joi, 29 august 2013

Casa de Pensii Sectoriala a M.Ap.N. isi directioneaza propriii functionari catre zona penala!

Desi Grupul Curtea de Arges-Campulung Muscel avem in plata pensiile de serviciu inca din luna martie 2013, membri ai grupului nostru tot primesc niste decizii de pensii in baza Legii nr. 119/2010 aplicate cu O.U.G. nr. 1/2011. In fapt este vorba despre grupele de munca pe care Casa de Pensii Sectoriala le-a marit initial in baza actelor normative clasificate H.G.-S 1019/2010 si M.S. 132/2010, iar acum s-a razgandit. 

Deciziile la care facem referire, nu au produs niciun efect asupra situatiei noastre. Insa in tara, situatia sta cu totul altfel! Pe baza respectivelor decizii de revenire la reincadrarea in grupele initiale de munca, unor colegi de-ai nostri din alte localitati au inceput sa li se retina si sumele de bani aferente revenirii la incadrarea initiala in grupele de munca, un astfel de caz fiind acesta

Analizand deciziile de pensii primite si de unii membrii ai grupului nostru, se poate constata ca acestea cu exceptia datei la care au fost emise, au nr. de inregistrare si continut identice cu al primelor decizii de revizuire care insa ne-au fost anulate de catre instante. Ori, noua instantele ne-au anulat in primul rand continutul unor astfel de decizii, nr. de inregistrare si data emiterii, fiind simple date de evidenta. Astfel de decizii cu continut identic cu al primelor decizii deja anulate de instante (la fel ca orice alta posibila decizie care ne-a fost emisa in baza Legii nr. 119 dupa aparitia hotararilor judecatoresti), trebuie introduse obligatoriu ca probe in dosarul pe care il avem acum pe rol. Probele se introduc in dosar prin avocat sau in mod personal - direct la Curtea de Apel (atentie - numai dupa o eventuala inregistrare a recursului intentat de M.Ap.N. la Curtea de Apel, deocamdata nefiind cazul), pe baza de cerere intemeiata pe dispozitiile art. 305 din vechiul Cod de procedura civila, respectiv pe dispozitiile art. 478 alin( 2) si art. 479 alin (2) din Noul Cod de procedura civila), ocazie cu care instantele vor putea sesiza cu usurinta cum Casa de Pensii Sectoriala incalca hotararile judecatoresti.  

In ceea ce priveste contestatiile inaintate Comisiei de Contestatii, acestea trebuie adaptate atat situatiei noastre juridice, cat si situatiei create prin emiterea de catre C.S.P. a unor decizii cu continut identic precum al deciziilor deja anulate de instante. Modelul de contestatie a fost si va fi transmis direct celor interesati! In orice situatie, la astfel de contestatii nu mai trebuie solicitat cuantumul pensiei din decembrie 2010, noi avand in plata pensiile de serviciu in integralitatea lor ca drept patrimonial, caz in care a solicita cuantumul ne-ar directiona exact in prevederile stupidei Legi nr. 241/2013 (cea care simuleaza ca reintregeste din octombrie pensiile diminuate, dar care apoi recupereaza reintregirile prin neindexarea si inghetarea pensiilor celor in cauza).

La acest moment suntem in termenul legal de 30 de zile in C.S.P. trebuie sa ne precizeze care este baza legala a punerii in plata a cuantumului pensiilor de serviciu la nivelul inghetat din luna decembrie 2010, ceea ce contravine total hotararilor judecatoresti care ne-au mentinut pensia de serviciu in plata ca drept integral si nu doar un cuantum inghetat al acesteia raportat la luna decembrie 2010. Dupa care intram in procedura executarii silite, caz in care si noile decizii care incalca flagrant deciziile judecatoresti, constituie o proba  de natura penala contra C.S.P.!

Se dovedeste insa ca C.S.P. este lasata complet de izbeliste atat de Directia pentru Relatia cu Parlamentul si pentru Asistenta Juridica, cat si de conducerea M.Ap.N. In situatia data, trebuie atrasi ca responsabili in urma procedura executarii silite cu toate consecintele acesteia de natura penala, nu doar simplii functionari ai C.S.P., cat mai ales factorii responsabili dinapoia acestora si care sunt seful Directiei pentru Relatia cu Parlamentul si pentru Asistenta Juridica, ministrul apararii si de ce nu - seful executivului! La urma urmei, atitudinea confuza a C.S.P. are ca temei indeciziiile unora precum Gl. Bg. dr. Maciu Florin, a ministrului apararii Dusa si in final a premierului Ponta! Cei nominalizati isi degreveaza prin neimplicare (i)responsabilitatea fata de incalcarea deciziilor autoritatii judecatoresti si ii lasa pe simplii functionari sa comita erori, in timp ce functionarii C.S.P. asteapta deciziile ferme ale celor nominalizati! Prin urmare, toti trebuie sa raspunda in fata instantei penale pentru obstructionarea hotararilor autoritatii judecatoresti, fiecare dupa competenta sau dupa incompetenta lui.

Cat priveste Dusa si Ponta, poate tine cu unii lideri ai ANCMRR si SCMD farsa la adresa rezervistilor cu pensii diminuate concretizata prin Legea nr. 241/2013, dar nu tine cu toti! Trebuie sa lamurim lucrurile asa cum sunt! Legea nr. 241/2013 nu indreapta absolut nimic din nedreptatile fostului regim. In primul rand ca noua ni s-a desfiintat dreptul la pensie militara de stat, iar singura reparatie a unui astfel de abuz este aceea de a ni se reda dreptul la pensie militara de stat! Nu s-a intamplat! Acesta este punctul de pornire: noua ni s-a desfiintat un drept, dreptul la pensie militara de stat, de aceea nu trebuie sa confundam niciodata cuantumul unei pensii cu dreptul la un anumit tip de pensie. Raportul Special al Institutiei Av. Poporului este foarte clar in acest sens: noua nu ni s-a diminuat un drept, ci ne-a fost desfiintat, fiind incalcate in mod flagrant atat Constitutia Romaniei cat si tratatele internationale referitoare la drepturile omului la care Romania este parte. Dupa ce am fost trecuti cu forta in sistemul public, au urmat majorari sau diminuari de cuantum, dar noi tot fara drept de pensie de serviciu am ramas. Referitor la cuantumurile diminuate si aparitia Legii nr. 241/2013: ori o diminuare directa prin metoda PD-L, ori o diminuare indirecta prin metoda USL (inghetare si neindexare), situatia este aceeasi si diminuarea ramane tot diminuare! Daca Dusa si Ponta sunt in dilema in ceea ce priveste opiniile rezervistilor, cel mai bine este sa sa ofere fiecaruia ceea ce cere si ceea ce merita! Daca unii (de regula, privilegiatii subterani ai vechiului regim sau ai fostei legi a salarizarii cadrelor militare) vor sa ramana cu pensie civila cu cuantumul lui Boc - sa li se ofere drept de pensie civila, insa celor care isi revendica dreptul la pensie militara - sa li se ofere drept de pensie militara. Altfel conflictul nu se incheie si chiar se va acutiza, iar Dusa si Ponta vor reprezenta pentru militarii de cariera, exact ceea ce au reprezentat in trecut Boc, Oprea si Basescu! Militarii de cariera pot fi recunoscuti prin faptul ca isi doresc recastigarea dreptului la pensie militara de stat, ceilalti nefiind decat privilegiatii subterani ai vechiului regim sau ai fostei legi a salarizarii cadrelor militare care au trecut accidental prin armata si care oricum nu mai conteaza pentru nimeni!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!