sâmbătă, 30 noiembrie 2013

Pentru Grupul de la Arges si pentru toti rezervistii din Romania! Succes de proportii! Tribunalul Arges a sesizat C.C.R. privind exceptia de neconstitutionalitate a O.U.G. nr. 1/2011!

Pentru a fi eliminate eventualele confuzii! Intretinute si de persoane dubioase care de ani de zile tot lanseaza informatii si ipoteze contra pensiilor militare (precum individul de aici), contra rezervistilor cu pensii diminuate precum si a ofiterilor - in general, dar si contra Grupului de la Arges - in mod special! 

Bresa a fost creata! Tribunalul Arges a sesizat deja C.C.R. 
privind exceptia de neconstitutionalitate a O.U.G. 1/2011 in data de 20.11.2013

Pentru conformitate, datele sunt mai jos: 

Tribunalul Arges

Complet: C1-AS-FOND

Tip solutie: Încheiere


Document: Încheiere de şedinţă 20.11.2013

De retinut! Avocat in dosarul 1124/46/2013 (fost membru al SCMD Curtea de Arges, M.A.I. - dosar disjuns, actiune individuala), este tot maestrul-avocat Savu Ion, aparatorul grupurilor noastre! Dl. maestru-avocat a incercat astfel sa sesiseze C.C.R. in orice proces indiferent de dosar/instanta si a reusit sa creeze o bresa in sistem prin dosarul 1124/46/2013. Bresa este in avantajul tuturor, C.C.R. fiind deja sesizata exact pe ceea ce ne-am dorit noi!

Va readucem aminte pe scurt ce include sesizarea:

- O.U.G. 1/2011 este complet neconstitutionala. Lucrurile sunt mai greu de explicat, dar sunt logice. O.U.G. 1/2011 pune in aplicare Legea nr. 119/2010, insa Legea 119/2010 este o lege ordinara care modifica/abroga o lege organica - respectiv Legea nr. 164/2001 (Legea nr. 179/2004). Si este complet neconstitutional ca o lege ordinara sa modifice/abroge o lege organica. Desi O.U.G. 1/2011 este aprobata printr-o lege organica - Legea nr. 165/2011 - aceasta este la randul ei neconstitutionala, intrucat aproba un act normativ care aplica o lege ordinara, dar care abroga o lege organica;
- O.U.G. 1/2011 este complet neconstitutionala, intrucat incalca flagrant principiul neretroactivitatii legii;
- In textul O.U.G. 1/2011, art. 4 si art. 20 din anexa nr. 3 sunt neconstitutionale intrucat submineaza independenta Justitiei; 

Dupa cum se observa din verdict, Tribunalul Arges a dat curs sesizarii catre CCR, in forma solicitata de avocatul Savu Ion. C.C.R. fiind deja sesizata de o instanta - in cazul de fata Tribunalul Arges, practic nu mai conteaza rezolutia Curtii de Apel Pitesti (sau a altei instante) fata de acelasi tip de sesizare. In mod normal, orice alta instanta nu poate decat sa constate ca C.C.R. este deja sesizata si sa respinga cererea de a sesiza inca o data C.C.R. pe ceea ce este deja sesizat. Prin urmare, verdictul din data de 28.11.2013 in dosarele Grupului Pitesti de AICI si Grupului Curtea de Arges-Campulung Muscel de AICI, nu este unul negativ, ci unul normal, C.C.R. fiind deja sesizata de o instanta. Sa nu uitam insa ca aparatorul nostru a solicitat si suspendarea recursului pana la pronuntarea C.C.R. si dupa cate se observa, Curtea de Apel l-a "impins" deja pentru data de 30.01.2014. In concluzie, va urma o serie de amanari, pana cand se va pronunta C.C.R. (poate sa dureze si cateva luni, dar si un an sau mai mult), interval de care fiecare poate sa profite sa isi puna in executare hotararile definitive din prima serie de procese. 

