 3 care nu isi fac decat rating telenovelist pe necazurile romanilor. Daca va rezista USD pana in 2016? Nu, nu va rezista. Va urma in mod cert soarta PD-L, caderea USD fiind un déjà vu à la PD-L! Nici opozitia nu sta deloc bine, si mai mult ca sigur ca vom avea parte de alegeri anticipate. 

Dar in toata povestea aceasta, poate exista si un lucru bun pentru rezervistii romani. Este posibil doar in conditii de unitate, unitate la care multi au facut apel, insa dupa o idee care in final s-a dovedit complet eronata, cum ca unitatea trebuie sa se realizeze in jurul unui partid sau altul, nu a intereselor noastre! In contextul politic care se intrevede si in conditii de solidaritate deplina, acum este momentul sa pulsam! Noi nu mai avem ce pierde, practic ne-am resemnat in acesti ani despre cum este cu minciunile politicienilor zilelor noastre. Nu trebuie decat sa facem ceea ce ne-au facut politicienii noua, pe fondul clasicei metode divide et impera. Adica sa ii lovim in ceea ce ii doare cel mai mult si sa ii tocam pe rand, ei fiind atat de dezbinati, incat orice sprijin adus unei tabere sau alteia, poate reface oricand orice majoritate. 

Ce teapa au luat romanii! Tot nu
s-au prins ca toti politicienii
suntem ca fratii! Si le mancam ficatii!
Acum USD este la putere! Nu mai avem timp nici de multe negocieri, nici de scenarii! Daca USD nu ne ofera in scurt timp drepturile pe care le revendicam de 4 ani, atunci trebuie sa ne unim eforturile si sa contribuim din plin si cat mai grabnic la trimiterea acestei aliante cu PSD in frunte, la groapa istoriei, alaturi de cea portocalie. Este evident ca ori cu noi, ori fara noi, USD tot acolo va ajunge si va intra pe trend descendent pe fiecare zi de guvernare ce trece. Dar ma stim ca alianta ca orice alta alianta de guvernamant, e disperata de orice atitudine negativa a societatii contra sa care ii pot grabi prabusirea chiar si cu o zi mai devreme. De aceea avem tot dreptul ca in cazul neindeplinirii revendicarilor noastre in timp scurt de aceasta data, sa acceleram ceea ce oricum se va intampla, poate chiar pana la finele anului!

PD-L nu se va mai revigora niciodata, este clar, cu toata schema de inducere in eroare a societatii prin camuflarea acestuia acum inapoia asa-zisei Miscari Populare. PNL este in opozitie. Momentan. Cica s-ar intampla ceea ce era evident pentru multi dintre noi, si pana si comunisto-liberala Eva Braun von Campeanu se va dezice de PNL! Comunisto-liberala se afla oricum de ceva vreme contra oricarei doctrine liberale. Dar acum, pe bune! Ce mare smecherie? La ce sa ne mai asteptam la o asa-zisa liberala nascuta in '48, ghiftuita timp de 41 de ani de comunisti! Si probabil, care a avut si ceva deceptii din partea unui fost ofiter sau unui subofiter, care nu a luat-o de nevasta decat de cateva ori, si nu definitiv, din moment ce pensiile militare ii stau in gat madamei comunisto-liberale hranita toata viata numai de stat! Dar nu trebuie sa ne aruncam prea tare nici sa sprijinim PNL sa revina la putere. La urma urmei, a contribuit in mod egal in cadrul USL la acelasi regim de minciuna la adresa noastra. 

Complicat tablou, nu? Asa este, dar dincolo de a mai face planuri pe termen lung, ar trebui  sa tragem concluzii din propria noastra lectie si sa actionam pe termen scurt. Iar ceea ce avem de facut pe termen scurt, este sa readucem aminte maine principalului partid de la putere si lui Ponta ca ne-au mintit, iar in cazul ca nu se dezmeticesc tot maine si mai mult ca sigur ca nu se vor dezmetici, atunci de poimaine fiecare dintre noi avem datoria sa le grabim expeditia acestora spre groapa istoriei. Altfel, o vom fura din nou, cum am furat-o si cu USL! Adica cu urmasii nomenclaturistilor din '89. Fratii lor fiind in barca portocalie!  Mama lor de parveniti neo-comunisti de dupa blocuri, si unii si altii!


NIHIL SINE DEO
Ar mai fi cateva concluzii! A sosit timpul ca acei rezervisti care au incheiat aliante cu un partid sau altul si care dupa atata minciuna dovedita din partea USL timp de cca. 2 ani, nu s-au disociat nici in ceasul al 13-lea de Satana, sa isi faca mea culpa, sa dispara din peisaj si sa se ocupe mai mult de educatia propriilor nepoti. Cei care mai au inca in plan astfel de aliante, inseamna ca nu au inteles nimic din lectia primilor! Din aceasta zi, istoria politica si nu numai a Romaniei devine complet imprevizibila. Situatie in care militarii nu vor reusi niciodata sa isi recupereze niste drepturi elementare, decat daca se impun ei in fata politicienilor, si nu invers. Avem si exemple! In Turcia, Constitutia este garantata de armata, armata in care populatia are incredere mai multa decat in orice politician. Iar in Romania, cca. 80% din populatie are incredere tot in armata, infinit mai mult decat in orice politician,  decat in orice institutie, si decat in justitie. Nu avem nevoie de exemplele UE, SUA sau de alte realitati paralele fata de ceea ce se intampla in Romania. In UE si in SUA, politicienii au cat de cat un Dumnezeu, nu ca in Romania. Din cauza politicienilor nostri, Romania a devenit doar o tara-paria nu numai pt. UE si SUA, ci mai ales pentru romani. Dar poate si mai mult, din cauza noastra care am permis tuturor derbedeilor si fufelor politice sa ne reglementeze vietile! Cine are minte, sa si-o deschida, cine are spirit - acum trebuie sa actioneze!

