marți, 8 octombrie 2013

Sanctionarea Romaniei pe MCV este mai mult decat justa! In Romania politicienii "simuleaza" existenta statului de drept, iar Justitia isi "auto-simuleaza" independenta fata de politic!

In urma realitatilor din cei 23 de ani de la caderea comunismului, este mult prea evident pentru majoritatea cetatenilor  ca in Romania principiul independentei celor 3 puteri in stat, este un un mit si va ramane un mit inca multa vreme si de acum inainte. In realitate, cele 3 puteri in stat actioneaza exact ca in comunism: fiecare "suge" cum poate de pe urma poporului roman, toate 3 fiind insa parte a aceluiasi "aparat de partid si de stat". Justitia tot incearca sa isi castige o independenta reala in fata politicului. Uneori, instante perfect independente din tara acorda pe ici pe colo dreptate cetatenilor persecutati de maretul stat neo-comunist. Inutil, intrucat toate instantele au foruri superioare si sefi politici la varf care in cele din urma, intr-o forma sau alta "nimicesc" incercarile de evadare a magistratilor de sub "pumnul politic". Sefii politici din Justitie, multi instruiti in perioada Justitiei din epoca comunista, fac ceea ce au invatat cel mai bine: Justitia trebuie sa apere statul contra cetatenilor si niciodata cetatenii contra statului. Iar realitatile romanesti demonstreaza din plin acest lucru. Sunt de prea mare notorietate diverse rezolutii ale ICCJ care readuc de fiecare data in frontul trasat de "aparatul de stat si de partid" instantele independente din Romania care au indraznit sa acorde castig de cauza cetatenilor in actiunile intentate contra statului. Si tot la fel de notorii sunt si diverse rezolutii ale CCR indreptate contra cetatenilor care au indraznit sa conteste la Mareata Curtea unde toti membrii sunt desemnati politic, legi evident anti-democratice emise de statul roman. Prin urmare, intre cele 3 puteri exista o dulce "coabitare" in sensul aceleiasi linii trasate de "aparatul de partid si de stat" unde politicienii "simuleaza" independenta statului de drept, iar Justitia isi "auto-simuleaza" independenta!

Pe acest fond, unii politicieni se tot mira de ce Romania este sanctionata in mod regulat pe MCV. Desi politicieni folosesc MCV ca pe un fel de arma impotriva unei tabere politice sau alteia, MCV sanctioneaza in realitate intregul "aparat de partid si de stat" pentru inexistenta statului de drept si unde intra "la pachet" si Justitia care se dovedeste cu prea putine exceptii, executanta fidela a ordinelor politice! Acest lucru nu este insa spus nici de politicieni, nici de mai marii Justitiei aserviti primilor intrucat ar insemna sa se indice vinovati pe ei insisi!  

Extrase din Raportul MCV din ianuarie 2013


I. "Un punct critic este acceptarea hotărârilor judecătoreşti: pentru aceasta este necesar ca toţi membrii clasei politice să ajungă la un consens privind abţinerea de la criticarea hotărârilor judecătoreşti, de la subminarea credibilităţii magistraţilor sau de la exercitarea de presiuni asupra acestora”.

II. "Noul Guvern și-a făcut deja cunoscut angajamentul față de independența sistemului judiciar și supremația statului de drept în cadrul Acordului instituțional de colaborare dintre președinte și prim-ministru. Acesta ar trebui să fie acum urmat de: 

- introducerea unui cadru clar privind interdicția de a critica hotărâri judecătorești și de a submina activitatea magistraților;

- necesitatea ca noul Avocat al Poporului să dea dovadă de o autoritate necontestată, de integritate și independență, precum și de o abordare imparțială;


Cu toate aceste recomandari, nici presedintele, nici premierul, nici ministrul apararii nu se sinchisesc de recomandarile MCV. Sa detaliem!De la Sentinta individuala irevocabila (procesul nr. 1)

