miercuri, 4 septembrie 2013

Privilegiatii desfiintarii pensiilor militare (II) - Activistii si informatorii din trecut, azi bloggeri propagandisti! (Cazul Lupus P. alias Huhu Rez)

Contributori? Salarii fixe, contributii fixe.
24 ore/zi si 7 zile din 7. Egalitate deplina 
cu alti contributori pentru 8 ore/zi si 40 de
ore pe saptamana? Sau discriminare vadita?
Acest material apare ca raspuns la un gen de propaganda desantata sustinuta de 2-3 ani de zile de catre fosti purtatori in mod accidental de uniforme militare, de catre unii care in urma desfiintarii pensiilor militare au devenit privilegiati ai actului abuziv al statului roman! Un astfel de privilegiat este un oarecare blogger ale carui singure preocupari nu se rezuma doar la a elogia desfiintarea pensiilor militare, ci se extind si la denigrarea militarilor generatiei NATO. Mai mult, de pe blogul acestuia sunt lansate frecvent atacuri contra ofiterilor, indiferent de generatie. Bloggerul a fost si interzis cateva zile de Google. De ce? La urma urmei, de ce activitatea de propaganda este interzisa de Google? Tocmai pentru ca un fost activist de partid, securist sau propagandist precum "X" sa nu mai poata sa "spele" creierele multimilor credule. Prin atitudinea sa, toa'su' Lupus P. alias Huhu Rez,  nu face decat sa se desconspire ca a fost un privilegiat al regimului comunist. La urma urmei stim si noi ce hram au purtat prin armata cei care elogiaza desfiintarea pensiilor militare: activisti, informatori si cativa bagatori de seama deveniti salariati de lux in zona economica a armatei. Pozele atasate nu au drept scop sa creeze senzatie, ci doar sa il trezeasca la realitate pe toa'su' blogger care isi exprima deschis imensa satisfactie pentru diminuarea pensiilor militarilor generatiei NATO. Este evident ca numitul  Lupus P. alias Huhu Rez a fost la ani lumina de realitatea din armata, activand mai mult ca sigur in vreuna din zonele obscure ale vreunui minister - dintre acelea unde solda reprezenta 10% sau 20% din totalitatea veniturilor. Cum sa nu aperi principiul contributivitatii ca fost militar de lux? Decat sa ne ofere sugestii si critici celor cu pensii diminuate, ar fi mai bine ca tov.  Lupus P. alias Huhu Rez sa prezinte public din ce minister a facut parte si mai ales ce a lucrat concret in acel minister, incat sa considere pensia militara dupa ultima solda ca fiind o mizerie? Tinand cont de recentul caz Visinescu - o alta persoana favorizata de desfiintarea pensiilor militare, poate ar fi momentul ca domnu'  Lupus P. alias Huhu Rez sa isi reanalizeze conduita si sa isi vada de propria pensie contributiva. Nu de alta, dar sapaturile in trecut pot scoate la lumina si alti Visinescu!  

Alti contributori! SGP someri la 45 de ani! Subofiteri si ofiteri contributori ale caror salarii sunt calculate pentru o "munca egala de valoare egala" cu a cetatenilor civili, insa la militari munca egala este pentru 24 de ore/zi si 7 zile din 7 si nu pentru 8 ore/zi si 40 de ore pe saptamana precum ale contributorilor civili. La asemena nivel de involutie a ajuns Romania, incat sa isi persecute propriii militari? 
Legea nr. 80/1995. "Art. 11 Cadrele militare trecute in rezerva sau direct in retragere au dreptul la pensie militara potrivit legii. Partea din pensie corespunzatoare soldei de grad se actualizeaza permanent potrivit soldei de grad a cadrelor in activitate". Abrogat! Spre imensa satisfactie a unora precum propagandistul  Lupus P. alias Huhu Rez.