Nota! Pe marginea materialul in forma initiala, au aparut opinii critice conform carora sunt lideri ai rezervistilor care s-au disociat la timp de Satana, precum liderul SCMD al Filialei 1 Pitesti. Prezentul material nu a constituit nicidecum o critica la adresa unor astfel de rezervisti. Liderul SCMD Pitesti este unul dintre extrem de putinii reprezentanti ai rezervistilor care s-a disociat la timp de USL, dovedit prin faptul ca incepand cu luna martie 2013 a luat frecvent pozitie contra neonorarii promisiunile aliantei USL fata de rezervisti. Pt. a elimina orice alta posibila interpretare, materialul a fost completat cu corectia de rigoare, criticile din material fiind adresate in exclusivitate acelor reprezentanti ai rezervistilor care nu au denuntat si nu s-au desolidarizat nici in ultimul ceas de USL, desi in mai 2014 s-ar fi implinit exact 2 ani de minciuni electorale propavaduite de aceeasi USL la adresa rezervistilor romani.  

24 de comentarii:

 1. Dar daca PROIECTUL USL, a fost creat ca strategie politica, sa se sparga inainte de alegerile care urmeaza?
  Lichelele politice stiu ce ''simpatie''are poporul in general, fata de ei si gastile lor!
  EI mizeaza in continuare pe prostime si pe furtul voturilor!
  vp

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Orice e posibil în politica românească. Totuși cred că ar fi fost greu de ascuns un astfel de scop stabilit cu mult timp în urmă. Prostimea , care poate fi păcălită ori mituită ieftin se cam subțiază, compensează ce-i drept prin prezența la vot.

   Ștergere
 2. USL si-a indeplinit promisiunile fata de pensionarii militari. Ultima a fost emiterea L 241/2013

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. N-au fost promisiuni,au fost doar niste urari!Ceva de genul :Sa traiti...Bineeeee!Apropo de Basescu:sunt nefericit ca trebuie sa-i dau dreptate.Sunt tare marunti acesti lideri si nu se ridica la nivelul functiilor pe care le(-au) detin(ut).Tind sa cred ca Romania este condusa in ciuda multor aparente de Basescu in tandem cu Voiculescu.

   Ștergere
  2. Chiar asa a promis USL? Ca reintregeste la misto din octombrie 2013 pensiile fostilor militari prin L. 241/2013, dupa care le ia inapoi reintregirile prin neindexarea si inghetatea pensiilor pe viata asa cum se intampla acum? Unde scrie? Sursa?

   Ștergere
  3. Reduceți pensionarii militari doar la o parte din cei revizuiți de legea 119. Aici a acționat USL anulând sumele ce trebuiau recuperate de la cei cărora Oprea/Lupu&CPS le- au dat pensii din buric și au aplicat parțial cuantumul cel mai avantajos.
   Iar în fapt acestea au fost făcute pentru a acoperi mânăriile celor în cauză. Prețul pentru mulțumirea câtorva zeci de mii de pensionari este plătit de cei pensionați pe legea 263 și de activi, care pe lângă niște pensii mult mai mici decât a unora din cei recalculați cu stagiu de 20 de ani sunt nevoiți să suporte în continuare politizarea și distrugerea armatei de către Oprea.

   Ștergere
  4. @ Huhu Rez. Nu a fost redactata. In schimb un tip Dusa care parca e sef la minsiter si unul Luncan care parca e sef la CPS, sunt executati un pic silit. Din mai multe parti!

   Ștergere
  5. @ Huhu Rez. Uitasem! Alti colegi au optat ca pe cei 2 sa ii bage, tot un pic in instanta penala pt. neexecutarea hotararilor irevocabile. E ceva rumoare in minister, dar asta e. Jucam pana la capat.

   Ștergere
  6. Nu, pasarica mica,nu sunt deloc basist,da nu pot sa nu observ cum da incrucisatoru' cu voi de garduri.In schimb nu-mi plac curvele, de nici un gen,nici macar de genul neutru cum pari tu.Ponta n-a putut face un compromis sa-l accepte pe sas.Ei, sunt curios ce compromisuri va face acum cu udmr-ul.

   Ștergere
  7. I. Daca ai avea nume, ai primi si alte detalii! Decizia de la Pitesti, este irevocabila, dar nu definitiva. In momentul redactarii motivatiei, decizia va fi atacata la ICCJ. Deci, nu s-a incheiat. Pe de alta parte, in cazul unui rezultat negativ si la ICCJ, ce se poate intampla? Noi am contestat decizii in baza L. 119/aplicate cu OUG 1/2011. Prin urmare, acele decizii devin valabile si primim pensie in sistemul public in baza L. 119. Sa fie primita!

