sâmbătă, 4 ianuarie 2014

Sondaj nou! Despre care ministru al apararii nationale post-integrare in NATO, considerati ca a fost cel mai detestat ministru, atat de catre militarii activi, cat si de catre cei in rezerva?

Sondajele despre viitorul pensiilor militare, parerea reparatilor despre Legea nr. 241/2013, precum si despre termenul in care USL va rambursa sumele retinute de PD-L rezervistilor romani in urma desfiintarii abuzive si complet nedemocrate a dreptului acestora la pensii militare, s-au incheiat de curand. Rezultatale sunt cele asteptate, iar acestea dovedesc ca majoritatea repondentilor au fost realisti si nu au inghitit gogosile propagandei. 

Rezultate finale!

Intrebarea 1: Considerati ca prin Legea nr. 241/2013 a fost reparat vreun abuz al statului?

 • Da - 8%;
 • Nu - 92% [Aici intra insumate variantele cu raspunsuri negative "Ce reparatie este aceea cand trebuie sa imi rambursez intregirea?" si "Legea e o "ţeapa" pentru cei cu pensii diminuate!"].

Intrebarea 2: Cand considerati ca va va rambursa statul roman sumele retinute in perioada 01.01.2012-01.10.2013?

 • 7% - In urmatoarele 12 luni!
 • 85% - Niciodata! [Aici intra variantele insumate de raspunsuri negative "Niciodata, doar nu traim intr-un stat democratic" si "Niciun partid nu isi va diminua fondurile pentru a repara un abuz]".
 • 8%: Statul - nu, poate doar Justitia! [Ca urmare a acordarii permisiunii pt. raspunsuri multiple, 19% au acordat acest raspuns, insa combinat cu una din variantele negative de la pct. anterior. Procentajul final de 8% s-a realizat prin departajarea raspunsurilor pozitive de cele negative].

Intrebarea 3: Cand considerati ca va adopta USL legea pensiilor militare de stat?

 • 18% - In anul 2014. 
 • 4% - In anul 2015. 
 • 78% - Niciodata! [Aici intra variantele insumate de raspunsuri negative "Dupa terminarea acordului cu FMI""Va adopta doar un proiect in anul 2016 pentru a ne determina sa o votam din nou", "La Sfantu' Asteapta!" si "Niciodata, in privinta militarilor nu e nici o diferenta intre USL si PD-L"! Raspunsurile multiple au fost departajate astfel incat sa rezulte o statistica corecta privind raspunsurile pozitive vs. raspunsurile negative, raspunsurile negative fiind in procent de 78%].

Sondajele sunt incheiate si se incadreaza in ceea ce era suficient de previzibil! Prin urmare, pot fi arhivate. Dar incepem un alt sondaj. Este absolut necesar, intrucat propaganda pentru spalarea creierelor noastre tot incearca sa ne induca cu forta ideea ca Gabriel Oprea ar fi fost cea mai mare fecioara dintre ministrii apararii nationale pentru militari si ca acesta ne-a produs atat de mult bine, incat nici noi nu mai stim ce sa facem cu el! La acest sondaj, rezultatul previzionat de noi este ca Gabriel Oprea a fost cel mai detestat ministru al apararii nationale! De catre militarii de cariera, atat in rezerva, cat si activi. Oare asa sa fie? Dar poate gresim in aprecieri, prin urmare Vox populi, vox Dei! Sondajul poate fi completat in partea din dreapta-sus!
  