Este evident ca de aici inainte totul depinde de decizia C.C.R. De constatat! Daca C.C.R. admite ca O.U.G. 1/2011 este complet neconstitutionala intrucat aplica o lege ordinara (Legea nr. 119/2010) care la randul ei abroga/modifica o lege organica (Legea nr. 164/2001 si Legea nr. 179/2004) si/sau pentru faptul ca incalca principiul neretroactivitatii legii, practic se abroga O.U.G. 1/2011! La pachet cu Legea nr. 119/2010. Ar fi un succes zdrobitor al tuturor rezervistilor care am fost obiditi si umiliti de sistem in acesti ani, iar abrogarea OUG nr. 1/2011 "la pachet" cu  Legea nr. 119/2010, ar determina revenirea tuturor la pensii militare, subit, natural fara sa mai depindem de politicul care ne tot "abureste" cu o noua lege a pensiilor militare. In ceea ce priveste o posibila declarare ca neconstitutionala doar a art. 4 si a art. 20 din anexa nr. 3 - reprezinta tot un succes imens, intrucat Justitia va iesi de sub "talpa politica" care ii submineaza autoritatea prin cele 2 articole, iar cei cu decizii favorabile in Justitie pe orice proces legat de Legea nr. 119/2010, nu mai pot fi "intorsi" de OUG nr. 1/2011!

Multumim inca o data aparatorului nostru, Justitiei divine si providentei! Sa avem credinta in continuare!

Nota: In ceea ce priveste pe toxicii care ne poarta sambetele precum individul acesta, nu ne ramane decat sa le transmitem un caldurosul salut sub forma celui de aici!

12 comentarii:

 1. Bravo, Voua!
  "Marile" case de avocatura, gasite de Dogaru si uriase "aspiratoare" de bani, ne-au lasat cu dosarele pe rol si fara onorariile platite de noi, ba chiar Galca a plecat in Elvetia (cu banii nostri)>

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Salut, Dane! Nu este vorba neaparat despre prestatia unei case de avocatura. Si nici despre SCMD. Este vorba despre "mizerabilii" dintre noi. Un avocat te indruma, dar face pana la urma ce ii cere si clientul. Ce rezulta? Pana la Grupul de la Arges, nimeni din reprezentantii rezervistilor nu a cerut sau nu a fost de acord ca avocatii sa incerce sa declare neconstitutionala intreaga OUG 1 sau macar acele articole 4 & 20/anexa nr. 3. OUG 1/2011 a convenit pur si simplu unor "mizerabili" dintre noi care au cerut avocatilor sa o lase asa cum este sau sa o atace pe directii inutile.

   Si acum, fii atent! Alta dovada. Stii ca e batjocura de lege 241/2013 - cea cu reintregirea de forma, care de fapt e inghetare de la anul si ia oamenilor banii prin neindexare. Este incredibil ca marii juristi ai SCMD nu incearca sa atace in justitie sau sa faca ceva sa incerce sa declare neconstitutional art. 1(4), cel prin care de la anul li se iau inapoi banii dati ca reintregire oamenilor.

   Am aflat niste lucruri despre "mizerabilii" dintre noi, incat ramai perplex. Sunt si in SCMD, dar nu numai, si in ANCMRR si independenti. Sunt fostii militari "salariati de lux" ai fostei legi a salarizarii militarilor. Cei care aveau venituri si de 10-15 mai mari decat solda. Astia sunt "mizerabilii" care au incurajat desfiintarea pensiilor militare, intrucat nu le-a convenit pensia dupa ultima solda. Avand venituri complet scapate de sub control in activitate, pentru ei pensia contributiva a fost un avantaj - fapt pentru care s-a ajuns la pensii in baza OUG 1/2011 si de 5 ori mai mari decat fosta pensia militara. Tot ei sunt si cei care acum tin cu dintii ca Legea 119 si OUG 1/2011 sa ramana neatinse. Si SCMD, si ANCMRR si noi, am fost "manipulati" la greu de astfel de "mizerabili". Nu stiu daca e neaparat real sau nu, dar mi s-a spus ca Dogaru a fost si amenintat de "mizerabilii" respectivi sa nu mai incerce sa revina la pensii militare.

