vineri, 30 august 2013

Septembrie - ultima luna de diminuare directa a pensiilor militarilor! Din octombrie incepe o noua epoca: diminuarea indirecta prin trucul utecisto-comunist marca Ponta-Campeanu!

Luna septembrie va fi ultima luna de diminuare directa a pensiilor militarilor! Din octombrie incepe o noua epoca: diminuarea indirecta prin trucul utecisto-comunist marca Ponta-Campeanu! Abuzurile raman astfel neclintite, schimbandu-se doar ambalajul acestora. Situatia este arhicunoscuta si nu ne mai ramane decat sa o redam si sub forma de pamflet! Dialogurile de mai jos sunt imaginare, insa acestea pot fi relevante pentru a  reprezenta mascarada politica ce a stat la baza aparitiei Legii nr. 241/2013.  

Pamflet

Discutie particulara intre Ponta, Antonescu, G. Oprea si M. Campeanu, dupa preluarea puterii politice.

Ponta: "- Cum facem cu pensionarii militari, le-am promis ca ii reparam. Trebuie sa facem ceva, altfel iar fac astia scandal!"
Antonescu: "- Nu prea avem cum, daca sare iar pe noi opinia publica portocalie?"
G. Oprea: "- Naşule, nu merita sa ii reparam, mai stricam si coabitarea cu Basescu pentru ei!"
M. Campeanu: "- Am putea sa facem o smecherie! Ii reparam, dar de fapt nu ii reparam! Le reintregim pensiile pe moment si apoi nu le mai actualizam pana nu recuperam reintregirea!"
Ponta: "!?"
M. Campeanu: " - Va explic imediat! E ca si cum noi in campania din 2016, am mari toate pensiile cu 20% in loc de 4%, altfel la cat am mintit nu am mai avea nicio sansa sa ajungem iar la guvernare. Dar pe partea ailalta, dupa ce ajungem la guvernare, nu mai indexam deloc pensiile in urmatorii 4 ani pana nu recuperam majorarile din campanie. Noi ne atingem scopul, iar balanta financiara dupa 4 ani ramane aceeasi, nici FMI si nici altcineva nu ne poate reprosa nimic. Asa si cu militarii! Ce le dam, le luam de fapt inapoi. Mare chestie!"                
Antonescu: "- Dar asta e ţeapă pe fata! Credeti ca tine manevra asta cu militarii? Doar nu suntem copii!"
G. Oprea: "- Tine, tine! La inceput nu se vor prinde prea multi de figura! Abia dupa vreo 2-3 ani de inghetari. Iar cand isi vor da seama, noi nu vom mai fi oricum la guvernare!"
Ponta: "- Atat ne mai trebuie! Sa ni-i punem iar in cap pe liderii aia ai pensionarilor militari!"
G. Oprea: " - Naşule, rezolv eu treaba! Cei mai multi dintre ei au oricum pensiile majorate si nu ii mai intereseze ţeapa care le-o tragem celor cu pensii diminuate. Iar daca mai sunt vreo 2-3 care ridica ciocu', ii bagam in UNPR, ii santajam cu ceva sau le dam niste funcii de consilieri pe ici pe colo, si gata!"
Antonescu: "- Si Basescu ce-o sa zica la promulgare? Parca il vad la conferinta de presa acuzand USL de populism. Cum sa promulge o lege care ii pacaleste in mod evident pe pensionarii militarii ca le reintregeste pensiile, cand de fapt nu se schimba prin lege decat metoda de diminuare a pensiilor?"
Ponta: "- Asta rezolv eu! De-aia am facut pact de coabitare!"
Antonescu: "- Pai, si cu banii retinuti ce facem? Dupa ce le tragem clapa cu reintregirea care nu e reintregire, nu le mai dam inapoi nici banii retinuti?"
Ponta: "- Hai, ma Crine! Cum sa ii dam? Nu ne trebuie si noua la europarlamentare?"

Inainte de promulgarea Legii nr. 241/2013, Basescu il cheama pe Ponta la Cotroceni pentru explicatii.

Basescu: "- Bai, Viorele! Cum vine treaba asta? La art. 1 (1) zice ca "Pensiile recalculate sau revizuite (...),  ale căror cuantumuri sunt mai mici decât cele cuvenite pentru luna decembrie 2010, se plătesc în cuantumul cuvenit pentru luna decembrie 2010." 
Ponta: "- Pai, nu e clar? Le reintregim pensiile militarilor pe care le-ati diminuat Dvs., Boc si PD-L!"
Basescu: "- (?!) Mda! Dottore, cred ca stricam coabitarea! Voi ce faceti, reparati toate abuzurile mele? Doar ne-a fost vorba cand am incheiat pactul de coabitare sa nu schimbati nimic din ceea ce am promulgat! Doar de-aia te-am pus premier! Tu nu ma cauti la abuzuri, iar eu nu te mai caut la doctorat?"
Ponta (zambind enigmatic): "- Nu va grabiti sa trageti concluzii, dom' Presedinte! Cititi si art. 1 (4) din lege! Veti observa ca abuzurile Dvs. nu se schimba cu nimic!"
Basescu (citind cu voce tare): Art. 1 (4) "Cuantumul pensiei cuvenite pentru luna decembrie 2010, prevăzut la alin. (1), se menţine în plată până când cuantumul pensiei rezultat din înmulţirea valorii punctului de pensie cu punctajul mediu anual acordat ca urmare a recalculării sau revizuirii (...), este mai mare decât cuantumul cuvenit pentru luna decembrie 2010!". Asa, si ce inseamna asta?"
Ponta: "- Inseamna cu dupa ce ne prefacem ca le reintregim pensiile prin Art. 1(1), le luam totul inapoi prin Art. 1 (4). Le inghetam cuantumurile si nu le mai indexam pensiile pana cand recuperam toti banii pe care i-am dat! Raman neschimbate abuzurile Dvs.? Raman! Si atunci cu ce am incalcat coabitarea?"
Basescu (dupa ce il priveste cateva clipe crucis pe premier, cautand ceva pe sub masa): "- Ha, ha, ha! Ba, ce smecherie! Nici Boc nu se gandea la asa ceva! Gata, coabitam in continuare! Vezi, cand o sa fii tu presedinte si eu premier, vin si eu cu vreo 3 legi din astea la promulgare! Le maresc salariile si pensiile la toti printr-un articol, apoi prin alt articol le iau totul inapoi! Ce mai voturi o sa iasa! Ha, ha, ha!"
Ponta: "- Pai, vedeti dom' Presedinte cum ne intelegem perfect? Doar PD-L si PSD provin din acelasi FSN! Doar nu credeati ca ne scoatem ochii intre noi pentru niste abuzuri acolo!"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!