miercuri, 2 octombrie 2013

Lt. (r) Alexandru Gheorghe: ”Noua putere e de fapt aceeași, iar tratamentul pe care l-am primit este disprețul total"!

Ne aducem aminte cu totii de singurul militar in activitate, care sfidand tiparele mentalitatii cazone de tip comunist conform careia "militarii nu au dreptul sa gandeasca, ci doar sa execute", a decis sa actioneze la modul concret alaturandu-li-se protestatarilor din Piata Universitatii in ianuarie 2012. 

Q-Magazine: "Gestul său a fost dedicat românilor de rând şi mândriei naţionale, dar acum şi-a dat seama că liderii politici care l-au susţinut atunci au speculat momentul în favoarea lor, iar cei mai mulți dintre oameni l-au sprijinit cuprinși de euforia momentului". De netagaduit! De altfel, gestul locotenentului nu a fost speculat numai de liderii politici care actualmente detin puterea in Romania, ci si de unele organizatii de rezervisti sau de televiziuni aservite respectivilor lideri politici si care dupa ce si-au vazut interesele electorale atinse, au intrat brusc in stare de pasivitate civica fata de situatia locotentului si care nu s-a schimbat cu nimic fata de vechiul regim politic. Jurnalisti precum Mihai Gadea sau Radu Tudor care se erijeaza pentru creduli intr-un fel de Mesia ai natiunii romane, au reusit sa isi atinga planul de rating cu emisiuni sentimentale pe marginea exploatarii imaginii locotenentului si atat.

Extrase din articolul lui Dan Tanasă

Lt. (r) Alexandru Gheorghe: "Noua putere e de fapt aceeași, iar tratamentul administrat este disprețul total, dar eu sunt militar, ei nu mă pot înjosi iar rabdarea mea se apropie de un sfârșit în care eu sunt, din nou, dispus să risc TOTUL".

Dan Tanasă: "Sunteți un simbol al Pieții Universității. S-a schimbat ceva în România în urma gestului dumneavoastră, în afară evident de culoare politică a guvernului?" 

Lt. (r) Alexandru Gheorghe: "Dimpotrivă, lucrurile iau o turnură mult mai rea decât cea precedentă, doar naivii pot crede ca s-a schimbat sau se va schimba ceva în bine în țara asta".

In concluzie, "aparatul represiv de partid si de stat" (definitie data unui anumit sistem politic de IICCMER, dar care se preteaza la fel de bine oricarui sistem politic) a ramas neschimbat, iar cei care s-au folosit de imaginea locotenentului au fost simpli speculanti politici ai momentului!

6 comentarii:

 1. Nu există NOUA PUTERE, ci doar năravurile vechi ale parveniților politici, care sunt aceleași, indiferent DE CULOAREA POLITICĂ CE GUVERNEAZĂ ȚARA!
  Elita rezervei armatei? Care elită? Cea care a stat cu mâinile încrucișate la piept când acest brav ofițer, pentru o abatere disciplinară A FOST TRECUT ABUZIV ÎN REZERVĂ DE CĂTRE generalul de mucava Oprea, cel care este acum viceprimministru și... „nașul” copiilor lui Ponta?
  Noi militarii modești, care ne-am pierdut drepturile tradiționale la grad militar și pensie „militară de stat”, trăim tragedia să vedem țara vândută străinilor și VOINȚA POPORULUI, căruia i-am jurat credință, ÎNFRÂNTĂ.
  Noi, cei care am luptat pentru DEMNITATEA ȘI ONOAREA ARMATEI și am trăit cu aceste principii, asistăm INDIFERENȚI cum ARMATA ROMÂNIEI, este condusă și comandată de către un ins FĂRĂ DEMNITATE ȘI ONOARE, un ȘARLATAN ȘI IMPOSTOR pe care POPORUL L-A DEMIS CU UN VOT ZDROBITOR, dar cei care SUNT ALEȘI DE POPOR, REFUZĂ SĂ APLICE LEGEA ȘI SĂ ACȚIONEZE PENTRU DEMITEREA ÎN FAPT A ȘARLATANULUI DIN FRUNTEA OȘTIRII ROMÂNIEI.
  Ce face ELITA REZERVEI ARMATEI? Așteaptă AMR 52 de... săptămâni?
  Din păcate mulți OȘTENI BRAVI AI ROMÂNIEI VOR... RENUNȚA PÂNĂ ATUNCI.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Perfect de acord! In ceea ce priveste partea cu Elita Rezervei, sunt cam nedumerit! Elita este definita in cel mai simplu mod: cei care ne mai opunem încă experimentului de exterminare desfaşurat de statul roman începand cu anul 2011, contra Armatei în general şi a rezerviştilor acesteia, in mod special! Suntem o mana de oameni, printre care dupa cum realizez faci parte si d-ta! Ceilalti s-au resemnat (majoritatea), unii s-au dus dintre noi, altii au tradat! Daca avem vreo vina pentru pasivitate in trecut, singura este aceea ca nu ne-am disociat la timp de acei lideri din randurile noastre care au incercat doar sa ne "manevreze" electoral. Unii generali, altii doctori si cu alte titluri pompoase, ca in final toti sa incerce sa ne faca sa spunem "saru-mana" unui regim sau altul, desi noi nu am obtinut nimic de la niciun regim, eventual firimituri. Am mers dupa ei pana la un punct. Cei care am facut pasul lateral, am ajuns sub foc incrucisat: Basescu dintr-o parte, Ponta din alta parte, Oprea dintr-o alta directie. N-ar fi o problema mare. Cel mai frapant este ca suntem si sub focul celor de care ne-am disociat si care nu accepta ca un militar trebuie sa iasa de sub "cizma politica" a unui regim sau altul. S-a ajuns chiar si la amenintari ca nu stiu ce ni se va intampla daca iesim de sub "cizma". Altfel spus, bun venit in Elita si dumitale! Poti incerca si dumneata sa fondezi un grup independent la GJ, nu conteaza numarul, ci calitatea. Cu denumirea, statutul si restul, ne acordam - important e sa aratam ca exista si altfel de militari, nu doar in pozitia "ghiocelului" fata de Basescu, Oprea sau Ponta.

