sâmbătă, 12 octombrie 2013

Pana la urma care si unde este proiectul Legii Pensiilor Militare?

In comunicatul SCMD din data de 20 septembrie 2013 de aici apare o precizare: 

"Cu privire la Proiectul Legii pensiilor militare de stat
Conceput in 2012 de reprezentanti ai tuturor structurilor nationale ale militarilor si politistilor in activitate sau in rezerva, dupa multe peripetii, acest proiect, de care raspunde, desemnat fiind de catre premier, dl. Ministru Mircea Dusa, continua sa fie blocat la Ministerul Muncii, de indivizi pentru care nu exista oameni ci numai cifre. Adica de vechii "tovarasi NU SE POATE" de ieri, deveniti intre timp "domni", dar care si-au pastrat mentalul de tovarasi".Interesant ca la numai 3 zile mai tarziu, M.Ap.N. raspundea colegului C.G., cu totul altceva! Raspunsul este atasat mai jos si este asa de realist incat dezamorseaza mitul ca de la 1 ianuarie 2014 ar intra in vigoare vreo lege a pensiilor militare! Raspunsul intareste insa un alt mit: acela ca proiectul vehiculat in urma cu un an era lansat doar asa in prag de campanie electorala, numai sa dea de lucru cateva ceva rezervistilor entuziasmati. La urma urmei era de asteptat ca acel proiect nu va fi luat in serios vreodata. M.Ap.N. are deja cateva generatii de ofiteri instruiti sub autoritatea altor state si care cunosc foarte bine ce trebuie sa contina o lege a pensiilor militare. Pentru cei interesati cam ce elemente de principiu ar putea sa contina o lege a pensiilor militare model NATO, li se recomanda materialul "Pensiile militare pe alte meleaguri si Proiectul Mioritic al Noii Legi a Pensiilor Militare in Romania", Partea I - Cum e pe la altii?, Partea a II-a - Erorile fundamentale ale proiectului si Partea a III-a - Propuneri si amendamente.


Nota: Capturile de pe alte site-uri sunt atasate din considerentul ca unele informatii pot fi sterse ulterior publicarii, situatie in care capturile raman dovada a faptului ca au existat astfel de materiale publicate!

5 comentarii:

 1. Adica... "O lege pierduta"? Da' Cetateanul Turmentat pe unde-o fi?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Tot ce este clar este ca legea a fost o cacealma electorala aruncata pe piata doar sa fie rezervistii cuminti si sa voteze "mumos"!

   Ștergere
  2. Desigur, acum nu prea ar mai fi de actualitate proiectul. Baietii destepti, aia cu pensii nesimtite in dec 2010, de peste 8000-9000 lei iar unii peste 14.000 lei nu mai au nici un interes sa apara o noua lege care sa-i readuca iar la normal, adica acolo unde e locul. Smecheria a invins iar in Romania. Pensiile nesimtite au avut castig de cauza ! Unde e Honor Et Patria?

   Ștergere
  3. @ Anonim. Esti ca si altii victima a manipularii si ai cazut in capcana intinsa de alti baieti destepti! In baza Legii nr. 164, in M.Ap.N. au fost doar 209 pensii peste 5000 lei. Doar 2 ale unor militari de cariera (Badalan si Popescu), citeste BINE aici http://www.monitorulsv.ro/Ultima-ora/2010-02-16/MApN-Aproape-9-din-pensiile-militare-depasesc-3001-lei-209-pensii-sunt-peste-5000-de-lei. Acum observi ca restul de 207 nu au fost militari de cariera ci preponderent magistrati si eventual cativa civili invartiti avansati peste noapte si detasati prin economie? Magistratii au ramas la fel, doar ca in loc de pensie militara au pensie de magistrat. Si atunci cine era baiat destept in decembrie 2010 din moment ce doar 2 militari de cariera aveau pensii peste 5000?

