joi, 30 ianuarie 2014

Despazirea la romani - de la stupiditate, la idiotenie! Si mai e loc si pentru nesimtire!

Tabolul 2014 al deszapezirii in Romania! Cateva mii de militari deszapezesc gratis, cateva milioane de cetateni asista operatiunile privind telenovele la TV, si cativa ciumpalaci politici si media ofera sfaturi!

Este ceva care nu e adevarat? Daca are cineva dileme cu afirmatia "deszapesesc gratis", este invitat sa (re)citeasca L. nr. 284/2010 (a salarizarii unitare).  Cel mai prost platiti cetateni din Romania, sunt militarii! L. nr. 284/2010 (a salarizarii unitare) i-a facut le misto egali la salarizare cu alti cetetani, cica dupa criteriul "remuneratie egala pentru o munca de valoare egala". Apoi, aceeasi lege si-a batut joc de ei, intrucat la toti oamenii muncii "remuneratia egala pentru o munca de valoare egala" este calculata pt. un volum de munca de 8 ore/zi si 40 de ore pe saptamana, cu exceptia militarilor care sunt obligati sa presteze pentru aceiasi bani precum cetatenii cu care sunt egalizati, o munca ce poate ajunge insa la un volum de 24 de ore pe zi si 7 zile din 7. Iar in aceste zile chiar ajunge la 24 de ore pe zi si 7 zile din 7. Pana si politistii s-au orientat, asa ca si ei au salarii egale cu militarii, dar politistii le castiga la "zile lucratoare", doar militarii la "zile calendaristice". Diferentele nu sunt doar semnificative, ci esentiale si ascund cum in umbra unei legislatii declarata doar de forma ca fiind "unitara", militarii romani sunt luati efectiv de "fazani". [Anexa nr. VII, Cap. 2, Sectiunea a-2, art. Art. 92 (1) "Cuantumul zilnic al soldei lunare cuvenite personalului militar se determină prin raportare la numărul zilelor calendaristice corespunzătoare fiecărei luni a anului"]. Luati de fazani, nu doar de toti politicienii incepand cu Boc si terminand cu Ponta, si pana la urma de intreaga societate. Cu dovezi!

In contextul deszapezirii se intampla astfel! In afara de militari, mai participa si angajati ai C.N.A.D.R., si angajati ai unor primarii si alte persoane/institutii. Dar nimeni, absolut nimeni nu lucreaza si nici nu poate fi lucrat sa lucreaza pt. aceeasi remuneratie mai mult de 8 ore/zi si 40 de ore pe saptamana. Decat militarii care oricat ar lucra, au tot aceleasi lefuri. Tot in practica, se intampla astfel. Angajatii C.N.A.D.R., ai primariilor, precum si alte persoane/institutii lasa lopata la ora 15.30, si apoi decat sa lucreze gratis, merg la al 2-lea serviciu sa mai castige un ban acolo, un plus de contributivitate la pensie, ceva! Sunt insa din ce in ce mai multi militari care si ei au al 2-lea serviciu, intrucat viata e scumpa pt. oricine. Militarii nu mai pot insa sa mearga la al 2-lea serviciu, fiind obligati sa stea la lopata gratis. Adica, isi pierd si al 2-lea serviciu. Si toate astea, pentru ce?