   II. Dar, tu te prefaci ca uiti, ca noi mai avem si alte decizii irevocabile prin care autoritatea judecatoreasca ne mentine drept de pensie de serviciu in baza L. 164? Cele 2 tipuri de decizii, nu sunt opozabile! Puterea legislativa vrea sa ne dea pensii in sistemul public in baza L. 119, iar puterea judecatoreasca ne acorda pensii de serviciu in baza L. 164. Nu ca ar vrea, ne-a acordat deja!

   Si acum! Despre executarea silita! Institutiile nu au doar motive serioase sa se teama de executorii judecatoresti, ci extrem de serioase. Executarii nu identifica institutia ca ceva drept o masa amorfa unde nimeni nu raspunde de nimic. Nu ii intereseaza masa amorfa, ci "vaneaza" exact persoanele care o conduc. Mai pe romaneste: Faza I. 3 (trei) rezervisti (cazul e in derulare) executa individual CPS, nu in actiune colectiva intrucat si deciziile sunt individuale. Iar executorul il executa de fapt exact pe directorul CPS care ramane cu (30x3)= MINUS 90% mai putin de salariu. Dusa, care este seful celei de-a institutii cu personaliate juridica implicata in proces, la fel: MINUS 90% din salariu. La al 4-lea caz de executare, cei 2 aduc si bani de acasa. Faza a 2-a e si mai crunta! Inseamna de la 3 luni in sus. De inchisoare. Schimbi directorul sau ministrul, succesorii lui patesc la fel. Si tot asa!

   Apropo de tot ceea ce ai debitat contra celor cu pensii diminuate de ani de zile! Unele afirmatii ale tale s-au regasit in niste raspunsuri acordate unor colegi, de catre CPS. Executorii s-au cracanat de ras cand au vazut ce pot sa debiteze cei de acolo. Mai exact? Parafrazez: "- Ala care comenteaza si interpreteaza (mai nou asa face CPS) decizia irevocabila e caporal la voi in armata, e chior, va ia la misto, sau ce face? Nu vede ca pensia de serviciu acordata de instante n-are nici in clin nici in maneca cu pensia in sistem public in baza L. 119 acordata de stat?"

   PS: Din partea CPS, la raspunsurile acordate unor rezervisti in ultimele 3-4, luni nu mai semneaza nimeni nimic. Baga o stampila DS-istul, scrie cineva (probabil femeia de serviciu) "Cu stima" si in rest NO NAME. Inainte semnau niste subofiteri, am aflat si pe asta! Cu regrete pt. personalul bagat la mijloc in povestea asta, dar stii vorba: "Decat sa planga mamele noastre, mai bine ale lor".

   Ștergere
 3. Vrem sau nu vrem,ne place sau nu,trebuie sa recunoastem ca analiza dumneavoastra este corecta.Personal,sunt unul dintre cei care am crezut si am sprijinit aceasta alianta (USL),fapt pentru care ,acum cred ca a sosit momentul sa imi fac "mea culpa".Pentru oamenii cinstiti,corecti,cu onoare si demnitate, este foarte clar ca politica este asa cum o stim cu totii si cum o numiti si dumneavoastra:o CURVA! Cine sunt CURVELE,ii stim cu totii de 24 de ani,dar ne-am amagit cu totii,nereusind sa intelegem ca si "curvele si prostituatele politice" sunt una si aceeasi specie :politicienii romani.Am crezut si am sperat ca numai alaturandu-ne unor politicieni pe care i-am sustinut si sprijinit , vom redobandi drepturile abuziv furate.Fiindca de la justitia romana te poti astepta la orice,numai la dreptate si legalitate, NU.Privind retrospectiv la cei 24 de ani de la revolutia din decembrie 1989 si concluzionand,putem spune fara putiinta de tagada,ca PSD-ul este cel mai ticalos si ticalosit partid.Iar "clonele" sale - PDL,PRM,PMP,PC,etc - sunt si ele doar t "capete" ale acestui balaur neo-comunist si neo-securist numit "democratie originala".Daca in 1990 AM CREZUT ca va fi mai bine cu Ion Iliescu ,ulterior AM SPERAT ca se va schimba ceva in bine in epoca lui Nastase "multe oua" ,iar odata cu venirea lui Ponta si constituirea USL eram aproape CONVINSI ca se vor produce schimbarile mult asteptate .Acum suntem siguri ca de fapt,vechiul sistem comunist a fost conservat,sustinut,promovat si perfectionat de acesti nenorociti.De aceea,singura concluzie pe care o putem trage dupa toate aceste mizerii,este ca PSD-ul@Co in frunte cu Iliescu,Nastase,Ponta constituie cel mai ticalos si ticalosit partid de dupa revolutie.Pana cand comunismul si comunistii,Securitatea si securistii nu vor fi distrusi prin orice mijloace posibile,nimic bun nu o sa se intample in Romania.A acorda credit unuia sau altuia dintre partidele politice,unuia sau altuia dintre politicieni,a fost o mare prostie din partea noastra si a asociatiilor militarilor ,a SCMD. Am gresit grav si trebuie sa recunoastem acest lucru ,care trebuie sa ne fie si invataura de minte.. Duritatea si inflexibilitatea ,desi suna dur,trebuie sa fie linia de conduita pe care va trebui sa o adoptam in orice relatie ulterioara,.pentru ca daca vom pactiza cu dusmanul (care in mod cert este clasa politica si justitia romana) ,vom putea fi numiti de catre societatea civila,fara nici o suparare,tradatori.La urma urmei,noi ca militari suntem datori Romaniei si romanilor,nu parvenitilor,slugilor obediente,vanzatorilor de neam si tara,imbuibatilor si infractorilor care au nimicit tara.

