vineri, 15 noiembrie 2013

Condamnari la inchisoare pe banda rulanta in cazul celor 186 militari acuzati de coruptie! Pe cand condamnari si impotriva politicienilor ale caror decizii politice au produs victime umane printre rezervistii din Romania?

Decizia (fond) a I.C.C.J. in privinta celor 186 de militari acuzati de coruptie poate fi vizualizata aici. Respectivul proces este urmare a unor acuzatii privind fraudarea concursurilor organizate în unităţi MApN. Numele celor implicati (unii sunt in rezerva, altii inca activi), faptele imputate si pedepsele se regasesc in cadrul Deciziei I.C.C.J. Decizia I.C.C.J. poate fi atacata cu recurs. Sunt nu mai putin de 97 de condamnari la inchisoare! Presa vuieste, imaginea armatei e din nou şifonata. La mijloc este vorba de faimoasa suma de 82 000 euro, adica de o spaga medie de 845 de euro de condamnat. Maruntis fata de cazurile de coruptie adevarata, unde miza este de milioane si miliarde de euro. Dar ce sa mai spunem? E coruptie? Este. Alte date, in diverse surse de presa, de exemplu - aici.

Concluzii? Fiind vorba de coruptie, nu este nimic de comentat - este bine ca Justitia isi face treaba, coruptia fiind un flagel al societatii romanesti! Insa nu trebuie sa uitam ca Justitia isi face treaba in Romania doar in mod unidirectional! Fara intentia de a amesteca lucrurile, Justitia romana va ramane de fatada si nu isi va primeni imaginea pana cand nu va ancheta si condamna si oameni ai sistemului politic a caror prestatie politica a avut drept consecinte si situatii de exterminare in cadrul populatiei, tinta predilecta fiind rezervistii romani! Cunoastem prea bine ca in Romania au fost astfel de situatii incepand cu anul 2011, inclusiv in randurile militarilor in rezerva. Nici o lege din lume nu disculpa deciziile politice care au drept consecinte pierderea de vieti omenesti, iar in Romania deciziile luate incepand cu anul 2011, chiar au produs victime umane printre rezervistii romani. Si totul s-a intamplat cu complicitatea si sub ochii Justitiei care a devenit astfel partasa a unui aparat de opresiune la fel cum a fost si in trecut. Ca sunt zeci, sute, mii, zeci de mii sau mai multe victime, cine va sti cat timp Justitia nu ancheteaza abuzurile politice care au avut consecinte producerea de victime umane? Tinand cont de istoria Romaniei unde Justitia nu ancheteaza niciodata consecintele deciziilor politice care au drept urmare producerea de victime omenesti, pare deosebit de oportun ca si in Romania sa ia fiinta un fel de IICCMER sau de ce nu - un fel de institut in genul Simon Wiesenthal care sa investigheze crimele statului contra militarilor romani. Inclusiv responsabilitatea Justitiei pt. astfel de situatii. Poate unora li se pare imposibil ca si Justitia sa fie trasa la raspundere, insa in cazul ambelor exemple de institute mentionate, si Justitia este facuta responsabila alaturi de stat intrucat face parte din stat, iar pasivitatea Justitiei fata de abuzurile politice este condamnata si condamnabila.

9 comentarii:

 1. Ca sa fim corecti pana la capat, spaga in MApN nu e de ieri, de azi...ca nu s-a dorit sa se devoaleze acest aspect e intr-adevar o problema. Situatiile "susceptibile" de dat/luat spaga erau incepand cu admiterea in sistem, promovare in functii, mutare in garnizoanele mari, admiterea la UNAP, plecarea in misiuni/cursuri in strainatate si alte asemenea...
  Referitor la cazul in speta, apele s-au "tulburat" la o comanda politica bine tintita, intr-un moment foarte bine ales- recalcularea/revizuirea pensiilor militare-si de catre "persoana" aflata la butoanele tarii!!!
  Actorii momentului au trebuit scosi la rampa pentru ca "tzugulanul" de rand sa vada cat de imbuibati sunt militarii in general si ofiterii superiori in special si ca "masurile" privind taierea pensiilor sunt justificate.
  Nu apar acest gen de comportament, respectiv, in a da si lua spaga dar daca tot condamni aceasta infractiune, TU JUSTITIA LU' "PESTE PRAJIT"...FA-O DE LA A LA Z, nu cauta capital electoral PENTRU CEL DIN DEAL prin defaimarea unei intregi categorii socio-profesionale in fata careia se fuduleste cu primirea raportului la fiecare 1 Decembrie...apropos, la ce "grobianisme" trebuie sa ne mai asteptam DIN PARTEA NESIMTITULUI DIN DEAL si anul asta de 1 Decembrie???
  POATE AR TREBUI SA I SE SERVEASCA NISTE MURATURI PE FATA AIA SCHIMONOSITA DE ATATA "NESOMN"!!!