In ceea ce priveste afirmatia cu milioanele de cetateni care se uita la TV in timp ce zapada le acopera casele si masinile! E o realitate si inca foarte crunta! Cei mai multi romani au uitat sa puna mana pe lopata. Asteapta interventia unor servicii despre care este dovedit ca nu functioneaza. Aici apar cateva probleme legate si de militari. Un vicepremier pe nume Dragnea - a ajuns sa dea dispozitie militarilor sa intervina inclusiv pe proprietatile private. Dar vicepremierul Dragnea - nu stie ca pe langa cazurile bineintemeiate pt. a interveni pe proprietate privata (extrem de putine sunt intemeiate - doar in cazul oamenilor cu adevarat imobilizati), exista si o alta latura a lucrurilor care demonstreaza ca indicatia vipremierului incurajeaza lenea privata. Intr-un an oarecare, intr-un orasel oarecare, a fost o viitura. Apele si noroaiele au intrat in supermarketuri, in alte magazine mai mari sau mai mici. Armata a primit ordin sa rezolve problema si pentru proprietatea privata.  Adica sa descongestioneze supermarketurile. 24 de ore, 48 de ore, 72 de ore de dat la pompe si noroi cu lopata. Cu militari uzi leoarca si pe jumatate congelati. Merge la militari. Dar ca militar iti mai este si foame. Macar dupa 24 de ore. Pt. a nu intrerupe interventia, gasesti o solutie din mers. Adica sa cumperi ceva din supermarketul pe care tocmai il descongestionezi gratis. Un corn, niste covrigi, militarii nu sunt pretentiosti. Raspuns si reactie de de proprietar de proprietate privata: "- Ne pare rau, dar nu se poate! Nu ne functioneaza casele de marcat!". De parca nu putea sa ne ia banii pe un caiet si apoi  sa rezolve cu contabilitatea. Bineinteles ca proprietarul supermarketului nu avea timp nici sa dea la lopata alaturi de militari. Exemplul nu e singular! Alt caz! IGSU intervine sa inlature un copac prabusit. Tot pe proprietatea privata. Cu mainile goale, asa este dotarea. Copac care nu poate fi clintit in ciuda tuturor eforturilor echipei de interventie. Ar mai trebui doar un zvacnet sa fie clintit, dar nimeni din jur nu se ofera sa ajute cu nimic, ci fie asista pasiv, fie proprietarii isi vad linistiti de treburile lor de zi cu zi. Ba mai sunt cetateni care mai fac si misto! Asa ca vicepremierul Dragnea nu a facut decat sa incurajeze nesimtirea dand dispozitie militarilor sa intervina pe proprietatea privata. In acest ritm, militarii vor ajunge sa fie solicitati si sa traga apa la WC, sa duca gunoiul sau sa schimbe si pampers-ii copilului vreunei mamici plecate la vreun salon de fitness pt. refacerea siluetei. Dar de ce sa nu faca aceste lucruri membrii partidului lui Dragnea, ei unde sunt in astfel de momente?

Cu ciumpalacii jurnalisti politici, analisti politici si alte profesii din astea inutile, n-ar trebui multe explicatii! In loc sa puna mana pe lopata, ne ofera sugestii si gargara cu un laptop in fata. Si isi imagineaza cum ar trebui sa facem, cand ei nu sunt capabili sa isi indeparteze nici zapada de pe propria masina. Isi imagineaza probabil ca ar trebui sa fie ca in jocurile video care le-au format educatia, si sunt derutati ca atunci cand dau click pe mouse intre 2 fumuri de marijuana,  zapada tot nu dispare nici de masina, nici de pe sosele. 

Oamenii politici? Realitatea demonstreaza ca daca in Romania n-ar mai fi partide si televiziuni politice, tara asta chiar ar misca ceva. S-au infiintat comitete de urgenta si alte organisme cu titluri pompoase. Ministrii au intrat in acelasi comitet. Ramona Manescu experta  in deszapeziri dupa cum se observa pe drumuri, ajutata de vicepremierul Oprea - alt expert in deszapeziri. Prima privea in gol, dar Oprea a salvat situatia. "- Iesim cu tancurile si TAB-urile". Misto, chiar artistic, dar tancurile si TAB-urile sunt masini de lupta, nu utilaje de deszapezire. Eventual, pot transporta persoane cu lopeti acolo unde nu ajunge Logan-ul, dar nu deszapezesc. Ba mai mult, tancurile cu senilele neprotejate de mansoane de cauciuc, mai fac si cratere in asfaltul care oricum e turnat asa cum e. Iar cu mansoane de protectie, oricum nu pot inainta! Deci in urma tancurilor, urmeaza alte asfaltari la primavara! Ca sa nu mai discutam de faptul ca Politia poate amenda iar Armata pt. faptul ca senilatele nu au voie sa circule pe drumurile publice. Nu este o gluma! Au fost cazuri la astfel de interventii cand armata intervenea, iar politia o amenda pt. ca autovehiculele nu aveau roviniete, fondurile armatei fiind epuizate. Dar parca mai conteaza toate minunile astea? Impresia conteaza! Oprea si-a tras tricou negru in loc de cravata, deci e de actiune! Fix Rambo de Dambovita, deci stie ce face!