15 comentarii:

 1. Eu am preluat exemplul tau ! Atat . Cred ca ai inteles ca de aia te-ai ofticat......
  PS. Ai pensie militara ? Felicitari..presupun ca-i kaky cu frunze !
  Ai grad ..militar ? Sa-ti fie de bine ! Dar ce mai faci cu el ?? Bati pas de defilare pe ulita mare ??
  Cum si-a batut statul joc de mine si ..ceilalti ? Prin faptul ca ne-a marit SUBSTANTIAL pensiile in timp de criza financiara ??..esti cel putin narod daca spui asta !!
  A cu honoarea ii altceva ...se mai bate si ala grasu ...sa va dea doar voua mie nu-mi trebuie !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. TIPIC pentru TINE sunt cei care latra la unison cu tine ??
   Ar trebui sa va fie rusine ...datorita actiunii voastre subversive...ne-ati pus in cap toata societatea civila ..si ne-ti lasat fara HG1019..care era in curs de generalizare !
   Nu va jenati ca sunteti platiti ...???..dupa o lege ABROGATA ...imorala ...si ..DISCRIMINATORIE ????

   Ștergere
  2. I. Actiuni subversive? Tovarase! Hai ca te lamuresc cum e cu actiunile subversive! Nici macar ingratii de Basescu, Boc sau Oprea n-au avut in plan sa desfiinteze pensiile militare! Ideea le-a fost bagata in cap de o mana de dubiosi care ati fost "nomeclaturisti" ai sistemului militar, adica "salariati" de lux. In timp ce peste 95% din armata am lucrat pentru solde, pensia militara dupa ultima solda fiind astfel "parfum", ati fost si vreo 5% care aveati venituri si de 5-10 ori mai mari decat soldele? Sporuri de dat cu ciocu', de fidelitate fata de PCR si fata de Securitate si altele care dublau, triplau sau incinceau soldele. Zi ca nu e adevarat? Desfiintarea pensiilor militare nu a fost decat pentru voi un avantaj, fostii "privilegiati" ai vechilor legi ale salarizarii in care ati bagat ce venituri ati vrut voi. Dar nu vrei sa ridicam cortina si sa descoperim cine ati fost totusi cei cu veniturile acelea "nesimtite"? Cateva exemple?

   - secretari PCR si UTC din SMFA, SMFN sau in cazul MAI - din Inspectoratul General al Aviatiei si din fosta Marina Graniceri. Toate sporurile posibile de personal aeronautic sau aeronaval, desi voi erati politruci. Venituri mai mari de 3-5 ori ca soldele. Da sau nu? La ce venituri aveati, cum sa va convina voua pensii militare cat ultima solda? Mureati de foame cu ea, nu?
   - CI-isti si alti informatori tot din SMFA/SMFN, IGA sau MG. Ca si in cazul activistilor, tot venituri mai mari de 3-5 ori ca soldele. Da sau nu? La ce venituri aveati, cum sa va convina voua pensii militare cat ultima solda? Mureati de foame cu ea, nu?
   - secretarii PCR si UTC, dar si securistii de la siguranta aeroportuara. Aceeasi manevra, adica tot venituri mai mari de 3-5 ori ca soldele. La fel, cum sa va convina voua pensii militare cat ultima solda? Solda doar era o "mizerie" pentru voi, este?
   - secretarii PCR si UTC, dar si securistii de la Penitenciare. Aceeasi smecherie.
   - alti diversi "dubiosi", tortionari - voi va stiti mai bine intre voi;

   Asa ca, tovarase, n-am mai "desteptat" si noi in anii astia ca sa realizam cine sunteti cei dinapoia desfiintarii pensiilor militare. Sunteti toti cei care ati lucrat in "aparatul represiv de partid si de stat". Pentru a va satisface interesele, v-ati dat bine cu PD-L si UNPR. V-a durat in cot ca ati lovit in 95% dintre militarii onesti si in toti militarii activi.

   Cat priveste placa cu "la peste 90% au crescut pensiile" in urma miscarii voastre.Poate e adevarat ca procente, dar la 0,5% sau 1% n-a pus botul niciun militar de cariera. Pentru cei mai multi cresterile au fost nesemnificative. I-au pierdut de mult, prin neindexarea din 2011 si 2012. Placa asta a fost doar acoperirea voastra pentru a nu va depista nimeni interesele, intrucat cei din fostul "aparat represiv de partid si de stat" sunteti singurii beneficiari reali ai desfiintarii pensiilor militare. Doar voua v-au crescut pensiile cu procente semnificative, dublat, triplat etc.