 
 
Update! Persoana respectiva a lansat intial  atacuri contra militarilor sub pseudonimul Lupus P. In urma aparitiei acestui material, toa' su  Lupus P. si-a desfiintat blogul si si-a deschis un altul unde face acelasi lucru, dar sub pseudonimul Huhu Rez. Ulterior si-a reactivat si vechiul blog. Acum gestioneaza ambele bloguri, este aceeasi persoana, desi nu recunoaste. Este explicabil de ce nu recunoaste, fiind o manifestare tipica a celor afectati de sindromul dedublarii personalitatii. Pe vechiul blog "pozeaza" ca moderat neinteresat de problemele militare, iar ca  Huhu Rez face ce stie mai bine: sa atace militarii de cariera. Pe niciunul dintre bloguri, desi este gazda, nu are curajul sa isi divulge identitatea! De aceea nici nu se cunosc date despre el. Datele sumare sunt neconcludente, dar conduc la ideea ca ar fi fost subofiter in fosta militia comunista, iar acum ar fi activist UNPR - ceea ce explica in mare parte conduita acestuia.  

10 comentarii:

 1. Avind in vedere desele si (de multe ori) "contondentele" nepotriviri de opinii intre mine si Lupus ... ar trebui "sa ma fac ca ploua" , eventual sa ma bucur de "perdaful" tras acestuia ... Dar situatia nu este chiar asa de simpla !

  Cred ca criticile/acuzele aduse acestuia sint mult prea dure si (in mare masura) nedrepte ...

  Fara a-mi sistematiza in vreun fel ideile legate de problemele in discutie ... :
  - este posibil ca Lupus sa nu fie "militar-militar"
  ---- pe blogul lui a preluat "probleme" legate de militarii-militari ... probleme lansate (de cele mai multe ori) de "de-ai nostri" - militari-militari . Nu am date din care sa reiasa ca el ar fi fost "raspindacul" ideilor anti-militarilor-militari ...
  ---- sigur ... ar fi putut sa nu preia "discursurile" anti-militarilor-militari ... Dar asta nu insemna ca acele "discursuri" nu existau .

  - inca de la aparitia problemei "pensiilor nesimtite" ale militarilor , blogul lui si-a cucerit o "vizibilitate" foarte mare
  ---- problematica pusa in discutie a atras o multime de impricinati dornici de a afla ce se intimpla
  ---- eu nu am gasit alt blog care sa fi fost atit de disponibil in a ajuta pe cei care aveau de discutat probleme "arzatoare la ordinea zilei" ...
  ---- sint multi cei care aveau idei complet "neortodoxe" fata de ideile lui Lupus si nu "li se inchidea usa in nas"
  ---- de fapt ideile lui Lupus (criticate in articol) au aparut cumva mai recent ... Intr-o buna parte din perioada dureroasa prin care am trecut (cei cu pensiile militare desfiintate) ideile lui erau "in trendul" general - jigodismul celor care ne-au trecut (cu pensiile) "la colectiva" ...

  RăspundețiȘtergere
 2. (continuare)
  Din declaratiile proprii ale lui Lupus rezulta ca aplicarea prevederilor L.119 i-a produs o crestere a pensiei ...
  - initial el nu si-a explicat fenomenul ...
  - dupa un timp unii militari-militari ("free-lanceri" sau grupati ulterior in "haita de maidanezi") "au sistematizat" (la putinatatea mintii lor) fenomenul cresterii pensiilor militarilor prin contributivizare :
  ----- prezenta soldei de merit si a indemnizatiei de comanda numai in ultimele luni de activitate ;
  ----- vechimea in serviciu mica a celor carora le-au scazut pensiile
  - din acest moment si Lupus s-a alaturat acestor idei ... si le sustine fara a avea argumente "martimetice" ... Dar cine nu ar sustine niste idei care i se par cel mai la indemina ???
  - alte , asa-zise , argumente folosite de Lupus se bazeaza pe idiotenia de tabele publicate
  de goprea
  ----- ii poate fi imputata tendinda de absolutizare a adevarului prezentat de acele tabele ... mai ales in contextul modificarii de la zi la zi a situatiei presupus corecte prezentate de acele tabele pentru un moment dat ...
  - celelalte case de pensii neprezentind situatii statistice ... s-a lucrat cu materialul idiotului de client (goprea) care a prezentat niste "fîl-fîl-fîl şi hai să zicem că-i aşa" !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acuzele dure sunt urmare a unor atacuri de gust indoielnic produse de respectivul asupra celor cu pensii diminuate si in mod deosebit asupra celor din R-26500. In urma cu ceva timp lansa cu intentie si informatii eronate (detalii aici http://r-26500.blogspot.ro/2013/07/atentie-la-intoxicari-nu-exista-niciun.html), in urma carora putin a lipsit ca un colonel (r) din R-26500 sa nu faca infarct. Si atunci?