Comitetele de la primarii? Parca nu cunoastem! Da! Se aduna toti functionarii. La cafele si telenovele. Nu au cu ce interveni si nici nu se agita. Daca apare de undeva vreun pluton de militari degerati in carlinga vreunui camion, le iese cineva in intampinare si le arata ulitele care trebuie descongestionate in prima urgenta. Si care de regula, sunt strazile functionarilor primariilor - restul nu mai conteaza. Apoi, ii lasa pe militari in plata Domnului si revin la cafele. La prefecturi - e tot ca la la primarii, dar la o scara mai mare. 

Materialul de fata, are si o tinta directa! Pt. vicepremierul Oprea, ministrul Dusa si ministrul muncii - M. Campeanu! Si chiar pt. premierul Ponta care a promis multe militarilor si a mintit la fel de mult. Tratamentul acordat militarilor romani a depasit deja limitele suportabilitatii. Nu este greu sa observe ca militarii activi sunt platiti la zile calendaristice fiind "trasi in piept" in stil barbar de legea salarizarii. Daca nici in aceste zile nu actioneaza cu nimic pt. a reda militarilor romani o mimima compensatie in raport de inechitatile care li se intampla, cei 4 intra intra definitiv in "haznaua" politica a istoriei alaturi de Basescu si Boc. Acea minima compensatie este legea pensiilor militare care va rezolva in acelasi timp si drama celor 30 000 -40 000 de militari romani in rezerva, tarati prin tribunale de 4 ani si care va continua. Rezervisti care de maine maine pot fi obligati sa actioneze cot la cot alaturi de militarii activi. Nu numai la deszapeziri, ci si la razboi. 

Morala tabloului general! Pare sa nu aiba legatura cu materialul, dar are. Din surse verificate, la referendum vor merge 3 proiecte de constitutie. Despre unul se cunoaste ceva, celelalte 2 vin din umbra. Legal. Problema este ca ultimele 2 deranjeaza enorm clasa politica, de aceea a fost stopata si revizuirea Constitutiei. Ambele au sanse sa fie votate de popor, surclasand pe cel lansat de clasa politica actuala Dar, daca tot sunt 3 proiecte, este loc si pt. al 4-lea! Acela prin care garantul noii Constitutii agreate de popor sa fie Armata. Ca in Turcia! Cum 80% din populatie acorda incredere Armatei, surpriza care in fapt se incadreaza in cele 80 procente creditare a Armatei de catre populatie, este ca populatia chiar va agrea un astfel de proiect. Legal. Si e perfect democratic. Din cate se observa, Romania in forma politica actuala si cu Constitutia actuala, nu mai are oricum nicio sansa de supravietuire. Si nici militarii romani Deci, merita sa intre in dezbatere si al 4-lea proiect! Pana atunci, cateva mii de militari vor deszapezi tot gratis, cateva milioane de cetateni vor incuraja  operatiunile tot privind telenovele la TV, si aceiasi ciumpalaci politici si media vor oferi tot sfaturi!

9 comentarii:

