duminică, 20 octombrie 2013

Imberbul Naum Ponta a reusit sa ii rascoale pe razesii din Moldova si pe motii din Campeni! Pe cand si pe panduri?

In ultima perioada,  protestele din Tara Romana capata din ce in ce mai mult o nota de naturalete! Dupa 23 de ani, romanii reusesc sa spuna "verde in fata" politicienilor indiferent de tabara faptul ca si cetatenii au drepturi. Astfel, din colturi diferite ale Romaniei, oameni pe care politicienii nu i-au bagat niciodata in seama cu adevarat, incep sa rupa barierele generalizate ale ipocriziei politice romanesti si arata politicienilor ca exista si o altfel de Romanie. 

Ultimele surprize sunt cele de la Pungesti si de la Campeni. In Moldova, urmasii razesilor lui Stefan cel Mare si-au imbracat costumele populare si s-au urcat pe cai precum strabunii lor, aliniindu-se ca un zid in fata celor care incearca sa ignore proprietatile, traditia si saracia acestora. Razesii moldoveni darama astfel un mit, acela ca zona lor e fief PSD. O fi fost candva la alegerile pe baza de ulei si de faina, dar razesii avertizeaza ca toate au o limita, fapt pentru care spun "STOP" tuturor celor care au desconsiderat dintotdeauna demnitatea si saracia acestora! Mai mult, prin propria proclamatie, razesii pun scuturile in fata politicienilor aratandu-le ca a sosit momentul ca acestia sa se dezmeticeasca din aburii otraviti ai politicii dambovitene de maidan. 

In alt colt al Romaniei, motii lui Avram Iancu care au faima ca sunt si urmasi legendari ai rezistentei anticomuniste, spun "STOP" ignorarii de catre regimul Ponta & Basescu a drepturilor lor. In mod asemanator evenimentelor de la Pungesti, dar si de la Alba Iulia din 1918, participantii la protestul de la Campeni au adoptat si au facut publica o "proclamatie a Marii Adunari a Motilor de la Campeni" prin care au transmis guvernantilor si parlamentarilor ca "locuitorii Apusenilor sunt cei indreptatiti sa decida care e cel mai potrivit mod prin care bogatiile cu care i-au inzestrat natura si bunul Dumnezeu vor fi valorificate in folosul comunitatii si al Romaniei"!

In afara de lansarea unor proclamatii, cele 2 proteste au inca un element comun, inedit pentru timpurile actuale! Pentru prima data de la rezistenta anticomunista, preotii romani se alatura comunitatilor lor. Pe acest fundal al unor altfel de proteste, doar un politician naiv poate ignora semnalele razesilor si ale motilor. Precum si semnele romanilor care din ce in ce mai multi, la aproape la orice protest din tara, denunta republica fluturand drapelele cu insemnele regale sau drapele cu insemnele propriilor regiuni! Regiuni istorice - asa cum e organizarea administrativa in toata Europa, nu de dezvoltare cum vor Basescu, Dragnea si Antonescu!   

Cu toate aceste semnale care reprezinta in mod cert doar inceputul unor nemultumiri ale populatiei ignorate de politicieni, imberbul Ponta dovedeste ca a pierdut deja contactul cu Romania reala. Nu ar fi primul om politic caruia i s-ar intampla acest lucru, ci vine la rand dupa Ceausescu, Basescu si Boc. Referitor la manifestatia de la Campeni, Ponta  ii acuza nici mai mult nici mai putin pe romanii protestatari de la Campeni ca ar fi "extremisti", crezandu-se probabil pe la vreo sueta de replici intre PSD si PD-L. Imberbul nu pare sa constientizeze consecintele cuvintelor sale care nu lovesc doar in demnitatea motilor, ci a oricarui roman. Probabil ca se va dezmetici in ziua cand va fi luat la intrebari de insisi pandurii din zona lui! 

Nota! Desi nu are legatura directa cu materialul, stim prea bine ca si printre rezervistii romani avem razesii, motii si pandurii nostri! Precum si rezervisti decimati de doua ori de republica, o data de cea comunista, a 2-a oara de cea neo-comunista! Nota se adreseaza celor din randurile noastre care nu inteleg ca exista militari care cunosc si alte pozitii decat cea "culcat" sau "in genunchi" in fata ipocriziei politicienilor! 

2 comentarii:

  1. Foarte bine punctat problema reala a românilor. Citind acestea poate ne mai schimbăm modul de gândire și trecem totuși de la vorbe la fapte..."Istoria își bate joc de cei ce nu o cunosc, repetându-se" - bine spunea N. Iorga. Felicitări pentru blog. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu multumiri! Suntem datori sa incercam sa gandim liber!

      Ștergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Aviz securistii care au primit dispozitii de infiltrare, in scopul destabilizarii coeziunii si cooperarii intre militari!