marți, 20 august 2013

Privilegiatii desfiintarii pensiilor militare (I) - Fostii militari comunisti sadea?

Asa  rezulta din afirmatiile unui oarecare accident al armatei care se autointituleaza Col. (r) dr. si care isi da si un nume - Boboc Avi. 

Precizez ca nu intentionez sa arunc cu piatra in nimeni, dar nici nu accept ca un pseudo-militar precum acel Boboc Avi sa caracterizeze asa de superficial un fenomen extrem de grav privind militarii romani, prin fraze exprimate in genul: "sunt si cateva exceptii, sa zicem cei 10%, cu pensii micsorate, indreptate de legea reparatorie (facuta si de Oprea). Dar oare la acestia 10% nu s-au facut cu adevarat manareli inainte de trecere in ultimul an cu grupele cu veniturile cumulate de functie, grupe, salarii de merit, etc. !?"

In primul rand ca este evident faptul că tovarasu' habar nu are ca nu mai este Col. (r). Detalii, dupa emanatiile lui Boboc Avi.

"Ieri faceam si eu un elogiu presedintelui... Dogaru. L-as face zilnic. 
A se citi pe site-ul SCMD-ului.

Acum un militar (Macovei), ca si cel din Piatra, ca cei "Din cuiul cacarii", special am scris asa, ca Ferariu generalul de Focsani , ca multi altii care timp de 32 de ani mi-au facut mie medic militar viata grea, uneori de nesuportat, impreuna cu politrucul care-i si intrecea, scurma si racaie. Fac ceea ce au facut dealtfel o viata. Sa fim seriosi, ce faceau comandantii in unitati!?

Mancau bine, furau bine (a se citi porcul, mielul, berbecul), futau bine, solde bune.

O intrebare le-as spune:

Daca nu era Gabriel Oprea, legea unitara a pensiilor gandita de tatuc si pusa in practica de Seitan si Boc (ala cu contributivitatea rostita sa se auda de urechiuselei de pitic si pe buda), nu se aplica? Si firesc ca se aplica, intreb din nou, nu actiona ea in litera ei retroactiva ? Atunci cu ce a gresit omul? Ca a dat pensionarimii militare, la aia cu trecere in rezerva cu mult inainte de '89 pensii mai mari, ca a dat pensii cu 100-500 de lei mai mult la 70% din rezerva? Desigur sunt si cateva exceptii, sa zicem cei 10%, cu pensii micsorate, indreptate de legea reparatorie (facuta si de Oprea). Dar oare la acestia 10% nu s-au facut cu adevarat manareli inainte de trecere in ultimul an cu grupele cu veniturile cumulate de functie, grupe, salarii de merit, etc. !?

Aveam fratilor militari din rezerva pensiile micsorate din ian 2011. Apoi daca nu erau, asa cum au fost si actionat SCMD-ul, care ne era evolutia. Multi ganditori are rezerva patriei!? Ce nu inteleg eu este de ce astia nu-si fac ei propria organizatie sindicala? Nu le place sindicatul, nu le place omul, sunt liberi de contract.

A comenta un demers, o cale personala, reprezinta o ingradire a libertatii personale. Si libertatea costa, spun americanii, costa mult. Mai inseamna si calea de a nu mai minti.

Astia de mai sus, au mintit, mint si vor minti! Pana la capat!

Asta este opinia mea.
Cu stima 

Col. (r) dr. Boboc Avi

In atentia tovarasului dr. Boboc Avi!

În baza Art. 2 din Legea nr. 80/1995, gradele militare sunt unice atât pentru cadrele militare în activitate, cât şi pentru cadrele militare în rezervă sau în retragere. Prin urmare, nu pot exista diferenţe între gradele militare, ci doar diferenţe între situaţiile în care se încadrează cadrele militare, respectiv în activitate, în rezervă sau în retragere (Art. 4 din Legea nr. 80/1995).

În baza Legii nr. 284/2010, Anexa nr. VII, Cap. al II-lea, Secţiunea a 2-a, Art. 7 (1) „Pentru gradul militar pe care îl deţine, ca drept al titularului şi recunoaştere în plan social, personalul militar, respectiv poliţistul şi funcţionarul public cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare, beneficiază de soldă de grad, respectiv de salariul gradului profesional deţinut”. Deci gradul militar nu e ceva simbolic, ci are dupa cum e si normal, si o valoare financiara! Altfel, este evident ca orice pretindem ca detinem si are valoare zero, este egal cu zero! In Legea nr. 284/2010, Anexa nr. VII, Cap. al II-lea, Secţiunea a 2-a, Art. 7 (2), sunt precizate soldele aferente fiecărui grad militar în parte şi care confirmă astfel că gradele militare au valoare financiară mai mare decât cea nulă. Prin urmare, în baza Art. 2 din Legea nr. 80/1995, gradele militare sunt unice atât pentru cadrele militare în activitate, cât şi pentru cadrele militare în rezervă sau în retragere, iar prin Legea nr. 284/2010 acestora le este precizată şi valoarea financiară.

