miercuri, 31 iulie 2013

In luna august se implinesc 20 de luni de cand 70 000 de rezervisti au pensiile efectiv diminuate! Mai urmeaza inca o luna de diminuare, dupa care vor fi "inghetate"!

In luna august se implinesc 20 de luni de cand 70 000 de rezervisti au pensiile efectiv diminuate - din care 4 luni sub dominatia PD-L si 16 luni sub dominatia USL! 
Referitor la acest abuz al statului roman, pe scena politica a aparut o noutate, respectiv Legea nr. 241/2013. Prin respectiva lege, conducerea politica patronata de USL a stabilit ca abuzurile fostului regim contra Armatei sunt intemeiate, de aceea a decis ca acestea trebuie perpetuate. Insa, din motive legate de promisiunile din campaniile electorale in care a promis tot ce se poate promite, USL a decis sa "camufleze" respectivele abuzuri in legi cu ambalaje umane, sub pres totul fiind insa tot ca inainte. Este deja de notorietate ca Legea nr. 241/2013 nu repara absolut niciun abuz pentru rezervistii cu pensiile diminuate, ci doar simuleaza ca repara un abuz. In baza art. 1 (1) din lege, pensiile diminuate sunt reintregite la valoarea din decembrie 2010, iar in baza art. 1 (4), statul le ia banii inapoi celor "reparati" prin neindexare, respectiv "inghetarea" pensiilor. 
In concluzie, dupa inca o luna de diminuari, de la 1 octombrie 2013 se reintregesc pensiile diminuate! Doar aparent, intrucat din acel moment urmeaza o perioada nedefinita - pentru multi pe viata, de inghetare a pensiilor celor in cauza! Asadar, din punct de vedere al diminuarilor totul ramane neschimbat, difera doar metoda matematica de mentinere a diminuarilor! 
Cat priveste diferentele retinute de stat incepand cu 01.01.2012, acestea nu se ramburseaza celor in cauza, ci se impart astfel: cele aferente lunilor ianuarie-aprilie 2012 in folosul regimului PD-L, iar cele aferente perioadei mai 2012-septembrie 2013, in folosul regimului USL. 
Referitor la pierderea dreptului la pensie de serviciu de catre rezervistii romani in timpului regimului PD-L, totul a ramas neschimbat si in timpul guvernarii USL. Cu alte cuvinte, pentru rezervistii cu pensiile diminuate, haznaua politica este aceeasi! 
In privinta pozitiei conducerilor organizatiilor de rezervisti care au incurajat farsa la adresa rezervistilor cu pensii diminuate inclusa in Legea nr. 241/2010, ramane sa o detaliez in curand! Ultima fraza este preventiva si se adreseaza celor care desi stiu ca au sustinut farsa inca din faza de proiect, pulseaza si indeamna rezervistii cu pensii diminuate considerand probabil ca noi nu constientizam ca Legea nr. 241/2013 include aceeasi "ţeapă" portocalie (diminuarea pensiilor) ambalata in folie noua marca USL (reintregirea anulata in fapt de inghetare prin neindexare), sa mai si aduca vii multumiri partidului! 
Extrase: 

 • La unison cu întregul corp al militarilor în rezervă, am primit cu satisfacție apariția Legii nr. 241 din 19.07.2013, rezultat remarcabil al eforturilor sustinute desfasurate de SCMD, cu ajutorul unor factori guvernamentali si parlamentari care au înțeles și sprijinit acest demers pe deplin justificat. 
 • Consider că promulgarea și intrarea în vigoare a legii parțial reparatorie nu modifică poziția și atitudinea mea față de modul în care am fost tratat de către regimul Boc – Băsescu, de privarea sau restrângerea unor drepturi ce mi s-au cuvenit, respectiv față de măsurile și actele pe care le-am întreprins în sensul redobândirii drepturilor mele.