  RăspundețiȘtergere
 4. Mai, mai, mai, da ciudata memorie mai aveti. Va amintiti toti de 1996 - 2000, chiar si mai de demult dar nu soptiti nimic despre 2011 - 2013, cand asteptati cu groaza revizuirea, re-revizuirea si celelalte bunatati ale L263. E adevarat ca L241 nu a facut decat jumatate, asta si din cauza prestatiei mizerabile a SCMD care a oprit protestele peste noapte, a spus ca renunta la amendamente in timp ce in teritoriu, prostii negociau cu parlamentarii si chiar obtinusera toate revendicarile, mai putin restituirea sumelor . Si stiu asta precis pentru ca unul dintre prosti am fost eu. De ce? De ce doamnei senator Cristiana Anghel i s-a cerut sa-si retraga amendamentele? Chipurile sa se dea legea mai repede, sa nu se aplice restituirile de foloase necuvenite. In timp ce dl. Pricina calarea pe cai mari in batalionul lui Oprea. Deci? Cu ce sunt de vina politicienii ca militarii nu au stiut ce si cum sa ceara? S-au depus la Parlament (doar) noua amendamente. Unde au fost celelalte filiale care aveau protocoale cu USL? Unde au fost liderii (foarte vocali, de altfel) din acea perioada? Stand de vorba cu trei parlamentari am ajuns la concluzia ca nu stiau prea multe despre situatia rezervistilor - cand le-am explicat au acceptat amendamentele iar in aceeasi zi au fost depuse. Au fost zeci de filiale dar doar noua amendamente, din care patru anti-interesele rezervistilor. Daca amendamentele erau sustinute de mai multi parlamentari, sa zicem o suta, altcumva era situatia. Dar au stat toti, asteptand sa vina mama' mare sa le spuna parlamentarilor doleantele rezervistilor. Si in aceasta situatie trag toti in USL, formatiune vinovata ca, intr-un fel, pozitiv, s-a schimbat situatia pensiilor taiate, acestea revenind la vechiul cuantum. Doar tipand pe bloguri si plangandu-ne de mila nu vom rezolva nimic. Orice lege poate fi modificata. Nici o eminenta cenusie nu s-a gandit la asta. Trebuia doar sa gasim pe cineva care sa faca lobby si sa depuna amendamentul in Parlament. Dar, in loc sa mergem pe aceasta cale, ca de obicei, ne-am agitat fara rost, obtinand nimic. Iar acum tragem in USL, tragem in PSD, tragem in PNL, etc, etc, spre bucuria portocaliilor. Desigur, ati uitat si de astia... Bine a zis Dogaru - Vae Victis!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. II. Incerci sa ii salvezi pe politicieni mergand pe ideea ca in realitate acestia nu stiau (si nu stiu) prea multe despre situatia rezervistilor. Nu cred! Suntem mii care intr-un fel sau altul am facut in mod direct cunoscuta aceasta situatie. Nu pe bloguri, e adevarat ca pe bloguri nu se face nimic, blogul este doar asa un fel divertisment si a devenit si cam demodat! Eu iti spun ca Ponta in persoana, cunoaste multe din situatia rezervistilor. Dar deciziile in privinta rezervistilor le ia Oprea, asa cum le-a luat si pana acum. Unui om care a lovit in noi, nu poti sa ii scoti ideea din cap ca a gresit, si chiar daca este constient ca a gresit, e tafnos. In jurul lui se invart si s-au invartit mereu rezervisti favorizati ai L. 119. Acesta e anturajul lui de fosti militari preferati. Pt. ei nu conteaza ca 26 500 (sau cati om fi, Campeanca sugera ca suntem 70 000) am patit ce am patit, si patimim in continuare! Desfiintarea pensiilor militare si L. 241/2013 reprezinta mana acestui individ incurajat de "sforarii" de care am amintit. Revenind la politicieni! Pai degeaba cant eu la nu stiu ce politician, Ponta face tot ce ii spune maleficulala de Oprea.

   La acest pct. iti mai ofer un exemplu. Campeanca si Dobritoiu cunosc chiar de la mine faptul ca in L. 119 si in L. 263, 2 grupe de munca pt. militari au aceeasi majorare de punctaj? Asa, si? Ce au facut? Dobritoiu, nimic! Campeanca mi-a dat dreptate, dar m-a expediat la Chitoiu sa rezolv problema, adica sa modific mai intai Codul Fiscal. Apoi sa merg la Ponta sa modific L. 119 si L. 263, si restul se rezolva. Dar ce eu sunt parlamentar? Si atunci, despre ce vorbim? Alt exemplu! Un deputat pe nume Burlacu (nu conteaza partidul, conteaza ca a lucrat in armata si cunoaste probleme cu care ne confruntam), fost ofiter SPP si foarte pragmatic a sustinut o declaratie anul trecut in plenul CD, argumentata si punctuala in favoarea militarilor? Asa, si ce daca?