Directia pentru Asistenţă Juridica a M.Ap.N. in recursurile inaintate militarilor care au pe rol procese in instante, precizeaza negru pe alb ca “solda de grad nu mai reprezintă un element de calcul al pensiei”. Iar in deciziile de pensii emise in baza Legii nr. 119 din 2010, rezulta clar acest fapt!

In concluzie, un grad militar cu valoarea financiara zero este egal cu zero! Realitate de neacceptat pentru un fost militar de cariera, dar e totusi realitate. Asa ca toa'su Avi care isi revendica cu mandrie gradul de Col. (r) cu valoare financiara zero ca  drept al titularului si recunoastere in plan social, risca sa fie pus sa bata pas de defilare oricand de vreun soldat al carui grad militar valoreaza 198 lei ca  drept al titularului si recunoastere in plan social sau sa ii lustruiacsa bocancii vreunui fruntas al carui grad militar are valoarea 208 lei ca drept al titularului si recunoastere in plan social

Referitor la emanatiile propriu-zise, tovarasu' Boboc Avi poate fi combatut cu greu sau deloc in anumite chestiuni! Esenta spuselor sale este ca in urma desfiintarii pensiilor militare de stat, s-a facut dreptate! Cuantumurile noilor pensii au crescut cu cat stagiul in armata comunista a fost mai mare si invers. Este evident ca si reciproca este perfect valabila! Cu cat stagiul in armata NATO a fost mai mare, cu atat pensiile au scazut mai mult! Aici cam are dreptate tovarasu' Boboc Avi! 

Referitor la procentajele rezervistilor cu pensii diminuate, tovarasu' Boboc Avi, e pe aratura complet! Raportul special privind consecinţele eliminării pensiilor de serviciu din ianuarie 2013, afirma astfel: "Fostele pensii de serviciu de tip militar, reprezentate de 158.000 de beneficiari dintr-un total de 170000 pensii de serviciu se plăteau integral din bugetul de stat prin bugetele ministerelor respective". Problema este ca ministrul muncii - Mariana Campeanu, in data de 20 martie 2013, in emisiunea TVR 1 de aici, la minutul 16.54, afirma ca in urma desfiintarii dreptului la pensie de serviciu pentru militari, la 60% dintre acestia - noile pensii "contributive" la care militarii au fost obligati sa adere cu forta au crescut ca si cuantum, rezultand suficient de clar ca celelate 40% au scazut. 40% din 158 000 de pensii militare inseamna 63 200 de pensii diminuate doar la nivelul anului 2010. Cunoscut fiind faptul că in perioada 2010-2013 nr. total de rezervisti a scazut ca urmare a disparitiilor naturale din sistem cu cca. 26 000 si cunoscut fiind faptul ca cei cu pensiile diminuate apartin cu precadere generatiilor NATO - deci mai recente, se subintelege ca din punct de vedere procentual, la nivelul anului 2013 este depasit procentul de 40% a celor cu pensii diminuate, acesta fiind actualmente de cca. 48%.    

Despre Gabriel Oprea? Cu ce a gresit omul? Greu de spus, desi cunoatem toti! Sa juri stramb cum a jurat el in Parlament ca nu scad pensiile sub 3 000 lei, nu prea poate sa faca oricine! Cert este ca in urma lui, majoritatea militarilor generatiei NATO au ramas in mizerie! Totusi, tovarasu' Boboc Avi nu pare sa fi depasit stadiul de felcer! Altfel, ar fi realizat ca daca isi dadea demisia Gabriel Oprea din Guvern, iar membrii partiduletului lui demisionau din Parlament, niciodata nu s-ar mai fi intamplat ce s-a intamplat!

