miercuri, 2 octombrie 2013

Socant! Misterul cutremurelor, "bubuiturilor" si al apei cu sulf de la Izvoarele (Galati) este cunoscut de intregul "aparat de stat si de partid". Cauza: platformele petroliere din vecinatate care folosesc metoda fracturarii hidraulice utilizate si la exploatarea gazelor de sist!

Am auzit cu totii de fenomenele stranii de la Izvoarele (Galati). Nefiind zona seismica, orice om cu scaun la cap cauta cu totul alte explicatii decat mituri sau legende. Greu, dar adevarul a inceput sa iasa la suprafata. Ceea ce este socant este faptul ca adevarul pare cunoscut de un intreg "aparat de partid si de stat", dar care il ascunde inapoia tacerii sau a unei inocente disimulate, in timp ce in zona populatia este traumatizata, isi pierde bunurile si se pregateste de evacuare. Doar se pregateste, intrucat nimeni nu ofera populatiei afectate nicio indrumare si nici un fel de sprijin, prin urmare localnicii acelui tinut sunt lasati sa piara. 

Specialistii in Seismologie si/sau Fizica Pamantului  au stabilit ca de vină pot fi injectările cu apă cu sare pentru a scoate petrolul. „În zonă se extrage petrol şi probabil este folosită apa cu sare sub presiune pentru creşterea producţiei de petrol. În momentul în care introduci apa, se produc nişte rupturi, care declanşează seisme.

Extras din articolul apartinanad lui Marin Neacsu (In cuiul catarii): "Ceea ce nu spune onor administrația locală și centrală, este că firma care exploatează petrolul acolo, folosește procedeul fracturării ca și în cazul gazelor de șist și că mișcările de teren se datorează nu numai infiltrării apei (care ar fi un factor dar nu decisiv, ci ajutător) ci presiunii gazelor care se introduc cu apă sărată pentru a disloca rocile și a face loc extragerii petrolului. Din cauza asta oficialitățile dau vina pe ploi și se fac că nu știu de introducerea apei sărate (SUB PRESIUNE), sub casele oamenilor. Cele locale tac pentru că sunt interese ca exploatarea să continue, cele centrale tac pentru că dacă s-ar spune asta, lumea ar vedea ce se va întâmpla la un nivel mult mai mare cu exploatarea gazelor de șist și se va opune proiectului Chevron, iar Ponta nu vrea să plătească 2 miliarde de dolari și Chevron, dacă lumea face scandal". Alt extras relevant, preluat de aici: "Adevărul l-a spus într-un moment de sinceritate poate involuntar chiar un reprezentant al USL, preşedintele consiliului judeţean Galaţi, doctorul Bacalbaşa, la emisiunea Danei Grecu din data de 01.10.2013. Domnia sa a spus că mişcările tectonice se datorează sau „este posibil să se datorească” activităţilor de foraj petrolier care au loc în zonă, fapt care a mai fost amintit şi de alte persoane, dar domnul Bacalbaşa a comis o indiscreţie care s-ar putea să îl coste. A menţionat că FORAJUL SE FACE PRIN METODA FRACŢIONĂRII, LA FEL CA ŞI ÎN CAZUL GAZELOR DE ŞIST. Dana Grecu a fost şocată, nu a mai ştiut ce să spună realizând gravitatea dar mai ales implicaţiile vorbelor lui Bacalbaşa, şi l-a întrebat şocată, de ce a amintit de gazele de şist? Asimilarea cutremurelor şi mişcărilor din Izvoarele de metoda fracturării şi gazele de şist poate duce la alte proteste şi argumente împotriva Chevron, şi asta nu dă bine. Doamna Grecu l-a întrebat insistent pe domnul Bacalbaşa de ce a menţionat metoda fracturării alături de cutremure, făcându-l să bată în retragere şi să spună că NU NUMAI metoda fracturării ci şi solul şi alţi factori au dus la cutremure. Conform declaraţiilor domnului Bacalbaşa şi a unor oficiali, zona este cunoscută cu anumite probleme geologice, sensibilitate şi instabilitate. Acest lucru face şi mai grav avizul de exploatare dat companiei care exploatează petrolul în zonă prin metoda fracturării hidraulice, similare exploatării gazelor de şist, cazul devenind deja penal. Cu alte cuvinte compania care a început exploatarea petrolului NU A ŢINUT CONT DE DATELE GEOLOGICE ŞI POSIBILELE URMĂRI".

Extras Realitatea TV: „Am fost informaţi de către conducerea localităţii că apa din fântâni nu mai corespunde standardelor. Există o modificare a culorii, precum şi apariţia unui miros pregnant de sulf. Am fost solicitaţi să prelevăm probe din aceste fântâni şi în momentul de faţă echipe ale Direcţiei de Sănătate Publică sunt pe teren pentru a preleva apă din puţurile de adâncime din localitate şi să analizăm atât din punct de vedere bacteriologic cât şi din punct de vedere chimic”, a declarat dr. Valentin Boldea, directorul DSP Galaţi.