   II. In ceea ce priveste cealalta placa "cu societatea civila". Peste 80% din societate are incredere in armata. Ce societate civila ne-am pus in cap? Pe Andreea Pora si Turcescu si pe alti montati de "fostul aparat represiv de partid si de stat"? Eu zic sa ai alta temere! Sa nu fie ceruta transparenta totala - nume, prenume si mai ales functia in trecut din "fostul aparat represiv de partid si de stat" ai celor care vi s-au dublat sau triplat pensiile in urma miscarii pe care ati facut-o. Atunci sa vezi isterizare a societatii civile!

   III. HG 1019? Ce-i cu ea? Da' n-ar fi mai bine sa fie descretizata sa se incheie odata balamucul? Atunci sa vezi alta isterizare a societatii civile cand va observa ca o gramada de majorete si de panglicari din toate ministerele sunt trecuti "din pix" in grupe de munca superioare ce nu justifica nici pe departe riscul profesional al activitatilor prestate?

   Ștergere
 2. Ce virulent ai devenit, Cezare! De ce nu te dai în stambă pe blogul tău? Și de ce folosești pluralul când te referi la tine?
  Dacă ai fi citit proiectul noii legi a pensiilor militare și pe cel al statututului cadrelor miltare ai fi înțeles că legea 119, o mânărie a lui Oprea, este de domeniul trecutului. Ea se vrea îngropată, fără slujbă și astupată sub un strat gros de pământ, de noua lege, pentru a nu-și răspândi miesmele penale. Din păcate nu se prea mai poate, cu tot sprijinul unora ca tine.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Howgh!Bine le mai zici!Miresmele penale miros mereu,cu Oprea mot in frunte!E doar chestie de ceva timp!!

   Ștergere
 3. Vad ca prostovanul de sergent bula (stie el , dar si multi altii , cine-i) isi justifica idiotenia cu spusele cuiva care se adreseaza mie . Bineinteles ca , prostovanul de sergent bula , nu prezinta si raspunsul meu dat acelor pareri ...

  Prezint in continuare raspunsul meu la acel comentariu ...
  Raspunsul complet ... pentru ca , acolo unde am comentat , raspunsul a fost trunchiat ... din motive de "deontologie" . Vezi doamne ... sa nu se publice nume reale ! Trunchiere a raspunsului care a condus la lipsirea lui de inteles ...
  ------------------------------------
  mos alecu
  • 2 zile în urmă

  04.01.14 20.00
  Venind la chestia cu acel colonel care ar fi avut pensie de 14.000 pe L.164 si ar fi ajuns la 6.000 dupa re...re...re...
  Colonel care s-ar putea sa se supere pe mine pen'ca l-as fi inclus in categoria militarilor-NEmilitari ...
  Nu stiu ce semnificatie are prezentarea lui sub numele de "domnul coloneg G" ...
  Pe aici a fost "sorana" (care folosea nickname-ul "sorin rabaea" pe Roarmy230) care a lasat sa se inteleaga ca s-ar incadra in caracteristicile "14.000/6.000" .
  Iar el a fost (o buna parte din cariera) militar-NEmilitar . Incadrindu-se perfect in categoria celor prezentati de mine : detasat la o "institutie" in afara "armăţii" , pe o functie super-babana , cu salarizare pe masura ...
  Ii gasiti numele si functia ocupata la adresa ://www.flightglobal.com/pdfarchive/view/1999/1999%20-%200678.html

  Nu va mai luati , fratilor , dupa impresii si umori personale !
  Apelati , cu incredere , la domnul Goagăl ! Si o sa va mirati cite lucruri nu stiti ... sau le stiti de-a-n-pulea ...
  -----------------------------------------------------------------------

