marți, 15 octombrie 2013

In atentia rezervistilor cu pensii aparent reintregite in baza Legii-Cacealma nr. 241/2013! Sa ne calculam online perioada de "inghetare" si pierderile cauzate de neindexare!

Din aceasta luna a intrat in vigoare prevederea Legii nr. 241/2013 prin care statul ii pacaleste pe rezervistii cu pensii diminuate ca le reintregeste pensiile, urmand ca de la 1 ianuarie 2014 acelasi stat sa isi recupereze reintregirile prin "inghetarea" pensiilor la valoarea din luna decembrie 2010, pe o perioda variabila de la caz la caz ce poate ajunge si la 15-20 de ani. 

Prin bunavointa colegului R.M., rezervistii cu pensii diminuate au la dispozitie un calculator online cu ajutorul caruia pot afla in 2 secunde cat timp vor avea pensia "inghetata" si cu cat se va decala cuantumul acesteia la finele perioadei de "inghetare" cand pensia "reintregita" va ajunge prin neindexare exact in aceeasi situatie ca in septembrie 2013. 

Pentru a afla datele, nu trebuie decat sa descarcati fisierul de aici in format Excel. Odata descarcat, introduceti datele in celulele verzi (cuantumul pensiei din decembrie 2010 si cuantumul pensiei in baza Legii nr. 119/2010 aplicate cu OUG nr. 1/2011), iar calculatorul isi va face singur treaba (programul actualizeaza datele complet pentru diferente de maxim 1 500 lei). Putem afla cat timp vor fi pensiile "inghetate", ce sume se pierd de la an la an din cauza neindexarii si la ce cuantum ar fi trebuit sa ajungem daca nu eram "inghetati"!

Nota: Nu incercati sa introduceti datele in tabelul de mai jos - acela este doar o captura demonstrativa, ci doar in fisierul descarcat de aici (selectati formatul Excel)
De retinut! Singurul om politic care a incercat sa elimine "ţeapă" la adresa rezervistilor cu pensii diminuate a fost senatorul Cristiana Anghel care a incercat sa amendeze legea, astfel incat rezervistilor cu pensii diminuate sa li se ofere o "reparatie" reala, si nu una iluzorie. Conducerea USL s-a opus insa amendamentului, conducerea ANCMRR a sustinut legea exact in forma promulgata, iar conducerea SCMD i-a cerut senatorului Cristiana Anghel sa renunte la amendamentul care ar fi stabilit o reparatie reala in cazul celor cu pensii diminuate. In plus, USL nu a fost nici de acord ca rezervistilor cu pensii diminuate sa le fie rambursate diferentele retinute in perioada 01.01.2012-01.10.2013. Ca si in primul caz, cele 2 conduceri mentionate ale organizatiilor de rezervisti  au fost insa de acord si cu mentinerea acestui abuz, sustinand legea in forma adoptata. Cam aceasta e politica si acestia ne sunt tradatorii!
Referitor la textul de mai sus! Este interesant! Rezervistii cu pensii diminuate cunoastem prea bine ca singurele reparatii reale pentru noi sunt doua: reintregirea neconditionata de prevederea stupida privind "inghetarea" pensiilor care anuleaza in fapt orice "reintregire" si returnarea sumelor retinute de stat in perioada 01.01.2012-01.10.2013. Dupa cum se observa din spusele presedintelui SCMD, rezervistii cu pensii diminuate care am indraznit sa invocam respectivele drepturi - singurele cu adevarat reparatorii, suntem catalogati drept "inamici"! Cand ne revendicam drepturile pe vremea PD-L, eram "amici", iar cand facem acelasi lucru fata de USL, am devenit "inamici". Dovada mai clara a faptului cum am fost "manipulati" si desconsiderati, nici ca se poate!

Amendamentele real-reparatorii in favoarea rezervistilor cu pensii diminuate respinse de USL, cu acordul sau la cererea conducerilor ANCMRR si SCMD 

2 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Probat si functioneaza! Trebuie procedat conform instructiunilor! Mai intai se descarca programul de pe https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AmE13ZuH4RTcdHF0Nk1mTDBLZTZGQzQtTHRDWXozYnc&usp=drive_web#gid=0

      Cum se deschide link-ul apare o pagina in Excel. Dam click in stanga sus pe Fisier (File) apoi pe Descarcati ca (Save as) Microsoft Excel (.xlxs). Odata descarcat programul, se introduc datele in celulele verzi si se da click undeva pe alb sau pe orice alta celula, moment in care toate celelalte date se actualizeaza automat. Pt. o diferenta de mai mult de 1500 lei, durata "inghetarii" va depasi anul 2025, caz in care programul trebuie extins sau ajutor la colegul MR.

      Ștergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!