   Ștergere
 3. (continuare)
  In final :
  - pe blogul lui Lupus apar si articole si comentarii defavorabile militarilor-militari ... dar astfel de idei sint preluarea unor "ziceri" facute de militari-militari .
  - nu sint elemente care sa arate ca cele prezentate pe blogul lui Lupus ar fi initiatoarele altor "ziceri" , pe alte platforme pe care se prezinta militarii-militari ... ba ... din contra ...
  - nu sint multi cei care (militari-militari fiind) , pe blogul lui Lupus , sa-i fi contrazis si contraargumentat "zisele" ... Ba ... sint multi cei care , prezentindu-se drept militari-militari , "toarna gaz pe foc" ... Deci (cel putin) nu numai el poate fi declarat vinovat !
  - daca intr-adevar Lupus nu este militar-militar ... poate fi suspectat de incorectitudine atunci cind promoveaza critici la adresa militarilor-militari ...
  ----- daca nu i se "dadea apa la moara" de catre de-ai nostri , militari-militari , nu "avea spor" ...
  ----- ce facem cu "jigodiile" proprii , care , prezentindu-se drept militari-militari , fac un mult mai mare rau ????

  RăspundețiȘtergere
 4. @R-265005 septembrie 2013, 18:02 :
  Acele discutii au avut loc la :
  //www.blogger.com/comment.g?blogID=3470958100828025726&postID=4847982580240672807

  Sensul discutiilor de acolo a fost ca Lupus a inteles gresit acel RIL ...

  Bineinteles ca interventiile unora "de-ai nostri" (militari-militari) au dus discutiile "in bălării" . Interventiile haitei de maidanezi ...

  Ma intreb : chiar daca Lupus ar putea fi suspectat (ca nefiind militar-militar) de prezentarea unor neadevaruri despre militari ... ce facem cu cei de-ai nostri care il sustin neconditionat ????
  Chiar daca am admite ca cei care il sustin sint tot ne-militari-militari ... unde sint militarii-militari care "sa-i de peste bot" ???? Sau macar militarii-militari care sa arate ca haita de maidanezi (si cei ca ei) este formata din ne-militari-militari ...

  Da ! Lupus a "recidivat" ... //www.plano10.com/2013/09/casa-sectoriala-l-rezolvat-pe-gelu.html

  O aceeasi aiureala in interpretarea acelui RIL ...
  De ce a facut aceasta noua "scurmare in rahat" ?
  Probabil din cauza groazei care ii stapineste pe cei ale caror pensii au fost marite (de-a-n-pulea) prin contributeala ...
  Se-apropie "funia de par" si pensiile lor vor fi iarasi la marimea data de o lege a pensiilor militare (la nivelul la care au ajuns respectivii in ultima parte a activitatii lor) ...
  Si-atunci , baietii , incearca (curaj gaina , ca te tai) sa se auto-imbarbateze cum ca ar putea fi si mai rau pentru ceilalti ... Nu inteleg , baietii , ca acel RIL (pe care il cred aplicabil numai celorlalti) li s-ar putea aplica si lor ...
  In aceasta reluare a temei RIL-ului nu exista nici o tenta de separare a militarilor-militari de ne-militarii-militari ... este numai speranta "contributionistilor" ca ceilalti se vor speria si vor renunta la cererea sprijinului justitiei ... Contributionisti fara deosebire de provenienta ...