  RăspundețiȘtergere
 4. Sunteti de-a dreptul penibili unii care v-ati abonat pe toate forumurile la latrat impotriva unor oameni care nu si-au facut decat in mod onest datoria sub arme!!! Aveti "scoala" pe voi. Nimic constructiv, numai invective si aratari cu degetul!!! Imi pare rau ca la "lovilutie" n-am apasat pe tragaci atunci cand am avut ocazia sa o fac, ca sa dispara niste "toarsi" binevoitori care-mi spuneau pe un ton ciudat de amenintator sa-mi dau jos brasarda tricolora de pe brat ca...nu se stie,..ca daca se-ntoarce "roata"???
  Pe unii dintre voi va "simt" ca fiind de teapa acelor secaturi!!! Pacat...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Retinut observatia! Fac si ei ce stiu mai bine: propaganda si calomnie. Isi cer singuri "matura".

   Ștergere
 5. Raspuns la sondajul nou:

  youtube/ora de foc/5 noiembrie 2009...de pe la min.40

  RăspundețiȘtergere
 6. Dupa cum observati, cand totul e lasat "la liber", apar "ciudatii" de pe blogul "militienilor" care terfelesc sistemtatic si cu intentie uniforma militara si pe militarii de cariera. Asa ca suntem obligati sa "dam cu matura". Nu inainte de a face observatia ca "ciudatii" au intervenit exact cand e solicitata parerea militarilor despre G. Oprea. Deocamdata sondajul arata ca G. Oprea e detestat de 96% dintre militarii in rezerva si activi. Are un singur vot care nu il indica vinovat si care apartine probabil acelui CEZAR aka. Huhu Rez. Sau pentru relaxare, de ce nu chiar lui G. Oprea? In concluzie cei cu "intemperiile" - drum bun! Faceti armata de ras unde vreti voi, dar locul vostru nu e aici!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Tu ai armata ta , Huhu Rez are armata lui , ANCMRR are armata ei , SCMDR are armata lui , eu am armata mea , el are armata lui , s.a.m.d , conjugarea verbului a avea poate continua . Deci , nu faci nimic , doar dezbini ca si altii o unitate a cadrelor militare fiindca ai niste inclinatii politice ascunse si incerci sa manipulezi.

   Ștergere
  2. In primul rand ca EU, suntem mai multi. Nu foarte multi, dar sigur mai multi decat unul.

   I. Dupa lejeritatea cu care vorbesti, este evident ca nu ai resimtit nicio injumatatire a pensiei tale in perioada 01.01.2012-01.10.2013. Si nici nu ai constientizat ce efecte dezastruoase a avut acest fenomen asupra a 26 500-70 000 de colegi ai dumitale.

   II. Unitate a cadrelor militare? Da! Dupa cate se observa, 150 000 de cadre militare protestati vehement in fata Guvernului pentru cei 26 500-70 000 de rezervisiti cu pensii diminuate de Boc, reintregite la misto de USL in octombrie 2013, dar "inghetate" tot de USL de luna aceasta pana cand "reintregitii" returneaza "reintregirile" lui Ponta si Antonescu. Cei 150 000 mai solicitati rambursarea tuturor sumelor retinute celor in cauza in perioada 01.01.2012-01.10.2013. Cu dumneata in frunte! Iar noi tocmai va dezbinam protestul. Nu ti se pare ca este exact invers? Adica chiar tu incerci sa ne dezbini pe cei care stim prea bine ce-am resimtit dupa desfiintarea pensiilor militare? Dar tu nefiind obiectul pct. I, nici macar nu ai auzit probabil ca exista in continuare 26500-70000 de "batjocoriti" si de-aia ai impresia ca "dezbinam". Pe cine? Pe cei care dormiti linistiti si care ati asistati si asistati impasibili la ceea ce s-a intamplat si inca se intampla?