  RăspundețiȘtergere
 2. Gourcha se da de ceasul mortii pe 2500 pentru ca i_au fost dezvaluite laudaroseniile cu pensiile militare, dupa ce a jignit zeci de mii de rezervisti, numindu-i comunisti numai pentru ca au obtinut o pensie mai mare pe L 119/2010.. Cititorii acestui blog au putut sa compare alegatiile lui Gourcha cu realitatea data de deciziile instantelor judecatoresti.
  Dupa cum suna solutia CA Pitesti,cauza a ramas in pronuntare pe 28 11, ceea ce ar insemna ca instanta a considerat ca nu e necesar sa trimita la CCR exceptia neconstitutionalitatii art. 20 din OUG 1/2011

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Prietene, esti obsedat rau de Gourcha si de cei de la Pitesti, care sunt singurii care au primit o solutie judecatoreasca corecta si normala in tara asta bolnava.

   Ștergere
  2. CIUCIU REZ, ai cam gresit blogul! Nu cumva esti PLANO-LUPUS de pe blogul subofiterilor de militie si securitate?

   Ștergere
  3. Asta-i problema existentiala pentru tine, daca eu sunt Plano sau Lupus?
   Crezi ca vei primi o solutie favorabila la CA Pitesti daca eu sunt militian sau securist? Multumeste-te laudarosule cu ce ti s-a dat prin Legea 241, ca in privinta solutiei din instanta evolutia nu te avantajeaza.
   Eu am avut de câstigat prin L 241.
   Ai fi bucuros tu daca ai avea ratingul lui Plano- Lupus sau chiar al lui Huhurez.
   Numai 37 000 de afisari de pagina!
   Huhurez are in 2 luni de trei ori mai multe!

   Ștergere
  4. Stimate anonim! Nu ai nume, esti un nimeni! Ai vreo problema cumva cu subsemnatul? Daca da, prezinta-te! Nu meriti raspunsuri in detaliu, esti cam agasant! Eu chiar nu vreau sa pierd vremea cu toti pacalicii!

   Ștergere
  5. @ huhurez
   Zeci de mii de rezerviști au fost comuniști cu acte în regulă, unii simpli membri alții cu școli și cursuri specifice, așa că nu văd unde e jignirea. Mai ales că după 89 marea majoritate celor ce au promovat în vărfurile structurilor politice, economice, sociale ori în mediu privat de afaceri sunt tot dintre acești comuniști.
   Pensiile mari obținute pe legea 119 se datorează tot acțiunii unor foști comuniști, cei cu pensiile mărite pot fi culpabilizați doar că acceptă această formă de mituire politică, iar unii ca Lupuș ori domnia ta încearcă să o legitimize.

   Ștergere
  6. @ huhurez 13.56
   Nu prea are importanță cine sunteți. Blogul a avut ratingul acelea de succes pe vremea lui Walter- Plano, un blogger destupat la minte care, deși nu era militar iar blogul a fost conceput în alt scop, a reușit să facă un blog de succes, utilizat și mai ales util prin informațiile oferite și dezbaterile comentatorilor, pentru foarte mulți pensionari militari. Următorul proprietar a profitat de notorietatea blogului pentru a face din el o platformă online ce încerca să apere privillegiile beneficiarilor legii 119.
   Deși oarecum cunoscător al dreptului, prin partizanismul promovat și lipsa unei subtilități a dialogului, Lupuș nu s-a mai ridicat la valoarea predecesorului, blogul și-a menținut oarecum ratingul prin valoarea multor comentatori printre care și Gourcha.
   Partajarea făcută acelui blog și apariția huhurez .com nu a insemnat o creștere de valoare, blogul lui Lupuș este mort iar huhurez mai trăiește din reclama trecutului și menținerea încă a interesului pentru pensiile militare, subiectul fiind departe de a se fi încheiat.

   Ștergere
  7. Se vede ca ai minte cat un huhurez!!!Iar ai picat de fazan si inca rau!!!CCR e deja sesizata http://portal.just.ro/109/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=4600000000033304&id_inst=109.Asa ca ai luat....UE cam de la toti Gurkhas,nu doar de la unul!!!

   Ștergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Aviz securistii care au primit dispozitii de infiltrare, in scopul destabilizarii coeziunii si cooperarii intre militari!