Dar tovarasu' dr. mai are niste idei! Infiereaza cu manie proletara pe militarii generatiilor NATO cu pensii diminuate asupra carora arunca anatema cum ca si-ar fi manarit pensiile! Mai mult ca sigur ca tovarasu' dr. nu stie insa nimic de manerilele adevarate! Manerelile adevarate nu constau intr-o banala solda de merit sau intr-o indemnizatie de comanda - legale si pe deplin meritate, manerelile adevarate sunt incluse in Legea nr. 138/1999 (fosta lege a salarizarii cadrelor militare) in baza careia pentru unii privilegiati ai armatei, solda a fost un fel de maruntis ignisifiant in totalitatea veniturilor lor. Respectivii si-au adus aminte ca au solda abia la iesirea la pensie si cand au observat ca ultima lor solda e mai mica si de 10 ori decat totalitatea veniturilor lor, au inceput sa sape sa li se aplice principiul contributivitatii! Cum sa nu convina principiul contributivitatii secretarilor U.T.C. sau P.C.R. de la nenaviganti cand veniturile le cresteau cu 3% doar la fiecare aterizare/decolare a unui avion/elicopter, desi habar nu aveau unde e pista! Plus inca alte vreo 5-20 prime! Lunar! Si dupa asemanarea lor, a aparut o intreaga cohorta post-decembrista de orientati militari, cu alte functii, dar cu aceleasi naravuri vechi si venituri imense, desi nici ei nu au stiut vreodata cam pe unde vin pistele de aterizare! Astfel, in timp ce intreaga armata lucra din greu pentru niste amarate de solde, a existat si un gen aparte de militari care desi pierdeau vremea prin armata fiind de regula - neoperativi, incasau bani adevarati, pentru ei ultima solda si o pensie dupa ultima solda, fiind echivalent cu caderea in mizerie. Respectivii pot fi recunoscuti usor prin faptul ca fac reclama pe oriunde apuca principiului contributivitatii si lauda Legea 119/2010. Dar si prin faptul ca evita totdeauna sa faca referiri la propriile venituri castigate prin invartelile subterane ale Legii nr. 138/1999.

In rest, tovarasu' Boboc e sublim! Precis nu ar vrea sa fie in locul "reparatilor" cu stagiu simbolic sau deloc in armata comunista si sa ii fie "inghetata" pensia majorata de Boc si Seitan, vreo 15 ani de zile precum "reparatilor" NATO. Probabil la cursurile de prim-ajutor n-a invatat nici macar sa citeasca bine cat sa realizeze ca Legea nr. 241/2013 ii "repara" asa de bine pe cei 10% care in realitate sunt 48%, incat legea le si "ingheata" reparatia vreo 10-15 ani de zile.

Cat priveste Macovei, Ferariu si alti comandanti pe care ii denigreaza sanitarul Boboc Avi! La urma urmei ce se poate cere unui necombatant precum Boboc Avi care oricand putea fi inlocuit cu un civil? Ar fi fost si mai economic pentru armata sa fi fost inrolat ca civil! Doar nu exista apendicita militara vs. apendicita civila sau diaree militara vs. diaree civila!  

Cam asta e treaba cu comunistii, elogiile, Gabriel Oprea, manarerile si reparatiile! Poate data viitoare ne explica tovarasu' Boboc si ce s-a intamplat cu pensiile celor cu Academia Politica Stefan Gheorghiu si cu cariera completa de secretari U.T.C. si P.C.R.! Sunt in cei 10% sau in cei 70%? Daca tot asa de "multi ganditori are rezerva patriei"! Datele reale, cele de pe teren - spun ca fostii secretari P.C.R. si U.T.C. sant intre cei 70% privilegiati ai desfiintarii pensiilor militare, iar militarii cu 1 la 7 misiuni in teatrele de operatii, sunt in tabara de 10% a "reparatilor". Sa fi fost ultimii pedepsiti intrucat nu au avut si ei sansa sa fie secretari U.T.C. sau P.C.R. si nici sa urmeze Stefan Gheorghiu, in locul A.I.S.M. sau U.N.A.P.?

8 comentarii:

 1. Pentru a va lamuri cine este "felcerul" Boboc Avi cititi la adresa de mai jos comentariile lui Trotus ...
  Individul este tot atit de doctor (medic) asa cum este oricare "tamplar, ferar-betonist, mozaicar, zugrav, parchetar, constructii metalice, sudor, gletuitor, electrician."... asa cum spune el singur ...
  --------------------
  dracula2
  22 iunie 2013 - 15:41

  D.le “doctor” Boboc … nu credeti ca “stiti” cam multe (vreo 30) meserii pe linga , sau impreuna cu , cea de medic generalist ? Stiti cu adevarat bine vreo una dintre acestea ?
  Despre medicina pe care o stiati si o aplicati la noi in unitate … erati vestit doar pentru scrisul caligrafic al retetelor . Scris la care “ii bateati” pe cei mai buni furieri din unitate …

  Despre cei 450 de lei pe care “raii acestia” vi i-au luat , imi aduc aminte ce osanale ridicati lui goprea atunci cind va marisera , la plesneala , pensia … Atunci nu v-ati intrebat de unde si de ce vi se mareste pensia ! Erati prea preocupat de lucrul la slitul pantalonilor lui goprea !
  //www.in-cuiul-catarii.info/2013/06/19/plx164-forma-inaintata-spre-promulgare-4338#comments

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Multumiri pentru interventie! Era de asteptat.