   3. Retinut acuzatia cu "inclinatii politice ascunse". Deci acuzam pe toti cei care au lovit in militari, de la PD-L, UNPR si terminand cu cei de la USL care ne-a returnat si dreptul la pensie militara si nici n-a facut misto de cei 26500-70000 de "inghetati". Ultimii, doar "electoral" desigur - in realitate ne-a mintit "in masa". Deci, ii acuzam si pe unii si pe altii! Si atunci catre cine avem "inclinatii politice ascunse"? Dar iar ajungem la pct. I. Tu, neresimtind niciun efect al abuzurilor din perioada 2011-prezent, ai probabil vreun partid politic favorit si tot nu intelegi de ce nu il adulam si noi si in concluzie ne acuzi de "inclinatii politice ascunse".

   4. Manipulare? Da! Ne-ai prins! De la 1 ianuarie 2014 avem toti din nou pensii militare. Ponta a emis o OUG care returneaza si sumele restante retinute celor 26500-70000 in perioada 01.01.2012-01.10.2013. Dusa si-a cerut scuze in mod public in fata celor 30 000 de rezervisti sau cati or fi care implinesc al 4-lea an de proceses in tribunale. Oprea a demisionat din Parlament si si-a cerut degradarea pentru juramantul stramb din 2010. Iar noi manipulam ca cele descrise nu s-au intamplat si de fapt ni s-a parut.

   PS: Apropo de unitatea "cadrelor militare". De ce nu a militarilor? Nu de alta, dar sunt si 45 000 de soldati si de gradati profesionisti despre care "manipulam" ca prin lege sunt dati afara din armata la 45 de ani. Fara nici un drept. Nu de alta, dar incercam sa "dezbinam" si sa ii consideram si pe ei militari, nu doar pe "cadre".

   Ștergere
 7. @Huhu Rez6 ianuarie 2014, 19:32 :
  Iarasi ... neatentia sau superficialitatea citirii comentariilor altora ...
  Eu am spus : "- printr-o viitoare lege a pensiilor militare de stat se vor recalcula (???) si pensiile stabilite (recalculate) conform legislatiei anterioare
  ----- legislatie anterioara in acest domeniu este numai L.119 si L.263 "

  Acel "(???)" arata tocmai aiureala din acel proiect de lege ... ca_cum_ca pensiile de dinainte de L.263 revin la cuantumul din L.164 si ... gata ...
  Chestiune greu de crezut ...

  Chiar si in aceasta situatie (cu "nerecalcularea" pensiilor de dinainte de L.263) stabilirea cuantumului avantajos nu se face intre legea noua si L.241 ... De fapt nici nu s-ar mai face o comparatie , pentru ca nici n-ar mai fi vorba despre 2 cuantumuri ...
  Dar prostia prostovanului de sergent bula ramine dovedita si in acest caz : cuantumul pe L.164 va fi fost stabilit prin noua lege ; nu este cel stabilit (asa cum sustine cetateanul) de L.241 ...

  Legat de SCMD ... Acesta NU MAI SUSTINE NIMIC legat nemijlocit de militari ... S-a reprofilat , si-si dezvolta eforturile pe directia "societatii civile" ...
  Chestia aia din proiectul Sirbu era la fel de credibila ca si chestia cu nerecalcularea din proiectul Dusa ...

  RăspundețiȘtergere
 8. Din "cloaca" am extras 2 idei care desi prezinta 2 situatii diferite, pot rezolva un intreg conflict in sensul ca scot la iveala pe cei dintre noi, care actionand in propriul interes, au facut de asa natura sa ramanem toti fara pensii militare. Atentie, nu este vorba de majorari de 5-10-30%, nici macar de 50%, ci de 300-400-500% sau poate mai mult.

  A. "EU.

  I. In MApN, doar 209 pensii au fost peste 5 000 pe L. 164. Doar 2 ale unor militari de cariera, Badalan si Popescu care depaseau cu putin 5 000. Ceilalti 207 au fost magistrati (marea majoritate) si poate un maxim de 10-20 de "ciudati" din zona economica care se plimbau printre ministere. Magistratii militari au pensie de magistrat acum, deci ei nu mai au legatura nici cu pensii militare, nici cu L. 241. Mai raman cei 10-20 de "ciudati". Dar fiind vorba de M.Ap.N. - adica cei mai slabi la orientari financiare dintre toate ministerele, precis din cei 10-20 de "ciudati" daca au ajuns 2 sa depaseasca 7000. Sursa http://www.monitorulsv.ro/Ultima-ora/2010-02-16/MApN-Aproape-9-din-pensiile-militare-depasesc-3001-lei-209-pensii-sunt-peste-5000-de-lei.