   Referitor strict la locotenent. Da, suntem care ne aducem aminte de el. Sigur nu ai vrea sa citesti si cum vorbesc unii din breasla noastra despre gestul acestuia, dar si despre cei care incercam sa reliefam atitudinea demna a locotenentului. Zi buna!

   Ștergere
 2. Desi gestul lui Ghe A , cumva iesit din tipare si greu de acceptat de catre o parte insemnata a cadrelor,militare recunoscuta prin conservatorismul sau , mesajul subliminal indus de atitudinea acestui naiv camarad, unul exceptional dealtfel, din pacate nu a avut efectul asteptat acolo unde era cazul...
  Este o dovada ca ne meritam soarta !
  O dovada ca lucrurile sunt in continuare terne este si rezultatul anchetei interne din cadrul meapeneului si care respinge suspiciunea de mita data de catre militari pentru a pleca in misiuniu externe.
  Fara indoiala ca sustin actiunea de aparare a imaginii armatei, dar nu in orice conditii. Curvaraseala , cea care ne invata sa bagam gunoiul la repezeala sun pres, face sa avem atatia generali cu functii de decizii dintre cele mai inalte, arestati ori anchetati, De cele mai multe ori pentru LUARE de mita, abuz in serviciu etc etc etc
  Pacat !

  RăspundețiȘtergere
 3. In atentia celor care insista sa denigreze, injure etc. ascunsi insa inapoia unor No Name-uri! Vi se vor publica invectivele doar cand veti avea curajul sa va prezentati numele reale, eventual ministerul de provenienta si ultimul grad. Verificabile. Aviz cei cu No Name ascunsi dupa nickname-uri gen CEZAR, Huh Rez, Tarzan, Roxana Printesa Ardealului sau alti gugustiuci. Curaj!

  RăspundețiȘtergere
 4. Cred ca naivii sau credulii sunt tot mai putini.Lumea s-a cam prins ca e vorba "decat" de jocuri politice.
  Naiv si idealist a fost sarmanul locotenent.In final si-a dat seama de mizeria care sufoca tara asta, dar a fost prea tarziu.Pana la urma actuala putere si-a batut joc de eforturile oamenilor care au infruntat frigul si procurorii lui Moraru, ulterior, si-au atins scopul si acum ne trateaza cu dispret, nu chiar la nivelul PDL, dar nici departe.

  RăspundețiȘtergere
 5. 2.07.2014 ziua in care ati invins sistemul dupa atatea umilinte. Ma bucur din suflet!!! TOATA STIMA D-LE! Bine ca mai sunt si oameni ca dv!

  RăspundețiȘtergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!