   Ștergere
 2. Între timp articolul în discuţie, întitulat "Cine-i hahalera ?" a dispărut de pe pagina SCMD Târgu Ocna ,chiar dacă google search îl indică încă ca sursă.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bun venit Marinei Militare! Aveti drept de publicare!

   Ștergere
  2. A disparut, dar a aparut in schimb replica http://scmdtarguocna.blogspot.ro/2013/09/drept-la-replica.html, deci comentariul a existat. Pe de alta parte, nimic din ce a aparut pe internet nu dispare definitiv niciodata. Raman copiile cache care pot fi reconstituite oricand!

   Ștergere
 3. DREPT LA REPLICA. PENTRU CONFORMITATE: http://scmdtarguocna.blogspot.ro/2013/09/drept-la-replica.html

  „Afara ploua ca si toamna, si e urat
  Ma uit pe geam ca dupa tine, si atat
  In mine toate amintirile,te asteapta”
  Nostalgia/Savoy

  Initial nu am vrut sa dau „dreptul la replica”. Dar vremea de afara ma tine in casa. As incepe cu gradul. Mi-a fost dat, a urmat cariera tinandu-se scai de mine. Asa cum mi-a fost dat, imi poate fi luat. Dar nimeni nu-mi poate lua profesia, hartia de valoare pe care scrie ”Universitatea de Medicina Carol Davila” si profesia de „doctor-medic”. Asa ca elucrubatia cu „zero, este egal cu zero!” legat de grad, nu tine cu mine. „Tovaras” inseamna persoana care este legată prin viața, ori prin activitatea dusă în comun in raport cu alta, sau care prin lupta servesc pentru aceeași cauză. Nu recunosc nici o persoana cu initialele „G.O” printre colegii mei de an sau de ani mai mari sau mai mici. Dar omul tine neaparat sa-mi spuna „tovaras”! Este dreptul lui fireste, iar pe dorinta omului nu te poti..., spune o vorba! Apoi omul „pune vorbe” in cele scrise de mine, face trimiteri la generalimea romana NATO. Fals domnule- tovaras, nu am nimic, respect, Armata Romana, reprezentantii actuali ai ei. Singurul general pomenit in scriere nicicum nu face parte din „generalii NATO”!? „Mare este grădina Ta, Doamne, poarta deschisă şi proştii sar gardul”, ne spune un proverb popular. Cat depre „Legea nr. 241/2013 ii "repara" asa de bine pe cei 10% care in realitate sunt 48%, incat legea le si "ingheata" reparatia vreo 10-15 ani de zile”, ii amintesc ca „guvernanti” iau ce au dat. Au dat mult, iau prin „neindexare” tot atat. Ca se intinde pe 10-15 ani, necazul lor. Mie mi-au dat putin, asa ca in doi ani termin cu asta! Restul cu U.T.C., P.C.R., A.I.S.M. sau U.N.A.P sunt vorbe cu litera mare. Nu mi-am castigat existenta cu ele. Universitatea pomenita mai sus, face cu „varf indesat” . Iar”graduate courses leading’ ori „postgraduate” , faimosul „PUK”, il am si eu. Legat de gandul profund: „La urma urmei ce se poate cere unui necombatant precum Boboc Avi care oricand putea fi inlocuit cu un civil? Ar fi fost si mai economic pentru armata sa fi fost inrolat ca civil! Doar nu exista apendicita militara vs. apendicita civila sau diaree militara vs. Diaree civila” Ii scriu; da domule (ceva cu gradu’ ar trebui), necobatantul daca nu era prezent, nu incepea activitatea. Creierul de ofiter semana cu cel de soldat cat l-am strans si pansat, sangele arterei humerale, sau venos, la fel. Dar ceea ce este mai importat, desi ca persoana nu am avut nimic cu civilii medici, adaug, civilul nu a fost preferat si datorita ”bucatariei „! Afla prostia interioara si , mai ales, nu avea certificatul sau atestarea ORNISS, pe probleme militare. Pe care, de bine de rau, medicul militar le are pana „la secret”.

  In rest domnule-tovarase(nu-mi permit nici ceva similar „sanitarului”, „felcerului’, dealtfel meserii onorabile), sa fii sanatos. Combate omule, dar cu cap, decenta, adevar!

  Cu senina detasare

  Sanitar, felcer, medic, necombatant

  Acelasi Avi Boboc

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ba jartea de doi bani nu te mai da de ceasul mortii ca nu ai habar de nimic esti mai putin decat "tufa de Venetia" ca felcer.

   Ștergere
 4. * ...crestineste te iert pentru ca 'paginile ti le lingi singur',dar cred ca esti 'branza buna in burduf de caine'...Plansul prin SMS crezi ca-ti face bine la 'bibilica'...??? *

  RăspundețiȘtergere

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!