   Ștergere
  2. Salut, Prietene!
   Normal,eu ar fi trebuit sa ii spun avocatului ce vreau, el analizeaza documentele puse la dispozitie de mine si, corelandu-le cu legislatia in vigoare, sa imi spuna ce parere are si sa-mi faca propuneri in realizarea scopului propus. Oare, acea solicitare, a declararii de neconstitutionalitate, trebuia sa o sugerez eu avocatului deontolog si competent? Din august 2012, aflandu-ma la Baltatesti, am simtit opozitia ANCMRR impotriva unei noi legi a pensiilor militare de stat, multi dintre rezervisti vorbind de posibilitatea ca proiectul aflat la Dobritoiu sa activeze o diminuare a pensiilor majorate in baza L-119/2010; degeaba le spuneam eu ca legea va prevede optiunea ramanerii pensiei lor sub "umbrela" L-263/2010, astfel incat sa nu le scada cuantumul! Iar liderii SCMD, infiintat doar cu scopul de a contracara interdictia cumulului pensie-salariu, au tot pus contre amendarii proiectului legii reparatorii, necesara mentinerii puterii de cumparare, astfel incat sa nu fiu obligat sa traiesc in 2020 cu pensia din 2010; dar evenimentele ceva mai recente, corelate cu actiunile sindicale planificate si anulate exact in momente dificile ale PSD, incl cu devoalarile lui Remus Macovei, ne-au relevat tradarile liderilor SCMD si cardasia lor cu Oprea. Iar daca i-am cerut lui Pricina sa-si dea demisia in baza incompatibilitatii statutare, a sarit de coada-n sus "bullterierrul" Ranciog pt a-si apara sefii, cel care s-a "adapat" din greu cu resursele financiare ale SCMD (se continua, conf. recentei Rezolutii a CNR, marsava distribuire de doar 40% din cotizatii catre filiale). Asadar, nemaiavand sperante in conducerea SCMD, cea care a validat Rezolutia CNR cu sprijinul sefilor de filiale lipsiti de "coloana verticala", incl cea care a semnat "ca primarul" contractele oneroase redactate de avocatii pusi pe capatuiala din banii nostri, astept cu optimism ca instantele judiciare sa va admita actiunile in revendicare, iar grupul meu de colaboratori sa incercam sa modificam porcaria de proiect, semnata si trimisa de Dusa spre analiza si amendare doar catre MAI, MMFPS, SRI, SIE si SPP.

   Ștergere
  3. Daca reusesti, esti cineva! Dar e foarte greu. Am sa spun ceva! Te vei lovi de "zidul" celor de care am spus si a caror apartenenenta la SCMD sau la ANCMRR este prea putin relevanta. Eu incerc sa iti transmit un mesaj. Tu ai sesizat intr-adevar in mod corect ca exista o opozitie pentru legea pensiilor militare din partea celor cu pensii majorate de teama ca o noua lege le va diminua pensiile stabilite in baza Legii 119. De fapt cunoastem cu totii, ca nu va mai exista vreo diminuare a unei pensii niciodata, chiar daca se schimba legea. Va fi eventual o "inghetare" de genul celei stabilite prin Legea 241. Normal ca celor cu pensii majorate nu le convine nici asa. Insa, eu incerc sa iti transmit altceva: in realitate nu exista opozitie reala din partea unuia caruia i s-a majorat pensia cu 5-15% (100-200-500 lei). Prin neindexarea din anii 2011-2012, orice om e constient ca acel avantaj a fost deja pierdut si va fi pierdut si mai mult pe viitor. Opozitia reala provine din partea unui grup extrem de redus numeric: sunt cei cu pensii majorate substantial: cu 200%-300%-500%.

   Si acum iti spun direct! Atat in ANCMRR cat si in SCMD, cat si in cazul independentilor exista oameni cu pensii majorate cu 200%-300%-500%, poate si mai mult (50 au peste 10 000 lei doar in M.Ap.N.). Cei care au ajuns la astfel de pensii sunt extrem de putini - nu cred ca sunt 1 000 in tara, dar sunt. Acestia sunt in realitate cei care nu vor pensii militare. Stii cine sunt? O mana de privilegiati ai fostei legi a salarizarii cadrelor militare (138/1999). Au lucrat in marea majoritate a cazurilor in aviatie, atat in M.Ap.N., cat si in M.A.I. Culmea ca dintre acesti "ascunsi", cei mai multi nici macar nu au fost naviganti sau nenaviganti tehnici, ci bagatori din seama prin aviatie, insa aveau sporuri mai ceva ca navigantii sau ca nenavigantii tehnici. Prin viciile Legii nr. 138/1999, s-au "orientat" cumva sa isi bage toate sporurile posibile si imposibile din lege si aveau niste venituri lunare mai ceva ca la loto, in special cei din M.A.I.. Acesta este "zidul" anti-pensii militare!