 1. Desigur, pentru un carcotas profesionist, se pot gasi destule ..scame acestui articol.
  Pentru marea majoritate , in care sper, ca se autoinclud si MILITARII ACTIVI SI IN REZERVA SAU RETRAGERE, acest articol REPREZINTA MULT MAI MULT,cred eu.
  Este un DUS RECE PENTRU POLITICIENI , DAR SI PENTRU MILITARI, care, probabil, din obisnuinta, TAC SI EXECUTA ORDINE, FARA SA COMENTEZE SI SA DISCEARNA CINE SI DE CE LE DA, pentru ca asa este in armata...SI ASA CERE REGULAMENTUL. Corect, PANA LA UN PUNCT!
  Dar, din nefericire, aceasta NEFIREASCA TACERE A VARFURILOR ARMATEI ACTIVE, FATA DE MULTIMEA ABUZURILOR SI UMILINTELOR PRACTICATE ASUPRA ACESTEIA, dar si a tarii, in general, INDEOSEBI IN ULTIMII 10, NU A FOST DE FOLOS NICICUM TARAII si IMPLICIT ARMATEI, ci dimpotriva, A SUBJUGAT TARA UNEI MAFII UNIVERSALE, JIDOVESTI IN ESENTA.
  Ma intreb, ca fost militar , CUM POT FI CONDUCATORII MARILOR STRUCTURI MILITARE ATAT DE LINISTITI, SUPUSI, IAR UNII CHIAR OBEDIENTI, fata de niste cetateni ,majoritatea alogeni, puerili si absolut efemeri, COCOTATI ACCIDENTAL pe niste functii care le permit, sa DEA ORDINE, LEGAL SAU, MAI ALES, IN ACESTI ULTIMI ANI, DE CELE MAI MULTE ORI , ILEGAL??
  De aceea SI-AU PERMIS , SI ISI PERMIT IN CONTINUARE, indivizi precum basescu, boc, oprea, udrea, ponta, dragnea, campeanu, antonescu, illiesku, ETC. SA TRATEZE ARMATA SI PE MILITARI CA PE NISTE SLUGI PERSONALE.
  Pe langa toata murdaria cu pensiile, CU SUBFINANTAREA, CU INGRADIREA TREPTATA A TOT MAI MULTOR DREPTURI, CU UMILINTE CUMPLITE IN FATA UNOR CACANARI AMERICANI SI EUROPENI, SI CU ALTE MII DE MIZERII ....A CAROR LISTA VA PROVOC SI VA ROG SA O COMPLETATI DVS., oare ce ar trebui sa mai faca acesti licurici CA SA STARNEASCA PUTIN MACAR, ..HAMBITUL CONDUCATORILOR ARMATEI, CA SA-I PUNA LA PUNCT, CU UN PUMN IN MASA, SAU, LA NEVOIE, IN BOTIC, PRECUM IN ALTE TARI???
  Daca armata ACTIVA, IN PRINCIPAL, va continua sa ramana MAREA MUTA, pe principiul, de altfel corect, PANA LA UN PUNCT, ca ORDINUL SE EXECUTA SI NU SE DISCUTA, daca va continua sa asiste adormita si PASIVA la jocurile licuricilor care DISTRUG NATIA SI POPORUL, INCLUSIV PE MILITARI SI FAMILIILE LOR, SUB OBLADUIREA JVU (jidovimea universala) si slugilor lor de la bruxelles, londra, paris, moscova, washington si de aiurea, ATUNCI, NU NE RAMANE DECAT ...LAMENTAREA VESNICA....si desigur, DIZOLVAREA TOTALA.
  Ne mai ramane, BISERICA, ca si institutie, dar si ea are ...problemele ei. Nu comentez!
  Chiar nu se poate FACE NIMIC? Activii nu fac nimic, cei in rezerva sunt descurajati si dezbinati..
  Cand am sesizat unor cunoscuti care cunosc bine realitatea, cel putin asa credeam eu, oportunitatea de a ne ralia in jurul acestui nucleu, Elita, mi s-a raspuns in raspar!!!
  Dar, MA INTREB SERIOS, TACEREA, SAU EXPECTATIVA SUNT SOLUTII, ASTAZI???
  Sigur, sunt confortabile, nu te expun, iar daca BAGI CAPUL IN NISIP SI ZICI CA TOTUL ESTE PERFECT, CA LUCREAZA PENTRU NOI IUBITII CONDUCATORI, CA NE POARTA DE GRIJA nato si ue, POTI OARE CU ADEVARAT SA DORMI LINISTIT SI OPTIMIST, RELATIV LA VIITORUL, CEL PUTIN APROPIAT??
  DA, CU CERTITUDINE, DOAR DACA LASAM TOTUL IN SARCINA LUI DUMNEZEU, iar noi, plecam ...la culcare.
  EL, in mod cert, ARE REZOLVARE LA TOATE, SI DESIGUR, NU VA LASA NIMIC NEREZOLVAT.
  Numai ca , EL, ESTE ACOLO SUS, SI LUCREAZA , AICI, JOS, PRIN OAMENI adica, PRIN NOI!!!
  Iar unii dintre noi, POATE CA AM AVEA SANSA DE A CONTRIBUI LA ACEASTA LUCRARE, inspre BINELE nostrul, al tarii, al neamului, al tuturor.
  Eu cel putin, asa cred.
  Scuze pentru timpul rapit celor care au avut rabdare!
  Relativ la material, NADAJDUIESC CA A FOST TOTUSI TRIMIS SI ...PRINCIPALILOR VINOVATI (basescu, boc, udrea, oprea, ponta, dragnea, campeanu, zgonea, antonescu, etc, etc), DAR SI UNOR POSTURI TV si altor mijloace media...ONESTE!
  Altfel, RAMANE DOAR INTRE NOI, asa cum am mai stabilit.
  Cu stima, Doru.
  O voce nu reprezinta mare lucru, DAR UN COR, BINE DIRIJAT, ESTE DE LUAT IN SEAMA!