   In baza Legii nr. 119, au iesit insa la suprafata 490 de pensii peste 5000 lei. Citeste aici http://www.roarmy.ro/pensiile-militare-la-sfarsit-de-revizuire-situatia-pensiilor-militare-revizuite/. Din care 43 peste 10000 lei. In aceste 490 sau 43 de pensii nu mai intra niciun magistrat intrucat ei nu mai fac obiectul legii 119. Ce rezulta? Ca pe Legea 119 sunt mai multe pensii si peste 5000 si peste 10000. Intrebare? Daca magistratii sunt exclusi, cine sunt aia 43 cu pensii peste 10000? Dar cei 490 cu pensii peste 5000? Aici e smecheria, nu pe Legea 164. Pe legea 164, nicio ultima solda cu orice spor nu putea depasi nici 5000, daramite 10000. Asta inseamna ca in armata au fost indivizi pentru care solda era o mizerie si nu erau nici magistrati si nici detasati.

   Te-as sfatui sa discuti cu un pilot sau cu un navigant tehnic. Iti vor spune niste lucruri uluitoare! Cei cu pensiile acelea imense calculate pe Legea 119, sunt niste smecheri pripasiti pe la nenaviganti si care au lucrat in SMFA. Daca citesti Legea 138/1999 a salarizarii si vezi ce scrie la nenaviganti, te crucesti. Avea sporuri pentru orice! Problema este ca nenavigant nu era doar personalul tehnic, ci oricine lucra in SMFA! Daca erai simplu finantist, jurist, CI-ist sau furier in SMFA, incasai 3% pt. orice aterizare a unui avion indiferent pe ce aerodrom se intampla, plus o mie de alte prime. Cu cat esalonul era mai ridicat, cu atat incasai mai multe astfel de prime. Asa au ajuns sa isi depaseasca solda si de 10-15 ori. Acestia sunt "smecherii" reali. Normal ca lor nu le-a convenit niciodata o pensie dupa ultima solda, intrucat pentru ei ultima solda a fost mereu o mizerie fata de totalitatea veniturilor! Sub pretextul unor pensii masluite pe Legea 164, respectivii au actionat pt. daramarea legii, neconvenindu-le pensie dupa ultima solda! Normal daca aveau venituri de 10-15 ori mai mari ca soldele! Acum respectivii sunt in frunte la "pensii nesimtite", la vedere in Legea 119. Sunt fostii salariati de lux ai armatei! Asa s-a ajuns ca pilotul militar sa aiba pensie scazuta, iar cel care traia in umbra lui adunand toate sporurile posibile si imposibile, cu pensie peste 10000. Totul e verificabil!

   In final, da! Smecheria a invins in Romania. Dar smecherii nu sunt cei din decembrie 2010 cu pensii militare, ci cei dupa Legea 119. Din posesorii celor 2 pensii militare peste 5000 din decembrie 2010, unul s-a si stins din viata si a mai ramas unul. Asadar despre ce pensii nesimtite vorbim? Despre a lui Badalan dupa Legea 164 care oricum era departe de 8000-9000 lei sau de celelalte 490 dupa Legea 119? Iar din cei 490, unul nu a fost sef SMG!

   Ștergere
 2. SUNT MAHNIT !. Cautam sa pacalim populatia civila. NU SPUNEM CA ACUM AVEM cca 64 la suta din brut si vrem sa avem cu modificarea legii pentru care exista proiect 74 la suta. CE PENSIE ARE UN DOCTOR DUPA 40 ANI DE OPERATI -cca 2000 lei CE PENSIE ARE UN PROFESOR UNIVERSITAR - cca 2200 lei, un inginer cca 1900 lei DARi un sergent major care a fost in solda in timp de pace cca 2900 lei. DE CE SA NU AVEM SOLIDARITATE . SA ASTEPTAM SA CREASCA SI PENSIILE INTELECTUALILOR CIVILI, CARE AU CONSTRUIT , AU FORMAT OAMENI SI AU AVUT GRIJA DE EI.

  RăspundețiȘtergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!