Decizii precum cea de mai sus sunt definitive de 7-8 luni de zile. Clare si fara interpetari! Cu toate acestea, nici ministrul Dusa si nici Ponta nu se grabesc sa le puna in aplicare dupa litera si spiritul lor, cei 2 incalcand astfel recomandarile MCV si subminand in continuare activitatea magistratilor. Este caz flagrant de incalcare a recomandarilor pe MCV, in care este dovedit (din nou) cum  politicul ignora hotararile judecatoresti!"Desfiinţarea pensiilor prevăzute în Legea nr. 119/2010 a adus atingere unui drept dobândit, acela de pensie de serviciu; aceasta nu este diminuată temporar sau impozitată pe o perioadă nedefinită de timp, este pur şi simplu desfiinţată. Articolul din Constituţie se referă în cazul de faţă la dreptul la pensie de serviciu care dispare cu totul şi nu la dreptul la pensie din sistemul asigurărilor sociale de stat. Dreptul dobândit şi retras prin această lege este pensia de serviciu, şi nicidecum pensia din sistemul public de pensii pentru care s-a plătit contribuţie. Această premiză nu este reală întrucât pensia de serviciu şi pensia din sistemul public nu reprezintă un singur drept, astfel că în fapt, dreptul la pensie de serviciu a dispărut cu totul!"Propuneri: "Pentru pensiile de serviciu stabilite în baza legislaţiei existente la apariţia Legii nr. 119/2010, revenirea la denumirea şi cuantumul pensiilor de serviciu anterioare promulgării Legii nr. 119/2010".

Premierul Ponta si presedintele desi ne tot ofera lectii de democratie,   nu au facut absolut nimic pentru respectarea recomandarilor MCV privind autoritatea Institutiei "Avocatul Poporului". Dovada: la aproape un an de la Raportul special al Institutiei "Avocatul Poporului"totul a ramas neschimbat. Este alt caz flagrant de incalcare a recomandarilor pe MCV, in care este dovedit (din nou) cum  politicul ignora recomandarile UE!

Exemplele date sunt concrete! Este evident ca in anul 2014, Romania o va "incasa" din nou pe MCV, iar vinovatii vor oferi ca de obicei cu totul alte explicatii. Mai putin pe acelea ca chiar ei sunt "frana" pentru nerespectarea principiilor statului de drept. In privinta Justitiei, independenta acesteia fata de politic va ramane doar o legenda care se va destrama doar in momentul in care Justitia se va reforma prin eliminarea din randurile sale a oricaror ramasite provenite din vechiul sistem justitiar comunist!


Pana una alta, teroarea legislativa indreptata de 3 ani de zile de catre statul roman contra militarilor sai, constituie un caz standard pentru ceea ce nu inseamna stat de drept! Iar MCV va disparea doar in momentul in care Romania va redeveni un stat de drept! Convine sau nu premierului sau presedintelui, ministrului Justitiei sau CCR, ceea ce s-a intamplat militarilor romani reprezinta si va reprezenta motiv etern de sanctionare a Romaniei pe MCV! In acest context, militarii romani nu trebuie sa taca! Ba mai mult, sunt datori sa demaste intregii lumi democratice cum in Romania politicienii "simuleaza" existenta statului de drept, iar Justitia isi "auto-simuleaza" independenta fata de politic!

3 comentarii:

 1. Foarte corect !
  In acest sens,macar pentru aceste 2 aspecte ce vizeaza incalcarea grosolana a legislatiei in cazul pensionarilor militari precum si totala deradere in care este luata aceasta institutie a avocatului poporului si sunt de acord cu sanctionarea Romaniei pe MCV.
  Din pacate, cu ocazia alegerilor, am dezechilibrat prea mult balanta putere-opozitie, si nu am
  nimerit-o...Deja primii se considera Dumnezei...

  RăspundețiȘtergere
 2. Dar "statul" care nu e stat de drept nu e nici măcar stat.Intrucât nu e legitim.
  Atunci nu are nici-un rost,să cereţi dreptate.Sprijiniţi U.E. şi din asta se va
  naşte un stat şi o viaţă omenească !
  Altă cale nu văd.Altfel o luăm de la capăt.Iar "întoarcem armele".Singurul
  "stat" ce a trădat toţi aliaţii.Singurul
  neam ce se închină lângă cei despre care se spune că,ne vor cu Î nu cu Â.

  RăspundețiȘtergere
 3. De fapt nu vreau decât ca şi copiii mei
  să ştie cine sunt şi să fie.O viaţă trăită
  precum e bucuria ploii răcoritoare ori
  a zorilor înviorătoare.Pentru atâta !

  RăspundețiȘtergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!