   Ștergere
  2. III. Iti sugerez sa nu mai sustii niciodata chestia asta: "Si in aceasta situatie trag toti in USL, formatiune vinovata ca, intr-un fel, pozitiv, s-a schimbat situatia pensiilor taiate, acestea revenind la vechiul cuantum". Eu unul ma enervez rar, dar sigur cand sunt luat de "fazan". Cum s-a schimbat situatia pensiilor taiate? Ne-a reintregit pensia din octombrie 2013, nu? Dar prin art. 1 (4), incepand cu ianuarie 2014 nu ni se mai acorda nicio indexare pana nu returnam toata reintregirea. E asa sau nu? Si atunci nu ajungem tot ca inainte de reintregire? Nea Ion de la scularie + 4,5% indexare IN 2014, eu o iau in mana. In 2015 la fel, in 2016 la fel, in 2020 la fel, in 2024 la fel. Am cuantum inghetat pana in 2024. Dupa aia intru si eu in rand egal cu nea Ion si cu acelasi decalaj dinainte de L. 241, la care dau si dobanda.
   Iti ofer exemplu. Tu, 3 500 pe L. 119 (crestere sau stagnare). Eu 2 800 pe L. 119 (scadere 700). Diferenta intre noi: 700 lei. Octombrie 2013 – L. 241 imi reintregeste cuantumul si avem amandoi 3 500. Waaw! Ianuarie 2014: tu + 4,5%, eu tot 3 500. Anul 2023. Tu 5 100, eu tot 3 500. In 2024, decalajul de 700 lei din septembrie 2013, va deveni 1 600 lei. Si atunci? Ce am rezolvat daca in oct. 2013 am revenit la vechiul cuantum, pe care statul mi-l ia inapoi luna de luna si an de an?

   Ștergere
  3. Foarte corcte observatiile facute de "EU".Omul ,spune clar lucrurilor pe nume,cu subiect si predicat.Astfel de oameni ne trebuiesc in fruntea organizatiilor,asociatilor sau sindicatelor noastre:echilibrati,documentati,fermi,rigurosi,care au ca baza de discutii cunoasterea exacta si corecta a situatiilor,a legislatiei,fara interese particulare sau de grup.Aveti mare dreptate cand ziceti de "seful indispensabililor din armata,devenit indispensabilul politician al guvernului Ponta",generalul Oprea, este cel care ia deciziile ce ii privesc pe militari,impreuna cu adunatura de slugi,tutari si milogi care il "consiliaza".Acest individ a facut atat de mult rau atat militarilor rezervisti cat si la cei activi,incat nu trebuie uitat si iertat.El este pentru noi o persoana non-grata,care merita tot dispretul si oprobiul militarilor.Iar pentru nemerniciile si prostiile lui,va plati pretul politic si finul Ponta,cel care il sustine si il incurajeaza in aceste faradelegi.......................Va multumesc pentru obiectivitatea si corectitudinea comentariilor dumneavoastra.

   Ștergere
  4. I. Domnule! Se observa ca ai actionat la modul concret, iar eu te felicit. Foarte putine persoane actioneaza la modul concret. Ai o imensa dreptate in legatura cu L. 241 si amendamentele C. Anghel si mai ales cand subliniezi ca interventia SCMD pt. retragerea respectivelor amendamente a fost o imensa eroare. Banuiesc ca stii ce si de ce s-a intamplat, ceea ce s-a intamplat in culise! Daca nu, iti explic eu! Retine ca date de referinte LUNA IULIE 2013 si LUNA OCTOMBRIE 2013.
   Sintetizez eu! Un oarecare rezervist sau mai multi s-au trezit in baza L. 119 cu pensii majorate substantial. Exemplu: de la 3 800 la 6 200. Daca nu ar fi fost eroarea cu HG-S 1019/2010, majorarea ar fi fost de la 3 800 la doar 5 300.Deci, tot majorare ar fi fost. M.Ap.N. a descoperit eroarea si a decis sa ii retina respectivului acea diferenta intre 6 200-5300 = 900 lei x 28 de luni = 25 200 lei. INCEPAND CU LUNA IULIE 2013. 1/3 din pensia de 5 300 lei, lunar adica 1 766 lei timp de 14 luni. Saracu'! Trebuia sa traiasca cu 5 300-1 766 = 3 534 lei 14 luni, si abia apoi ajungea iar la 5 300. In concluzie! Acel rezervist a actionat pt. interesul sau, respectiv sa nu returneze niciun leu incepand cu LUNA IULIE 2013.

   Rezervistul din exemplu e caz real. El si cei ca el sunt in principiu rezervisti cu pensii majorate in baza L. 119/2010 si care dupa corectia cu grupele de munca, tot cu pensia majorata ar fi ramas raportat la anul 2010. Un astfel de rezervist nu a fost interesat niciodata de partea principala a L. 241/2013 care ar fi trebuit sa reintregeasca pensiile diminuate in baza L. 119. Si nici de amendamentele real-reparatorii ale C. Anghel. Nu avea timp de amendamente. Scopul unui astfel de rezervist a fost simplu si clar: sa nu returneze niciun ban din LUNA IULIE 2013, de aceea cei ca el au grabit aparitia legii fara amendamente pt. cei cu pensii diminuate si cu asta basta!