  RăspundețiȘtergere
 5. Era singurul loc unde puteai sa primesti cat de cat o informatie valabila legat de pensii si /sau salarii si unde unii care ziceau ca sunt ofiteri se porecleau ca boschetarii , se injurau , vroiau pensie tripla fata de ofiterul activ si nu suportau de nici un fel pe prostii de maistri si subofiteri care dupa ei de fapt nici nu au existat ci doar dragii de ei cu birourile lor dragute si aducatoare de pensii barosane.Vi se pare just ca unii pensionari militari sa aiba pensia de doua ori decat a unui activ , activul sa stea in misiuni fara bani de haleala la familie si cand ai vine randul la pensie sa ia doar un sfert din pensia colonelului comunist?!!!!!

  RăspundețiȘtergere
 6. Cred ca voi manipulati si vreti sa prostiti pe toata lumea toarasi ofiteri ai epocii apuse.Ati fost lideri formali cu puterea gradului si functiei oferite de sistem, nu cu puterea caracterului aptitudinilor si cunostintelor, cu acele calitati umane care fac din conducator un adevarat lider.Se vede , v-a rejectat sistemul,nu sunteti buni de nica.Stati pe bloguri si o mai puneti de o caterinca si va calculati pensiile.Va bateti si aici joc de maistri si subofiteri facand caz de putintica gramatica pe care o mai stiti ca altceva nu ati mai facut in viata voastra decat sa gasiti nod in papura pentru rapoartele amaratilor care veneau cu cate o problema.Tot asa de gomosi si gretosi ati ramas si dupa ce nu mai sunteti nimic.Pai prapaditii aia deMmsiSof v-au tinut in scaune toarasi telectuali si ai batjocoriti in continuare uitand de omenie si de faptul ca la pensie nu mai e pe grade si in afarade postas doar moartea iti mai bate la usa.Ce dracu ati facut cu atata inteligenta cat ati fost activi ma ,ca armata tot timpul a fost vai mama ei si MmsiSof a trebuit sa munceasca si sa sufere pentru a acoperi incompetenta ,aroganta lasitatea si reaua voastra credinta ca s a nu-i zic altfel.Cine a facut parte din toatecomisiile de restructurare , de legiferare a pensiilor si soldelor ? Nu cumva voi? Lupi moralisti si hoti care striga hotii,sa va fie rusine!

  RăspundețiȘtergere
 7. Pana la urma-nu stiu la ce ar folosi propaganda si "manipularea"...-daca acestea exista... ! Eu cred ca aceste "metehne" -nu au efect decat asupra celor care -oricum-oricat le-ai explica-onest- nu inteleg ce li se intampla...!

  RăspundețiȘtergere
 8. P.S. Tabelele cu soldele brute din O.U.G. nr.1/2011=cuprind : 1.solda de grad,2.solda minima de functie, 3.gradatia (minima..?=nu am facut calculul respectiv pt. alte grade...!)si 4.indemnizatia de dispozitiv ;in cazul gradului de lt. col. -dupa /dec.1999- cand s-a aplicat lg.138-solda din tabele corespunde cu cele aratate mai sus-cu gradatia de lt.col.=6,dar pt. ca aceasta lege s-a amanat pana in luna dec.1999-(fiind prorogata din luna august 1999),soldele din tabele-incepand cu dec.1999 si pana in 2003 sunt la "maximum" in fiecare an,adica sunt soldele luate in calcul la nivelul ultimei indexari din fiecare an (in per.1999-2008=fiind cam 2-3 indexari /an)!

  RăspundețiȘtergere
 9. Mda, ... oameni plini de ranchiuna, care vor sa fie *doar ei ascultati, in rest ... cea mai controversata fie a vietuitoarelor pamantene este *omul*, pentruca *el* se considera cel mai *inteligent* dar ... *firea, ranchiunea, pizma sunt ... pe masura.

  RăspundețiȘtergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!