 • Trec peste limbajul si stilul de adus osanalele specifice vechilor activisti, lipsind doar viile aplauze si strigatele de "URA!". Trec si peste faptul ca un raspuns natural la astfel de notificari nu poate avea nicio legatura cu senzatiile erotice incat sa precizam in ce masura suntem sau nu "satisfacuti" de vreun politician sau altul, raspunsul necesitand doar niste precizari simple asupra mentinerii sau nu a contestatiilor privind deciziile de pensii! Ce demers justificat o fi sa pacalesti rezervistii cu pensiile diminuate ca li reintregeste pensia prin art. 1 (1) cand li se ia reintregirea inapoi prin art. 1(4)? Cu tratamentul lui Boc-Basescu este clar - a fost un abuz, dar s-a schimbat ceva concret cu USL in privinta rezervistilor cu pensii diminuate, incat Ponta si Antonescu sa nu fie asezati pe aceeasi treapta cu Boc-Basescu? Ce s-a schimbat in privinta rezervistilor cu pensii diminuate in afara de ambalajul abuzurilor? Nimic! Ei uite, eu nu sunt la unison! Si suntem multi cei care nu suntem la unison! 
  Nota: Informatia privind numarul real al rezervistilor cu pensii diminuate, nr. care este de 70 000, este furnizata de ministrul muncii - Mariana Campeanu, in data de 20 martie 2013, la TVR 1, in emisiunea TV de aici. La minutul 16.54, M. Campeanu afirma ca in urma desfiintarii dreptului la pensie de serviciu pentru militari, la 60% dintre acestia - noile pensii "contributive" la care militarii au fost obligati sa adere cu forta,  au crescut ca si cuantum, rezultand suficient de clar ca celelate 40% au scazut. 40% din 175 000 de fosti pensionari militari, nu inseamna 6 000, 10 000 sau 26 500, ci exact 70 000 de pensii scazute la nivelul anului 2010. Cunoscut fiind faptul că in perioada 2010-2013 nr. total de rezervisti a scazut ca urmare a disparitiilor naturale din sistem si cunoscut fiind faptul ca cei cu pensiile diminuate apartin cu precadere generatiilor NATO - deci mai recente, se subintelege ca din punct de vedere procentual, la nivelul anului 2013 este depasit procentul de 40% a celor cu pensii diminuate.      

  4 comentarii:

  1. Cum ramane cu persoanele de la Centrul Militar Zonal Bucuresti care ne-au falsificat fisele de incadrare in locuri de munca ?!

   RăspundețiȘtergere
   Răspunsuri
   1. Sunt functionari prea marunti in toata povestea! Au executat niste ordine de sus, practic nu au mare vina. Acolo sus e problema reala - Oprea, Maria Lupu.

    Ștergere
  2. lichelele politice de dupa 1989, ca si cele militare, trebuie obligatoriu sa raspunda juridic, de modul iresponsabil de gestionare a Romaniei; fapul ca nu s-a declansat adevarata si istorica Revolutie de desprindere definitiva si irevocabila de apucaturile mai vechi, le da lor garantia ca pe zi ce trece, se vad mai intariti, stabilizati, la panda cum se zice, ca o caracatita...; de la regele litoralului Mazare, al clanurilor mafiote, al posturilor de tv. care promoveaza tot felul de curve, derbedei de fotbal si de hoti de tot felul, etc..., pana la generatia neprofesionista, specializata in plagiat, manele si impostura,totul, pare ca da bine la aceste rebuturi socilae si umane..., am ajuns sa cersim buna noastra credinta pentru a munci sanatos in folosul normalitatii...,mercenarii activi din armata ca si cei din alte structuri, se vad nemuritori, nu fac nimic, incaseaza doar solde, nu raspund decat la comenzile mafiote ale regimurilor politice care in Romania trebuie desfiintate definitiv si irevocabil; toate aceste regimuri de dupa 1989 trebuie sa raspunda juridic in fata poporului pentru dezastrul economico-social ; dezmatul la care asistam, din toate punctele de vedere, ingroapa istoria si constiinta Romaniei! umanitatea reclama binele si nu raul, la noi se invoca mereu ''Europa''..., dar cine este Europa? ...
   NU putem merge mai departe fara o schimbare de fond! progeniturile esalonului doi comunist, trebuie indepartate de la conducerea unui stat care se vrea democratic! aici NU exista si nu trebuie sa existe alta varianta! in opinia mea guvernele Boc si Ponta au fost si vor ramane cele mai periculoase guverne care au incercat si in parte au reusit sa destabilizeze cea mai importanta componenta a SNAOPS - cea de rezerva si de aceea , mai aproape sau mai departe, de ce le este frica, NU VOR SCAPA ! ...chestia cu pensiile militarilor ( la care civilii NU a voie nici in visele lor de ''nastere'' sa comenteze ) este o problema de timp scurt...,suntem la patru ani de teroare si trebuie sa punem capat tragediei!

   RăspundețiȘtergere
   Răspunsuri
   1. Bun venit armei Tancuri! Perfect real ce afirmati. Opinia mea este ca solutia este evidenta: unitate intre cei care avem aceeasi cauza, dar nu doar la modul virtual. Trebuie sa aratam si in teren ca existam, altfel nu vom reusi. Cei cu protestele cu cainii comunitari si Rosia Montana asa au facut, exemplul lor e cel mai bun. Mai e o problema: stiti ce s-a intamplat pe 4 martie. Una la negocieri si alta dupa. Trebuie sa ne disociem de cei din breasla noastra care ne-au tradat in culise. Din punctul meu de vedere, asta inseamna o noua organizatie fara influente politice si apoi sa trecem la treaba.

    Ștergere

  Acest blog nu este destinat pentru rating, ci sustinerii drepturilor militarilor de cariera, activi si in rezerva. Fiind vorba de o categorie profesionala ignorata si persecutata atat legislativ, cat si politic - in mod continuu incepand cu anul 2011, comentariile indecente nu isi au rostul! Aviz securistii care au primit dispozitii de infiltrare, in scopul destabilizarii coeziunii si cooperarii intre militari!