   Si iti mai spun ceva! Informatia e verificata. In cazul militarilor activi, tot cei din zona "aeronauticii" nu vor pensii militare. Cei vechi, nu cei noi. Cei noi, acum nu mai pot depasi veniturile cu mai mult de 30% si le convine o pensie militara, insa cei vechi pana in 2011 tot venituri de 10-15 ori mai mari decat solda o aveau. Prin urmare, dintre militarii activi, din aeronautica, cei vechi nu vor pensii militare si nu niciun interes sa apara o astfel de lege. Dealtfel, persoana care m-a informat de toate aceste lucruri, este pilot. Culmea ca a avut pensia diminuata, dar stie bine toate "smecheriile" celor din breasla lui, inclusiv faptul ca celor care au lucrat in zone obscure ale aeronauticii (in special ca personal auxiliar prin statele majore) li s-au incincit pensiile. El mi-a dezvaluit si informatia ca cei din aeronautica l-au avertizat pe Dogaru sa renunte la pensiile militare.

   In concluzie, Dane! Noi ne lovim de un "zid". 5-10% din armata - si in rezerva si activi, nu vor pensii militare, fapt care dauneaza celorlalti 90-95%. Aici este bariera. Pentru a iesi din acest "clenci" - eu nu vad decat o singura solutie. Si este politica. Principiul optiunii: cui ii convine - sa ramana cu pensie in baza Legii 263, cui nu ii convine - sa ramana cu pensie militara. Noi ne impiedicam de interesele a nici 1 000 de oameni. Principiul nu este o noutate: prin Legea nr. 179/2004, politistii avea dreptul sa aleaga intre pensia de functionar public si cea militara. In SUA, militarii au drept de pensie calculat diferit in functie de data intrarii in sistem. Aici este toata manevra. Sa gasim politicienii care sa inteleaga fenomenul si care sa fie deschisi sa introduca principiul optiunii. Altfel, nu avem castig de cauza!

   Ștergere
  4. Sunt convins ca ai inteles din ce este format zidul "smecherilor" contra pensiilor militare si ca acestia fac parte din aeronautica. Aici http://www.aviatie.mai.gov.ro/ este Inspectoratul General de Aviatie din MAI. Aici este organigrama http://www.aviatie.mai.gov.ro/documente/informatii_publice/Organigrama.pdf.

   Daca te uiti pe organigrama, in baza vechii Legi a Salarizarii (138/1999) si a Statutului Personalului din Aviatia Militara, au existat circa 30-35 de sporuri, prime etc. care conduceau la venituri mai mari si de 10-15 ori decat soldele. Cele 2 legi au fost facute de asa natura, incat de cele 30-35 de prime/sporuri sa beneficieze oricine lucra in aviatie, nu conta ca practic nu aveau nici in clin, nici in maneca nici cu navigatia sa, nici cu vreo activitate tehnica.

   In schema mentionata, cele mai putine sporuri/prime etc. le aveau culmea - cei din structurile subordonate, deci pilotii. In schimb cei de la mentenanta, documente clasificate, financiar, resurse umane, psihologic, juridic si alte servicii auxiliare care traiau in umbra pilotilor - adica tot ce era ierarhic deasupra pilotilor, isi trageau cat putea din cele 30-35 de prime, chiar si pe toate. In M.Ap.N., desi a existat mai multa decenta, a fost cam la le fel. Pilotul cu pensia scazuta, iar "costumierul" sau CI-istul sau DS-istul sau finantistul lui - cu pensia intreita sau incincita. Acestia formeaza "zidul" de care am amintit!

   Ștergere
 2. Felicitari!
  Doamne ajuta, poate vom avea parte de putina normalitate.
  NOAPTE BUNA, HUHUREZ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cu multumiri! Daca CCR ne va acorda castig de cauza, acest lucru va folosi cu siguranta tuturor celor de buna credinta dintre noi. Oricum, alta sansa realista de a avea toti pensii militare, nu pare sa mai fie. Comunisto-liberala M. Campeanu tocmai a declarat pe 1 Decembrie la Romania TV (orele 21.00) ceva in genul ca prin decizie politica, militarii vor avea din nou pensii militare cam pe la Pastele Cailor. Redare aproximativa a precizarii comunistei vopsite in liberala: " - Cum sa schimbam iar acum totul? Militarii abia au inceput sa contribuie. Ce facem acum? Le retragem banii de la contributii si bulversam iar sistemul?"