  II. Si acum pe L. 119. Tot M.Ap.N. Pe Legea 119 au aparut insa 490 cu pensii peste 5000, magistratii fiind deja exclusi din calcul. Sursa: http://www.roarmy.ro/pensiile-militare-la-sfarsit-de-revizuire-situatia-pensiilor-militare-revizuite/. Din care 43 peste 10 000 lei. Sa ne lamurim! Ce-au facut si cine sunt cei 43 sa aiba pensii triple fata de sefii de SMG? Ce venituri aveau raportate la solde? Dar ceilalti 447 cu pensii peste 5000 ca doar nu au fost si ei tot sefi SMG? Cine aveau venituri asa de mari in armata depasind de 4-5 ori soldele incat sa ajunga la astfel de pensii? Nu cumva sunt cei din "aparatul represiv de partid si de stat" care aveau sporuri adaugate la solde care depaseau soldele de 4-5 ori?

  Este clar ca in mod similar s-a intamplat si la celelalte ministere. Aici e o problema. M.Ap.N. a fost transparent. Celelalte ministere - niciunul. Majoritatea "nomenclaturistilor" care s-au scos cu adevarat pe L. 119, nu sunt din M.Ap.N., ci din MAI, Penitenciare si SRI. Probabil ca sunt maxim 4000-5000 per toate ministerele.

  Si acum balanta! 10-20 de "ciudati" pe L. 164/100 (L. 179/2004) contra 490 pe L. 119? Multiplicam pe toate ministerele: 100 de "ciudati" pe L. 164 sau L. 179 contra 5000 noi ciudati pe toate ministerele? Si atunci?

  Concluzia? Se observa din cifre. Toti munceam pe solde si ne convenea pensie militara calculata la ultima solda, doar erau si unii care au lucrat pe bani adevarati si nu le convenea pensie cat ultima solda! Deci cine a fost smecher - adica a facut parte din "aparatul represiv de stat si de partid" si si-a tras venituri babane in cariera, a iesit pe L. 119 si mai smecher! Acestia sunt cei care au daramat pensiile militare!"

  B. mos alecu. "

  Venind la chestia cu acel colonel care ar fi avut pensie de 14.000 pe L.164 si ar fi ajuns la 6.000 dupa re...re...re...
  Colonel care s-ar putea sa se supere pe mine pen'ca l-as fi inclus in categoria militarilor-NEmilitari ...
  Nu stiu ce semnificatie are prezentarea lui sub numele de "domnul coloneg G" ...
  Pe aici a fost "sorana" (care folosea nickname-ul "sorin rabaea" pe Roarmy230) care a lasat sa se inteleaga ca s-ar incadra in caracteristicile "14.000/6.000" .
  Iar el a fost (o buna parte din cariera) militar-NEmilitar . Incadrindu-se perfect in categoria celor prezentati de mine : detasat la o "institutie" in afara "armăţii" , pe o functie super-babana , cu salarizare pe masura ...
  Ii gasiti numele si functia ocupata la adresa www.flightglobal.com/pdfarchive/view/1999/1999%20-%200678.html

  Nu va mai luati , fratilor , dupa impresii si umori personale !
  Apelati , cu incredere , la domnul Goagăl ! Si o sa va mirati cite lucruri nu stiti ... sau le stiti de-a-n ..."