  RăspundețiȘtergere
 2. Din pacate asa este!
  Uneori cuvintele trebuie sa servesca pentru a masca faptele.

  RăspundețiȘtergere
 3. Camarazi R_26500 HUHUREZ se bucura din toti rarunchii. Cica ...VA EXECUTAT CURTEA DE APEL PITESTI. Chiar de ar fi asa .....AVETI RESPECTUL NOSTRU ,AL CELOR CARE CU ADEVARAT SUNT "CATANE' DIN FRAGEDA PRUNCIE. Nu va dati batuti. Trebuie sa luptam din toate puterile pentru A NE UNI PENTRU CA DIVERSIUNEA A INCEPUT. Asazisa "batalie" SCMD si ANCMRR este un mare "FAS". Trebuie sa sediscute pachetul de legi in Parlament si este nevoie de......munitie politica !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Manipuleaza si prezinta doar adevarul care ii convine si isi exprima dorinte cum ar dori el sa se intample! In realitate, toti din acel dosar (mai putin 2 persoane), au si decizii irevocabile urmare a unui alt proces care le mentine in plata pensii de serviciu in baza L. 164. Dar acel subofiter de militie sau securitate ce a fost (se observa de la distanta ca nu a fost ofiter si nici in M.Ap.N. nu a lucrat), prezinta o sentinta intr-un dosar (care nici macar finalizat nu este, urmeaza contestatie in anulare la ICCJ), ascunzand faptul ca cei din acel dosar (mai putin 2 persoane) au si un alt set de decizii irevocabile. In concluzie, cum stau lucrurile la acest moment: cei in cauza au decizie irevocabila in mana stanga cu drept de pensie militara in baza L. 164/2001 si decizie irevocabila in mana dreapta cu drept de pensie civila in baza OUG 1/2011. Ambele decizii sunt executorii pt. M.Ap.N., nu exista drept de optiune pt. una sau alta.

   Acum situatia este cum este! M.Ap.N. trebuie sa execute 2 decizii irevocabile si sa puna in plata 2 tipuri de pensii: una militara si una in sistemul public, executand astfel ambele decizii irevocabile. Ca institutia o da din colt, este o alta treaba, dar la executarea silita si instanta penala, nici nu caraie. Eu am avertizat oficial M.Ap.N. ca se joaca cu focul si va ajunge si in executare silita si in instanta penala, fapt pt. care mi-a transmis via A.N.C.M.R.R. sa stau "potolit", si sa nu fac executare silita sau sa actionez ministerul in instanta penala. Numai ca am incalcat deja indicatiile.

   Prin urmare, "tarasc" atat CPS (responsabil directorul acesteia), cat si M.Ap.N. (resonsabil) ministrul, in executare silita si in penal, dupa mine. S-au bazat pe faptul ca suntem "ignoranti" si nu stim ca deciziile irevocabile sunt executorii sau pe faptul ca costa, si ca poate renuntam. Da - sunt si care au renuntat, dar e problema fiecaruia.

   Huhurez mai bate campii cu o chestie. Dar OUG 1/2011 a ajuns pe masa CCR. Daca institutia admite macar unul din cele 2 articole ca neconstitutionale (art. 4 sau art. 20 din anexa), toate deciziile din tara nefavorabile pronuntate de instante (nu numai de la AG, de oriunde), se revizuiesc din oficiu in termen de 30 de zile de la pronuntarea CCR, acordandu-se cu disparitia celor 2 articole.

   In concluzie Huhurez prezinta ceea ce isi doreste el sa se intample, si nu realitatea asa cum este. De altfel ce poti sa ceri unui anonim care face afirmatii fara a avea curajul elementar de a-si prezenta numele?

   Ștergere
 4. Am avut un oarecare comentariu, dar, poate ca iar a deranjat pe cineva, incat, a ajuns, firesc???? la SPAM.
  Nu-i bai, daca ma supar, scriu unul si mai si!
  Sa auzim de bine, pentru NOI!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Intr-adevar, a fost la spam. Habar nu am de ce, intrucat este exact pe subiect. Bine ca ai sesizat!

   Ștergere
  2. Si nici macar moderare automata nu exista. In sfarsit, v-a aparut. Moderarea intervine dupa si in 2 situatii: injurii (calomnie) si atac exagerat la alt user.

   Ștergere
  3. Multumesc, si cer scuze, pentru ca aveti destule probleme de rezolvat!
   Cu stima!

   Ștergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!