   Politicienii s-au trezit in urmatorea situatie: cei cu grupe de munca aplicate eronat "cloceau" ca legea sa iasa din IULIE 2013 sa se salveze pe ei insisi, cei cu pensii diminuate "cloceam" ca legea sa iasa cu amendamente real-reparatorii (rambursarea tuturor sumelor si fara "inghetarea" pensiilor"). Au invins din nou, cei cu pensii majorate! Ca si in 2010 - tot ei sunt cei care au bagat in cap ideea politicienilor PDL si UNPR sa desfiinteze pensiile militare, intrucat pt. ei era un avantaj. Atentie! Categoria asta de "sforari" nu trebuie sa fie doar in SCMD. Dumneata de ce referi doar la SCMD? Sunt peste tot. In timp ce dumneata actionai transparent pt. o cauza, alte zeci si sute, poate mii actionau doar sa intre in vigoare legea in luna IULIE 2013 sa se salveze pe ei, lovind in acest mod tot in cei cu pensiile diminuate. Astfel incat, in IULIE 2013 a intrat in vigoare L. 241 cu salvarea concreta a "sforarilor" cu pensii majorate, si abia din oct. 2013 au intrat in vigoare si prevederile la misto pt. cei cu pensii diminuate. Vezi tabloul acum? Ce mai contau 3 luni pt. cei cu pensii injumatatite de 21 de luni? Dar a contat ca cei cu pensii majorate sa nu fie afectati nici macar o zi!

   Ștergere
 5. Inafara pensiilor, va mai intereseaza si altceva? Iar dupa ce le luati va faceti ca ploua si uitati tot, nu mai cunoasteti pe nimeni. Am zeci de exemple din perioada cat am fost presedinte de filiala. Cei mai vocali, dupa ce au primit 30-40 de lei in plus nici nu mai voiau sa auda de sindicat. Ecce homo.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bineinteles! Dar problema pensiilor e importanta, vi se pare ca s-a rezolvat ceva? Mie, nu! Pentru cei cu pensii diminuate, totul e la fel ca in 2011. Nu inteleg nici ce imputati si cui anume? Aduceti in discutie activitatea Dvs. la o filiala SCMD, dar aici nu este SCMD. Am fost si eu odata membru SCMD, dar gata s-a incheiat. Da, stiu ca in prima faza cei cu pensii majorate au dezertat din SCMD. Dar eu n-am avut pensia majorata, ci diminuata. Si nu cu 30-40 lei, ci cu milioane bune. Am participat la 4 manifestatii ale SCMD, toate contra regimului portocaliu. Dar eu am ramas cu pensia diminuata si pe timpul regimului USL. Care s-a instalat la putere de facto pe 7 mai 2012. Dar desi situatia mea a ramas la fel, niciodata SCMD nu mi-a cerut sa protestez contra USL la fel cum faceam contra PDL. Am asteptat mai mult de un an, iar in iulie 2013, mi-am luat adio de la SCMD. Adica in luna in care a aparut acea Lege 241. Am citit legea, stiu sa scad si sa adun, si am observat ca tot "diminuat" raman ca pe vremea PDL, difera doar metoda. Primii cu barda, USL prin neindexare, rezultatul matematic final ramanand acelasi. N-am vazut niciodata o manifestatie a SCMD contra USL ca pe vremurile portocalii pt. faptul ca cei cu pensiile diminuate am ramas tot la fel. Asa ca, adio SCMD!

   Asa ca nu ma fac deloc ca ploua si nici nu uit nimic. Pt. mine L. 241 a USL sustinuta inclusiv de SCMD si de altii , nu are doar valoarea egala cu zero, ci ma si jigneste. In locul acelui art. 1(4), putea sa scrie clar: "Sumele acordate in baza art. 1 (1) pt. reintregirea pensiilor diminuate, reprezinta un imprumut care se recupereaza anual prin neindexare astfel incat cei in cauza sa ajunga in situatia initiala dianintea de aparitia legii". Asta e legea USL de fapt. Dumneata pt. legea asta zici sa ma fac plocon USL si celor care au sustinut-o, sau cum?

   Ștergere
  2. DL Olescu, esti rau si incerci sa-i manipulezi pe cei carora datorita L241,asa incompleta cum este,PENSIILE LE_AU REVENIT LA VALOAREA DIN DEC 2010,in conditiile in care L219si L263 erau in viguare si se aplica si acestor persoane,dreptul lor LEGAL in acceptiunea acestor legi fiind cel stabilit pe baza contributivitatii(care nu e corecta pt militari).La aceasta situatie s-a ajuns cand Ponta sfatuit de Oprea nu a dorit sa repare MIZERIA lui Boc prin OG si ne mintea ca va da o lege IAN2014.In aceste conditii au inceput presiunile unor filiale SCMD asupra USL pentru a da mai intai O LEGE REPARATORIE CU ADEVARAT siapoi LEGEA PENSIILOR MILITARE PTIN CARE URMA SA NE OBTINEM TOATE DREPTURILE INCLUSIV HGS 1019. Ca nu am reusit TOTUL E si vina unora ca tine care ATI STAT SI ASTEPTAT sau a unora ca PRICINA care au TRADAT si au fugit la NASU.Daca toti ati fi facut cat a facut filiala CRAIOVA,TIMISOARA ,SLATINA ,CONSTANTA,CC BUCURESTI,ZALAU,si RM SARAT poate acele amendamente ar fi putut fi SUSTINUTE cu sorti de izbanda.Cand conducerea SCMD cu Pricina in frunte ,pupau papucul NASULUI era greu sa obtinem tot ce ne doream.Decat nimic e bine si cu putin, numai ca acum trebuie sa ne mobilizam si sa facem ca noua lege sa cuprinda toate solicitarile noastre.Veniti langa NOI cei de buna credinta din toate asociatiile militarilor si VOM REUSI.Craiova a fost de buna credinta si asa o sa ramana GERULA.