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @ mos alecu. Situatia prezentata de dumneata, rezolva in realitate un intreg conflict, cu toate dedesupturile lui. Dumneata prezinti un caz cu un militar cu pensie de 14 000 lei pe L. 164. Dar te incadrezi perfect in afirmatia "Alte 209 pensii militare au cuantumul peste 5.000 de lei, explică MApN (http://www.monitorulsv.ro/Ultima-ora/2010-02-16/MApN-Aproape-9-din-pensiile-militare-depasesc-3001-lei-209-pensii-sunt-peste-5000-de-lei) care precizează că dintre acestea, "două pensii sunt ale foştilor şefi ai Statulul Major General, restul fiind pensii ale magistraţilor militari şi ale cadrelor militare care au fost detaşate în afara MApN". E clar ca majoritatea covarsitoare au fost magistrati, dar dumneata ai descoperit (in sfarsit) si un detasat la Romavia. Cati sa mai fie? 15-20? Maxim. Ceilalti magistrati, ne-au abandonat si au plecat dintre noi, nu mai reprezinta obiectul.

   Si acum, mos alecu! Haideti sa comparam cu L. 119. 490 cu pensii peste 5000, magistratii fiind deja exclusi din calcul. Din care 43 peste 10 000 (http://www.roarmy.ro/pensiile-militare-la-sfarsit-de-revizuire-situatia-pensiilor-militare-revizuite/).

   Ce observam? Apare o situatie cu un pilot militar care a fost detasat la Romavia ca director de zbor. Ultima lui solda a fost de 14 000. Tare treaba! Dar noi avem 3 simpatizanti apropiati, piloti, nedetasati in afara M.Ap.N. Un pilot pe supersonice a iesit cu 3 200, unul pe elicoptere cu 4 500, altul pe AN-2 cu 3 100. Dupa OUG 1, primul +50, al doilea - 2000, al 3-lea egal. Facand o comparatie cu exemplul dumitale, solda reala a celui de la Romavia ar fi trebuit sa se incadreze undeva la un maxim de vreo 4500- 5000. Restul - este clar ca au fost sporuri via ROMAVIA.

   Si totusi! Daca au fost doar 209 militari (in M.Ap.N. - MAI tace,cdesi acolo pare sa fie o cloaca mai mare mare) cu pensii peste 5000 cu tot cu magistrati, magistratii au iesit, iar acum sunt 490 dintre care 43 peste 10000, unde ajungem? Rezultatul iese cam asa! Cel de la Romavia a fost cam prost platit in general, si doar la ultima solda a inghesuit si el tot ce a putut. Dar "sutarii" cei noi dupa L. 119 si care n-au mai fost la ROMAVIA, daca au ajuns peste 10 000 dupa contributie, inseamna ca au incasat astfel de venituri constant, luna de luna, deci astia incasau lunar ce a incasat cel de la Romavia doar in ultima luna.

   Si atunci apare astfel in aeronautica! Dupa L. 119, piloti si cu 3100 si cu 3200 si cu scadere de la 4500 la 2000. Dar apare personal aeronautic (atentie - nu neaparat piloti, si aici este marea smecherie) si cu 12 000 (stim - e oficial) si cu 14 000.

   Concluzia devine astfel: cel de la Romavia daca nu era detasat, putea sa aiba orice solda in M.Ap.N intre 3 200 si 14 000. Depinde doar cat de orientat era "pe grila" la sporuri. Asadar! El s-a orientat dupa L. 164, exact cum s-au orientat ceilalti 43 (488 peste 5000) dupa L. 119. Dar la venituri lunare, este evident ca cel dupa L. 164 n-a ajuns niciodata la 12 000 -14 000.

   Cele 2 exemple, confirma ceea ce in fapt, se cam stie! Smecherii din aeronautica ne-au desfiintat pensiile militare. Altfel cei 3 piloti si care sunt exemple reale, aveau si ei pe L. 119 , 10000-14000. Dar au iesit ca vai de ei. Din cauza ca au fost militari ca si noi, "neorientati", fara relatii sa se treaca cat mai sus pe grila de prime si alte sporuri.

   Ștergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!