marți, 3 septembrie 2013

IICCMER exista! De ce nu si un IICPD-L(MER), un IICPSD(MER) sau un IICUSL(MER)?

IICMER este un institut care are ca obiect investigarea crimelor comunismului. Perfect in regula! Ar fi trebuit in prealabil sa ia fiinta si un institut care sa investigheze crimele de la Rascoala din 1907, se pare insa ca taranii romani ucisi cu tunurile nu conteaza pentru nimeni! Problema frapanta este ca dupa caderea comunismului, alte crime se desfasoara contra cetatenilor romani si nu exista (inca) niciun institut asemenea IICMER care sa le contabilizeze. Diferenta intre crimele din perioada comunista si cea post-comunista, consta doar in modul de executie al victimelor!  

IICMER afirma cu privire la un marunt executant al legislatiei regimului politic comunist:


Perfect real! Dar nu cumva respectivele acuze se potrivesc perfect si regimurilor politice post-comuniste? De exemplu:

"Regimul de exterminare pus în aplicare de regimul Basescu-Ponta este caracterizat prin lipsa hranei, lipsa medicamentelor și a îngrijirilor medicale, pedepsele aplicate pentru proteste si, nu în ultimul rând, prin decesele survenite. Pe toată perioada regimului, cetatenii au trăit în condiții mizerabile, suferind de frigul insuportabil din case și fiind victimele sancțiunilor fizice crunte aplicate pentru protestele de strada, orice fel de activitate contra regimului fiindu-le obstructionata. (...) Regimul impus nu oferea sub nici o formă condiţiile minime de supravieţuire pe termen lung, aducând astfel gravă atingere dreptului la viață ca drept fundamental al omului."

Este cumva ceva fundamental diferit intre regimuri? Nu este! Dupa cate se observa, fiecare epoca are propriile ei crime! Difera doar modul de executie a victimelor, dar crimele tot crime raman! Toate au fost in baza unor legi. Si inainte de comunism, si in comunism, si acum! Comunistii au desfiintat prin lege dreptul la pensie militara la zeci de mii de fosti militari ai Armatei Regale. Dupa zeci de ani PD-L a procedat la fel cu militarii, iar USL nu a indreptat nimic - deci s-a complacut crimelor! Caz in care apare o intrebare naturala! Nu cumva IICMER ar trebui sa li se alature un IICPD-L(MER), un IICPSD(MER) sau un IICUSL(MER) si sa fie fondata o institutie de investigare a tuturor crimelor politice, nu doar dintr-o epoca sau alta? In caz contrar, institutul nu ramane decat un instrument care din moment ce are ca tinta limitata doar investigarea crimelor comunismului, devine partas celor actuale!

Nota: Cu privire la IICMER, este foarte interesanta H.G. Nr. 768 din 25 iulie 2012. Mai exact, Art. I (4): 

[La articolul 3 alineatul (1), după litera t) se introduc două noi litere, literele ţ) şi u), cu următorul cuprins:

"ţ) prezintă activiştii de partid, militarii, angajaţii civili şi magistraţii care lucrau în cadrul aparatului represiv de partid şi de stat;
u) identifică abuzurile şi crimele săvârşite, ordonate sau inspirate de către persoanele care au ocupat funcţiile prevăzute la lit. ţ)]."


Culmea ironiei este ca actul normativ este semnat si contrasemnat tot de activisti de partid, insa ale altei epoci. Care epoca are in afara de activisti de partid, si magistraţi, si civili care lucreaza în cadrul aparatului represiv "de partid şi de stat". Pe baza legilor emise de activistii de partide! Prin urmare, un aparat represiv nu se rezuma doar la militari, ei fiind doar simpli executanti. Elemente care justifica din plin infiintarea pe langa IICMER a unui IICPD-L(MER), a unui IICPSD(MER) si a unui IICUSL(MER), astfel incat sa fie investigate toate crimele politice din Romania, nu doar cele ale comunismului! Cu riscul de a constata ca numarul victimelor post-comunism este mai mare decat cel al regimului comunist! Sa nu uitam ca si victimele post-comunism sunt tot victime! De ce sa nu plateasca si tortionarii lor pentru crimele comise?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!