   Ștergere
  3. @Gerula! Ma aburesti si atat! Posibil fara intentie, dar ma aburesti precis! Noi am vrut sa protestam contra USL inca din iulie 2012, cand dupa ce a luat puterea, uniunea si-a modificat proiectul initial de lege al L. 112/2012 (care era foarte bun), dar care in final a iesit un rahat. USL era la putere, USL l-a facut terci. Asta a fost prima minciuna a USL. De atunci trebuia rezolvata situatia celor cu pensii diminuate. Dar voi in loc sa vedeti ce s-a intamplat, ati facut aliante cu USL, ati sprijinit-o si la parlamentare si v-ati dezis de noi. Chiar n-ai stiut ce s-a intamplat in iulie 2012? In legatura cu L. 241 s-a repetat povestea. Iar v-ati dezis de noi. Voi ar fi trebuit sa ascultati de noi, si impreuna sa zgudum USL inca din iulie 2012 de cand si-a incalcat prima promisiune. Pe 4 martie 2013 cand a avut loc intalnirea cu USL pe marginea L. 241, noi am vrut sa protestam din nou contra USL. Dar aflasem si de proiectul SCMD care afirma (si acum e public - uite-l http://actualitateasindicala.blogspot.ro/2013/03/normal-0-false-false-false-en-us-x-none.html) ca SCMD nu sustine sa ne fie rambursate sumele restante si sustine ca dupa reintregire sa nu ne mai fie indexate pensiile. Ne-am vazut in situatia ca trebuie sa protestam nu doar contra USL, ci si contra voastra. Cu o zi inainte de 4 martie, Dogaru ne-a amenintat ca ne declara basisiti daca protestam contra USL. Voi ce-ati facut? Ati mers inainte fara noi! Prin urmare, ne-ati tradat. V-a oprit cineva ca din momentul in care USL nu si-a tinut nici prima promisiune, nici pe a 2-a, sa va deziceti de USL? Nu. Ce-ati mai cautat in SCMD dupa 4 martie daca tot il consideri tradator pe Pricina? V-a tradat, trebuia sa va desolidarizati si de SCMD. Ati facut-o? Nu!

   Acum, eu totusi ma consider flexibil! Pot intelege faptul ca habar nu ai avut ce s-a intamplat in iulie 2012. Dar inteleg ca ai stiut ce leapsa este L. 241 (pe care tu o numesti reparatorie "cu adevarat", desi e o mistocarie). Asa cum tu imi pui intrebarea care am stat si am asteptat, iti spun si eu intrebarea? Ce vroiai sa fac? Sa demonstrez contra ta si sa ne luam la tranta ca eu nu sunt de acord cu porcaria aia de L. 241? Nu cumva tu trebuia sa vii langa noi?

   In legatura cu o cooperare pe viitor, de acord! Dar tine minte ce spun! A trecut timpul negocierilor si fusariilor! Eu nu mai cred in asa ceva! In schimb, eu si cei ca mine sunt sigur ca nu obtinem nimic decat daca protestam tacuti si demni, in propriile noastre uniforme de campanie. In fata M.Ap.N., a ambasadei SUA, la Cotroceni, vedem noi! De la 3 zile in sus, oricat este nevoie! Te bagi? Va bagati?

   Ștergere
  4. @ Gerula
   ” Că nu am reușit totul e și vina unora ca tine ” – interesantă explicație a eșecului.
   Analizând acum acțiunile militarilor , declanșate de măsurile luate de guvernul Boc, se poate vedea destul de clar unde s-a greșit.
   SCMD a ales inițial metoda de a se lua de gât cu toată lumea. Au sperat într-o reacție în masă a pensionarilor militari, reacție care să sperie politicul și să-l facă să cedeze. Ticăloși, dar nu proști, aceștia au înțeles că totul este un foc de paie, că militarii nu au valențe revoluționare și că acțiunea SCMD nu va avea suportul de masă scontat. Deși s-au împăunat cu rezultate spectaculoase realitatea este că mai tot ce s-a obținut în lupta cu puterea a fost rezultatul unor acțiuni punctuale a unor grupuri de militari ce au acționat independent de SCMD, grupul de la Cluj ce a determinat anularea HG 735, grupul de la Argeș și alții.
   Interesant este că deși acești independenți ori simpli membri SCMD au identificat corect cum și unde trebuie acționat conducerea nu a luat în seamă aceste idei.
   Acum când ceasul al 12-lea a trecut SCMD nu mai are în spatele său decât un număr extrem de mic de membri ca să mai poată reprezenta ceva în fața politicului. Craiova mai avea în octombrie 2013 sub 200 de membri, Constanța care avea în 2011 aproape 1000 de membri, ajunsese în octombrie 2013 doar la 159 iar în acest an, după 2 luni, are doar 53 de membri cu cotizația plătită.
   Conducerea SCMD a înțeles de vre-o doi ani acest lucru motiv pentru care își caută salvarea prin încercarea de coagulare a societății civice.
   Noua lege de care vorbiți va apărea probabil spre sfârșitul acestui an, necesitatea ei fiind determinată de statutul militarilor profesioniști, dar așa cum ați văzut, în varianta propusă de MApN, ne cam exclude pe cei aflați sub incidența legii 119. Cât despre HGS 1019 nu mi-aș pune prea mari speranțe in aplicarea ei pentru că e un produs toxic marca Oprea ce nu prea rezistă unei analize atente. Schimbarea unor grupe de muncă presupune ca în locurile de muncă respective să se fi produs niște mutații de risc ce justifică acest lucru. Cum acest lucru nu s-a produs în armată, singura noutate fiind riscul celor din teatrele de operații nu prea avem ce spera.
   Mobilizarea de care vorbiți e foarte greu de făcut în lipsa unei motivații unitare. Buna credință nu cred că e suficientă.

