marți, 1 octombrie 2013

Doamna senator Cristiana Anghel ii saluta de pe Facebook pe rezervistii cu pensii diminuate (mai nou "inghetate")!

Discret, dar in mod relevant. Pentru conformitate - aici (referinte - data de 18 septembrie)! O simpla redare a unui material de pe pagina "R-26500" si un link distribuit de catre doamna senator, fac mai mult decat 1 000 de cuvinte.  

Dupa cum cunoastem cu totii, pe timpul dezbaterilor parlamentare anterioare adoptarii Legii nr. 241/2013, senatorul Cristiana Anghel a sesizat ca legea isi bate joc de cei cu pensiile diminuate. A incercat sa corecteze legea introducand niste amendamente real reparatorii, respectiv sa elimine tertipul financiar al inghetarii pensiilor si sa returneze diferentele de bani celor cu pensii diminuate. Amendamentele sunt aici. Cum si de catre cine a fost obstructionata doamna senator, cunoastem de asemenea cu totii! 

Mai jos este redat in mod integral materialul preluat de pe "R-26500" de catre doamna senator!


"Faza a VIII-a. Conducerea SCMD solicita senatorului Cristiana Anghel retragerea oricarui amendament in sprijinul rezervistilor cu pensii diminuate. Dupa cum se stie, pe timpul dezbaterilor parlamentare, senatorul Cristiana Anghel a sesizat ca Legea nr. 241/2013 isi bate efectiv joc de cei cu pensiile diminuate. A incercat sa corecteze legea introducand niste amendamente real reparatorii, respectiv sa elimine tertipul inghetarii pensiilor si sa returneze diferentele de bani inapoi celor in cu pensii diminuate. Amendamentele sunt aici. Dupa cum se stie, USL le-a respins. Insa, mai stim si faptul ca chiar conducerea SCMD a cerut ca senatorul Cristiana Anghel sa renunte la singurele amendamente care ofereau o reparatie reala celor cu pensii diminuate. Solicitarea presedintelui SCMD Mircea Dogaru, este de pomina in acest sens. Extras: 
"Pe cale de consecinta, ca fost consilier, timp de cinci ani, la Secretariatele Biroului Permanent al Senatului, va rog respectuos ca, in plenul de marti, 21 mai a.c., pentru ca Proiectul sa treaca la Camera Deputatilor, unde ne asteapta alte batalii, sa retrageti amendamentele cu, eventual, exceptia celui de la Al. (3), completat de expertii nostri, dupa cum urmeaza:

"Alin. ( 3) se modifica si va avea urmatorul cuprins: "(3) Cuantumului pensiei cuvenit pentru luna decembrie 2010. prevazut la alin. (1), i se aplica toate prevederile privind cresterile sau indexarile de pensii ce au aparut dupa 31.12.2010, inclusiv prevederile HGS 1019/2010"

Va transmit aceasta rugaminte, in nume personal, in calitate de presedinte al SCMD, asumandu-mi intreaga raspundere, atat fata de membrii SCMD, fata de ceilalti rezervisti (cu pensii marite) pe cale de a deveni victime ale noului val de revizuiri, cat si fata de electoratul dvs. civil".
 Rezulta inca o data foarte clar ca singura durere a conducerii SCMD in aceste interventii a fost legata de nerambursarea sumelor de bani legate de grupele de munca de catre unii sforari cu pensii oricum majorate, eventual daca s-ar putea ca respectivii sa beneficieze de aceleasi majorari si in continuare. Ar mai fi ceva de comentat? Poate doar faptul ca toti cunoastem ca art. 2 din Legea nr. 241/2013 acopera si matrapazlacurile si erorile M.Ap.N. legate de grupele de munca din perioada cand Gabriel Oprea era ministru, in baza carora respectivul expedia scrisori electorale rezervistilor". 


Multumim doamnei senator pentru sprijin, dar si pentru faptul ca dezleaga o enigma! 

2 comentarii:

 1. Si mie mi-ar conveni sa-mi inghete pensia pe laa........8000 -12 000 lei, asa cum vor lua unii pensie, incepând cu luna aceasta.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. M.Ap.N. pentru Mediafax (2010): Alte 209 pensii militare au cuantumul peste 5.000 de lei, explică MApN care precizează că dintre acestea, "DOUA PENSII sunt ale foştilor şefi ai Statulul Major General, restul fiind pensii ale magistraţilor militari şi ale cadrelor militare care au fost detaşate în afara MAp.N". Pentru conformitate: http://www.mediafax.ro/social/pensiile-militarilor-ar-scadea-cu-pana-la-69-prin-legea-pensiilor-5830238

   Magistratii militari s-au dezis de militari si s-au orientat, astfel incat in baza Legii privind statutul magistraţilor nr. 303/2004, au oricum pensie de serviciu de magistart. Cadrele militare detasate in afara M.Ap.N. au fost ceva obscur pentru M.Ap.N. Nici primii, nici ultimii nu sunt considerati militari de cariera. Si oricum, au fost prea putini!

   Prin urmare, au mai ramas doar 2 militari de cariera cu pensii peste 5 000 lei, din care intre timp unul a decedat (cu regrete, a fost o personalitate). Al 2-lea, e in viata. Prin urmare sumele vehiculate de tine se preteaza la a fi fost fie magistrat, fie vreun "orientat" detasat in afara M.Ap.N., in niciun caz militar cu cariera obsnuita.

   Ștergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!