In concluzie! Ultimele date converg catre ideea ca toti, de la Basescu la Ponta, de la autoritatile locale la serviciile de informatii, cunosc exact ce se intampla la Izvoarele. Insa toti tac malc din motive bine intemeiate:

- statul trebuie sa despagubeasca intr-un mod sau altul cetatenii din Izvoarele (stramutare, alte terenuri, alte locuinte, procese contra statului, acuzatii mult mai grave contra oficialilor statului - inclusiv de natura penala);
- oficialii politici si sefii serviciilor pot fi trasi la raspundere individuala pentru cele ce se intampla la Izvoarele;
- ceea ce se intampla la Izvoarele darama mitul nepericulozitatii exploatarii gazelor de sist;

Tacerea are mereu un pret! In acest caz par implicati oameni grei din intreg "aparatul de stat si de partid", deci tacerea are un pret ridicat. Daca informatiile ce apar in ultima perioada despre misterul fenomenul de la Izvoarele confirma in raportul final ca ceea ce se intampla nu reprezinta nici fenomen natural, nici mister - ci o urmare fireasca a folosirii necorespunzatoare a unei tehnologii industriale, Basescu va trebui sa demisioneze de mana cu Ponta, urmati de intregul "aparat de stat si de partid". Si nu numai atat: sa si raspunda pentru prejudiciile aduse populatiei din acea zona si care nu sunt deloc de neglijat.

In ceea ce priveste exploatarea gazelor de sist la scara industriala, este evident ce se poate intampla! Probabil ca va exista profit pentru companii si pt. stat, insa exploatarile vor alunga zeci si sute de mii de oameni din zonele afectate care vor fi astfel constransi  sa isi abandoneze locuintele si proprietatile, iar statul roman nu va oferi acestor oameni absolut nimic in schimb! Caz in care nu va mai exista nicio diferenta de fond ci eventual doar de forma, intre deportarile in Siberia sau Baragan si abuzurile statului asupra populatiei afectate de exploatarile industriale!

5 comentarii:

 1. Azi dimineata,la o televiziune de stiri o babuta aflata in fata bisericii din localitate, a spus cu o acuratete demna de invidiat doar in cateva fraze acest lucru!!!
  Nu stiu ce firma de foraj e musai sa inchida lucrarile si sa plece!!!
  Guvernul si "autoritatile" locale se fac ca ploua!!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. E ca in jocul cu vardistii. Daca ar fi declarata zona calamitata, poate fi solicitata gratuit orice firma de foraj petrolier sau extractie gaze pentru prospectiuni si probe de subsol la fata locului. Si gata cu misterul! Sunt exact datele care lipsesc pentru raportul special! E evident ca exact asta nu vor oficialitatile! Fara prospectiuni si probe, seismologii, fizicienii si ceilalti nu pot prezenta un raport convingator.

   Ștergere
 2. Suport tot mai greu atmosfera apasatoare din tara mea! O impletitura urata de interese particulare si de grup ne gatuie, ne ameteste...cancerul intra, incet si sigur, in stadiul de metastaza. Suntem anesteziati cu dreptul nostru de a ne spune parerea, de a ne exprima indignarea, de a birjari... pe netul asta nenorocit !!! DA! Stim ce misca si-n cel mai dosnic colt al fiintei noastre! Si-n cel mai dosnic loc al lumii noastre! Si? La ce foloseste? De ani de zile buchisim legile, le intoarcem pe toate fetele...protestam, iesim in strada, dam in judecata.... Putem vorbi de domnia legii in conditiile in care se aplica intr-un stil de-acum caracteristic, romanesc? Jocul il stim si-l acceptam (DE CE OARE???): dezbina! invrajbeste! ademeneste! da-le de "lucru" cu povesti, si ai toata libertatea sa faci ce vrei cu puterea furata. S-ar scrie tomuri de istorie numai cu informatiile acumulate in ultimii ani...toti se zbat pe sticla, toti injura pe monitoare, toti sunt hotarati sa schimbe lumea...si culmea! chiar cred ca o schimba! Am inceput sa traim in virtual !!! Noi cu noi...ei isi vad linistiti de afaceri...in real. Cine trebuie sa cunoasca - cunoaste! Cine nu - isi da cu parerea ! O intrebare ? De ce media nu a sarit sa culeaga informatii direct de la societatea care exploateaza petrolul in zona? Stau toata ziua pe capul babelor care-si fac cruci la orice zgaltiitura !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. perfect de acord cu dvs!
   media nu .. se baga unde nu-i fierbe oala, pentru ca face parte din ..sistem/e. oricum, noi nu avem cu adevarat jurnalisti, ci doar insi care fac politica trusturilor, pentru ca doresc sa traiasca la fel de bine ca si patronii lor... (iar patronii fac politica..)

   Ștergere
  2. Am intarziat in mod special acest raspuns. Fata de cele prin ce ati trecut, de fapt e foarte greu sa va va raspunda cineva. Eu va inteleg perfect! Dvs. faceti parte oricum din Elita. Retin foarte exact ceea ce mi-ati transmis intr-o corespondenta particulara. V-as ruga sa permiteti publicarea a ceea ce mi-ati transmis, cu sau nume, nu conteaza - esenta e cea mai importanta! Oameni ca Dvs. pot declansa printre militari acea scanteie care nu mai poate opri tavalugul. Cu stima, G.O.

   Ștergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!