   Ștergere
 6. La Craiova s-a luat decizia sa ramanem echidistanti fata de cei in care am investit incredere,si sa-i fortam ca in termen rezonabil sa faca CE AU PROMIS,in caz contrar vom relua protestele asa cum ai spus si tu,deasta data fara acordul lui Dogaru si Pricina.Suntem mai multe filiale care am inceput sa pregatim un plan de masuri care sa includa toata gama de actiuni menite a ne reda drepturile si statutul.Asteptam sa contactezi filiala si impreuna sa trecem la fapte.In lupta noastra e nevoie de fiecare,cu o conditie,aceea de a fi LOIALI CAUZEI si a actiona gradual,credibil,legal,demni.motivati si hotarati pe baza unui PLAN DE ACTIUNE ASUMAT.In concluzie ne bagam.(pentru tine la Craiova suntem mult peste 200,iar in curand vom fi ce am fost si mai mult....ai sa vezi ca nu spun vorbe mari)Gerula

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. I. Probabil ca mie mi te adresezi! Te referi la un plan cumva sub steagul SCMD? In primul rand ca eu nu (mai) sunt membru SCMD. Cred ca planul tau este un esec din start. Ce filiala sa contactez? Filiala din CAG a decedat de mult timp. Din cauza conducerii SCMD. Iti explic. Noi am avut toti pensiile diminuate si inca bine, adica spre 1/2. Ne-am asteptat ca USL dupa ce-a preluat puterea in mai 2012, sa isi voteze propriul proiect initiat in opozitie. L-a modificat si a iesit altceva - L. 112/2012 (iulie 2012). Conducerea SCMD s-a prefacut ca nu observa faptul ca USL s-a intors la 180 grade. Dar noi am observat ce au facut si USL si conducerea SCMD. De atunci a inceput destramarea filialei. In decembrie 2012, USL sugera ca in ianuarie 2013 isi va repara gafa din iulie. Nu s-a intamplat nimic. Conducerea SCMD iar nu a avut nimic contra. Destramarea filialei a devenit abrupta. In sfarsit, in iulie 2013 a aparut L. 241. Care a facut doar misto de cei cu pensiile diminuate. Si care a fost sustinuta de conducerea SCMD. Atunci a crapat complet filiala. Ori planul tau se refera la o colaborare sub steagul SCMD. E mort din start! Iti sugerez insa altceva: daca chiar exista o solidaritate la Craiova (eu ma abtin), formati o alta organizatie ex-SCMD, cu alt statut, cu alt nume. Numai asa aveti sanse sa deveniti credibili si numai asa puteti trage dupa voi si pe altii. Si neaparat cu statut de persoana juridica, intrucat sunteti practic o filiala fara statut juridic - adica tot Dogaru si Pricina va reprezinta.

   II. Singurul grup "atipic" care functioneaza cat de cat in CAG, este "R-26500". Este un grup restrans de rezervisti care in urma experientelor suportate, nu mai credem in republica. Nici in SCMD. Mai sunt si alti rezervisti in tara care gandesc la fel ca noi si cu care suntem in contact. Unii au fost si membri ai SCMD sau ANCMRR, altii nu. Ne-a legat pe toti aceasta lipsa de incredere in republica. Neincrederea e justificata. Privind in istoria recenta, se observa usor faptul ca republica si-a batut joc de militari. Si isi bate joc inclusiv acum.

   Si acum. Era vorba de colaborare cu voi care sunteti in SCMD? Dar seful vostru tot Dogaru e cat timp sunteti in SCMD! Un individ care l-a acuzat pe Regele Mihai [http://sindicatulcmd.blogspot.ro/2011/10/ganduri-de-ziua-ostirii.html] de tradare. Dar care n-a zis nici pas cand USL ne-a tradat pe cei cu pensiile diminuate. Este posibila o colaborare, dar numai daca iesiti de sub sigla SCMD si va departati de partide, altfel nu avem cum colabora. Noi asimilam nedreptatile comise asupra noastra cu imaginea republicii, cu a politicienilor si a partidelor care tin cu dintii de republica. Ori noi, ne-am regrupat doctrinar in jurul Casei Regale. Asta este, doar in monarhie a fost respectata armata in Romania, asa ca ne-am regrupat si noi in jurul unui simbol national care ne-a respectat. Si te asigur ca ne respecta si acum. Daca am inteles bine - esti fan PSD, am retinut ca e cam o moda pe la filiala Craiova. Daca e asa, deja am intrat in conflict, voi social-democratii sunteti republicani. Iar PSD al vostru nu ii respecta pe militari, altfel povestea noastra era incheiata de mult.

   PS: Analizeaza bine si nu te grabi sa raspunzi. Iti sugerez sa ma cauti pe e-mail, cred ca e mai bine asa.

   Ștergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!