   Ștergere
  2. Felicitari! Sa vedem ce va urma. Cat despre sindicat... tare as vrea sa ma insel. Pricina a incercat sa intimideze delegatul meu la CNR dar i s-a raspuns cat se poate de politicos ca nu este o parere personala iar, in final, dl Pricina a anuntat ca isi va da demisia"la anul" (si la multi ani?)
   oricum, sunt foarte curios ce va spune CCR. S-ar putea "pune" de-un "erga omnes" si atunci sa vezi ce s-ar mai lauda ancmrr si SCMD cat bine au facut pentru membrii lor... Dar, pana atunci, cum spunea fostul meu comandant, "am sa mai vedem".

   Ștergere
  3. PS Si cand te gandesti ca d-na Campeanu a ajuns in Pa4rlament datorita SCMD...
   Ca doar "pe cine nu lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti".

   Ștergere
  4. Cu multumiri, dl. Simion Suciu! ANCMRR si SCMD nu au cu ce sa se laude si nici nu au interes sa faca acest lucru. Si in ANCMRR si in SCMD sunt oameni care au pensii militare in plata in urma actiunilor in instanta, insa cele 2 organizatii nu i-au dat niciodata ca exemplu! Ce va spune treaba asta? Desi este sansa tuturor de a reveni la pensii militari si mai ales in interesul rezervistilor cu pensii diminuate, actiunea e deschisa pe dosarul unei persoane care nu apartine nici unei organizatii din cele 2. Mai degraba - "dubiosii" din ANCMRR si SCMD, or sa scrie scrisori catre CCR ca nu cumva sa nu declare neconstitutionala OUG 1.

   Referitor la madam' Campeanu! Este o ipocrita depasita de vremuri. In ceea ce priveste liderii SCMD, ANCMRR etc. care inca mai aduc osanale USL dupa "clapa" trasa celor cu pensii diminuate prin Legea nr. 241 (de luna viitoare - oamenii incep sa dea banii inapoi prin neindexare) si neaparitia legii pensiilor militare, reprezinta o rusine pentru armata. Eu fac parte din generatiile mai recente, nu am apucat sa fiu indoctrinat de comunism, iar de noile partide cu atat mai putin, intrucat armata a devenit apolitica. De aceea nici nu inteleg cum de a reusit armata sa nasca astfel de "specimene" care pun asa usor botul la politic, cand prin educatia noastra am fost invatati ca militarii care procedeaza astfel sunt niste "omizi"! Unii o lauda pe Olguta Vasilescu, altii pe Ponta, altii pe Oprea, altii pe Basescu! In timp ce toti si-au batut joc de noi! Oamenii proveniti din armata care stau in genunchi in fata politicului - oricare ar fi el, nu realizeaza cat de penibili sunt in fata militarilor de cariera post NATO!

   V-am apreciat pozitia la CNR! Sper ca v-ati convins pe deplin ca SCMD a devenit ANCMRR 2. Dupa cate observati, cei din Elita trebuie sa actionam cu totul altfel si sa nu ne mai bazam pe organizatii militare care au pus botu' la politic. Greu, dar suntem datori sa incercam!

   Ștergere
 3. Pentru colegii din tara interesati de atacarea OUG 1/2011 la CCR, in partile prezentate in material si care doresc sa actioneze la modul concret! In afara de instante, CCR poate fi sesizata si de Av. Poporului. Pt. acest fapt, fiecare dintre noi poate sesiza individual Av. Poporului. Regulile sunt simple si sunt descrise aici http://www.avp.ro/. In acest mod, se inchide cercul. A nu se uita ca Av. Poporului a emis RAPORTUL SPECIAL de aici http://www.avp.ro/rapoarte-speciale/raport%20special%20pensii%20serviciu%20ianuarie2013.pdf (in ianuarie 2013 ) in care a recomandat revenirea la denumirea si cuantumul pensiilor de serviciu asa cum au fost acestea. Raportul Special a aparut si ca urmare a actiunilor unor membri ai R-26500.

  Un aspect care poate deveni important este acela de a semnala Av. Poporului faptul ca recomandarile institutiei au fost ignorate de politic. Coreland acest fapt si cu referirile despre actiunea de sesizare a CCR de catre Tribunalul Arges, mai mult ca sigur ca Av. Poporului va interactiona cu CCR.

  RăspundețiȘtergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!